Vælg en side

En boxmadras ligger typisk i en træramme, og når den bliver udstyret med ben eller meder, kan den fungere som en seng.

Boxmadrasser har været populære de seneste mange år. De er enkle i opbygning, lette at håndtere, og så er de for det meste fornuftige i forhold til anskaffelsespris.

Det er en meget billig måde at have seng på, og der findes rigtig mange forskellige typer og kvaliteter. Kvaliteten er vigtig, når du som forbruger skal vælge den rigtige boxmadras.

Det kan være svært at vælge, og det er samtidig tidskrævende at finde og læse anmeldelser på nettet. Vi giver dig det fulde overblik over de bedste modeller, og hvilke forhandlere, du skal lede hos. I denne guide har vi kigget nærmere på boxmadrasser fra blandt andet Sengetid.dk, Soveland.dk og Unoliving.dk.

Det skal du overveje, før du køber en boxmadras:

 • Fjedretype
 • Produktion
 • Holdbarhed
 • Pris

Kvaliteten af fjedrene. Fjedrene er madrassens kerne og i sidste ende har de stor indvirkning på liggekomforten – ovenpå fjedrene ligger der altid et lag af skum, som giver både komfort og tilpasning.

Der er stor forskel på markedets boxmadrasser. Du vil opdage, at nogle af de bedste madrasser ofte er blevet produceret i Danmark, idet fremstillingen er sket under ordenlige forhold og med kvalitetsmaterialer for øje. De billigere modeller kommer typisk fra Asien eller Østeuropa og har i de fleste tilfælde hverken den samme liggekomfort eller holdbarhed.

Prisforskellen på en billigere model og en madras i god kvalitet er også sjældent stor, og den lille merpris er absolut alle pengene værd i forhold til det produkt, du får hjem i soveværelset.

Sådan vurderer og udvælger vi sengene

I denne artikel analyserer og sammenligner vi en række anerkendte og populære senge og sengeforhandlere. Vi har partnerskaber med de fleste af landets store sengeforhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af senge til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle og subjektive vurdering af de bedste senge.

Hos Senge-testeren.dk vurderer vi sengene på parametre som:

 • Kundeanmeldelser fx Trustpilot score
 • Sengens egenskaber og specifikationer
 • Forhandlerens garantierservice og omdømme
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker
 • Eventuelle officielle tests af senge

Disse parametre bliver sammenstillet med pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen i artiklen ikke repræsenterer en rangering af produkterne, men en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Freja Nordlys

Vores anbefaling & Bedste boxmadras til prisen

 • Nordiske linjer og ergonomisk liggekomfort
Freja Nordlys - 140x200

Bemærk: Freja Nordlys boxmadrassen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at sengen er nedsat fra 20.495 kr. til 7.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Nordic Dream både udvikler og producerer deres senge i Danmark. Freja Nordlys er én af deres boxsenge, fremstillet af solide materialer og Oeko-Tex certificerede tekstiler.

Boxsengen er lavet med en stabil bund i svensk fyrretræ, en boxmadras med et dobbeltlag af pocketfjedre og en skøn, trykaflastende topmadras.

Designet er elegant med et skandinavisk udtryk, der kan fås i flere forskellige farver og størrelser.

2 lag pocketfjedre og 7 komfortzoner
Når det kommer til komfort, er Freja Nordlys helt i top. Sengen er udstyret med en boxmadras med 2 lag af pocketfjedre. Pocketfjedrene er danskproducerede og af højeste kvalitet, så du kan nyde den behagelige støtte fra madrassen mange år ud i fremtiden.

Komfortzonerne er udviklet, så din krop får den helt rigtige trykaflastning. Derfor vil madrassen være mere fast omkring nakkeområdet, lænden og hofterne, hvor der er mest tyngde. 

Med 7 individuelle komfortzoner får du en unik, ergonomisk liggeposition, der sørger for at din rygsøjle ligger plant hele natten. Det hjælper din krop med at slappe ordenligt af, så du får den bedste søvn, når du sover i Freja Nordlys.

Nordlys topmadras – temperaturregulerende betræk
Nordlys fra Nordic Dream er til dig, der ønsker sig en topmadras med den nyeste teknologi inden for området.

Betrækket er aktivt og reagerer derfor på, om du har det enten for varmt eller for koldt, når du lægger dig til at hvile eller sove på madrassen. De teknologiske elementer sørger for at temperaturregulere, så du får det bedst mulige soveklima.

Topmadrassen består af 7 ergonomiske zoner, som Nordic Dream er kendt for, og som giver de bedste forudsætninger for god søvn. Du kan vælge, om du vil have  din topmadras i naturlatex eller memory-skum. Naturlatex er et godt valg, hvis du ønsker et meget åndbart materiale, som afleder fugt og varme fra kroppen i løbet af natten.

Memory-skum former sig efter dig krop og giver dig en blid og behagelig liggekomfort.

Konklusion: Derfor anbefaler vi Freja Nordlys
Har du brug for en seng, der passer perfekt til dit soveværelse, kan Freja Nordlys være et oplagt valg. Boxsengen fås nemlig i mange forskellige størrelser, så du kan finde udgaven med de helt rigtige mål. Derfor udmærker sengen fra Nordic Dream sig, fordi den kan passe ind i de fleste soveværelser – store som små.

Den bedste test af et produkt er kundens egen tests af produktet i den virkelige verden, som netop afspejles bedst i Trustpilot.
NordicDream scorer hele 4,9 ud af 5,0 på Trustpilot, og det er højst af alle i hele sengebranchen. Kundernes anmeldelser er helt afgørende for vores vurdering af produktet. Kundernes flotte modtagelse af NordicDreams senge bekræfter os i, at de har et af markedet absolut bedste produkter.

Freja Nordlys er en flot boxseng, der let giver soveværelset et let og enkelt udtryk. Du kan selv vælge mellem forskellige ben, nuancer og størrelser, så du får sengen præcis efter dine ønsker.

NordicDream tilbyder 100 dages prøveperiode, så du kan vende dig til din nye seng. Hvis det dog ikke er den rigtige valg for dig, kan du få sengen afhentet helt gratis. Du får også hele 25 års garanti på både rammebrud og fjedre, så du kan få din kvalitetsseng ordnet, hvis uheldet skulle være ude. Sammen med top kvaliteten af fjedre og madras, tæller alt dette op i vores samlede vurdering. 

Fordele

 • Udviklet og produceret i Danmark
 • Madrassen har 2 lag pocketfjedre
 • 7 ergonomiske komfortzoner
 • Topmadras i memory-skum eller latex
 • 100 dages prøveperiode

Specifikationer:

 • Farve: Grå, lysegrå, blå og sand
 • 7 komfortzoner
 • Inkl. valgfri topmadras m. vaskbart betræk i latex eller memory-skum
 • Inkl. valgfri ben
 • Mål: H: 62 x B: 180 x L: 200 cm
 • Fjedre: Dobbeltlag pocketfjedre
 • 25 års garanti på fjedre- og rammebrud

 

Freja Nordlys fås i følgende størrelser:

 

Til Butik

 

Norhland Signatur Delux Box

Bedste valg hos Sengetid

Signatur Luksus Box 180x200

Bemærk: Norhland Signatur Delux Box boxmadrassen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 16.495 kr. til 6.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Drømmer du om en danskproduceret seng til en fornuftig pris? Så bør du overveje Norhland Signatur Delux Box. Sengen er skabt under ordentlige forhold på en dansk fabrik. Den er solidt bygget og kommer med medium eller fast hårdhed, alt efter hvad du foretrækker. 

Boxmadrassen leverer ekstra komfort takket være opbygningen med to typer fjedre, der tilsammen giver en stabil og støttende madras.

To lag fjedre for øget komfort
Norhland Signatur Delux Box er nederst udstyret med et lag Bonell-fjedre og herover pocketfjedre. Fjedretyperne er forskellige af udseende og funktion, og i samspil med hinanden danner de grundlag for en harmonisk madras. 

Mens Bonell-fjedrene er fremstillet i en sammenhængende tråd, er pocketfjedrene pakket ind i små separate stofposer. Bonell-fjedrene fordeler kropsvægten jævnt på madrassen. De sikrer stabiliteten og bliver mere faste ved større belastning. 

Pocketfjedrene støtter og stabiliserer kroppen ved at mindske trykket fra de områder, der har mere tyngde. Det er muligt takket være stofposerne, der fungerer uafhængigt af hinanden. Pocketfjedrene er inddelt i fem komfortzoner, som er med til at fordele kropsvægten jævnt, så du ligger behageligt uanset din soveposition. 

Komfortabel skumpolstring
Over sengens fjedre er et lag skum i materialet polyether. Skummet har en særlig evne til at regulere fugt fra kroppen. På den måde bidrager det til bedre komfort i nattetimerne, og det er med til at forlænge sengens holdbarhed. Polstringen er omgivet af kraftig og slidstærk tekstil. 

Sengen hviler på en robust ramme i træ, og du får 15 års garanti på både fjeder- og rammebrud.

Enkelt design
Norhland Signatur Delux Box har et enkelt og minimalistisk udtryk. Du kan vælge den i en valgfri farve ud af fem. Alle farverne falder naturligt ind i en rolig og skandinavisk indretning i soveværelset. 

Sengen er også enkel at samle, og du kan vælge blot at montere ben for en simpel og komplet seng. Det kræver intet værktøj at montere benene. 

Konklusion: Derfor anbefaler vi Norhland Signatur Delux Box
Et håndterbart design i god kvalitet er et aktiv for mange i deres valg af seng. Det får du med Norhland Signatur Delux Box, og sengen balancerer pris og kvalitet bedre end andre modeller på markedet.  

Sengetid.dk score 4,4 ud af 5 stjerner på Trustpilot, hvilket bekræfter os i en god modtagelse fra kunderne og en høj kundetilfredshed af kvalitetsprodukter.

Sengen har et enkelt design med en kompleks indvendig sammensætning. Kombinationen af Bonell-fjedre og pocketfjedre sikrer stabilitet og trykaflastning af kroppen. Kvaliteten af materialerne sikrer dig mange komfortable nætter fremadrettet.. 

Fordele

 • To lag fjedre for øget komfort
 • Solid og robust
 • 5 komfortzoner
 • Produceret i Danmark
 • 15 års garanti

 

Specifikationer:

 • Farve: Lysegrå, mørkegrå og sort
 • 5 komfortzoner
 • Inkl. valgfri runde ben i egetræ
 • Fjedre: Bonell- og pocketfjedre
 • Polstring: Ventilerende komfortskum
 • Solid træramme
 • 15 års garanti på

 

Norhland Signatur Delux Box fås i følgende størrelser*:

*Specielmål kan fremstilles ved nærmere aftale. 

 

Til Butik

 

ProSleep Tokyo L600

Bedste boxmadras med opbevaring

ProSleep Tokyo L600 boxmadras med opbevaring

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Boksmadrasser er på trods af alt kommet for at blive. Det er en populær og enkel løsning, når der skal købes seng. Den er ikke meget andet end en madras med fire ben på. Den er nem at flytte rundt på, og det er let holde rent omkring sengen.

Men man kan hurtigt købe den berømte ”kat i sækken”. Hvad der er den bedste boksmadras for lige netop dig eller for jer, afhænger mest af alt om liggekomforten. Kvalitetsforskellene mellem udbuddet af boksmadrasser er udtalte. Du skal passe meget på.

Væsentligt for dit valg er ”Made in Langtbortistan” brandet – lad være med at købe en seng fremstillet lige netop der. De danske boksmadrasser er måske ikke de billigste, men de er de bedste, når det kommer til en række væsentlige parametre for din beslutning om at købe.

Du skal være opmærksom på en række forhold, først og fremmest selvfølgeligt valget af fjedertype og fasthed, som har med din vægt at gøre.

Dernæst er der spørgsmålet vedrørende antallet af komfortzoner hvor minimum 5 komfortzoner er et absolut ”must”.

Polstringen, ikke at forglemme, har at gøre med indlejringen af madrassens fjedre, hvor Memoryskum er en god ide.

Yderligere er er spørgsmålet, om der skal en topmadras med, hvilken højde på benene du ønsker dig og hvilket andet tilbehør, du er på udkig efter?

Made in Denmark boxmadras med opbevaring
Når alt det er sagt, må det siges, at vi mener, at modellen ProSleep Tokyo L600 med Pocketfjedre, fem Komfortzoner og opbevaring klarer boxmadrassernes lakmustest. Madrassens mange fortrin lever op til de mange krav, man kan stille til en seng i denne prisklasse.

ProSleep er en særdeles eksklusiv serie af boxmadrasser, som, trods navnet, er designet og produceret i Danmark. Med en ProSleep Tokyo får du en seng, hvor kvalitet, komfort og design går op i en højere enhed.

Denne model kan både fås i den moderne lysegrå samt mørkegrå farve, som udstråler en tidløs elegance og dermed passer ind i ethvert hjem.

Boxmadrassens fundament starter med en træramme af massivt fyrretræ, som ikke mindst sikrer en høj stabilitet.

Ydermere er boxmadrassens indre fundament lavet af et individuelt fjedrelag, som er produceret af pocketfjedre. Pocketfjedre er en af de mest moderne former for fjedretype, og anvendes i de fleste nyere senge i dag.

Pocketfjedre er kendetegnet ved enorm støtte, komfort og ikke mindst fleksibilitet, da fjedrene arbejder individuelt. Med en ProSleep Tokyo får du en seng af høj kvalitet, og den er til dig, som ikke ønsker at gå på kompromis med din søvn.

Madrassen er tilpasset til netop din krops vægt og form, hvorved dine primære trykpunkter får den største støtte. Derudover har den nogle meget praktiske funktioner, nemlig at den bevarer en konstant elasticitet og har en kølende effekt.

Boxmadras med opbevaring
Sengen er ideel for dig, som ikke har så meget plads, da du med denne magasinseng har mulighed for at opbevare både puder, dyne mm i magasinet under sengen.

Du kan nemt åbne ned til magasinet med det lille håndtag der sidder på siden. Mekanismen der bruges til at åbne er gasløft, hvilket åbner magasinet roligt op, og samtidig holder sengen stabil.

Sammen med sengen kommer der desuden også en skøn latex topmadras med en 60 mm kerne. Den sikrer dig en god nattesøvn, og er med til at skåne madrassen nedenunder.

Sengegavl kan tilkøbes.

Konklusion: Derfor anbefaler vi ProSleep Tokyo L600
En flot, enkelt seng med god plads til opbevaring, som passer til store som små hjem.

Soveland.dk har en score på 4.8 ud af 5 stjerner på Trustpilot med en meget høj kundetilfredshed. Dette tæller op i vores samlede vurdering, sammen med gratis forsendelse af din nye seng og en fuldreturret på 90 dage.

Specifikationer:

 • Størrelser: 80×200 cm, 90×200 cm, 90×210 cm,120×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm, 180×210 cm
 • Farver: Lyse- og mørkegrå
 • Højde i alt: 64 cm (Ben: 10 cm, Bund: 20 cm, Boxmadras: 26 cm, Topmadras: 8 cm)
 • Materiale: Massivt fyrretræ, møbelstof, fem zonet springmadras
 • Komfortzoner: 5
 • 20 cm høj træramme med opbevaring
 • Polstring: 25 mm Cooltex skum
 • Latex topmadras medfølger
 • 25 års fabriksgaranti på fjedre- og rammebrud

 

Til Butik

 

Saga Fjäll – kvalitetsseng med 7 komfortzoner

Saga Alv - 140x200

Bemærk: Saga Fjäll boxmadrassen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at sengen er nedsat fra 15.495 kr. til 5.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Danskproduceret boxseng i høj kvalitet med 7 komfortzoner
Når du skal sove godt, skal din seng byde på den helt rigtige trykaflastning og støtte. Saga Fjäll fra danske Nordic Dream er en kvalitetsseng produceret af dygtige sengehåndværkere. Sengen er helt i top både designmæssigt og funktionelt, så du kan få den bedste nattesøvn. 

Solid sengeramme og hele 7 komfortzoner
Boxsengen Saga Fjäll er bygget op af en solid sengeramme i svensk fyrretræ. Det giver en god og solid bund til de ergonomiske madrasser.

Selve boxmadrassen har hele 2 lag af ergonomiske pocketfjedre. De er inddelt i 7 komfortzoner, der støtter din krop korrekt, så du opnår den absolut bedste restitution. Madrassen støtter derfor særligt din nakke, skuldre, lænd og hofter, så du hviler behageligt i madrassen.

Du kan bestille Saga Fjäll i 3 forskellige fastheder, afhængig af din vægt. Det er din vægt, der afgøre, hvor fast madrassen skal være, så den kan give den rigtige støtte. 

Fjäll topmadras – betræk i naturmateriale og med god ventilation
Fjäll er en luksus topmadras fra Nordic Dream, som måler 8 cm i højden. Betrækket indeholder bambusfibre, som er med til at give topmadrassen en ventilerende effekt og en naturlig fornemmelse, når du lægger dig ned. De lette fibre giver også madrassen et allergivenligt stempel.

Fjäll fra Nordic Dream har antibakterielle egenskaber, hvilket har den fordel, at bakterier og husstøvmider ikke kan leve materialet. Inde i selve topmadrassen kan du vælge en kerne af enten naturligt latex eller memory-skum, som tilpasser sig den underliggende madras og giver øget komfort.

Du får altså en topmadras i særklasse, som er med til at give dig den absolut bedste nattesøvn.

Saga Fjäll vs. markedet
Skal du bruge en lækker boxseng, der vil tjene dig godt mange år, så er det vigtigt at vælge god kvalitet. Med danske Nordic Dream er der helt tjek på både de gode materialer og det solide sengehåndværk. Du kan derfor regne med, at Saga Fjäll giver dig gode nætter langt ude i fremtiden.

Saga Fjäll er en komfortabel seng med fokus på både den ergonomiske liggeposition og det lækre design. Den er både behagelig at ligge i og tager sig elegant ud med et skandinavisk, enkelt udtryk.

Med en Saga Fjäll får du 15 års garanti på både ramme- og fjedrebrud, og Nordic Dream tilbyder en 100 dages prøveperiode. Derfor har du god tid til at teste sengen, og er du ikke tilfreds kan du få hele købsbeløbet tilbage inden for 100 dage.

Fordele

 • Lækker danskproduceret boxseng
 • Dobbeltlag af pocketfjedre
 • 7 komfortzoner
 • Valgfri topmadras med Oeko-Tex certificeret betræk
 • 15 års garanti på både ramme- og fjedrebrud

Specifikationer:

 • Farve: Mørkegrå
 • 7 komfortzoner
 • Inkl. valgfri topmadras (7 cm) m. vaskbart betræk i latex eller memory-skum 
 • Inkl. valgfri ben
 • Mål: H: 49 x B: 180 x L: 200 cm
 • Fjedre: Dobbeltlag pocketfjedre
 • 15 års garanti på ramme- og fjedrebrud

Saga Fjäll fås i følgende størrelser:

 

Til Butik

 

Norhland Prestige Eksklusiv Box – enkelt og ergonomisk design

Norhland Prestige Delux Box

Bemærk: Norhland Prestige Eksklusiv Box boxmadrassen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 23.495 kr. til 10.495 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Skab ekstra tryghed i soveværelset med en stabil og holdbar seng i dansk kvalitet. Norhland Prestige Eksklusiv Box er bygget med fokus på kvalitet i materialevalget. Sengen har ventilerende polstring og op til 11 zoners pocketfjedre, som sikrer dig god komfort hver nat. 

Pocketfjedre i op til 11 komfortzoner
Norhland Prestige Eksklusiv Box har pocketfjedre, som er fordelt i op til 11 zoner. Pocketfjedrene er kendt for at være særligt trykaflastende, så du undgår problemer med nakke, ryg og hofte i løbet af natten. Fjedrene reagerer hurtigt ved enhver bevægelse, og de giver mere efter ved områder af kroppen, som har mere vægt. Det resulterer i en hensigtsmæssig fordeling af din kropsvægt, så du får den korrekte støtte, mens du sover. 

Fjedrene arbejder støjsvagt, da de er pakket ind i stofposer, som forhindrer metallisk kontakt. Du får 25 års garanti på dem og rammen, som bærer madrassen. 

Fugtafledende polstring
Boxmadrassen er polstret med et lag skum over pocketfjedrene, så du bliver mødt af optimal komfort, når du lægger dig ned. Skummet er cooltex, der er med til at skabe et behageligt soveklima omkring dig. Det er fugtafledende og antibakterielt, så sengen er hårdfør over for bakterier. 

Skummet har også en beskyttende effekt, og de i forvejen solide fjedre får en længere levetid. Det er godt beskyttet af kraftigt Norhland Eksklusiv møbelstof, som er både dekorativt og nemt at holde ved lige. 

Præget af enkelthed
Prestige Eksklusiv Box har et enkelt design, som er let at håndtere og samle. Det kræver intet værktøj, og hvis du monterer benene alene, har du en simpel og fuldendt seng. Sengens moderne runde egetræsben er hurtige at montere. Benenes højde er valgfri, og vælger du standardmodellen på 19 cm, har sengen en totalhøjde på 65 cm. Det er en behagelig højde for de fleste.  

Også farven på sengen er valgfri. Du kan vælge mellem fem farver, der alle bidrager med elegance til en moderne skandinavisk indretning.    

Norhland Prestige Eksklusiv Box vs. markedet
Norhland Prestige Eksklusiv Box er en holdbar seng, der byder på høj komfort i en simpel indpakning. Sengens pocketfjedre i op til 11 komfortzoner er en ideel løsning for dig, der gerne vil forebygge eller lindre problemer med muskler og led. Fjedrene evner bedre end de fleste at trykaflaste kroppen, så din krop får den rette støtte natten over. 

Prisen er god, hvis du tager både design og komfortoplevele i betragtning. Du får en seng, der kan holde i mange år.  

Fordele

 • Op til 11 komfortzoner
 • Pocketfjedre for øget komfort
 • Valgfri runde egetræsben
 • Produceret i Danmark
 • 25 års brudgaranti

Specifikationer:

 • Farve: Lysegrå, mørkegrå, sort, blå, sand
 • Op til 11 komfortzoner
 • Inkl. valgfri runde ben i egetræ
 • Fjedre: Pocketfjedre 
 • Polstring: Ventilerende cooltex-skum
 • 8 cm træramme
 • 25 års garanti på

 

Norhland Prestige Eksklusiv Box fås i følgende størrelser:

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm

 

Til Butik

 

Athena boxmadras langtidsholdbar og robust

Athena BoxmadrasEn af de mest interessante madrasser på det danske marked.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Athena leveres fra unoliving.com i en produktserie med forskellige dimensioner og grader af fasthed på madrasserne. Det kan således godt betale sig at sætte sig ind i dette inden du bestiller.

Samtlige boxmadrasser fra Athena ligger i en kompakt træramme, der er 8 cm høj og indeholder 13 lameller.

Som seng betragtet, har vi her at gøre med en ekstra langtidsholdbar og robust seng. Madrassen er opdelt i fem zoner med indbygget pocket-fjedring.

Madrassen er polstret med polyetherskum og betrækket er quiltet med fibervat. Skummet udmærker sig ved at være et fugtresistent og fleksibelt materiale, der udover at være let også er termisk- og lydisolerende.

2 forskellige madrasser
Køb af en Athena model giver dig flere valgmuligheder mht. madrassens hårdhed. Du kan vælge mellem en medium og en fast madras.

Topmadrassen er vaskbar ved en temperatur på 60 grader, og du kan vælge mellem latex og celcius versionerne.

Sengen leveres med ben, der er 19 cm høje og af stål. Andre ben leveres ikke med sengen, men de kan købes ved siden af.

Det siger de andre om Athena boxmadras
Testfabrikken testede Athena og placerede den på en top 8 liste. Man bemærkede følgende i forbindelse med 180 x 210 versionen: ”Den er et solidt stykke håndværk udført i dansk kvalitet, og den er et billigt alternativ for dig, der vil anskaffe en boxmadras.

Minimalistisk, basic og stabil er alle prædikater, der beskriver denne langtidsholdbare model”. Og om 90 x 200 cm modellen hed det sig: ”Athena (er) en af de mest interessante madrasser på det danske marked. Madrassen er laginddelt, og hvert lag har hver sin funktion for at gøre din søvn så tilfredsstillende som muligt”.

Modellen 140×200 cm bliver af sov-bedre.dk beskrevet som ”en af de mest populære”.

Topmadrassen med Celcius kerne er god til dig, der har tendens til at have det lidt kold om natten og har rygproblemer. Ved en Celcius topmadras vil man også opleve, at man synker lidt ned i sengen, da topmadrassen er trykaflastende og former sig efter kroppen, samtidig med at den holder på kropsvarmen.

Specifikationer:

 • Farver: Sort
 • Størrelser: 80×200 cm, 90×200 cm, 120×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm
 • Højde: 49 cm. (19 cm ben, 26 cm madras, 4 cm topmadras)
 • Pocketfjedre
 • Fjedre pr. m2: 250
 • 5 komfortzoner
 • Bolster: Quiltet med fibervat
 • Polstring: 25 mm polyetherskum
 • Ben inkluderet
 • 8 cm Træramme
 • 15 års garanti på fjedre og rammebrud

 

Til Butik

 

Hold dig fra dårlige og billige boxmadrasser

Billig boxmadras

En af de lidt billigere boxmadrasser

De dårlige boxmadrasser er typisk meget billige, og de holder ikke helt hvad de lover.

Det er typisk bare en tynd træramme, vejer ikke så meget, og så er der ikke ret mange fjedre i madrassen.

Det betyder, at sengen ikke bliver fast, og ikke støtter din krop på den rigtige måde, og så går det ud over din søvn.

Din søvn er meget vigtig og et ret undervurderet område i menneskers liv.

Der er meget fokus på alt det som vi skal nå i løbet af dagen med børn, job, fritidsinteresser, sociale oplevelser og meget mere, men alt for lidt fokus på vores søvn og hvile.

Det er jo her, at vi lader ny energi op til den næste dag, og det er ifølge eksperter meget vigtigt, at denne fase bliver så perfekt som muligt, for ellers går det ud over vores livskvalitet, sundhed og helbred.

Det er noget af en udmelding, at hvis du ikke får sovet rigtigt og godt, så bliver du syg eller for eksempel uoplagt og træt i løbet af dagen, og så får du langt mindre ud af de lyse timer, end hvad du egentlig håber på.

Døjer du med ondt i ryggen, kan en elevationsseng være det rette for dig. Det kan du læse meget mere om i vores elevationssenge test – bedste elevationsseng

 

Den vigtige søvn

Søvn

Søvn er vigtigtI en boxmadras test er det vigtigt, at du ved hvad du leder efter og hvorfor.

Det handler om, at du får den helt optimale søvn, sådan at du er udhvilet og frisk næste dag, og din krop er klar til at møde nye udfordringer.

Det handler også om, at mange mennesker i løbet af dagen belaster kroppen rigtigt meget, og at den derfor har brug for ro og hvile i et leje som passer til den enkelte krop.

Din krop skal ligge helt perfekt, og have den rette støtte, så den ikke belastes endnu mere mens du sover. Det er sådan, at din seng skal give efter de rette steder sådan, at din ryg, når du ligger på ryggen, ligger helt vandret.

Det vil sige, at din bagdel skal synke en smule ned i madrassen, så det kan lade sig gøre. Det er også vigtigt, at for eksempel dit hoved, nakke og skuldre også får den helt rigtige støtte, så også de områder aflastes mens du sover, og ikke spænder.

Det vil nemlig betyde spændinger og ømhed, når du vågner, og det kan eventuelt føre til en lettere hovedpine i løbet af dagen.

Hos helsenyt.com kan du læse om hvorfor det er så vigtigt at få den anbefalede mængde søvn, og Ældresagen har udgivet denne artikel, med 5 gode råd til at forbedre din søvn.

Kroppe er unikke og kræver optimal støtte
Som du nok kan forstå, så er søvnen og hvilen meget vigtig, og særligt hvordan betingelserne for din krop er, når den ligger i sengen.

På en boxmadras kan du sagtens få den helt optimale liggestilling, men det kræver, at du er selektiv når du vælger modellen som du skal sove i.

Du skal som udgangspunkt forstå, at din krop er helt unik, og at det derfor kræver en unik sengeløsning. Den seng du skal sove og hvile i, skal være tilpasset til din krop og til dine former.

Er du for eksempel tynd eller spinkel, så kan en alt for hård madras resultere i, at din bagdel for eksempel ikke kan synke lidt ned, og give ryggen mulighed for at ligge vandret.

Er du stor og tung, så vil en alt for blød seng resultere i, at din bagdel synker så meget ned i madrassen, at din ryg ikke kan ligge vandret, men i stedet får en ret uheldig stilling, når du ligger i sengen og sover. Du vil næste morgen så føle dig fuldstændig radbrækket eller smadret, og slet ikke udhvilet og frisk.

Brug din vægt som udgangspunkt
Som udgangspunkt skal du tage hensyn til din vægt og højde.

For at tage højden først, så skal sengen eller boxmadrassen helst være så lang og bred, at der er god plads til dig og din krop. Nogle af de billige boxmadrasser har ikke nær så mange fjedre og komfortzoner, som de lidt dyrere og bedre, og det betyder, at du ikke har lige god komfort i hele sengen.

Det skal du sikre dig, at der er, og det kan du typisk læse på de tekniske specifikationer på boxmadrassen.

Når det handler om vægt, så skal du vælge en blød eller soft boxmadras, hvis du vejer op til 75 kilo, en medium hvis du vejer mellem 75 og 95 kilo, og en hård eller fast, hvis du vejer over 95 kilo. Det er selvfølgelig vejledende tal, men et godt udgangspunkt, som du overordnet kan gå efter.

Du kan jo eventuelt prøve, at gå ind i en sengeforretning, og prøve lige disse tre modeller eller varianter af, og så selv mærke eller føle forskellene.

 

Mål på boxmadrasser

Boxmadrasser fås i mange forskellige mål. Når du skal vælge, hvor stor din skal være, så kan det afhænge af flere forhold; det kan for eksempel være, om du trives bedst i en enkel- eller en dobbeltseng. Det kan også være helt praktisk i forhold til, hvor meget plads du har der, hvor din seng skal stå.

Ikke alle boxmadrasser fås i alle størrelser, så er der et helt specifikt mål, du går efter, så skal du lige være opmærksom på, om den enkelte boxmadras fås i det mål.

Læg mærke til, at nogle modeller fås i ekstra længde (210 cm). Ønsker du det, må du lige sikre dig, at din ønskede model af boxmadras fås i den længde.

Vær også opmærksom på, at det gælder for boxmadrasser som for så mange andre produkter, at pris og kvalitet hænger sammen. Din seng bør ikke være det sted, du er mest sparsommelig. Meget af dit daglige velvære afhænger af, hvor god en nattesøvn, du har haft. Derfor giver det god mening at investere i en seng af en vis kvalitet, som også har en vis holdbarhed. Det lønner sig både på den korte og den lange bane.

Norhland Luksus Boxmadras
Denne luksuriøse, danske boxmadras er af højeste kvalitet og holdbarhed. Den kan fås i følgende størrelser:

 •   80×200 cm
 •   90×200 cm
 • 120×200 cm
 • 140×200 cm
 • 160×200 cm
 • 180×200 cm
 •   90×210 cm
 • 180×200 cm

Box Deluxe boxmadras
Denne dobbeltfjedrede, danske boxmadras har en samlet højde på 52 cm. Den fås i følgende mål:

 •   80×200 cm
 •   90×200 cm
 • 120×200 cm
 • 140×200 cm
 • 160×200 cm
 • 180×200 cm
 •   90×210 cm
 • 180×200 cm

Athena Boxmadras
Denne boxmadras har en samlet højde på 49 cm. Den kan fås i følgende mål:

 •   80×200 cm
 •   90×200 cm
 • 120×200 cm
 • 140×200 cm
 • 160×200 cm
 • 180×200 cm

Boxmadras med fjedre
En boxmadras består af en ramme og så en masse fjedre. De såkaldte pocketfjedre og multipocketfjedre.

En billig model har kun pocketfjedre, og det giver ikke nær så god støtte og fasthed som en seng med multipocketfjedre.

Det har noget med afstanden mellem fjedrene og/eller antal fjedre pr. kvadratmeter. Antallet af fjedre afgør fastheden i en boxmadras, og jo fastere boxmadrassen er, jo mere belastning tåler den.

Vejer du for eksempel over 95 kilo, og din partner også skal sove i sengen, så anbefaler vi en boxmadras med fast fasthed. Selvom I er to i sengen, så vil multipocketfjedrene sørge for, at I får hver jeres unikke underlag, Det gør I ikke, hvis sengen udelukkende består af pocketfjedre.

Det er egentlig ret logisk, men sådan hænger det altså sammen, når det handler om kvaliteten af en boxmadras.

Boxmadras med mange fordele
Der er masser af fordele ved at vælge en boxmadras som seng, og det har mange danskere allerede fundet ud af.

En boxmadras vejer ikke ret meget, da den består af en let ramme i træ, nogle med metalstivere, og så har den indbygget et fjederlag som sørger for at du har et fast underlag at sove på.

Overfjedrene er der et mellemlag før selve betrækket på sengen, og det kan for eksempel bestå af latex, som er både elastisk, åndbart og meget holdbart.

Det at boxmadrassen er meget let gør, at du nemt kan flytte rundt på den, og hvis du skal flytte den i forbindelse med rengøring, så er det ret nemt.

En boxmadras har som regel enten medfølgende meder eller ben, som er meget lette at montere. Det betyder, at du ikke skal bruge flere timer på at samle en seng, men at den kan tages i brug 15 minutter efter, at den er kommet ind af døren i dit hjem. Det er smart og enkelt.

Boxmadrassen er en af de mest solgte senge i Danmark, og hvis du vælger en god kvalitet, så kan du have en seng i mange år. Det kan du ikke hvis du vælger en lidt dårligere kvalitet, for fjedrene bliver “trætte” med tiden, og så skal den udskiftes.

Vi har fundet denne video, der forklarer hvorfor du skal købe en boxmadras.

Kvalitet holder i længere tid
Køber du en boxmadras i en god kvalitet, så betaler du selvfølgelig lidt mere for den.

En seng med pocketfjedre eller multipocketfjedre er klart det bedste valg, og den skal også have 5 til 7 komfortzoner indbygget. Jo flere fjedre der er i en seng, jo mere holdbar er den, da den ikke sådan lige falder sammen.

Det skyldes, at der er langt flere fjedre til at dele belastningen fra kroppen, og det gælder både her og nu, men også over lang tid.

Fjedrene holder meget længere tid, og det betyder, at din investering i en lidt dyrere seng, den vil være langt bedre, end hvis du køber en billig model. En billig model skal du ikke regne med længere holdbarhed end nogle få år, mens en boxmadras i en super god kvalitet, holder i mindst ti år.

 

Boxmadras og priser

Priserne på boxmadrasser svinger rigtig meget på det danske marked, og du kan sagtens få en boxmadras til meget få penge, omkring 1000 kroner.

Du skal dog huske, at så får du også kun en ramme og en madras med meget få fjedre, ikke med det anbefalede antal som er på omkring 250 plus, og det går ud over sengens kvalitet, både som et sted hvor du sover, og holdbarheden.

Du kan være heldig at finde gode tilbud på gode boxmadrasser, men du skal som minimum forvente en udgift på 2.000 kroner pr. enkeltseng, hvis du vil have en nogenlunde boxmadras, med en kvalitet der kan holde i nogle år.

Køber du derimod en boxmadras til 3.000 kroner plus, så er du helt sikker på, at du både får en super god seng, og at den vil holde i rigtig mange år.

Det er selvfølgelig vejledende priser som vi går ud fra, men det er mere for at du forstår, at lige med senge eller boxmadrasser, så hænger pris og kvalitet rigtig godt sammen.

Du kan altså ved at kigge efter en boxmadras til 3.000 kroner som udgangspunkt regne med, at du får den perfekte løsning til din krop. Her skal du så vælge type eller fasthed, soft/blød, medium eller fast fasthed.

Boxmadrassen i dyrere kvalitet
Du kan sagtens finde meget dyrere boxmadrasser, og her får du måske lidt mere luksus for pengene, og måske er rammen lidt mere robust og tung. Overordnet set, så er disse senge ikke bedre at ligge i end de boxmadrasser som du giver 4-5.000 kroner for.

Selvfølgelig kan det godtgøres, at de flere penge du giver ud også giver dig lidt bedre kvalitet, men ikke noget som er livsvigtig for din krop og dit helbred.

Det er det som det handler om, når du skal vælge den helt rigtige boxmadras, at den passer perfekt til din krop, så den får den helt optimale hvile, og at du får den perfekte søvn, når du går i seng for at sove.

I denne rapport fra Vidensråd for forebyggelse, kan du se hvorfor det ikke kan betale sig at gå på kompromis med kvaliteten, når det drejer sig om valg af seng.

 

Dobbelt boxmadras

Mange spørger om man skal købe en dobbelt boxmadras, hvis man sover to sammen, og det er et godt spørgsmål.

Jo dyrere en boxmadras i dobbelt størrelse du køber, jo mindre betyder det, at I ligger to sammen i sengen. Det skyldes, at en dyrere boxmadras har flere fjedre og flere komfortzoner, som betyder, at der sagtens kan ligge to forskellige kropsstørrelser i sengen, uden at det går ud over søvn og komfort.

Der er dog flere og flere som køber to forskellige enkelte boxmadrasser og stiller ved siden af hinanden, og det skyldes, at man ofte supplerer boxmadrassen med en topmadras, som øger komforten en hel del.

Det siges at være 40 procent af sove- eller ligge komforten, hvis man har en tilpasset topmadras. Ved at have forskellig seng og topmadras, så betyder det ikke, at man ikke kan sove sammen eller andet, men blot at sengene har forskellige egenskaber.

 

Hvor køber man boxmadras

Der findes rigtig mange forhandlere af boxmadrasser, og i denne boxmadras test kan vi ikke anbefale specifikke forhandlere, men råde dig til, at finde en forhandler som du føler, at du har fuld tillid til, og hvor du er oplyst om madrassens mange egenskaber.

Vi kan dog fortælle, at vi har rigtige gode erfaringer med forhandleren NordicDream.dk, både hvad angår tillid og service, men også når det drejer sig om kvaliteten, af de senge og madrasser som de sælger.

Der findes selvfølgelig masser af møbelforretninger som sælger senge, men mon ikke at de mere specificerede butikker med kun senge og sengeudstyr, er de mest kompetente på markedet.

Der findes også en hel del internetbutikker eller lagre som kun sælger senge, og her er der nogle som er bedre end andre.

Det gælder for dig som forbruger, at du finder et sted på internettet, hvor du finder et godt udvalg i senge, og her boxmadrasser, hvor de har alle typer og alle former for fasthed, så du får dig en seng som passer perfekt til din krop.

Det handler nemlig om, at du finder lige den boxmadras som vi her i denne boxmadras test har forklaret, er tilpasset, så den støtter din krop bedst muligt når du ligger ned, så du kan få den optimale søvn, når du skal hvile og sove.

Boxmadras test i butik
Hvis du vil afprøve nogle boxmadrasser før du køber den rigtige, så kan det anbefales, at du besøger en fysisk butik, og afprøver de forskellige typer, så du er helt sikker på, at du finder den rigtige model, der passer til dig.

Vi anbefaler også, at du afprøver nogle topmadrasser, så du sammen med boxmadrassen får den bedste ligge komfort overhovedet.

Når du har gjort det, så kan du så selv vælge, om du vil bestille den over nettet eller købe din boxmadras i den butik, hvor du har afprøvet flere modeller.

Du vil nok godt kunne spare mange penge ved at bestille din seng via internettet, men det ved du først, når du har den endelige pris hos den forhandler du har prøvet sengene ved.

Fordelen ved at handle på internettet er oftest en lavere pris, og at du ikke skal tænke på transport, for den bliver leveret lige til døren af en fragtmand.

Køber du sengen hos en fysisk butik, så skal du ofte selv sørge for at få den med hjem, eller også skal du betale en ekstra pris for leveringen.

Vi anbefaler, at du bruger dyre fragt penge på antal fjedre i boxmadrassen i stedet. Så får du bedre kvalitet for de samme penge, og så holder din seng i mange flere år.

Billigere boxmadras på internettet
Har du testet en del senge i en fysisk butik, og du hellere vil bestille den over nettet, så findes der forhandlere som tilbyder, at du kan returnere boxmadrassen igen, inden for 14 dage eller mere.

Så sender de dig en anden type, efter eget ønske, og så har du sikkert ramt rigtigt hvad angår ligge komfort. Det er en smart måde at gøre det på, for der kan være mange penge at spare på et internetkøb.

De forretninger som opererer på internettet har nemlig ofte langt lavere omkostninger end de fysiske butikker, da de kun har lagre, og meget færre ansatte, og det kommer kunderne til gode i den sidste ende.

Det kan godt være, at du finder det en smule mærkeligt, at gøre det på den måde, men det er der faktisk mange forbrugere som allerede gør, og det for at sikre sig, at det er den helt rigtige vare de bestiller på internettet, så de undgår, at varen skal sendes retur og eventuelt byttes.

Ekstra gode tilbud på boxmadras
Når du bestiller din seng på internettet, så er der mange gode tilbud hos forhandlerne, og det kan for eksempel være, at du får en topmadras med i købet efter frit valg af enten den ene eller anden type.

Her sparer du så endnu flere penge end hvad du lige havde regnet med.

Du kan for eksempel hos nogle forhandlere sætte en prisagent til, og så får du besked, når der er relevante tilbud i forhold til din søgning efter en super god boxmadras til en rigtig god pris.

Det er utroligt smart at handle via internettet, og der kan spares rigtig mange penge, og dem kan du jo bruge til noget helt andet, eller til at gå op i en lidt højere kvalitet, i forhold til boxmadrassen som du skal købe.

Du kan finde gode tilbud på boxmadrasser i denne boxmadras test.

 

Højere pris, bedre kvalitet, længere garanti

En af de faktorer som rigtig mange forbrugere går meget op i er holdbarheden.

Holdbarheden af en boxmadras stiger i takt med antal fjedre i madrassen og det materiale som betrækket eller polstringen har på selve sengen. Jo dyrere boxmadrassen er, jo bedre er kvaliteten også.

Hvis du vil sikre dig en seng eller boxmadras som holder i rigtig mange år, så skal du købe en madras i en rigtig god kvalitet, og så taler vi om en madras til 5.000 kroner plus.

Køber du en boxmadras i det prisleje, så vil der ofte også følge en form for garanti med boxmadrassen, og den handler ofte om slidtage.

Kan du for eksempel få en garanti på 15 til 25 år på din nyindkøbte boxmadras, så er det endnu et plus for dig som kunde.

En garanti på et produkt er også producentens varemærke, og et signal til kunderne om, at de stoler så meget på produktet og kvaliteten, at de tør give en længere holdbarhedsgaranti.

Det giver også dig som forbruger større tillid til produktet, producenten og forhandleren. Nogle gange koster det måske 500 kroner til 1.000 kroner mere for en boxmadras med mange års garanti, men det er måske det værd for dig. Det er lidt ligesom at købe en bil, at du gerne vil sikre dig den bedste og mest holdbare løsning.

 

Ny boxmadras – nye tider og bedre helbred

Glad kvinde med ny boxmadras

Sådan kan humøret være efter skift til en ny boxmadras

Uanset om du vælger den ene eller anden type af seng, så skal du altid gå efter den løsning som passer bedst til din krop, og som sikrer dig den bedst mulige hvile og søvn.

Hvile og søvn undervurderes af alt for mange mennesker, og det betyder, at alt for mange bliver slidt ned, når de ikke sørger for, at få den optimale hvile og søvn som kroppen rent faktisk forlanger.

Der findes så mange symptomer i hverdagen, der fortæller mennesket, at kroppen har brug for hvile og restitution, men som alt for mange overhører eller overser.

Det kan betyde en forfærdelig hverdag med masser af gener og problemer af den ene eller anden art, at livskvaliteten er helt i bund.

Det skal der handles på, og det kan for eksempel være at investere i en langt bedre seng, end den du har i dag.

Det kan også betyde, at du skal ændre lidt på dine vaner i hverdagen, og tage den lidt mere med ro. Det kan være spise- og drikkevaner, det kan være om du ser tv eller læser en bog inden du skal sove.

Det kan også være, som mange danskere er, at du for eksempel er meget aktiv på sociale medier inden du skal sove.

Det er for mange mennesker ikke smart at få hjernen aktiveret ved, at se tv eller at sidde ved computeren lige før sengetid.

Måske skulle du i en kort periode afprøve lidt ændrede sengetidsvaner, og så se, om du ikke kan ændre nogle ting til det bedre, og dermed give dig selv lidt bedre betingelser når du skal sove.

En bedre seng, kombineret med langt bedre forhold, før du går i seng, kan betyde, at du får den helt optimale søvn på 6 til 8 timer, så du er langt mere oplagt næste dag, og at din krop har haft tid til at restituere helt rigtigt.

Det kan betyde, at du får langt mere ud af de lyse timer, og at du har langt mere energi i de lyse timer, så du føler, at du lever på en helt anden måde.

En ny boksmadras er ikke altid nok for at slippe af med søvnproblemer
Du kan også finde andre hjælpemidler, som kan forbedre din søvn. Det kan være at din dyne eller hovedpude ikke er optimal for netop dig.

Det kan også være, at du føler at dit soveværelse ikke er mørkt nok, eller at der kommer forstyrrende lyde fra naboer eller trafikken i nærheden. Det er ikke altid, at en ny boksmadras alene er nok.

De fleste problemer har dog heldigvis en løsning. Hvis vi kigger på f.eks at der ikke er mørkt nok i dit soveværelse, så kan en sovemaske være en god og billig løsning for dig. Billig er dog ikke altid det bedste, og en sovemaske skal jo også gerne være behagelig at have på.

Derfor er det, som altid, en fordel hvis du bruger et par minutter på, at undersøge markedet, før du køber din sovemaske. En god måde at finde en behagelig sovemaske på er, at vælge en der er udnævnt som bedst i test sovemaske. En sovemaske har også den fordel, at den er nem at tage med på ferie, hvis du skal ud og rejse.

Er det andre ting der forstyrrer din søvn som f.eks trafiklarm, så er løsningen desværre ikke lige så enkel. Ørepropper er selvfølgelig en mulighed, men der er mange der finder ørepropper ubehagelige. En anden mulighed er lydisolering, men det er et større projekt.

Hvis ørepropperne ikke løser problemet for dig eller skaber et andet problem i stedet, så skal du gøre op med dig selv, hvor stort dit problem er. Skal du flytte eller skal du lydisolere dit soveværelse. Det hele kommer ned til, hvor meget det generer din søvn. Er det til at leve med, eller har det en stor indflydelse på din hverdag, som længerevarende søvnproblemer kan have.

Boxmadras test er vejledende
|I en boxmadras test er det vigtigt, at så mange faktorer og aspekter kommer frem i lyset, og når vi anbefaler dig, at søge så mange oplysninger om din nye boxmadras som muligt, så betyder det bare, at jo mere du kan læse om madrassen, jo bedre beslutningsgrundlag har du.

En boxmadras test som denne giver dig ikke et endegyldigt svar på, hvilken en type eller model du skal vælge, da vi ved, at alle kroppe er forskellige, og at de har forskellige krav til en seng eller boxmadras.

Du skal selv tage stilling til den type seng du ønsker, og du skal selv finde ud af, hvilket behov din krop har. Det kan godt tage lidt tid at finde ud af dette, men tiden hvor du afsøger dine muligheder, og får testet et par modeller af, kan være afgørende vigtigt for din krop.

Det er meningen, ifølge eksperter, at du skal opholde dig lidt under en tredjedel af dit liv i en seng, så kroppen kan finde sig selv igen, restituere sig og blive fyldt med ny energi. Det kræver den bedste boxmadras for din krop. Så betyder det ikke så meget, hvis du er en måned om at finde verdens bedste og billigste seng.

Vi håber, at denne boxmadras test har fyldt dig med nyttige oplysninger, og at du er blevet inspireret til at tænke mere over, hvordan din søvn er, samt hvordan du kan udnytte de vigtige timer i en seng optimalt, så du får en langt højere livskvalitet i de lyse timer.

Her kan du se guide der fortæller om hvordan du skal vælge den boxmadras der passer bedst til lige præcis dig

 

FAQ

Er boksmadrasser overhovedet gode?
En boksmadras kan sagtens være rigtig god og et fint alternativ til andre senge, så længe den ikke er for billig. Find en boksmadras af høj kvalitet, for at få den bedst mulige nattesøvn, og kombiner den med den sengeramme, du bedst kan lide.
Hvad skal jeg se efter, når jeg køber en boksmadras?
Når du skal finde en boksmadras, så tag hen i en fysisk butik og prøv nogle forskellige. Madrassen må hverken være for hård eller blød, og en konsulent til at hjælpe dig gør en stor forskel. Invester i madrassen, i stedet for at vælge den billigste.
Har en boksmadras brug for en boksfjeder?
Nogle boksmadrasser har brug for boksfjedre, men andre har ikke. Derfor skal du huske at læse nøje om den enkelte madras, før du vælger at købe. Sørg også for, at den er kompatibel med din sengeramme, og at de to passer sammen i målene.
Hvilken slags madras bruger hoteller?
Hoteller bruger mange forskellige typer madrasser, og senge alt efter hvor dyrt og luksuriøst hotellet er. Ofte bruger hoteller for den almene borger boksmadrasser eller lignende, men nogle bruger også kontinentalsenge eller andre muligheder. Det hele mærkes på hotellets pris.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

Norland Luksus Boxmadras – God boxmadras

Norland Luksus Boxmadras
Skandinaviske NORLAND med adresse i Danmark er din absolutte garanti for nordisk kvalitet, og det er værd at tage med i disse tider, hvor markedet for senge og boxmadrasser nærmest drukner i mere eller mindre lødige tilbud – især de mindre lødige!

Med Norlands produkter opnår du den bedste kvalitetsseng. Den er formgivet på grundlag af en langsigtet planlægning og efter mange grundige overvejelser med henblik på at skabe den optimale hvile og søvn for sine brugere. NORLAND er kendt for sine komfortable senge, leveret i den bedste kvalitet.

Norland luksus boxmadrassen har alle de fortrinlige karakteregenskaber, der skal til for at skabe sig et fint sovemiljø. En investering i din fremtidige søvn, i dit energiniveau og i dit generelle velvære og ikke mindst livskvalitet, trænger sig på under indtryk af tidens stress og jag.

NORLAND er derfor noget de fleste søvnbevidste til enhver tid vil pege på. Norlands senge er det rette sengevalg; hver del af sengemiljøet er af den absolut højeste standard.

Norland Luksus boxmadras er en gedigen holdbar seng i en kraftig konstruktion.

Sådan er opbygningen af sengen
Bund-fjedringen hviler på Bonell teknologien, der er formet som et timeglas, med aflukkede knytninger forbundet med spiraltråd i begge ender. Denne anvendes som underkerne i dobbeltfjedrede madrasser, og den yder en fin afstivning til kroppen pga. af sin relative hårdhed. Indlæggets opbygning giver en behagelig fjedereffekt.

Bonell princippet er kendt fra tidligere tiders springmadrasser, hvor fjedrene er formet som et langt stykke metal. Denne form for fjedring er en billig måde at fabrikere springmadrasser på. Anvendt i selve den madras du ligger på, er det ikke en god ide alene at anvende denne form for fjedre, fordi du ofte kan mærke når din sengepartner flytter sig i sengen. Bevægelsen befordres igennem fjedrene.

Af samme grund anvender man heller ikke så meget mere de gammeldags fjedre i selve den midterste madras. I dag bruger man en anden teknologi kendt som enten pocketfjedre eller multipocketfjedre, fordi disse er separate fjedre, der ikke er forbundet med hinanden.

Pocketfjedre er bekosteligere at fabrikere, da hver enkelt fjeder skal sys ind i sin egen pose. Dette giver mulighed for at inddele madrassen i alternative zoner, så liggeunderlaget kan afstive din krop optimalt. Det er vigtigt, at din rygsøjle i hvile er lige, når du ligger på siden, og det opnås bedre med disse forskellige zoner.

Det er en god tommelfingerregel at holde sig for øje, at man altid, når man ligger, skal kunne få en hånd ind under hoften.

Vælger du en madras med pocketfjedre er tætheden af fjedre ca. 250 pr. m2. Norland Luksus boksseng er m.h.t. den midterste madras opdelt i fem zoner og dobbelt pocketfjedre, der er fremstillet med temperaturfølsom Cooltex-skum omkring fjedrene.

Multipocketfjedre er mindre, og det indebærer at densiteten bliver en del højere – ca. 500 fjedre pr. m2. En højere massefylde af fjedre indebærer, at der er flere støttepunkter i madrassen. Disse springmadrasser er de dyreste springmadrasser.

En madras baseret på multipocketfjedre er specielt god til personer der vejer 95 kg eller mere.

Specifikationer:

 • Farver: Mørkegrå eller lysegrå
 • Størrelser: 80×200 cm, 90×200 cm, 120×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm, 90×210 cm, 180×210 cm
 • Bonell-fjedre bund
 • 5-zoners pocketfjedre i to lag
 • Cooltex-polstring omkring fjedrene
 • Valgfri 10 cm. Wonderpur eller luksus latex topmadras
 • Valgfri ben; champagne eller eg
 • 25 års garanti (Brud på ramme eller fjedre)

 

Krone Signatur Box Plus – Topmodel med 5 komfortzoner

Krone Signatur Box Plus - Topmodel med 5 komfortzoner

En komplet seng med to lag fjedre for at højne komforten – inkl. valgfri topmadras og ben.

Med Krone Signatur Box Plus får du en seng i en enormt høj kvalitet, som med garanti vil kunne holde i mange år. Box Plus er en solid seng, og ved køb medfølger en valgfri topmadras samt valgfrie ben (eksklusiv egetræsben). Du får altså en komplet seng ved køb, som du selv kan samle. Det er meget nemt, og intet værktøj er påkrævet. 

Når du køber Box Plus, fås sengen med 15 års garanti. Sengen er danskproduceret, og den er én af topmodellerne hos sengetid.dk. Det skyldes især, at Box Plus er en seng i et stilrent design, som formår at leve op til de fleste menneskers præferencer og behov. 

Du kan vælge mellem to forskellige topmadrasser ved køb af denne seng – enten en topmadras i Latex eller Memory skum. Begge topmadrasser er 10 cm tykke og med vaskbart betræk. 

Eksklusiv boxmadras i minimalistisk design
Krone Signatur Box Plus er en luksuriøs madras. Den er lavet i et forholdsvis simpelt design, men med kvalitet og komfort for øje. 

Denne boxmadras er designet med to lag fjedre for at sikre dig den optimale komfort. Det nederste lag fjedre består af såkaldte bonell-fjedre, mens det øverste lag er lavet med posefjedre. Øverst i sengen finder du et lag pocketfjedre med fem komfortzoner. Disse skal sikre, at din krop får mest mulig støtte dér, hvor det er nødvendigt. Det er ofte de steder, hvor man synker mest ned i madrassen, hvilket vil sige omkring hofte og skuldre. 

Når du køber Box Plus, kan du vælge mellem medium, fast eller ekstra fast ift. hårdheden af sengen. Hvad der er det rigtige for dig, har i høj grad noget at gøre med din vægt. 

Krone Signatur Box Plus vs. markedet:
Krone Signatur Box Plus placerer sig rigtig fint i forhold til markedet – sengen ligger prismæssigt et sted i midten ift. andre lignende produkter. Det kan dog betale sig at være særligt opmærksom på gode tilbud. 

Når du køber Krone Signatur Box Plus, får du generelt høj kvalitet for pengene. Du får en danskproduceret seng med et væld af specifikationer. 

Fordele

 • Produceret i Danmark
 • Nem at samle – værktøj kræves ikke
 • Gode materialer
 • 5 komfortzoner
 • Stof i en kraftig kvalitet
 • 15 års garanti

Specifikationer:

 • Farve: Grå
 • 5 komfortzoner
 • Inkl. valgfri topmadras (10 cm) m. vaskbart betræk – Latex eller Wonderpur kerne 
 • Inkl. valgfri ben (ikke egetræsben)
 • Mål: H: 52 x B: 180 x L: 200 cm
 • Stof: Krone “plus” møbelstof
 • Fjedre: 5-Zoners pocket/multipocketfjedre
 • 15 års garanti