Vælg en side

Afbetaling eller afdrag er det samme. Afbetaling indebærer, at du deler et køb op, der ved et første øjekast virker uoverkommeligt. Beløbet deles op i rater, eller sagt på almindeligt dansk – det deles op i mindre dele. Du betaler så en mindre del ad gangen, og så kan du godt få råd til den seng, du ønsker dig.

Et eksempel på en afbetalingsordning kunne være en seng der koster 10.000 kr., som du betaler af over 48 måneder eller 4 år. Hvis du vælger den rette sengeforhandler, så ender du med at betale lige præcis det som sengen koster, altså i dette tilfælde 10.000 kr.

Disse forhandlere tilbyder senge på afbetaling uden renter

Det lave renteniveau på pengemarkedet betyder, at du nu kan erhverve dig din ønskeseng på afdrag, uden at du skal betale en krone i rente.

Følgende forhandlere tilbyder senge på afbetaling uden renter

  • Drømmeland.dk i samarbejde med Resurs Bank
  • Møbler i samarbejde med Santander
  • Ilva i samarbejde med Express Bank
  • Dinseng.dk i samarbejde med SparXpress
  • Sengetid.dk i samarbejde med SparXpress (Månedsgebyr fra kr. 49 til kr. 109 ved afbetaling)

Hvis vi, for at tage et eksempel, antager, at du er i færd med at købe en seng rentefri. Forhandleren fortæller dig at dine renteudgifter er 0 %, det koster 0 kr. i oprettelse og 0 kr. i gebyrer.

Hvis den maksimale løbetid på et lån er 60 måneder, vil en kontinentalseng der koster 10.000 kr., indebære en månedlig udgift på 166 kr. (10.000 / 60) om måneden. Så her kan vi vist godt sige, at vi alle kan være med.

Hvilken seng skal du så vælge hos forhandleren? Det kan du få hjælp til i vores guide til den bedste seng her

Fordele og ulemper ved at købe seng på afbetaling

Du skal ikke være blind for, at det, der virker som en god løsning, også kan være forbundet med en ulempe. Hagen ved en afbetalingsordning er, at du stifter gæld. Den skal du betale afdrag på.

En seng på afbetaling bliver normalt på den lange bane dyrere, end hvis du betaler den kontant. Du skal altid forvente, at en afdragsordning typisk aftales givet, at der kommer renter og gebyrer oven i sengens normale pris.

Fordelen ved afbetalingsordningen er imidlertid som lige antydet den, at du ikke skal betale hele sengens pris med det samme. Hertil kommer, at påløbne renter er fradragsberettigede, hvis der tale om lånefinansiering og gældsstiftelse.

Er forhandlerne blevet ”tossegode” – rentefrie afdragsordninger

Det vi lige har kaldt normalt, er netop ikke normalt! Midt i al den snak om renter og gebyrer skal du ikke være blind for, at der i dag er forhandlere, der rentefrit sælger senge på afbetaling.

Er du klar over, at der er forhandlere på nettet, der tilbyder dig en seng på rentefri afbetaling?

Som det ligger i dag på det danske pengemarked, er der masser af firmaer, der for øjeblikket tilbyder rentefri afbetaling på deres produkter.

Det lave renteniveau på det danske pengemarked har muliggjort alle disse rentefri lån. Det er bestemt en god ide at holde øje med hvilke firmaer, der for tiden tilbyder en fuldstændig rentefri finansiering.

Faktisk er vi endt der, hvor de firmaer, der ikke tilbyder disse vilkår, ender med at miste sine kunder og i værste fald må dreje nøglen om.

Det er stort set alle firmaer og forretninger indenfor alle brancher, der tilbyder rentefri finansiering.

Nogle foretrækker at tage et gratis lån. Forskellen på et gratis lån og en rentefri afbetaling ligger gemt i den periode, man kalder tilbagebetalingstiden – eller slet og ret den periode, der skal bruges til at nedbringe det rentefrie lånebeløb med.

Her har det hidtil været godt latin, at der typisk er tale om en ultrakort tilbagebetalingstid. Lånet skulle førhen betales tilbage inden 30 dage, hvis det skulle være gratis.

Hvis der derimod er tale om en rentefri afbetaling, som i dag, kan du afdrage over en længere periode. Det er disse ordninger, der kendetegner de eksempler fra sengeforretninger, vi præsenterer her.

Skal du have en dyne med til din nye seng? Læs vores store guide til den bedste dyne her

Renten er ikke alt

Spar penge med rentefri sengDet har også hidtil været god latin at se på de samlede låneomkostninger.

Du skal her huske, at et lån koster mere end selve renten. Det du i stedet skal se på, er de samlede årlige omkostninger forbundet med at tage et lån.

Disse betegnes de årlige omkostninger i procent der ofte forkortes som ÅOP.

Det er et lovkrav, at du skal have denne oplysning. ÅOP skal oplyses sammen med de øvrige låneudgifter. På den måde kan du så altid sammenligne lånene og finde ud hvilket af dem, der er det billigste.

Jf. prismærkningsloven skal kreditoplysninger vises, og det gælder både i reklamer og i forbindelse med køb på kredit.

Når man beregner ÅOP, skal alle de udgifter der er ved oprettelsen og i lånets løbetid inddrages.

Men også her er konkurrencen så benhård i branchen for køb og salg af senge, at det normale ikke er normalt mere. Faktisk er konkurrencen så hård, at man som forhandler er nødt til at tilbyde gebyrfrie lån, således ÅOP går i nul jf. eksemplerne nedenfor.

Køb af seng på afbetaling uden renter har andre fordele

På det meget lange sigt er der imidlertid gevinster som du bør tage med i dine overvejelser om afbetaling er at foretrække fremfor kontant.

Hvis du f.eks. tænker på din egenbetaling i forbindelse med sygedage – det drejer sig typisk for sparede udgifter til f.eks. fysioterapeut, massør eller kiropraktor.

Disse gevinster skal egentligt modregnes i dine omkostninger og gebyrer. At sove i en seng, der forøger din sundhed, indebærer ofte en gevinst på den lange bane, som vi er tilbøjelige til at glemme.

Hvis du kan købe sengen gebyr- og rentefrit som lige antydet, indebærer de langsigtede fordele faktisk, at sengens kostpris sænkes så meget, at sengen er gået hen og blevet billigere på lang sigt.

Penge er ikke alt og dog har sengen en værdi

Yderligere er der selvfølgeligt de fordele, der ikke umiddelbart kan forbindes med penge.

Hvad koster f.eks. det psykisk velvære, du opnår ved at sove godt om natten. Her handler det om du er villig til at ville betale for at opnå denne velvære, som man måske ikke umiddelbart kan sætte en pris på, men som er din personlige gevinst.

En seng på afbetaling bidrager til at skabe en praktisk forbedring i dit hjems indretning.

Hvad er f.eks. værdien af, at mange senge har en indbygget opbevaringsplads, så du slipper for, at alle ting ligger og roder et eller andet sted. Hvad er værdien af, at du kan få plads til sengetøjet eller de ting, som bare vil fylde dit hjem op, så alt ligger ”hulter til bulter”?

Og hvad med den æstetiske værdi forbundet med den nye seng? Den kan ligefrem gå hen og være en smuk fornyelse af dit hjems indendørs arkitektur.

Hvis den slags har en værdi for dig, er du også villig til at ville betale for det – det gamle mundheld: ”Du får hvad du betaler for” gælder fortsat!

Trænger din hovedpude også til at blive skiftet ud? Den kan du finde i vores guide til den bedste hovedpude her

Eksempler på rentefri finansiering

Her er en række eksempler på forhandlere der tilbyder gebyr- og rentefri finansiering af den seng du vælger at købe.

 

Nordic Dream 

Har du udset dig én af de lækre, danskproducerede kvalitetssenge fra Nordic Dream, kan det være nødvendigt med en smart finansieringsaftale. De ergonomiske og flotte skandinaviske senge er nemlig en større investering, men til gengæld giver de god nattesøvn mange år ud i fremtiden. DU kan med fordel dele prisen op over en længere periode med en god finansieringsaftale.

Du får en lang række fordele ved at vælge den danske forhandler og producent, Nordic Dream. Kvaliteten af deres produkter er helt i top, og der er mange gode fordele for dig som forbruger. Derfor kan det sagtens betale sig at købe din nye seng hos Nordic Dream med deres smarte finansieringsaftale.

Kom nemt i gang med sengekøbet

Du kan finansiere din nye seng fra Nordic Dream gennem Santander Consumer Bank. Lånet er 100% rente- og gebyrfrit, så du ikke får en masse ekstra udgifter. Med 0,- i gebyrer og renter bliver dine udgifter til gode nætter holdt nede, og du betaler udelukkende for din seng.

Du foretager købet af sengen på afbetaling ved at lægge din ønskede seng i varekurven på Nordic Dreams webshop. Når du har tjekket, at dine indtastede oplysninger er korrekte, kan du under betaling vælge Santander Consumer Bank. 

Hos Santander Consumer Bank skal du udfylde en række oplysninger og bekræfte købet med dit NemID. Når oplysningerne er tjekket igennem, og hvis du bliver godkendt, vil du få besked.

Alt afhængigt af dine præferencer kan du dele beløbet op fordelt over 10 eller 20 måneder.

Derfor skal du vælge Nordic Dream

  • 0,- i renter og gebyrer med finansieringsaftale
  • 100 dages prøveperiode
  • Gratis levering

Hvis du vil sikre dig den bedste nattesøvn, er det nødvendigt at investere i en seng med fokus på den bedste liggekomfort. Nordic Dream udmærker sig ved at være en dansk producent og forhandler af kvalitetssenge. Du får også en række fordele ved at være kunde hos den danske virksomhed.

Hos Nordic Dream kan du nemt og enkelt få finansieret din nye kvalitetsseng med Santander Consumer Bank. Der er intet rente- eller oprettelsesgebyr, og du kan selv vælge, om du vil dele lånet op over enten 10 eller 20 måneder.

Udover at give gode muligheder for finansiering, får du som kunde hos Nordic Dream også gratis levering af din nye seng. Du slipper for alt bøvlet og skal kun fokusere på de mange dejlige nætter, du har foran dig, i en kvalitetsseng.

Til Butik

 

Sengetid.dk

Sengetid kan tilbyde rentefrie lån, men ikke gebyrfri finansiering. Hvis sengen f.eks. igen koster 10.000 kr. med en tilbagebetalingstid på 12 måneder, bliver ydelsen sammenlignet med rentefriseng.dk højere på grund af et årligt gebyr på ca. 11 %, hvor det f.eks. for Rentefriseng.dk var 0 %.

Køb af seng involverer fri fragt og mulighed for montering hvis man ikke selv er alt for fingernem.

Låneeksempel:

 

Samlet kreditbeløb 10.000 kr.

Tilbagebetalingstid 12 mdr.

Månedlig ydelse 883 kr.

Samlede kreditomkostninger 588 kr.

Samlet tilbagebetaling 10.588 kr.

Årlig fast debitorrente p.a. 0,00 %

ÅOP 11.21 %

Du skal indgå i en afdragsordning, der involverer Bankernes betalingsservice (BBS)

Til Butik

 

 

Møbler

Hos Møbler har du mulig for at finansiere dit køb igennem Santander. Du har mulighed for 2 lånemuligheder. Den ene mulighed er at afdrage over 10 måneder. Denne lånemulighed er rente- og gebyrfri.

Du kan også ansøge om en længerevarende afbetaling. Du har også mulighed for at ansøge om et lån der kan afbetales op til over 50 måneder. Denne låneform er også rentefri. Du kan låne op til 60.000 igennem Møbler.

 

Til Butik

 

 

Ilva

Du har også mulighed for at finansiere dit køb, når du handler online hos Ilva. Ilva bruger Express bank, og du har mulighed for at låne mellem 4.000 og 50.000.

Hvis du vælger at finansiere dit køb igennem Ilva og Express bank, så er det uden renter, og det er heller ikke noget oprettelsesgebyr.

 

Til Butik

 

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

Dinseng.dk

Dinseng.dk lover at matche den laveste pris på markedet.

Du kan vælge et Rente- & Gebyrfrit Lån over 10 eller 20 mdr. med 0 % i renter 0 kr. i oprettelse, 0 % i gebyrer og igen uden, at man skal stille med en udbetaling.

Eksemplet ovenfor med 10.000 kr. betalt over 12 måneder bliver så det samme.

 

 

Vær varsom med køb af seng på afbetaling

Du skal altid være påpasselig med at sætte dig i gæld, også selvom det er et rentefri lån du benytter dig af.

Du skal være helt sikker på, at du kan klare at betale den månedlige ydelse, da det ellers hurtigt kan gå galt og i sidste ende blive meget dyrere, end hvis du havde købt din seng kontant.

Forbrugerrådet Tænk har udgivet en guide til at undgå kviklån. Det som der bliver tilbudt hos forhandlerne her er dog ikke kviklån, det er hovedsageligt rentefrie lån, som der skal bruges til et specifikt køb og derfor er det svært at sammenligne de to slags lån.

Det er dog alligevel en god ide at læse deres guide, da den indeholder mange gode argumenter og råd til hvorfor du ikke skal optage et lån.

I denne video kan du se, hvordan du, ved hjælp af Excel, kan se ydelsen på dit lån