Vælg en side

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

Uanset hvilken seng du sover i, så skal du vide, at søvnen er livsvigtig. I de senere år har forskere og eksperter fastslået, at alt for mange undervurderer vigtigheden af søvnen og at man skal sørge for at have den bedste seng til sin krop.

Forskere er enige om, at du skal have minimum 6 til 8 timers søvn og hvile i hverdagen, og desværre er der ikke mange som følger disse råd. Søvnforskere og ergonomer er også enige om, at når du så endelig ligger i din seng, så er det afgørende vigtigt, at du har det bedste leje, som passer til din krops behov.

Det vil sige, at sengen er tilpasset til din krop, så din søvn bliver optimal, og helt uden gener.

Får du gener af din tid i sengen, så vil kvaliteten af din søvn blive væsentligt forringet, og det går ud over din samlede livskvalitet i hverdagen.

Et dårligt søvnmønster vil resultere i manglende energi om dagen, træthed, stress, hovedpine, rygsmerter, og meget andet, og det kan gå hen og blive kroniske tilstande, og på sigt ødelægge din livskvalitet endnu mere. Derfor er det vigtigt, at du prioritere din søvn, og at du har den bedste seng, der passer til din krop.

Vi har, i denne guide til den bedste elevationsseng, kigget nærmere på senge fra Bedrenætter.dk, Sengetid.dk, Boboonline.dk og Sengefabriksudslag.dk.


Hvis elevationssenge ikke er det rette for dig, kan du tage et kig på vores senge test – bedste seng

Test af de bedste elevationssenge

De senere år viser, en eksplosiv vækst i salget af elevationssenge på de internationale markeder. På trods af dette, er der fortsat en tendens blandt forbrugerne til at fokusere på almindelige senge, når man står overfor at skulle skifte sin seng ud.

Det er som om, at vi vedblivende går rundt med en manglende viden, om den store forskel der er på den almindelige seng og elevationsengen. Og dette sker på trods af den drastisk forbedrede søvnkvalitet, man opnår ved at købe sig en elevationsseng. Der er en tendens til, at vi fejlagtigt forbinder elevationssengen med hospitalssengen.

Intet kan være mere forkert. Elevationssenge er ikke kun for syge mennesker. Den nyeste udvikling på området fortæller os i høj grad, at denne sengetype appellerer til en stadig større del af markedet for senge.

En justerbar seng giver dig mulighed for at kontrollere og justere den position, du sover i. Der findes ikke to mennesker, hvis søvnvaner og søvnbehov er ens, og derfor giver den justerbare seng en masse muligheder for, at du kan få dig en længere og mere afslappet søvn.

Hertil kommer, at buldrende snorken reduceres, ligesom smerter i ryggen og lænden minimeres.

Og ikke at forglemme, kan vi ligefrem tale om en ændret livsstil forbundet med at opholde sig i sengen med andre gøremål end lige det at sove. Sengen kan justeres komfortabelt med støtte under knæene til den mest fordelagtige position, når du vil læse eller se TV.

Elevationssenge er fortrinlige massagebrikse, fordi underlaget kan lægges horisontalt ud. Nogle modeller kan programmeres til, at dit liggeunderlag automatisk løftes om morgenen, når det er på tide at vågne og stå op.

Lyt til eksperterne og dig selv

Den justerbare elevationsseng er kommet for at blive, som en uvurderlig del af vor travle hverdag. Det er imidlertid ikke så ligetil at skulle vælge, når udbuddet af senge er så stort, som det er. At træffe det helt rigtige valg afhænger af netop dine individuelle behov. Her er nogle vigtige ting du bør overveje.

Måske er der intet andet stykke møbel, der er så komplekst, som den justerbare elevationsseng. Det skal ses på baggrund, hvor mange møbler, der kan bevæge sig. Ting tager den tid ting tager – så husk at tage dig tid til at tjekke beskrivelser, og hvis du er fysisk til stede tjek sengen. Køber du på internettet er der som regel en prøvetid involveret.

Læg dig i sengen, og prøv hver eneste funktion på fjernbetjeningen med justerbar seng. Reagerer sengen hurtigt på fjernbetjeningen? Foregår bevægelserne i ryk, eller er de jævne? Og hvad med lyden – larmer den meget? Spørg sælgeren, chat med personer på hjemmesider, læs beskrivelserne grundigt.

En elevationsseng hjælper dig med at finde din egen perfekte sovestilling. Dette indebærer ofte en hævet hovedende eller en støtte under dine knæ. Lider du af for meget stress uden al for meget tid til søvn, giver elevationssengen dig en helt ny værktøjskasse, der indeholder forskellige valgmuligheder mht. din søvn.

Tjek firmaet, der fremstiller elevationssengen. Der er forskel på en seng fremstillet i en baggårdsgarage og en på en større fabrik med en lang produktudvikling at falde tilbage på.

Betydningen af “know how” vedrørende teknologi skal ikke undervurderes. Produktudvikling involverer forskning, både den tekniske, men også den sundhedsfaglige, hvor læger og terapeuters viden tages i betragtning omkring ergonomi og seng.

Guide til valg af madras i forhold til vægt

 • Vejer du under 75 kg skal du vælge en madras med medium fasthed
 • Vejer du mellem 75 og 90-95 kg skal du vælge en madras med fast fasthed
 • Vejer du mere end 90-95 kg skal du vælge en madras med ekstra fast fasthed
*Dette er vejledende tal for valg af madrassens fasthed og skal ikke betegnes som en facitliste

Fjernbetjening eller app

En god elevationsseng leveres med en fjernbetjening, der er nem at bruge. Det er et plus, hvis fjernbetjeningen er trådløs. Nogle producenter er godt klar over, at du ikke har brug for mange steder til opladninger, derfor har man i nogle tilfælde samlet konceptet ved at oprette en fjernbetjening, der gør det muligt at bruge din smartphone.

Spørg sælgeren om en demo af en smartphone-app. En avanceret app giver dig mulighed for nemt at programmere flere positioner og massageindstillinger.

I forlængelse af en test af elevationssenge har vi valgt fem senge ud, som vi tror, er de helt rigtige modeller, når det kommer til tilpasning til dit behov og din krop. Det essentielle er naturligvis, at du mange år ud i fremtiden, kommer til at ligge på et leje, der giver dig en god søvn og som muliggør forebyggelse af varige men eller skader.

Venus No. 1 elevationsseng(Bedst i test)

Venus elevationsseng No.1 - Testvinder

Bedrenætter.dk har en webside, der antyder høj kvalitet, samtidig med at kundetilfredsheden er utrolig høj

Venus elevationsseng er nu blevet opgraderet til at have hele 7 komfortzoner

Venus modellen er betrukket med et chikt møbelstof med mulighed for valg mellem flere farvevarianter.

Venus madrasser gemmer på det temperaturfølsomme Hybridskum. Dette sikrer en tilpasning af skummet til din kropstemperatur og soveværelsets temperatur. Resultatet er et vedvarende sundt soveklima.

Springmadrassens pocket-fjedring bevirker en opdrift, der borger for trykpunkter, der understøtter din nakke, dine skuldre, hofter og lænden. Den ventilerede topmadras gemmer på bambusfibre, der afsvalende og silkeblødt reagerer på din kropsvægt. Fugtigheden fra dit legeme damper væk.

Elevationsbunden er fremstillet som en 20 cm træramme. Dette skaber en behagelig sovehøjde. Følgelig føler du ikke, at du rejser dig op fra sengen, i stedet træder du ud af den.

M.h.t. sengebenene er der fire valgmuligheder: Runde ege ben, champagneben, samt varianterne Pegasus eg og Pegasus sort.

Dansk kvalitet hele vejen

Elevationen bevæger sig ved hjælp af en dæmpet elevationsmotor fra det danske firma Linak. Linak har skabt en app., der gør det muligt for dig at tjekke og finjustere den måde, du ligger på i sengen.

App’en bevirker, at du kan gemme max. 4 individuelle positioner tilpasset om du vil sove, læse eller se en film. App’en styrer desuden tænd og sluk funktioner mht. sengelys.

Madrasbremser på sengens sider og i sengeenderne gør, at den vendbare madras konstant forbliver indenfor rammen, når hæve- og sænke funktionen aktiveres med fjernbetjeningen.

Madrasbremserne er beklædt med samme stof som elevationssengen. Dette er ensbetydende med, at bremserne ikke bliver alt for synlige.

En fiks ekstra foranstaltning er en poselomme på madrasbremsen. Her kan du anbringe fjernbetjeningen, din smartphone eller en tablet, så de ligger parat lige ved hånden.

Resumerende noterer man sig at:

 • Venus har en opskudt og mere kraftig træramme
 • Venus har den sidste nye og mere kraftfulde motor, der sammenføjer belysningen med de øvrige funktioner
 • Venus madrassen gemmer på det temperaturfølsomme Cooltex-skum aflejret omkring fjedrene; dette skaber en betragtelig forbedret komfort og en langsigtet levetid
 • Venus giver dig valg mellem alternativerne sengeben, farver og gavle.
 • Venus senge-sider er betrukket med et ekskvisit møbelstof, der er holdbart og let at vedligeholde
 • Venus kan styres med din iPhone

Kundernes anmeldelser er særdeles positive. På en skala fra en stjerne til seks stjerner, hvor sidstnævnte er det bedst opnåelige, får sengen seks stjerner.

Anmeldelserne anerkendt af Yotpo.com antyder det samme. F.eks. bemærker den ”yotpo godkendte” Irene, at sengen er super, og at den har en ”dejlig højde og meget god komfort”. Endvidere konstateres det, at hun er ”meget tilfreds med sin nye seng”.

Produktspecifikationer

 • Tilgængelige størrelser: 80 x 200 cm, 90 x 200 cm, 120 x 200 cm, 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 180 x 210 cm
 • Tilgængelige farver: Sort, antracit grå, lysegrå og beige
 • Højde: 65 cm. (19 cm ben, 21 cm bund, 17 cm madras, 8 cm topmadras)
 • Fjedre: Pocket
 • Fjedre pr. m2: 220 stk
 • Komfortzoner: 7 zoner
 • Polstring: 25 mm Hybridskum
 • Ben inkluderet
 • 20 cm træramme
 • 25 års garanti på fjedre og rammebrud
 • 5 års garanti på elevationsmotoren

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Sleepzone elevationsseng 140 x 200 cm(Bedst til prisen)

Sleepzone elevationsseng - Bedst til prisen

God liggekomfort pga. af et omfattende fjedersystem

Testet som en vinder

Den dansk fremstillede seng sælges som en totalløsning på en dobbelt elevationsseng med dimensionerne 140 x 200 cm.

Sengerammen er lavet i fyrretræ med metalben. Selve sengens bund består af 28 formspændte lameller, der kan løftes i hoved- og fodende.

Sengens løft drives af en Okin motor, der indbefatter en bremse i sengeenderne. Elevationssengen styres af en trådløs ”remote”.

Pocket madrassen er sort, og den kan vendes. Madrassens højde er 18 cm, og den indeholder posefjedre fordelt over fem komfortzoner. Madrassen har 254 fantastiske fjedre. Ovenpå midterste madras er der en hvid topmadras, som enten leveres med en latexkerne eller en celsius kerne.

Topmadrassen er lavet i strikbolster quiltet med 2 x 200 gram fibervat fordelt som 35 % bomuld og 65 % polyester. Topmadrassen er vaskbar ved 60 graders celcius.

Når det kommer til kropsvægt, er sengen kreeret med henblik på to personer med en vægt på mellem 60 og 90 kg. Man kan veje mindre, men så er det tilrådeligt at anvende en latex topmadras.

Kvalitet fra Boboonline.dk

Sengen leveres på bestilling af BoBoonline, der er kendt for at udbyde de bedste møbler til de bedste priser. Blandt de senge, der er testes som de bedste hos BoBo, finder du netop Sleepzone modellen.

Ifølge testfabrikken.dk er Sleepzone en testvinder på det danske marked; som det bemærkes er ”Sleepzone elevationsseng er en rigtig god seng for dig, der er ude efter en god pris, og hvor man får det hele samlet i én komplet løsning”.

Samme Testfabrik.dk blev oprettet i 2015 med det formål at man ville blive Danmarks ledende forbrugerguide. Testfabrikkens målsætning beskrives der – ikke overraskende – som det ”at blive tolket som et friskt alternativ til de mange etablerede online magasiner og forbrugerguides, der er at finde på Internettet”.

Produktspecifikationer

 • Tilgængelige størrelser: 140x 200 cm
 • Højde: 35 cm
 • Fjedre: Pose
 • Fjedre pr. m2: 254 stk
 • Komfortzoner: 5 zoner
 • Polstring: 25 mm polyetherskum / polyethersider
 • Ben inkluderet
 • 12 cm træramme
 • 25 års garanti på fjedre og rammebrud
 • 5 års garanti på elevationsmotoren

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Krone Eleva JA

Krone Eleva JA elevationssengKrones eksklusive elevationsseng med luksus topmadras er dansk, når det er bedst.

Hvis du slås med rygsmerter, uro i benene, har et behov for at sidde op og sove på grund af vejrtrækningsproblemer er denne seng optimal.

Handler det om at opfylde et behov for at sidde i sengen og læse, se TV eller hygge dig med din laptop hvilende på en specielt designet laptop pude er det bestemt værd at overveje at investere i en elevationsseng eller en sengeramme med elevationsbund.

En elevationsseng er fortrinlig, når det kommer til at opnå den støtte, din krop har brug for. Har du ondt i ryggen, skal der ikke meget mere til end at hæve benene en smule. På den måde vil trykket på rygsøjlen ændre sig. Uro i benene afhjælpes i det hele taget, når man løfter sine ben opad.

Endelig er det selve det faktum, at sengen kan være langt mere komfortabel at slappe af i, end selv den behageligste lænestol. Grundene, til hvorfor så mange elsker elevationssengen, er mange.

Den primære årsag til, at en investering i en elevationsseng er værd at overveje, kan forklares ved det enkelte faktum, at sengens indbyggede motor gør det muligt at indstille din seng til dén position, du bedst kan lide at sove eller sidde i.

Elevationsseng med kvalitetsmotor

Krone modellen Eleva JA er baseret på en LINAK motor, der er kendt for sit brede sortiment af motorer til alle former for elevationssenge.

Med over 30 års produktudvikling på bagen har LINAK den bredeste kollektion af gennemtestede og accepterede produkter. I den moderne elevationsseng er løsningerne lette at indpasse til sengens øvrige design, og de er meget brugervenlige.

Motorerne fra LINAK er driftssikre, holdbare og støjsvage systemer på samme tid med, at de er energieffektive og miljøvenlige pga. at strømforbruget under standby er lig nul. LINAK aktuator-systemer tilbyder for nogle modeller trådløs fjernbetjening eller en app til tablet og smartphone.

Kronemodellen udmærker sig ved, at man med et enkelt tryk, på den trådløse fjernbetjening, frit kan vælge enten at løfte eller sænke både hoved- og fodende. Dette er specielt nyttigt, når du vil læse eller blot slappe af. Du kan altid opnå den bedst tænkelige liggeposition.

Ved siden af dette skal det bemærkes, at sengen er udstyret med en smart udformet mekanisme, der sikrer, at sengen altid holder den samme afstand fra væggen, uanset hvor meget du ændrer positionen. På den måde slipper man for, at sengen ridser eller på anden måde beskadiger væggen.

Sengen er baseret på fem liggezoner og pocketfjedring og også denne model leveres med valgmuligheder, når det kommer til topmadrassen eller benene.

Topmadrassen leveres i forskellige grader af hårdhed, enten Latex (hård) eller Wonderpur (blød skummadras).

Benene leveres i enten Jack Chrome eller champagne ben.

Produktspecifikationer

 • Størrelser: 80 x 200 cm, 90 x 200 cm, 120 x 200 cm, 140 x 200 cm, 160 x 200, 180 x 200 cm, 90 x 210 cm, 180 x 210 cm
 • LINAK motor – Dansk kvalitet m. 5 års fuld garanti
 • Valgfri Latex eller Wonderpur topmadras på 10 cm med vaskbart betræk
 • 5 komfortzoner baseret på pocketfjedre
 • Fjedre pr. m2: 250
 • 15 års garanti (Brud på ramme eller fjedre)
 • Valgfri ben; Jack Chrome eller Champagne.
 • GRATIS levering

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Nordic Elevation No. 1

Nordic Elevation No. 1På det globale marked for kvalitetssenge er det klart, at det nordiske står for noget særligt. I den mørke tid nord på kloden tilbringer efterkommerne af vikingerne en del tid i sengen, så den skal være noget særligt. Den skal være robust, og den er ofte stor; nogen vil måske ligefrem sige alt for klodset og ”klumpedumpet”.

Men den nordiske seng behøver ikke længere at være ensbetydende med tunge og robuste møbler i soveværelset. Sengefabrikanterne er kommet godt med, når det gælder det lyse og elegante blikfang.

Det skandinavisk design udviklet ved hjælp af naturmaterialer, moderne stoffer og et tidløst design under stadig udvikling hæver soveværelset op til nye stormfulde højder afløst af stille stunder med plads til eftertanke og afslapning.

Den nordiske model har også plads til en bred vifte af tilbehør, der er baseret på skandinaviske designtraditioner, hvor kvaliteten er klart synlig og kendetegnet ved sit fremragende håndværk og materialevalg.

Den nordiske elevationsseng fås i forskellige dimensioner. Den er dansk fremstillet med 250 pocket fjedre pr. m2 i madrassen. Pocket-fjedrene er fordelt over stadig mindre flader. Der er tale om den mest benyttede fjedermodel herhjemme.

Derfor passer den også til langt de fleste mennesker, uanset kropsvægt og kropstype. Springmadrassen kan vendes, og derforuden er den udstyret med 5 komfortzoners der borger for den optimale støtte og komfort.

Nordic Elevationsseng No. 1 er baseret på en motor fra det innovative firma OKIN. OKIN er verdenskendt for sine støjsvage og holdbare motorer. Derfor kan du være ganske sikker på at få en særdeles bæredygtig elevationsseng, hvilket også ses af den årelange garanti!

De 20 cm. høje metalben er inkluderet i prisen, og du har mulighed for at tilkøbe runde egetræsben. Hvis du vejer under 70 kg anbefales Medium modellen. Vejer du over 70 kg., så anbefales Fast modellen.

Topmadrassen

Nordic Elevation No. 1 muliggør et valg mellem to topmadrasser nemlig Visco AIR og Latex Deluxe.

Topmadrassen føjer den sidste finish og komfort til sengen. Topmadrassen er vigtig, når det kommer til en god og uafbrudt nattesøvn.

Visco AIR består af en forholdsvis blød og trykaflastende ”memory skum”, der former sig efter kroppen. Topmadrassen passer godt til den faste springmadras. Alternativet er den fastere topmadras Latex Deluxe (8 cm.). Deluxe modellen består af en 50 mm. tyk latexkerne, der yder en behagelig harmoniseret støtte og komfort. Madrassen kan virkeligt ”ånde” på grund af den naturlige latexkerne.

Produktspecifikationer

 • Tilgængelige størrelser: 80 x 200 cm, 90 x 200 cm, 105 x 200 cm, 120 x 200 cm, 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 90 x 210 cm, 180 x 210 cm
 • Højde: 56 cm
 • Fjedre: Pocket
 • Fjedre pr. m2: 250 stk
 • Komfortzoner: 5 zoner
 • Ben inkluderet
 • 12 cm træramme
 • 25 års garanti på fjedre og rammebrud

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Jupiter elevationsseng

Jupiter +95 kilo elevationsseng

Danske Jupiter ligger ikke på samme niveau som Venus modellen, men det er en chik og ganske komfortabel elevationsseng der ligger sig imellem Venus og Sleepzone modellerne.

Jupiter er fremstillet specielt med henblik på det skandinaviske klima. Det betyder, at den er afsvalende om sommeren, og at den er behagelig lun om vinteren.

Jupiter er fremstillet på basis af en vendbar pocket springmadras med 220 fjedre pr. kvadratmeter. På den måde får du den maksimale kropsstøtte. Med mere fasthed undgår du ryg- og skulderskader.

Sengen er fremstillet med henblik på forskelle i kropsvægt, så den leveres som enten en medium fast model, en fast fasthedsmodel eller en ekstra fast fasthed model.

Alle liggepositioner er knyttet til hver enkelt persons kropsbygning. Det er derfor, at Jupiter springmadrassen er en god investering.

Madrassen er tilpasset dine behov og støtter nøjagtigt der, hvor du har brug for det. Madrasfjedrene er omkranset af et lag af skum, så du ikke kan mærke fjedrene; følgelig oplever du kun deres støttende virkning.

Når sengen bruges af kraftigere brugere skal der en mere fast og bedre støtte til at bære brugeren. Derfor ligger mængden af individuelle støttepunkter højt i denne madras.

Topmadrassen

Topmadras er en ekstra støtte, der tilføjer en yderligere virkning mht. en behagelig sund og korrekt liggeposition. Du får en lækker latex topmadras med til Jupiter.

Latex-topmadrassen absorberer din kropsvarme i mindre grad. Den reagerer imidlertid på kropsvægten, og den skubber tilsvarende tilbage. Desto mere vægt desto mere støtte.

Danske Linak har fabrikeret Jupiter’s elevationsmotor, hvilket borger for god kvalitet. Motorens fortrin er dels, at den er utroligt driftssikker, dels også det, at den er absolut støjsvag og strømbesparende.

Motoren aktiveres kun, når du trykker på fjernbetjeningen. Dette indebærer, at du ikke behøver at sove med en tændt motor under sengen. Hertil kommer den batteribesparende funktion, der ligger gemt i, at du ikke på noget tidspunkt behøver at bekymre dig om batteriudskiftning i fjernbetjeningen.

Tilfredse kunder og gode anmeldelser

Forbrugsguiden.dk vurderer Jupiter No. 1 med disse ord ”rigtig meget elevationsseng for pengene. Den har alt, hvad du har brug for, når du skal have en god nattesøvn”, og Seng.nu siger: ”Dette er en ny elevationsseng, som helt sikkert bliver populær. Du får nemlig overraskende meget rigtig god seng for dine penge. Der er arbejdet med detaljerne, men det er nok i lige så høj grad, fordi den er billig. Du får altså næsten overdrevet meget for dine penge.

Laila B siger i en kundeanmeldelse at Jupiter er ”en fantastisk seng”, og at hun aldrig har sovet bedre. Det kan derfor ikke komme som en overraskelse, at sengen tildeles fem guldstjerner blandt kunderne hos bedrenætter.dk.

Produktspecifikationer

 • Størrelser: 80 x 200 cm, 90 x 200 cm, 120 x 200 cm, 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 180 x 210 cm
 • Farver: Sort og lysegrå
 • Højde: 53 cm. (19 cm ben, 10 cm bund, 18 cm madras, 6 cm topmadras)
 • Fjedre: Pocket
 • Fjedre pr. m2: 220 stk
 • Komfortzoner: 5 zoner
 • Polstring: 25 mm Polyetherskum
 • Ben inkluderet
 • 12 cm træramme
 • 15 års garanti på fjedre og rammebrud
 • 5 års garanti på elevationsmotoren

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Senses Lux Elevationsseng

Senses Lux ElevationssengDenne luksusudgave er en ud af flere varianter indenfor Senses serien, der sælges fra bedrenætter.dk

Den er fremstillet i førsteklasses møbelstof og polstringen er 25 mm Hybridskum

Madrassen har 220 pocket-fjedre pr. kvadratmeter med 7 komfortzoner, og dette gør, at du opnår en forbilledlig liggekomfort nat efter nat.

Madrassen leveres i tre fastheder, så du kan finde den, der passer til din kropsbygning; du kan vælge mellem individuelle fastheder på hver af madrasserne.

Lamelbunden under madrassen tilbyder endnu en praktisk mulighed mht. nakkeløft. Dette kan reguleres individuelt på hver side af sengen. På samme tid kan hovedenden løftes lidt højere, uden at dette skaber en generende kant, eller du skal til at ligge og tumle rundt i en masse ekstra hovedpuder.

2 muligheder for valg af topmadrassen

Mht. topmadrassen har du 2 valgmuligheder. Du kan enten vælge Celcius versionerne med memory skum, eller du kan vælge latex topmadrasserne.

Dine valgmuligheder er Latex topmadras, (Latex Split koster ekstra) og Celcius topmadras (Celcius Split koster ekstra). De leveres med en ekstra kraftig 60 mm kerne, der er unik for elevationssenge og i øvrigt andre senge i luksusklassen.

Som i forbindelse med andre modeller vi har anmeldt, er motoren leveret af Sønderjyske Linak med en fem års motorgaranti.

Du kan vælge mellem fire alternativer, når det kommer til sengeben på 19 cm. Benene er inkluderet i prisen.

Sengens dimensioner samlet set: Højde 65 cm. (19 cm ben, 21 cm bund, 17 cm madras, 8 cm topmadras); trærammen er 20 cm.

Sengen leveres som standard uden ende gavl, der skal tilkøbes.

Senses lux leveres i dimensionerne 80 x 200 cm., 90 x 200 cm., 120 x 200 cm., 140 x 200 cm., 160 x 200 cm., 180 x 200 cm. og 180 x 210 cm.

Hvad siger de andre om den

Seng.nu skriver om Senses Lux Elevationsseng, at det er blevet en meget stærk udfordrer til Jupitermodellen. I Lux modellen er Senses seriens ”absolutte luksusmodel. Senses Lux elevationssengen er med 42 lameller og en høj træramme i svensk fyrretræ med den bedste elevationsmotor fra danske Linak.”

Forbrugsguidenn.dk stemmer i med følgende ord: ”Luksusudgaven af Senses-serien hedder Senses Lux og her får du virkelig en luksus-elevationsseng med smarte indbyggede finesser, du ikke finder i ret mange andre elevationssenge. Slet ikke til prisen, der på trods af det stærkt luksuriøse islæt er overraskende lav.”

At sengen får en fem stjernet anmeldelse blandt kunderne hos bedrenætter.dk sættes i relief af Kelds bemærkning: ”…Var lidt i tvivl først om jeg turde købe en seng over nettet, men grundet den nemme chat mulighed, og rigtigt mange spørgsmål jeg havde, som hurtigt blev besvaret, valgte jeg at købe, og har ikke fortrudt et sekund , super dejlig seng, og alt er bare 100 % i orden, kan kun anbefales”.

Produktspecifikationer

 • Størrelser: 80 x 200 cm, 90 x 200 cm, 120 x 200 cm, 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 180 x 210 cm
 • Farver: Sort og grå
 • Højde: 65 cm. (19 cm ben, 21 cm bund, 17 cm madras, 8 cm topmadras)
 • Fjedre: Pocket
 • Fjedre pr. m2: 220 stk
 • Komfortzoner: 7 zoner
 • Polstring: 25 mm Hybridskum
 • Ben inkluderet
 • 20 cm træramme
 • 25 års garanti på fjedre og rammebrud
 • 5 års garanti på elevationsmotoren

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Elevationssenge test med fornuft

I denne elevationssenge test vil vi have stor fokus på, at du får valgt den helt rigtige model, som er tilpasset dit behov og din krop, så du i mange år frem ligger på et leje som forebygger varige men eller skader, og som giver dig de rette betingelser for den bedst mulige søvn.

Det vil gøre dit liv meget mere stabilt og energifyldt, og du vil opleve, at du har meget mere overskud i hverdagen, når du får din nattesøvn, og på det bedst mulige underlag.

Det er underlaget som bestemmer, hvordan du sover, og det er underlaget som bestemmer den grad af komfort du ønsker. Jo mere komfort du har i din seng, jo hurtigere falder du i søvn, og jo mindre vågner du om natten, for f.eks at skifte liggestilling.

Du kan altså undgå at få flere opvågninger i løbet af natten, når bare du vælger den rigtige type elevationsseng.

Det giver mening, at du læser en test af elevationssenge før du træffer en beslutning om en ny seng. Du skal læse så meget materiale som muligt, før du bestemmer dig, og du skal så vidt muligt måske afprøve nogle modeller, så du kan føle og mærke forskellene på de enkelte senge, og dermed finde den bedste elevationsseng til lige præcis dit behov

Mange forhandlere på fysiske butikker og internetbutikker tilbyder, at du kan afprøve din nye seng, før du køber den, eller ombytningsret inden for 14 dage, BedreNætter har 30 dages returret, uden ekstra omkostninger udover fragtprisen.

Det skal du udnytte eller gøre brug af, hvis det er en mulighed, for så har du et langt bedre beslutningsgrundlag, end hvis du bare har set et billede, og læst et par beskrivelser af sengene.

Kroppen og støtte – liggestilling

De fleste danskere lider desværre af mange forskellige gener i båd nakke, skuldre, ryg, lænd, hofter og ben, og det skyldes mange forhold, og mange af dem er arbejdsrelaterede eller, at de sidder for meget ned, og ikke sørger for, at deres kroppe har nok bevægelse i hverdagen.

Når man laver en elevationssenge test, så er det vigtigt, at du som forbruger er klar over, at din krop virkelig har brug for et godt sengeleje, når du skal hvile og sove.

Det betyder alt, at din krop bliver understøttet helt perfekt når du skal sove, og at du ikke også belaster den mens du sover. Den daglige belastning, hvis du for eksempel sidder meget ned i løbet af dagen gør, at din krop skal have optimale betingelser når du ligger ned.

Ergonomer anbefaler en god seng

Mange ergonomer slår fast, at alt for mange danskere nedprioriterer kvaliteten på deres seng, og går meget mere op i at have en smart cykel, gå til fitness, eller hvordan deres kogeø i køkkenet ser ud.

Det er en helt forkert prioritering, og eksperterne er helt enige og, at danskerne skal bruge meget mere energi på at finde den helt rigtige seng, for det kan give meget mere livskvalitet i hverdagen, og det kan aflaste deres kroppe så meget, at det tilfører kroppen og sindet helt ny energi, der betyder, at folk kan klare meget mere i løbet af dagen, når de er veludhvilede og kroppen har haft mulighed for at komme sig, ovenpå en hård arbejdsdag.

Din nye elevationsseng skal altså være helt perfekt tilpasset til din krop, så du får mest mulig nattesøvn. Det betyder, at du for eksempel vågner flere gange om natten fordi du belaster kroppen unødigt, eller fordi kroppen ikke kan finde et naturligt leje, hvor den understøttes af en super god madras og en komfortabel topmadras.

Du kan med dit valg af elevationsseng selv få indflydelse på din skønhedssøvn, og det skal du prioritere meget højt. Du skal ikke gå på kompromis med kvaliteten, men holde et højt niveau, så du får mest for pengene.

Det betyder ikke, at du skal gå ud og købe den dyreste model, men at du skal finde en seng, som både understøtter din krop perfekt, og som giver dig den bedste komfort – og det behøver ikke at betyde, at den dyreste er den bedste.

Du kan finde den bedste elevationsseng for lige netop dig, her i vores elevationssenge test.

Elevationssengens opbygning og mange fordele

En elevationsseng er det sidste nye skud på stammen i sengemodeller. Den består af en ramme, typisk i træ eller metal, og stellet som madrassen ligger på, er udstyret med et elektronisk system som gør, at madrassen kan løftes i enten den ene ende eller i begge ender af sengen.

Det gør, at du har mulighed for at skifte fra siddende stilling til liggende stilling, blot ved at trykke på en fjernbetjening som styre nivelleringen af din elevationsseng.

Det er ret smart og meget anvendeligt for dem som har behov for at ligge med hovedet lidt højere end normalt, eller for dem som gerne sidder op i sengen og for eksempel læser en bog eller ser tv, inden de skal sove. Der findes også mennesker som sover bedst, hvis fodenden er hævet en smule mens de sover.

Elevationssengen giver altså mange mennesker ekstra muligheder, og det er derfor, at lige denne type seng er meget populær for tiden. Denne type seng er naturligvis lidt dyrere end andre senge, og det skyldes helt sikkert elektronikken som styrer nivelleringen af sengen.

Elevationsseng - Venus Plus

Topmodel elevationsseng fra BedreNætter – Venus Plus

Fokus på kvalitet

Der kan være meget stor forskel på kvaliteten af elevationssenge, og her skal du som kunde være særligt opmærksom på konstruktionen og den elektronik som sengen er udstyret med.

Vælger du en god og solid elevationsseng, så har du en seng i mange år.

Det næste du skal overveje er størrelsen af sengen, for de findes både som enkeltsenge og dobbeltsenge, og selvom i er to i soveværelset, så kan man nogle gange med fordel vælge to enkeltsenge med elevation.

Det er dog en smagssag, hvad du foretrækker og så handler det også lidt om stil og indretning, selvom det bør komme i anden række. Du bliver meget klogere på det hele, ved at læse vores elevationssenge test til ende.

Sengen og kvaliteten er langt det vigtigste, og her må du ikke gå på kompromis. Du skal vælge den model som du ligger eller sover bedst i, og du skal vælge den størrelse og højde som er mest behagelig for dig. Sengehøjden kan være afgørende, hvis du allerede i forvejen har en dårlig ryg, og for eksempel har svært ved at komme “op” og ud af sengen.

Vælger du en model med en god højde, så vil du føle at du stiger ud af sengen, uden at du behøver at anstrenge dig alt for meget. Er du typen som godt kan lide at være så tæt på gulvet og ligge lavt, så er den form for seng eller ramme du skal lede efter, og huske, at du skal lægge højden på madrassen eller madrasserne med i det samlede regnskab.

Du kan se denne video, der viser hvad du skal have med i overvejelserne, når du skal købe ny seng

Mange modeller og forskellige priser

Der findes modeller som bare er en ramme og madras, og så findes der meget flotte og lækkert designede modeller, som ligner et møbel. Hvis du vælger “ramme” typen, så kan du supplere med en gavl som løst tilbehør, så det alligevel ligner en helt almindelig seng.

Det er igen smag og behag, og hvis du er til de lidt dyrere “færdige” løsninger, så skal du vælge det, i stedet for den lidt mere skrabede model. Priserne er selvfølgelig lidt højere på de designede elevationssenge, men de behøver ikke at være bedre end den skrabede model, med et stel og en madras.

Madras - Sensopur

Madras fra Sensopur

Vælg en super madras

Det er valget af madras til din elevationsseng som afgør, hvordan du sover om natten.

De fleste vælger en super god madras og en lækker komfortabel topmadras til deres elevationsseng, og andre vælger to madrasser og en topmadras.

Du kan få lige så mange madrastyper som der findes senge, og her gælder det om, at du får afprøvet nogle forskellige modeller. Det betyder, at du for eksempel kan besøge en fysisk butik, et sengecenter, og så teste alle mulige typer madrasser igennem.

Der kan godt være forskel på madrasser til elevationssenge og andre sengetyper, men ofte kan de samme madrasser godt bruges til begge typer. Det vil sige, at hvis du allerede har nogle helt perfekt nye madrasser, så vil du også kunne bruge dem til et stel med elevation og fjernbetjening, så du kan nøjes med at skifte stellet ud.

En god madras give støtte i ryggen

Når du skal vælge madras, så skal du først og fremmest tænke på din egen liggekomfort, og hvis I er to i soveværelset, så skal I sørge for, at I får hver jeres favorit madras som passer til den seng i skal købe.

Du skal vælge den type madras, hvor du føler og mærker den rigtige støtte af din krop, og særligt, at din ryg ligger vandret, og din bagdel synker lidt ned, som gør at ryggen bliver rettet ud.

Som topmadras skal du vælge en lækker madras som måske virker lidt hård men meget komfortabel. Tænk på, at din krop skal have de bedste betingelse når den skal hvile, og at du ikke vågner flere gange om natten, fordi du har valgt en alt for hård madras. En madras skal støtte, men må ikke være så hård, at din ryg ikke bliver rettet ud i vandret stilling.

Det er altså ikke så meget stellet eller rammen på en elevationsseng som giver dig en god nattesøvn som det er madrassen. De forskellige stel eller rammer vælger du efter kvalitet og hvad du mener passer godt ind i indretningen af det rum som sengen skal stå i. Madrassen skal du sørge for, at den er individuelt tilpasset til både dig og din eventuelle partner.

Her er der mange muligheder for at kombinere madrasser og topmadrasser, så de passer helt perfekt til jer begge to. Det går ikke ud over helheden, og tykkelserne på madrasserne er lige store.

Madrassens fjedre

Her handler det om hvor mange fjedre der er i madrassen, hvor tæt de sidder og om de er inddelt i for eksempel zoner. Det samme gælder topmadrasser, men her kan der være en lille forskel i tykkelsen af madrassen, men ikke noget som har den store betydning for jeres komfort.

Sengeekspert og kiropraktor Michael Randsøe udtaler bl.a “En hovedregel er, at rygsøjlen skal være fuldkommen parallel med sengesiden, når du ligger på siden” fortæller han og forklarer yderligere, “at samme regel for så vidt gælder, når man ligger på ryggen.

Man skal ikke kunne føre en hånd ind under lænden – rumpen skal synke ned, mens madras og topmadras skal bule op i lænden, så den ikke hænger og svæver ovenpå madrassen. Det kræver muskelkraft at holde lænden oppe, og så slapper du ikke ordentligt af”

Du kan læse hele artiklen her.

At købe elevationsseng online

du kan sagtens lave din egen lille elevationssenge test, hvis du tager rundt og samler erfaring hos forskellige Online shop forhandlere i fysiske butikker, og så bestille din seng over internettet.

Det er lidt mere på må og få, hvis du bestiller din elevationsseng over nettet, ved bare at have læst beskrivelsen og set nogle billeder.

Det kan være meget bedre, at se sengen live, og så har du mulighed for at lægge dig på sengen og føle og mærke, hvordan den virker.

Det giver en god fornemmelse i kroppen når den selv har mærket efter. Madrassens egenskaber vil reagere på din vægt, og så vil du kunne mærke, om madrassen følger din krop, så din ryg ligge vandret når du ligger i sengen.

Du vil også kunne se og mærke forskellige topmadrassers egenskaber, hvis du går i en fysisk butik eller forretning. Det giver en lidt større tryghed, og er du stadig i tvivl om hvilken model eller type du skal vælge, så går du bare på internettet igen, og prøver at finde andre modeller som du må afprøve.

God service på internettet

Der findes internetforhandlere som rent faktisk tilbyder dig at bestille en seng hjem, og så får du for eksempel 14 dages fuld returret, så den kan returneres, hvis madrassen for eksempel er lidt for hård. Så returnerer du varen, og efterfølgende sender de dig en ny.

Det er god service, og du sparer tid ved ikke at skulle fare rundt i flere butikker, for at teste den ene og anden elevationsseng af.

Det er forskelligt fra online forhandler til forhandler, hvordan de afregner fragten, nogle er gratis mens andre betaler den ene vej. det kan du se hos de enkelte forhandlere, men du finder mange attraktive tilbud hos online forhandlere. Det er også nemt og bekvemt at bestille sin elevationsseng online, og mange af forhandlerne har et rimeligt stort udvalg.

Har du for eksempel testet en madras i en fysisk butik, så gælder det bare om at notere navn, mærke og model, så er den sikkert til at finde online også.

Er du mere til at handle seng i en butik, så skal du selvfølgelig vælge dette, men der findes mange fordele ved at gøre det online, og en af dem er prisen, som mange gange kan spare dig for tusinde af kroner for den samme seng.

Priser på elevationssenge

Priserne på elevationssenge er meget forskellige, og du kan få elevationssenge fra omkring 4.000 kroner og opefter. Der findes også senge til både 20.000 kroner og 30.000 kroner som kaldes for premium eller luksus modeller, og det skal du nok tage med et gran salt, da det ofte er her, at du smider for mange penge efter brand og investorer.

I denne elevationssenge test har vi fundet modeller i flere forskellige prislag.

Hvis du vil have en god og solid elevationsseng, så skal du tilpasse det til dit budget, og så få mest for pengene. Går du op i mellemgruppen af elevationssenge, så kan de fås fra 8.000 kroner pr. styk, eller 14.000 til 16.000 for en dobbeltseng. Her får du virkelig noget for pengene, og masser af holdbarhed.

En elevationsseng koster kun en pizza

Det vil sige, at du kan have en seng med madrasser der holder i mindst ti år, og hvis du ser grundigt efter hos de forskellige forhandlere på internettet, så vil du hurtigt opdage, at mange af dem har mange års garanti på sengene. Både når det gælder madrasser og stel.

Kan du finde en forhandler som har en super dobbeltseng med ti års garanti, så koster sengen dig maksimalt 1.600 kroner om året, og det er lidt over 100 kroner om måneden, for den bedste nattesøvn for din krop og for din livskvalitet.

Det er det samme som en take-away pizza en fredag aften, leveret til døren. Kan du undvære en pizza om måneden i ti år, så kan du bruge pengene til verdens bedste seng.

Liggestilling og ergonomi

Det handler som mange eksperter og ergonomer er inde på, at mennesker prioriterer lidt anderledes i hverdagen.

Det betyder så meget for dit helbred, sundhed og velvære, at du sover godt om natten. Længe og godt. Du skal ændre dine livsvaner en smule, gå tidligere i seng, og så skal du vælge den helt rigtige seng, når du skal sove.

Det er særligt mennesker som allerede har mange skavanker, som kræver, at de får en god støtte i sengen, da det aflaster kroppen, og når kroppene er aflastet og kan hvile i den rigtige liggestilling, så har den bedre mulighed for at restituere. Men det er i princippet alle som skal have den bedste seng, blandt andet for at udligne de belastninger som man udsætter kroppen for i løbet af dagen.

Jo mere din ryg for eksempel belastes eller anstrenges i hverdagen, jo mere behov har den for at hvile på den helt rigtige måde. Det betyder for eksempel, at din bagende skal synke ned i madrassen sådan, at ryggen, når du ligger på den, ligger helt vandret. Gør den ikke det, og er din lænd ikke støttet af en topmadras for eksempel, så er underlaget en smule for hårdt.

Dårlig ryg og uoplagthed

Det er et typisk symptom på, at du har en dårlig seng, hvis du har kronisk ondt i ryggen og døjer med smerter. Det kan gøre, at du vil føle meget uoplagt og træt, når du vågner om morgenen. Det giver en meget dårlig start på dagen, som i øvrigt også bliver slem at komme igennem.

Det er ikke uden problemer, når du får afbrudt din søvn flere gange om natten fordi, at kroppen ikke kan finde et godt leje, og afbrudt søvn giver mangel på søvn, og det giver i længden stress og din livskvalitet bliver forringet i en grad som ikke er til at leve med.

Du kan også læse denne artikel på Kristeligt-dagblad.dk, der giver indblik i, hvor vigtigt det egentligt er, at man får den søvn man har behov for.

Mange begynder at tage sovemedicin og andre meget andet, og det kan undgås, bare ved at vælge en rigtig god seng, og her er elevationssengen et godt bud. En elevationssenge test er bare en af måderne, at finde den rigtige seng for dig, og du kan måske finde andre lærerige artikler om samme emne.

Du kan du kigge på denne side hos Rigshospitalet, hvor de kommer med forskellige anbefalinger til bøger, du kan læse vedrørende søvn og smerter.

Den moderne og smarte elevationsseng

Det kan godt være at du har haft lyst til at investere i en elevationsseng fordi du har set en lignende hos familie, venner eller bekendte, men det skal være af den helt rigtige grund du skifter seng, og det skal ikke handle om, at det er smart og moderne, og fordi alle andre gør det.

At skifte seng er et individuelt projekt, hvor du skal finde en seng som passer på din krop og dit helbred på den lange bane, og det skal handle om, at du prioriterer alt omkring din søvn meget højere end du gør i dag.

Det kræver en ny seng, og så kræver det ændringer i din hverdag, og for eksempel dårlige vaner som at drikke kaffe og cola før du går i seng, eller at du ser tv lige op til du går i seng.

Disse meget normale vaner er ikke befordrende for en god nattesøvn, og hvis du vil vide meget mere om, hvilke dårlige vaner du har, inden du går i seng, så skal du læse et par nyttige artikler om søvnen og hvad du kan gøre for at gøre den meget bedre.

Du sover bedre i en god seng

Ud over hvad du gør lige før du går i seng, så handler det også lidt om hvad du gør og hvad du spiser. Det er derfor vigtigt, at du gennemtænker disse faktorer samtidig med at du investerer i en ny elevationsseng.

Der er nemlig rigtig mange faktorer som gør, at du kan forbedre din søvn betydeligt, og at du på den måde får skabt grobund for langt mere energi til næste dag. Derfor har vi lavet denne elevationssenge test, så du kan blive inspireret til at gå mere op i din søvn.

Det bliver tit undskyldt med stress, overgangsalder og meget andet, når folk ikke sover godt om natten, men det er der ikke meget hold i. Det skyldes helt sikkert kvaliteten af sengen, og den måde du lever dit liv på. Det kan du forandre, og så vil du opleve langt mere livskvalitet og glæde i din hverdag.

Det gælder for dig, og resten af din familie, at hvis de ligger og sover godt om natten, så vil alle have et meget større overskud i hverdagen, mere tålmodighed og et langt mere indholdsrigt liv.

Uanset hvilken type seng du vælger, når bare den har en bedre kvalitet i forhold til det du har nu, så gælder det om at finde den bedste madras og topmadras. Om det er en madras til en elevationsseng, kontinentalseng eller en sengeramme, er ikke så afgørende.

Finder du en seng som måske er lidt over dit budget, så er der faktisk mulighed for at få den finansieret delvist af et hurtigt lån gennem en af forhandlerne.

Dit budget

Er dit budget på 10.000 kroner, og sengen koster 14,000 kroner, så koster det ikke meget om måneden og låne til de sidste 4.000 kroner, og så kan du købe en lidt bedre seng. Det er selvfølgelig et valg du selv træffer, men her er vi sikre på, at de penge er givet mere end godt ud.

Du får en seng, hvor der måske er 5 til 10 års garanti på, og du får en langt bedre nattesøvn, og dermed mere energi i hverdagen, og det er helt sikkert prisen værd.

Selvom det kan være svært at sætte pris på en god nattesøvn, så er vi sikre på, at mange vil betale flere tusinde kroner om året, hvis ikke de følte sig fuldstændigt radbrækket, når de står op om morgenen.

Når du har lavet din egen lille elevationssenge test, og du har fundet den bedste seng for dig og måske din partner, så tøv ikke med at bestille den online, og slet ikke hvis du har afprøvet den i en fysisk butik. Det er nemt og bekvemt at bestille varer på internettet, og du kan helt sikkert spare en masse penge.

Du vil aldrig fortryde at du investerer i en solid seng i en god kvalitet, og du vil straks mærke, at din krop vil elske de nye natlige forhold.

Her kan du se en video fra Jysk, der viser hvordan du vælger den bedste elevationsseng

 

Rating: 4.6/5. From 10 votes.
Please wait...