Vælg en side

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

En dårlig madras eller en slatten dyne er ikke lige sagen. De kan sammen eller hver for sig hurtigt lede til, at du får en rastløs nat, med alt hvad dertil hører, i form af en efterfølgende dårlig dag. Så det er noget, du sikkert helst ikke ser ske. Men hvad med kvaliteten og komforten af ​​dine hovedpuder?

Uanset om du ligger på ryggen, på maven eller på siden, kan den helt rigtige hovedpude hurtigt gøre en forskel, når det kommer til kvaliteten af ​​din søvn og din liggekomfort. Hovedpuder er der for at støtte en af ​​de vigtigste og travleste dele af din krop.

Har du tænkt på, at det menneskelige hoved vejer mellem 4,5 og 5,5 kg? Nej vel, så det betyder noget med den hovedpude; hvis du ser på en hovedpude som ”bare en hovedpude”, kan du godt tænke om igen.

Guide til valg af hovedpude

 • Sover du på ryggen eller maven, anbefaler vi en lav hovedpude
 • Sover du på ryggen eller siden, anbefaler vi en mellem hovedpude, medmindre at du har brede skuldre
 • Sover du på siden og har brede skuldre, anbefaler vi en høj hovedpude
*Dette er vejledende råd for valg af hovedpude, og det kan være anderledes for dig

Alt for mange har problemer med at sove

I Sundhedsstyrelsens Nationale Sundhedsprofil for 2013 konkluderede man, at 41 procent af danskerne siger, at de har været berørt af søvnproblemer inden for de seneste 14 dage, og af disse er det hele 11 procent, der svarede, at de havde været meget generet af disse problemer.

Søvnbesvær opstår med alderen, og kvinder har oftere søvnproblemer end mænd. Forbruget af sovemedicin er for højt, og det rejser unægtelig spørgsmålet om der findes andre veje at gå for at opnå en god dyb søvn.

Her spiller især REM-søvnen ind; REM søvn påvirker vore hjerner, vores sundhed og vores hverdag. REM står for ”Rapid Eye Movements” – de hurtige øjenbevægelser i søvnens 4. stadie.

Sovemedicin er ikke et ubetinget gode for din nattesøvn. Medicinen har den uhensigtsmæssige sideeffekt, at den kan være vanedannende, og den kan i nogle tilfælde virke ødelæggende på den nødvendige REM-søvn.

Vi har, i denne guide til den bedste hovedpude, kigget nærmere på hovedpuder fra Soveland.dk, Bedrenætter.dk og Sengetid.dk.


Trænger du også til en ny dyne? Se hvilken vi har kåret til Bedste dyne – Dyne test

Hovedpuden bliver ofte overset

Et simpelt sted at starte afhjælpningen af søvnproblemer er at se på din seng, din madras, din dyne og den ofte glemte hovedpude. Ja så lidt skal der til.

Ifølge det britiske søvnråd skal en god pude støtte hovedet, så du ligger i den rigtige stilling. Det betyder, at hovedet skal ligge i samme position, som hvis du stod oprejst med en god kropsholdning.

Graden af ​​understøttelse kan variere fra person til person. Er hovedpuden for blød, vil dit hoved falde tilbage og lægge pres på nakken, mens en pude, der er for hård, vil efterforlade dig med stivhed i nakkeregionen.

Hertil kommer spørgsmålet om hygiejne. Hvor ofte skifter du egentligt dine puder ud; det gælder både de puder, der ligger i skabene eller de, der er frit liggende på sengen i dit soveværelse?

En voksen person kan afgive op til en liter sved hver nat. Som alt andet sengetøj skal puder vaskes fra tid til anden. Det er imidlertid ofte en opgave, der bliver udsat igen og igen. På den måde hober bakterier og naturligt forekommende snavs sig op på hovedpuden. Det kan derfor kun anbefales, at du udskifter dine puder efter to til tre år.

Jo der er mange ting, der skal tages i betragtning. At shoppe rundt efter den korrekte pude, der passer til dine individuelle behov kan hurtigt bringe dig ind i et minefelt. Et udtryk du ofte støder på er ”bæreevne” eller den såkaldte tog-værdi.

Bæreevnen er et udtryk for pudens dun- og fjerkvalitet samt dens levetid. Bæreevnen omfatter kun naturfyldspuder, og den går på en (tog-) skala fra 2 til 12. Desto højere tog-værdien er, desto bedre er bære- og isoleringsevnen. Så den typiske sommerpude har en lav værdi, mens vinterpuden har en høj værdi.

Men der er råd at hente. Her har du nogle af de bedre valg, når du skal finde den bedste hovedpude til lige præcis dit behov.

Er din madras slidt og overvejer du at investere i en ny? Måske kan en topmadras klare det for dig. Tag et kig på vores topmadras test – Bedste topmadras

Snedronningen (Bedst i test)

Snedronningen hovedpude - Bedst i test
Hovedpude-serien ”Snedronningen” fremstilles af danske Ringsted Dun, og det er din garanti for, at du får, hvad du betaler for.

Her har du ganske enkelt en pude af høj karat. Det ydre pudefyld er gåsedun, og puden er inddelt i 3 kamre. Det midterste kammer består af 60 % gåsedun samt 40 % gåse-småfjer, og i det allerinderste kammer er der kun småfjer.

Det er alt sammen noget, der medvirker til at skabe en god sovekomfort.

Selve betrækket er fremstillet i et chikt hvidt bomuldsbatist med en flot sort finish, der gør puden superlækker. Produktet er allergitestet og deklareret i forhold til Oeko-tex standarden.

Du skal vælge hovedpude efter, om du sover på ryggen, på siden eller på maven. Valg af den rigtige pude, er en af de vigtigste faktorer for en god nattesøvn.

Vi anbefaler dig at vælge en hovedpude, der passer til din sovestilling. Er du stadig lidt i tvivl, så kan du med fordel se BedreNætters guide nederst i kategorien ”Dunpuder” for at blive mere klog på hvilken pude, der kan forbedre din nattesøvn.

Snedronningen forhandles af Soveland i 3 forskellige højder, henholdsvis lav, mellem og høj. Puden kan kombineres med en dyne i samme serie.

Snedronningen kan med fordel kombineres med en SVAL (Sommerdyne) & en LUN (Helårsdyne). Disse dyner befinder sig ganske vidst i det luksuriøse og dyrere markedssegment – men du vil uden tvivl få en rigtig god nattesøvn.

Produktspecifikationer

 • Størrelser: Lav, mellem & høj
 • Bæreevne 12 / 8 (afhængig af størrelse)
 • Kombination af Gåsedun og Småfjer
 • Fyldvægt 500g
 • Hvid 100% Bomuldsbatist – Super Soft Finish
 • Certifikater: NOMite, Øko-tex 100 & Downafresh.
 • Vask 60 grader og tørre-tumbling på mellem varme

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Paradies Dina hovedpude(Bedst til prisen)

Paradies Luana hovedpudeMarkedet for hovedpuder er righoldigt, og man skal se sig godt for, hvis det er en kvalitetspude man ønsker sig. En pude skal sikre dig den optimale søvn. De anvendte materialer m.h.t. pudens indhold, form og størrelse varierer imidlertid en del.

Du står med et valg, der kan indebære så vidt forskellige materialer som naturlatex, uld, silke, boghvedeskaller, skumgummi for nu blot at nævne nogle få. Men med den rette rådgivning er det nu ikke så svært at danne sig et overblik, som man umiddelbart går rundt og tror.

Paradies Dina er en første klasses pude med naturfyld. Det fløjlsagtige stof giver en behagelig følelse. Det høje indhold af fjer understøtter hoved- og nakkeområdet særdeles godt.

Denne klassiske 3-lags pude indrettet med et pudebetræk og fyld af andedun og småfjer er superfleksibel og kan bankes helt flad eller mosles godt sammen, så den fylder tæt på ingenting.

Andedun et almindeligt materiale, der anvendes i mange dyner og puder. Ænder er ikke så store som f.eks. gæs, og de bliver i mange tilfælde slagtet tidligt. Dette indebærer, at de ikke når at udvikle en fin fjerdragt, og dunene er ikke så store som fra de fleste andre fugle.

Pudebetrækket er i mange tilfælde fremstillet af bomuld, hvilket også gælder for Paradies Dina puden. Puden fremstår æstetisk smukt og ren. Den er fremstillet i Tyskland, hvilket borger for god kvalitet.

Puden er fremstillet uden brug af optisk hvidt for at skåne miljøet og varen er Oeko-tex 100 certificeret. Dette er din garanti for at produktet er 100% fri for skadelige kemikalier. Puden leveres med et broderet varemærke

Paradies Dina puden leveres plomberet. Det er vigtigt at notere sig, at såfremt plomberingen bliver brudt, er det ikke muligt at bytte eller returnere varen. Plomberingen er en garanti for at puden er fabriksny.

Kvaliteten af andedun ligger typisk ikke over en bæreevne på 10, hvilket gør fjerene yderst velegnede som pudemateriale. Bæreevne har at gøre med pudens indhold af luft. Desto finere dun puden indeholder, desto mere luft er der i den, og det er det der bestemmer bæreevne og isolering.

En dyne med 500 gram gode dun kan isolere ligeså godt som et pudeindhold svarende til 1.000 gram fjer. En bæreevne på 12 er lig med 100% dun. Når Paradies Dina har en bæreevne 10 svarer det typisk til et pudeindhold af ca. 85-90% andedun

Produktspecifikationer

 • Størrelse: 60 cm x 60 cm
 • Fyldvægt 830 mg.
 • 90% andedun og 10% andre fjer.
 • Pudebetrækket 100% bomuld
 • Farve: hvid
 • Vaskbar ved 40 ° C
 • Miljø og kvalitetsgodkendt
 • Oeko-tex 100 certificeret
 • Paradies certificeret

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

BALANCE by BN

BALANCE by BNM.h.t. pudehøjde fås BALANCE by BN (bedre Nætter) i forskellige dimensioner. Dette er selvsagt bestemt af, hvordan du ligger bedst.

Bedre Nætter opdeler hovedpuderne i forskellige størrelser – lav, mellem og høj. På den måde får du den rigtige pude afstemt efter netop dine behov.

Hovedpude-fyldet er andedun, som giver puden den rette lethed og fylde. Puden er garant for den perfekte temperatur, så din nattesøvn skulle hermed være sikret.

BALANCE by BN har en bæreevne på 8 (tog-værdi), så den er velegnet til brug året rundt.

Bedre Nætter slår på, at et sundt dansk produktionsmiljø er det samme som, at man får et sundt produkt. Sunde arbejdsvilkår og strenge produktionskrav er her en selvfølgelighed, der borger for denne kvalitet. Ikke overraskende har produktet modtaget en del produktions- og miljøcertifikater, der ”brander” det som venligt overfor allergikere, dyr og i det hele taget er puden sund for dig.

Når hovedpuden f.eks. er tildelt NOMITE-certifikatet er det et udtryk for at støvmider ikke er et problem. Hertil kommer Oeko-tex, der er en garanti for, at produktet er af højeste kvalitet.

Produktspecifikationer

 • Størrelser: Lav, mellem & høj
 • Bæreevne 10
 • 90% andedun
 • Fyldvægt 475 gram
 • 100% bomuldscambric
 • Certifikater: NOMITE, Downafresh, Oeko-Tex klasse 1
 • Vaskbar ved 60 grader og den kan tørretumbles.

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

Er det også på tide at skifte din seng ud? Find den bedste kontinentalseng, for lige præcis dig, i vores kontinentalseng test – Bedste kontinentalseng

Paradies Softcell® Cool

Paradies Softcell® CoolParadies Softcell® Cool er baseret på en innovativ tekstilfiber fyldning. Dette foranlediger et mærkbart køligere, mere tørt og beroligende soveklima i din seng. Den aktive temperaturregulering skaber den optimale luftcirkulation og en forbedret fugtighedstransport.

Puden her er materialemæssigt set en kombinationspude (se tabel ovenfor), fordi den består af et skummateriale, viskose med paraffin, der har en afkølende temperaturregulerende og trykaflastende funktion.

Hertil kommer indholdet af polyester. Puden retter sig op til sin oprindelige form, når man rejser sig. Indholdet af polyester har ikke de samme egenskaber. Her er der tale om et materiale uden ’hukommelse’. Materialet giver efter for pres.

Puden har to forskellige sider, en med afkøling og Dryfix® – for en kølig og mere tør søvn – og en ventilationsside lavet af en luftig tredimensionel klimapolstring, der skaber den optimale luftcirkulation. Puden kan vendes, og den er vaskbar.

Små mikrokapsler fyldt med faseændringsmaterialer (PCM) reagerer på temperaturforskelle ved at ændre sin status fra fast til flydende og omvendt. Når legemstemperaturen og omgivelsestemperaturen stiger, gemmer kapslerne på overskydende varme. Så puden afkøles.

Undersøgelser foretaget af et uafhængigt forskningsinstitut bekræfter, at stigende temperaturer leder til en afkøling.

Puden leveres plomberet. Hvis plomberingen brydes er det ikke muligt at bytte puden eller sende den retur. Køber har på den måde en garanti for at puden leveres ubrugt og fabriksny.

Puden er Oeko-tex 100 certificeret og hermed miljøgodkendt. Paradies brandet borger for en høj kvalitet.

Produktspecifikationer

 • Størrelse: 60 cm x 60 cm
 • Vægt: 150 gram/m2.
 • Fyld: 50 % viskose med kølende paraffin mikrokapsler, 50 % polyester.
 • Bomuldsbetræk i 100 % bomuld med Paradies Dryfix overflade.
 • Paradies certificeret
 • Oeko-tex 100 certificeret

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Temprakon® dunpude

Temprakon® høj DunpudeTemprakon® hovedpuden har en bæreevne på 8, hvilket ligger i den lettere ende af tog-skalaen og derfor peger mod sommer og varme.

Det er enormt vigtigt, at du vælger den rigtige pude, hvis du vil undgå smerter og problemer med nakken og skuldrene. Din ryg skal helst ligger i en neutral position natten over; din sovestilling spiller med andre ord med, når du skal vælge den helt rigtige pude for dig.

Temprakon® hovedpuden er høj og derfor velegnet for den, der sover meget på siden og på ryggen. Bedre Nætter, der forhandler puden har lagt en guide op under kategorien ”Dunpuder”, så du bedre kan træffe det rette valg m.h.t. hovedpude.

Temprakon® puden er revolutionerende i den forstand, at den er opbygget med en aktiv temperaturregulerende side. På den måde tilpasser puden sig din temperatur; din nattesøvn bliver hverken for varm eller for kold. Men husk at vende den aktive side mod dig selv. Den aktive side genkendes let, fordi den har et mærke med navnet ”Certified Space Technology”.

Temprakon® lave pudeversion består af 60 % hvide dun og 40 % naturfyld. Samtlige andedunsfjer i puden er europæiske. Hertil kommer, at produkter fra Temprakon® er fremstillet af udvalgte dun og pudevårs-stof, der sikrer dig en høj kvalitet.

Med de mange fornemme certifikater (NOMITE, Downafresh, Oeko-Tex klasse 1, Downpass Feathers) er hovedpuden allergikervenlig og god mod dyrene.

Produktspecifikationer

 • Størrelser: Lav, høj & aflang
 • Bæreevne 8
 • Fyld 60 % hvide europæiske dun – 40 % naturfyld
 • Fyldvægt 600g
 • 100 % Bomuldscambric med fresh behandling
 • Certifikater: NOMITE, Downafresh, Oeko-Tex klasse 1, Downpass Feathers
 • Vaskbar ved 60 grader og den kan tørretumbles eller hænges på tørresnoren

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Svinedrengen

Svinedrengen - MellemstørrelseIgen et produkt fra Ringsted Dun og det borger som sagt for kvalitet. Hovedpuden “Svinedrengen” er fremstillet i bomuldssatin med en boks-kant bestående af moskusdun og småfjer.

Moskusdun stammer fra moskusanden og ikke, som man måske forledes til at tro den grønlandske moskusokse. Pudens kerne består af 30 % Moskusdun og 70 % understøttende småfjer.

Hovedpuden er en mellempude i tre lag. Det yderste lag består af nye hvide 90 % europæiske moskusandedun og 10 % småfjer. Kernen består af nye, 30 % europæiske andedun og 70 % småfjer, mens det inderste lag er småfjer alene.

Produktspecifikationer

 • Størrelser: Lav, mellem & høj
 • Leveres i tre størrelser høj, mellem og lav.
 • Bæreevne 11/7 (alt efter pudestørrelse)
 • 90 % moskusdun
 • Fyldvægt 750 g
 • Pudevår: Hvid bomuldssatin
 • Certifikater: Oeko-Tex klasse 1, NOMITE, Downafresh
 • Vaskbar ved 60 grader og den kan tørretumbles eller hænges på tørresnoren

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Softy contour hovedpude

Softy contour hovedpudeParadies Soft serie omfatter et sortiment af puder kendetegnet ved de nyeste tekstilfiberkugler også kendt som Paradies Softys®. De er lette at vedligeholde og de leveres som medium/fast. De fleste af de hovedpuder, der sælges er medium høje og medium faste svarende til den gennemsnitlige højde og drøjde for den danske befolkning.

En mellemhøj hovedpude er hverken høj eller lav. Den ligger midt imellem de to ydre værdier. Der er stor forskel på medium hovedpuder, fordi højden bestemmes af fyldmaterialet. Pudemodellerne er tilgængelige i versioner, der tilbyder mellemstore og faste støtteniveauer til halsregionen og hovedet.

Udover at give fremragende støtte til hoved og nakke, byder soft serien på mange ekstra funktioner, såsom et pletfrit stof finish (100 % flourcarbon fri), der sikrer en lettere pleje, en optimal luftcirkulation og en hurtig fugtighedsdisponering.

Pudefyldet er fremstillet i 100 % polyester og pudebetrækket er fremstillet i fin tråd med et vel ventileret stof kendt som Maco percale. Percale er et fint vævet lærredsstof med en sølvblå snorekantning på pudens søm. På selve puden er der broderet et mærke for Paradies, der borger for god kvalitet.

Puden er vaskbar og den er Oeko-tex 100 certificeret. Dette er din garanti for at produktet er 100 % fri for skadegørende kemikalier.

”Softy Contour” er en del af soft serien og specielt denne pude udmærker sig ved sin høje støttekraft og sin holdbarhed. Pudefyldet er regulerbart, så man kan ændre på den støttende funktion. Skulle du få behov for ekstra fyld, er der en lynlås til individuel påfyldning af fyld.

Puden leveres plomberet. Dette er din garanti for produktet er virkeligt nyt. Hvis plomberingen er brudt, er det ikke muligt at bytte den.

Produktspecifikationer

 • Størrelse: 60 cm x 60 cm
 • Fyld: 100 % polyester
 • Betræk: Percale med sølvblå snorekantning
 • Vaskbar op til 60 ° C
 • Paradies certificeret
 • Oeko-tex 100 certificeret

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Hvornår får du brug for en ny hovedpude?

Ligesom med alt andet holder puder ikke evigt. De mister deres effektivitet. Den gennemsnitlige levetid for en pude er omkring 2 til 7 år afhængig af pudens kvalitet. Når du skal vurdere om du har behov for en ny pude skal du gøre følgende:

 • Fold din pude på midten
 • Placer en sko eller anden let vægt på toppen af ​​puden.
 • Slip puden

Hvis ikke puden af sig selv folder sig tilbage til sin naturlige position, når skoen fjernes fra den, og hvis puden i det hele taget har mistet sin form, fasthed og støtte bør du overveje at købe en ny.

I denne video kan du se hvordan du skal vedligeholde og rengøre din hovedpude, samt om det er tid til at skifte den ud

Hvilken hovedpude er den bedste til lige netop dig

At vælge den rigtige pude afhænger af tre faktorer. For det første er der din primære sovende stilling. For det andet er der støtten puden giver dit hoved og nakke. Og for det tredje skal du tænke på hvilken form for materiale der bruges som fyld i puden. Sidstnævnte er behandlet under produktbeskrivelserne af de enkelte puder ovenfor.

Den største faktor til at bestemme størrelsen og formen på din perfekte pude er din sovestilling.

 • Sover du på siden er det bedst med en fast tyk pude, som danner en bro over kløften mellem din madras og dit hoved, så nakken og hovedet ligger i niveau med ryggen. Puder til de, der sover på siden, bør være faste og mellemstore.
 • Sover du på ryggen har du behov for en mellemstor pude, der yder dig nok støtte til hoved og nakke. Højden skal hverken være for meget eller for lidt. Er den for høj, så den ligger skråt under hovedet ligger du ikke i samme position, som hvis du står op. Er den så lav at nakken glider bagover er du igen ude af det, der svarer til en opretstående position. Mellem- og lave puder der sikrer den lige position er nummer 1.
 • Sover du på maven skal du have mindre støtte, så her bør du vælge en relativ blød, lav, flad pude. Du skal løfte hovedet fra jorden lige nok til at justere halsen og ryggen til en udstrakt stilling.

Er du i tvivl om det “blot” er en ny hovedpude du trænger til, men måske nærmere en helt ny seng. Føler du ikke, at økonomien er til en af de dyre luksussenge, så tag et kig på vores boxmadras test – Bedste boxmadras

Hoved-, hals- og nakkestøtte

Her er en hurtig test, du kan gennemføre, når du står i en butik og skal afprøve en ny pude med henblik på at vurdere, om den støtter og ligger korrekt til din krop:

 • Hvis du f.eks. sover mest på ryggen, skal du stille dig med ryggen mod væggen, eller hvis du sover mest på siden stiller du dig med siden mod væggen. Læg puden imellem dit hoved og væggen, som når du sover, for at se om den passer. Det samme hvis du sover mest på maven.
 • Hvil dit hoved mod væggen. Tjek efter om din nakke og hoved ligger plan med din rygsøjle? Den rette pude fylder luftrum ud mellem hoved og væg.
 • Tag puden ind mellem dit hoved og væggen og læg mærke til, hvordan ​​ryggen fra nakken nedad din rygsøjle tager sig ud. Er din ryg lige eller er den bøjet? Føles det behageligt eller ubehageligt? Ville du være glad for at tilbringe 8 timer i denne stilling?

Den perfekte pude får dig til at tage dig lige ud med en lige hals. Dette indikerer, at dit hoved, nakke og ryg er korrekt justeret og understøttet.

Hvis du tit døjer med smerter, efter din nattesøvn, kan det være at du skal tage et kig på vores elevationssenge test – Bedste elevationsseng

Hvis du kort og godt kan svare bekræftende på disse spørgsmål, er puden den rigtige for dig:

 • Føles puden behagelig – den er hverken for blød eller for fast?
 • Giver puden dig den rette støtte til hoved og nakke – er ryggen rigtigt tilpasset?
 • Ville du finde det behageligt at skulle bruge otte timer i denne stilling?
 • Føler du pudens temperatur mod dit hoved som behagelig?

Hvis du stadig er i tvivl om hvordan du vælger den bedste hovedpude for dig, kan du se flere gode råd i denne artikel fra Politiken.dk hvor de har interviewet en nakkespecialist. Han har 16 års erfaring og speciale i behandling af ryg- og nakkelidelser og er chef for klinikken Fysisk Form i København med 11 fysioterapeuter. Cirka 40 procent af klienterne har problemer med nakken.

Han siger bl.a at “Rigtig mange bruger en for høj hovedpude, som – når de ligger på ryggen – giver nakken et knæk frem, og der kommer øget tryk på nogle bruskskiver. Det kan kroppen ikke holde til i længden. En del kender sikkert følelsen fra rejser, hvor de vågner med hold i nakken efter en nat med overdrevent tykke og ufleksible puder.

Det kan også give problemer, hvis folk sover meget på maven, så hovedet får en drejning på 90 grader og ligger i yderstilling. Den helt store udfordring er, at vores behov for støtte til hovedet ændrer sig, når vi skifter stilling. For at opnå den ideelle neutralstilling skal puden have mere fylde, når vi ligger på siden, end når vi ligger på ryg/mave.”

Nu er du forhåbentligt blevet meget klogere på, hvilken pude du skal vælge efter, at du har læse hele vores hovedpude test til ende. God fornøjelse med dit valg af ny hovedpude.

Her kan du se en videoguide der forklarer hvordan du finder den bedste hovedpude