Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Test-guide
Vores bud på de 7 bedste dyner til sommer og vinter

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

7 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Sengetesteren er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Hvis du ofte vender og drejer dig om natten og ikke kan falde i søvn, er der flere områder at sætte ind på. Du kan for eksempel kigge selve indretningen af soveværelset for at optimere den mest muligt. Vi har fået søvn-eksperten Mikael Rasmussen gode råd på det område, så du kan blive klogere på, hvordan du kan hjælpe søvnen lettere på vej.

Dernæst er sengen i søgelyset, da den skal give støtte og komfort til dig. Men dynen har mindst lige så stor indvirkning på en behagelig nat uden opvågninger, så den skal også være den rette. Den helt rigtige dyne omslutter din krop med en behagelig vægt og temperaturregulerende egenskaber, så du ikke vågner og fryser eller får det alt for varmt.

I denne guide har vi kigget på en række anerkendte og populære dyner og sengeforhandlere, så du kan finde det helt rigtige match til dig. Vi har blandt andet udvalgt dyner fra Soveland.dk, Sengetid.dk & Drømmeland.

Seneste ændring:

Vi har opdateret artiklen med tre nye produkter, der er udvalgt på grund af deres kvalitet, værdi og komfort. Et kvalitetsvalg, der er godt til mange forskellige sovende, en fremragende dundyne med vægt og et prisvenligt alternativ er alle blevet inkluderet. De tilføjede produkter er: Bedre Nætters Mayan Duvet, HeavyZleep 2250 og Bedre Nætters Essential Duvet.

Tidligere ændringer:

25. december 2022

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

2. marts 2022

Vi har lavet dybdegående research og analyseret produkternes specifikationer og funktioner for at kunne lave en detaljeret sammenligning. Det har resulteret i, at vi i vores artikel har fået en stor sammenligningstabel, der giver et grundigt overblik over de vigtigste produktegenskaber, specifikationer og bruger- og ekspertanmeldelser. Tabellen har til formål at give dig en bedre forståelse af , så din beslutning i højere grad træffes ud fra et informeret grundlag.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 7 bedste dyner i test-guiden:

Sådan vurderer og udvælger vi produkterne på Senge-testeren

I denne artikel analyserer og sammenligner vi en række anerkendte og populære senge og senge forhandlere. Vi har partnerskaber med de fleste af landets store senge forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af senge til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle, subjektive vurdering af de bedste senge.

Vi vurderer sengene på parametre som:

  1
 • Kundeanmeldelser fx Trustpilot score
 • 2
 • Sengens egenskaber og specifikationer
 • 3
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
 • 4
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker
 • 5
 • Eventuelle officielle tests af senge

Alt dette målt op imod pris og kvalitet. Det vigtigt at nævne, at rækkefølgen i artiklen ikke repræsenterer en rangering af produkterne, men en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Godt valg til forskellige typer af søvndyrkere test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bedre Nætter Mayan Dyne - sundhedscertificeret og luksuriøse dun

Mayan dynen fra Bedre Nætter har en masse fordele, der gør den til et attraktivt valg – uanset om du foretrækker et koldt eller varmt soveklima. Med en let og luftig følelse, europæisk moskusdun af høj kvalitet og muligheden for at vælge mellem flere forskellige fyldvægte, er der helt sikkert noget for dig. Hvis du søger en dyne, der er præcis, som du ønsker, jamen så er Mayan Dyne sandsynligvis noget for dig.

Bedre Nætter Mayan Dyne
Godt valg til forskellige typer af søvndyrkere

Dagens bedste priser og tilbud på Bedre Nætter Mayan Dyne:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Høj kvalitet europæisk moskusdun
 • Astma og Allergi Nordisk mærke
 • Tre valgmuligheder for fyldvægt

Sengetesteren's vurdering

Efter vi har gennemgået Mayan, kan vi konstatere, at dynen er en oplagt mulighed til dig, der ønsker både komfort og funktionalitet. Dynens lette og bløde dun skaber ikke kun en hyggelig atmosfære, men sørger samtidig for en god isolering og åndbarhed – du kommer altså hverken til at fryse eller svede. Med et design af høj kvalitet og et betræk, der er lavet af bomuld, får du desuden en yderst behagelig og holdbar dyne. Du har også mulighed for at vælge mellem flere vægte, så du kan vælge den, der passer bedst til dig.

Mens der er bekymringer om dynens varme i koldere klimaer, synes vi problemet kommer til livs med udvalget af fyldvægte og dynens effektive design. Derudover får du en forlænget prøveperiode på 100 dage, hvilket også viser Bedre Nætters tillid til deres produkt og engagement i kundetilfredshed. Derfor er det også vores mening, at Mayan dynen skiller sig ud ved at kunne levere en blød og skræddersyet oplevelse, hvilket gør den til en imponerende mulighed – næsten ligegyldigt hvilke præferencer du har.

Fordele og ulemper ved Bedre Nætter Mayan Dyne

Fordele

 • Blød fornemmelse med minimal vægt
 • Både isolerende og åndbar
 • Flere muligheder for fyld og vægt
 • Kvalitet med bomulds design
 • 100 dages prøveperiode

Ulemper

 • Kan være mindre varm i koldere områder

Anmeldelse: Produktanalyse af Bedre Nætters Mayan Dyne

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: 100% bomuld Batiste
 • Fyld: 90% europæisk moskusdun, 10% små fjer
 • Fyldstyrke: 650
 • Fyldvægt: 240 g / 450 g / 750 g
 • Størrelse: 140 x 200 cm
 • Tåler maskinvask
 • Gratis prøveversion: 100 dage
 • Certificeringer: OEKO-TEX® STANDARD 100, NOMITE; Downafresh Greenline; Asthma-Allergy Nordic

Luksuriøs, indhyllende fornemmelse med en let berøring

Mayan Dynen er fyldt med 90 % europæisk moskusdun og 10 % små fjer, og har en fyldstyrke på 650. Fyldet sikrer, at dynen føles let og holder godt på varmen, samtidig med at den har en behagelig følelse – uden den tunge fornemmelse, som du ofte kan opleve ved dyner med dun. Det europæiske moskusdun har en høj holdbarhed, og kan bevare sin fylde over lang tid, hvilket gør dynen til en langsigtet investering. Funktionen er derfor ideel til dig, der bor et sted, hvor der er store temperaturændringer, samtidig med at du får en af de blødeste fornemmelser.

Valgmuligheder fra sommer til vinter

Med forståelse for, at komfort er meget personlig, tilbyder Mayan allerede fra starten et stort udvalg af dyner, så du nemt kan finde én, der passer til netop dine præferencer (240 g, 450 g og 750 g). Derudover har du også muligheden for at prøve dynen i 100 dage, så du kan være helt sikker på, at den lever op til alle dine forventninger, hvilket også er et bevis på, at Bedre Nætter har tillid til deres produkt.

Ingen tiltrækning af mider og allergivenlig

Med certificeringen Astma og Allergi Nordisk imødekommer Mayan dynen også dig, som døjer med allergi eller astma. Certificeringen sikrer, at dynen er fremstillet efter strenge standarder, der minimerer risikoen for allergiske reaktioner og astmaanfald. Dynen giver dermed en høj tryghed og mulighed for at nyde en høj komfort uden at gå på kompromis med din sundhed.

PRO TIP: Mayan kan vaskes i maskinen ved mildere cyklusser op til 60 graders temperatur – den kan i øvrigt også tørretumbles. For at sikre, at dynen forbliver luftig og frisk, skal du kaste to eller tre rene tennisbolde i tromlen, inden cyklussen startes. Det er nemlig med til at forstyrre dunene under tørringen og minimere risikoen for klumper.

Mere om Bedre Nætter Mayan Dyne

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: 100% bomuld Batiste
 • Fyld: 90% europæisk moskusdun, 10% små fjer
 • Fyldstyrke: 650
 • Fyldvægt: 240 g / 450 g / 750 g
 • Størrelse: 140 x 200 cm
 • Tåler maskinvask
 • Gratis prøveversion: 100 dage
 • Certificeringer: OEKO-TEX® STANDARD 100, NOMITE; Downafresh Greenline; Asthma-Allergy Nordic
Bedste bambusdyne test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Wonder Living Bambus helårsdyne  - Svedabsorberende og temperaturregulerende dyne

Leder du efter en bæredygtig og temperaturregulerende dyne? Så er en bambusdyne fra Wonder Living det du leder efter. Denne dyne er fremstillet af 100 % økologisk bambus, er absorberende og temperaturregulerende, så du har det behageligt hele natten. Desuden er den FSC-certificeret for at sikre en ansvarlig produktion.

Wonder Living Bambus helårsdyne 
Bedste bambusdyne

Dagens bedste priser og tilbud på Wonder Living Bambus helårsdyne :

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • 100% Bambus
 • Meget bæredygtig
 • Satinvævet

Sengetesteren's vurdering

Wonder Livings bambusdyner er et fantastisk produkt til dem, der leder efter en naturlig og miljøvenlig løsning. Dynen er fremstillet af 100 % økologisk bambus og er absorberende og hjælper med at regulere temperaturen. Bambusstoffet er også OEKO-TEX Standard 100-certificeret, hvilket betyder, at det er fri for skadelige stoffer. Dynen leveres med en pose lavet af bambusstof, hvilket gør den nem at opbevare. Den proces, som bambussen dyrkes i, er også miljømæssigt ansvarlig og prisvindende og genbruger op til 99,7 % af restprodukterne til næste produktion.

Du skal dog være opmærksom på, at der er nogle få ulemper ved bambusdyner. De kan ikke vaskes ved høje temperaturer eller tørres i tørretumbler, og de kan ikke produceres i Europa på grund af bambusartens (Moso) klima. På trods af disse ulemper opvejer fordelene uden tvivl ulemperne.

Fordele og ulemper ved Wonder Living Bambus helårsdyne 

Fordele

 • 100% bambus
 • Temperaturregulerende
 • Svedabsorberende
 • Bæredygtig
 • Satinvævet i højeste kvalitet

Ulemper

 • Kan ikke vaskes ved høje temperaturer
 • Burde ikke blive tørretumblet

Mere om Wonder Living Bambus helårsdyne 

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: Bambus lyocell
 • Fyld: Bambusfibre
 • Størrelse: 140x200 cm
 • Tåler maskinvask
 • Gratis prøveversion: 100 dage
 • Certificeringer: FSC, Oeko-tex certificeret

Bambusdynen fra Wonderliving er den første af sin slags i Danmark, hvor både fibre og stof er 100% bambus. Fyldet inde i dynen er satinvævet, hvilket er den bedste kvalitet man kan få i bambus. Dynen er desuden OEKO-TEX® Standard 100 certificeret, hvilket betyder at alt er testet fri for skadelige stoffer. Den er også FSC®-certificeret, hvilket sikrer gennemsigtighed i hele forsyningskæden.

Forskellen mellem bambus og andre typer dyner er, at bambus er lidt tungere, hvilket gør den mere beroligende for kroppen.

Bambusfibrene er meget absorberende og kan optage fugt hurtigt og effektivt. Desuden afgives fugten 2-3 gange hurtigere end f.eks. med bomuld. Dette gør bambusdyner særligt velegnede til personer, der sveder meget om natten. Dynen føles temperaturregulerende, holder derfor godt på varmen, når det er køligt, men omvendt føles kølig, når det er varmt.

Bambusdynen fra Wonderliving fås i fire forskellige størrelser: single, double, queen og king. Dynen fås også i to forskellige vægte, en sommervægt og en vintervægt.

Babusdynen kan ikke vaskes ved høje temperaturer, og du bør heller ikke tørretumble den.

God værdi for pengene test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bedre Nætter Essential Dyne - kvalitetshåndværk året rundt dundyne

Essential fra Bedre Nætter tilbyder meget værdi som en dyne, du kan bruge året rundt med bløde, komfortable og isolerende andedun. Med en attraktiv pris og ideel balance mellem vægt og isoleringsevne vil dynen helt sikkert appellere til dig, der leder efter en god dyne.

Bedre Nætter Essential Dyne
God værdi for pengene

Dagens bedste priser og tilbud på Bedre Nætter Essential Dyne:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Ideel vægt som en helårsdyne
 • 6 x 8 cassettesyning i 100% bomuldscambric
 • 100 dages gratis prøveperiode og gratis fragt

Sengetesteren's vurdering

Essential har formået at lave en imponerende blanding af komfort, alsidighed og værdi. Dynens luksuriøse dunfornemmelse kombineret med et ideelt vægt/fyldstyrke forhold gør, at du sagtens kan bruge den året rundt. Cassette-designet minimerer ikke kun klumper, men forlænger også dunets levetid, hvilket betyder, at du får en dyne, som holder længere end de fleste.

Nogle har dog skrevet, at betrækket er lidt groft, men de fleste har løst problemet med et godt dynebetræk. Desuden kan fyldvægten måske være for meget, hvis du foretrækker at sove meget køligt, eller hvis du sover i et meget varmt klima. Det er noget, som man selvfølgelig skal overveje, men til gengæld mener vi stadig, at Essential tilbyder en stor værdi og er et meget godt valg, hvis du leder efter den luksuriøse fornemmelse af dun, uden du behøver at bruge en mindre formue.

Fordele og ulemper ved Bedre Nætter Essential Dyne

Fordele

 • Meget behagelig, luksuriøs dunfornemmelse
 • Ideel vægt/fyldstyrke-forhold til helårsdyne
 • Kølig om sommeren, varm om vinteren
 • Cassette-design reducerer klumper og forlænger dunets levetid
 • Meget lang prøveperiode
 • Overkommelig pris

Ulemper

 • Betrækmaterialet er lidt groft
 • Kan stadig være for varmt for kølige sovende

Anmeldelse: Produktanalyse af Bedre Nætters Essential Dyne

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: 100% bomuldscambric
 • Fyld: 90% andedun - 10% små fjer
 • Fyldstyrke: 650
 • Fyldvægt: 450 g
 • Størrelse: 140 x 200; 140 x 220; 200 x 220 cm
 • Tåler maskinvask
 • Gratis prøveversion: 100 dage
 • Certificeringer: OEKO-TEX® STANDARD 100, NOMITE; Downafresh Greenline;

Målrettet støtte til ryggen og øget åndbarhed

Essential dynen er fremstillet med en fyldstyrke på 650 og en fyldvægt på 450 g, hvilket rammer den perfekte balance mellem varme og lethed. Balancen gør dynen til et fremragende valg som en helårsdyne, hvor du får en lækker komfort, og samtidig eliminerer behovet for at have flere dyner til forskellige årstider. Fyldet består af 90% andedun og 10% småfjer, hvilket sammen giver et blødt og isolerende lag, der tilpasser sig efter din krops temperatur, og egner sig dermed til både varme og kølige klimaer.

Designet til bekvemmelighed og holdbarhed

Essential har et design med 6 x 8 cassettesømme, der sikrer dig en jævn fordeling af både dun og fjer, og sørger for, at dynen ikke får nogen kolde områder. Derudover følger der et betræk af 100% bomuldscambric, hvilket resulterer i et blødt og åndbart lag, der gør din søvn endnu bedre. Dynens gennemtænkte design og valg af gode materialer sikrer, at du får en varm og behagelig søvn hele natten – uden undtagelse. Og hvis du, ligesom de fleste af os, har en tendens til at vende og dreje dig om natten, så vil du sætte ekstra pris på det syede quilt. Det gør nemlig, at din dyne ikke danner klumper eller kolde områder i løbet af natten.

Vigtig sundhedscertificering og meget lang prøveperiode

Bedre Nætter tilbyder gratis fragt og en prøveperiode på 100 dage, fordi de ved, hvor vigtigt det er at finde den helt rette dyne. Du får altså mulighed for at teste dynen i dit eget hjem, så du trygge omgivelser kan finde ud af, om den lever op til dine forventninger – både når det gælder komfort og kvalitet. Derudover er dynen certificeret med OEKO-TEX® STANDARD 100 og NOMITE, så du er sikret en høj kvalitet og komfort.

Så hvis du gerne vil prøve en dyne, før du køber den – eller måske bare er lidt usikker – så er prøveperioden på 100 dage en oplagt løsning for dig. Du slipper for at forpligte dig med det samme, og kan i stedet teste dynen hjemme hos dig selv i op til 100 nætter.

Mere om Bedre Nætter Essential Dyne

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: 100% bomuldscambric
 • Fyld: 90% andedun - 10% små fjer
 • Fyldstyrke: 650
 • Fyldvægt: 450 g
 • Størrelse: 140 x 200; 140 x 220; 200 x 220 cm
 • Tåler maskinvask
 • Gratis prøveversion: 100 dage
 • Certificeringer: OEKO-TEX® STANDARD 100, NOMITE; Downafresh Greenline;
Bedste helårsdyne test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Ringsted Dun Gåsedyne Classic Prest - luksuriøs soveoplevelse

Ringsted Dun Gåsedyne – Classic Prestige er endnu en lækker og lun helårsdyne, der er fyldt med 450 gram hvide europæiske gåsedun. De udgør 100% af fyldet, og du får altså en ultra luksuriøs soveoplevelse. Der er igen 5 års garanti på dynen, så der er ingen skade sket, hvis den bliver beskadiget.

Ringsted Dun Gåsedyne Classic Prest
Bedste helårsdyne

Dagens bedste priser og tilbud på Ringsted Dun Gåsedyne Classic Prest:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Prismatch
 • Danskproduceret gåsedunsdyne
 • 100% bomuldsbatist

Fordele og ulemper ved Ringsted Dun Gåsedyne Classic Prest

Fordele

 • Danskproduceret gåsedunsdyne
 • Prismatch hos soveland
 • Lun dyne, der passer til de flestes behov
 • Topkvalitet og optimal komfort

Ulemper

 • Dyr model

Mere om Ringsted Dun Gåsedyne Classic Prest

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: Batist af bomuld 80/80
 • Fyld: Europæiske gåsedun
 • Størrelse: 140x200 cm
 • Tåler maskinvask
 • Gratis prøveversion: 90 dage
 • Certificeringer: NOMITE, DownAfresh, Oeko-tex certificeret

Du kan putte med dynen i sengen eller tage den med ud på terrassen, også sent på efteråret, hvor luften godt kan nive lidt. Helårsdynen skulle gerne holde dig varm og behagelig.

Dynen har en bæreevne 13 og er syet i kassetter, så den falder let og blød og kan passe til alle familiens medlemmer.

Betrækket er lavet af 100% bomuldsbatist med en blød finish, og skulle dynen blive snavset, så er det muligt at vaske den på 60 grader og smide den i tørretumbleren.

Ligesom Ringsted Dun Moskusdyne Classic Lux har Classic Prestige 3 certificeringer, og igen er der tale om NOMITE, DownAfresh og Oeko-Tex 100. 

Vi anbefaler derfor Ringsted Moskusdyne, da den har 3 forskellige certificeringer, samt fordi forbrugerne har taget godt imod produktet med 4,7/5 stjerner på Google Shopping.

Tempereret sovemiljø test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Temprakon® - temperaturregulerende dyne

Igen et dansk produceret produkt, der er velegnet til hele året.

Temprakons® dyner er fremstillet med en Space-certificering. Dynen har med andre ord en indbygget aktiv side, og denne skal altid vendes nedad mod kroppen, når du sover. Dette er nemt pga. af den påsyede etiket med ordene ”Temprakon Technology” i toppen af den aktive side.

Temprakon®
Tempereret sovemiljø

Dagens bedste priser og tilbud på Temprakon®:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Space-certificering
 • Temperaturregulerende
 • Tåler tørretumbler

Fordele og ulemper ved Temprakon®

Fordele

 • Sikrer optimal hvile
 • Blød og varm gennem natten
 • Regulerer hurtigt efter din kropstemperatur

Ulemper

 • Dyrere valg

Mere om Temprakon®

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: TempraCool-fiber
 • Fyld: Dun, fjer
 • Størrelse: 220x140 cm
 • Tåler maskinvask
 • Gratis prøveversion: ?
 • Certificeringer: NOMITE, Downafresh, Oeko-tex certificeret

Den aktive side sikrer en konstant temperaturregulering. På den måde slipper du for afbrydelser af din søvn pga. varme eller kolde nætter. Temprakon® dynen har på den måde sikret de optimale forudsætninger for en god hvile.

Dynen udmærker sig ved et uafbrudt sundt og tempereret sovemiljø. Du vil vågne frisk og udhvilet hver morgen.

Dynen er bl.a tildelt kvalitetsmærkerne ”Downafresh” og ”Nomite”. Dette er din garanti for, at støvmider og lignende bakterier ikke vil kunne leve i dynerne fra Temprakon®. Space certificeringen betyder, at der bliver brugt teknologi der er udviklet af NASA, når dynen bliver fremstillet.

Bedste dyne i test test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Svinedrengen fra Ringsted Dun  - Oeko-Tex certificeret bomuldssatin

Med 90 % moskusdun og 10 % småfjer fås en god bæreevne på 11. Dynen er fremstillet i Danmark under ”brandet” Ringsted Dun. Ringsted Dun har i flere år været en garanti for høj kvalitet i forbindelse med dyner og puder.

Svinedrengen fra Ringsted Dun 
Bedste dyne i test

Dagens bedste priser og tilbud på Svinedrengen fra Ringsted Dun :

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Fremstillet i Danmark
 • 100 % bomuldssatin
 • Oeko-Tex certificeret

Fordele og ulemper ved Svinedrengen fra Ringsted Dun 

Fordele

 • Let og åndbart materiale
 • Miljøvenlig produktion
 • Kan anvendes af allergikere

Ulemper

 • Kan være for varm til sommerbrug

Mere om Svinedrengen fra Ringsted Dun 

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: Bomuldssatin 80/80
 • Fyld: Europæisk moskus ned 90% / ned 10%
 • Størrelse: 140x200 cm
 • Tåler maskinvask
 • Gratis prøveversion: 90 dage
 • Certificeringer: NOMITE, DownAfresh, Oeko-tex certificeret

Høj kvalitet går op i en højere enhed med dyrevelfærd; alle dunene kommer fra første gangs pluk, det betyder at der ikke er tale om genpluk. Dette er med til at øge dynens kvalitet, fordi dunene har en bedre kvalitet første gang, de plukkes.

Udover fyldet bestående af 90 % europæiske dun fra moskusænder, får du et ydre med 100 % bomuldssatin, der giver dynen et helt ekskvisit og chikt ”finish”. Dette er med til at give dig en væsentlig bedre oplevelse med dynen.

Tog-værdien på 11 (bæreevnen) betyder, at den er velegnet til køligere tempererede soveværelser som de danske, hvor gennemsnitstemperaturen ligger på mellem 18 og 23 grader celsius.

Svinedrengen kan godt bruges som helårsdyne på somre, hvor det ikke er for varmt.

Sidst, men ikke mindst skal det nævnes, at denne dyne er blevet tildelt certifikater, der lever op til de fleste EU krav. Det gælder Nomite, Downafresh og Oeko-Tex Klasse 1.

Dynen fås i både sval, lun og varm udgave, og dermed er der en dyne til enhver smag.

Lun gåsedunsdyne test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Nattergalen fra Ringsted Dun - god helårsdyne 

Dynerne er fremstillet af danske Ringsted Dun – et firma, der er anerkendt over hele Nordeuropa på deres brand, der signalerer strenge kvalitetskrav, miljøbevidsthed og dyrevelfærd.

Nattergalen fra Ringsted Dun
Lun gåsedunsdyne

Dagens bedste priser og tilbud på Nattergalen fra Ringsted Dun:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • 100 % Europæiske Gåsedun
 • Blødt silke
 • Allergivenlig

Fordele og ulemper ved Nattergalen fra Ringsted Dun

Fordele

 • Smukke mønstre i beige nuancer
 • Føles ikke tung mod kroppen
 • God luftcirkulation

Ulemper

 • I det høje prisleje

Mere om Nattergalen fra Ringsted Dun

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: Cremefarvet, mønstret silke fra Europa
 • Fyld: 100% hvide gåsedun
 • Størrelse: 140x200 cm
 • Tåler maskinvask
 • Gratis prøveversion: 90 dage
 • Certificeringer: NOMITE, DownAfresh, Oeko-tex certificeret

Dynefyldet i Nattergalen er af 100 % Europæiske Gåsedun, som er opdelt i bokskassetter, hvor luften imellem dunene forvandles til varme.

Udover dette førsterangs naturlige fyld, er der en række andre fordele ved lige akkurat denne dyne. Det er så at sige en ”dynernes Cadillac”.

Du køber et europæisk dynevår i cremefarvet silke, og det borger for et fabelagtigt ekstravagant touch. Silken er enormt blød og bekvem; dynen lægger sig let og elegant ned omkring den sovendes krop, når vedkommende ligger under dynen.

Du kan ikke sammenligne denne dyne med andre dyner. Den er i en klasse for sig, og følelsen du får, når du sover med denne dyne, er helt fantastisk. Det føles som om at en sky omgiver din krop.

Er det en luksusdyne du vil have, så er dette dynen for dig.

Nattergalen er under kølige forhold en helårsdyne – ved varme somre kan det dog være en god ide, at supplere den med en sommerdyne med en lavere bæreevne.

Dynen er allergivenlig, hvilket også ses på de mange certificeringer den har modtaget. Endvidere skal det bemærkes at det anbefales, at dynen bliver vasket på et renseri, der har erfaring med silke og dundyner.

Hvad skal du overveje, før du køber et

 • Sommerdyne: En god sommerdyne holder dig tempereret og sval i sommerperioden, hvor varmen ofte kan medføre en afbrudt søvn. For nogen kan en ganske almindelig dyne med mindre fyldmængde klare opgaven. Hvis du ofte bliver varm om natten, er sommerdynen også et oplagt valg. Du kan med fordel vælge dyner med silke, uld eller bambus – materialer, som effektivt leder varmen væk fra kroppen.
 • Vinterdyne: I september måned begynder vejret som regel at vende – luften bliver køligere, og det bliver nødvendigt at tænde for varmen. Når kulden kommer, er det rart at kunne lægge sig under en varm dyne. Du kan fx vælge en gåsedunsdyne, som har en bæreevne på 725 – det betyder, at dynen har gode isoleringsegenskaber og holder dig varm hele natten.
 • Helårsdyne: Hvis du vælger en helårsdyne, kan du – som navnet antyder – bruge din dyne hele året rundt. Det er en type dyne, der hverken er for kold eller varm. Hvis du holder en nogenlunde konstant temperatur i dit soveværelser uanset årstid, er helårsdynen et godt valg til dig.

arrow-more

Tre gode råd fra Søvneksperten: Indret dit soveværelse til god søvn

Hvis du spørger søvn-eksperten Mikael Rasmussen, er det en del ting, du kan gøre, for at indrette dit soveværelse optimalt. Udover principper som feng shui og møblernes placering i rummet, er der en række helt lavpraktiske ting, der skal være på plads, hvis du skal hjælpe søvnen godt på vej.

 1. Temperatur. Selvom man kan være fristet til at indstille termostaten ens i hele huset, er det vigtigt at stille den lidt lavere i soveværelset. Når vi bliver trætte, falder vores kropstemperatur og vi vil begynde at fryse. Hvis du derfor holder temperaturen i soveværelset lavere end i dine andre rum, så sender det et signal til kroppen om, at det er tid til at være træt, når du træder ind i rummet, siger Mikael Rasmussen. Det kan hjælpe søvnen på vej, da du ‘snyder’ kroppen til at tro, den er træt.
 2. Lysindfald. I vores del af verden kan naturligt sollys være sparsomt i vintermånederne, og så virker det unaturligt at lukke det ude. Det er dog vigtigt, at dit soveværelse er helt mørkt når du skal sove. Så er den bedste investering, du kan lave, et par mørklægningsgardiner i soveværelset. Ifølge Rasmussen bliver mange fysiologiske processer – inklusiv søvnen – styret af inputtet af lys og mørke. Når du lukker al lys ude, skaber du en form for hulestemning, der er god mod søvnløshed.
 3. Stimuli. Det senmoderne menneske er vant til at leve en stor del af sit liv foran en skærm. Mange af os sidder foran computeren mange timer om dagen, og når arbejdsdagen er slut, finder vi mobilen frem eller sætter os foran TV’et. Ulempen ved det er, at vores hjerne hele tiden får sanseinput, som vi skal forholde os til, siger Rasmussen. Specielt lige inden du skal sove, er det vigtigt at lægge al stimuli væk. Sociale medier, en fængende bog eller en god TV-serie kan holde neuronerne i gang i hjernen, og så bliver det sværere at falde i søvn. Prøv derfor at holde al elektronik ude af soveværelset, anbefaler Mikael Rasmussen. Giv din hjerne tid til at geare ned en times tid, inden du skal sove, hvor den ikke skal forholde sig til noget.

Bedste dyne til årstiden

Ifølge den britiske avis ”The Independent” er det ikke alene et spørgsmål om sommer eller vinter, når det kommer til dit valg af dyne til din kontinentalseng – eller for den sags skyld en hvilken som helst anden seng.

Det er en god ide at holde øje med, hvilket materiale din dyne er lavet af. Valg af det rette materiale kan være afgørende for at det er den bedste dyne for dig og en god nats søvn.

Åndedræt er nøglen, hvis du er tilbøjelig til at vågne badet i sved. Her skal man ikke glemme hvad der er under dynebetrækket. Der er næppe noget værre end følelsen af en ru dyne, der skraber mod din hud gennem dit dynebetræk. Det er vigtigt at sørge for, at fyldet er jævnt fordelt og overveje, om du vil kunne vaske og tørre dine dyner derhjemme.

Nogle syntetiske dyner består af mikrofibre i stedet for naturdun, og det kan gå hen og udgøre hele forskellen for allergikere. Nogle naturlige fyldstoffer, såsom silke, er imidlertid også gode for allergikere, og det findes på markedet dyner for specielt designede fyldstoffer.

De der ikke slås med allergi, elsker en luksuriøs følelse af at svæve på en sky, og de ønsker ofte naturlige fjerlette dun i deres dyne. Er du til naturdyner opstår spørgsmålet om dunene skal stamme fra en and eller en gås.

Og for nu at gøre det endnu mere kompliceret, repræsenter rystning af puder og dyner endnu et valg m.h.t. syntetisk fyld af dynen. Skal man vælge ren mikrofiber eller et materiale der er antibakterielt og baseret på et princip om antisvamp?

Ifølge søvn-ekspert Mikael Rasmussen er der ikke noget endegyldigt svar på, hvilken dyne der er den bedste. Det afhænger af forskellige faktorer som tykkelse, materiale m.m., og det er ofte individuelt, hvilke ønsker og behov, vi hver især har til dynen. Derfor mener han, at du er nødt til at overveje på dine behov og prøve dig frem, indtil du finder den helt rigtige dyne.

Hvad er en dynes bæreevne

Bæreevnen er et ord, der hænger næsten uløseligt sammen med dyner. Men hvad er det egentlig, og er det bedst, at bæreevnen er høj eller lav? Teknisk set handler det om dynen og dynefyldets evne til at isolere i forbindelse med forskellige årstider

Bæreevnen måles i såkaldte tog-værdier – et mål for dynens isoleringsevne. På samme tid siger dette også noget om dynens kvalitet. Målt i tog-værdier kan der kun måles på dyner med naturfyld (dun og småfjer), tog-værdien kan ikke måles, hvis du er på udkig efter dyner med fiberfyld.

Bæreevnen inddeles på en skala, der går fra 2-16, hvor 16 er det absolut bedste. Edderdunsdyner har denne høje bæreevne, og de er som bekendt ikke billige. 11 vurderes som en udmærket bæreevne i forbindelse med ’almindelige’ dyner.

Generelt er det sådan, at desto højere tog-værdien er, desto varmere er dynen. Tog-værdien er et standardmål for termisk modstand. Når det gælder din sommerdyne, skal dynens indhold have en bæreevne på ca. 4,5, mens en vinterdynes fyld skal kunne bære en tog-værdi på mellem 11 og 13,5.

Har dynen en høj bærekraft indebærer det, at dynefyldet isolerer godt; det er på samme tid let og luftigt pga. sit store indhold af luft. Det er nemlig luften i fyldet, der holder på varmen. Isoleringsevnen bestemmes af to faktorer; kvaliteten på dunene målt i bæreevne og dynens vægt målt i gram.

Dun er bedre til at isolere end fjer, fordi de er bedre til at holde på luften. Har dynen udelukkende dun som fyld, har den også en højere bæreevne end en dyne, der er fyldt med både dun og småfjer. Det, der skaber variation i bærevnen, er betinget af hvilken fugl dunene eller fjerene kommer fra.

Gåsedun varmer mere end andedun

Gåsedun isolerer generelt bedre end andedun, uden at det hermed er sagt, at en dyne med fine andedun ikke kan isolere godt og opnå en højere bæreevne end en dyne med blandede gåsedun. Hvis en dyne har en bæreevne på 12, indeholder den mestendels dun.

Kombinationer af naturfyld med en bæreevne på 10 er ensbetydende med, at fyldet består af 90 % dun og 10 % fjer. Er bæreevnen 8 er fyldet fordelt som 60 % dun og 40 % fjer.

Dun er meget lettere end fjer. En dyne med en bæreevne på 10, som vejer 400 gram, er en dyne velegnet til kølige somre, mens en dyne med en bæreevne på 10, der vejer 1.200 gram, er en vinterdyne.

Vægten af dynen har altså også noget at skulle have sagt. Derfor skal man altid se sig godt for, hvis man finder et godt tilbud på en dobbeltdyne.

Andedun

Et eksempel er en dobbeltdyne med en bæreevne på 11

En helårs dobbeltdyne på 200×200 skal veje ca. 1000 gram, mens en vinterdyne skal veje ca. 1900 gram

Husk at det kan være meget svært at sammenligne med vægt/bæreevne. Men hvis en helårs dobbeltdyne har en bæreevne på 11, og den har dimensionen 200 x 200, skal den veje ca. 1000 gram, mens en vinterdyne skal veje ca. 1900 gram

Det kan naturligvis være svært at foretage et valg på grundlag af disse oplysninger, men nogle firmaer har på deres hjemmeside en dynevælger.

Ser du tit TV i sengen eller har smerter i kroppen, når du vågner? Tag et kig på vores elevationssenge test – Bedste elevationsseng

Her kan du se en videoguide med 10 gode råd til valg af ny dyne

Allergivenlig dyne

Ingen bryder sig vel særligt om at dele seng og dyne med et utal af smådyr i form af støvmider. Vi ved jo, at de er der, men kan man reducere antallet, så vil det jo være virkelig rart.

I et sengemiljø kan der være god basis for ubudne gæster af den art, men ved at vælge en allergivenlig dyne og seng, kan du reducere mængden markant. Gør du det, er det til stor gavn både for allergikeren og for alle andre.

Især for allergikere er det noget af en rengøringsmæssig udfordring at holde seng og sengetøj rent nok.

Det har man heldigvis tænkt på i branchen. Der fremstilles både senge og sengetøj, som støvmider ikke så gerne slår sig ned i. Det hele skal naturligvis stadig holdes rent, men er du allergiker, eller vil du bare gerne dele seng med så få kryb som muligt, så kan du gå efter de allergivenlige produkter.

Hvad du skal kigge efter i forbindelse med køb af allergivenlige dyner

Du bør først og fremmest kigge efter NOMITE-mærket på produktet. Som navnet antyder, får det særligt behandlede stof mange støvmider til at holde sig væk.

Desuden kan du se efter, om dynen kan vaskes på 60 grader. Kan den det, vil du også kunne vaske støv og andet snavs effektivt ud af dynerne.

Hvis du samtidigt er på jagt efter den bedste seng til dig, så overvej at læse vores guide, hvor vi beskriver fordelene og ulemperne ved hver seng.

Eksempler på allergivenlige dyner

 • Wonderliving: Bambusdyner, der er OEKO-TEX® standard 100 certificeret er altid testet fri for sundhedsskadelige stoffer, og derfor allergivenlige.
 • Nattergalen er en dyne fra Ringsted Dun har fået prisen ”Bedst i test”. Den er glimrende for allergikere, da den har NOMITE-certifikat og kan vaskes på 60 grader med vaskepulver uden enzymer.
 • Alice er en gåsedunsdyne fra Paradies, som har vundet prisen ”Bedst til prisen”. Dette produkt kan vaskes ved 60 grader og har Super Clean certifikat.
 • Temprakon helårsdyne er en dyne, som kan vaskes ved 60 grader, og så bærer den også NOMITE certifikatet bl.a.
 • Kapok Daily helårsdyne er en naturlig dyne fremstillet af fibre fra kapok træet. Det er udelukkende et naturligt materiale og trænger derfor ikke til certificeringer for at være allergivenligt.
 • Svinedrengen fra Ringsted Dun er en dyne, som bærer NOMITE certifikat, og den kan også vaskes ved 60 grader.

 

Hvis du sørger for at lufte og vaske den regelmæssigt, og du vælger en allergivenlig dyne, så har du allerede gjort meget for, at din dyne bliver så sund og ren som muligt. Det sikrer dig en mere behagelig nattesøvn og i det hele taget en bedre dag, hvis mængden af støvmider og husstøv bliver reduceret så meget som muligt.

Her kan du se hvordan du skal vaske din Ringsted dun dyne og pude

FAQ

Hvilken dyne skal jeg vælge?
Vi har i artiklen udvalg Bedre Nætter Mayan Dyne som vores anbefalede dyne. Dynen har imponeret os på flere parametre og vi er derfor sikre på, at du vile blive glad for den. Husk dog altid på, at du skal vælge den dyne der passer til dig.
Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg skal købe en dyne?
Når du skal vælge en dyne, så er det godt at være opmærksom på og overveje en række forskellige faktorer. Du bør for eksempel overveje, hvilken type fyld du ønsker inde i dynen, såvel som om du ønsker, at dynen skal være allergivenlig.
Der er en række forskellige typer af fyld, som alle har deres fordele og ulemper. Derfor er det en god ide at overveje, hvilken type fyld der passer bedst til dine behov. Mange mener dog, at noget af det allerbedste fyld er edderdun. 
Hvilket fyld er bedst til helårsdyner?
Det er forskelligt fra person til person, hvilken temperatur du foretrækker at sove i. Derfor kan det optimale fyld variere. Dog er moskusdyn generelt et fyld, som bruges i helårsdyner. Moskusdun skaber en dyne, som er blød og let, men som samtidig også giver en behagelig varme. 
Hvad er forskellen på en dyne og et vattæppe?
Forskellen på en dyne og et vattæppe er, at et vattæppe kun består af ét enkelt lag, hvorimod en dyne har to lag, da den både består af selve dynen, såvel som et dynebetræk. Dertil har vattæppet ét tyndt lag fyld, imens en dyne har mere, rumfordelt fyld.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme