Vælg en side

For at du kan finde den bedste dobbeltdyne, er det vigtigt at du først får klarlagt dine forventninger til en dyne

Skal den kun bruges om sommeren, vinteren eller skal den bruges hele året. Har du det varmt om natten eller er du på udkig efter en varm dyne.

De fleste dyner opdeles i tre grupper, således at hver dyne har en af disse benævnelser ud for sit navn. På den måde kan du også lettere placere dynen i forhold til den årstid, hvor den er bedst i anvendelse.

Guide til valg af dyne

 • Sval - Sommerdyne (Kølig)
 • Lun - Helårsdyne (Medium varme)
 • Varm - Vinterdyne (Varm)

Dynerne i de fleste sortimenter indeholder et fyld af enten andedun, gåsedun eller moskusdun.

Kvalitetsdyner opfylder de krav, der følger med en række af de fineste certifikater i Europa. Hold øje med disse, fordi de er din garanti for, at din sikkerhed sættes i højsædet.

Dette, hvad enten det nu drejer sig om allergivenlighed, eller om dynen er blevet til under bæredygtige og miljøvenlige forhold.


Vi har, i denne guide til de bedste dobbeltdyner, kigget nærmere på dyner fra Sengetid, NordicDream, Coop og Drømmeland.

Dobbeltdyne med gåsedun fra Paradies(Bedst til prisen)

Alice, gåsedunsdyne fra ParadiesTyske Paradies er en velrenommeret virksomhed, specialiseret i at levere dyner, puder og sengetøj i høj kvalitet. Denne superelastiske dyne med fjer, der støtter og føles vederkvægende på grund af gåsedun, giver en behagelig følelse.

De, der holder af naturlige pude- og dynefyld, vil opleve dette som et paradis af en dyne fyldt med elastiske velunderstøttende fjer og dun.

Paradies er din garanti for høj kvalitet baseret på fjer og dun af europæisk oprindelse. Paradies iagttager den bedst tænkelige dyrevelfærd. Plukning foregår ikke ved håndplukning, mens fuglene endnu lever.

Fra Paradies egne fuglefarme, garanterer professionel besigtigelse den bedst tænkelige dyrevelfærd. Der er ikke tale om stopfodrede gæs.

Paradies dun og fjer er udelukkende nye, klasse 1 produkter. De gældende hygiejniske standarder (EN 12934) er ikke nok for virksomheden, der har udviklet kvalitetsparadiset “SuperClean”.

Gennem ekstra rengøringsprocesser har Paradies opnået et niveau af renlighed, der overgår konventionelle standarder: Mottoet er: ”Mere end rent – superrent!”

God Bæreevne og IDFL certificering

De anvendte kvalitetsmaterialer borger for ekstra høj fyldkraft, der modsvarer en bæreevne på 12 på den danske skala. Desto højere bæreevne en dyne har, desto bedre er dens isoleringsevne og desto varmere er dynen.

En dynes bæreevne kan variere mellem 2 og 16, hvor 16 karakteristisk er relateret til edderdunsdyner, mens bæreevne 2 normalt tilskrives fjer og hønsedun. Bæreevnen er et udtryk for dynens beskaffenhed. En høj bæreevne indebærer, at dynen er af en bedre kvalitet.

Generelt skal man derfor købe en dyne med en bæreevne på omkring 10, hvis man ønsker sig en dyne, der passer til de fleste danske soveværelsers temperatur (typisk en 18 til 23 grader).

Dobeltdynerne fra Paradies leveres i dimensionerne 200 x 200 cm. og 200 X 220 cm. Pudevår er fremstillet på grundlag af ekstra fin superbatist vævning.

Dynerne er omfattet af de bedste certificeringer og garantier. Bl.a. er Paradies produkter testet af IDFL (International Dun og Fjer Test laboratorium). Der er udstedt en fjer og Dun garanti og IDELs afprøvede kvalitets- og renhedsstempel kan tilskrives samtlige gåsedunsvarer.

Gåsedunsdynen er en hyper blød dyne, der garanterer dig din optimale velvære. Dynens fremtrædelse i en smuk hvid farve, skyldes den følsomme stofbehandling.

For den, der ønsker at finde ro efter en lang dag, hvor man ønsker at opnå en hurtig og god søvn med opvågnen næste morgen udhvilet og fornøjet, er en Paradies gåseduns dyne ”et must”. Den ekstraordinære fyldkraft gør, at dynen er god til at holde på varmen.

For den højst mulige værdi og bevarelse af funktionerne forbundet med dit sengetøj og selvfølgeligt de sædvanlige hygiejnekrav, tilrådes en miljøvenlig og energibesparende vask ved 40 ° C., selvom du kan vaske mange Paradies produkter ved 60 ° C.

Skal der følge en ny seng med til din nye dyne? Tag et kig på vores guide til den bedste seng

Produktspecifikationer

 • Størrelser: 200 x 200 cm og 200 x 220 cm
 • Type: Lun
 • Fyld 100 % gåsedun
 • Betræk: 100 % fin bomuldsbatist med sølvblå flettet snorekantning
 • Varmeafgivelse (hjertemærkning) alle niveauer. Fra sommervarme til polarvarme
 • Vask ved 40 til 60 ° C. 
 • Holdbarhed 7 – 8 år
 • Produktmærkning: IDFL (International Dyne- og fjertest labs), Paradies dyne og fjergaranti, Feel Well og SuperClean samt økologisk certificering

 

Til Butik

 

 

Clima Temperaturregulerende dobbeltdyne

Clima Temperaturregulerende dobbeltdyneDen temperaturregulerende dobbeltdyne fra Clima, er exceptionel for dig som tit føler, at dynen enten er for varm eller for kold.

Du kender måske følelsen af, at det er for varmt at have dyne på om sommeren, eller modsat at en dyne ikke varmer nok om vinteren. Det er med til at give dig en dårlig søvn, hvilket kan påvirke din hverdag meget.

Denne temperaturregulerende dobbeltdyne hjælper dig med, at finde den helt rigtige temperatur, når du skal sove.

Dobbeltdyne med tilpasning af hudens temperatur

Din hud har en komforttemperatur på mellem 28-32 c. Har din hud ikke denne temperatur, så får du følelsen af enten at fryse eller at have det varmt.

Dynen fra Clima er produceret af naturlige plantefibre, som er med til at skabe en stabil og behagelig temperatur, når du ligger under den. Den kan nemlig optage din overskydende kropsvarme, hvis du har det varmt. Falder din temperatur igen, så er den med til at afgive denne varme igen.

Dette er med til at give et helt optimalt mikroklima når du skal sove.

Er du i tvivl om det skal være en dobbeltdyne eller 2 enkelt dyner? Læs vores guide til de bedste dyner her

Produktspecifikationer

 • Størrelse: 200×220 cm
 • Type: Helårsdyne
 • Fyld: 35% Clima & 65% Polyester
 • Betræk: 100% Bomuld

Til Butik

 

 

Størrelser på dobbeltdyner

Ud over det med at skulle tage stilling til, hvilket materiale din nye dyne skal være lavet af, og hvilket fyld der skal være i den, så er der også hele spørgsmålet om, hvilken størrelse dynen skal have.

Skal den have standard-størrelse, skal I have hver jeres størrelse dyne – eller har du/I bare mest lyst til at ligge under den samme store dobbeltdyne?

Her finder du et godt udvalg af nogen af de allerbedste dobbeltdyner på markedet. Ikke alle af disse omtalte modeller kan fås i samtlige størrelser, men samlet set kan de leveres i følgende størrelser:

 • 200×200 cm
 • 200×220 cm
 • 240×220 cm

Det vil sige, at der kan være forskel på både længden og bredden på den enkelte dyne.

Vær opmærksom på, om den dyne, du har udset dig, nu også findes i den størrelse, der er optimal for dig/jer.

Er du bare dig selv, der gerne vil brede dig i en underskøn dobbeltdyne, eller er I to, der begge skal synes, at der er dyne nok? Vælg den bredde og længde på dobbeltdynen, som passer bedst til dine/jeres ønsker.

Størrelserne på dobbeltdynerne i denne guide

Her i guiden er disse luksus dobbeltdyner blevet vurderet:

Paradies dobbeltdyne er tysk, og den har vundet prisen ”Bedst til prisen”. Den er fyldt med 100 % gåsedun, og den fås i disse størrelser:

 • 200×200 cm
 • 200×220 cm

Kapok Daily dobbeltdyne er en helårsdyne. Den kan fås i disse tre størrelser:

 • 200×200 cm
 • 200×220 cm
 • 240×220 cm

Dobbeltdyne med moskusdun fra Änglamark fås som helårsdyne eller som sommerdyne. Den kommer i denne ene størrelse:

 • 200×220 cm

Diamant 4-seasons fiberdyne fra Nordisk Fjer er vaskbar og allergivenlig. Den fås i denne ene størrelse:

 • 200×220 cm

En dobbeltdyne er den ultimative dyne-nydelse. Der er rigeligt med plads, især hvis du ligger under den alene. Er I to, så er pladsen noget mindre – til gengæld er der dobbelt op på hyggen. Og det er jo muligt at vælge en af de bredere dobbeltdyner, så I har noget at give af.

Om det så er en dobbeltdyne, der måler 200 x 200 cm, 220 x 200 cm eller den helt store på 240 x 220 cm, så er det under alle omstændigheder både hyggeligt og komfortabelt at ligge under en så stor luksusdyne.

Vi har fundet denne video der giver dig et par tips til valg af dyne