Hovedpude test – De bedste hovedpuder til de helt rigtige priser

0

En dårlig madras eller en slatten dyne er ikke lige sagen. De kan sammen eller hver for sig hurtigt lede til, at du får en rastløs nat, med alt hvad dertil hører, i form af en efterfølgende dårlig dag. Så det er noget, du sikkert helst ikke ser ske. Men hvad med kvaliteten og komforten af ​​dine hovedpuder?

Uanset om du ligger på ryggen, på maven eller på siden, kan den helt rigtige hovedpude hurtigt gøre en forskel, når det kommer til kvaliteten af ​​din søvn og din liggekomfort. Hovedpuder er der for at støtte en af ​​de vigtigste og travleste dele af din krop.

Har du tænkt på, at det menneskelige hoved vejer mellem 4,5 og 5,5 kg? Nej vel, så det betyder noget med den hovedpude; hvis du ser på en hovedpude som ”bare en hovedpude”, kan du godt tænke om igen.

Alt for mange har søvnproblemer

I Sundhedsstyrelsens Nationale Sundhedsprofil for 2013 konkluderede man, at 41 procent af danskerne siger, at de har været berørt af søvnproblemer inden for de seneste 14 dage, og af disse er det hele 11 procent, der svarede, at de havde været meget generet af disse problemer.

Søvnbesvær opstår med alderen, og kvinder har oftere søvnproblemer end mænd. Forbruget af sovemedicin er for højt, og det rejser unægtelig spørgsmålet om der findes andre veje at gå for at opnå en god dyb søvn. Her spiller især REM-søvnen ind; REM søvn påvirker vore hjerner, vores sundhed og vores hverdag. REM står for ”Rapid Eye Movements” – de hurtige øjenbevægelser i søvnens 4. stadie.

Sovemedicin er ikke et ubetinget gode for din nattesøvn. Medicinen har den uhensigtsmæssige sideeffekt, at den kan være vanedannende, og den kan i nogle tilfælde virke ødelæggende på den nødvendige REM-søvn.

Hovedpuder i denne test:

Trænger du også til en ny dyne? Se hvilken vi har kåret til Bedste dyne – Dyne test

Hovedpuden bliver ofte overset

Et simpelt sted at starte afhjælpningen af søvnproblemer er at se på din seng, din madras, din dyne og den ofte glemte hovedpude. Ja så lidt skal der til.

Ifølge det britiske søvnråd skal en god pude støtte hovedet, så du ligger i den rigtige stilling. Det betyder, at hovedet skal ligge i samme position, som hvis du stod oprejst med en god kropsholdning.

Graden af ​​understøttelse kan variere fra person til person. Er hovedpuden for blød, vil dit hoved falde tilbage og lægge pres på nakken, mens en pude, der er for hård, vil efterforlade dig med stivhed i nakkeregionen.

Hertil kommer spørgsmålet om hygiejne. Hvor ofte skifter du egentligt dine puder ud; det gælder både de puder, der ligger i skabene eller de, der er frit liggende på sengen i dit soveværelse?

En voksen person kan afgive op til en liter sved hver nat. Som alt andet sengetøj skal puder vaskes fra tid til anden. Det er imidlertid ofte en opgave, der bliver udsat igen og igen. På den måde hober bakterier og naturligt forekommende snavs sig op på hovedpuden. Det kan derfor kun anbefales, at du udskifter dine puder efter to til tre år.

Jo der er mange ting, der skal tages i betragtning. At shoppe rundt efter den korrekte pude, der passer til dine individuelle behov kan hurtigt bringe dig ind i et minefelt. Et udtryk du ofte støder på er ”bæreevne” eller den såkaldte tog-værdi.

Bæreevnen er et udtryk for pudens dun- og fjerkvalitet samt dens levetid. Bæreevnen omfatter kun naturfyldspuder, og den går på en (tog-) skala fra 2 til 12. Desto højere tog-værdien er, desto bedre er bære- og isoleringsevnen. Så den typiske sommerpude har en lav værdi, mens vinterpuden har en høj værdi.

Men der er råd at hente. Her har du nogle af de bedre valg, når du skal finde den bedste hovedpude til lige præcis dit behov.

Er din madras slidt og overvejer du at investere i en ny? Måske kan en topmadras klare det for dig. Tag et kig på vores topmadras test – Bedste topmadras

Snedronningen – Mellemstørrelse

 

Snedronningen hovedpude Bedst i test

Hovedpude-serien ”Snedronningen” fremstilles af danske Ringsted Dun, og det er din garanti for, at du får, hvad du betaler for.

Her har du ganske enkelt en pude af høj karat. Det ydre pudefyld er gåsedun, og puden er inddelt i 3 kamre. Det midterste kammer består af 60 % gåsedun samt 40 % gåse-småfjer, og i det allerinderste kammer er der kun småfjer.

Det er alt sammen noget, der medvirker til at skabe en god sovekomfort.

Selve betrækket er fremstillet i et chikt hvidt bomuldsbatist med en flot sort finish, der gør puden superlækker. Produktet er allergitestet og deklareret i forhold til Oeko-tex standarden.

Hvorfor skal jeg vælge en mellem vil du nok spørge? Her er svaret: Du skal vælge hovedpude efter, om du sover på ryggen, på siden eller på maven. Valg af den rigtige pude, er en af de vigtigste faktorer for en god nattesøvn.

Vi anbefaler dig at vælge en hovedpude, der passer til din sovestilling. Er du stadig lidt i tvivl, så kan du med fordel se Bedre Nætters guide nederst i kategorien ”Dunpuder” for at blive mere klog på hvilken pude, der kan forbedre din nattesøvn.

Snedronningen forhandles af Bedre Nætter i 3 forskellige højder, henholdsvis lav, mellem og høj. Puden kan kombineres med en dyne i samme serie.

Snedronningen kan med fordel kombineres med en SVAL (Sommerdyne) & en LUN (Helårsdyne). Disse dyner befinder sig ganske vidst i det luksuriøse og dyrere markedssegment – men du vil uden tvivl få en rigtig god nattesøvn.

Den fås i 3 forskellige udgaver, lav, mellem og høj.

Produktspecifikationer:

 • Størrelse 60 x 63 cm.
 • Bæreevne 12 / 8 (afhængig af størrelse)
 • Kombination af Gåsedun og Småfjer
 • Fyldvægt 500g
 • Hvid 100% Bomuldsbatist – Super Soft Finish
 • Certifikater NOMite, Øko-tex 100 & Downafresh.
 • Vask 60 grader og tørre-tumbling på mellem varme

BALANCE by BN – mellemstørrelse

BALANCE by BN - mellemstørrelse - Bedst til prisenM.h.t. pudehøjde fås BALANCE by BN (bedre Nætter) i forskellige dimensioner. Dette er selvsagt bestemt af, hvordan du ligger bedst.

Bedre Nætter opdeler hovedpuderne i forskellige størrelser – lav, mellem og høj. På den måde får du den rigtige pude afstemt efter netop dine behov.

BALANCE by BN leveres i mellemstørrelse, så her har du en model, der passer perfekt til den, som foretrækker at sove liggende på ryggen.

Hovedpude-fyldet er andedun, som giver puden den rette lethed og fylde. Puden er garant for den perfekte temperatur, så din nattesøvn skulle hermed være sikret.

BALANCE by BN har en bæreevne på 8 (tog-værdi), så den er velegnet til brug året rundt.

Bedre Nætter slår på, at et sundt dansk produktionsmiljø er det samme som, at man får et sundt produkt. Sunde arbejdsvilkår og strenge produktionskrav er her en selvfølgelighed, der borger for denne kvalitet. Ikke overraskende har produktet modtaget en del produktions- og miljøcertifikater, der ”brander” det som venligt overfor allergikere, dyr og i det hele taget er puden sund for dig.

Når hovedpuden f.eks. er tildelt NOMITE-certifikatet er det et udtryk for at støvmider ikke er et problem. Hertil kommer Oeko-tex, der er en garanti for, at produktet er af højeste kvalitet.

Puden kan fås i lav, mellem og høj udgave.

Produktspecifikationer:

 • Størrelse 60 x 63 cm.
 • Bæreevne 10
 • 90 % andedun
 • Fyldvægt 475 gram
 • 100 % bomuldscambric
 • Certifikater NOMITE, Downafresh, Oeko-Tex klasse 1
 • Vask vaskbar ved 60 grader og den kan tørretumbles.

Til Butik


Er det også på tide at skifte din seng ud? Find den bedste kontinentalseng, for lige præcis dig, i vores kontinentalseng test – Bedste kontinentalseng

Temprakon® høj Dunpude

Temprakon® høj Dunpude

Temprakon® hovedpuden har en bæreevne på 8, hvilket ligger i den lettere ende af tog-skalaen og derfor peger mod sommer og varme.

Det er enormt vigtigt, at du vælger den rigtige pude, hvis du vil undgå smerter og problemer med nakken og skuldrene. Din ryg skal helst ligger i en neutral position natten over; din sovestilling spiller med andre ord med, når du skal vælge den helt rigtige pude for dig.

Temprakon® hovedpuden er høj og derfor velegnet for den, der sover meget på siden og på ryggen. Bedre Nætter, der forhandler puden har lagt en guide op under kategorien ”Dunpuder”, så du bedre kan træffe det rette valg m.h.t. hovedpude.

Temprakon® puden er revolutionerende i den forstand, at den er opbygget med en aktiv temperaturregulerende side. På den måde tilpasser puden sig din temperatur; din nattesøvn bliver hverken for varm eller for kold. Men husk at vende den aktive side mod dig selv. Den aktive side genkendes let, fordi den har et mærke med navnet ”Certified Space Technology”.

Temprakon® lave pudeversion består af 60 % hvide dun og 40 % naturfyld. Samtlige andedunsfjer i puden er europæiske. Hertil kommer, at produkter fra Temprakon® er fremstillet af udvalgte dun og pudevårs-stof, der sikrer dig en høj kvalitet.

Med de mange fornemme certifikater (NOMITE, Downafresh, Oeko-Tex klasse 1, Downpass Feathers) er hovedpuden allergikervenlig og god mod dyrene.

Puden fås i en lav, høj og aflang version.

Produktspecifikationer:

 • Størrelse 60 x 63 cm.
 • Bæreevne 8
 • Fyld 60 % hvide europæiske dun – 40 % naturfyld
 • Fyldvægt 600g
 • 100 % Bomuldscambric med fresh behandling
 • Certifikater NOMITE, Downafresh, Oeko-Tex klasse 1, Downpass Feathers
 • Vaskbar ved 60 grader og den kan tørretumbles eller hænges på tørresnoren.

Svinedrengen – Mellemstørrelse

Svinedrengen - MellemstørrelseIgen et produkt fra Ringsted Dun og det borger som sagt for kvalitet. Hovedpuden “Svinedrengen” er fremstillet i bomuldssatin med en boks-kant bestående af moskusdun og småfjer.

Moskusdun stammer fra moskusanden og ikke, som man måske forledes til at tro den grønlandske moskusokse. Pudens kerne består af 30 % Moskusdun og 70 % understøttende småfjer.

Hovedpuden er en mellempude i tre lag. Det yderste lag består af nye hvide 90 % europæiske moskusandedun og 10 % småfjer. Kernen består af nye, 30 % europæiske andedun og 70 % småfjer, mens det inderste lag er småfjer alene.

Puden fås i 3 udgaver, lav, mellem og høj.

Produktspecifikationer:

 • Størrelse 60 X 63 cm
 • Leveres i tre størrelser høj, mellem og lav.
 • Bæreevne 11/7 (alt efter pudestørrelse)
 • 90 % moskusdun
 • Fyldvægt 750 g
 • Pudevår: Hvid bomuldssatin
 • Certifikat: Oeko-Tex klasse 1, NOMITE, Downafresh

Til Butik

HEAVEN by BN – mellem

 

HEAVEN by BN hovedpude - mellem

Den næste i vores hovedpude test er HEAVEN fra Bedre Nætter.

Den leveres i de sædvanlige tre forskellige højder – Høj, mellem og lav. Hvad du skal vælge afhænger af, hvordan du dine præferencer er m.h.t. dit natlige leje. Forskellige højder passer med andre ord til forskellige positioner.

Når denne pude ligger i mellemklassen betyder det, at den er velegnet til de, som foretrækker at sove på ryggen.

Hovedpuden er fabrikeret på grundlag af en nøje udvalgt selektion af gåsedun, og det giver puden en indbydende lethed og fylde. Gåsedun er kendt for sin eminente isoleringsevne, så det er ikke uden grund, at HEAVEN by BN udmærker sig ved en bæreevne på hele 10.

16 er det højeste ofte forbundet med edderdun, mens 12 til 13 normalt betragtes som det bedre; 16 er en sjælden graduering. En bærevne på 10 er velgenet til det danske klima. Bæreevne er et udtryk for dunenes anlæg, når det kommer til at holde på varmen.

Produktet har flere miljø- og produktionscertifikater, f.eks. NOMITE-certifikatet, som er en garanti for at husstøvmider ikke finder sig til rette i dynen. Yderligere skal det bemærkes, at puden matcher de højeste produktionsvilkår indenfor Oeko-tex-standarden.

Produktspecifikationer:

 • Størrelse 60 x 63 cm.
 • Leveres i forskellige højder
 • Bæreevne 10
 • 100 % gåsedun
 • Fyldvægt 600 gram
 • Bolster 100 % bomuldscambric
 • Certifikater NOMITE, Downafresh, Oeko-Tex klasse 1
 • Vaskbar ved 60 grader og kan tørretumbles

Til Butik

Temprakon® Airpillow

Temprakon Airpillow i hvid

Denne innovation indenfor hovedpuder er trykaflastende og støttende på en revolutionerende måde.

Airpillow-modellen er fremstillet med en speciel kerne – den såkaldte ”memory kerne”. Princippet går på, at dette yder en både ergonomisk og trykaflastende støtte.

Med en indbygget luftcirkulation har du her et system, der holder din hovedpude frisk, kølig og behagelig mange år ud i fremtiden.

Airpillow er en specialpude, der laves i et 3D betræk med en Mesh-underside. Dette sikrer en perfekt temperatur for din nakke, dit hoved og skuldrene. Hertil kommer at Mesh’en skaber en bedre luftcirkulation

Pudens underside yder en ekstra behagelig ventilation, og den er enestående pga. dens evne til at aflede fugt. Hovedpudens trykaflastende AIR-kerne består af ventilations memory-skum, og pudebetrækket yder den optimale temperaturregulering.

De mange certifikater borger for en god allergiker- og dyrevenlig højkvalitet.

Produktspecifikationer:

 • Størrelse 60x40x14 cm.
 • Bæreevne 8
 • Fyld 70 % Hvide dun – 30 % naturfyld
 • Fyldvægt 210g
 • 100 % Bomuldscambric med fresh behandling
 • Certifikater NOMITE, Downafresh, Oeko-Tex klasse 1, Downpass Feathers
 • Vaskbar ved 60 grader og den kan tørretumbles eller hænges på tørresnoren

Til Butik

Queen Aloe Vera

Queen Aloe Vera hovedpude

Queen Aloe Vera memory foam hovedpude, og den hører til blandt de prisbilligste. Så for den, der har et begrænset budget, er dette en mulighed.

Puden er ikke på nogen måde noget nyskabende, men ergonomisk set skal det ikke i forbifarten glemmes, at du her har en pude med en god støtte til nakke og skuldre.

Den ergonomiske opbygning af puden giver dig en terapeutisk sovestilling, så du kan ligge godt og behageligt. Den optimale støtte og håndsrækning til din nakke og dine skuldre gør, at du kan vågne op uden generende nakke- og skuldersmerter.

Produktspecifikationer:

 • Størrelse 48 x 32 cm
 • Højde lav, mellem og høj vekselende fra 9 cm til 11 cm
 • Bærevene ukendt (kan ikke måles for syntetiske stoffer)
 • Fyldvægt ukendt
 • Kerne Memory Skum
 • Aloe Vera betræk

Til Butik

Hvornår får du brug for en ny hovedpude?

Ligesom med alt andet holder puder ikke evigt. De mister deres effektivitet. Den gennemsnitlige levetid for en pude er omkring 2 til 7 år afhængig af pudens kvalitet. Når du skal vurdere om du har behov for en ny pude skal du gøre følgende:

 1. Fold din pude i halvdelen
 2. Placer en sko eller anden let vægt på toppen af ​​puden.
 3. Slip puden

Hvis ikke puden af sig selv folder sig tilbage til sin naturlige position, når skoen fjernes fra den, og hvis puden i det hele taget har mistet sin form, fasthed og støtte bør du overveje at købe en ny.

I denne video kan du se hvordan du skal vedligeholde din hovedpude og dyne

Hvilken hovedpude er den bedste til lige netop dig

At vælge den rigtige pude afhænger af tre faktorer. For det første er der din primære sovende stilling. For det andet er der støtten puden giver dit hoved og nakke. Og for det tredje skal du tænke på hvilken form for materiale der bruges som fyld i puden. Sidstnævnte er behandlet under produktbeskrivelserne af de enkelte puder ovenfor.

Den største faktor til at bestemme størrelsen og formen på din perfekte pude er din sovestilling.

 • Sover du på siden er det bedst med en fast tyk pude, som danner en bro over kløften mellem din madras og dit hoved, så nakken og hovedet ligger i niveau med ryggen. Puder til de, der sover på siden, bør være faste og mellemstore.
 • Sover du på ryggen har du behov for en mellemstor pude, der yder dig nok støtte til hoved og nakke. Højden skal hverken være for meget eller for lidt. Er den for høj, så den ligger skråt under hovedet ligger du ikke i samme position, som hvis du står op. Er den så lav at nakken glider bagover er du igen ude af det, der svarer til en opretstående position. Mellem- og lave puder der sikrer den lige position er nummer 1.
 • Sover du på maven skal du have mindre støtte, så her bør du vælge en relativ blød, lav, flad pude. Du skal løfte hovedet fra jorden lige nok til at justere halsen og ryggen til en udstrakt stilling.

Er du i tvivl om det “blot” er en ny hovedpude du trænger til, men måske nærmere en helt ny seng. Føler du ikke, at økonomien er til en af de dyre luksussenge, så tag et kig på vores boxmadras test – Bedste boxmadras

Hoved-, hals- og nakkestøtte

Her er en hurtig test, du kan gennemføre, når du står i en butik og skal afprøve en ny pude med henblik på at vurdere, om den støtter og ligger korrekt til din krop:

 1. Hvis du f.eks. sover mest på ryggen, skal du stille dig med ryggen mod væggen, eller hvis du sover mest på siden stiller du dig med siden mod væggen. Læg puden imellem dit hoved og væggen, som når du sover, for at se om den passer. Det samme hvis du sover mest på maven.
 2. Hvil dit hoved mod væggen. Tjek efter om din nakke og hoved ligger plan med din rygsøjle? Den rette pude fylder luftrum ud mellem hoved og væg.
 3. Tag puden ind mellem dit hoved og væggen og læg mærke til, hvordan ​​ryggen fra nakken nedad din rygsøjle tager sig ud. Er din ryg lige eller er den bøjet? Føles det behageligt eller ubehageligt? Ville du være glad for at tilbringe 8 timer i denne stilling?

Den perfekte pude får dig til at tage dig lige ud med en lige hals. Dette indikerer, at dit hoved, nakke og ryg er korrekt justeret og understøttet.

Hvis du tit døjer med smerter, efter din nattesøvn, kan det være at du skal tage et kig på vores elevationssenge test – Bedste elevationsseng

Hvis du kort og godt kan svare bekræftende på disse spørgsmål, er puden den rigtige for dig:

 • Føles puden behagelig – den er hverken for blød eller for fast?
 • Giver puden dig den rette støtte til hoved og nakke – er ryggen rigtigt tilpasset?
 • Ville du finde det behageligt at skulle bruge otte timer i denne stilling?
 • Føler du pudens temperatur mod mit hoved som behagelig?

Hvis du stadig er i tvivl om hvordan du vælger den bedste hovedpude for dig, kan du se flere gode råd i denne artikel fra Politiken.dk hvor de har interviewet en nakkespecialist. Han har 16 års erfaring og speciale i behandling af ryg- og nakkelidelser, er chef for klinikken Fysisk Form i København med 11 fysioterapeuter. Cirka 40 procent af klienterne har problemer med nakken.

Han siger bl.a at “Rigtig mange bruger en for høj hovedpude, som – når de ligger på ryggen – giver nakken et knæk frem, og der kommer øget tryk på nogle bruskskiver. Det kan kroppen ikke holde til i længden. En del kender sikkert følelsen fra rejser, hvor de vågner med hold i nakken efter en nat med overdrevent tykke og ufleksible puder.

Det kan også give problemer, hvis folk sover meget på maven, så hovedet får en drejning på 90 grader og ligger i yderstilling. Den helt store udfordring er, at vores behov for støtte til hovedet ændrer sig, når vi skifter stilling. For at opnå den ideelle neutralstilling skal puden have mere fylde, når vi ligger på siden, end når vi ligger på ryg/mave.”

Nu er du forhåbentligt blevet meget klogere på, hvilken pude du skal vælge efter, at du har læse hele vores hovedpude test til ende. God fornøjelse med dit valg af ny hovedpude.

Her kan du se en videoguide fra Jysk til valg af den bedste hovedpude, men de glemmer at nævne, at der også er en pude størrelse der hedder “mellem”

Rating: 5.0. From 9 votes.
Please wait...
Share.

Leave A Reply