Vælg en side

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

For at du kan finde den bedste dobbeltdyne, er det vigtigt at du først får klarlagt dine forventninger til en dyne

Skal den kun bruges om sommeren, vinteren eller skal den bruges hele året. Har du det varmt om natten eller er du på udkig efter en varm dyne.

De fleste dyner opdeles i tre grupper, således at hver dyne har en af disse benævnelser ud for sit navn. På den måde kan du også lettere placere dynen i forhold til den årstid, hvor den er bedst i anvendelse.

Guide til valg af dyne

 • Sval - Sommerdyne (Kølig)
 • Lun - Helårsdyne (Medium varme)
 • Varm - Vinterdyne (Varm)

Dynerne i de fleste sortimenter indeholder et fyld af enten andedun, gåsedun eller moskusdun.

Kvalitetsdyner opfylder de krav, der følger med en række af de fineste certifikater i Europa. Hold øje med disse, fordi de er din garanti for, at din sikkerhed sættes i højsædet.

Dette, hvad enten det nu drejer sig om allergivenlighed, eller om dynen er blevet til under bæredygtige og miljøvenlige forhold.


Vi har, i denne guide til de bedste dobbeltdyner, kigget nærmere på dyner fra Sengetid, Bedrenætter, Sengefabrikken, Coop og Drømmeland.

Dobbeltdyne med gåsedun fra Paradies(Bedst til prisen)

Alice, gåsedunsdyne fra ParadiesTyske Paradies er en velrenommeret virksomhed, specialiseret i at levere dyner, puder og sengetøj i høj kvalitet. Denne superelastiske dyne med fjer, der støtter og føles vederkvægende på grund af gåsedun, giver en behagelig følelse.

De, der holder af naturlige pude- og dynefyld, vil opleve dette som et paradis af en dyne fyldt med elastiske velunderstøttende fjer og dun.

Paradies er din garanti for høj kvalitet baseret på fjer og dun af europæisk oprindelse. Paradies iagttager den bedst tænkelige dyrevelfærd. Plukning foregår ikke ved håndplukning, mens fuglene endnu lever.

Fra Paradies egne fuglefarme, garanterer professionel besigtigelse den bedst tænkelige dyrevelfærd. Der er ikke tale om stopfodrede gæs.

Paradies dun og fjer er udelukkende nye, klasse 1 produkter. De gældende hygiejniske standarder (EN 12934) er ikke nok for virksomheden, der har udviklet kvalitetsparadiset “SuperClean”.

Gennem ekstra rengøringsprocesser har Paradies opnået et niveau af renlighed, der overgår konventionelle standarder: Mottoet er: ”Mere end rent – superrent!”

God Bæreevne og IDFL certificering

De anvendte kvalitetsmaterialer borger for ekstra høj fyldkraft, der modsvarer en bæreevne på 12 på den danske skala. Desto højere bæreevne en dyne har, desto bedre er dens isoleringsevne og desto varmere er dynen.

En dynes bæreevne kan variere mellem 2 og 16, hvor 16 karakteristisk er relateret til edderdunsdyner, mens bæreevne 2 normalt tilskrives fjer og hønsedun. Bæreevnen er et udtryk for dynens beskaffenhed. En høj bæreevne indebærer, at dynen er af en bedre kvalitet.

Generelt skal man derfor købe en dyne med en bæreevne på omkring 10, hvis man ønsker sig en dyne, der passer til de fleste danske soveværelsers temperatur (typisk en 18 til 23 grader).

Dobeltdynerne fra Paradies leveres i dimensionerne 200 x 200 cm. og 200 X 220 cm. Pudevår er fremstillet på grundlag af ekstra fin superbatist vævning.

Dynerne er omfattet af de bedste certificeringer og garantier. Bl.a. er Paradies produkter testet af IDFL (International Dun og Fjer Test laboratorium). Der er udstedt en fjer og Dun garanti og IDELs afprøvede kvalitets- og renhedsstempel kan tilskrives samtlige gåsedunsvarer.

Gåsedunsdynen er en hyper blød dyne, der garanterer dig din optimale velvære. Dynens fremtrædelse i en smuk hvid farve, skyldes den følsomme stofbehandling.

For den, der ønsker at finde ro efter en lang dag, hvor man ønsker at opnå en hurtig og god søvn med opvågnen næste morgen udhvilet og fornøjet, er en Paradies gåseduns dyne ”et must”. Den ekstraordinære fyldkraft gør, at dynen er god til at holde på varmen.

For den højst mulige værdi og bevarelse af funktionerne forbundet med dit sengetøj og selvfølgeligt de sædvanlige hygiejnekrav, tilrådes en miljøvenlig og energibesparende vask ved 40 ° C., selvom du kan vaske mange Paradies produkter ved 60 ° C.

Skal der følge en ny seng med til din nye dyne? Tag et kig på vores guide til den bedste seng

Produktspecifikationer

 • Størrelser: 200 x 200 cm og 200 x 220 cm
 • Type: Lun
 • Fyld 100 % gåsedun
 • Betræk: 100 % fin bomuldsbatist med sølvblå flettet snorekantning
 • Varmeafgivelse (hjertemærkning) alle niveauer. Fra sommervarme til polarvarme
 • Vask ved 40 til 60 ° C. 
 • Holdbarhed 7 – 8 år
 • Produktmærkning: IDFL (International Dyne- og fjertest labs), Paradies dyne og fjergaranti, Feel Well og SuperClean samt økologisk certificering

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Mayan dobbeltdyne

Mayan dobbeltdyneDet kan ikke siges tit nok. Den gode nats søvn er temmelig vigtig. Derfor skal du også tage kvaliteten på den dyne, du køber, endog meget alvorligt.

Kvalitet er imidlertid en ting – at finde den helt rigtige dobbeltdyne er en anden. Du er nødt til at skabe dig et både smart og vel informeret grundlag for din endelige beslutning.

Om du vil vælge en Mayan dobbeltdyne er betinget af flere ting. Lad os se på de forskellige typer dyner, der findes på markedet.

Hvad er naturlig fyldning?

Naturlig fyld i en dyne er fremstillet som en kombination af dun og fjer fra enten ænder eller gæs.

Nederst har vi det bløde isoleringslag af dun, der ligger under fjerene, og det udgør typisk ca. 80 til 90 % af fyldet i vores naturlige dyner. Fjerene udgør typisk de resterende 10 til 20 %.

Hvad er syntetisk fyldning?

Syntetisk fyldning i en dyne er lavet af polyesterfiber og er designet, så det efterligner varmen og komforten i en naturlig dundyne. Fibrene er vævet sammen for at opfange varmen inde i dynen, hvilket på sin side yder en betragtelig komfort.

Denne type dyne er normalt nødt til at være tungere for, at opretholde det samme niveau af varme, som den naturlige dyne.

Mayan dobbeltdynens fyld

Mayan dobbeltdyne er fremstillet på basis af moskusdun. Faktisk er hele 90 % af dynens indhold nye europæiske moskusdun. Som prikken over i’et udgør de sidste 10% af indholdet førsteklasses småfjer.

Denne kombination borger for en behagelig dyne med en støttende effekt, der ligger over det normale.

Dynens bæreevne

Bæreevnen er ligger på de betragtelige 1100, så du kan roligt gå ud fra, at du (eller I) vil  kunne sove uden at mærke synderligt til dynen.

Dynebetrækket er fabrikeret i 100% økologisk bomuldscambric, og støvmider og kemiske substanser er ikke noget problem.

En dynes bæreevne beskriver en måleenhed, som siger noget om fyldets varmeisolerende evne. Desto højere en bæreevne en dyne besidder, desto bedre isolerer den.

Dun fra edderfugle står for den optimale isoleringsevne, men dun fra gæs og moskusænder er ikke at foragte. Andedun derimod står for den laveste isoleringsevne sammenlignet med disse andre former for dun.

En bæreevne, på den nye europæiske skala der går fra 100 til 1100, med 1100 som det varmeste og mest isolerende, fortæller dig, at Mayan ligger helt i top med sin score på 1100.

Dynen er Downafresh, NOMITE og OEKO-TEX certificeret. Den kan vaskes ved 60 grader og skal derefter tørretumbles.

Er det også tid til at skifte hovedpude? Find den hovedpude der er bedst til dig i vores hovedpude guide

Specifikationer

 • Størrelse: 200×220 cm
 • Typer: Sval, lun og varm
 • 100% nye, hvide europæiske moskusdun
 • Fyldvægt: 375 g / 700 g / 1180 g
 • Bæreevne 1100
 • Fyldets oprindelse: Europa, produceret i Danmark
 • Syet I kassetter med kanalvæg
 • Bolster: 100% økologisk bomuldscambric Ne60/60
 • Ingen kantbånd.
 • OEKO-TEX Klasse 1 – Fri for kemi. Testet og godkendt
 • NOMITE Allergivenlig – Fri for husstøvmider
 • Downafresh Greenline 100% rene dun – Fri for bl.a. fugleinfluenza, keratin og bakterier
 • Svanemærket
 • Vask: Kan vaskes ved 60 grader. Skal tørretumbles

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Kapok Daily dobbeltdyne (Helårsdyne)

Kapok Daily dobbeltdyne (Helårsdyne)Hvad er en kapokdyne nu for noget? Ja – kapok er ikke helt almindeligt dynefyld, så derfor er det bestemt bedre “at forspørge sig end forgøre sig”. Spørgsmål a la “hvad i al verden er det” er her helt på sin plads.

Og hvem vil i øvrigt, i disse økologisk korrekte tider, ikke ønske sig sengetøj baseret på en naturlig kapok-fyldning.

Kapoktræet

Kapokfyld er fremstillet af fibrene fra det tropiske kapoktræ hjemmehørende i Mexico. Kapok-træer trives bedst i regnskoven, og de kan tage sig ganske imponerende ud. De kan blive næsten 61 meter høje og træets fod kan blive næsten 3 meter i diameter.

Træets blomster er et blødt bomuldslignende materiale, der indeholder hundredvis af frø. Denne lysebrune, bløde fiber kaldes undertiden silkebomuld eller kapokbomuld.

Kapoks egenskaber forklarer, hvorfor materialet er blevet så populært, som det er gået hen og blevet, når det kommer til hovedpude- og dynefyld.

Kapok er den letteste naturfiber i verden (ca. 6 gange lettere end bomuld). De lette fibre gør kapokken usædvanlig lækker og silkeagtig at føle på, og det er ikke uden grund, at kapoktræet også har kælenavnet “Silkebomuldstræet”.

Kapok blev førhen brugt som stoppemateriale i madrasser, tøjdyr og redningsveste. Materialet er resistent overfor fugt, og komprimeret kan det bære sin vægt 30 til 40 gange. Kapokfyld har for tiden fået en renæssance takket være dets naturlige egenskaber.

Allergivenlig dobbeltdyne med kapok

Kapok er allergivenligt, fordi fibrene gemmer på et antibakterielt og antimikrobielt bitterstof. Støvmider har det derfor ikke let. De kan ikke rigtigt leve og formere sig i puder, dyner og madrasser med kapok; derfor er materialet med sikkerhed egnet til personer, der lider af støvmideallergi.

Og materialet er meget bestandigt. En analyse baseret på en 77 år gammel madras viste, at der hverken var spor af skimmelsvamp eller andre mikrober.

Hvordan reagere din krop på kapok

Den termoregulerende reaktion forstærkes af kapokkens hydrofobiske evne til ikke at optage væske;

Kapok er en effektiv regulator mht. temperatursvingninger; du vil ganske enkelt opleve, at du ikke sveder på samme måde, som når du sover under en dyne med dun.

Normalt kan nogle af os risikere at vågne midt om natten og have det rigtig varmt med svedeture og ubehag. Dette er simpelthen slut med kapokdynens genfødsel. Sved ledes væk fra kroppen og sengen, således du natten igennem vil opleve, at dobbeltdynen føles tør, luftig og behagelig.

Du vil med en kapokdyne altid sove med en behagelig temperatur som følgesvend. Det gør sig gældende i både de kolde vintermåneder og i de varme sommernætter, fordi materialet akklimatiserer sig.

Isoleringsgraden regulerer sig med temperatursvingningerne.

Specifikationer

 • Størrelser: 200×200 cm, 200×220 cm, 240×220 cm
 • Type: Helårsdyne
 • 100% økologisk kapok (naturfiber)
 • Bolster: 100% økologisk bomuld
 • Allergivenlig pga. 100% naturligt fyld samt bolster

Vedligeholdelse:

 • Det tilrådes at tørre tumble dynen i 30-40 minutter hver 2. måned
 • Kan vaskes ved temperaturer op til 60 grader. Skyllemiddel bør undgås
 • Det tilrådes at vask foregår med hastig centrifugering

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.


 

Dobbeltdyne med Moskusdun fra Änglamark

Dobbeltdyne med Moskusdun fra ÄnglamarkÄnglamarks dobbeltdyne solgt gennem Coop breder sig ud over hele sengen, og den vil med garanti holde varmen for den sovende natten igennem.

Denne version er både allergivenlig, billig og praktisk, for den kan bruges hele året, hvis du altså ikke vælger sommerudgaven af den. Den er fremstillet i 100 % økologisk bomuld, og det borger for, at der tænkt på dig og miljøet.

Mærket med Oeko-Tex Standard 100 lever den helt og holdent op til de fleste miljø- og sundhedsmæssige krav. Desuden er dynen også mærket med Svanen og den blå krans fra Astma- og Allergiforeningen.

Helårsdynen fra Änglamark indeholder 900 gram moskusdun med bæreevne 11. Det tilrådes dog du anvender sommerdynen i varme perioder. Dynen er syet sammen i 6 x 6 kassetter i helårsudgaven og i 6 x 8 kassetter i sommerudgaven, og dette gør at fyldet konstant er ligeligt fordelt.

Den kan vaskes på 60º C og tørretumbles ved lav varme.

Der ydes 10 års garanti på utætte vår og fejl i syningerne.

Har du brug for mere plads i hjemmet? Find en lækker sovesofa med chaiselong og opbevaring her

Produktspecifikationer

 • Størrelse: 200 cm x 220 cm
 • Typer: Helårsdyne eller sommerdyne
 • Dynetype: Dundyne
 • Egenskab: Vaskbar allergivenlig
 • Fyldvægt: 900/320 gram
 • Fyld: Moskusdun
 • Bæreevne: 11
 • Temperatur-valg: 10 til 21 og 14-23
 • Dynevår: 100 % økologisk bomulds super cambric
 • Miljø- og sundhedsmærkninger: Svanen, Dansk astma og allergi Danmark, oekotex 100, nomite, daunafresh
 • Garanti: 10 år

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Clima Temperaturregulerende dobbeltdyne

Clima Temperaturregulerende dobbeltdyneDen temperaturregulerende dobbeltdyne fra Clima, er exceptionel for dig som tit føler, at dynen enten er for varm eller for kold.

Du kender måske følelsen af, at det er for varmt at have dyne på om sommeren, eller modsat at en dyne ikke varmer nok om vinteren. Det er med til at give dig en dårlig søvn, hvilket kan påvirke din hverdag meget.

Denne temperaturregulerende dobbeltdyne hjælper dig med, at finde den helt rigtige temperatur, når du skal sove.

Dobbeltdyne med tilpasning af hudens temperatur

Din hud har en komforttemperatur på mellem 28-32 c. Har din hud ikke denne temperatur, så får du følelsen af enten at fryse eller at have det varmt.

Dynen fra Clima er produceret af naturlige plantefibre, som er med til at skabe en stabil og behagelig temperatur, når du ligger under den. Den kan nemlig optage din overskydende kropsvarme, hvis du har det varmt. Falder din temperatur igen, så er den med til at afgive denne varme igen.

Dette er med til at give et helt optimalt mikroklima når du skal sove.

Er du i tvivl om det skal være en dobbeltdyne eller 2 enkelt dyner? Læs vores guide til de bedste dyner her

Produktspecifikationer

 • Størrelse: 200×220 cm
 • Type: Helårsdyne
 • Fyld: 35% Clima & 65% Polyester
 • Betræk: 100% Bomuld

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Størrelser på dobbeltdyner

Ud over det med at skulle tage stilling til, hvilket materiale din nye dyne skal være lavet af, og hvilket fyld der skal være i den, så er der også hele spørgsmålet om, hvilken størrelse dynen skal have.

Skal den have standard-størrelse, skal I have hver jeres størrelse dyne – eller har du/I bare mest lyst til at ligge under den samme store dobbeltdyne?

Her finder du et godt udvalg af nogen af de allerbedste dobbeltdyner på markedet. Ikke alle af disse omtalte modeller kan fås i samtlige størrelser, men samlet set kan de leveres i følgende størrelser:

 • 200×200 cm
 • 200×220 cm
 • 240×220 cm

Det vil sige, at der kan være forskel på både længden og bredden på den enkelte dyne.

Vær opmærksom på, om den dyne, du har udset dig, nu også findes i den størrelse, der er optimal for dig/jer.

Er du bare dig selv, der gerne vil brede dig i en underskøn dobbeltdyne, eller er I to, der begge skal synes, at der er dyne nok? Vælg den bredde og længde på dobbeltdynen, som passer bedst til dine/jeres ønsker.

Størrelserne på dobbeltdynerne i denne guide

Her i guiden er disse luksus dobbeltdyner blevet vurderet:

Paradies dobbeltdyne er tysk, og den har vundet prisen ”Bedst til prisen”. Den er fyldt med 100 % gåsedun, og den fås i disse størrelser:

 • 200×200 cm
 • 200×220 cm

Mayan dobbeltdyne fås i både en sval, en lun og en varm udgave. Den kommer i denne ene størrelse:

 • 200×220 cm

Kapok Daily dobbeltdyne er en helårsdyne. Den kan fås i disse tre størrelser:

 • 200×200 cm
 • 200×220 cm
 • 240×220 cm

Dobbeltdyne med moskusdun fra Änglamark fås som helårsdyne eller som sommerdyne. Den kommer i denne ene størrelse:

 • 200×220 cm

Diamant 4-seasons fiberdyne fra Nordisk Fjer er vaskbar og allergivenlig. Den fås i denne ene størrelse:

 • 200×220 cm

En dobbeltdyne er den ultimative dyne-nydelse. Der er rigeligt med plads, især hvis du ligger under den alene. Er I to, så er pladsen noget mindre – til gengæld er der dobbelt op på hyggen. Og det er jo muligt at vælge en af de bredere dobbeltdyner, så I har noget at give af.

Om det så er en dobbeltdyne, der måler 200 x 200 cm, 220 x 200 cm eller den helt store på 240 x 220 cm, så er det under alle omstændigheder både hyggeligt og komfortabelt at ligge under en så stor luksusdyne.

Vi har fundet denne video der giver dig et par tips til valg af dyne