Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Test-guide
Vores bud på de bedste boxmadrasser

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

9 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Sengetesteren er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

En boxmadras ligger typisk i en træramme, og når den bliver udstyret med ben eller meder, kan den fungere som en seng.

Boxmadrasser har været populære de seneste mange år. De er enkle i opbygning, lette at håndtere, og så er de for det meste fornuftige i forhold til anskaffelsespris.

Det er en meget billig måde at have seng på, og der findes rigtig mange forskellige typer og kvaliteter. Kvaliteten er vigtig, når du som forbruger skal vælge den rigtige boxmadras.

Det kan være svært at vælge, og det er samtidig tidskrævende at finde og læse anmeldelser på nettet. Vi giver dig det fulde overblik over de bedste modeller, og hvilke forhandlere, du skal lede hos. I denne guide har vi kigget nærmere på boxmadrasser fra blandt andet Sengetid.dk, Soveland.dk og Unoliving.dk.

Seneste ændring:

Vi har opdateret vores udvalg med to nye valg, der er udvalgt på grund af deres kvalitet og samlede værdi. Den ene præsenterer sig som en meget adaptiv mulighed, mens den anden efter vores mening har et meget godt værditilbud. De tilføjede produkter er: Bedre Naetters Senses Box Bed og Norhland Signatur Box.

Tidligere ændringer:

25. december 2023

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

2. marts 2022

Vi har lavet dybdegående research og analyseret produkternes specifikationer og funktioner for at kunne lave en detaljeret sammenligning. Det har resulteret i, at vi i vores artikel har fået en stor sammenligningstabel, der giver et grundigt overblik over de vigtigste produktegenskaber, specifikationer og bruger- og ekspertanmeldelser. Tabellen har til formål at give dig en bedre forståelse af , så din beslutning i højere grad træffes ud fra et informeret grundlag.

Sådan vurderer og udvælger vi produkterne på Senge-testeren

I denne artikel analyserer og sammenligner vi en række anerkendte og populære senge og senge forhandlere. Vi har partnerskaber med de fleste af landets store senge forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af senge til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle, subjektive vurdering af de bedste senge.

Vi vurderer sengene på parametre som:

  1
 • Kundeanmeldelser fx Trustpilot score
 • 2
 • Sengens egenskaber og specifikationer
 • 3
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
 • 4
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker
 • 5
 • Eventuelle officielle tests af senge

Alt dette målt op imod pris og kvalitet. Det vigtigt at nævne, at rækkefølgen i artiklen ikke repræsenterer en rangering af produkterne, men en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bedste boxmadras i premium klassen test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bedre Nætter Venus Boxmadras - med træramme og optimal støtte

Bedre Nætter Venus Boksmadras er et rigtig godt valg til dig, der ønsker en god og støttende Bedre Nætter-seng. Du får en model fra en af mærkets stærkeste og mest eksklusive serier, som også inkluderer en topmadras.

Bedste boxmadras i premium klassen
Bedre Nætter Venus Boxmadras

Dagens bedste priser og tilbud på Bedre Nætter Venus Boxmadras:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • 7 komfortzoner for optimal støtte
 • Stærk træramme som fundament
 • 100 nætters risikofri prøve

Fordele og ulemper ved Bedre Nætter Venus Boxmadras

Fordele

 • 7 komfortzoner, der hver især yder en særlig støtte til kroppen
 • Fleksible pocketfjedre, der følger med din krop, når du sover
 • 25 års garanti på fjedre og rammebrud
 • Ventilerende topmadras af latex medfølger

Ulemper

 • Kan være lidt til den hårde side
 • Yder ikke lige så høj en komfort som en kontinentalseng med tre madrasser

Mere om Bedre Nætter Venus Boxmadras

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 180x200 cm
 • Højde: 64 cm
 • Antal komfortzoner: 7
 • Anti-skrid
 • Type topmadras: Skum
 • Topmadras tykkelse: 7 cm
 • Certifikater: Oeko-tex certificeret
 • Garanti: 25 år
 • Gratis prøveperiode: 100 dage

Når du investerer i Bedre Nætter Venus Boksmadras, får du meget for pengene, da der både medfølger boksmadras og topmadras.

Boksmadrassen er denne variants mest komfortgivende element, og derfor er den opbygget således, at der ydes en maksimal støtte til kroppen. Her er tale om en dobbeltfjedret kerne af pocketfjedre, som er små og fleksible fjedre. Denne type ”følger med dig”, når du bevæger dig i løbet af natten, og det betyder, at du altid vil få en optimal aflastning uanset sovestilling.

Pocketfjedrene er inddelt i det, der hedder komfortzoner, og du vil opleve syv af slagsen hos Venus. Her er tale om Bedre Nætters særlige ”bedre zoner”, som er områder, der er specialdesignet til at yde en kropsspecifik støtte. Det kan for eksempel være til nakken, skuldrene, ryggen, lænden, benene eller fødderne, som hver især kræver en særlig komfort. Læg mærke til, at dette ikke er noget, du finder hos alle boksmadrasser.

Rundt om fjedrene finder du et lag polstring, der både bidrager til komforten og holdbarheden.

Stærk træramme som fundament
Bedre Nætter Venus Boksmadras ligger placeret i en utrolig stærk træramme, som er hele modellens fundament. Rammen er tyk og fremstillet af svensk fyrretræ for en lang holdbarhed, og du får som en bonus 25 års garanti på fjedre og rammebrud. Det vidner om høj kvalitet, så du kan være sikker på en solid bund.

Oven på boksmadrassen er der en topmadras, som bidrager til både komfort og klima. Topmadrassen er skabt af latex, der er et meget naturligt materiale. Som en bonus er det klimaventilerende, og det giver dig et køligt klima i sengen – perfekt, hvis du har tendens til nattesved. Som alle andre dele af sengen får du et OEKO-TEX certificeret valg, så du er fri for skadelig kemi.

Hvad siger eksperter og forbrugere om Bedre Nætter Venus Boksmadras
Kunderne er generelt meget tilfredse med Bedre Nætter som forhandler, som hos Trustpilot bliver tildelt 4,7 ud af 5 stjerner i gennemsnit baseret på knap 3000 anmeldelser. Det er rigtig højt og vidner om en meget bred tilfredshed.

Anmelderne på Trustpilot hæfter sig især ved Bedre Nætters høje serviceniveau, hvor især den hurtige levering, de kompetente medarbejdere og den lange prøveperiode bliver fremhævet. Her er tale om 100 risikofrie nætter, hvor du kan prøve sengen. Er du ikke tilfreds, kan du returnere den.

Køberne er også imponerede over Bedre Nætter Venus Boksmadras, som i gennemsnit bliver tildelt 4,5 ud af 5 stjerner baseret på knap 200 anmeldelser. Her forklarer brugerne, at sengen yder en skøn komfort, og at den lever perfekt op til forventninger og billeder. Derudover bliver det nævnt, at topmadrassen er prikken over i’et. Dog bemærker enkelte, at modellen er lidt til den hårde side, og at leveringen var forsinket – dog er kundeservicen altid i top.

Du kan også se kundernes tilfredshed med Venus, da over 10.000 skandinaver hver nat sover på en Venus. Det gør Venus til en af Bedre Nætters absolutte bestsellere.

Redaktionens vurdering
På redaktionen deler vi kundernes entusiasme, og vi vil især fremhæve, at Bedre Nætter Venus Boksmadras giver dig høj komfort. Her er tale om en luksus-variant, der ligger i den højere ende af prisskalaen sammenlignet med konkurrenterne. Derfor er den ideel til dig, der ikke har noget imod at betale en højere pris for ekstra komfort.

Angående boksmadrassen skal vi i særlig grad påpege de syv komfortzoner, som du ikke finder alle andre steder. De giver dig en kropsspecifik støtte, så alle dine lemmer kan slappe bedre af. Yderligere gør pocketfjedrene, at du vil opleve en maksimal fleksibilitet.

Det er også et stort plus i vores bog, at Bedre Nætter yder en så høj kundeservice. Her vil vi særligt rose prøveperioden på 100 nætter, som gør, at hvis du ikke har fundet dit perfekte senge-match, så kan du levere produktet tilbage. Dertil kommer den 25 års garanti på fjedre og rammebrud, der er din garanti som forbruger for et holdbart produkt.

Dog skal vi bemærke, at du kun kan få en topmadras af latex – og ikke af skum som hos andre forhandlere. Det kan være en ulempe for dem, der ønsker et varmt klima i sengen, da latex giver en køligere atmosfære.

Bedste boxmadras hos Sengetid test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Norhland Prestige Luksus Box - danskproduceret boxmadras til en fornuftig pris

Drømmer du om en danskproduceret seng til en fornuftig pris? Så bør du overveje Norhland Delux Box. Sengen er skabt under ordentlige forhold på en dansk fabrik. Den er solidt bygget og kommer med medium eller fast hårdhed, alt efter hvad du foretrækker. 

Norhland Prestige Luksus Box
Bedste boxmadras hos Sengetid

Dagens bedste priser og tilbud på Norhland Prestige Luksus Box:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Solid og robust
 • 5 komfortzoner
 • 15 års garanti

Fordele og ulemper ved Norhland Prestige Luksus Box

Fordele

 • To lag fjedre for øget komfort
 • Solid og robust
 • 5 komfortzoner
 • Produceret i Danmark
 • 15 års garanti

Ulemper

 • Trods flotte anmeldelser på Trustpilot scores lavere end konkurrenter

Mere om Norhland Prestige Luksus Box

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 180x200 cm
 • Højde: 63 cm
 • Antal komfortzoner: 11
 • Anti-skrid
 • Type topmadras: Wonderpur eller latexskum
 • Topmadras tykkelse: 6 cm
 • Certifikater: Oeko-tex certificeret
 • Garanti: 25 år
 • Gratis prøveperiode: 101 dage

Boxmadrassen leverer ekstra komfort takket være opbygningen med to typer fjedre, der tilsammen giver en stabil og støttende madras.

To lag fjedre for øget komfort
Norhland Prestige Delux Box er nederst udstyret med et lag Bonell-fjedre og herover pocketfjedre. Fjedretyperne er forskellige af udseende og funktion, og i samspil med hinanden danner de grundlag for en harmonisk madras. 

Mens Bonell-fjedrene er fremstillet i en sammenhængende tråd, er pocketfjedrene pakket ind i små separate stofposer.

Bonell-fjedrene fordeler kropsvægten jævnt på madrassen. De sikrer stabiliteten og bliver mere faste ved større belastning. 

Pocketfjedrene støtter og stabiliserer kroppen ved at mindske trykket fra de områder, der har mere tyngde. Det er muligt takket være stofposerne, der fungerer uafhængigt af hinanden. Pocketfjedrene er inddelt i fem komfortzoner, som er med til at fordele kropsvægten jævnt, så du ligger behageligt uanset din soveposition. 

Komfortabel skumpolstring
Over sengens fjedre er et lag skum i materialet polyether. Skummet har en særlig evne til at regulere fugt fra kroppen. På den måde bidrager det til bedre komfort i nattetimerne, og det er med til at forlænge sengens holdbarhed. Polstringen er omgivet af kraftig og slidstærk tekstil. 

Sengen hviler på en robust ramme i træ, og du får 15 års garanti på både fjeder- og rammebrud.

Enkelt design
Norhland Prestige Luksus Box har et enkelt og minimalistisk udtryk. Du kan vælge den i en valgfri farve ud af fem. Alle farverne falder naturligt ind i en rolig og skandinavisk indretning i soveværelset. 

Sengen er også enkel at samle, og du kan vælge blot at montere ben for en simpel og komplet seng. Det kræver intet værktøj at montere benene. 

Luxus topmadrassen

Ovenpå sengen får du en Luksus topmadras, hvor du har mulighed for at vælge mellem 2 forskellige kerner som har hver deres fordele.

Latex er et meget åndbart materiale som gør det nemmere at komme af med varme i løbet af natten. Det er derfor det oplagte valg til dig som har det meget varmt om natten og ønsker en lidt koldere og mere stabil sovetemperatur.

Wonderpur er en unik form for memory foam som former sig langt mere efter kroppen end latex gør. Det har den fordel at det både støtter kroppen langt bedre, da du falder længere ned i topmadrassen, men samtidigt er det også godt til dig som har det koldt om natten, da det holder bedre på varmen.

Topmadrassen er betrukket med et OEKO-TEX certificeret betræk lavet af bambus som både er fri for skadelige stoffer og samtidigt er meget åndbart og let leder varme og fugt væk fra kroppen.

Konklusion: Derfor anbefaler vi Norhland Prestige Eksklusiv Box
Et håndterbart design i god kvalitet er et aktiv for mange i deres valg af seng. Det får du med Norhland Prestige Delux Box, og sengen balancerer pris og kvalitet bedre end andre modeller på markedet.  

Sengetid.dk score 4,4 ud af 5 stjerner på Trustpilot, hvilket bekræfter os i en god modtagelse fra kunderne og en høj kundetilfredshed af kvalitetsprodukter.

Sengen har et enkelt design med en kompleks indvendig sammensætning. Kombinationen af Bonell-fjedre og pocketfjedre sikrer stabilitet og trykaflastning af kroppen. Kvaliteten af materialerne sikrer dig mange komfortable nætter fremadrettet.

Norhland Prestige Delux Box fås i følgende størrelser*:

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm

 

*Specielmål kan fremstilles ved nærmere aftale. 

Godt valg til de fleste test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bedre Nætters Senses Boxmadras - god støtte med forskellige fastheder

Boxsengen fra Bedre Nætter er yderst alsidig og tilbyder en høj komfort, tilpasning og værdi. Med forskellige muligheder for fastheder, lækre topmadrasser og ikke mindst 7 komfortzoner, er du næsten garanteret en god nattesøvn – uanset hvilken sovestilling, du foretrækker.

Godt valg til de fleste
Bedre Nætters Senses Boxmadras

Dagens bedste priser og tilbud på Bedre Nætters Senses Boxmadras:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • 7 Bedre™ Komfortzoner
 • Masser af fastheder at vælge imellem
 • Gratis levering

Sengetesteren's vurdering

Efter at have gennemgået Senses Boxseng fra Bedre Nætter, kan vi hurtigt konstatere, at sengen formår at kombinere funktionalitet og komfort på en helt unik måde, samtidig med at den er designet til at tilpasse sig efter din søvn. Boxsengen egner sig derfor til dig, der har brug for en seng, der kan tilpasse sig din krop – det lykkes blandt andet med topmadrassen, der er lavet af Tencel, som både sikrer støtte og øger sengens åndbarhed. Derudover har du tre fastheder at vælge i mellem, samt flere topmadrasser, så du kan finde præcis den seng, der passer bedst til dig. Sengen er lavet af holdbart fyrretræ og har et betræk, der består af 100% naturligt latex, hvilket sørger for, at luftcirkulationen altid er i top – du kan endda vælge imellem forskellige farver og tilbehør, så du får et udtryk, der paser perfekt til dig og din smag.

Selvom nogle kan være bekymrede for, at højden er for lav, så tilbyder Boxsengen stadig en masse værdi for pengene, da du både får fri fragt og en 100 dages prøve. Så selvom du måske bliver nødt til at betale lidt mere for at få lidt mere højde på, er det sandsynligvis en god idé og investeringen værd. Vi er i hvert fald overbeviste om, at sengen er oplagt til dig, der har svært ved at finde en ordentlig seng. Med andre ord – Senses Boxseng er til dig med høje krav og forventninger til din seng.

Fordele og ulemper ved Bedre Nætters Senses Boxmadras

Fordele

 • God tilpasningsevne og konturering til forskellige kropstyper
 • Tencel-topmadras forbedrer støtten samtidig med at den sikrer åndbarhed
 • Tre fastheder og flere muligheder for topmadrasser
 • Holdbart fyrretræ og latex polstret betræk
 • Tilgængelig i forskellige farver med et udvalg af tilbehør
 • Gratis levering og 100 dages prøveperiode

Ulemper

 • Kan være for lav for nogle

Anmeldelse: Produktanalyse af Bedre Naetters Senses Boxmadras

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 180 x 210 cm
 • Højde: 52 cm
 • Antal komfortzoner: 7
 • Anti-skrid
 • Type topmadras: Naturlatex
 • Topmadras tykkelse: 7 cm
 • Certifikater: FSC-certificeret træ, Standard 100 af OEKO-TEX®
 • Garanti: 25 år
 • Gratis prøveperiode: 100 dage

Konturering og støtte med tilpasning

Senses Boxsengen er skabt med hele 7 Better™ Komfortzoner, som giver en målrettet støtte på tværs af hele din krop. Zoneringsteknologien er især egnet til dig, som stiller særlige krav til din seng – f.eks. hvis du har brug for ekstra lændestøtte eller sover på siden, og har brug for mere polstring omkring hofter og skuldre. Sengens unikke komfortzoner opnås ved hjælp af fjedre i forskellige tykkelser, som skaber en langt mere individuel og behagelig støtte.

Derudover tilbyder boxsengen forskellige fastheder fra medium, fast, til ekstra fast, samt muligheden for at vælge mellem forskellige topmadrasser. Heriblandt en topmadras, som er lavet til at optimere din temperatur gennem hele natten, samt en som egner sig godt til dig med sensitiv hud.

God samlet pakke

Bedre Nætter vælger lige at styrke deres værditilbud for boxsengen ved at tilbyde gratis levering og 40% rabat på et bredt udvalg af tilbehør. Du kan blandt andet få sengestel, sengebøjler, betræk og puder til nedsatte priser. Tilbuddet gør ikke kun det indledende køb mere overkommeligt, men opfordrer samtidig dig til at designe dit helt eget sovemiljø med lækkert tilbehør til en rigtig god pris. Uanset om du vil have luksus lagner, ergonomiske puder eller noget helt tredje, så har du nu mulighed for at opgradere din seng – uden at det behøver at koste dig en formue.

Mere om Bedre Nætters Senses Boxmadras

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 180 x 210 cm
 • Højde: 52 cm
 • Antal komfortzoner: 7
 • Anti-skrid
 • Type topmadras: Naturlatex
 • Topmadras tykkelse: 7 cm
 • Certifikater: FSC-certificeret træ, Standard 100 af OEKO-TEX®
 • Garanti: 25 år
 • Gratis prøveperiode: 100 dage
Bedste boxmadras fra Nordic Dream test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Freja Fjäll - boxmadras med 7 ergonomiske komfortzoner

Nordic Dream både udvikler og producerer deres senge i Danmark. Freja er én af deres boxsenge, fremstillet af solide materialer og Oeko-Tex certificerede tekstiler.

Freja Fjäll
Bedste boxmadras fra Nordic Dream

Dagens bedste priser og tilbud på Freja Fjäll:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Nordiske linjer og ergonomisk liggekomfort
 • 7 ergonomiske komfortzoner
 • 100 dages prøveperiode

Fordele og ulemper ved Freja Fjäll

Fordele

 • Udviklet og produceret i Danmark
 • Madrassen har 2 lag pocketfjedre
 • 7 ergonomiske komfortzoner
 • Topmadras i memory-skum eller latex
 • 100 dages prøveperiode

Ulemper

 • Sengegavl og kuvertlagen skal tilkøbes

Mere om Freja Fjäll

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 180x200 cm
 • Højde: 56 cm
 • Antal komfortzoner: 7
 • Anti-skrid
 • Type topmadras: Naturlig latex
 • Topmadras tykkelse: 6 cm
 • Certifikater: Oeko-tex certificeret
 • Garanti: 25 år
 • Gratis prøveperiode: 100 dage

Boxsengen er lavet med en stabil bund i svensk fyrretræ, en boxmadras med et dobbeltlag af pocketfjedre og en skøn, trykaflastende topmadras.

Designet er elegant med et skandinavisk udtryk, der kan fås i flere forskellige farver og størrelser.

Når det kommer til komfort, er Freja helt i top. Sengen er udstyret med en boxmadras med 2 lag af pocketfjedre. Pocketfjedrene er danskproducerede og af højeste kvalitet, så du kan nyde den behagelige støtte fra madrassen mange år ud i fremtiden.

Komfortzonerne er udviklet, så din krop får den helt rigtige trykaflastning. Derfor vil madrassen være mere fast omkring nakkeområdet, lænden og hofterne, hvor der er mest tyngde. 

Med 7 individuelle komfortzoner får du en unik, ergonomisk liggeposition, der sørger for at din rygsøjle ligger plant hele natten. Det hjælper din krop med at slappe ordenligt af, så du får den bedste søvn, når du sover i Freja .

Fjäll topmadras – ErgoFlex-skum med en hård og en blød side
Fjäll er en luksus topmadras fra Nordic Dream, som måler 8 cm i højden. Betrækket indeholder bambusfibre, som er med til at give topmadrassen en ventilerende effekt. Tekstil af bambus kan desuden optage op mod 50% mere væske end bomuldstekstiler, uden at de føles fugtige. I produktionen af bambus anvendes der hverken sprøjtemidler eller kunstgødning. Derfor er Fjälls betræk Oeko-Tex certificeret.

Fjäll fra Nordic Dream har antibakterielle egenskaber, hvilket har den fordel, at bakterier og husstøvmider ikke kan leve materialet. Inde i selve topmadrassen kan du vælge en kerne af enten naturligt latex eller memory-skum.

Naturlatex, som er et godt materiale for miljøet og din krop. Latex, som har trykaflastende egenskaber, tappes årligt fra gummitræet Havea Brasiliensis. Det er derfor en bæredygtig produktionsløsning, fordi træet ikke skal fældes eller tager skade. Latex er desuden et ventilerende materiale, og er især egnet til dig, der har det varmt om natten.

Memory skum er særligt velegnet til dig, der har tendens til led- og muskelsmerter, da det har en aflastende effekt. Det er ligeledes kendt for at virke forebyggende på kredsløbsproblemer. Memory foam holder desuden godt på varmen, så du ikke så nemt kommer til at fryse.

Freja fås i følgende størrelser:

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Freja Fjäll
God værdi mulighed test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Norhland Signatur Box - Prisvenlig boxsengs-pakke med valg af topmadrasser

Norhland Signatur Box kommer med mange valgmuligheder og en behagelig komfort. Sengen har et flot design, en lav profil og så får du desuden mulighed for at vælge mellem to typer af topmadrasser. Hvis du leder efter en budgetvenlig boxseng, der stadig er behagelig, så kunne Norhland meget vel være noget for dig.

Norhland Signatur Box
God værdi mulighed

Dagens bedste priser og tilbud på Norhland Signatur Box:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • To-lags madras design
 • Valg af memory skum eller latex topmadras
 • Ventilerende betræk med tre farvevalg

Sengetesteren's vurdering

Vores analyse af Norhland Signatur Box viser, at sengen skiller sig ud med sin behagelige komfort og attraktive pris. Boxmadrassen tilbyder en god støtte og aflastning, hvilket gør den velegnet til dig, der både sover på siden og ryggen. Derudover er sengen åndbar og minimerer støv, så du altid har et sundt sovemiljø. Med et udvalg af farver, ben og hovedgærder kan du nemt tilpasse sengen, samtidig med at du får et flot design til dit soveværelse. Og hvis vi ser på værdien, kan du glæde dig over en ekstra lang prøveperiode og gratis levering.

Madrassen har dog ikke en overflade, der modvirker, at lagnerne glider. Til gengæld får du tilpasningsmuligheder og en høj komfort, hvilket er fordele, der ifølge os opvejer for ulempen med det glidende betræk.

Alt i alt mener vi, at Norhland Signatur Box er et oplagt valg til dig, der ikke vil gå på kompromis med komforten, men stadig gerne vil have en fornuftig pris – og så må vi selvfølgelig heller ikke glemme stilen. Sengen kommer nemlig i en flot kombination af funktionalitet, komfort og stil, hvilket passer til alt fra dagligstuen til soveværelset.

Fordele og ulemper ved Norhland Signatur Box

Fordele

 • Støtte og målrettet aflastning
 • Muligheder for både ryg- og sidesovere
 • Åndbarhed og reduceret støvsamling
 • Udvalg af betræksfarver, sengben, hovedgærder og mere
 • Tilbyder gratis levering og en 100-dages prøveperiode

Ulemper

 • Standardmadrassen har ikke et anti-glidende betræk

Anmeldelse: Produktanalyse af Norhland Signatur Box

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 180 x 210 cm
 • Højde: 49 cm
 • Antal komfortzoner: 5
 • Anti-skrid
 • Type topmadras: Naturlatex
 • Topmadras tykkelse: 7 cm
 • Certifikater: FSC-certificeret træ, Standard 100 af OEKO-TEX®
 • Garanti: 15 år
 • Gratis prøveperiode: 101 dage

Både støttende og trykaflastende

Ved at kombinere pocket og klassiske bonnell-fjedre i to lag, formår Norhland at tilbyde en optimal komfort uden at øge prisen særlig meget. Med 5 komfortzoner på det øverste lag og solid støtte fra bundens bonnell-lag, får du en seng med tilstrækkelig modstand og trykaflastning i en og samme overflade. Derudover har du mulighed for at vælge mellem en latex-topmadras eller et lag af memoryskum – på den måde kan du tilpasse sengen efter, om du sover på ryggen eller på siden, så du er sikker på at få den bedst mulige søvn.

Et tiltalende design med luftgennemstrømningsfremmende egenskaber

Med sit ventilerende betræk, der er tilgængeligt i tre flotte farver, samt sin forbedrede luftcirkulation, sørger Nordland Signatur Box for, at du ikke kun får en god søvn, men at sengen også passer ind i enhver indretning – og dermed kan udgøre det perfekte centrum i ethvert soveværelse. Selve sengen er designet til ikke bare at være hyggelig, men også til at sikre, at du altid har en behagelig temperatur, da sengen er lavet med egenskaber, som skaber en god luftgennemstrømning.

Deres udvalg af betræksfarver giver dig yderlig mulighed for at personliggøre din seng, så den passer helt perfekt til din stil. Så uanset om du foretrækker noget klassisk, moderne eller noget helt tredje, så kan du med deres stilfulde boxseng skabe dit drømmesoveværelse.

Mere om Norhland Signatur Box

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 180 x 210 cm
 • Højde: 49 cm
 • Antal komfortzoner: 5
 • Anti-skrid
 • Type topmadras: Naturlatex
 • Topmadras tykkelse: 7 cm
 • Certifikater: FSC-certificeret træ, Standard 100 af OEKO-TEX®
 • Garanti: 15 år
 • Gratis prøveperiode: 101 dage
Bedste seng til opbevaring test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Nordic Dream Astrid Älv - Kvalitetshåndværk med en meget komfortabel og åndbar madras

Bedste seng til opbevaring
Nordic Dream Astrid Älv
Astrid Älv Boxmadras
Astrid Älv Boxmadras
Astrid Älv Boxmadras Topmadrass

Dagens bedste priser og tilbud på Nordic Dream Astrid Älv:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Ergonomiske+ pocketfjedre med 7 komfortzoner
 • Topmadras af naturlatex og Airflow Foam
 • Rummeligt opbevaringsrum

Redaktørens vurdering

Allerede ved første øjekast var det tydeligt for os, at Astrid Älv har meget at tilbyde. Sengens kerne er det specialdesignede pocketfjedersystem, og så har den en meget åndbar topmadras. Kombineret med Air Flow-skum i sengens polstring er sengen sikker på at holde sig frisk og tør i lang tid ad gangen. Ud over at være en fordel for dig, der godt kan lide at sove koldt, hjælper det også med at holde sengen fri for støvmider og bakterier, hvilket sikrer et sundt sovemiljø. Sengerammen og polstringen er også af høj kvalitet, fremstillet af FSC-certificeret svensk fyrretræ og designet i en karakteristisk skandinavisk stil.

Det er den høje kvalitet, der er skyld i dens lidt højere prisskilt, men vi mener, at prisen i høj grad afspejler dens værdi. Da det er en mere langsigte investering, kan du finde tryghed i de 100 dages prøveperiode, der kan hjælpe dig med at beslutte, om du har truffet det rigtige valg. Alt i alt mener vi, at Astrid er et fremragende valg for dig, der leder efter en boxseng af høj kvalitet, især hvis du er blandt de mange, der foretrækker at sove koldt.

Fordele og ulemper ved Nordic Dream Astrid Älv

Fordele

 • Målrettet støtte og konturering for øget komfort
 • Polstringen fremmer luftcirkulationen
 • Meget åndbar og allergivenlig topmadras
 • Valg af fasthedsniveauer til forskellige sovetyper
 • 20 cm dybt opbevaringsrum
 • Udvidet garanti og prøveperiode

Ulemper

 • Høj prisklasse

Anmeldelse: Produktanalyse af Nordic Dream Astrid Älv

SPECIFIKATIONER

 • Tilgængelige størrelser: 8
 • Højde: 66 cm
 • Antal komfortzoner: 7
 • Anti-skrid
 • Type topmadras: Naturlig latex
 • Topmadras tykkelse: 7 cm
 • Madrassens fasthed: Blød - Medium - Fast
 • Certifikater: OEKO-TEXT Standard 100, FSC Cert
 • Garanti: 25 år
 • Gratis prøveperiode: 100 dage

Madrasdesign til målrettet støtte med høj åndbarhed
Astrid anvender Nordic Dreams specialiserede Ergonomic+ pocketfjedre. Den største fordel ved Ergonomic+ er, at de bruger længere fjedre, som giver mulighed for mere dybde. Det giver dem til gengæld endnu mere fleksibilitet, når det gælder deres formende effekt. Fordelt på 7 komfortzoner sikrer de derfor, at du får lige præcis den støtte, du har brug for, og at den tilpasser sig din kropsform og forskellige sovestillinger.

Astrid er yderligere forbedret med Älv-topmadrassen. Med en perforeret latexkerne på 6 cm giver den en behagelig, bouncy fornemmelse, samtidig med at den er meget åndbar. Faktisk er Nordic Dream med den her model gået et skridt videre for at sikre et både tørt og friskt sovemiljø.

Latex er nemlig i sig selv meget åndbart og fugttransporterende, men kombineret med perforeringer, der fremmer luftgennemstrømningen, og AirFlow-skummet i polstringen, kan dig, der foretrækker at sove køligt, trygt kigge nærmere på den her seng.

Åndbarhed handler dog ikke kun om at forhindre sengen i at blive for varm – luftgennemstrømning hjælper derimod også med at bekæmpe ophobning af bakterier og støvmider. Desuden har begge madrasser tre forskellige fasthedsniveauer at vælge imellem, så der er et fasthedsniveau til alle – uanset sovestilling eller kropstype.

Kvalitetskonstruktion med masser af opbevaringsplads
FSC-certificeret, svensk fyrretræ udgør en robust base for boxsengen. Opbevaringsrummet nedenunder har en dybde på 20 cm, hvilket giver meget mere plads end de fleste boxsenge. Åbningsmekanismen bruger desuden gasstøddæmpere, som ikke kun reducerer støjen ved åbning og lukning af opbevaringsrummet, men også forlænger dets levetid betydeligt.

Sengens overordnede kvalitet understreges yderligere af, at Nordic Dream giver 25 års garanti på sengen og kombinerer det med en 100-dages prøveperiode. Det er ikke bare en bekvemmelighed for kunderne, men en tillidserklæring til deres produkts høje kvalitet.

Tilgængelige størrelser:

80×200 cm
90×200 cm
90×210 cm
120×200 cm
140×200 cm
160×200 cm
180×200 cm
180×210 cm

Mere om Nordic Dream Astrid Älv

SPECIFIKATIONER

 • Tilgængelige størrelser: 8
 • Højde: 66 cm
 • Antal komfortzoner: 7
 • Anti-skrid
 • Type topmadras: Naturlig latex
 • Topmadras tykkelse: 7 cm
 • Madrassens fasthed: Blød - Medium - Fast
 • Certifikater: OEKO-TEXT Standard 100, FSC Cert
 • Garanti: 25 år
 • Gratis prøveperiode: 100 dage
Bedste boxmadras i test hos Testfakta test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Dunlopillo Pure Boksmadras - eksklusiv model med flere komfortzoner

Dunlopillo Pure Boksmadras vil være den bedste boksmadras til dig, der ønsker en boksmadras med tilhørende topmadras, og som gerne vil have en dekorativ smuk seng.

Dunlopillo Pure Boksmadras
Bedste boxmadras i test hos Testfakta

Dagens bedste priser og tilbud på Dunlopillo Pure Boksmadras:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Allergivenlig seng
 • Syv unikke komfortzoner
 • Kommer i flere fastheder

Fordele og ulemper ved Dunlopillo Pure Boksmadras

Fordele

 • Allergivenlig seng
 • Syv unikke komfortzoner
 • Kommer i flere fastheder
 • Kommer i flere flotte, moderne farver

Ulemper

 • Sengegavl og ben skal købes separat

Mere om Dunlopillo Pure Boksmadras

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 80x200 cm
 • Højde: 48 cm
 • Antal komfortzoner: 7
 • Type topmadras: Latex
 • Topmadras tykkelse: 7 cm
 • Certifikater: Oeko-tex certificeret
 • Garanti: 25 år
 • Gratis prøveperiode: 14 dage
 • Sengegavl inkluderet: ?

Dunlopillo Pure Boksmadras er fremstillet af den internationalt kendte producent Dunlopillo, som er en af de førende madras- og sengespecialister på markedet. Derfor er du sikret en rigtig god kvalitet, som dog også kommer til en højere pris i sammenligning med konkurrenterne. Modellen er født med målene 90 x 200 centimeter, hvilket er standard for enkeltsengs-mål. Vælger du to madrasser, kan du let trylle dem om til en stor dobbeltseng med målene 180 x 200 centimeter. Vær opmærksom på, at ben og sengegavl ikke medfølger – dem skal du købe separat, men de er at finde i samme serie.

Enheden har flere anvendelsesmuligheder, som du kan nyde godt af – for eksempel kan du bruge boksmadrassen som fundamentet i en elevationsseng eller en kontinentalseng. Du kan også anvende den som en ”hel” seng uden flere madrasser, da der følger en topmadras med i købet. De to madrasser kan uden problemer alene udgøre det for en kvalitetsseng. Boksmadrassen kommer med den fordel, at du kan vælge mellem flere forskellige fastheder. Fastheden er afgørende for, hvordan du ligger i sengen, og om sengen er blød eller hård. Du bør vælge fastheden ud fra kropstype og vægt.

Topmadrassen er fremstillet af latex, og det er perfekt til dig, der ofte har det for varmt om natten. Latex’en har en behagelig afkølende effekt, der tillige kan lede sved og fugt væk, så du bliver fri for varmeophobning. Latex-madrassen består indvendigt af en række små luftbobler, som giver en særlig spændstighed og aflastning. Det er lig med en dejlig liggekomfort.

Hos Dunlopillo Pure er latex det gennemgående materiale i både top- og boksmadras, og det særlige ved latex er, at det er allergivenligt, nedkølende, naturligt og fugtledende. I boksmadrassen finder du en 16 centimeters tyk latexkerne med hele syv komfortzoner. Hver zone yder en specifik aflastning af kroppens trykpunkter, og det har den betydning for dig, at du bedre kan slappe af. Der er blandt andet komfortzoner til ryg, lænd, nakke og skuldre.

Madrassens andet komfortlag byder på fem centimeters naturlatex, som former sig efter dine behov og giver dig en perfekt tilpasning. Da latex som nævnt er allergivenligt, får mikroorganismer som støvmider svære levebetingelser i din seng, hvilket medfører en reduceret risiko for udvikling og påvirkning af allergi.

Modellen er som en bonus født med en særlig fiber-padding på indersiden af betrækket, som vil tiltale æstetikeren, da det giver et virkelig stilfuldt og smukt udtryk. Du kan vælge enheden i flere flotte farver, så du altid vil kunne få den variant, der passer til dine personlige ønsker. Boksmadrassen ligger i en 12 centimeters træramme, og der ydes 25 års garanti mod ramme- og fjederbrud. Madrassen er som endnu en fordel vendbar.

Vi anbefaler Dunlopillo Pure Boksmadras til dig, der gerne vil have boksmadras og topmadras i en og samme model. Du kommer også til at nyde godt at den allergivenlige profil og muligheden for selv at vælge farve og fasthed.

Bedste boxmadras til allergikeren test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Saga Älv - boxmadras med dobbeltlag af pocketfjedre

Danskproduceret boxseng i høj kvalitet med 7 komfortzoner
Når du skal sove godt, skal din seng byde på den helt rigtige trykaflastning og støtte. Saga fra danske Nordic Dream er en kvalitetsseng produceret af dygtige sengehåndværkere. Sengen er helt i top både designmæssigt og funktionelt, så du kan få den bedste nattesøvn. 

Saga Älv
Bedste boxmadras til allergikeren

Dagens bedste priser og tilbud på Saga Älv:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Dobbeltlag af pocketfjedre
 • Lækker danskproduceret boxmadras
 • 7 komfortzoner

Fordele og ulemper ved Saga Älv

Fordele

 • Lækker danskproduceret boxseng
 • Dobbeltlag af pocketfjedre
 • 7 komfortzoner
 • Valgfri topmadras med Oeko-Tex certificeret betræk
 • 15 års garanti på både ramme- og fjedrebrud

Ulemper

 • Sengegavl og kuvertlagen skal tilkøbes

Mere om Saga Älv

SPECIFIKATIONER

 • Farve: Mørkegrå
 • 7 komfortzoner
 • Inkl. valgfri topmadras (7 cm) m. vaskbart betræk i latex eller memory-skum 
 • Inkl. valgfri ben
 • Mål: H: 49 x B: 180 x L: 200 cm
 • Fjedre: Dobbeltlag pocketfjedre
 • 15 års garanti på ramme- og fjedrebrud

Solid sengeramme og hele 7 komfortzoner
Boxsengen Saga er bygget op af en solid sengeramme i svensk fyrretræ. Det giver en god og solid bund til de ergonomiske madrasser.

Selve boxmadrassen har hele 2 lag af ergonomiske pocketfjedre. De er inddelt i 7 komfortzoner, der støtter din krop korrekt, så du opnår den absolut bedste restitution. Madrassen støtter derfor særligt din nakke, skuldre, lænd og hofter, så du hviler behageligt i madrassen.

Du kan bestille Saga Fjäll i 3 forskellige fastheder, afhængig af din vægt. Det er din vægt, der afgøre, hvor fast madrassen skal være, så den kan give den rigtige støtte. 

Älv topmadras – temperaturregulerende og vaskbart betræk
Topmadrassen Älv er én af de mest prisvenlige madrasser fra Nordic Dream, men det betyder ikke, at der bliver gået på kompromis med kvaliteten.

Topmadrassen har en tykkelse på 6 cm og kommer med et kraftigt betræk, der kan vaskes i maskinen ved 60 grader. For at skåne dig fra sundhedsskadelig kemi, er betrækket desuden lavet i et Oeko-tex certificeret materiale.

Inde i selve madrassen kan du vælge mellem en kerne i enten latex eller memory skum, så du kan få en topmadras skræddersyet efter dine behov. Latex er et naturligt og åndbart materiale, som leder varmen væk fra kroppen, når du sover. Derfor er naturlatex et godt valg til dig, der får det varmt i nattens løb. Latex er desuden et elastisk materiale, der yder god støtte og aflastning til kroppen.

Memory skum giver rigtig god støtte til dig med led- og muskelsmerter, og hjælper med at forebygge problemer med kredsløbet. Memory skum former sig nemlig efter din krop, da du synker ned i det. Af samme grund er memory skum rigtig godt til at holde på varmen, og er derfor ideelt til dig, der ofte har det lidt koldt om natten.

Saga vs. markedet
Skal du bruge en lækker boxseng, der vil tjene dig godt mange år, så er det vigtigt at vælge god kvalitet. Med danske Nordic Dream er der helt tjek på både de gode materialer og det solide sengehåndværk. Du kan derfor regne med, at Saga giver dig gode nætter langt ude i fremtiden.

Saga er en komfortabel seng med fokus på både den ergonomiske liggeposition og det lækre design. Den er både behagelig at ligge i og tager sig elegant ud med et skandinavisk, enkelt udtryk.

Med en Saga får du 15 års garanti på både ramme- og fjedrebrud, og Nordic Dream tilbyder en 100 dages prøveperiode. Derfor har du god tid til at afprøve sengen, og er du ikke tilfreds kan du få hele købsbeløbet tilbage inden for 100 dage.

Saga fås i følgende størrelser:

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Saga Älv
Bedste boxmadras i premium klassen test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Norhland Prestige Delux Box - enkelt og ergonomisk design

Norhland Prestige Delux Box
Bedste boxmadras i premium klassen

Dagens bedste priser og tilbud på Norhland Prestige Delux Box:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • 7 komfortzoner, der giver optimal støtte
 • Stærk træramme som fundament
 • 100 nætters risikofri prøve

Fordele og ulemper ved Norhland Prestige Delux Box

Fordele

 • 7 komfortzoner, der hver især yder en særlig støtte til kroppen
 • Fleksible pocketfjedre, der følger med din krop, når du sover
 • 25 års garanti på fjedre og rammebrud
 • Ventilerende topmadras af latex medfølger

Ulemper

 • Kan være lidt til den hårde side
 • Yder ikke lige så høj en komfort som en kontinentalseng med tre madrasser

Mere om Norhland Prestige Delux Box

SPECIFIKATIONER

 • 80 x 200 centimeter
 • 90 x 200 centimeter
 • 120 x 200 centimeter
 • 140 x 200 centimeter
 • 160 x 200 centimeter
 • 180 x 200 centimeter
 • 180 x 210 centimeter

Når du investerer i Bedre Nætter Venus Boksmadras, får du meget for pengene, da der både medfølger boksmadras og topmadras.

Boksmadrassen er denne variants mest komfortgivende element, og derfor er den opbygget således, at der ydes en maksimal støtte til kroppen. Her er tale om en dobbeltfjedret kerne af pocketfjedre, som er små og fleksible fjedre. Denne type ”følger med dig”, når du bevæger dig i løbet af natten, og det betyder, at du altid vil få en optimal aflastning uanset sovestilling.

Pocketfjedrene er inddelt i det, der hedder komfortzoner, og du vil opleve syv af slagsen hos Venus. Her er tale om Bedre Nætters særlige ”bedre zoner”, som er områder, der er specialdesignet til at yde en kropsspecifik støtte. Det kan for eksempel være til nakken, skuldrene, ryggen, lænden, benene eller fødderne, som hver især kræver en særlig komfort. Læg mærke til, at dette ikke er noget, du finder hos alle boksmadrasser.

Rundt om fjedrene finder du et lag polstring, der både bidrager til komforten og holdbarheden.

Stærk træramme som fundament
Bedre Nætter Venus Boksmadras ligger placeret i en utrolig stærk træramme, som er hele modellens fundament. Rammen er tyk og fremstillet af svensk fyrretræ for en lang holdbarhed, og du får som en bonus 25 års garanti på fjedre og rammebrud. Det vidner om høj kvalitet, så du kan være sikker på en solid bund.

Oven på boksmadrassen er der en topmadras, som bidrager til både komfort og klima. Topmadrassen er skabt af latex, der er et meget naturligt materiale. Som en bonus er det klimaventilerende, og det giver dig et køligt klima i sengen – perfekt, hvis du har tendens til nattesved. Som alle andre dele af sengen får du et OEKO-TEX certificeret valg, så du er fri for skadelig kemi.

Hvad siger eksperter og forbrugere om Bedre Nætter Venus Boksmadras
Kunderne er generelt meget tilfredse med Bedre Nætter som forhandler, som hos Trustpilot bliver tildelt 4,7 ud af 5 stjerner i gennemsnit baseret på knap 3000 anmeldelser. Det er rigtig højt og vidner om en meget bred tilfredshed.

Anmelderne på Trustpilot hæfter sig især ved Bedre Nætters høje serviceniveau, hvor især den hurtige levering, de kompetente medarbejdere og den lange prøveperiode bliver fremhævet. Her er tale om 100 risikofrie nætter, hvor du kan prøve sengen. Er du ikke tilfreds, kan du returnere den.

Køberne er også imponerede over Bedre Nætter Venus Boksmadras, som i gennemsnit bliver tildelt 4,5 ud af 5 stjerner baseret på knap 200 anmeldelser. Her forklarer brugerne, at sengen yder en skøn komfort, og at den lever perfekt op til forventninger og billeder. Derudover bliver det nævnt, at topmadrassen er prikken over i’et. Dog bemærker enkelte, at modellen er lidt til den hårde side, og at leveringen var forsinket – dog er kundeservicen altid i top.

Du kan også se kundernes tilfredshed med Venus, da over 10.000 skandinaver hver nat sover på en Venus. Det gør Venus til en af Bedre Nætters absolutte bestsellere.

Redaktionens vurdering
På redaktionen deler vi kundernes entusiasme, og vi vil især fremhæve, at Bedre Nætter Venus Boksmadras giver dig høj komfort. Her er tale om en luksus-variant, der ligger i den højere ende af prisskalaen sammenlignet med konkurrenterne. Derfor er den ideel til dig, der ikke har noget imod at betale en højere pris for ekstra komfort.

Angående boksmadrassen skal vi i særlig grad påpege de syv komfortzoner, som du ikke finder alle andre steder. De giver dig en kropsspecifik støtte, så alle dine lemmer kan slappe bedre af. Yderligere gør pocketfjedrene, at du vil opleve en maksimal fleksibilitet.

Det er også et stort plus i vores bog, at Bedre Nætter yder en så høj kundeservice. Her vil vi særligt rose prøveperioden på 100 nætter, som gør, at hvis du ikke har fundet dit perfekte senge-match, så kan du levere produktet tilbage. Dertil kommer den 25 års garanti på fjedre og rammebrud, der er din garanti som forbruger for et holdbart produkt.

Dog skal vi bemærke, at du kun kan få en topmadras af latex – og ikke af skum som hos andre forhandlere. Det kan være en ulempe for dem, der ønsker et varmt klima i sengen, da latex giver en køligere atmosfære.

Hvad skal du overveje, før du køber et

 • Fjedretype: Kvaliteten af fjedrene. Fjedrene er madrassens kerne og i sidste ende har de stor indvirkning på liggekomforten – ovenpå fjedrene ligger der altid et lag af skum, som giver både komfort og tilpasning.
 • Produktion: Der er stor forskel på markedets boxmadrasser. Du vil opdage, at nogle af de bedste madrasser ofte er blevet produceret i Danmark, idet fremstillingen er sket under ordenlige forhold og med kvalitetsmaterialer for øje. De billigere modeller kommer typisk fra Asien eller Østeuropa og har i de fleste tilfælde hverken den samme liggekomfort eller holdbarhed.
 • Pris: Prisforskellen på en billigere model og en madras i god kvalitet er også sjældent stor, og den lille merpris er absolut alle pengene værd i forhold til det produkt, du får hjem i soveværelset.

arrow-more

Hold dig fra dårlige og billige boxmadrasser

Billig boxmadras
En af de lidt billigere boxmadrasser

De dårlige boxmadrasser er typisk meget billige, og de holder ikke helt hvad de lover.

Det er typisk bare en tynd træramme, vejer ikke så meget, og så er der ikke ret mange fjedre i madrassen.

Det betyder, at sengen ikke bliver fast, og ikke støtter din krop på den rigtige måde, og så går det ud over din søvn.

Din søvn er meget vigtig og et ret undervurderet område i menneskers liv.

Der er meget fokus på alt det som vi skal nå i løbet af dagen med børn, job, fritidsinteresser, sociale oplevelser og meget mere, men alt for lidt fokus på vores søvn og hvile.

Det er jo her, at vi lader ny energi op til den næste dag, og det er ifølge eksperter meget vigtigt, at denne fase bliver så perfekt som muligt, for ellers går det ud over vores livskvalitet, sundhed og helbred.

Det er noget af en udmelding, at hvis du ikke får sovet rigtigt og godt, så bliver du syg eller for eksempel uoplagt og træt i løbet af dagen, og så får du langt mindre ud af de lyse timer, end hvad du egentlig håber på.

Døjer du med ondt i ryggen, kan en elevationsseng være det rette for dig. Det kan du læse meget mere om i vores elevationssenge oversigt – bedste elevationsseng

Den vigtige søvn

Søvn

Det handler om, at du får den helt optimale søvn, sådan at du er udhvilet og frisk næste dag, og din krop er klar til at møde nye udfordringer.

Det handler også om, at mange mennesker i løbet af dagen belaster kroppen rigtigt meget, og at den derfor har brug for ro og hvile i et leje som passer til den enkelte krop.

Din krop skal ligge helt perfekt, og have den rette støtte, så den ikke belastes endnu mere mens du sover. Det er sådan, at din seng skal give efter de rette steder sådan, at din ryg, når du ligger på ryggen, ligger helt vandret.

Det vil sige, at din bagdel skal synke en smule ned i madrassen, så det kan lade sig gøre. Det er også vigtigt, at for eksempel dit hoved, nakke og skuldre også får den helt rigtige støtte, så også de områder aflastes mens du sover, og ikke spænder.

Det vil nemlig betyde spændinger og ømhed, når du vågner, og det kan eventuelt føre til en lettere hovedpine i løbet af dagen.

Hos helsenyt.com kan du læse om hvorfor det er så vigtigt at få den anbefalede mængde søvn, og Ældresagen har udgivet denne artikel, med 5 gode råd til at forbedre din søvn.

Kroppe er unikke og kræver optimal støtte
Som du nok kan forstå, så er søvnen og hvilen meget vigtig, og særligt hvordan betingelserne for din krop er, når den ligger i sengen.

På en boxmadras kan du sagtens få den helt optimale liggestilling, men det kræver, at du er selektiv når du vælger modellen som du skal sove i.

Du skal som udgangspunkt forstå, at din krop er helt unik, og at det derfor kræver en unik sengeløsning. Den seng du skal sove og hvile i, skal være tilpasset til din krop og til dine former.

Er du for eksempel tynd eller spinkel, så kan en alt for hård madras resultere i, at din bagdel for eksempel ikke kan synke lidt ned, og give ryggen mulighed for at ligge vandret.

Er du stor og tung, så vil en alt for blød seng resultere i, at din bagdel synker så meget ned i madrassen, at din ryg ikke kan ligge vandret, men i stedet får en ret uheldig stilling, når du ligger i sengen og sover. Du vil næste morgen så føle dig fuldstændig radbrækket eller smadret, og slet ikke udhvilet og frisk.

Brug din vægt som udgangspunkt
Som udgangspunkt skal du tage hensyn til din vægt og højde.

For at tage højden først, så skal sengen eller boxmadrassen helst være så lang og bred, at der er god plads til dig og din krop. Nogle af de billige boxmadrasser har ikke nær så mange fjedre og komfortzoner, som de lidt dyrere og bedre, og det betyder, at du ikke har lige god komfort i hele sengen.

Det skal du sikre dig, at der er, og det kan du typisk læse på de tekniske specifikationer på boxmadrassen.

Når det handler om vægt, så skal du vælge en blød eller soft boxmadras, hvis du vejer op til 75 kilo, en medium hvis du vejer mellem 75 og 95 kilo, og en hård eller fast, hvis du vejer over 95 kilo. Det er selvfølgelig vejledende tal, men et godt udgangspunkt, som du overordnet kan gå efter.

Du kan jo eventuelt prøve, at gå ind i en sengeforretning, og prøve lige disse tre modeller eller varianter af, og så selv mærke eller føle forskellene.

Mål på boxmadrasser

Boxmadrasser fås i mange forskellige mål. Når du skal vælge, hvor stor din skal være, så kan det afhænge af flere forhold; det kan for eksempel være, om du trives bedst i en enkel- eller en dobbeltseng. Det kan også være helt praktisk i forhold til, hvor meget plads du har der, hvor din seng skal stå.

Ikke alle boxmadrasser fås i alle størrelser, så er der et helt specifikt mål, du går efter, så skal du lige være opmærksom på, om den enkelte boxmadras fås i det mål.

Læg mærke til, at nogle modeller fås i ekstra længde (210 cm). Ønsker du det, må du lige sikre dig, at din ønskede model af boxmadras fås i den længde.

Vær også opmærksom på, at det gælder for boxmadrasser som for så mange andre produkter, at pris og kvalitet hænger sammen. Din seng bør ikke være det sted, du er mest sparsommelig. Meget af dit daglige velvære afhænger af, hvor god en nattesøvn, du har haft. Derfor giver det god mening at investere i en seng af en vis kvalitet, som også har en vis holdbarhed. Det lønner sig både på den korte og den lange bane.

Norhland Luksus Boxmadras
Denne luksuriøse, danske boxmadras er af højeste kvalitet og holdbarhed. Den kan fås i følgende størrelser:

 •   80×200 cm
 •   90×200 cm
 • 120×200 cm
 • 140×200 cm
 • 160×200 cm
 • 180×200 cm
 •   90×210 cm
 • 180×200 cm

 

Box Deluxe boxmadras
Denne dobbeltfjedrede, danske boxmadras har en samlet højde på 52 cm. Den fås i følgende mål:

 •   80×200 cm
 •   90×200 cm
 • 120×200 cm
 • 140×200 cm
 • 160×200 cm
 • 180×200 cm
 •   90×210 cm
 • 180×200 cm

 

Athena Boxmadras
Denne boxmadras har en samlet højde på 49 cm. Den kan fås i følgende mål:

 •   80×200 cm
 •   90×200 cm
 • 120×200 cm
 • 140×200 cm
 • 160×200 cm
 • 180×200 cm

 

Boxmadras med fjedre
En boxmadras består af en ramme og så en masse fjedre. De såkaldte pocketfjedre og multipocketfjedre.

En billig model har kun pocketfjedre, og det giver ikke nær så god støtte og fasthed som en seng med multipocketfjedre.

Det har noget med afstanden mellem fjedrene og/eller antal fjedre pr. kvadratmeter. Antallet af fjedre afgør fastheden i en boxmadras, og jo fastere boxmadrassen er, jo mere belastning tåler den.

Vejer du for eksempel over 95 kilo, og din partner også skal sove i sengen, så anbefaler vi en boxmadras med fast fasthed. Selvom I er to i sengen, så vil multipocketfjedrene sørge for, at I får hver jeres unikke underlag, Det gør I ikke, hvis sengen udelukkende består af pocketfjedre.

Det er egentlig ret logisk, men sådan hænger det altså sammen, når det handler om kvaliteten af en boxmadras.

Boxmadras med mange fordele
Der er masser af fordele ved at vælge en boxmadras som seng, og det har mange danskere allerede fundet ud af.

En boxmadras vejer ikke ret meget, da den består af en let ramme i træ, nogle med metalstivere, og så har den indbygget et fjederlag som sørger for at du har et fast underlag at sove på.

Overfjedrene er der et mellemlag før selve betrækket på sengen, og det kan for eksempel bestå af latex, som er både elastisk, åndbart og meget holdbart.

Det at boxmadrassen er meget let gør, at du nemt kan flytte rundt på den, og hvis du skal flytte den i forbindelse med rengøring, så er det ret nemt.

En boxmadras har som regel enten medfølgende meder eller ben, som er meget lette at montere. Det betyder, at du ikke skal bruge flere timer på at samle en seng, men at den kan tages i brug 15 minutter efter, at den er kommet ind af døren i dit hjem. Det er smart og enkelt.

Boxmadrassen er en af de mest solgte senge i Danmark, og hvis du vælger en god kvalitet, så kan du have en seng i mange år. Det kan du ikke hvis du vælger en lidt dårligere kvalitet, for fjedrene bliver “trætte” med tiden, og så skal den udskiftes.

Vi har fundet denne video, der forklarer hvorfor du skal købe en boxmadras.

Kvalitet holder i længere tid
Køber du en boxmadras i en god kvalitet, så betaler du selvfølgelig lidt mere for den.

En seng med pocketfjedre eller multipocketfjedre er klart det bedste valg, og den skal også have 5 til 7 komfortzoner indbygget. Jo flere fjedre der er i en seng, jo mere holdbar er den, da den ikke sådan lige falder sammen.

Det skyldes, at der er langt flere fjedre til at dele belastningen fra kroppen, og det gælder både her og nu, men også over lang tid.

Fjedrene holder meget længere tid, og det betyder, at din investering i en lidt dyrere seng, den vil være langt bedre, end hvis du køber en billig model. En billig model skal du ikke regne med længere holdbarhed end nogle få år, mens en boxmadras i en super god kvalitet, holder i mindst ti år.

Boxmadras og priser

Priserne på boxmadrasser svinger rigtig meget på det danske marked, og du kan sagtens få en boxmadras til meget få penge, omkring 1000 kroner.

Du skal dog huske, at så får du også kun en ramme og en madras med meget få fjedre, ikke med det anbefalede antal som er på omkring 250 plus, og det går ud over sengens kvalitet, både som et sted hvor du sover, og holdbarheden.

Du kan være heldig at finde gode tilbud på gode boxmadrasser, men du skal som minimum forvente en udgift på 2.000 kroner pr. enkeltseng, hvis du vil have en nogenlunde boxmadras, med en kvalitet der kan holde i nogle år.

Køber du derimod en boxmadras til 3.000 kroner plus, så er du helt sikker på, at du både får en super god seng, og at den vil holde i rigtig mange år.

Det er selvfølgelig vejledende priser som vi går ud fra, men det er mere for at du forstår, at lige med senge eller boxmadrasser, så hænger pris og kvalitet rigtig godt sammen.

Du kan altså ved at kigge efter en boxmadras til 3.000 kroner som udgangspunkt regne med, at du får den perfekte løsning til din krop. Her skal du så vælge type eller fasthed, soft/blød, medium eller fast fasthed.

Boxmadrassen i dyrere kvalitet
Du kan sagtens finde meget dyrere boxmadrasser, og her får du måske lidt mere luksus for pengene, og måske er rammen lidt mere robust og tung. Overordnet set, så er disse senge ikke bedre at ligge i end de boxmadrasser som du giver 4-5.000 kroner for.

Selvfølgelig kan det godtgøres, at de flere penge du giver ud også giver dig lidt bedre kvalitet, men ikke noget som er livsvigtig for din krop og dit helbred.

Det er det som det handler om, når du skal vælge den helt rigtige boxmadras, at den passer perfekt til din krop, så den får den helt optimale hvile, og at du får den perfekte søvn, når du går i seng for at sove.

I denne rapport fra Vidensråd for forebyggelse, kan du se hvorfor det ikke kan betale sig at gå på kompromis med kvaliteten, når det drejer sig om valg af seng.

Overvejer du også en kontinentalseng eller en elevationsseng? Vi har samlet de bedste senge ifølge eksperterne, hvor du nemt kan finde den bedste seng til dit behov.

Dobbelt boxmadras

Mange spørger om man skal købe en dobbelt boxmadras, hvis man sover to sammen, og det er et godt spørgsmål.

Jo dyrere en boxmadras i dobbelt størrelse du køber, jo mindre betyder det, at I ligger to sammen i sengen. Det skyldes, at en dyrere boxmadras har flere fjedre og flere komfortzoner, som betyder, at der sagtens kan ligge to forskellige kropsstørrelser i sengen, uden at det går ud over søvn og komfort.

Der er dog flere og flere som køber to forskellige enkelte boxmadrasser og stiller ved siden af hinanden, og det skyldes, at man ofte supplerer boxmadrassen med en topmadras, som øger komforten en hel del.

Det siges at være 40 procent af sove- eller ligge komforten, hvis man har en tilpasset topmadras. Ved at have forskellig seng og topmadras, så betyder det ikke, at man ikke kan sove sammen eller andet, men blot at sengene har forskellige egenskaber.

Hvor køber man boxmadras

Der findes rigtig mange forhandlere af boxmadrasser, og i denne oversigt kan vi ikke anbefale specifikke forhandlere, men råde dig til, at finde en forhandler som du føler, at du har fuld tillid til, og hvor du er oplyst om madrassens mange egenskaber.

Vi kan dog fortælle, at vi har rigtige gode erfaringer med forhandleren NordicDream.dk, både hvad angår tillid og service, men også når det drejer sig om kvaliteten, af de senge og madrasser som de sælger.

Der findes selvfølgelig masser af møbelforretninger som sælger senge, men mon ikke at de mere specificerede butikker med kun senge og sengeudstyr, er de mest kompetente på markedet.

Der findes også en hel del internetbutikker eller lagre som kun sælger senge, og her er der nogle som er bedre end andre.

Det gælder for dig som forbruger, at du finder et sted på internettet, hvor du finder et godt udvalg i senge, og her boxmadrasser, hvor de har alle typer og alle former for fasthed, så du får dig en seng som passer perfekt til din krop.

Det handler nemlig om, at du finder lige den boxmadras, som er tilpasset, så den støtter din krop bedst muligt når du ligger ned, så du kan få den optimale søvn, når du skal hvile og sove.

Prøv en boxmadras i butikken
Hvis du vil afprøve nogle boxmadrasser før du køber den rigtige, så kan det anbefales, at du besøger en fysisk butik, og afprøver de forskellige typer, så du er helt sikker på, at du finder den rigtige model, der passer til dig.

Vi anbefaler også, at du afprøver nogle topmadrasser, så du sammen med boxmadrassen får den bedste ligge komfort overhovedet.

Når du har gjort det, så kan du så selv vælge, om du vil bestille den over nettet eller købe din boxmadras i den butik, hvor du har afprøvet flere modeller.

Du vil nok godt kunne spare mange penge ved at bestille din seng via internettet, men det ved du først, når du har den endelige pris hos den forhandler du har prøvet sengene ved.

Fordelen ved at handle på internettet er ofte en lavere pris, og at du ikke skal tænke på transport, for den bliver leveret lige til døren af en fragtmand.

Køber du sengen hos en fysisk butik, så skal du ofte selv sørge for at få den med hjem, eller også skal du betale en ekstra pris for leveringen.

Vi anbefaler, at du bruger dyre fragt penge på antal fjedre i boxmadrassen i stedet. Så får du bedre kvalitet for de samme penge, og så holder din seng i mange flere år.

Billigere boxmadras på internettet
Har du afprøvet en del senge i en fysisk butik, og du hellere vil bestille den over nettet, så findes der forhandlere som tilbyder, at du kan returnere boxmadrassen igen, inden for 14 dage eller mere.

Så sender de dig en anden type, efter eget ønske, og så har du sikkert ramt rigtigt hvad angår ligge komfort. Det er en smart måde at gøre det på, for der kan være mange penge at spare på et internetkøb.

De forretninger som opererer på internettet har nemlig ofte langt lavere omkostninger end de fysiske butikker, da de kun har lagre, og meget færre ansatte, og det kommer kunderne til gode i den sidste ende.

Det kan godt være, at du finder det en smule mærkeligt, at gøre det på den måde, men det er der faktisk mange forbrugere som allerede gør, og det for at sikre sig, at det er den helt rigtige vare de bestiller på internettet, så de undgår, at varen skal sendes retur og eventuelt byttes.

Ekstra gode tilbud på boxmadras
Når du bestiller din seng på internettet, så er der mange gode tilbud hos forhandlerne, og det kan for eksempel være, at du får en topmadras med i købet efter frit valg af enten den ene eller anden type.

Her sparer du så endnu flere penge end hvad du lige havde regnet med.

Du kan for eksempel hos nogle forhandlere sætte en prisagent til, og så får du besked, når der er relevante tilbud i forhold til din søgning efter en super god boxmadras til en rigtig god pris.

Det er utroligt smart at handle via internettet, og der kan spares rigtig mange penge, og dem kan du jo bruge til noget helt andet, eller til at gå op i en lidt højere kvalitet, i forhold til boxmadrassen som du skal købe.

Du kan finde gode tilbud på boxmadrasser i denne oversigt.

Højere pris, bedre kvalitet, længere garanti

En af de faktorer som rigtig mange forbrugere går meget op i er holdbarheden.

Holdbarheden af en boxmadras stiger i takt med antal fjedre i madrassen og det materiale som betrækket eller polstringen har på selve sengen. Jo dyrere boxmadrassen er, jo bedre er kvaliteten også.

Hvis du vil sikre dig en seng eller boxmadras som holder i rigtig mange år, så skal du købe en madras i en rigtig god kvalitet, og så taler vi om en madras til 5.000 kroner plus.

Køber du en boxmadras i det prisleje, så vil der ofte også følge en form for garanti med boxmadrassen, og den handler ofte om slidtage.

Kan du for eksempel få en garanti på 15 til 25 år på din nyindkøbte boxmadras, så er det endnu et plus for dig som kunde.

En garanti på et produkt er også producentens varemærke, og et signal til kunderne om, at de stoler så meget på produktet og kvaliteten, at de tør give en længere holdbarhedsgaranti.

Det giver også dig som forbruger større tillid til produktet, producenten og forhandleren. Nogle gange koster det måske 500 kroner til 1.000 kroner mere for en boxmadras med mange års garanti, men det er måske det værd for dig. Det er lidt ligesom at købe en bil, at du gerne vil sikre dig den bedste og mest holdbare løsning.

Ny boxmadras - nye tider og bedre helbred

Glad kvinde med ny boxmadras
Sådan kan humøret være efter skift til en ny boxmadras

Uanset om du vælger den ene eller anden type af seng, så skal du altid gå efter den løsning som passer bedst til din krop, og som sikrer dig den bedst mulige hvile og søvn.

Hvile og søvn undervurderes af alt for mange mennesker, og det betyder, at alt for mange bliver slidt ned, når de ikke sørger for, at få den optimale hvile og søvn som kroppen rent faktisk forlanger.

Der findes så mange symptomer i hverdagen, der fortæller mennesket, at kroppen har brug for hvile og restitution, men som alt for mange overhører eller overser.

Det kan betyde en forfærdelig hverdag med masser af gener og problemer af den ene eller anden art, at livskvaliteten er helt i bund.

Det skal der handles på, og det kan for eksempel være at investere i en langt bedre seng, end den du har i dag.

Det kan også betyde, at du skal ændre lidt på dine vaner i hverdagen, og tage den lidt mere med ro. Det kan være spise- og drikkevaner, det kan være om du ser tv eller læser en bog inden du skal sove.

Det kan også være, som mange danskere er, at du for eksempel er meget aktiv på sociale medier inden du skal sove.

Det er for mange mennesker ikke smart at få hjernen aktiveret ved, at se tv eller at sidde ved computeren lige før sengetid.

Måske skulle du i en kort periode afprøve lidt ændrede sengetidsvaner, og så se, om du ikke kan ændre nogle ting til det bedre, og dermed give dig selv lidt bedre betingelser når du skal sove.

En bedre seng, kombineret med langt bedre forhold, før du går i seng, kan betyde, at du får den helt optimale søvn på 6 til 8 timer, så du er langt mere oplagt næste dag, og at din krop har haft tid til at restituere helt rigtigt.

Det kan betyde, at du får langt mere ud af de lyse timer, og at du har langt mere energi i de lyse timer, så du føler, at du lever på en helt anden måde.

En ny boksmadras er ikke altid nok for at slippe af med søvnproblemer
Du kan også finde andre hjælpemidler, som kan forbedre din søvn. Det kan være at din dyne eller hovedpude ikke er optimal for netop dig.

Det kan også være, at du føler at dit soveværelse ikke er mørkt nok, eller at der kommer forstyrrende lyde fra naboer eller trafikken i nærheden. Det er ikke altid, at en ny boksmadras alene er nok.

De fleste problemer har dog heldigvis en løsning. Hvis vi kigger på f.eks at der ikke er mørkt nok i dit soveværelse, så kan en sovemaske være en god og billig løsning for dig. Billig er dog ikke altid det bedste, og en sovemaske skal jo også gerne være behagelig at have på.

Derfor er det, som altid, en fordel hvis du bruger et par minutter på, at undersøge markedet, før du køber din sovemaske.

Er det andre ting der forstyrrer din søvn som f.eks trafiklarm, så er løsningen desværre ikke lige så enkel. Ørepropper er selvfølgelig en mulighed, men der er mange der finder ørepropper ubehagelige. En anden mulighed er lydisolering, men det er et større projekt.

Hvis ørepropperne ikke løser problemet for dig eller skaber et andet problem i stedet, så skal du gøre op med dig selv, hvor stort dit problem er. Skal du flytte eller skal du lydisolere dit soveværelse. Det hele kommer ned til, hvor meget det generer din søvn. Er det til at leve med, eller har det en stor indflydelse på din hverdag, som længerevarende søvnproblemer kan have.

 

Her kan du se guide der fortæller om hvordan du skal vælge den boxmadras der passer bedst til lige præcis dig

Søvnløshed - Mikael Rasmussen

Den primære faktor bag søvnbesvær er stress. Når man går i seng med et for højt fysiologisk aktivitetsniveau, er der for meget aktivitet i neuronerne, hvilket gør det vanskeligt at falde i søvn og potentielt også at opretholde søvnen.

Hvordan identificerer man årsagen til søvnløshed?

For at opnå en ordentlig søvn er det nødvendigt at have en regelmæssig søvnstruktur. Det er vigtigt at nedregulere nervesystemet et stykke tid inden sengetid, så man hurtigt kan falde i dyb søvn efter at være gået i seng. Det indebærer at ventilere nervesystemet og frigøre sig fra skærme, dæmpe ned og slappe af i cirka en time før sengetid.

Der er ingen faste regler, så find den løsning, der fungerer bedst for dig: en hyggelig samtale med din partner, krydsord, et varmt bad. Afsæt tid til at fjerne søvnhæmmende faktorer.

Gode råd mod søvnløshed?

Anvend nattilstand på telefonen om aftenen. Læg elektroniske enheder væk for at undgå stimulans. Interaktion med medier og alle deres muligheder er søvnhæmmende, da det udløser dopamin og stimuli. Søvnkvaliteten afhænger af evnen til at sænke nervesystemets aktivitet.

Hvilke konsekvenser har søvnmangel?

Der er forskel på kort- og langtidskonsekvenser. Det er ikke problematisk at sove dårligt en gang imellem, da vi alle oplever det på grund af livets små forstyrrelser, såsom stress, arbejdspres, tidsbegrænsninger eller problemer derhjemme, som kan føre til dårlig søvn i nogle dage eller en uge, indtil man får styr på situationen og sover godt igen.

Risici opstår først, når søvnløshed varer længere tid (diagnosen for søvnløshed kræver, at man i mere end tre måneder har søvnproblemer mere end tre dage om ugen). Vedvarende søvnproblemer kan føre til livsstilssygdomme og er forbundet med depression, type 2-diabetes, fedme, forhøjet blodtryk, visse kræftformer, nedsat levetid og neurodegenerative sygdomme såsom Parkinsons, Alzheimers og demens. Der er mange gode grunde til at prioritere søvnen.

Selvom det ikke er skadeligt at sove dårligt af og til, bør vi alle være mere strategiske i vores prioritering af søvnen.

Beskrivelse af kilder og tests

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Testfabrikken

Testfabrikken har siden 2015 haft en ambitionen om at præsentere de bedste og mest retvisende anmeldelser af bestemte produkter for de danske forbrugere, så det bliver nemmere at træffe det rette valg med sine penge.

Testfabrikken giver Athena boxmadras en god anmeldelse og placerer den på 8. pladsen over de bedste boxmadrasser.


Anmeldelsen er udført den: 15. marts 2022
Du kan læse hele anmeldelsen her

Kundeanmeldelser

Trustpilot

Trustpilot er en platform, hvor brugere fra hele verden får mulighed for at anmelde og vurdere virksomheder og brands, så du som forbruger får et så retvisende billede som muligt.

På Trustpilot opnår NordicDream en score på 4,9 ud af 5,0 stjerner, og bedømmelsen baserer sig på mere end 1190 anmeldelser.


Den seneste anmeldelse er udført den: 28. marts 2022
Du kan læse alle anmeldelser her

 

FAQ

Hvilken boxmadras er bedst?
Vi har i artiklen valgt at fremhæve Bedre Nætter Venus Boxmadras som vores anbefalede produkt. Boxmadrassen har nordiske linjer og så får du 7 komfortzoner i madrassen.
Er boksmadrasser overhovedet gode?
En boksmadras kan sagtens være rigtig god og et fint alternativ til andre senge, så længe den ikke er for billig. Find en boksmadras af høj kvalitet, for at få den bedst mulige nattesøvn, og kombiner den med den sengeramme, du bedst kan lide.
Når du skal finde en boksmadras, så tag hen i en fysisk butik og prøv nogle forskellige. Madrassen må hverken være for hård eller blød, og en konsulent til at hjælpe dig gør en stor forskel. Invester i madrassen, i stedet for at vælge den billigste.
Har en boksmadras brug for en boksfjeder?
Nogle boksmadrasser har brug for boksfjedre, men andre har ikke. Derfor skal du huske at læse nøje om den enkelte madras, før du vælger at købe. Sørg også for, at den er kompatibel med din sengeramme, og at de to passer sammen i målene.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme