Boxmadras test – De bedste boxmadrasser til skarpe priser

0

Det kan være svært at vælge den helt rigtige seng, madras, topmadras eller boxmadras, men hvis du bruger lidt tid på for eksempel at læse anmeldelser på internettet eller tests som beskriver de forskellige modeller eller typer, så er du godt på vej til at få bedre forudsætninger, når du skal vælge.

En boxmadras er som ordet siger, en madras som er bygget ind i en boks, typisk en træramme, og når man kommer ben eller meder på den, så kan den fungere som en seng. Boxmadrasser har været populære i de seneste 20 år, nok mest fordi, at de er meget enkle i opbygning, de er lette at håndtere og så har de været meget fornuftige i forhold til anskaffelsesprisen.

Det er en meget billig måde at have seng på, og der findes rigtig mange forskellige typer og kvaliteter. Kvaliteten er ret vigtig når du som forbruger skal vælge den helt rigtige boxmadras, og det kan tit være svært at vælge det helt rigtige.

Hvis din økonomi er stram, så vil du helt sikkert gå efter de billige af slagsen, og du kan faktisk godt få hæderlige boxmadrasser som er ok i forhold til prisen, men der findes rigtig mange dårlige versioner eller modeller, som overhovedet ikke egner sig til senge, og dem skal du forsøge at undgå.

Hvis det ikke er en boxmadras du er ude efter, så kan du tage et kig på vores Senge test – bedste seng

En dårlig boxmadras

Billig boxmadras

En af de lidt billigere boxmadrasser

De dårlige boxmadrasser er typisk meget billige, og de holder ikke helt hvad de lover. Det er typisk bare en tynd træramme, vejer ikke så meget, og så er der ikke ret mange fjedre i madrassen.

Det betyder, at sengen ikke bliver fast, og ikke støtter din krop på den rigtige måde, og så går det ud over din søvn.

Din søvn er meget vigtig og et ret undervurderet område i menneskers liv.

Der er meget fokus på alt det som vi skal nå i løbet af dagen med børn, job, fritidsinteresser, sociale oplevelser og meget mere, men alt for lidt fokus på vores søvn og hvile. det er jo her, at vi lader ny energi op til den næste dag, og det er ifølge eksperter meget vigtigt, at denne fase bliver så perfekt som muligt, for ellers går det ud over vores livskvalitet, sundhed og helbred.

Det er noget af en udmelding, at hvis du ikke får sovet rigtigt og godt, så bliver du syg eller for eksempel uoplagt og træt i løbet af dagen, og så får du langt mindre ud af de lyse timer, end hvad du egentlig håber på.

Døjer du med ondt i ryggen, kan en elevationsseng være det rette for dig. Det kan du læse meget mere om i vores elevationssenge test – bedste elevationsseng

Den vigtige søvn

Søvn

Søvn er vigtigt

I en boxmadras test er det vigtigt, at du ved hvad du leder efter og hvorfor, og her handler om, at du får den helt optimale søvn, sådan at du er udhvilet og frisk næste dag, og din krop er klar til at møde nye udfordringer.

Det handler også om, at mange mennesker i løbet af dagen belaster kroppen rigtigt meget, og at den derfor har brug for ro og hvile i et leje som passer til den enkelte krop.

Din krop skal ligge helt perfekt, og have den rette støtte, så den ikke belastes endnu mere mens du sover. Det er sådan, at din seng skal give efter de rette steder sådan, at din ryg, når du ligger på ryggen, ligger helt vandret.

Det vil sige, at din bagdel skal synke en smule ned i madrassen, så det kan lade sig gøre. Det er også vigtigt, at for eksempel dit hoved, nakke og skuldre også får den helt rigtige støtte, så også de områder aflastes mens du sover, og ikke spænder.

Det vil nemlig betyde spændinger og ømhed, når du vågner, og det kan eventuelt føre til en lettere hovedpine i løbet af dagen.

Hos helsenyt.com kan du læse om hvorfor det er så vigtigt at få den anbefalede mængde søvn, og NordJyske.dk har udgivet denne artikel, med et par gode råd til at forbedre din søvn.

Kroppe er unikke og kræver optimal støtte

Som du nok kan forstå, så er søvnen og hvilen meget vigtig, og særligt hvordan betingelserne for din krop er, når den ligger i sengen.

På en boxmadras kan du sagtens få den helt optimale liggestilling, men det kræver, at du er selektiv når du vælger modellen som du skal sove i.

Du skal som udgangspunkt forstå, at din krop er helt unik, og at det derfor kræver en unik sengeløsning. Den seng du skal sove og hvile i, skal være tilpasset til din krop og til dine former.

Er du for eksempel tynd eller spinkel, så kan en alt for hård madras resultere i, at din bagdel for eksempel ikke kan synke lidt ned, og give ryggen mulighed for at ligge vandret.

Er du stor og tung, så vil en alt for blød seng resultere i, at din bagdel synker så meget ned i madrassen, at din ryg ikke kan ligge vandret, men i stedet får en ret uheldig stilling, når du ligger i sengen og sover. Du vil næste morgen så føle dig fuldstændig radbrækket eller smadret, og slet ikke udhvilet og frisk.

Brug din vægt som udgangspunkt

Som udgangspunkt skal du tage hensyn til din vægt og højde.

For at tage højden først, så skal sengen eller boxmadrassen helst være så lang og bred, at der er god plads til dig og din krop. Nogle af de billige boxmadrasser har ikke nær så mange fjedre og komfortzoner, som de lidt dyrere og bedre, og det betyder, at du ikke har lige god komfort i hele sengen. Det skal du sikre dig, at der er, og det kan du typisk læse på de tekniske specifikationer på boxmadrassen.

Når det handler om vægt, så skal du vælge en blød eller soft boxmadras, hvis du vejer op til 75 kilo, en medium hvis du vejer mellem 75 og 95 kilo, og en hård eller fast, hvis du vejer over 95 kilo. Det er selvfølgelig vejledende tal, men et godt udgangspunkt, som du overordnet kan gå efter. Du kan jo eventuelt prøve, at gå ind i en sengeforretning, og prøve lige disse tre modeller eller varianter af, og så selv mærke eller føle forskellene.

Boxmadras med fjedre

Pocketfjedre-Multipocketfjedre

Her kan du se forskellen på BedreNætter’s pocketfjedre og multipocketfjedre

En boxmadras består af en ramme og så en masse fjedre. De såkaldte pocketfjedre og multipocketfjedre.

En billig model har kun pocketfjedre, og det giver ikke nær så god støtte og fasthed som en seng med multipocketfjedre.

Det har noget med afstanden mellem fjedrene og/eller antal fjedre pr. kvadratmeter. Antallet af fjedre afgør fastheden i en boxmadras, og jo fastere boxmadrassen er, jo mere belastning tåler den.

Vejer du for eksempel over 95 kilo, og din partner også skal sove i sengen, så anbefaler vi en boxmadras med fast fasthed. Selvom I er to i sengen, så vil multipocketfjedrene sørge for, at I får hver jeres unikke underlag, Det gør I ikke, hvis sengen udelukkende består af pocketfjedre.

Det er egentlig ret logisk, men sådan hænger det altså sammen, når det handler om kvaliteten af en boxmadras.

Boxmadras med mange fordele

Der er masser af fordele ved at vælge en boxmadras som seng, og det har mange danskere allerede fundet ud af.

En boxmadras vejer ikke ret meget, da den består af en let ramme i træ, nogle med metalstivere, og så har den indbygget et fjederlag som sørger for at du har et fast underlag at sove på. Over fjedrene er der et mellemlag før selve betrækket på sengen, og det kan for eksempel bestå af latex, som er både elastisk, åndbart og meget holdbart.

Det at boxmadrassen er meget let gør, at du nemt kan flytte rundt på den, og hvis du skal flytte den i forbindelse med rengøring, så er det ret nemt.

En boxmadras har som regel enten medfølgende meder eller ben, som er meget lette at montere. Det betyder, at du ikke skal bruge flere timer på at samle en seng, men at den kan tages i brug 15 minutter efter, at den er kommet ind af døren i dit hjem. Det er smart og enkelt.

Boxmadrassen er en af de mest solgte senge i Danmark, og hvis du vælger en god kvalitet, så kan du have en seng i mange år. Det kan du ikke hvis du vælger en lidt dårligere kvalitet, for fjedrene bliver “trætte” med tiden, og så skal den udskiftes.

Vi har fundet denne video, der forklarer hvorfor du skal købe en boxmadras.

Kvalitet holder i længere tid

Køber du en boxmadras i en god kvalitet, så betaler du selvfølgelig lidt mere for den.

En seng med multipocketfjedre er klart det bedste valg, og den skal også have 5 til 7 komfortzoner indbygget. Jo flere fjedre der er i en seng, jo mere holdbar er den, da den ikke sådan lige falder sammen. Det skyldes, at der er langt flere fjedre til at dele belastningen fra kroppen, og det gælder både her og nu, men også over lang tid.

Fjedrene holder meget længere tid, og det betyder, at din investering i en lidt dyrere seng, den vil være langt bedre, end hvis du køber en billig model. en billig model skal du ikke regne med længere holdbarhed end nogle få år, mens en boxmadras i en super god kvalitet, holder i mindst ti år.

Boxmadras og priser

Priserne på boxmadrasser svinger rigtig meget på det danske marked, og du kan sagtens få en boxmadras til meget få penge, omkring 1000 kroner, men så får du også kun en ramme og en madras med meget få fjedre, ikke med det anbefalede antal som er på omkring 250 plus, og det går ud over sengens kvalitet, både som et sted hvor du sover, og holdbarheden.

Du kan være heldig at finde gode tilbud på gode boxmadrasser, men du skal som minimum forvente en udgift på 2.000 kroner pr. enkeltseng, hvis du vil have en nogenlunde boxmadras, med en kvalitet der kan holde i nogle år.

Køber du derimod en boxmadras til 3.000 kroner plus, så er du helt sikker på, at du både får en super god seng, og at den vil holde i rigtig mange år. Det er selvfølgelig vejledende priser som vi går ud fra, men det er mere for at du forstår, at lige med senge eller boxmadrasser, så hænger pris og kvalitet rigtig godt sammen.

Du kan altså ved at kigge efter en boxmadras til 3.000 kroner som udgangspunkt regne med, at du får den perfekte løsning til din krop. Her skal du så vælge type eller fasthed, soft/blød, medium eller fast fasthed.

Boxmadrassen i dyrere kvalitet

Du kan sagtens finde meget dyrere boxmadrasser, og her får du måske lidt mere luksus for pengene, og måske er rammen lidt mere robust og tung, men overordnet set, så er disse senge ikke bedre at ligge i end de boxmadrasser som du giver 3.000 kroner for.

Selvfølgelig kan det godtgøres, at de flere penge du giver ud også giver dig lidt bedre kvalitet, men ikke noget som er livsvigtig for din krop og dit helbred. Det er det som det handler om, når du skal vælge den helt rigtige boxmadras, at den passer perfekt til din krop, så den får den helt optimale hvile, og at du får den perfekte søvn, når du går i seng for at sove.

I denne rapport fra Vidensråd for forebyggelse, kan du se hvorfor det ikke kan betale sig at gå på kompromis med kvaliteten, når det drejer sig om valg af seng.

Dobbelt boxmadras

Mange spørger om man skal købe en dobbelt boxmadras, hvis man sover to sammen, og det er et godt spørgsmål.

Jo dyrere en boxmadras i dobbelt størrelse du køber, jo mindre betyder det, at I ligger to sammen i sengen. Det skyldes, at en dyrere boxmadras har flere fjedre og flere komfortzoner, som betyder, at der sagtens kan ligge to forskellige kropsstørrelser i sengen, uden at det går ud over søvn og komfort.

Der er dog flere og flere som køber to forskellige enkelte boxmadrasser og stiller ved siden af hinanden, og det skyldes, at man ofte supplerer boxmadrassen med en topmadras, som øger komforten en hel del.

Det siges at være 40 procent af sove- eller ligge komforten, hvis man har en tilpasset topmadras. Ved at have forskellig seng og topmadras, så betyder det ikke, at man ikke kan sove sammen eller andet, men blot at sengene har forskellige egenskaber.

Hvor køber man boxmadras

Der findes rigtig mange forhandlere af boxmadrasser, og i denne boxmadras test kan vi ikke anbefale specifikke forhandlere, men råde dig til, at finde en forhandler som du føler, at du har fuld tillid til, og hvor du er oplyst om madrassens mange egenskaber.

Vi kan dog fortælle, at vi har rigtige gode erfaringer med forhandleren BedreNætter.dk, både hvad angår tillid og service, men også når det drejer sig om kvaliteten, af de senge og madrasser som de sælger.

Der findes selvfølgelig masser af møbelforretninger som sælger senge, men mon ikke at de mere specificerede butikker med kun senge og sengeudstyr, er de mest kompetente på markedet.

Der findes også en hel del internetbutikker eller lagre som kun sælger senge, og her er der nogle som er bedre end andre.

Det gælder for dig som forbruger, at du finder et sted på internettet, hvor du finder et godt udvalg i senge, og her boxmadrasser, hvor de har alle typer og alle former for fasthed, så du får dig en seng som passer perfekt til din krop.

Det handler nemlig om, at du finder lige den boxmadras som vi her i denne boxmadras test har forklaret, er tilpasset, så den støtter din krop bedst muligt når du ligger ned, så du kan få den optimale søvn, når du skal hvile og sove.

Boxmadras test i en butik

Hvis du vil afprøve nogle boxmadrasser før du køber den rigtige, så kan det anbefales, at du besøger en fysisk butik, og afprøver de forskellige typer, så du er helt sikker på, at du finder den rigtige model, der passer til dig. Vi anbefaler også, at du afprøver nogle topmadrasser, så du sammen med boxmadrassen får den bedste ligge komfort overhovedet.

Når du har gjort det, så kan du så selv vælge, om du vil bestille den over nettet eller købe din boxmadras i den butik, hvor du har afprøvet flere modeller.

Du vil nok godt kunne spare mange penge ved at bestille din seng via internettet, men det ved du først, når du har den endelige pris hos den forhandler du har prøvet sengene ved.

Fordelen ved at handle på internettet er oftest en lavere pris, og at du ikke skal tænke på transport, for den bliver leveret lige til døren af en fragtmand.

Køber du sengen hos en fysisk butik, så skal du ofte selv sørge for at få den med hjem, eller også skal du betale en ekstra pris for leveringen.

Vi anbefaler, at du bruger dyre fragt penge på antal fjedre i boxmadrassen i stedet. Så får du bedre kvalitet for de samme penge, og så holder din seng i mange flere år.

Billigere boxmadras på internettet

Har du testet en del senge i en fysisk butik, og du hellere vil bestille den over nettet, så findes der forhandlere som tilbyder, at du kan returnere boxmadrassen igen, inden for 14 dage for eksempel, eller som hos BedreNætter, hvor de giver dig 30 dage, hvis den ikke lige er helt perfekt.

Så sender de dig en anden type, efter eget ønske, og så har du sikkert ramt rigtigt hvad angår ligge komfort. Det er en smart måde at gøre det på, for der kan være mange penge at spare på et internetkøb.

De forretninger som opererer på internettet har nemlig ofte langt lavere omkostninger end de fysiske butikker, da de kun har lagre, og meget færre ansatte, og det kommer kunderne til gode i den sidste ende.

Det kan godt være, at du finder det en smule mærkeligt at gøre det på den måde, men det er der faktisk mange forbrugere som allerede gør, og det for at sikre sig, at det er den helt rigtige vare de bestiller på internettet, så de undgår, at varen skal sendes retur og eventuelt byttes.

Ekstra gode tilbud på boxmadras

Når du bestiller din seng på internettet, så er der mange gode tilbud hos forhandlerne, og det kan for eksempel være, at du får en topmadras med i købet efter frit valg af enten den ene eller anden type. her sparer du så endnu flere penge end hvad du lige havde regnet med.

Du kan for eksempel hos nogle forhandlere sætte en prisagent til, og så får du besked, når der er relevante tilbud i forhold til din søgning efter en super god boxmadras til en rigtig god pris.

Det er utroligt smart at handle via internettet, og der kan spares rigtig mange penge, og dem kan du jo bruge til noget helt andet, eller til at gå op i en lidt højere kvalitet, i forhold til boxmadrassen som du skal købe.

Du kan finde gode tilbud på boxmadrasser i denne boxmadras test.

Højere pris, bedre kvalitet, længere garanti

En af de faktorer som rigtig mange forbrugere går meget op i er holdbarheden. Holdbarheden af en boxmadras stiger i takt med antal fjedre i madrassen og det materiale som betrækket eller polstringen har på selve sengen. Jo dyrere boxmadrassen er, jo bedre er kvaliteten også.

Hvis du vil sikre dig en seng eller boxmadras som holder i rigtig mange år, så skal du købe en madras i en rigtig god kvalitet, og så taler vi om en madras til 3.000 kroner plus. Køber du en boxmadras i det prisleje, så vil der ofte også følge en form for garanti med boxmadrassen, og den handler ofte om slidtage.

Kan du for eksempel få en garanti på tre til fem år på din nyindkøbte boxmadras, så er det endnu et plus for dig som kunde. En garanti på et produkt er også producentens varemærke, og et signal til kunderne om, at de stoler så meget på produktet og kvaliteten, at de tør give en længere holdbarhedsgaranti.

Det giver også dig som forbruger større tillid til produktet, producenten og forhandleren. Nogle gange koster det måske 500 kroner til 1.000 kroner mere for en boxmadras med mange års garanti, men det er måske det værd for dig. Det er lidt ligesom at købe en bil, at du gerne vil sikre dig den bedste og mest holdbare løsning.

Ny boxmadras – nye tider og bedre helbred

Glad kvinde med ny boxmadras

Sådan kan humøret være efter skift til en ny boxmadras

Uanset om du vælger den ene eller anden type af seng, så skal du altid gå efter den løsning som passer bedst til din krop, og som sikrer dig den bedst mulige hvile og søvn.

Hvile og søvn undervurderes af alt for mange mennesker, og det betyder, at alt for mange bliver slidt ned, når de ikke sørger for, at få den optimale hvile og søvn som kroppen rent faktisk forlanger.

Der findes så mange symptomer i hverdagen, der fortæller mennesket, at kroppen har brug for hvile og restitution, men som alt for mange overhører eller overser.

Det kan betyde en forfærdelig hverdag med masser af gener og problemer af den ene eller anden art, at livskvaliteten er helt i bund. Det skal der handles på, og det kan for eksempel være at investere i en langt bedre seng, end den du har i dag.

Det kan også betyde, at du skal ændre lidt på dine vaner i hverdagen, og tage den lidt mere med ro. Det kan være spise- og drikkevaner, det kan være om du ser tv eller læser en bog inden du skal sove, og det kan være – som mange danskere gør, at du for eksempel er meget aktiv på sociale medier inden du skal sove. Det er for mange mennesker ikke smart at få hjernen aktiveret ved, at se tv eller at sidde ved computeren lige før sengetid.

Måske skulle du i en kort periode afprøve lidt ændrede sengetidsvaner, og så se, om du ikke kan ændre nogle ting til det bedre, og dermed give dig selv lidt bedre betingelser når du skal sove.

En bedre seng, kombineret med langt bedre forhold, før du går i seng, kan betyde, at du får den helt optimale søvn på 6 til 8 timer, så du er langt mere oplagt næste dag, og at din krop har haft tid til at restituere helt rigtigt.

Det kan betyde, at du får langt mere ud af de lyse timer, og at du har langt mere energi i de lyse timer, så du føler, at du lever på en helt anden måde.

Boxmadras test er vejledende

I en boxmadras test er det vigtigt, at så mange faktorer og aspekter kommer frem i lyset, og når vi anbefaler dig, at søge så mange oplysninger om din nye boxmadras som muligt, så betyder det bare, at jo mere du kan læse om madrassen, jo bedre beslutningsgrundlag har du.

En boxmadras test som denne giver dig ikke et endegyldigt svar på, hvilken en type eller model du skal vælge, da vi ved, at alle kroppe er forskellige, og at de har forskellige krav til en seng eller boxmadras.

Du skal selv tage stilling til den type seng du ønsker, og du skal selv finde ud af, hvilket behov din krop har. Det kan godt tage lidt tid at finde ud af dette, men tiden hvor du afsøger dine muligheder, og får testet et par modeller af, kan være afgørende vigtigt for din krop.

Det er meningen, ifølge eksperter, at du skal opholde dig lidt under en tredjedel af dit liv i en seng, så kroppen kan finde sig selv igen, restituere sig og blive fyldt med ny energi, og det kræver den bedste boxmadras for din krop. Så betyder det ikke så meget, hvis du er en måned om at finde verdens bedste og billigste seng.

Vi håber, at denne boxmadras test har fyldt dig med nyttige oplysninger, og at du er blevet inspireret til at tænke mere over, hvordan din søvn er, samt hvordan du kan udnytte de vigtige timer i en seng optimalt, så du får en langt højere livskvalitet i de lyse timer.

Her kan du se guide fra Jysk, til valg af den bedste boxmadras til lige præcis dig

 

Share.

Leave A Reply