Vælg en side

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

Det kan være svært at vælge den helt rigtige seng, madras, topmadras eller boxmadras. Hvis du bruger lidt tid på, at læse anmeldelser på internettet eller tests som beskriver de forskellige modeller eller typer, så er du godt på vej til, at få bedre forudsætninger, når du skal vælge.

En boxmadras er som ordet siger, en madras som er bygget ind i en boks, typisk en træramme, og når man kommer ben eller meder på den, så kan den fungere som en seng.

Boxmadrasser har været populære i de seneste 20 år, nok mest fordi, at de er meget enkle i opbygning, de er lette at håndtere og så har de været meget fornuftige i forhold til anskaffelsesprisen.

Det er en meget billig måde at have seng på, og der findes rigtig mange forskellige typer og kvaliteter.

Kvaliteten er ret vigtig når du som forbruger skal vælge den rigtige boxmadras, og det kan tit være svært at vælge det helt rigtige.

Hvis din økonomi er stram, så vil du helt sikkert gå efter de billige af slagsen, og du kan faktisk godt få hæderlige boxmadrasser, som er gode i forhold til prisen. Der findes dog også rigtig mange dårlige versioner eller modeller, som overhovedet ikke egner sig til senge, og dem skal du forsøge at undgå.

Vi har, i denne guide til den bedste boxmadras, kigget nærmere på madrasser fra Sengetid.dk, Soveland.dk og Unoliving.dk.


Er du i tvivl om hvilken type seng du skal vælge, så kan du tage et kig på vores Senge test – bedste seng

Vi tester de bedste boxmadrasser

Skal du absolut ind i butikken? Skal du absolut lægge dig ned og udstille soveværelsets ritualer i fuld offentlighed?

Den slags hører fortiden til. At skulle hen i butikken og ligge på en 10 – 20 forskellige madrasser var altså noget, man gjorde den gang, da mormor var ung.

Den nye måde at købe madrasser på foregår naturligvis ’online’ – op i skyen med alt det gamle besvær. Der er mange boxmadrasser at vælge mellem.

Nuvel, det er sandt. Det er svært at danne sig et overblik over ”skidt og kanel”. Vi må ty til eksperterne her, når vi skal holde rede på de mange muligheder.

Væsentligt er det, at sælgeren giver dig en tidsramme, så du kan vænne dig til sengen og finde ud af, om det her er noget for dig. Du skal med andre ord sættes i stand til at kunne returnere varen, selvom det valgte ”brand”, så ender hos forhandleren, hvor det må sælges til nedsat pris.

Mange forhandlere giver dig en 30 dages prøvetid med returret, og gør de ikke det, er det ikke værd at skrive en e-mail til tante Agathe om dem. De bedste forhandlere giver dig helt op til 100 dages prøvetid.

Det er en god ide at sætte sig ind hvilke materialer, boxmadrassen er lavet af. Hvilke certifikater har madrassen, hvilke usikre – om nogle – kemikalier er indgået i fremstillingen af dem?

Lad være med at skille dig af med din gamle madras. Det er altid en god ide at have ’en backup’, hvis du beslutter dig for at returnere den nye madras indenfor prøvetiden.

Guide til valg af madras i forhold til vægt

 • Vejer du under 75 kg skal du vælge en madras med medium fasthed
 • Vejer du mellem 75 og 90-95 kg skal du vælge en madras med fast fasthed
 • Vejer du mere end 90-95 kg skal du vælge en madras med ekstra fast fasthed
*Dette er vejledende tal for valg af madrassens fasthed og skal ikke betegnes som en facitliste

Her er hvad vi betragter som de bedste madrasser til de givne priser.

Freja Älv – Nordiske linjer og ergonomisk liggekomfort

Freja Nordlys - 140x200

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Luksusseng med 7 komfortzoner produceret i Danmark

Bemærk: Freja Älv boxmadrassen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at sengen er nedsat fra 24.995 kr. til 8.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Nordic Dream både udvikler og producerer deres lækre kvalitetssenge i Danmark. Freja Älv er én af deres boxsenge fremstillet af solide materialer og Oeko-Tex certificerede tekstiler.

Boxsengen er lavet med en stabil bund i svensk fyrretræ, en boxmadras med et dobbelt lag af pocketfjedre og en skøn, trykaflastende topmadras.

Designet er elegant med et skandinavisk udtryk, der kan fås i flere forskellige farver og størrelser.

2 lag pocketfjedre og 7 komfortzoner

Når det kommer til komfort, er Freja Älv helt i top. Sengen er udstyret med en boxmadras med 2 lag af pocketfjedre. Pocketfjedrene er danskproducerede og af højeste kvalitet, så du kan nyde den behagelige støtte fra madrassen mange år ud i fremtiden.

Komfortzonerne er udviklet, så din krop får den helt rigtige trykaflastning. Derfor vil madrassen være mere fast omkring nakkeområdet, lænden og hofterne, hvor der er mest tyngde. 

Med 7 individuelle komfortzoner får du en unik, ergonomisk liggeposition, der sørger for at din rygsøjle ligger plant hele natten. Det hjælper din krop med at slappe ordenligt af, så du får den bedste søvn, når du sover i Freja Älv.

Älv topmadras – den mest prisvenlige model

Topmadrassen Älv er én af de mest prisvenlige madrasser fra Nordic Dream, men det betyder ikke, at der er gået på kompromis med kvaliteten.

Topmadrassen har en og en højde på 6 cm og fås med et kraftigt betræk, der kan vaskes i maskinen ved 60 grader. Inde i selve madrassen kan du vælge mellem latex eller memory skum, alt efter hvilke behov din krop har i løbet af natten. Latex er et naturligt og meget åndbart materiale, som afleder varmen fra kroppen, når du sover.

Det er derfor et oplagt valgt, hvis du ofte kæmper med temperaturen under dynen. Memory skum giver en mere eftergivende fornemmelse, og former sig efter din krop for maksimal komfort.

Freja Älv vs. markedet

Har du brug for en seng, der passer perfekt til dit soveværelse, kan Freja Älv være et oplagt valg. Boxsengen fås nemlig i mange forskellige størrelser, så du kan finde udgaven med de helt rigtige mål. Derfor udmærker sengen fra Nordic Dream sig, fordi den kan passe ind i de fleste soveværelser – store som små.

Saga Snö er en flot boxseng, der let giver soveværelset et let og enkelt udtryk. Du kan selv vælge mellem forskellige ben, nuancer og størrelser, så du får sengen præcis efter dine ønsker. Du får også hele 25 års garanti på både rammebrud og fjedre, så du kan få din kvalitetsseng ordnet, hvis uheldet skulle være ude. 

Fordele ved Freja Älv

 • Udviklet og produceret i Danmark
 • Madrassen har 2 lag pocketfjedre
 • 7 ergonomiske komfortzoner
 • Topmadras i memory-skum eller latex
 • 100 dages prøveperiode

Produktspecifikationer:

 • Farve: Grå, lysegrå, blå og sand
 • 7 komfortzoner
 • Inkl. valgfri topmadras m. vaskbart betræk i latex eller memory-skum
 • Inkl. valgfri ben
 • Mål: H: 62 x B: 180 x L: 200 cm
 • Fjedre: Dobbeltlag pocketfjedre
 • 25 års garanti på fjedre- og rammebrud

Freja Älv fås i følgende størrelser:

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Saga Snö – Kvalitetsseng med 7 komfortzoner

Saga Fjäll - 140x200

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Danskproduceret boxseng i høj kvalitet med 7 komfortzoner 

Bemærk: Saga Snö boxmadrassen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at sengen er nedsat fra 26.995 kr. til 9.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Når du skal sove godt, skal din seng byde på den helt rigtige trykaflastning og støtte. Saga Snö fra danske Nordic Dream er en kvalitetsseng produceret af dygtige sengehåndværkere. Sengen er helt i top både designmæssigt og funktionelt, så du kan få den bedste nattesøvn. 

Solid sengeramme og hele 7 komfortzoner

Boxsengen Saga Snö er bygget op af en solid sengeramme i svensk fyrretræ. Det giver en god og solid bund til de ergonomiske madrasser.

Selve boxmadrassen har hele 2 lag af ergonomiske pocketfjedre. De er inddelt i 7 komfortzoner, der støtter din krop korrekt, så du opnår den absolut bedste restitution. Madrassen støtter derfor særligt din nakke, skuldre, lænd og hofter, så du hviler behageligt i madrassen.

Du kan bestille Saga Snö i 3 forskellige fastheder, afhængig af din vægt. Det er din vægt, der afgøre, hvor fast madrassen skal være, så den kan give den rigtige støtte. 

Snö topmadras – ErgoFlex skum med aktiv køling

Leder du efter ekstra komfort og en behagelig temperatur i sengen? Så er Snö topmadras fra Nordic Dream noget for dig.

Topmadrassen måler 10 cm i højden og er lavet af ErgoFlex-skum, som tilpasser sig din krop og give den mulighed for at ånde. På den ene side er madrassen blød og riflet, hvilket giver dig maksimal komfort, når du lægger dig i sengen. På den anden side er madrassen flad, hvilket gør den mere fast og robust.

ErgoFlex-skum har en åben cellestruktur, som hjælper med at holde madrassen tør og ren. Det ventilerende materiale sørger for, at eventuel fugt fra kroppen bliver afledt i løbet af natten. Snö er en traditionel topmadras fra Nordic Dream, hvor der ikke er gået på kompromis med kvaliteten.

Saga Snö vs. markedet

Skal du bruge en lækker boxseng, der vil tjene dig godt mange år, så er det vigtigt at vælge god kvalitet. Med danske Nordic Dream er der helt tjek på både de gode materialer og det solide sengehåndværk. Du kan derfor regne med, at Saga Snö giver dig gode nætter langt ude i fremtiden.

Saga Snö er en komfortabel seng med fokus på både den ergonomiske liggeposition og det lækre design. Den er både behagelig at ligge i og tager sig elegant ud med et skandinavisk, enkelt udtryk.

Med en Saga Snö får du 15 års garanti på både ramme- og fjedrebrud, og Nordic Dream tilbyder en 100 dages prøveperiode. Derfor har du god tid til at teste sengen, og er du ikke tilfreds kan du få hele købsbeløbet tilbage inden for 100 dage.

Fordele ved Saga Snö

 • Lækker danskproduceret boxseng
 • Dobbeltlag af pocketfjedre
 • 7 komfortzoner
 • Valgfri topmadras med Oeko-Tex certificeret betræk
 • 15 års garanti på både ramme- og fjedrebrud

Produktspecifikationer:

 • Farve: Mørkegrå
 • 7 komfortzoner
 • Inkl. valgfri topmadras (7 cm) m. vaskbart betræk i latex eller memory-skum 
 • Inkl. valgfri ben
 • Mål: H: 49 x B: 180 x L: 200 cm
 • Fjedre: Dobbeltlag pocketfjedre
 • 15 års garanti på ramme- og fjedrebrud

Saga Snö fås i følgende størrelser:

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

 

 

Athena Boxmadras

Athena BoxmadrasEn af de mest interessante madrasser på det danske marked.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Athena leveres fra unoliving.com i en produktserie med forskellige dimensioner og grader af fasthed på madrasserne. Det kan således godt betale sig at sætte sig ind i dette inden du bestiller.

Samtlige boxmadrasser fra Athena ligger i en kompakt træramme, der er 8 cm høj og indeholder 13 lameller.

Som seng betragtet, har vi her at gøre med en ekstra langtidsholdbar og robust seng. Madrassen er opdelt i fem zoner med indbygget pocket-fjedring.

Madrassen er polstret med polyetherskum og betrækket er quiltet med fibervat. Skummet udmærker sig ved at være et fugtresistent og fleksibelt materiale, der udover at være let også er termisk- og lydisolerende.

2 forskellige madrasser

Køb af en Athena model giver dig flere valgmuligheder mht. madrassens hårdhed. Du kan vælge mellem en medium og en fast madras.

Topmadrassen er vaskbar ved en temperatur på 60 grader, og du kan vælge mellem latex og celcius versionerne.

Sengen leveres med ben, der er 19 cm høje og af stål. Andre ben leveres ikke med sengen, men de kan købes ved siden af.

Det siger de andre om Athena boxmadras

Testfabrikken testede Athena og placerede den på en top 8 liste. Man bemærkede f.eks. følgende i forbindelse med 180 x 210 versionen: ”Den er et solidt stykke håndværk udført i dansk kvalitet, og den er et billigt alternativ for dig, der vil anskaffe en boxmadras.

Minimalistisk, basic og stabil er alle prædikater, der beskriver denne langtidsholdbare model”. Og om 90 x 200 cm modellen hed det sig: ”Athena (er) en af de mest interessante madrasser på det danske marked. Madrassen er laginddelt, og hvert lag har hver sin funktion for at gøre din søvn så tilfredsstillende som muligt”.

Modellen 140×200 cm bliver af sov-bedre.dk beskrevet som ”en af de mest populære”.

Topmadrassen med Celcius kerne er god til dig, der har tendens til at have det lidt kold om natten og har rygproblemer. Ved en Celcius topmadras vil man også opleve, at man synker lidt ned i sengen, da topmadrassen er trykaflastende og former sig efter kroppen, samtidig med at den holder på kropsvarmen.

Produktspecifikationer

 • Farver: Sort
 • Størrelser: 80×200 cm, 90×200 cm, 120×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm
 • Højde: 49 cm. (19 cm ben, 26 cm madras, 4 cm topmadras)
 • Pocketfjedre
 • Fjedre pr. m2: 250
 • 5 komfortzoner
 • Bolster: Quiltet med fibervat
 • Polstring: 25 mm polyetherskum
 • Ben inkluderet
 • 8 cm Træramme
 • 15 års garanti på fjedre og rammebrud

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

ProSleep Tokyo L600 boxmadras med opbevaring

ProSleep Tokyo L600 boxmadras med opbevaring

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Boksmadrasser er på trods af alt kommet for at blive. Det er en populær og enkel løsning, når der skal købes seng. Den er ikke meget andet end en madras med fire ben på. Den er nem at flytte rundt på, og det er let holde rent omkring sengen.

Men man kan hurtigt købe den berømte ”kat i sækken”. Hvad der er den bedste boksmadras for lige netop dig eller for jer, afhænger mest af alt om liggekomforten. Kvalitetsforskellene mellem udbuddet af boksmadrasser er udtalte. Du skal passe meget på.

Væsentligt for dit valg er ”Made in Langtbortistan” brandet – lad være med at købe en seng fremstillet lige netop der. De danske boksmadrasser er måske ikke de billigste, men de er de bedste, når det kommer til en række væsentlige parametre for din beslutning om at købe.

Du skal være opmærksom på en række forhold, først og fremmest selvfølgeligt valget af fjedertype og fasthed, som har med din vægt at gøre.

Dernæst er der spørgsmålet vedrørende antallet af komfortzoner hvor minimum 5 komfortzoner er et absolut ”must”.

Polstringen, ikke at forglemme, har at gøre med indlejringen af madrassens fjedre, hvor Memoryskum er en god ide.

Yderligere er er spørgsmålet, om der skal en topmadras med, hvilken højde på benene du ønsker dig og hvilket andet tilbehør, du er på udkig efter?

Made in Denmark boxmadras med opbevaring

Når alt det er sagt, må det siges, at vi mener, at modellen ProSleep Tokyo L600 med Pocketfjedre, fem Komfortzoner og opbevaring klarer boxmadrassernes lakmustest. Madrassens mange fortrin lever op til de mange krav, man kan stille til en seng i denne prisklasse.

ProSleep er en særdeles eksklusiv serie af boxmadrasser, som, trods navnet, er designet og produceret i Danmark. Med en ProSleep Tokyo får du en seng, hvor kvalitet, komfort og design går op i en højere enhed.

Denne model kan både fås i den moderne lysegrå samt mørkegrå farve, som udstråler en tidløs elegance og dermed passer ind i ethvert hjem.

Boxmadrassens fundament starter med en træramme af massivt fyrretræ, som ikke mindst sikrer en høj stabilitet.

Ydermere er boxmadrassens indre fundament lavet af et individuelt fjedrelag, som er produceret af pocketfjedre. Pocketfjedre er en af de mest moderne former for fjedretype, og anvendes i de fleste nyere senge i dag.

Pocketfjedre er kendetegnet ved enorm støtte, komfort og ikke mindst fleksibilitet, da fjedrene arbejder individuelt. Med en ProSleep Tokyo får du en seng af høj kvalitet, og den er til dig, som ikke ønsker at gå på kompromis med din søvn.

Madrassen er tilpasset til netop din krops vægt og form, hvorved dine primære trykpunkter får den største støtte. Derudover har den nogle meget praktiske funktioner, nemlig at den bevarer en konstant elasticitet og har en kølende effekt.

Boxmadras med opbevaring

Sengen er ideel for dig, som ikke har så meget plads, da du med denne magasinseng har mulighed for at opbevare både puder, dyne mm i magasinet under sengen.

Du kan nemt åbne ned til magasinet med det lille håndtag der sidder på siden. Mekanismen der bruges til at åbne er gasløft, hvilket åbner magasinet roligt op, og samtidig holder sengen stabil.

Sammen med sengen kommer der desuden også en skøn latex topmadras med en 60 mm kerne. Den sikrer dig en god nattesøvn, og er med til at skåne madrassen nedenunder.

Sengegavl kan tilkøbes.

Produktspecifikationer

 • Størrelser: 80×200 cm, 90×200 cm, 90×210 cm,120×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm, 180×210 cm
 • Farver: Lyse- og mørkegrå
 • Højde i alt: 64 cm (Ben: 10 cm, Bund: 20 cm, Boxmadras: 26 cm, Topmadras: 8 cm)
 • Materiale: Massivt fyrretræ, møbelstof, fem zonet springmadras
 • Komfortzoner: 5
 • 20 cm høj træramme med opbevaring
 • Polstring: 25 mm Cooltex skum
 • Latex topmadras medfølger
 • 25 års fabriksgaranti på fjedre- og rammebrud

Til Butik

Hold dig fra dårlige og billige boxmadrasser

Billig boxmadras

En af de lidt billigere boxmadrasser

De dårlige boxmadrasser er typisk meget billige, og de holder ikke helt hvad de lover.

Det er typisk bare en tynd træramme, vejer ikke så meget, og så er der ikke ret mange fjedre i madrassen.

Det betyder, at sengen ikke bliver fast, og ikke støtter din krop på den rigtige måde, og så går det ud over din søvn.

Din søvn er meget vigtig og et ret undervurderet område i menneskers liv.

Der er meget fokus på alt det som vi skal nå i løbet af dagen med børn, job, fritidsinteresser, sociale oplevelser og meget mere, men alt for lidt fokus på vores søvn og hvile.

Det er jo her, at vi lader ny energi op til den næste dag, og det er ifølge eksperter meget vigtigt, at denne fase bliver så perfekt som muligt, for ellers går det ud over vores livskvalitet, sundhed og helbred.

Det er noget af en udmelding, at hvis du ikke får sovet rigtigt og godt, så bliver du syg eller for eksempel uoplagt og træt i løbet af dagen, og så får du langt mindre ud af de lyse timer, end hvad du egentlig håber på.

Døjer du med ondt i ryggen, kan en elevationsseng være det rette for dig. Det kan du læse meget mere om i vores elevationssenge test – bedste elevationsseng

Den vigtige søvn

Søvn

Søvn er vigtigt

I en boxmadras test er det vigtigt, at du ved hvad du leder efter og hvorfor.

Det handler om, at du får den helt optimale søvn, sådan at du er udhvilet og frisk næste dag, og din krop er klar til at møde nye udfordringer.

Det handler også om, at mange mennesker i løbet af dagen belaster kroppen rigtigt meget, og at den derfor har brug for ro og hvile i et leje som passer til den enkelte krop.

Din krop skal ligge helt perfekt, og have den rette støtte, så den ikke belastes endnu mere mens du sover. Det er sådan, at din seng skal give efter de rette steder sådan, at din ryg, når du ligger på ryggen, ligger helt vandret.

Det vil sige, at din bagdel skal synke en smule ned i madrassen, så det kan lade sig gøre. Det er også vigtigt, at for eksempel dit hoved, nakke og skuldre også får den helt rigtige støtte, så også de områder aflastes mens du sover, og ikke spænder.

Det vil nemlig betyde spændinger og ømhed, når du vågner, og det kan eventuelt føre til en lettere hovedpine i løbet af dagen.

Hos helsenyt.com kan du læse om hvorfor det er så vigtigt at få den anbefalede mængde søvn, og Ældresagen har udgivet denne artikel, med 5 gode råd til at forbedre din søvn.

Kroppe er unikke og kræver optimal støtte

Som du nok kan forstå, så er søvnen og hvilen meget vigtig, og særligt hvordan betingelserne for din krop er, når den ligger i sengen.

På en boxmadras kan du sagtens få den helt optimale liggestilling, men det kræver, at du er selektiv når du vælger modellen som du skal sove i.

Du skal som udgangspunkt forstå, at din krop er helt unik, og at det derfor kræver en unik sengeløsning. Den seng du skal sove og hvile i, skal være tilpasset til din krop og til dine former.

Er du for eksempel tynd eller spinkel, så kan en alt for hård madras resultere i, at din bagdel for eksempel ikke kan synke lidt ned, og give ryggen mulighed for at ligge vandret.

Er du stor og tung, så vil en alt for blød seng resultere i, at din bagdel synker så meget ned i madrassen, at din ryg ikke kan ligge vandret, men i stedet får en ret uheldig stilling, når du ligger i sengen og sover. Du vil næste morgen så føle dig fuldstændig radbrækket eller smadret, og slet ikke udhvilet og frisk.

Brug din vægt som udgangspunkt

Som udgangspunkt skal du tage hensyn til din vægt og højde.

For at tage højden først, så skal sengen eller boxmadrassen helst være så lang og bred, at der er god plads til dig og din krop. Nogle af de billige boxmadrasser har ikke nær så mange fjedre og komfortzoner, som de lidt dyrere og bedre, og det betyder, at du ikke har lige god komfort i hele sengen.

Det skal du sikre dig, at der er, og det kan du typisk læse på de tekniske specifikationer på boxmadrassen.

Når det handler om vægt, så skal du vælge en blød eller soft boxmadras, hvis du vejer op til 75 kilo, en medium hvis du vejer mellem 75 og 95 kilo, og en hård eller fast, hvis du vejer over 95 kilo. Det er selvfølgelig vejledende tal, men et godt udgangspunkt, som du overordnet kan gå efter.

Du kan jo eventuelt prøve, at gå ind i en sengeforretning, og prøve lige disse tre modeller eller varianter af, og så selv mærke eller føle forskellene.

Mål på boxmadrasser

Boxmadrasser fås i mange forskellige mål. Når du skal vælge, hvor stor din skal være, så kan det afhænge af flere forhold; det kan for eksempel være, om du trives bedst i en enkel- eller en dobbeltseng. Det kan også være helt praktisk i forhold til, hvor meget plads du har der, hvor din seng skal stå.

Ikke alle boxmadrasser fås i alle størrelser, så er der et helt specifikt mål, du går efter, så skal du lige være opmærksom på, om den enkelte boxmadras fås i det mål.

Læg mærke til, at nogle modeller fås i ekstra længde (210 cm). Ønsker du det, må du lige sikre dig, at din ønskede model af boxmadras fås i den længde.

Vær også opmærksom på, at det gælder for boxmadrasser som for så mange andre produkter, at pris og kvalitet hænger sammen. Din seng bør ikke være det sted, du er mest sparsommelig. Meget af dit daglige velvære afhænger af, hvor god en nattesøvn, du har haft. Derfor giver det god mening at investere i en seng af en vis kvalitet, som også har en vis holdbarhed. Det lønner sig både på den korte og den lange bane.

Norland Luksus Boxmadras

Denne luksuriøse, danske boxmadras er af højeste kvalitet og holdbarhed. Den kan fås i følgende størrelser:

 •   80×200 cm
 •   90×200 cm
 • 120×200 cm
 • 140×200 cm
 • 160×200 cm
 • 180×200 cm
 •   90×210 cm
 • 180×200 cm

Box Deluxe boxmadras

Denne dobbeltfjedrede, danske boxmadras har en samlet højde på 52 cm. Den fås i følgende mål:

 •   80×200 cm
 •   90×200 cm
 • 120×200 cm
 • 140×200 cm
 • 160×200 cm
 • 180×200 cm
 •   90×210 cm
 • 180×200 cm

Athena Boxmadras

Denne boxmadras har en samlet højde på 49 cm. Den kan fås i følgende mål:

 •   80×200 cm
 •   90×200 cm
 • 120×200 cm
 • 140×200 cm
 • 160×200 cm
 • 180×200 cm

Boxmadras med fjedre

En boxmadras består af en ramme og så en masse fjedre. De såkaldte pocketfjedre og multipocketfjedre.

En billig model har kun pocketfjedre, og det giver ikke nær så god støtte og fasthed som en seng med multipocketfjedre.

Det har noget med afstanden mellem fjedrene og/eller antal fjedre pr. kvadratmeter. Antallet af fjedre afgør fastheden i en boxmadras, og jo fastere boxmadrassen er, jo mere belastning tåler den.

Vejer du for eksempel over 95 kilo, og din partner også skal sove i sengen, så anbefaler vi en boxmadras med fast fasthed. Selvom I er to i sengen, så vil multipocketfjedrene sørge for, at I får hver jeres unikke underlag, Det gør I ikke, hvis sengen udelukkende består af pocketfjedre.

Det er egentlig ret logisk, men sådan hænger det altså sammen, når det handler om kvaliteten af en boxmadras.

Boxmadras med mange fordele

Der er masser af fordele ved at vælge en boxmadras som seng, og det har mange danskere allerede fundet ud af.

En boxmadras vejer ikke ret meget, da den består af en let ramme i træ, nogle med metalstivere, og så har den indbygget et fjederlag som sørger for at du har et fast underlag at sove på.

Overfjedrene er der et mellemlag før selve betrækket på sengen, og det kan for eksempel bestå af latex, som er både elastisk, åndbart og meget holdbart.

Det at boxmadrassen er meget let gør, at du nemt kan flytte rundt på den, og hvis du skal flytte den i forbindelse med rengøring, så er det ret nemt.

En boxmadras har som regel enten medfølgende meder eller ben, som er meget lette at montere. Det betyder, at du ikke skal bruge flere timer på at samle en seng, men at den kan tages i brug 15 minutter efter, at den er kommet ind af døren i dit hjem. Det er smart og enkelt.

Boxmadrassen er en af de mest solgte senge i Danmark, og hvis du vælger en god kvalitet, så kan du have en seng i mange år. Det kan du ikke hvis du vælger en lidt dårligere kvalitet, for fjedrene bliver “trætte” med tiden, og så skal den udskiftes.

Vi har fundet denne video, der forklarer hvorfor du skal købe en boxmadras.

Kvalitet holder i længere tid

Køber du en boxmadras i en god kvalitet, så betaler du selvfølgelig lidt mere for den.

En seng med pocketfjedre eller multipocketfjedre er klart det bedste valg, og den skal også have 5 til 7 komfortzoner indbygget. Jo flere fjedre der er i en seng, jo mere holdbar er den, da den ikke sådan lige falder sammen.

Det skyldes, at der er langt flere fjedre til at dele belastningen fra kroppen, og det gælder både her og nu, men også over lang tid.

Fjedrene holder meget længere tid, og det betyder, at din investering i en lidt dyrere seng, den vil være langt bedre, end hvis du køber en billig model. En billig model skal du ikke regne med længere holdbarhed end nogle få år, mens en boxmadras i en super god kvalitet, holder i mindst ti år.

Boxmadras og priser

Priserne på boxmadrasser svinger rigtig meget på det danske marked, og du kan sagtens få en boxmadras til meget få penge, omkring 1000 kroner.

Du skal dog huske, at så får du også kun en ramme og en madras med meget få fjedre, ikke med det anbefalede antal som er på omkring 250 plus, og det går ud over sengens kvalitet, både som et sted hvor du sover, og holdbarheden.

Du kan være heldig at finde gode tilbud på gode boxmadrasser, men du skal som minimum forvente en udgift på 2.000 kroner pr. enkeltseng, hvis du vil have en nogenlunde boxmadras, med en kvalitet der kan holde i nogle år.

Køber du derimod en boxmadras til 3.000 kroner plus, så er du helt sikker på, at du både får en super god seng, og at den vil holde i rigtig mange år.

Det er selvfølgelig vejledende priser som vi går ud fra, men det er mere for at du forstår, at lige med senge eller boxmadrasser, så hænger pris og kvalitet rigtig godt sammen.

Du kan altså ved at kigge efter en boxmadras til 3.000 kroner som udgangspunkt regne med, at du får den perfekte løsning til din krop. Her skal du så vælge type eller fasthed, soft/blød, medium eller fast fasthed.

Boxmadrassen i dyrere kvalitet

Du kan sagtens finde meget dyrere boxmadrasser, og her får du måske lidt mere luksus for pengene, og måske er rammen lidt mere robust og tung. Overordnet set, så er disse senge ikke bedre at ligge i end de boxmadrasser som du giver 4-5.000 kroner for.

Selvfølgelig kan det godtgøres, at de flere penge du giver ud også giver dig lidt bedre kvalitet, men ikke noget som er livsvigtig for din krop og dit helbred.

Det er det som det handler om, når du skal vælge den helt rigtige boxmadras, at den passer perfekt til din krop, så den får den helt optimale hvile, og at du får den perfekte søvn, når du går i seng for at sove.

I denne rapport fra Vidensråd for forebyggelse, kan du se hvorfor det ikke kan betale sig at gå på kompromis med kvaliteten, når det drejer sig om valg af seng.

Dobbelt boxmadras

Mange spørger om man skal købe en dobbelt boxmadras, hvis man sover to sammen, og det er et godt spørgsmål.

Jo dyrere en boxmadras i dobbelt størrelse du køber, jo mindre betyder det, at I ligger to sammen i sengen. Det skyldes, at en dyrere boxmadras har flere fjedre og flere komfortzoner, som betyder, at der sagtens kan ligge to forskellige kropsstørrelser i sengen, uden at det går ud over søvn og komfort.

Der er dog flere og flere som køber to forskellige enkelte boxmadrasser og stiller ved siden af hinanden, og det skyldes, at man ofte supplerer boxmadrassen med en topmadras, som øger komforten en hel del.

Det siges at være 40 procent af sove- eller ligge komforten, hvis man har en tilpasset topmadras. Ved at have forskellig seng og topmadras, så betyder det ikke, at man ikke kan sove sammen eller andet, men blot at sengene har forskellige egenskaber.

Hvor køber man boxmadras

Der findes rigtig mange forhandlere af boxmadrasser, og i denne boxmadras test kan vi ikke anbefale specifikke forhandlere, men råde dig til, at finde en forhandler som du føler, at du har fuld tillid til, og hvor du er oplyst om madrassens mange egenskaber.

Vi kan dog fortælle, at vi har rigtige gode erfaringer med forhandleren NordicDream.dk, både hvad angår tillid og service, men også når det drejer sig om kvaliteten, af de senge og madrasser som de sælger.

Der findes selvfølgelig masser af møbelforretninger som sælger senge, men mon ikke at de mere specificerede butikker med kun senge og sengeudstyr, er de mest kompetente på markedet.

Der findes også en hel del internetbutikker eller lagre som kun sælger senge, og her er der nogle som er bedre end andre.

Det gælder for dig som forbruger, at du finder et sted på internettet, hvor du finder et godt udvalg i senge, og her boxmadrasser, hvor de har alle typer og alle former for fasthed, så du får dig en seng som passer perfekt til din krop.

Det handler nemlig om, at du finder lige den boxmadras som vi her i denne boxmadras test har forklaret, er tilpasset, så den støtter din krop bedst muligt når du ligger ned, så du kan få den optimale søvn, når du skal hvile og sove.

Boxmadras test i butik

Hvis du vil afprøve nogle boxmadrasser før du køber den rigtige, så kan det anbefales, at du besøger en fysisk butik, og afprøver de forskellige typer, så du er helt sikker på, at du finder den rigtige model, der passer til dig.

Vi anbefaler også, at du afprøver nogle topmadrasser, så du sammen med boxmadrassen får den bedste ligge komfort overhovedet.

Når du har gjort det, så kan du så selv vælge, om du vil bestille den over nettet eller købe din boxmadras i den butik, hvor du har afprøvet flere modeller.

Du vil nok godt kunne spare mange penge ved at bestille din seng via internettet, men det ved du først, når du har den endelige pris hos den forhandler du har prøvet sengene ved.

Fordelen ved at handle på internettet er oftest en lavere pris, og at du ikke skal tænke på transport, for den bliver leveret lige til døren af en fragtmand.

Køber du sengen hos en fysisk butik, så skal du ofte selv sørge for at få den med hjem, eller også skal du betale en ekstra pris for leveringen.

Vi anbefaler, at du bruger dyre fragt penge på antal fjedre i boxmadrassen i stedet. Så får du bedre kvalitet for de samme penge, og så holder din seng i mange flere år.

Billigere boxmadras på internettet

Har du testet en del senge i en fysisk butik, og du hellere vil bestille den over nettet, så findes der forhandlere som tilbyder, at du kan returnere boxmadrassen igen, inden for 14 dage eller mere.

Så sender de dig en anden type, efter eget ønske, og så har du sikkert ramt rigtigt hvad angår ligge komfort. Det er en smart måde at gøre det på, for der kan være mange penge at spare på et internetkøb.

De forretninger som opererer på internettet har nemlig ofte langt lavere omkostninger end de fysiske butikker, da de kun har lagre, og meget færre ansatte, og det kommer kunderne til gode i den sidste ende.

Det kan godt være, at du finder det en smule mærkeligt, at gøre det på den måde, men det er der faktisk mange forbrugere som allerede gør, og det for at sikre sig, at det er den helt rigtige vare de bestiller på internettet, så de undgår, at varen skal sendes retur og eventuelt byttes.

Ekstra gode tilbud på boxmadras

Når du bestiller din seng på internettet, så er der mange gode tilbud hos forhandlerne, og det kan for eksempel være, at du får en topmadras med i købet efter frit valg af enten den ene eller anden type.

Her sparer du så endnu flere penge end hvad du lige havde regnet med.

Du kan for eksempel hos nogle forhandlere sætte en prisagent til, og så får du besked, når der er relevante tilbud i forhold til din søgning efter en super god boxmadras til en rigtig god pris.

Det er utroligt smart at handle via internettet, og der kan spares rigtig mange penge, og dem kan du jo bruge til noget helt andet, eller til at gå op i en lidt højere kvalitet, i forhold til boxmadrassen som du skal købe.

Du kan finde gode tilbud på boxmadrasser i denne boxmadras test.

Højere pris, bedre kvalitet, længere garanti

En af de faktorer som rigtig mange forbrugere går meget op i er holdbarheden.

Holdbarheden af en boxmadras stiger i takt med antal fjedre i madrassen og det materiale som betrækket eller polstringen har på selve sengen. Jo dyrere boxmadrassen er, jo bedre er kvaliteten også.

Hvis du vil sikre dig en seng eller boxmadras som holder i rigtig mange år, så skal du købe en madras i en rigtig god kvalitet, og så taler vi om en madras til 5.000 kroner plus.

Køber du en boxmadras i det prisleje, så vil der ofte også følge en form for garanti med boxmadrassen, og den handler ofte om slidtage.

Kan du for eksempel få en garanti på 15 til 25 år på din nyindkøbte boxmadras, så er det endnu et plus for dig som kunde.

En garanti på et produkt er også producentens varemærke, og et signal til kunderne om, at de stoler så meget på produktet og kvaliteten, at de tør give en længere holdbarhedsgaranti.

Det giver også dig som forbruger større tillid til produktet, producenten og forhandleren. Nogle gange koster det måske 500 kroner til 1.000 kroner mere for en boxmadras med mange års garanti, men det er måske det værd for dig. Det er lidt ligesom at købe en bil, at du gerne vil sikre dig den bedste og mest holdbare løsning.

Ny boxmadras – nye tider og bedre helbred

Glad kvinde med ny boxmadras

Sådan kan humøret være efter skift til en ny boxmadras

Uanset om du vælger den ene eller anden type af seng, så skal du altid gå efter den løsning som passer bedst til din krop, og som sikrer dig den bedst mulige hvile og søvn.

Hvile og søvn undervurderes af alt for mange mennesker, og det betyder, at alt for mange bliver slidt ned, når de ikke sørger for, at få den optimale hvile og søvn som kroppen rent faktisk forlanger.

Der findes så mange symptomer i hverdagen, der fortæller mennesket, at kroppen har brug for hvile og restitution, men som alt for mange overhører eller overser.

Det kan betyde en forfærdelig hverdag med masser af gener og problemer af den ene eller anden art, at livskvaliteten er helt i bund.

Det skal der handles på, og det kan for eksempel være at investere i en langt bedre seng, end den du har i dag.

Det kan også betyde, at du skal ændre lidt på dine vaner i hverdagen, og tage den lidt mere med ro. Det kan være spise- og drikkevaner, det kan være om du ser tv eller læser en bog inden du skal sove.

Det kan også være, som mange danskere er, at du for eksempel er meget aktiv på sociale medier inden du skal sove.

Det er for mange mennesker ikke smart at få hjernen aktiveret ved, at se tv eller at sidde ved computeren lige før sengetid.

Måske skulle du i en kort periode afprøve lidt ændrede sengetidsvaner, og så se, om du ikke kan ændre nogle ting til det bedre, og dermed give dig selv lidt bedre betingelser når du skal sove.

En bedre seng, kombineret med langt bedre forhold, før du går i seng, kan betyde, at du får den helt optimale søvn på 6 til 8 timer, så du er langt mere oplagt næste dag, og at din krop har haft tid til at restituere helt rigtigt.

Det kan betyde, at du får langt mere ud af de lyse timer, og at du har langt mere energi i de lyse timer, så du føler, at du lever på en helt anden måde.

En ny boksmadras er ikke altid nok for at slippe af med søvnproblemer

Du kan også finde andre hjælpemidler, som kan forbedre din søvn. Det kan være at din dyne eller hovedpude ikke er optimal for netop dig.

Det kan også være, at du føler at dit soveværelse ikke er mørkt nok, eller at der kommer forstyrrende lyde fra naboer eller trafikken i nærheden. Det er ikke altid, at en ny boksmadras alene er nok.

De fleste problemer har dog heldigvis en løsning. Hvis vi kigger på f.eks at der ikke er mørkt nok i dit soveværelse, så kan en sovemaske være en god og billig løsning for dig. Billig er dog ikke altid det bedste, og en sovemaske skal jo også gerne være behagelig at have på.

Derfor er det, som altid, en fordel hvis du bruger et par minutter på, at undersøge markedet, før du køber din sovemaske. En god måde at finde en behagelig sovemaske på er, at vælge en der er udnævnt som bedst i test sovemaske. En sovemaske har også den fordel, at den er nem at tage med på ferie, hvis du skal ud og rejse.

Er det andre ting der forstyrrer din søvn som f.eks trafiklarm, så er løsningen desværre ikke lige så enkel. Ørepropper er selvfølgelig en mulighed, men der er mange der finder ørepropper ubehagelige. En anden mulighed er lydisolering, men det er et større projekt.

Hvis ørepropperne ikke løser problemet for dig eller skaber et andet problem i stedet, så skal du gøre op med dig selv, hvor stort dit problem er. Skal du flytte eller skal du lydisolere dit soveværelse. Det hele kommer ned til, hvor meget det generer din søvn. Er det til at leve med, eller har det en stor indflydelse på din hverdag, som længerevarende søvnproblemer kan have.

Boxmadras test er vejledende

I en boxmadras test er det vigtigt, at så mange faktorer og aspekter kommer frem i lyset, og når vi anbefaler dig, at søge så mange oplysninger om din nye boxmadras som muligt, så betyder det bare, at jo mere du kan læse om madrassen, jo bedre beslutningsgrundlag har du.

En boxmadras test som denne giver dig ikke et endegyldigt svar på, hvilken en type eller model du skal vælge, da vi ved, at alle kroppe er forskellige, og at de har forskellige krav til en seng eller boxmadras.

Du skal selv tage stilling til den type seng du ønsker, og du skal selv finde ud af, hvilket behov din krop har. Det kan godt tage lidt tid at finde ud af dette, men tiden hvor du afsøger dine muligheder, og får testet et par modeller af, kan være afgørende vigtigt for din krop.

Det er meningen, ifølge eksperter, at du skal opholde dig lidt under en tredjedel af dit liv i en seng, så kroppen kan finde sig selv igen, restituere sig og blive fyldt med ny energi. Det kræver den bedste boxmadras for din krop. Så betyder det ikke så meget, hvis du er en måned om at finde verdens bedste og billigste seng.

Vi håber, at denne boxmadras test har fyldt dig med nyttige oplysninger, og at du er blevet inspireret til at tænke mere over, hvordan din søvn er, samt hvordan du kan udnytte de vigtige timer i en seng optimalt, så du får en langt højere livskvalitet i de lyse timer.

Her kan du se guide der fortæller om hvordan du skal vælge den boxmadras der passer bedst til lige præcis dig

 

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

 

Norland Luksus Boxmadras

Norland Luksus Boxmadras
Skandinaviske NORLAND med adresse i Danmark er din absolutte garanti for nordisk kvalitet, og det er værd at tage med i disse tider, hvor markedet for senge og boxmadrasser nærmest drukner i mere eller mindre lødige tilbud – især de mindre lødige!

Med Norlands produkter opnår du den bedste kvalitetsseng. Den er formgivet på grundlag af en langsigtet planlægning og efter mange grundige overvejelser med henblik på at skabe den optimale hvile og søvn for sine brugere. NORLAND er kendt for sine komfortable senge, leveret i den bedste kvalitet.

Norland luksus boxmadrassen har alle de fortrinlige karakteregenskaber, der skal til for at skabe sig et fint sovemiljø. En investering i din fremtidige søvn, i dit energiniveau og i dit generelle velvære og ikke mindst livskvalitet, trænger sig på under indtryk af tidens stress og jag.

NORLAND er derfor noget de fleste søvnbevidste til enhver tid vil pege på. Norlands senge er det rette sengevalg; hver del af sengemiljøet er af den absolut højeste standard.

Norland Luksus boxmadras er en gedigen holdbar seng i en kraftig konstruktion.

Sådan er opbygningen af sengen

Bund-fjedringen hviler på Bonell teknologien, der er formet som et timeglas, med aflukkede knytninger forbundet med spiraltråd i begge ender. Denne anvendes som underkerne i dobbeltfjedrede madrasser, og den yder en fin afstivning til kroppen pga. af sin relative hårdhed. Indlæggets opbygning giver en behagelig fjedereffekt.

Bonell princippet er kendt fra tidligere tiders springmadrasser, hvor fjedrene er formet som et langt stykke metal. Denne form for fjedring er en billig måde at fabrikere springmadrasser på. Anvendt i selve den madras du ligger på, er det ikke en god ide alene at anvende denne form for fjedre, fordi du ofte kan mærke når din sengepartner flytter sig i sengen. Bevægelsen befordres igennem fjedrene.

Af samme grund anvender man heller ikke så meget mere de gammeldags fjedre i selve den midterste madras. I dag bruger man en anden teknologi kendt som enten pocketfjedre eller multipocketfjedre, fordi disse er separate fjedre, der ikke er forbundet med hinanden.

Pocketfjedre er bekosteligere at fabrikere, da hver enkelt fjeder skal sys ind i sin egen pose. Dette giver mulighed for at inddele madrassen i alternative zoner, så liggeunderlaget kan afstive din krop optimalt. Det er vigtigt, at din rygsøjle i hvile er lige, når du ligger på siden, og det opnås bedre med disse forskellige zoner.

Det er en god tommelfingerregel at holde sig for øje, at man altid, når man ligger, skal kunne få en hånd ind under hoften.

Vælger du en madras med pocketfjedre er tætheden af fjedre ca. 250 pr. m2. Norland Luksus boksseng er m.h.t. den midterste madras opdelt i fem zoner og dobbelt pocketfjedre, der er fremstillet med temperaturfølsom Cooltex-skum omkring fjedrene.

Multipocketfjedre er mindre, og det indebærer at densiteten bliver en del højere – ca. 500 fjedre pr. m2. En højere massefylde af fjedre indebærer, at der er flere støttepunkter i madrassen. Disse springmadrasser er de dyreste springmadrasser.

En madras baseret på multipocketfjedre er specielt god til personer der vejer 95 kg eller mere.

Produktspecifikationer

 • Farver: Mørkegrå eller lysegrå
 • Størrelser: 80×200 cm, 90×200 cm, 120×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm, 90×210 cm, 180×210 cm
 • Bonell-fjedre bund
 • 5-zoners pocketfjedre i to lag
 • Cooltex-polstring omkring fjedrene
 • Valgfri 10 cm. Wonderpur eller luksus latex topmadras
 • Valgfri ben; champagne eller eg
 • 25 års garanti (Brud på ramme eller fjedre)

 

Krone Signatur Box Plus – Topmodel med 5 komfortzoner

Krone Signatur Box Plus - Topmodel med 5 komfortzoner

En komplet seng med to lag fjedre for at højne komforten – inkl. valgfri topmadras og ben.

Med Krone Signatur Box Plus får du en seng i en enormt høj kvalitet, som med garanti vil kunne holde i mange år. Box Plus er en solid seng, og ved køb medfølger en valgfri topmadras samt valgfrie ben (eksklusiv egetræsben). Du får altså en komplet seng ved køb, som du selv kan samle. Det er meget nemt, og intet værktøj er påkrævet. 

Når du køber Box Plus, fås sengen med 15 års garanti. Sengen er danskproduceret, og den er én af topmodellerne hos sengetid.dk. Det skyldes især, at Box Plus er en seng i et stilrent design, som formår at leve op til de fleste menneskers præferencer og behov. 

Du kan vælge mellem to forskellige topmadrasser ved køb af denne seng – enten en topmadras i Latex eller Memory skum. Begge topmadrasser er 10 cm tykke og med vaskbart betræk. 

Eksklusiv boxmadras i minimalistisk design

Krone Signatur Box Plus er en luksuriøs madras. Den er lavet i et forholdsvis simpelt design, men med kvalitet og komfort for øje. 

Denne boxmadras er designet med to lag fjedre for at sikre dig den optimale komfort. Det nederste lag fjedre består af såkaldte bonell-fjedre, mens det øverste lag er lavet med posefjedre. Øverst i sengen finder du et lag pocketfjedre med fem komfortzoner. Disse skal sikre, at din krop får mest mulig støtte dér, hvor det er nødvendigt. Det er ofte de steder, hvor man synker mest ned i madrassen, hvilket vil sige omkring hofte og skuldre. 

Når du køber Box Plus, kan du vælge mellem medium, fast eller ekstra fast ift. hårdheden af sengen. Hvad der er det rigtige for dig, har i høj grad noget at gøre med din vægt. 

Krone Signatur Box Plus vs. markedet:

Krone Signatur Box Plus placerer sig rigtig fint i forhold til markedet – sengen ligger prismæssigt et sted i midten ift. andre lignende produkter. Det kan dog betale sig at være særligt opmærksom på gode tilbud. 

Når du køber Krone Signatur Box Plus, får du generelt høj kvalitet for pengene. Du får en danskproduceret seng med et væld af specifikationer. 

Fordele ved Krone Signatur Box Plus:

 • Produceret i Danmark
 • Nem at samle – værktøj kræves ikke
 • Gode materialer
 • 5 komfortzoner
 • Stof i en kraftig kvalitet
 • 15 års garanti

Produktspecifikationer:

 • Farve: Grå
 • 5 komfortzoner
 • Inkl. valgfri topmadras (10 cm) m. vaskbart betræk – Latex eller Wonderpur kerne 
 • Inkl. valgfri ben (ikke egetræsben)
 • Mål: H: 52 x B: 180 x L: 200 cm
 • Stof: Krone “plus” møbelstof
 • Fjedre: 5-Zoners pocket/multipocketfjedre
 • 15 års garanti