Vælg en side

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

For at du kan finde den bedste dobbeltdyne, er det vigtigt at du først får klarlagt dine forventninger til en dyne

Skal den kun bruges om sommeren, vinteren eller skal den bruges hele året. Har du det varmt om natten eller er du på udkig efter en varm dyne.

De fleste dyner opdeles i tre grupper, således at hver dyne har en af disse benævnelser ud for sit navn. På den måde kan du også lettere placere dynen i forhold til den årstid, hvor den er bedst i anvendelse.

Guide til valg af dyne

 • Sval - Sommerdyne (Kølig)
 • Lun - Helårsdyne (Medium varme)
 • Varm - Vinterdyne (Varm)

Dynerne i de fleste sortimenter indeholder et fyld af enten andedun, gåsedun eller moskusdun.

Kvalitetsdyner opfylder de krav, der følger med en række af de fineste certifikater i Europa. Hold øje med disse, fordi de er din garanti for, at din sikkerhed sættes i højsædet. Dette, hvad enten det nu drejer sig om allergivenlighed, eller om dynen er blevet til under bæredygtige og miljøvenlige forhold.

Vi har, i denne guide til de bedste dobbeltdyner, kigget nærmere på dyner fra Sengetid, Bedrenætter, Coop og Wupti.


Dobbeltdyne med gåsedun fra Paradies(Bedst til prisen)

Alice, gåsedunsdyne fra ParadiesTyske Paradies er en velrenommeret virksomhed, specialiseret i at levere dyner, puder og sengetøj i høj kvalitet. Denne superelastiske dyne med fjer, der støtter og føles vederkvægende på grund af gåsedun, giver en behagelig følelse.

De, der holder af naturlige pude- og dynefyld, vil opleve dette som et paradis af en dyne fyldt med elastiske velunderstøttende fjer og dun.

Paradies er din garanti for høj kvalitet baseret på fjer og dun af europæisk oprindelse. Paradies iagttager den bedst tænkelige dyrevelfærd. Plukning foregår ikke ved håndplukning, mens fuglene endnu lever. Fra Paradies egne fuglefarme, garanterer professionel besigtigelse den bedst tænkelige dyrevelfærd. Der er ikke tale om stopfodrede gæs.

Paradies dun og fjer er udelukkende nye, klasse 1 produkter. De gældende hygiejniske standarder (EN 12934) er ikke nok for virksomheden, der har udviklet kvalitetsparadiset “SuperClean”. Gennem ekstra rengøringsprocesser har Paradies opnået et niveau af renlighed, der overgår konventionelle standarder: Mottoet er: ”Mere end rent – superrent!”

God Bæreevne og IDFL certificering

De anvendte kvalitetsmaterialer borger for ekstra høj fyldkraft, der modsvarer en bæreevne på 12 på den danske skala. Desto højere bæreevne en dyne har, desto bedre er dens isoleringsevne og desto varmere er dynen.

En dynes bæreevne kan variere mellem 2 og 16, hvor 16 karakteristisk er relateret til edderdunsdyner, mens bæreevne 2 normalt tilskrives fjer og hønsedun. Bæreevnen er et udtryk for dynens beskaffenhed. En høj bæreevne indebærer, at dynen er af en bedre kvalitet.

Generelt skal man derfor købe en dyne med en bæreevne på omkring 10, hvis man ønsker sig en dyne, der passer til de fleste danske soveværelsers temperatur (typisk en 18 til 23 grader).

Dobeltdynerne fra Paradies leveres i dimensionerne 200 x 200 cm. og 200 X 220 cm. Pudevår er fremstillet på grundlag af ekstra fin superbatist vævning.

Dynerne er omfattet af de bedste certificeringer og garantier. Bl.a. er Paradies produkter testet af IDFL (International Dun og Fjer Test laboratorium). Der er udstedt en fjer og Dun garanti og IDELs afprøvede kvalitets- og renhedsstempel kan tilskrives samtlige gåsedunsvarer.

Gåsedunsdynen er en hyper blød dyne, der garanterer dig din optimale velvære. Dynens fremtrædelse i en smuk hvid farve, skyldes den følsomme stofbehandling.

For den, der ønsker at finde ro efter en lang dag, hvor man ønsker at opnå en hurtig og god søvn med opvågnen næste morgen udhvilet og fornøjet, er en Paradies gåseduns dyne ”et must”. Den ekstraordinære fyldkraft gør, at dynen er god til at holde på varmen.

For den højst mulige værdi og bevarelse af funktionerne forbundet med dit sengetøj og selvfølgeligt de sædvanlige hygiejnekrav, tilrådes en miljøvenlig og energibesparende vask ved 40 ° C., selvom du kan vaske mange Paradies produkter ved 60 ° C.

Skal der følge en ny seng med til din nye dyne? Tag et kig på vores guide til den bedste seng

Produktspecifikationer

 • Størrelser: 200 x 200 cm og 200 x 220 cm
 • Type: Lun
 • Fyld 100 % gåsedun
 • Betræk: 100 % fin bomuldsbatist med sølvblå flettet snorekantning
 • Varmeafgivelse (hjertemærkning) alle niveauer. Fra sommervarme til polarvarme
 • Vask ved 40 til 60 ° C. 
 • Holdbarhed 7 – 8 år
 • Produktmærkning: IDFL (International Dyne- og fjertest labs), Paradies dyne og fjergaranti, Feel Well og SuperClean samt økologisk certificering

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Heaven by BN

Heaven by BN - DobbeltdyneDet er ikke for ingenting, den hedder ”Heaven” – her er dynen, der lover sin bruger en himmelsk søvn.

Fremstillet i 100 % kvalitets gåsedun, er prissætningen ganske fair. Dynens bæreevne ligger på 12, hvilket er over middel for dansk producerede dyner. Sagt med almindelige ord betyder det, at dynen ikke sådan uden videre ”klapper sammen” og mister sin isolationsevne. Og 12 er om noget en indikator for en virkelig god dyne med en god bæreevne.

Dynen leveres med dimensionerne 200 x 220 cm. Den er vaskbar ved 60 grader, og den kan tørretumbles

Med 1020 gram fyldvægt for den lune udgave og 1275 gram for den varme udgave, svarer dynen antageligvis til det, du er vant til, og betrækket er derfor også holdt i en traditionel 100 % bomuldscambric, som er en bomuldssatin.

Eksempelvis er både dynevår og fyld, såvel Oeko-Tex som Downafresh-mærkede, og betrækkets vævning er også NOMITE-mærket, hvilket gør eksistensen besværlig for husstøvmider.

Er det også tid til at skifte hovedpude? Find den hovedpude der er bedst til dig i vores hovedpude guide

Produktspecifikationer

 • Størrelse: 200 x 220 cm
 • Typer: Lun eller varm
 • Garanti: 10 års garanti på bolster.
 • Bæreevne: 12
 • Fyldvægt: 1020/1275 gram
 • Bolster: 100 % Bomuldssatin
 • Vask: Vaskbar ved 60 grader og kan tørre tumbles

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Temprakon® Advance

Temprakon® Advance dyneTemprakon® Advance’s populære serie af gode dundyner må absolut henregnes til den nyeste teknologi, der kan optimere dit sovemiljøs temperatur- og fugtregulering.

Her får du en perfekt soveoplevelse, for hører du til blandt de mange, der ikke kan finde sig til rette under dynen, rykker Temprakon® ud for dig. Du kender sikkert følelsen – har du det enten for varmt, eller vågner du op badet i sved – I den anden ende af skalaen hører du måske til blandt de kuldskære, og så er der ikke langt til, at du ligger med klaprende tænder og fryser.

Frygt ikke for dette – for Temprakon’s® Advance’s nyeste teknologi sørger for den rette temperatur under dynen.

Temprakon® blev grundlagt i 2000, og dynen fremstilles af danske Quilts of Denmark.

Temprakon’s® produkter er kreeret ud fra en målsætning om at fremme en god og sund søvn, der giver dig overskud i hverdagen. Dette arbejder firmaet dedikeret og kompromisløst med ved at skabe en serie af gode produkter, der har gjort Quilts of Denmark verdensførende indenfor boligtekstiler.

Normalt skelner man mellem forskellige temperaturer for dyner:

 • Sval: Sommerdynen
 • Lun: Helårsdynen.
 • Varm: Vinterdynen

I serien af Temprakon dyner fra Quilts of Denmark støder du på tre varmeklasser spændende fra varmeklasse 1, sommerdynen, til varmeklasserne 2 og 3 hvor du ender med helårsdynerne. De leveres i forskellige dimensioner med 135 x 200 cm., som den fremherskende og op til den store 200 x 220 cm model.

Temprakon® Advance leveret i modellen “Varm” er netop velegnet til vinterhalvåret, og det selvom den har en aktivt kølende effekt, der så alligevel er styret af en ekstra effektiv temperaturregulering.

Produktspecifikationer

 • Størrelser: 200 x 220 cm eller 240 x 220 cm
 • Typer: Sval, lun eller varm
 • Garanti: 10 års garanti på bolster.
 • Bæreevne: 10
 • Bolster: 100% Bomuldscambric med fresh behandling
 • Vask: Vaskbar ved 60 grader og kan den tørre tumbles.

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

Dobbeltdyne med Moskusdun fra Änglamark

Dobbeltdyne med Moskusdun fra ÄnglamarkÄnglamarks dobbeltdyne solgt gennem Coop breder sig ud over hele sengen, og den vil med garanti holde varmen for den sovende natten igennem.

Denne version er både allergivenlig, billig og praktisk, for den kan bruges hele året, hvis du altså ikke vælger sommerudgaven af den. Den er fremstillet i 100 % økologisk bomuld, og det borger for, at der tænkt på dig og miljøet.

Mærket med Oeko-Tex Standard 100 lever den helt og holdent op til de fleste miljø- og sundhedsmæssige krav. Desuden er dynen også mærket med Svanen og den blå krans fra Astma- og Allergiforeningen.

Helårsdynen fra Änglamark indeholder 900 gram moskusdun med bæreevne 11. Det tilrådes dog du anvender sommerdynen i varme perioder. Dynen er syet sammen i 6 x 6 kassetter i helårsudgaven og i 6 x 8 kassetter i sommerudgaven, og dette gør at fyldet konstant er ligeligt fordelt.

Den kan vaskes på 60º C og tørretumbles ved lav varme.

Der ydes 10 års garanti på utætte vår og fejl i syningerne.

Har du brug for mere plads i hjemmet? Find en lækker sovesofa med chaiselong og opbevaring her

Produktspecifikationer

 • Størrelse: 200 cm x 220 cm
 • Typer: Helårsdyne eller sommerdyne
 • Dynetype: Dundyne
 • Egenskab: Vaskbar allergivenlig
 • Fyldvægt: 900/320 gram
 • Fyld: Moskusdun
 • Bæreevne: 11
 • Temperatur-valg: 10 til 21 og 14-23
 • Dynevår: 100 % økologisk bomulds super cambric
 • Miljø- og sundhedsmærkninger: Svanen, Dansk astma og allergi Danmark, oekotex 100, nomite, daunafresh
 • Garanti: 10 år

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Diamant Sleep moskusdundyne

Diamant 4-seasons fiberdyneDenne kridhvide og komfortable dyne fra Diamant er fremstillet af 90% moskusdun og 10% småfjer med vår i 100% bomuld. Dynen udmærker sig ved, at den er Oeko-Tex certificeret, og dette garanterer, at varen er tjekket af for sundhedsskadelige kemikalier.

Denne dobbeltdyne fra Nordisk fjer er lavet med indvendige kassetter. Det sørger for, at dun og fjer er fordelt jævnt i hele dynen. Du slipper dermed for at pludselig, at have alt fyldet i dynen, i kun den ene ende. Og dynens vår i bomuld, der er ekstra tæt vævet, sikrer at der ikke trænger dun ud ad dynen.

Moskusdun minder meget meget om edderdun, samtidig gør formen på dunene, at de hænger bedre sammen f.eks gåse- og andedun. Der er dog alligevel lidt forskel, f.eks er moskusdun bedre sammenhængende end både ande- og gåsedun. Og det giver dermed en moskusdyne en bedre fugt- og isoleringsevne.

Dynen har en bæreevne på 11, og den er dermed betegnet som en helårsdyne.

Generelt kan man sige om dundyner, at de bør kun vaskes hvis det virkelig er nødvendigt. Vasker eller tørrer du dynen forkert, så mister den hurtigt sin form, og det kan samtidig også skade kvaliteten af dynen. Hvad du derimod ofte kan gøre er, at hænge dynen til luftning i den friske luft.

På den måde risikere du ikke, at skade dynen, og du får stadig en frisk dyne ind i soveværelset, når den er færdig luftet.

Er du i tvivl om det skal være en dobbeltdyne eller 2 enkelt dyner? Læs vores guide til de bedste dyner her

Produktspecifikationer

 • Størrelse: 200 x 220 cm
 • Type: Helårsdyne
 • Fyld: 90% moskusdun og 10% småfjer
 • Egenskab: Allergivenlig
 • Miljø- og sundhedsmærkninger: Oeko-Tex

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Størrelser på dobbeltdyner

Ud over det med at skulle tage stilling til, hvilket materiale din nye dyne skal være lavet af, og hvilket fyld der skal være i den, så er der også hele spørgsmålet om, hvilken størrelse dynen skal have.

Skal den have standard-størrelse, skal I have hver jeres størrelse dyne – eller har du/I bare mest lyst til at ligge under den samme store dobbeltdyne?

Her finder du et godt udvalg af nogen af de allerbedste dobbeltdyner på markedet. Ikke alle af disse omtalte modeller kan fås i samtlige størrelser, men samlet set kan de leveres i følgende størrelser:

 • 200×200 cm
 • 200×220 cm
 • 240×220 cm

Det vil sige, at der kan være forskel på både længden og bredden på den enkelte dyne.

Vær opmærksom på, om den dyne, du har udset dig, nu også findes i den størrelse, der er optimal for dig/jer.

Er du bare dig selv, der gerne vil brede dig i en underskøn dobbeltdyne, eller er I to, der begge skal synes, at der er dyne nok? Vælg den bredde og længde på dobbeltdynen, som passer bedst til dine/jeres ønsker.

Størrelserne på dobbeltdynerne i denne guide

Her i guiden er disse luksus dobbeltdyner blevet vurderet:

Paradies dobbeltdyne er tysk, og den har vundet prisen ”Bedst til prisen”. Den er fyldt med 100 % gåsedun, og den fås i disse størrelser:

 • 200×200 cm
 • 200×220 cm

Dobbeltdyne fra Heaven by BN fås I både en lun og en varm udgave. Den kommer i denne ene størrelse:

 • 200×220 cm

Temprekon – Advance dobbeltdyne fås i både en sval, en lun og en varm udgave. Den kan fås i disse to størrelser:

 • 200×220 cm
 • 240×220 cm

Dobbeltdyne med moskusdun fra Änglamark fås som helårsdyne eller som sommerdyne. Den kommer i denne ene størrelse:

 • 200×220 cm

Diamant 4-seasons fiberdyne fra Nordisk Fjer er vaskbar og allergivenlig. Den fås i denne ene størrelse:

 • 200×220 cm

En dobbeltdyne er den ultimative dyne-nydelse. Der er rigeligt med plads, især hvis du ligger under den alene. Er I to, så er pladsen noget mindre – til gengæld er der dobbelt op på hyggen. Og det er jo muligt at vælge en af de bredere dobbeltdyner, så I har noget at give af.

Om det så er en dobbeltdyne, der måler 200 x 200 cm, 220 x 200 cm eller den helt store på 240 x 220 cm, så er det under alle omstændigheder både hyggeligt og komfortabelt at ligge under en så stor luksusdyne.

Vi har fundet denne video der giver dig et par tips til valg af dyne