Vælg en side

Elevationssengen er blevet et meget populært sengevalg – blandt andet på grund af sengens luksuriøse natur. 

I modsætning til kontinentalsengen, giver den dig mulighed for at justere din ligge- eller siddeposition. På den måde aflaster du din krop de steder, hvor den har mest brug for det  om det er i nakke, skuldre, ryg, hofter eller lænd.

Der findes ikke to mennesker, hvis søvnvaner og søvnbehov er ens, og de justerbare indstillinger kan på den måde blive uvurderlige.

En elevationsseng kan derfor også være en stor fordel, hvis du kæmper med ondt i ryggen, har uro i benene eller har en meget aktiv hverdag, hvor din krop har et øget behov for en ergonomisk hvileplads.

En god elevationsseng leveres også med en fjernbetjening, der er nem at bruge. Det er et plus, hvis fjernbetjeningen er trådløs.

Flere forhandlere har også gjort det nemmere ved at udvikle en virtuel fjernbetjening, du kan aktivere på din smartphone. En avanceret app giver dig mulighed for nemt at programmere flere positioner, og i nogle tilfælde massageindstillinger.

 

Hvad skal du overveje, før du køber en elevationsseng?

 • Elevationsbunden
  Du skal lægge mærke til kvaliteten på lamellerne, og så skal de også helst kunne justeres. Det giver dig mulighed for at hæve og sænke både hoved- og fodende efter behov. En stor fordel er også, hvis sengebunden er udstyret med en madrasbremse, så madrassen bliver holdt på plads og ikke glider ud af position, når du vender dig om natten.
 • Fjedre i sengen
  Det er en god idé at kigge efter en elevationsseng, der har enten posefjedre, pocketfjedre eller multipocket-fjedre. De forskellige slags fjedre giver alle en god støtte til din krop i løbet af natten. Hvis du vejer over 90 kilo, anbefaler vi, at du vælger en seng med multipocketfejdre, idet den er udstyret med flere fjedre pr. kvadratmeter. Det giver ekstra aflastning og støtte.
 • En god motor
  Hvis sengen er udstyret med en god og stabil motor, kan du med god samvittighed justere på din sidde- og liggeposition – uden frygt for at ødelægge mekanikken. Hvis du vil i nærheden af god kvalitet, kan du med fordel kigge efter senge, der har motorer fra danske Linak eller tyske Okin.
 • Topmadrassen
  En god topmadras er altid at foretrække, idet den giver sengen den afsluttende komfort. Du skal overveje hvilket materiale, topmadrassen skal være fremstillet i. De typiske er latex og memory skum. Hvis du har tendens til at få det varmt om natten, har latex en god ventilerende effekt – du ligger samtidig stabilt med god støtte. Hvis du ofte fryser om natten, kan memory skum give en dejlig varm fornemmelse i løbet af natten, hvor din krop synker ned i den eftergivende topmadras.

Sådan vurderer og udvælger vi sengeneI denne artikel analyserer og sammenligner vi en række anerkendte og populære senge og sengeforhandlere. Vi har partnerskaber med de fleste af landets store sengeforhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af senge til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle og subjektive vurdering af de bedste senge.

Hos Senge-testeren.dk vurderer vi sengene på parametre som:

 • Kundeanmeldelser fx Trustpilot score
 • Sengens egenskaber og specifikationer
 • Forhandlerens garantierservice og omdømme
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker
 • Eventuelle officielle tests af senge

Disse parametre bliver sammenstillet med pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen i artiklen ikke repræsenterer en rangering af produkterne, men en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Elevationssenge i vores guide:

 


Hvis elevationssenge ikke er den rette type seng for dig, kan du tage et kig på vores senge test – bedste seng.

Guide til valg af madras i forhold til vægt

 • Vejer du under 75 kilo, skal du vælge en medium madras
 • Vejer du mellem 75 og 90-95 kilo, skal du vælge en fast madras
 • Vejer du mere end 90-95 kilo, skal du vælge en ekstra fast madras
*Ovenstående er vejledende tal og skal ikke betegnes som en facitliste

 

Ragna Fjord 

Bedste elevationsseng til prisen

 • Vores anbefaling
 • Nordic Dream er vurderet til 4,9 på Trustpilot
 • 100 dages ombytningsgaranti med gratis afhentning på adressen
 • 25 års garanti
Ragna Fjord - 180x200

Bemærk: Ragna Fjord elevationssengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat med fra 34.995 kr. til 14.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Sov ekstra behageligt i elevationssengen Ragna Fjord fra Nordic Dream. Ragna Fjord er en elevationsseng, hvor der er fokus på hver eneste detalje, så du får en både ergonomisk og funktionel elevationsseng.

 

Solid elevationsbund med kvalitetsmotor

Ragna Fjord er bygget med en solid elevationsbund, hvor lamellerne er fremstillet i solidt, svensk fyrretræ af dygtige sengehåndværkere. Det skaber en god base for sengens springmadras.

Den indbyggede elevationsmotor i Ragna Fjord er både kraftig og lydsvag, så du let og uden gener kan ligge eller sidde helt perfekt i din nye seng.

Skal du justere din liggeposition, kan du bruge den medfølgende fjernbetjening.

På elevationsbunden ligger den komfortable springmadras, der sikrer den helt rigtige liggekomfort.

 

Ergonomiske og dynamiske pocketfjedre

I springmadrassen sørger ergonomiske og dynamiske pocketfjedre for at tilgodese kroppens konturer.

Pocketfjedrene er inddelt i 7 forskellige zoner. Din krop hviler ikke med jævn vægt over hele madrassen, og der vil være mest tyngde omkring dine hofter. Hvis ikke madrassen er ekstra fast omkring hofteområdet, kan du opleve, at sengen får en ”hængekøje-effekt”. Det er skidt for din nakke, ryg og hofter, fordi din rygsøjle ikke ligger plant.

Ragna Fjord er udviklet af førende eksperter og håndværkere, så du får den helt rigtige ergonomiske støtte, når du sover.

 

Fjord topmadras – ErgoFlex-skum med en hård og blød side

Topmadrassen Fjord fra Nordic Dream måler 10 cm i højden og er lavet af ErgoFlex-skum, som har flere behagelige og funktionelle egenskaber.

ErgoFlex-skum har en åben cellestruktur. Det betyder, at skummet har bedre luftgennemstrømning, så fugt fra kroppen bliver transporteret væk i løbet af natten. En nyttig kvalitet, hvis du har tendens til få det varmt, når du sover. Denne opbygning garanterer også en tør, ren og frisk seng.

Fjord topmadras har en blød og en fast side. På den bløde side er skummet riflet, hvilket giver dig øget komfort og tilpasning, og den faste side er flad, hvilket gør madrassen mere solid. Er du til en traditionel topmadras, er Ergoflex fra Nordic Dream helt sikkert noget for dig.

Konklusion: Derfor anbefaler vi Ragna Fjord

Når det kommer til at have indflydelse på din nye sengs design, får du mange muligheder med Ragna Fjord fra Nordic Dream. Ragna Fjord kan fås i rigtig mange forskellige størrelser, så du let finder en udgave, der passer til dit soveværelse. Du kan endda få modeller på 180 x 210 og 210 x 210 cm, hvis du har behov for ekstra længde. Det er derfor en meget alsidig elevationsseng, du let kan finde plads til.

En seng fra Nordic Dream ligger i den dyre ende rent prismæssigt, men pengene er godt givet ud. Du vil nemlig få en kvalitetsseng, hvor der er kælet for detaljerne, og komforten er helt i top. Nordic Dream tilbyder dig en 100 dages prøveperiode på sengen, så du kan teste den i vante rammer. Er du ikke tilfreds, afhentes den på din adresse uden betaling. Det trækker op i vores samlede vurdering. Foruden de de 25 års garanti på fjedre- og rammebrud, er komforten helt i toppen på grund af samspillet mellem topkvalitets topmadrasser og fjedre af særdeles høj kvalitet.

Den bedste test af et produkt er kundernes egen tests i den virkelige verden. På Trustpilot vurderes Nordic Dream til hele 4,9 ud af 5,0, hvilket er højst af alle i hele sengebranchen. Kundernes anmeldelser er helt afgørende for vores vurdering af produktet, og de imponerende anmeldelser af Nordic Dreams senge bekræfter os i, at de har et af markedet absolut bedste produkter.

 

Specifikationer

 • Bredde: 180 cm
 • Længde: 200 cm
 • Højde: 65 cm
 • Madrastype: Elevationsbund, springmadras og topmadras
 • Fjedre: 7-zoners pocketfjedre
 • Topmadras: Latex eller memory-skum med naturligt bambus betræk
 • Farve: Mørk grå, lys grå og dyb blå
 • Ben: 19 cm
 • Motor: Trådløs fjernbetjening
 • Garanti på ramme- og fjedrebrud: 25 år
 • Garanti på motor: 5 år

Ragna Fjord fås i følgende størrelser:

 

 

Til Butik

 

Norhland Prestige Eksklusiv Boxelevation 2D

Bedste elevationsseng hos Sengetid

 • Dansk design og håndværk
 • 25 års garanti
 • Trådløs motor med 5 års garanti

Norhland Prestige boxelevation 2D senge

Bemærk: Norhland Prestige Eksklusiv Boxelevation 2D elevationssengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 44.995 kr. til 19.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Norhland Prestige Eksklusiv Boxelevation 2D er udviklet med fokus på design, kvalitet og komfort. Elevationssengene adskiller sig fra andre modeller på grund af deres unikke konstruktion. Norhland Prestige Delux Boxelevation 2D er bygget op af en boxmadras med to lag fjedre, som sørger for ekstra trykaflastning af kroppen. 

Norhland Prestige Eksklusiv Boxelevation 2D findes i fire udgaver med topmadrasser, der har forskellige egenskaber. Alle sengene bliver produceret i Horsens af danske håndværkere. De er udviklet med fokus på materialevalget, der skal sikre et design i god kvalitet.

Elevationsseng med dobbeltfjedret boksmadras

Prestige Eksklusiv Boxelevation 2D har en dobbelt boxmadras for øget stabilitet, som er udstyret med to lag pocketfjedre og fem indbyggede komfortzoner. 

De fem komfortzoner stabiliserer kroppen på de punkter, hvor den synker mest ned i madrassen. Uden denne stabilitet vil kroppen indtage en skæv soveposition, men pocketfjedrene støtter kroppens udsatte områder som hofter, skuldre og nakke. Madrassen er polstret med 25 mm Cooltex, som er omgivet af stof. 

Prestige Eksklusiv Boxelevation 2D har en stabil bund i form af en træramme på 13 cm. Du får hele 25 års garanti på både fjedre og ramme. 

Trådløs motor med 5 års garanti

Elevationssengene er skabt med en motor fra danske Linak, som du får 5 års garanti på. Motoren har et lydsvagt og trådløst design, som gør det muligt at kontrollere sengen fra afstand. Du forbliver i samme afstand fra dit fjernsyn, når du justerer ryggen, takket være modellens slide back-teknologi. 

Topmadrasser:

Eksklusiv:

Til Prestige Eksklusiv Boxelevation 2D medfølger en vendbar topmadras på 8 cm med sommer- og vinterside. Sommersiden har ventilerende bambusfibre, mens vintersiden består af uld, som holder dig varm natten lang. 

Du kan få topmadrassen i latex eller wonderpur med egenskaber til forskellige behov. Fryser du ofte om natten, kan du overveje wonderpur, som omslutter din krop og hjælper med at holde dig varm. 
Hvis du derimod har tendens til at svede om natten, er latex en god mulighed. Topmadrassen trykaflaster kroppen og er ventilerende, så du lettere kan komme af med varme fra kroppen.  

 

Natur:

Sengen bliver leveret med en Natur topmadras fra Norhland på 10 cm. Topmadrassen er fremstillet i 100% latex med vaskbart betræk. 

Med en madras i latex synker du ikke ned i madrassen på samme måde, som med wonderpur-skum. Topmadrassen trykaflaster kroppen, særligt omkring nakke og lænd. Derudover er madrassen åndbar og afleder varmen fra kroppen, så du har en behagelig kropstemperatur natten igennem. 

 

Luksus:

Til Prestige Eksklusiv Boxelevation 2D fra Norhland medfølger en topmadras på 10 cm i enten wonderpur eller latexskum. Begge topmadrasser er betrukket med 3D bamboo stof, som er ventilerende og vaskbart. Dit valg kan afhænge af dine individuelle behov. 

Er du typen, som nemt får det varmt om natten og har brug for ventilation og støtte, er latex et godt bud. Topmadrassen trykaflaster kroppen og leder varmen væk fra kroppen. Hvis du fryser om natten, kan du overveje wonderpur. Topmadrassen vil forme sig efter kroppen og holde på kropsvarmen.  

 

Delux:

Til Delux-udgaven medfølger en 9 cm trenset topmadras, som fås i wonderpur eller latex. Wonderpur er en topmadras i memory skum, der former sig efter kroppen. Topmadrassen er især velegnet til dig, der har tendens til at fryse om natten, da den holder på varmen. 

Er du derimod typen, der har det varmt om natten, kan du overveje latex. Topmadrassen har en ventilerende egenskab, der gør det lettere for kroppen at afgive varme. Derudover støtter madrassen kroppen på bestemte områder, så du ikke synker ned i madrassen, som det er tilfældet med wonderpur.

Derfor anbefaler vi Norhland Prestige Eksklusiv Boxelevation 2D

Norhlands senge er dansk design og håndværk, når det er bedst. Der er fokus på komfort, kvalitet og design.

Du får 25 års brudgaranti på ramme og fjedre og 5 års garanti på motoren. Så er du sikret mange år frem i tiden. Sengetid giver dig også mulighed for at prøve sengen i 101 nætter og sende den retur, hvis den ikke passer til dine ønsker. Designet er tidløs og stilrent og vil passe godt ind i de fleste indretninger – specielt i den skandinaviske stil.

Specifikationer

 • Dansk design og håndværk
 • Massiv træramme
 • Boxmadras med to lag pocketfjedre
 • 5 komfortzoner
 • Polstring med 25 mm Cooltex
 • Valgfri topmadras i latex eller wonderpur
 • Lys i bunden og slide back-funktion
 • 25 års garanti
 • Trådløs motor med 5 års garanti

 

Til Butik

 

Aura Älv 

 • Kvalitetselevationsseng fra danske Nordic Dream

Aura Fjord - 180x200

Bemærk: Aura Älv boxelevationssengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Dette betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 44.495 kr. til 18.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Aura Älv er en lækker elevationsseng i høj kvalitet. Sengen er udviklet og produceret i Danmark af Nordic Dream, hvor dygtige eksperter og sengehåndværkere har arbejdet sammen for at skabe Aura Älv.

 

3 madraslag for den bedste komfort

Aura Älv er en elevationsseng med hele 3 forskellige madraslag. Nederst skaber boxmadrassen et stabilt leje på elevationsbunden. Elevationsbunden er bygget af svensk fyrretræ, der er solidt og sikrer stabilitet til hele sengen.

Boxmadrassen toppes af en springmadras, og begge madrasser er udstyret med dynamiske pocketfjedre. Pocketfjedrene er danskproducerede og har forskellige modstande alt efter, hvilke dele af din krop, de skal støtte.

Sengen er inddelt i 7 behagelige komfortzoner, der støtter din krop ergonomisk, så din rygsøjle ligger plant. Det får kroppen til at slappe af hele natten, så du kan restituere bedre.

 

Älv topmadras – den mest prisvenlige model

Topmadrassen Älv er én af de mest prisvenlige madrasser fra Nordic Dream, men det betyder ikke, at der er gået på kompromis med kvaliteten.

Topmadrassen har en og en højde på 6 cm og fås med et kraftigt betræk, der kan vaskes i maskinen ved 60 grader. Inde i selve madrassen kan du vælge mellem latex eller memory skum, alt efter hvilke behov din krop har i løbet af natten. Latex er et naturligt og meget åndbart materiale, som afleder varmen fra kroppen, når du sover.

Det er derfor et oplagt valgt, hvis du ofte kæmper med temperaturen under dynen. Memory skum giver en mere eftergivende fornemmelse, og former sig efter din krop for maksimal komfort.

 

Kvalitetselevationsmotor

Motoren er lydsvag og kan justeres glidende, så du kan finde den helt rigtige liggeposition let og enkelt. Du kan sidde behageligt med en god bog, komme til at ligge helt perfekt eller løfte fodenden om natten, hvis du har tendens til hævede ben. 

Du styrer elevationen via den trådløse fjernbetjening.

 

Derfor anbefaler vi den:

 • Elevationsseng i høj kvalitet
 • 3 madraslag
 • Kvalitetselevationsmotor
 • 25 års garanti på ramme- og fjedrebrud
 • 100 dages risikofri prøveperiode

 

Aura Älv vs. markedet

Elevationssenge er en lækker luksus, der gør din komfort og liggeoplevelse i sengen bedre. Vil du gerne investere i en elevationsseng, der kan holde i mange år, så er det vigtigt at vælge god kvalitet. Med Aura Älv er der både fokus på den gode komfort, funktionalitet og det gennemførte, nordiske design.

Aura Älv fås i flere dobbeltstørrelser, hvor hver side kan justeres individuelt. Det er derfor den oplagte seng til parret, der ønsker god kvalitet og fantastisk liggekomfort mange år ud i fremtiden.

Har du ikke fået den rigtige fasthed på madrassen, eller er sengen ikke noget for dig, tilbyder Nordic Dream en prøveperiode på 100 dage, helt risikofrit. På den måde kan du bytte eller returnere din seng kvit og frit. 

 

Specifikationer

 • Bredde: 180 cm
 • Længde: 200 cm
 • Højde: 65 cm
 • Madrastype: Boxmadras, springmadras og topmadras
 • Fjedre: 7-zoners pocketfjedre
 • Topmadras: Latex eller memory-skum med naturligt bambus betræk
 • Farve: Mørk grå, lys grå og blå
 • Ben: 13 cm
 • Motor: Med trådløs fjernbetjening
 • Garanti på ramme- og fjedrebrud: 25 år
 • Garanti på motor: 5 år

 

Aura Älv fås i følgende størrelser:

 

Til Butik

 

BRUXELLES – 180X200 

Billigste elevationsseng

Bedworld Bruxelles

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Med Bruxelles får du en elevationsseng til en skarp pris. Sengen er bygget af kvalitetsmaterialer, hvor alle tekstilerne er Oeko-tex certificerede.

Alle elementerne i sengen er lavet med fokus på den individuelle søvnoplevelse. Sengens design fås i grå og sorte farver, som kan krydres med farverige pyntepuder eller tæpper. 

 

Topmadras med trykfordelende egenskaber

Sengens topmadras har en 40 mm kerne i åndbart latex materiale. Det er vigtigt, at den er lavet af åndbart materiale i god kvalitet, da din krop ligger direkte mod topmadrassen. Latex sørger for at trykfordele, så madrassen støtter de steder, lige præcis din krop har brug for.

Med det åndbare materiale vil madrassen regulere sig alt efter årstiden. Den er fremstillet af polyesterfibre og naturlige træfibre, som giver varmeledning, så du ikke overopheder i sengen. 

 

Madras med 5 komfortzoner

Madrassen har pocketfjedre, som hjælper til, at madrassen former sig efter din krop. Det betyder, at madrassen vil støtte din krop de steder, den har brug for det.

Fjedrene er syet ind i forskellige poser i madrassen. Madrassen har 5 komfortzoner, og latexmaterialet omkring fjedrene sørger for, at din krop ikke overopheder i løbet af natten. Det er sundere i forhold til støvmider og parasitter, så sengen er mere allergivenlig.

 

Fremstillet i danske materialer

Rammen på sengen er fremstillet i solide materialer, som skal holde i mange år. Det betyder, at du ikke skal være bange for at bevæge dig i sengen. Det er dansk kvalitet og med en dansk motor, så du kan bruge elevationsfunktionen, når du ønsker det, uden at frygte slitage. 

 

Konklusion: Derfor anbefaler vi Bruxelles

Sammenlignet med markedet, er sengen fra Bruxelles meget billig i forhold til, at det er en elevationsseng  – og ovenikøbet lavet af gode materialer. Der er ikke gået ned på kvalitet.

Du kan prøve sengen i 101 nætter for at sikre dig, at det er den rette model til dig. Bruxelles-udgaven har ikke antiskrid indbygget, hvilket kan være en ulempe.

 

Fordele

 • 5 komfortzoner
 • Prøv sengen i 101 nætter
 • Dansk produceret
 • 15 års garanti
 • Allergivenlig
Ulemper

 • Ingen anti-skrid

Specifikationer

 • Mål: 180 x 200 cm
 • Højde: 36 cm (ekskl. ben)
 • Beslag til ben
 • Hævefunktion ved hoved- og fodende
 • Fjernbetjening: trådløs
 • Lux Pocket fjedre
 • Komfortskum
 • 11 cm elevationsramme
 • Garanti: 15 år
 • Garanti på motor: 5 år

Til Butik

 

Norhland Signatur Delux Elevation – dansk design og god liggekomfort

Signatur Elevation 180x200 cm
Bemærk: Norhland Signatur Delux Elevation elevationssengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 24.595 kr. til 10.495 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Drømmer du om elevation i luksusklassen? Så lever Norhland Signatur Delux Elevation op til navnet. Den danskproducerede elevationsseng er fremstillet i de bedste materialer og har mange smarte funktioner.

 

Lækkert enkelt dansk design

Norhland Signatur Delux Elevation er designet og udviklet i Danmark af dygtige eksperter, mens danske sengehåndværkere har produceret sengen i gode materialer. Designet er strømlinet, enkel og nordisk, så det er nemt at indrette dit soveværelse med den flotte elevationsseng.

Med hele 5 nuancer at vælge mellem, kan du finde netop den farve, du holder mest af. Du kan også tilkøbe matchende gavl, hvis du ønsker et gennemført soveværelsesmøbel.

Sengen fra Sengetid.dk byder udover et lækkert og gennemført ydre også på et ekstra komfortabelt indre. Sengen er i alt 68 cm høj, hvoraf de 19 cm er ben i valgfrit materiale. Det giver derfor hele 49 cm gode madraslag.

 

God komfort med op til 11 zoner

Den nederste del af sengen er den solide elevationsbund med den danskproducerede elevationsmotor fra Linak. Motoren er både hårdfør, kan justeres trinløst og er helt uden generende støj.

Du kan styre motoren med den medfølgende fjernbetjening, eller du kan downloade den brugervenlige app til både din tablet og smartphone. Det er derfor nemt at indstille sengen efter behov.

Cirka 70% af den samlede komfort finder du i springmadrassen. Springmadrassen i Norhland Signatur Delux Elevation er udstyret med op til 11 individuelle komfortzoner, der ergonomisk trykaflaster din krop.

Ovenpå springmadrassen ligger der en topmadras i enten Wonderpur eller Latex. Wonderpur er særdeles godt, hvis du fryser om natten eller døjer med smerter i led og muskler.

Latex er derimod temperaturregulerende og ekstra godt, hvis du ofte har det vamt om natten.

 

Derfor anbefaler vi den:

 • Danskproduceret kvalitetsseng fra Sengetid.dk
 • 3 madraslag og op til 11 komfortzoner
 • Elevationsmotor fra Linak
 • Lydsvag og trinløs justering

 

Norhland Signatur Delux Elevation vs. markedet

Norhland Signatur Delux Elevation er ikke oversigtens billigste elevationsseng. Du skal derfor være villig til at investere i den gode søvn, hvis du går med den gennemførte danskproducerede model. Det kan dog sagtens betale sig at putte penge i den gode søvn på den lange bane, når du vågner veludhvilet op hver morgen.

Du kan med fordel holde øje med tilbud og kampagner, hvis budgettet er mere stramt. Du kan tjekke den her side, hvor du kan få et overblik over forhandlere med ekstra gode tilbud.

Sengetid.dk har indimellem rigtig gode kampagnetilbud, så du kan få en af deres lækre kvalitetssenge til en ekstra god pris. Har du dog udset dig en elevationsseng, så bør du ikke gå på kompromis med kvaliteten. Du får nemlig ekstra lækre detaljer og elegante løsninger, når du går med modellen Norhland Signatur Delux Elevation.

 

Specifikationer

 • Bredde: 180 cm
 • Længde: 200 cm
 • Højde: 68 cm
 • Madrastype: Elevationsbund, springmadras og topmadras
 • Fjedre: 11-zoners pocketfjedre
 • Topmadras: Latex eller Wonderpur med naturligt bambus betræk
 • Farve: Sort, mørk grå, lys grå, sandfarvet og dyb blå
 • Ben: 19 cm
 • Motor: Trådløs fjernbetjening og app
 • Garanti på ramme- og fjedrebrud: 25 år
 • Garanti på motor: 5 år

Til Butik

 

Norhland Prestige Luksus Elevation

 • Dansk design og håndværk
 • 25 års garanti
 • Støjsvag motor med 5 års garanti

Norhland Prestige Elevation

Bemærk: Norhland Prestige Luksus Elevation elevationssengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 35.995 kr. til 14.495 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Norhland Prestige Luksus Elevation byder på fleksibilitet og masser af komfort. Med en Norhland Prestige elevationsseng får du værdi for pengene og en seng, der er skabt med fokus på komfort, funktionalitet og design.

Du får mulighed for at finde en seng til præcis dine behov. Du kan vælge mellem 4 modeller af topmadrasser med forskellige egenskaber. Du får også mulighed for at vælge mellem 5 tidløse farver, så sengen kan passe ind i netop din boligindretning.

 

Elevationsseng med 5 komfortzoner

Norhland er et dansk brand med fokus på design til den moderne skandinaviske bolig. Brandets elevationssenge er bygget op af en stærk træramme på 20 cm. Oven på trærammen er en springmadras med pocketfjedre. Du får 5 komfortzoner, der giver ekstra støtte til kroppen på områder, hvor der er ekstra behov for det, såsom nakke, skuldre og lænd. Over fjedrene bidrager polstring med 25 mm Cooltex til ekstra liggekomfort.

Du får 25 års garanti på både træramme og pocketfjedre.

Alle Norhland senge er produceret af danske håndværkere på fabrikken i Herning. Materialevalget er i fokus, og designet er minimalistisk og tidløst. Detaljerne er nøje udvalgt, så de bidrager med æstetisk værdi.

 

Støjsvag motor med 5 års garanti

Norhland Prestige Luksus Elevation er udstyret med en motor fra det anerkendte danske brand, Linak. Motoren er støjsvag og driftssikker. Den bruger ikke ret meget strøm, og du kan kontrollere den ved hjælp af en trådløs fjernbetjening. Du får 5 års garanti på motoren.

 

Gør sengen ekstra indbydende

Sengen er med til at definere indretningen i soveværelset. Du kan fremhæve sengen med en sengegavl, et sengetæppe og sengelinned, som afspejler din personlige stil. 

Sengegavlen kan i høj grad ændre udtrykket af sengen. Find et udbud af sengegavle her, hvis du ønsker at give sengen særpræg. Bemærk, at du skal anvende splitlagen til elevationssengen, og dem kan du finde et bredt udvalg af her.

 

Topmadrasser

 

Luksus:

Norhland Prestige Luksus Elevation har en komfortabel 60 mm topmadras, der tåler vask. Vælg den i enten Latex og Celsius, alt efter hvordan din kropstemperatur er om natten. 

Latex er specielt velegnet til dig, der har det varmt om natten, da materialet er ventilerende. Du vil ikke opleve at synke ned i madrassen, da den trykaflaster og støtter områder som lænd og skulderparti.  

Fryser du derimod ofte om natten, er Celsius at foretrække. Memory skum følger kroppens konturer, så du bedre kan holde varmen. Skummet kan være med til at lindre smerter i blandt andet lænd og nakke, som får ekstra støtte.  

 

Delux:

Med Norhland Prestige Delux Superior får du en 9 topmadras i Wonderpur eller Latex skum. Har du tendens til at fryse meget ved sengetid, er den blødere Wonderpur et godt bud. Her vil kroppens varmeste områder synke mere ned i madrassen. Latex skum er et mere oplagt valg for dig, der får det varmt under dynen. Det skyldes madrassens åndbare materiale, som gør, at kropsvarmen bliver afledt.  

 

Natur:

Norhland Prestige Natur Superior har en 10 cm topmadras i 100% latex, som trykaflaster og støtter kroppens led. Det åndbare latex-materiale sænker kroppens temperatur, så soveklimaet kan opleves mere behageligt. Betrækket i vævet 3D bamboo stof er også ventilerende. Det er aftageligt og vaskbart, så hygiejnen er i orden. Tekstilet er mærket med OEKO-TEX 100, som er din garanti for, at det er fri for skadelige stoffer. 

 

Eksklusiv:

Prestige Eksklusiv Elevation fra Norhland kommer med en skridsikker topmadras på 9 cm, der gør sengen mere eksklusiv. Uanset årstid, kan du tage topmadrassen i brug, da det vendbare design har både sommer- og vinterside. Den åndbare bomuldsuld sørger for god ventilation i sommerhalvåret, mens vintersidens uldfor holder på varmen. 

Prestige Eksklusiv Elevation fås i både Latex og Wonderpur. Latex fungerer trykaflastende, så kroppen støttes korrekt. Det er også et åndbart materiale, som hjælper med at sænke kropstemperaturen om natten, og derfor er det en god mulighed for dig, der ofte har det varmt. 

Du vil opleve at synke mere ned i Wonderpur, som kan have en varmende effekt, der er behagelig for dig, der typisk fryser om natten

.

Specifikationer

 • Dansk design og håndværk
 • 20 cm træramme
 • Springmadras med pocketfjedre
 • Fem komfortzoner
 • Polstring med 25 mm Cooltex
 • Valgfri topmadras i Latex eller Celcius
 • Støjsvag motor med 5 års garanti
 • 25 års garanti

Til Butik

 

COPENHAGEN – 180X200 – 7 gode komfortzoner til støtte af kroppen

Bedworld Copenhagen Royal

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Copenhagen er en elevationsseng i kvalitetsmaterialer, der er produceret i Danmark. Med sengen får du en god nats søvn og et sundt indeklima. Elementerne i sengen er lavet med fokus på kvalitet og for at sikre dig en god og behagelig nattesøvn. Alle tekstilmaterialer er desuden Oeko-tex certificerede.

Sengens design er nordisk og minimalistisk, så den passer ind i de fleste hjem. Den skiller sig ikke ud, men vil hurtigt blive en god og skattet ven, når du dejser om efter en lang dag. 

 

Varmeafledende topmadras

Topmadrassen skal sikre, at du ikke overopheder eller fryser om natten. Copenhagens topmadras har præcis de egenskaber. Topmadrassens kerne er i 40 mm naturligt latex materiale, som er åndbart. Sammen med betrækket lavet af polyesterfibre og naturlige træfibre hjælper topmadrassen med at lede varmen væk fra din sovende krop.

Latexmaterialet sørger også for trykaflastende egenskaber, da din krop vil have brug for støtte forskellige steder. Du sover direkte på topmadrassen, og derfor er det vigtigt, at den er lavet i gode materialer, som ikke får dig til at hverken overophede eller fryse. 

 

Madras med 7 komfortzoner

Madrassen har 7 komfortzoner, hvilket hjælper madrassen til at forme sig efter din krop. Det er vigtigt for dig at få støtte de rigtige steder, og madrassens egenskaber hjælper til at give dig den optimale støtte. Den hjælper derudover til at lede varmen væk, så din krop kan ånde i løbet af natten. Tilsammen giver det dig en bedre søvnoplevelse. 

 

Holdbar ramme

Sengens ramme er lavet af solide materialer, som kan holde til lidt af hvert. Du skal derfor ikke være forsigtig med din seng. Rammen er produceret i dansk design, og den er udstyret med en dansk kvalitetsmotor. Der er derfor ingen grænser for, hvor meget du kan trække på elevationsfunktionen. 

 

Copenhagen vs. markedet

Du skal købe Copenhagen, hvis du ønsker en god kvalitetsseng produceret i Danmark og med 7 komfortzoner, som giver dig en behagelig søvnoplevelse. Til forskel fra Bruxelles versionen får du flere komfortzoner og antiskrid indbygget. Det er en anbefaling, at du prøver sengen i 101 nætter – det kan være svært at vide, om sengen er god for dig, indtil du har sovet i den et stykke tid. Du skal også være opmærksom på at bestille den helt rigtige fasthed. 

 

Fordele

 • 7 komfortzoner
 • Allergivenligt
 • Prøv sengen i 101 nætter
 • Dansk produceret
 • 15 års garanti
Ulemper

 • Dyrere model

Specifikationer

 • Mål: 180 x 200 cm
 • Højde: 44 cm (ekskl. ben)
 • Antiskrid
 • 7 komfortzoner
 • Beslag til ben
 • Lux pocket fjedre
 • Polstring: latex
 • Ramme: 19 cm elevationsramme
 • Garanti: 15 år

Til Butik

 

Elevationssenge test med fornuft

I denne elevationssenge test vil vi have stor fokus på, at du får valgt den helt rigtige model, som er tilpasset dit behov og din krop, så du i mange år frem ligger på et leje som forebygger varige men eller skader, og som giver dig de rette betingelser for den bedst mulige søvn.

Det vil gøre dit liv meget mere stabilt og energifyldt, og du vil opleve, at du har meget mere overskud i hverdagen, når du får din nattesøvn, og på det bedst mulige underlag.

Det er underlaget som bestemmer, hvordan du sover, og det er underlaget som bestemmer den grad af komfort du ønsker. Jo mere komfort du har i din seng, jo hurtigere falder du i søvn, og jo mindre vågner du om natten, for f.eks at skifte liggestilling.

Du kan altså undgå at få flere opvågninger i løbet af natten, når bare du vælger den rigtige type elevationsseng.

Det giver mening, at du læser en elevationssenge test, før du træffer en beslutning om en ny seng. Du skal læse så meget materiale som muligt, før du bestemmer dig, og du skal så vidt muligt måske afprøve nogle modeller, så du kan føle og mærke forskellene på de enkelte senge, og dermed finde den bedste elevationsseng til lige præcis dit behov

Mange forhandlere på fysiske butikker og internetbutikker tilbyder, at du kan afprøve din nye seng, før du køber den, eller ombytningsret inden for 14 dage.

Det skal du udnytte eller gøre brug af, hvis det er en mulighed, for så har du et langt bedre beslutningsgrundlag, end hvis du bare har set et billede, og læst et par beskrivelser af sengene.

 

Kroppen og støtte – liggestilling

De fleste danskere lider desværre af mange forskellige gener i båd nakke, skuldre, ryg, lænd, hofter og ben, og det skyldes mange forhold, og mange af dem er arbejdsrelaterede eller, at de sidder for meget ned, og ikke sørger for, at deres kroppe har nok bevægelse i hverdagen.

Når man laver en elevationssenge test, så er det vigtigt, at du som forbruger er klar over, at din krop virkelig har brug for et godt sengeleje, når du skal hvile og sove.

Det betyder alt, at din krop bliver understøttet helt perfekt når du skal sove, og at du ikke også belaster den mens du sover. Den daglige belastning, hvis du for eksempel sidder meget ned i løbet af dagen gør, at din krop skal have optimale betingelser når du ligger ned.

 

Ergonomer anbefaler en god seng

Mange ergonomer slår fast, at alt for mange danskere nedprioriterer kvaliteten på deres seng, og går meget mere op i at have en smart cykel, gå til fitness, eller hvordan deres kogeø i køkkenet ser ud.

Det er en helt forkert prioritering, og eksperterne er helt enige og, at danskerne skal bruge meget mere energi på at finde den helt rigtige seng, for det kan give meget mere livskvalitet i hverdagen, og det kan aflaste deres kroppe så meget, at det tilfører kroppen og sindet helt ny energi, der betyder, at folk kan klare meget mere i løbet af dagen, når de er veludhvilede og kroppen har haft mulighed for at komme sig, ovenpå en hård arbejdsdag.

Din nye elevationsseng skal altså være helt perfekt tilpasset til din krop, så du får mest mulig nattesøvn. Det betyder, at du for eksempel vågner flere gange om natten fordi du belaster kroppen unødigt, eller fordi kroppen ikke kan finde et naturligt leje, hvor den understøttes af en super god madras og en komfortabel topmadras.

Du kan med dit valg af elevationsseng selv få indflydelse på din skønhedssøvn, og det skal du prioritere meget højt. Du skal ikke gå på kompromis med kvaliteten, men holde et højt niveau, så du får mest for pengene.

Det betyder ikke, at du skal gå ud og købe den dyreste model, men at du skal finde en seng, som både understøtter din krop perfekt, og som giver dig den bedste komfort – og det behøver ikke at betyde, at den dyreste er den bedste.

Du kan finde den bedste elevationsseng for lige netop dig, her i vores elevationssenge test.

 

Elevationssengens opbygning og mange fordele

En elevationsseng er det sidste nye skud på stammen i sengemodeller. Den består af en ramme, typisk i træ eller metal, og stellet som madrassen ligger på, er udstyret med et elektronisk system som gør, at madrassen kan løftes i enten den ene ende eller i begge ender af sengen.

Det gør, at du har mulighed for at skifte fra siddende stilling til liggende stilling, blot ved at trykke på en fjernbetjening som styre nivelleringen af din elevationsseng.

Det er ret smart og meget anvendeligt for dem som har behov for at ligge med hovedet lidt højere end normalt, eller for dem som gerne sidder op i sengen og for eksempel læser en bog eller ser tv, inden de skal sove. Der findes også mennesker som sover bedst, hvis fodenden er hævet en smule mens de sover.

Elevationssengen giver altså mange mennesker ekstra muligheder, og det er derfor, at lige denne type seng er meget populær for tiden. Denne type seng er naturligvis lidt dyrere end andre senge, og det skyldes helt sikkert elektronikken som styrer nivelleringen af sengen.

 

Aura Älv - 180x200

Aura Älv – 180×200 fra Nordic Dream

Fokus på kvalitet

Der kan være meget stor forskel på kvaliteten af elevationssenge, og her skal du som kunde være særligt opmærksom på konstruktionen og den elektronik som sengen er udstyret med.

Vælger du en god og solid elevationsseng, så har du en seng i mange år.

Det næste du skal overveje er størrelsen af sengen, for de findes både som enkeltsenge og dobbeltsenge, og selvom i er to i soveværelset, så kan man nogle gange med fordel vælge to enkeltsenge med elevation.

Det er dog en smagssag, hvad du foretrækker og så handler det også lidt om stil og indretning, selvom det bør komme i anden række. Du bliver meget klogere på det hele, ved at læse vores elevationssenge test til ende.

Sengen og kvaliteten er langt det vigtigste, og her må du ikke gå på kompromis. Du skal vælge den model som du ligger eller sover bedst i, og du skal vælge den størrelse og højde som er mest behagelig for dig. Sengehøjden kan være afgørende, hvis du allerede i forvejen har en dårlig ryg, og for eksempel har svært ved at komme “op” og ud af sengen.

Vælger du en model med en god højde, så vil du føle at du stiger ud af sengen, uden at du behøver at anstrenge dig alt for meget. Er du typen som godt kan lide at være så tæt på gulvet og ligge lavt, så er den form for seng eller ramme du skal lede efter, og huske, at du skal lægge højden på madrassen eller madrasserne med i det samlede regnskab.

Her kan du se hvorfor en elevationsseng er et godt valg

 

Mange modeller og forskellige priser

Der findes modeller som bare er en ramme og madras, og så findes der meget flotte og lækkert designede modeller, som ligner et møbel. Hvis du vælger “ramme” typen, så kan du supplere med en gavl som løst tilbehør, så det alligevel ligner en helt almindelig seng.

Det er igen smag og behag, og hvis du er til de lidt dyrere “færdige” løsninger, så skal du vælge det, i stedet for den lidt mere skrabede model. Priserne er selvfølgelig lidt højere på de designede elevationssenge, men de behøver ikke at være bedre end den skrabede model, med et stel og en madras.

 

Størrelser på elevationssenge

Falder dit valg af en ny seng på en elevationsseng med alle de komfortable fordele, der er forbundet med sådan en, så er det rart at vide, at du kan få den i stort set hvilken som helst størrelse, der er på markedet.

Elevationssengene i denne guide fås i følgende mange størrelser:

 •   80×200 cm
 •   90×200 cm
 • 105×200 cm
 • 120×200 cm
 • 140×200 cm
 • 160×200 cm
 • 180×200 cm
 •   80×210 cm
 •   90×210 cm
 • 120×210 cm
 • 140×210 cm
 • 160×210 cm
 • 180×210 cm

Der er så tydeligvis god mulighed for at finde en elevationsseng i lige netop den størrelse, som du søger.

Læg særligt mærke til, at nogle af modellerne leveres i ekstra længde. Med et længdemål på 210 cm vil også ret høje mennesker føle, at sengen er lang nok.

Det kan variere, hvilke modeller der har hvilke mål. Du bør selvfølgelig lige tjekke, inden du træffer din endelige beslutning, om den ønskede model nu også fås i den længde, du efterspørger.

 

Størrelsen på testede modeller

Krone Elevation Plus, er dansk og meget eksklusiv. Den har fem komfortzoner, valgfri ben og en samlet højde på 59 cm. Den kan leveres i følgende mål:

 •   80×200 cm
 •   90×200 cm
 • 120×200 cm
 • 140×200 cm
 • 160×200 cm
 • 180×200 cm
 •   90×210 cm
 • 180×210 cm

Prosleep Boston M700 elevationsseng, der har fem komfortzoner, har en samlet højde på 65 cm. Den kan leveres i disse størrelser:

 •   80×200 cm
 •   90×200 cm
 • 105×200 cm
 • 120×200 cm
 • 140×200 cm
 • 160×200 cm
 • 180×200 cm
 •   90×210 cm
 • 180×210 cm

Der er således et glimrende udvalg af elevationssenge i en virkelig god kvalitet at vælge imellem.

 

Madras - Sensopur

Madras fra Sensopur

Vælg en den rigtige madras

Det er valget af madras til din elevationsseng som afgør, hvordan du sover om natten.

De fleste vælger en super god madras og en lækker komfortabel topmadras til deres elevationsseng, og andre vælger to madrasser og en topmadras.

Du kan få lige så mange madrastyper som der findes senge, og her gælder det om, at du får afprøvet nogle forskellige modeller. Det betyder, at du for eksempel kan besøge en fysisk butik, et sengecenter, og så teste alle mulige typer madrasser igennem.

Der kan godt være forskel på madrasser til elevationssenge og andre sengetyper, men ofte kan de samme madrasser godt bruges til begge typer. Det vil sige, at hvis du allerede har nogle helt perfekt nye madrasser, så vil du også kunne bruge dem til et stel med elevation og fjernbetjening, så du kan nøjes med at skifte stellet ud.

 

En god madras give støtte i ryggen

Når du skal vælge madras, så skal du først og fremmest tænke på din egen liggekomfort, og hvis I er to i soveværelset, så skal I sørge for, at I får hver jeres favorit madras som passer til den seng i skal købe.

Du skal vælge den type madras, hvor du føler og mærker den rigtige støtte af din krop, og særligt, at din ryg ligger vandret, og din bagdel synker lidt ned, som gør at ryggen bliver rettet ud.

Som topmadras skal du vælge en lækker madras som måske virker lidt hård men meget komfortabel. Tænk på, at din krop skal have de bedste betingelse når den skal hvile, og at du ikke vågner flere gange om natten, fordi du har valgt en alt for hård madras. En madras skal støtte, men må ikke være så hård, at din ryg ikke bliver rettet ud i vandret stilling.

Det er altså ikke så meget stellet eller rammen på en elevationsseng som giver dig en god nattesøvn som det er madrassen. De forskellige stel eller rammer vælger du efter kvalitet og hvad du mener passer godt ind i indretningen af det rum som sengen skal stå i. Madrassen skal du sørge for, at den er individuelt tilpasset til både dig og din eventuelle partner.

Her er der mange muligheder for at kombinere madrasser og topmadrasser, så de passer helt perfekt til jer begge to. Det går ikke ud over helheden, og tykkelserne på madrasserne er lige store.

 

Madrassens fjedre

Her handler det om hvor mange fjedre der er i madrassen, hvor tæt de sidder og om de er inddelt i for eksempel zoner. Det samme gælder topmadrasser, men her kan der være en lille forskel i tykkelsen af madrassen, men ikke noget som har den store betydning for jeres komfort.

Sengeekspert og kiropraktor Michael Randsøe udtaler bl.a “En hovedregel er, at rygsøjlen skal være fuldkommen parallel med sengesiden, når du ligger på siden” fortæller han og forklarer yderligere, “at samme regel for så vidt gælder, når man ligger på ryggen.

Man skal ikke kunne føre en hånd ind under lænden – rumpen skal synke ned, mens madras og topmadras skal bule op i lænden, så den ikke hænger og svæver ovenpå madrassen. Det kræver muskelkraft at holde lænden oppe, og så slapper du ikke ordentligt af.”

Du kan læse hele artiklen her.

 

At købe elevationsseng online

Du kan sagtens lave din egen lille elevationssenge test, hvis du tager rundt og samler erfaring hos forskellige Online shop forhandlere i fysiske butikker, og så bestille din seng over internettet.

Det er lidt mere på må og få, hvis du bestiller din elevationsseng over nettet, ved bare at have læst beskrivelsen og set nogle billeder.

Det kan være meget bedre, at se sengen live, og så har du mulighed for at lægge dig på sengen og føle og mærke, hvordan den virker.

Det giver en god fornemmelse i kroppen når den selv har mærket efter. Madrassens egenskaber vil reagere på din vægt, og så vil du kunne mærke, om madrassen følger din krop, så din ryg ligge vandret når du ligger i sengen.

Du vil også kunne se og mærke forskellige topmadrassers egenskaber, hvis du går i en fysisk butik eller forretning. Det giver en lidt større tryghed, og er du stadig i tvivl om hvilken model eller type du skal vælge, så går du bare på internettet igen, og prøver at finde andre modeller som du må afprøve.

 

God service og gode tilbud på internettet

Der findes internetforhandlere som rent faktisk tilbyder dig at bestille en seng hjem, og så får du for eksempel 14 dages fuld returret, så den kan returneres, hvis madrassen for eksempel er lidt for hård. Så returnerer du varen, og efterfølgende sender de dig en ny.

Det er god service, og du sparer tid ved ikke at skulle fare rundt i flere butikker, for at teste den ene og anden elevationsseng af.

Det er forskelligt fra online forhandler til forhandler, hvordan de afregner fragten, nogle er gratis mens andre betaler den ene vej. det kan du se hos de enkelte forhandlere, men du finder mange attraktive elevationssenge tilbud hos online forhandlere. Det er også nemt og bekvemt at bestille sin elevationsseng på tilbud online, og mange af forhandlerne har et ret stort udvalg med masser af elevationssenge på tilbud og udsalg.

Har du for eksempel testet en madras i en fysisk butik, så gælder det bare om at notere navn, mærke og model, så er den sikkert til at finde online også.

Er du mere til at handle seng i en butik, så skal du selvfølgelig vælge dette, men der findes mange fordele ved at gøre det online, og en af dem er prisen, som mange gange kan spare dig for tusinde af kroner for den samme seng.

Priser på elevationssenge

Priserne på elevationssenge er meget forskellige, og du kan få elevationssenge fra omkring 4.000 kroner og opefter. Der findes også senge til både 20.000 kroner og 30.000 kroner som kaldes for premium eller luksus modeller, og det skal du nok tage med et gran salt, da det ofte er her, at du smider for mange penge efter brand og investorer.

I denne elevationssenge test har vi fundet modeller i flere forskellige prislag.

Hvis du vil have en god og solid elevationsseng, så skal du tilpasse det til dit budget, og så få mest for pengene. Går du op i mellemgruppen af elevationssenge, så kan de fås fra 8.000 kroner pr. styk, eller 14.000 til 16.000 for en dobbeltseng. Her får du virkelig noget for pengene, og masser af holdbarhed.

 

Liggestilling og ergonomi

Det handler som mange eksperter og ergonomer er inde på, at mennesker prioriterer lidt anderledes i hverdagen.

Det betyder så meget for dit helbred, sundhed og velvære, at du sover godt om natten. Længe og godt. Du skal ændre dine livsvaner en smule, gå tidligere i seng, og så skal du vælge den helt rigtige seng, når du skal sove.

Det er særligt mennesker som allerede har mange skavanker, som kræver, at de får en god støtte i sengen, da det aflaster kroppen, og når kroppene er aflastet og kan hvile i den rigtige liggestilling, så har den bedre mulighed for at restituere. Men det er i princippet alle som skal have den bedste seng, blandt andet for at udligne de belastninger som man udsætter kroppen for i løbet af dagen.

Jo mere din ryg for eksempel belastes eller anstrenges i hverdagen, jo mere behov har den for at hvile på den helt rigtige måde. Det betyder for eksempel, at din bagende skal synke ned i madrassen sådan, at ryggen, når du ligger på den, ligger helt vandret. Gør den ikke det, og er din lænd ikke støttet af en topmadras for eksempel, så er underlaget en smule for hårdt.

 

Dårlig ryg og uoplagthed

Det er et typisk symptom på, at du har en dårlig seng, hvis du har kronisk ondt i ryggen og døjer med smerter. Det kan gøre, at du vil føle meget uoplagt og træt, når du vågner om morgenen. Det giver en meget dårlig start på dagen, som i øvrigt også bliver slem at komme igennem.

Det er ikke uden problemer, når du får afbrudt din søvn flere gange om natten fordi, at kroppen ikke kan finde et godt leje, og afbrudt søvn giver mangel på søvn, og det giver i længden stress og din livskvalitet bliver forringet i en grad som ikke er til at leve med.

Du kan også læse denne artikel på Kristeligt-dagblad.dk, der giver indblik i, hvor vigtigt det egentligt er, at man får den søvn man har behov for.

Mange begynder at tage sovemedicin og andre meget andet, og det kan undgås, bare ved at vælge en rigtig god seng, og her er elevationssengen et godt bud. En elevationssenge test er bare en af måderne, at finde den rigtige seng for dig, og du kan måske finde andre lærerige artikler om samme emne.

Du kan kigge på denne side hos Rigshospitalet, hvor de kommer med forskellige anbefalinger til bøger, du kan læse vedrørende søvn og smerter.

 

Den moderne og smarte elevationsseng

Det kan godt være at du har haft lyst til at investere i en elevationsseng fordi du har set en lignende hos familie, venner eller bekendte, men det skal være af den helt rigtige grund du skifter seng, og det skal ikke handle om, at det er smart og moderne, og fordi alle andre gør det.

At skifte seng er et individuelt projekt, hvor du skal finde en seng som passer på din krop og dit helbred på den lange bane, og det skal handle om, at du prioriterer alt omkring din søvn meget højere end du gør i dag.

Det kræver en ny seng, og så kræver det ændringer i din hverdag, og for eksempel dårlige vaner som at drikke kaffe og cola før du går i seng, eller at du ser tv lige op til du går i seng.

Disse meget normale vaner er ikke befordrende for en god nattesøvn, og hvis du vil vide meget mere om, hvilke dårlige vaner du har, inden du går i seng, så skal du læse et par nyttige artikler om søvnen og hvad du kan gøre for at gøre den meget bedre.

 

Du sover bedre i en god seng

Ud over hvad du gør lige før du går i seng, så handler det også lidt om hvad du gør og hvad du spiser. Det er derfor vigtigt, at du gennemtænker disse faktorer samtidig med at du investerer i en ny elevationsseng.

Der er nemlig rigtig mange faktorer som gør, at du kan forbedre din søvn betydeligt, og at du på den måde får skabt grobund for langt mere energi til næste dag. Derfor har vi lavet denne elevationssenge test, så du kan blive inspireret til at gå mere op i din søvn.

Det bliver tit undskyldt med stress, overgangsalder og meget andet, når folk ikke sover godt om natten, men det er der ikke meget hold i. Det skyldes helt sikkert kvaliteten af sengen, og den måde du lever dit liv på. Det kan du forandre, og så vil du opleve langt mere livskvalitet og glæde i din hverdag.

Det gælder for dig, og resten af din familie, at hvis de ligger og sover godt om natten, så vil alle have et meget større overskud i hverdagen, mere tålmodighed og et langt mere indholdsrigt liv.

Uanset hvilken type seng du vælger, når bare den har en bedre kvalitet i forhold til det du har nu, så gælder det om at finde den bedste madras og topmadras. Om det er en madras til en elevationsseng, kontinentalseng eller en sengeramme, er ikke så afgørende.

Finder du en seng som måske er lidt over dit budget, så er der faktisk mulighed for at få den finansieret delvist af et hurtigt lån gennem en af forhandlerne.

 

Her kan du se flere fordele ved en elevationsseng

 

FAQ

Hvordan vælger jeg en elevationsseng?
Når du skal vælge en elevationsseng, så er det enormt vigtigt, at du overvejer dine personlige behov og præferencer. En ting som du for eksempel bør overveje, er fastheden på madrassen, såvel som hvordan din elevationsseng er i stand til at hæve og sænke sig.
Hvilken elevationsseng er bedst til prisen?
Det er svært præcist at give et bud på, hvilken specifik elevationsseng der er den bedste til prisen. En god seng passer til præcis dine specifikke behov og præferencer, hvormed den elevationsseng, som er bedst til prisen for en anden person, måske ikke er den bedste for dig.
Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg køber en bund til en elevationsseng? 
Når du skal købe en bund til din elevationsseng, er det en god ting at være opmærksom på, hvorvidt bunden er udstyret med en madrasbremse. En sådan bremse giver dig garanti for, at madrassen ikke glider ud af den ønskede position. Dertil bør lamellerne være af en god kvalitet.
Kan jeg bruge min egen sengegavl på en elevationsseng? 
Som hovedregel kan du sagtens bruge din egen sengegavl, selvom du køber dig en elevationsseng. Dog kommer det selvfølgelig helt an på designet på sengegavlen, for den skal selvfølgelig have et design, som tillader madrassen mulighed for at hæve og sænke sig frit både i hoved- og i fodenden.

⚠️ Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Elevation Deluxe

Elevation Deluxe

God liggekomfort pga. af et omfattende fjedersystem.

Elevation Deluxe er en ny eksklusiv elevationsseng, som er designet og produceret i Danmark. Med en Elevation Deluxe får du en seng, hvor kvalitet, komfort og design går hånd i hånd.

Denne model kan fås i 3 forskellige farve. Farverne er Sort, grå og sandfarvet, og de passer ind i de fleste moderne hjem. Den er produceret med en ekstremt lydsvag motor fra LINAK, hvortil der medfølger en trådløs fjernbetjening.

Ydermere har elevationssengens springmadras et fundament af et individuelt fjedrelag. Du kan vælge denne elevationsseng med enten pocketfjedre, eller med multipocket fjedre. De 2 fjedretyper er kendetegnet ved god støtte, ekstraordinær komfort og ikke mindst høj fleksibilitet, da fjedrene arbejder individuelt.

Springmadrassen er tilpasset til netop din krops vægt og form, hvorved dine primære trykpunkter får den rette støtte. Nogle meget praktiske funktioner er derudover, at den bevarer en konstant elasticitet og har en kølende effekt.

 

Fastheden af madrassen er afgørende for din nattesøvn

Ved denne elevationsseng kan du vælge mellem en mellem eller en fast fasthed. Det betyder, at du ud fra egne behov og ønsker kan tilpasse din seng til lige netop dig.

Er du fan af en hård seng, kan du vælge en mere fast madras til elevationssengen, og er du omvendt mere til en blød seng, er dette også en mulighed. Du får således en unik elevationsseng, der kan give dig den optimale komfort.

Generelt kan det dog siges, at jo mere du vejer, desto mere fast skal din madras være.

 

Specifikationer

 • Størrelser: 80×200 cm, 80×210 cm, 90×200 cm, 90×210 cm, 105×200 cm, 120×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm, 160×210 cm,180×200 cm, 180×210 cm
 • Farve: Sort, grå og sandfarvet
 • Højde i alt: 46 cm uden ben (Ben kan tilkøbes i egetræ eller i stål og fås i 16 eller 22 cm.)
 • Lameller: 27 elevationslameller
 • Hæve- og sænkefunktion: Hovedet og fødderne
 • 5 cm memory skum eller latex topmadras medfølger
 • 15 års fabriksgaranti på fjedre- og rammebrud
 • 5 års garanti på elevationsmotoren

Krone Elevation Plus

Krone Elevation Plus elevationssengKrones eksklusive elevationsseng med luksus topmadras er dansk, når det er bedst.

Hvis du slås med rygsmerter, uro i benene, har et behov for at sidde op og sove på grund af vejrtrækningsproblemer er denne seng optimal.

Handler det om at opfylde et behov for at sidde i sengen og læse, se TV eller hygge dig med din laptop hvilende på en specielt designet laptop pude er det bestemt værd at overveje at investere i en elevationsseng eller en sengeramme med elevationsbund.

En elevationsseng er fortrinlig, når det kommer til at opnå den støtte, din krop har brug for. Har du ondt i ryggen, skal der ikke meget mere til end at hæve benene en smule. På den måde vil trykket på rygsøjlen ændre sig. Uro i benene afhjælpes i det hele taget, når man løfter sine ben opad.

Endelig er det selve det faktum, at sengen kan være langt mere komfortabel at slappe af i, end selv den behageligste lænestol. Grundene, til hvorfor så mange elsker elevationssengen, er mange.

Den primære årsag til, at en investering i en elevationsseng er værd at overveje, kan forklares ved det enkelte faktum, at sengens indbyggede motor gør det muligt at indstille din seng til dén position, du bedst kan lide at sove eller sidde i.

 

Elevationsseng med kvalitetsmotor

Krone modellen Elevation Plus er baseret på en LINAK motor, der er kendt for sit brede sortiment af motorer til alle former for elevationssenge.

Med over 30 års produktudvikling på bagen har LINAK den bredeste kollektion af gennemtestede og accepterede produkter. I den moderne elevationsseng er løsningerne lette at indpasse til sengens øvrige design, og de er meget brugervenlige.

Motorerne fra LINAK er driftssikre, holdbare og støjsvage systemer på samme tid med, at de er energieffektive og miljøvenlige pga. at strømforbruget under standby er lig nul. LINAK aktuator-systemer tilbyder for nogle modeller trådløs fjernbetjening eller en app til tablet og smartphone.

Kronemodellen udmærker sig ved, at man med et enkelt tryk, på den trådløse fjernbetjening, frit kan vælge enten at løfte eller sænke både hoved- og fodende. Dette er specielt nyttigt, når du vil læse eller blot slappe af. Du kan altid opnå den bedst tænkelige liggeposition.

Ved siden af dette skal det bemærkes, at sengen er udstyret med en smart udformet mekanisme, der sikrer, at sengen altid holder den samme afstand fra væggen, uanset hvor meget du ændrer positionen. På den måde slipper man for, at sengen ridser eller på anden måde beskadiger væggen.

Sengen er baseret på fem liggezoner og pocketfjedring og også denne model leveres med valgmuligheder, når det kommer til topmadrassen eller benene.

Topmadrassen leveres i forskellige grader af hårdhed, enten Latex (hård) eller Wonderpur (blød skummadras).

Benene leveres i enten Jack Chrome eller champagne ben.

 

Specifikationer

 • Størrelser: 80×200 cm, 90×200 cm, 120×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm, 90×210 cm, 180×210 cm
 • LINAK motor – Dansk kvalitet m. 5 års fuld garanti
 • Valgfri Latex eller Wonderpur topmadras på 10 cm med vaskbart betræk
 • 5 komfortzoner baseret på pocketfjedre
 • Fjedre pr. m2: 250
 • 15 års garanti (Brud på ramme eller fjedre)
 • Valgfri ben; Jack Chrome eller Champagne.
 • GRATIS levering


Denne side er anmeldt af: Nicklas M. Paulsen Rating 5/5