Seng på afbetaling:
Find forhandlere med rentefrie aftaler på senge

Afbetaling og afdrag er det samme. Afbetaling indebærer, at du deler et køb op, der ved et første øjekast virker uoverkommeligt. Beløbet deles op i rater, eller sagt på almindeligt dansk – det deles op i mindre dele. Du betaler så en mindre del ad gangen, og så kan du godt få råd til den seng, du ønsker dig.

Et eksempel på en afbetalingsordning kunne være en seng der koster 10.000 kr., som du betaler af over 48 måneder eller 4 år. Hvis du vælger den rette sengeforhandler, så ender du med at betale lige præcis det som sengen koster, altså i dette tilfælde 10.000 kr.

Det lave renteniveau på pengemarkedet betyder, at du kan erhverve dig din ønskeseng på afdrag, uden at du skal betale en krone i rente.

Fordele og ulemper ved at købe seng på afbetaling

 

 • Fordel: Afbetalingsordningen sørger for, at du ikke skal betale hele sengens pris med det samme. Hertil kommer, at påløbne renter er fradragsberettigede, hvis der tale om lånefinansiering og gældsstiftelse.
 • Ulempe: Hagen ved en afbetalingsordning er, at du stifter gæld. Den skal du betale afdrag på. En seng på afbetaling bliver normalt på den lange bane dyrere, end hvis du betaler den kontant. Du skal altid forvente, at en afdragsordning typisk aftales givet, at der kommer renter og gebyrer oven i sengens normale pris.

 

OBS: Dette er en oversigt over, hvilke senge du kan købe på afbetaling, men det er ikke en anbefaling til at købe ting på afbetaling. Vi anbefaler altid, at du får et fuldt overblik over din økonomi inden du køber produkter på afbetaling, da det reelt er et lån. Vi anbefaler ligeledes, at du snakker med din bank eller anden økonomiske kyndig person inden du køber produkter på afbetaling.

Seneste ændring: 26. februar 2023

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Nordic Dream - danskproducerede kvalitetssenge

Chat åbningstider

Man - Fre: 09:00 - 24:00 • Gratis levering
 • 100 dages tryghedsgaranti
 • Produceret i Danmark

SE ALLE TILBUD HER

Har du udset dig én af de lækre, danskproducerede kvalitetssenge fra Nordic Dream, kan det være nødvendigt med en smart finansieringsaftale. De ergonomiske og flotte skandinaviske senge er nemlig en større investering, men til gengæld giver de god nattesøvn mange år ud i fremtiden. DU kan med fordel dele prisen op over en længere periode med en god finansieringsaftale.

Du får en lang række fordele ved at vælge den danske forhandler og producent, Nordic Dream. Kvaliteten af deres produkter er helt i top, og der er mange gode fordele for dig som forbruger. Derfor kan det sagtens betale sig at købe din nye seng hos Nordic Dream med deres smarte finansieringsaftale.

Kom nemt i gang med sengekøbet
Du kan finansiere din nye seng fra Nordic Dream gennem Santander Consumer Bank. Lånet er 100% rente- og gebyrfrit, så du ikke får en masse ekstra udgifter. Med 0,- i gebyrer og renter bliver dine udgifter til gode nætter holdt nede, og du betaler udelukkende for din seng.

Du foretager købet af sengen på afbetaling ved at lægge din ønskede seng i varekurven på Nordic Dreams webshop. Når du har tjekket, at dine indtastede oplysninger er korrekte, kan du under betaling vælge Santander Consumer Bank.

Hos Santander Consumer Bank skal du udfylde en række oplysninger og bekræfte købet med dit NemID. Når oplysningerne er tjekket igennem, og hvis du bliver godkendt, vil du få besked.

Alt afhængigt af dine præferencer kan du dele beløbet op fordelt over 10 eller 20 måneder.

Derfor skal du vælge Nordic Dream

 • 0,- i renter og gebyrer med finansieringsaftale
 • 100 dages prøveperiode
 • Gratis levering

 

Hvis du vil sikre dig den bedste nattesøvn, er det nødvendigt at investere i en seng med fokus på den bedste liggekomfort. Nordic Dream udmærker sig ved at være en dansk producent og forhandler af kvalitetssenge. Du får også en række fordele ved at være kunde hos den danske virksomhed.

Hos Nordic Dream kan du nemt og enkelt få finansieret din nye kvalitetsseng med Santander Consumer Bank. Der er intet rente- eller oprettelsesgebyr, og du kan selv vælge, om du vil dele lånet op over enten 10 eller 20 måneder.

Udover at give gode muligheder for finansiering, får du som kunde hos Nordic Dream også gratis levering af din nye seng, samt afhentning af sengen, hvis den ikke passer til dig alligevel. Du slipper for alt bøvlet og skal kun fokusere på de mange dejlige nætter, du har foran dig, i en kvalitetsseng. Desuden score NordicDream 4,9 ud af 5 stjerner på Trustpilot, hvilket er branchens højeste score. Så kan du være sikker på et af markeds allerbedste produkter.

SE ALLE TILBUD HER

Sengetid - nordisk design og dansk kvalitet

Telefon: 70 60 55 53

Alle dage 09-22 • Altid gratis fragt
 • 101 nats ombytning
 • Kunderne elsker dem
 • Rentefri finansiering

SE ALLE TILBUD HER

Hos Sengetid.dk er målet at tilbyde kunderne en god oplevelse med stolte danske håndværkstraditioner. De bruger det enkle og nordiske i deres designs, der bliver både udviklet og produceret i Danmark.

Sengetid.dk er eksklusiv forhandler af senge fra Norhland, der er af høj kvalitet. Sengene er elegante og tidløse, og med deres samarbejde med Norhland skaber både flotte og funktionelle senge, der holder år efter år. Hos producenten anvender de primært nordiske materialer, der er udvalgt og behandlet med respekt for fremtidens verden.

Når du vælger at handle hos Sengetid.dk, sparer du lange leveringer af senge fra andre dele af verden, for de bliver produceret i Danmark. De er bæredygtige med udgangspunkt i naturlige materialer som træ og økologiske tekstiler, der er bedre for miljøet – og dig.

SE ALLE TILBUD HER

Møblér - afprøv din nye seng med Møblér

Tlf. 70 70 25 60

info@mobler.dk • Fri kantstenslevering v/ køb over 1500 kr.
 • Rentefri finansiering
 • Prismatch

SE ALLE TILBUD HER

Møblér er en kæde af over 37 møbelforretninger fordelt over Danmark. De selvstændige møbelforretninger byder på alle former for møbler fra skriveborde, spisebordsstole og senge.

Hvis du gerne vil have mulighed for at teste din nye seng af, før du vælger, kan du tage på besøg hos ét af Møblérs mange forretninger. I butikkerne er de eksperter på deres produkter, så du kan få kyndig vejledning og gode råd. Du kan også læse mere om deres produkter på hjemmesiden.

Vælger du Møblér til at stå for din nye seng på afbetaling, kan du forvente topservice fra den lokale fagmand. De hjælper dig med at vælge, men også at levere og sætte din seng eller andre møbler op.

SE ALLE TILBUD HER

Dinseng.dk - din nye seng venter

Dinseng.dk blev i 2016 startet med intentionen om at bringe danskerne senge af høj kvalitet til gode priser. Inden da havde de allerede en butik og har over 20 års erfaring med at finde, vejlede i og udvælge de bedste senge til danskerne.

Butikken ligger nu i Viborg, hvor du stadig kan besøge Dinseng.dk, hvis du gerne vil afprøve din seng, før du investerer i den.

Du kan også købe din nye seng direkte på Dinseng.dk, hvor de tilbyder dig forskellige modeller og mærker, som du også finder i deres butik. På hjemmesiden kan du kontakte deres kundeservice, hvis du skal have en hånd med at finde den bedste seng på afbetaling eller ej, der opfylder dine behov.

SE ALLE TILBUD HER

Hvorfor giver forhandlere rentefrie afdragsordninger?

Som det ligger i dag på det danske pengemarked, er der masser af firmaer, der for øjeblikket tilbyder rentefri afbetaling på deres produkter. Det lave renteniveau på det danske pengemarked har muliggjort alle disse rentefri lån. Det er bestemt en god ide at holde øje med hvilke firmaer, der for tiden tilbyder en fuldstændig rentefri finansiering.

Faktisk er vi endt der, hvor de firmaer, der ikke tilbyder disse vilkår, ender med at miste sine kunder og i værste fald må dreje nøglen om. Det er stort set alle firmaer og forretninger indenfor alle brancher, der tilbyder rentefri finansiering. Nogle foretrækker at tage et gratis lån.

Forskellen på et gratis lån og en rentefri afbetaling ligger gemt i den periode, man kalder tilbagebetalingstiden – eller slet og ret den periode, der skal bruges til at nedbringe det rentefrie lånebeløb med. Her har det hidtil været godt latin, at der typisk er tale om en ultrakort tilbagebetalingstid. Lånet skulle førhen betales tilbage inden 30 dage, hvis det skulle være gratis.

Hvis der derimod er tale om en rentefri afbetaling, som i dag, kan du afdrage over en længere periode. Det er disse ordninger, der kendetegner de eksempler fra sengeforretninger, vi præsenterer her. Skal du have en dyne med til din nye seng? Læs vores store guide til den bedste dyne her

Renten er ikke alt

Det har også hidtil været god latin at se på de samlede låneomkostninger. Du skal her huske, at et lån koster mere end selve renten. Det du i stedet skal se på, er de samlede årlige omkostninger forbundet med at tage et lån. Disse betegnes de årlige omkostninger i procent der ofte forkortes som ÅOP.

Det er et lovkrav, at du skal have denne oplysning. ÅOP skal oplyses sammen med de øvrige låneudgifter. På den måde kan du så altid sammenligne lånene og finde ud hvilket af dem, der er det billigste.

Jf. prismærkningsloven skal kreditoplysninger vises, og det gælder både i reklamer og i forbindelse med køb på kredit. Når man beregner ÅOP, skal alle de udgifter der er ved oprettelsen og i lånets løbetid inddrages.

Men også her er konkurrencen så benhård i branchen for køb og salg af senge, at det normale ikke er normalt mere. Faktisk er konkurrencen så hård, at man som forhandler er nødt til at tilbyde gebyrfrie lån, således ÅOP går i nul jf. eksemplerne nedenfor.

Køb af seng på afbetaling uden renter har andre fordele

På det meget lange sigt er der imidlertid gevinster som du bør tage med i dine overvejelser om afbetaling er at foretrække fremfor kontant. Hvis du f.eks. tænker på din egenbetaling i forbindelse med sygedage – det drejer sig typisk for sparede udgifter til f.eks. fysioterapeut, massør eller kiropraktor.

Disse gevinster skal egentligt modregnes i dine omkostninger og gebyrer. At sove i en seng, der forøger din sundhed, indebærer ofte en gevinst på den lange bane, som vi er tilbøjelige til at glemme. Hvis du kan købe sengen gebyr- og rentefrit som lige antydet, indebærer de langsigtede fordele faktisk, at sengens kostpris sænkes så meget, at sengen er gået hen og blevet billigere på lang sigt.

Penge er ikke alt og dog har sengen en værdi

Yderligere er der selvfølgeligt de fordele, der ikke umiddelbart kan forbindes med penge.

Hvad koster f.eks. det psykisk velvære, du opnår ved at sove godt om natten. Her handler det om du er villig til at ville betale for at opnå denne velvære, som man måske ikke umiddelbart kan sætte en pris på, men som er din personlige gevinst. En seng på afbetaling bidrager til at skabe en praktisk forbedring i dit hjems indretning.

Hvad er f.eks. værdien af, at mange senge har en indbygget opbevaringsplads, så du slipper for, at alle ting ligger og roder et eller andet sted. Hvad er værdien af, at du kan få plads til sengetøjet eller de ting, som bare vil fylde dit hjem op, så alt ligger ”hulter til bulter”?

Og hvad med den æstetiske værdi forbundet med den nye seng? Den kan ligefrem gå hen og være en smuk fornyelse af dit hjems indendørs arkitektur. Hvis den slags har en værdi for dig, er du også villig til at ville betale for det – det gamle mundheld: ”Du får hvad du betaler for” gælder fortsat!

Trænger din hovedpude også til at blive skiftet ud? Den kan du finde i vores guide til den bedste hovedpude her

Vær varsom med køb af seng på afbetaling

Du skal altid være påpasselig med at sætte dig i gæld, også selvom det er et rentefri lån du benytter dig af. Du skal være helt sikker på, at du kan klare at betale den månedlige ydelse, da det ellers hurtigt kan gå galt og i sidste ende blive meget dyrere, end hvis du havde købt din seng kontant.

Forbrugerrådet Tænk har udgivet en guide til at undgå kviklån. Det som der bliver tilbudt hos forhandlerne her er dog ikke kviklån, det er hovedsageligt rentefrie lån, som der skal bruges til et specifikt køb og derfor er det svært at sammenligne de to slags lån. Det er dog alligevel en god ide at læse deres guide, da den indeholder mange gode argumenter og råd til hvorfor du ikke skal optage et lån.

Er du i tvivl om hvilken seng du skal købe fra en sengeforhandler med afbetaling? Så læs vores test-guide, hvor vi kan hjælpe dig med at finde den bedste seng til dig.

 

Videoen viser dig, hvordan du ser ydelsen på dit lån med hjælp fra Excel:

FAQ

Mange af de større sengeforhandlere tilbyder, at du kan købe din seng på afbetaling. På forbrugsguiden senge-testeren.dk kan du få gode tips til at købe senge på afbetaling, ligesom du får et overblik over de forhandlere, der tilbyder afdragsordninger.
Er senge på afbetaling en god idé?
Både og. Har du en god økonomi, er det en fordel, da du så kan købe en dyrere seng her og nu. Omvendt sætter du dig i gæld og kommer til at betale månedlige afdrag. Det bevirker, at du reelt betaler mere end sengens oprindelige pris.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme