Vælg en side

Du er sikkert bekendt med følelsen af at vende og dreje dig i løbet af natten – det er enormt frustrerende ikke at kunne falde i søvn. Sagen er den, at hvis du har en dårlig seng, som ikke passer til dig, så sover du typisk også dårligt.

Det kan resultere i træthed, hovedpine og ømhed i kroppen. Hvis du vælger den helt rigtige seng, som er tilpasset din krop, har du langt bedre forudsætninger for at komme trætheden til livs, fordi du får den korrekte støtte og aflastning under hvile eller søvn.

Der er mange sengetyper på markedet. Du finder ikke én seng, der passer til alle. Hvis du skal finde den bedste seng skal du have tanke på, hvordan sengen kan understøtte din personlighed behov. Det kan være krav til fasthed eller mulighed for at justere din liggestilling.

Vi hjælper dig godt videre i denne guide, så du kan finde den helt rigtige til dig og din krop.

Hvilken type seng skal du vælge?

 

 • Elevationsseng: Elevationssengen er steget i popularitet og yder individuel støtte til din krop, fordi du har mulighed for at justere din liggeposition. Du kan nemlig både hæve og sænke hoved- og fodende. Hvis du lider af ryg- eller skulderproblemer, er det oplagt at vælge denne type seng, så du altid har mulighed for at tilpasse – også når dine behov ændrer sig. En elevationsseng er ofte dét, man betegner som den mest luksuriøse sengetype.
 • Kontinentalseng: En kontinentalseng er opbygget af flere lag. Typisk består den af tre lag, hvor den nederste del er en boxmadras, der udgør selve bunden på sengen. Øverst finder du et lag med en springmadras, som også har en topmadras. Du kan vælge en kerne, der enten er fremstillet af memory skum eller i latex. Det er de ekstra madraslag, der giver sengen sin karakteristiske højde og sit attraktive udseende – og ikke mindst rigtig god liggekomfort. Det er alt sammen ting, der gør denne sengetype populær.
 • Almindelig boxmadras: En boxmadras er en billigere og mere simpel løsning, end de to ovenstående sengetyper. En boxmadras er opbygget med en træramme, hvor ben bliver monteret direkte på sengen. Den bedste boxmadras for til dine behov afhænger af liggekomforten på boxmadrassen af fjedretypen. Du skal også være opmærksom på, at der er en meget stor kvalitetsforskel på boxmadrasser. I denne guide viser vi dig nogle af de modeller, som vi mener har en høj standard.

Vi har fundet en række af de bedste senge fra hver af vores guides; kontinentalseng, elevationssenge og boxmadras.

 

Sådan vurderer og udvælger vi sengene

I denne artikel analyserer og sammenligner vi en række anerkendte og populære senge og sengeforhandlere. Vi har partnerskaber med de fleste af landets store sengeforhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af senge til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle og subjektive vurdering af de bedste senge.

Hos Senge-testeren.dk vurderer vi sengene på parametre som:

 • Kundeanmeldelser fx Trustpilot score
 • Sengens egenskaber og specifikationer
 • Forhandlerens garantierservice og omdømme
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker
 • Eventuelle officielle tests af senge

Disse parametre bliver sammenstillet med pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen i artiklen ikke repræsenterer en rangering af produkterne, men en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.


Snefrid Fjäll

Bedste seng til prisen

 • Vores anbefaling af bedste seng
 • Danskproduceret kontinentalseng
 • Nordic Dream scorer 4,9 ud af 5,0 stjerner på Trustpilot
 • 100 dages prøveperiode
Snefrid Älv 180x200

Bemærk: Snefrid kontinentalsengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 24.495 kr. til 11.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

En seng skal yde den helt rigtige komfort, så du kan ligge behageligt og få den livsnødvendige søvn uden forstyrrelser. Snefrid fra danske Nordic Dream er designet og udviklet af danske sengeeksperter, så du får de bedste forudsætninger for at sove godt. 

 

Danskproduceret kvalitet

Kontinentalsengen Snefrid består af 3 lag: boxmadras, springmadras og topmadras. Boxmadrassen er bygget med en ramme i svensk fyrretræ, der er særdeles hårdført. Ovenpå ligger springmadrassen, som sørger for hele 70% af sengens komfort. Springmadrassen fra Nordic Dream er fremstillet med ekstra høje fjedre i 2 lag. De ekstra høje fjedre er producerede i Danmark og giver en bedre trykaflastning og fleksibilitet, når du bevæger dig i sengen. Øverst kan du vælge en topmadras, som møder dine personlige behov.

 

Trykaflastende komfortzoner

Sengen er udstyret med 7 komfortzoner, der støtter og trykaflaster din krop ergonomisk korrekt. Derfor er fjedrene i madrassen inddelt i zoner, hvor de kraftigste fjedre er fordelt i området omkring din mave, lænd og hofte.

Hvis ikke din madras støtter din krop ergonomisk korrekt, så vil du ende med at runde i ryggen og synke ned på midten af madrassen.

Fordi Snefrid er udstyret med særlige zoner, så vil rygsøjlen ligge plant, og kroppen kan slappe ordentligt af. Det giver en mere rolig søvn, og du vil vågne udhvilet op.

 

Fjäll topmadras – betræk i naturmateriale og med god ventilation 

Fjäll er en luksus topmadras fra Nordic Dream, som måler 8 cm i højden. Betrækket indeholder bambusfibre, som er med til at give topmadrassen en ventilerende effekt og en naturlig fornemmelse, når du lægger dig ned. De lette fibre giver også madrassen et allergivenligt stempel.

 

Fjäll fra Nordic Dream har antibakterielle egenskaber, hvilket har den fordel, at bakterier og husstøvmider ikke kan leve materialet. Inde i selve topmadrassen kan du vælge en kerne af enten naturligt latex eller memory-skum, som tilpasser sig den underliggende madras og giver øget komfort.
Du får altså en topmadras i særklasse, som er med til at give dig den absolut bedste nattesøvn.

Konklusion: Derfor anbefaler vi Snefrid

Snefrid fra Nordic Dream er en kvalitetsseng, der er fremstillet af gode materialer, så du kan sove i den mange år ud i fremtiden. Med 25 års garanti på både fjedre- og rammebrud kan du se frem til en kvalitet, der holder.

Til prisen er der god komfort i Snefrid. Dygtige eksperter har udviklet sengens 7 komfortzoner, der trykaflaster din krop så ergonomisk korrekt som muligt. Komforten er helt i toppen på grund af samspillet mellem topkvalitets topmadrasser og fjedre af særdeles høj kvalitet.

Nordic Dream tilbyder en 100 dages prøveperiode på sengen, så du kan prøve den i vante rammer. Er du ikke tilfreds, afhentes den uden betaling. Det trækker op i vores samlede vurdering.

Den bedste test af et produkt er kundernes erfaringer i den virkelige verden, som afspejles bedst på Trustpilot. Her scorer Nordic Dream hele 4,9 ud af 5,0. Det er højest af alle i hele sengebranchen. Kundernes anmeldelser er helt afgørende for vores vurdering af produktet, og de imponerende anmeldelser af Nordic Dreams senge bekræfter os i, at de har et af markedet absolut bedste produkter.

 

Fordele

 • Danskproduceret kontinentalseng
 • 2 lag ekstra høje fjedre og 7 komfortzoner
 • 100 dages risikofri prøveperiode
Ulemper

 • Gavl og kuvertlagen skal tilkøbes

Specifikationer:

 • Totalhøjde med 12 cm ben: 70 cm
 • Farve: Lys grå, mørk grå, sandfarvet og blå
 • Valgfri topmadras i memory-skum eller latex medfølger
 • 25 års garanti på ramme- og fjedrebrud
 • 100 dages gratis prøveperiode
 • Matchende gavl kan tilkøbes

Snefrid kan fås i følgende størrelser:

 

Til Butik

 

Dreamline Supreme Boxelevation – Minimalistisk design med ergonomisk støtte

Bemærk: Norhland Dreamline Supreme Boxelevation er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 57.995 kr. til 22.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Se priser og tilbud på Norhland Dreamline Supreme Boxelevation elevationssengen her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

.
Norhland Dreamline Supreme Boxelevation elevationssengen er som skabt til det moderne skandinaviske soveværelse. Sengen har et dansk design med et minimalistisk udtryk og fås i fem farver. 

I sengen er der indbygget en ekstra dimension af komfort, da den har en dobbeltfjedret boksmadras. Sengen er nem at gå til og fra med en totalhøjde på 66 cm. Benene til sengen er eksklusive runde egetræsben.

Elevationsseng med 25 års garanti
Norhland Dreamline Supreme Boxelevation elevationssengen er skabt i holdbare materialer og har en solid konstruktion. Boksmadrassen er udstyret med tre zoners fleksible pocketfjedre og springmadrassen har fem zoner. Din krop synker ned i madrassen, hvor den er tungest, så du får støtte af nakke, hofte og andre områder, der kan være mere udsatte i liggende position.

Polstring i latex giver en ekstra god liggeoplevelse og er samtidig med til at beskytte fjedrene. 

Du får 25 års garanti på ramme og fjedre.

Valgfri topmadras i latex-skum eller wonderpur
Topmadrassen til Norhland Dreamline Supreme Boxelevation fås i højkvalitets hyper-foam eller wonderpur kerne. 

Oplever du at have det varmt om natten og ønsker en madras, som afleder fugt fra kroppen, kan du med fordel vælge hyper-foam-modellen. Her får du også gavn af en trykaflastende madras, der støtter din nakke og ryg.  Wonderpur-modellen er et godt bud til dig, der omvendt har det køligt om natten. Her synker du mere ned i skummadrassen, som tilpasser sig dine former og holder dig varm. Samtidig støtter skummet din krop, så dine led bliver skånet. 

Lydsvag motor med 5 års garanti
For at gøre designet ekstra behageligt har det en lydsvag og strømbesparende motor. Motoren er trådløs, og du kan betjene sengens funktioner via fjernbetjening eller en app på din tablet eller smartphone. Når du hæver sengeryggen, vil du forblive i samme afstand til soveværelsets andre møbler og enheder takket være sengens slide-back-funktion. 

Norhland Dreamline Supreme Boxelevation elevationssengen vs. markedet
Hvis du er på udkig efter en langsigtet løsning, er Norhland Dreamline Supreme Boxelevation elevationssengen et godt bud. Sengens materialer bidrager til holdbarhed, stabilitet og komfort. Oplev designet tilpasse sig din krop takket være fem zoners pocketfjedre og en topmadras i enten hyper-foam eller wonderpur-skum.

Elevationssengen har et brugervenligt design, som kan betjenes med fjernbetjening eller app. Det er et af de mere støjsvage og strømbesparende produkter på markedet. 

Fordele og ulmeper ved Norhland Dreamline Supreme Boxelevation elevationssengen:

Fordele

 • 25 års produktgaranti
 • Dansk produktion
 • Boksmadras med tre lag pocketfjedre
 • 5 års garanti på trådløs motor
 • Betjening via app eller fjernbetjening
 • Leveringstid: 12-25 dage
Ulemper

 • Findes kun i 5 forskellige farver

Norhland Dreamline Supreme Boxelevation elevationssengen findes i følgende størrelser:
90 x 200 cm
180 x 200 cm

Til Butik

 

Bruxelles 180×200 

Billigste kvalitetsseng

 • Budgetvenlig kontinentalseng
BRUXELLES - 180 X 200 CM.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

En dårlig seng kan være en stor belastning for både krop og sind. Med en god, danskproduceret kontinentalseng, kan du komme den dårlige søvn til livs. Bruxelles kontinentalseng er derfor et oplagt valg til dig, der ønsker sig en god seng at sove i til en god pris.

Komfortzoner giver optimal støtte natten over

Bruxelles’ kontinentalseng er et godt bud på en behagelig seng til en skarp pris. Betydningen af bag navnet kontinentalseng er en seng, som er opbygget af flere lag, for at gøre den ekstra komfortable at sove i. Hvilket også er tilfældet af kontinentalsengen hos Bruxelles. Sengen består af 5 komfortzoner som gør det yderst behagelig at sove i og at sengen former sig efter personen som ligger i den. De 5 komfortzoner i sengens madras sikre også at kroppen får den rette støtte som kroppen kræver for at opnå en god nattesøvn. Fjedrene i madrassen er belagt med naturlatex, for at sikre den optimale temperatur, når du skal bruge sengen. Derudover er sengen allergivenlig hvilket betyder at alle tekstiler er økotex certificeret. Opbygningen af flere lag giver tilmed sengen et æstetisk udseende i forhold til højde og dermed også et hotel lignede look. Du kan få sengen i to forskellige farver som er en lys grå og en sort model.

 

Konklusion: Derfor anbefaler vi Bruxelles kontinentalseng

Når Bruxelles-modellen bliver fremstillet, er processen afgørende for at sikre sengens gode egenskaber. Derfor er sengen danskproduceret for at sikre, at kvaliteten er i top. Kontinentalsengen hos Bruxelles er derfor et oplagt valg for dig som ikke vil gå på kompromis med kvaliteten, men som også en seng til en billig pris.

Du har tilmed 101 dages returret, hvilket betyder at du har mulighed for at ombytte fastheden i madrassen, eller returnere sengen og få pengene igen. Du kan derfor sikre dig den rette hårdhed af madras, så du kan opnå den mængde søvn, du har behov for.

 

Fordele

 • 5 komfortzoner
 • 15 års garanti
 • Allergivenlig 
 • 101 nætters prøve
Ulemper

 • Ingen antiskrid

Specifikationer:

 • Fjedre: Lux Pocket
 • Højde: 47 cm (ekskl. ben) 
 • Polstring: Komfortskum
 • Størrelse: 180 x 200 cm
 • Type: kontinentalseng

 

Til Butik

 

Astrid Fjäll – danskproduceret seng med opbevaring

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Boxsengen Astrid fra Nordic Dream er et praktisk valg i hverdagen, fordi kan løftes i begge sider. Det giver dig god plads til opbevaring under madrasserne, så du kan gemme sengetøj væk eller opbevare dét, der ikke kan være i dit klædeskab. Så slipper du for at have opbevaring på gulvet under sengen, der bliver støvet.

Sengen er inspireret af den nordiske indretningsstil og har et meget simpelt design med rene linjer. Den fås i to grå farver, så du kan vælge det udseende, der passer bedst ind i dit soveværelse. Farverne er meget klassiske og tidløse, så de passer ind i de fleste hjem.

Syv komfortzoner

Sengen er produceret i Danmark af dygtige, danske håndværkere. Der er brugt naturlige, slidstærke materialer, og alle tekstiler er oeko-tex certificerede, så de ikke indeholder skadelig kemi. Boxmadrassen har syv komfortzoner indbygget i fjedrene. De syv komfortzoner giver forskellige støtte, så kroppen får den korrekte støtte på de rigtige steder. Det forbedrer din liggeposition i sengen, så du mindsker muskel- og ledsmerter og sover bedre.

Specielt din lænd og hofte skal have en fastere støtte, da dette område er tungere end resten af kroppen. Derimod skal skuldrene have nænsom aflastning, så blodcirkulationen ikke hæmmes.

Fjäll topmadras – betræk i naturmateriale og med god ventilation 

Fjäll er en luksus topmadras fra Nordic Dream, som måler 8 cm i højden. Betrækket indeholder bambusfibre, som er med til at give topmadrassen en ventilerende effekt og en naturlig fornemmelse, når du lægger dig ned. De lette fibre giver også madrassen et allergivenligt stempel.

Fjäll fra Nordic Dream har antibakterielle egenskaber, hvilket har den fordel, at bakterier og husstøvmider ikke kan leve materialet. Inde i selve topmadrassen kan du vælge en kerne af enten naturligt latex eller memory-skum, som tilpasser sig den underliggende madras og giver øget komfort.

Du får altså en topmadras i særklasse, som er med til at give dig den absolut bedste nattesøvn.

 

Fordele

 • Opbevaring under begge senge
 • Nordisk design
 • 7 komfortzoner
 • Danskproduceret
Ulemper

 • Høj prisklasse

Konklusion: Derfor anbefaler vi Astrid sengen

Kundernes anmeldelser er helt afgørende for vores vurdering af produktet. Når vi ser, at Nordic Dream scorer 4,9 ud af 5 stjerner på Trustpilot, bekræfter det os i, at de har et af markedet absolut bedste produkter. Der er fokus på komforten i samspillet mellem topmadras og fjedre i særdeles høj kvalitet.

Derudover får du 100 dages tryghedsgaranti, når du køber seng fra Nordic Dream. Så kan du prøve sengen i trygge rammer og blive helt sikker på, det er den rette. Nordic Dream kommer og henter sengen igen, hvis du ikke er tilfreds, hvilket er helt unikt for markedet.

Nordic Dream sengen Astrid fås i følgende størrelser:

 • 160 x 200
 • 180 x 200
 • 180 x 210

 

Ragna Fjäll – lydsvag elevationsseng med 7 komfortzoner

 • Luksuselevationsseng i nordisk design
 • Bestseller hos Nordic Dream
 • 100 dages prøveperiode

Nordic Dream Ragna

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Elevation er en ekstra luksus, der gør din seng nem at tilpasse til dine behov. Ragna fra danske Nordic Dream er en luksuselevationsseng, der er produceret i Danmark. Sengen er udviklet med henblik på at skabe en god komfort, i et lækkert design og med smarte indbyggede funktioner.

 

Lækkert design og elevationsfunktion

Sengen Ragna er designet med rene nordiske linjer, der fremstår gennemført og moderne. Udvendigt er den betrukket med et møbelstof i høj kvalitet, der kan fås i 4 flotte nuancer: lysegrå, mørkegrå, sandfarvet og blå.

Elevationsfunktionen er indbygget i den solide elevationsbund, som er fremstillet i svensk fyr.

Motoren er kraftig, men lydsvag, så du ikke vækker din partner om natten, når du vil skifte stilling. Der er trinløs indstilling, så du får en glidende bevægelse, når du justerer hoved- eller fodenden.

Du kan styre motoren med den medfølgende, trådløse fjernbetjening, eller du kan installere den tilhørende app. App’en kan hentes ned til både din telefon og tablet, så du kan styre sengen fra alle dine enheder.

 

Ekstra høje fjedre og 7 komfortzoner

Springmadrasserne fra Nordic Dream er fremstillet med højere fjedre, end man normalt benytter til madrasser. Derfor er Ragna fyldt med 140 mm Ergonomic + pocketfjedre, der er 20 mm højere, end traditionelle fjedre.

Højere fjedre giver en bedre fleksibilitet, så de tilpasser sig din krop. Når du vender dig, vil fjedrene støtte dig hele vejen rundt, så du også ligger behageligt på siden.

Ragna har 7 komfortzoner, der er udviklet til at støtte din krop ergonomisk korrekt gennem natten.

Hofter, lænd og mave er kroppens tungeste punkter, og derfor har madrassen ekstra kraftige fjedre i de zoner. Du kommer ikke til at synke ned i madrassen og runde i ryggen, når du ligger i Ragna. Du kommer derimod til at ligge plant og behageligt.


Fjäll topmadras – betræk i naturmateriale og med god ventilation 

Fjäll er en luksus topmadras fra Nordic Dream, som måler 8 cm i højden. Betrækket indeholder bambusfibre, som er med til at give topmadrassen en ventilerende effekt og en naturlig fornemmelse, når du lægger dig ned. De lette fibre giver også madrassen et allergivenligt stempel. 

Fjäll fra Nordic Dream har antibakterielle egenskaber, hvilket har den fordel, at bakterier og husstøvmider ikke kan leve materialet. Inde i selve topmadrassen kan du vælge en kerne af enten naturligt latex eller memory-skum, som tilpasser sig den underliggende madras og giver øget komfort. 

Du får altså en topmadras i særklasse, som er med til at give dig den absolut bedste nattesøvn. 


Nordic Dream Ragna vs. markedet

Skal det være ekstra lækkert, så er en elevationsseng ren luksus. Ragna er en luksuselevationsseng, der er fremstillet i Danmark med fokus på gode materialer og smarte detaljer. Du får en ekstra funktion, sammenlignet med de andre traditionelle senge i oversigten.

Ragna er én af oversigtens dyrere modeller, men du får god kvalitet, elevation og 7 komfortzoner for dine penge. Det er derfor modellen til dig, der ønsker noget af det bedste på markedet og har pengene til at investere i den gode søvn.

 

Fordele

 • Nordisk design produceret i Danmark
 • Ekstra høje fjedre og 7 komfortzoner
 • Lydsvag og trinløs elevation
Ulemper

 • Sengegavl er ikke inkluderet, men kan tilkøbes

Specifikationer:

 • Totalhøjde med 20 cm ben: 78 cm
 • Farve: Mørk grå, lysegrå, sandfarvet eller blå
 • Valgfri topmadras i memory-skum eller latex medfølger
 • 25 års garanti på ramme- og fjedrebrud
 • 100 dages gratis prøveperiode
 • Matchende galv kan tilkøbes

Nordic Dream Ragna kan fås i følgende størrelser:

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm

 

Til Butik

 

Tindra Nordlys – Bedste Kontinentalseng til 2 – Udviklet og produceret i Danmark

Tindra Fjall - 180x200

Bemærk: Tindra kontinentalsengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 28.995 kr. til 12.995 – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Hop under dynen og glæd dig over fantastisk komfort med Tindra. Sengen er udviklet og produceret af danske Nordic Dream, og resultatet er en kvalitetsseng med øje for både design og funktionalitet. Sengen fremstår flot og enkel med et nordisk udtryk og inde i madrasserne gemmer sig helt unikke komfortgivende egenskaber. Du kan derfor både nyde æstetik og komfort med Tindra fra Nordic Dream. 

 

Kontinentalseng i 3 lag

Tindra består af 3 forskellige madraslag, der hver især yder særlig komfort. Nederst er selve boxmadrassen, der danner bunden for hele sengen. Sengerammen, som boxmadrassen er integreret i, er fremstillet af svensk fyrretræ.

Fyrretræ er meget hårdført og har været brugt af Vikingerne til at bygge skibe. I dag kan du sejle afsted til drømmeland i en komfortabel seng bygget af samme solide materiale.

Ovenpå boxmadrassens skridsikre overflade ligger springmadrassen. Både springmadras og boxmadras er udstyret med hele 2 lag pocketfjedre, som Nordic Dream er kendt for.

Øverst ligger den valgfri topmadras i enten latex eller memory-skum, der giver det sidste skud til din liggekomfort.

 

Nordlys topmadras – temperaturregulerende betræk

Nordlys fra Nordic Dream er til dig, der ønsker sig en topmadras med den nyeste teknologi inden for området.

Betrækket er aktivt og reagerer derfor på, om du har det enten for varmt eller for koldt, når du lægger dig til at hvile eller sove på madrassen. De teknologiske elementer sørger for at temperaturregulere, så du får det bedst mulige soveklima.

Topmadrassen består af 7 ergonomiske zoner, som Nordic Dream er kendt for, og som giver de bedste forudsætninger for god søvn. Du kan vælge, om du vil have  din topmadras i naturlatex eller memory-skum. Naturlatex er et godt valg, hvis du ønsker et meget åndbart materiale, som afleder fugt og varme fra kroppen i løbet af natten.

Memory-skum former sig efter din krop og giver dig en blid og behagelig liggekomfort.


Pocketfjedre i 7 komfortzoner

Indvendig finder du et dobbelt lag pocketfjedre i både springmadras og boxmadras. Pocketfjedrene er fordelt i 7 forskellige zoner, der på hver deres måde er tilpasset din kropsvægt. Når du ligger ned, vil din krop være tungest omkring hofteområdet. Derfor skal dine hofter have ekstra trykaflastning, når du ligger i din seng. Hvis du ikke får den rette støtte, kan din seng skabe en usund liggeposition for din rygsøjle. 

Med 7 unikke komfortzoner er du sikker på, at din krop får den rigtige støtte, når du hviler eller sover i Tindra. Din rygsøjle vil ligge plant og ergonomisk korrekt, så du får den bedste restitution.


Tindra vs. markedet

Kontinentalsengen er klassisk. Men Tindra fra Nordic Dream udmærker sig i forhold til andre produkter på markedet med sit smukke og gennemførte nordiske design, de velvalgte materialer og de 7 unikke komfortzoner. Du er derfor garanteret en ekstra god liggekomfort med Tindra.

Prismæssigt ligger kvalitetssengene fra Nordic Dream i den dyre ende, men du betaler også for god kvalitet, der bliver ved med at give dig solid komfort langt ud i fremtiden.

Er du heldig og falder over én af deres gode tilbud, kan der være mange penge at spare på din nye luksusseng fra Nordic Dream.

 

Fordele

 • Kvalitetsseng produceret i Danmark
 • Udviklet af sengeeksperter, fysioterapeuter og dygtige sengehåndværkere
 • 3 madraslag for ekstra komfort
 • 2 lag pocketfjedre og 7 komfortzoner
 • 25 års garanti på ramme- og fjedrebrud
Ulemper

 • Gavl og kuvertlagen skal tilkøbes

Specifikationer:

 • Farver: Mørk grå, lys grå eller blå
 • Højde: 66 cm (13 cm ben, 28 cm boxmadras, 18 cm springmadras, 7 cm topmadras)
 • Pocketfjedre i 2 lag
 • 7 komfortzoner
 • Ben i eg eller valnød inkluderet
 • 14 cm træramme
 • 25 års garanti på fjedre og rammebrud

Tindra fås i følgende størrelser

 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm
 • 210 x 210 cm

 

Til Butik

 

Bruxelles –  Danskproduceret elevationsseng til en god pris

Bruxelles –  danskproduceret elevationsseng til en god pris

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Er du træt af at vende og dreje dig om natten? Så kan første step mod en bedre søvnbalance være elevationssengen fra Bruxelles. Sengen kan køre op og ned via et enkelt klik, og du kan derfor indstille sengen efter den type støtte, du har brug for.

 

Elevationsseng med god liggekomfort

Elevationssengen hos Bruxelles har meget at byde på, udover at være under kategorien elevationsseng, så har sengen en helt særlig madras, som gør at den er yderst behagelig at ligge i. Madrassen har hele 5 komfortzoner som betyder, at den er har flere lag som er lavet af åndbare fibre. Disse fibre er udvundet af træ og polyester for at regulere temperaturen i madrassen så den forbliver behagelig at ligge i. Fibrene sikrer tilmed en god luftkvalitet. Selve kernen af madrassen er lavet af latexmateriale og sikrer liggekomforten. Derudover er der særlige fjedre ved navn pocketfjedre i madrassen, som giver støtte i hele kroppen, når du ligger på den. Sengen er også Oeko-tex-certificeret for at undgå diverse former for allergier.

Vi er alle forskellige og har forskellige præferencer, når det kommer til madrassens fasthed. Skulle det vise sig at madrassen er for hård eller for blød for dig, er det muligt at ombytte fastheden af madrassen eller returnere sengen og få pengene retur inden for 101 dage. 

 

Bruxelles elevationsseng vs. markedet

Inden for kategorien er denne model billig i forhold til sengetype, men kvaliteten er til stede, og du får 15 års garanti på rammen af sengen og 5 års garanti på motoren. Rammen af sengen sikrer sengens holdbarhed, så du kan sove trygt og afslappet. Denne type elevationsseng fås i to forskellige udgaver, herunder lysegrå og sort. Sengen er dansk produceret, så hvis du er på udkig efter en kvalitetsseng til en særligt god pris, så er Bruxelles en god investering.

 

Fordele

 • 5 komfortzoner
 • Allergivenlig
 • Øko-Tex-certificerede tekstiler
Ulemper

 • Uden anti-skrid-underlag
 • Lidt lavere seng (36 cm høj uden ben)

Specifikationer:

 • Fjedre: Lux Pocket
 • Højde: 36 cm (ekskl. ben)
 • Hævefunktion: Hoved- og fodende
 • Ramme: 11 cm. Elevationsramme
 • Type: Elevationsseng
 • Størrelse: 180 x 200

 

Til Butik

 

Aura Nordlys – Elevationsseng til den kvalitetsbevidste forbruger

Aura Fjord - 180x200

Bemærk: Aura boxelevationssengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Dette betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 44.495 kr. til 21.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Kender du det, hvor du bare ikke kan komme til at ligge godt i din seng? Så er der for mange puder, og så er der for få? Med en elevationsseng slipper du for at stable puderne i jagten på den rigtige liggeposition. I stedet kan du med et enkelt tryk på en knap justere din seng, så den former sig perfekt til dine behov – om du skal sove med benene hævet eller ønsker at læse en god bog inden sengetid.

 

Boxelevation i 7 komfortzoner

Elevationssengen Aura fra danske Nordic Dream består af en elevationsbund med en boxmadras og en behagelig topmadras øverst. Den solide sengeramme af 20 cm svensk fyrretræ giver selve boxelevationen den helt rigtige holdbare base.

Madrassen til Aura er en boxmadras med et dobbelt lag af pocketfjedre. Pocketfjedre giver en god støtte til kroppen, og med hele 2 lag er du sikret ekstra god trykaflastning.

Pocketfjedrene er inddelt i forskellige zoner, der er tilpasset din kropsvægt og bygning. I nakkeområdet, samt ved din lænd og hofter, ligger de kraftigste fjedre, der yder mest modstand. Det skyldes, at din krop har brug for ekstra støtte dér, hvor kroppen er tungest, så rygsøjlen kan ligge plant.

 

Nordlys topmadras – temperaturregulerende betræk

Nordlys fra Nordic Dream er til dig, der ønsker sig en topmadras med den nyeste teknologi inden for området.

Betrækket er aktivt og reagerer derfor på, om du har det enten for varmt eller for koldt, når du lægger dig til at hvile eller sove på madrassen. De teknologiske elementer sørger for at temperaturregulere, så du får det bedst mulige soveklima.

Topmadrassen består af 7 ergonomiske zoner, som Nordic Dream er kendt for, og som giver de bedste forudsætninger for god søvn. Du kan vælge, om du vil have  din topmadras i naturlatex eller memory-skum. Naturlatex er et godt valg, hvis du ønsker et meget åndbart materiale, som afleder fugt og varme fra kroppen i løbet af natten.

Memory-skum former sig efter din krop og giver dig en blid og behagelig liggekomfort.

 

Elevationsmotor med glidende justering

Elevationsmotoren i Aura har en glidende justering, så du altid kan finde den helt rigtige liggeposition, om du læser en god bog eller skal have hævet fødderne let.

Du kontrollerer motoren med den medfølgende fjernbetjening. Det er derfor let og enkelt, hvis du skal skifte position, og du vil ikke vække din partner – også fordi, at motoren er meget lydsvag.


Aura vs. markedet

Elevationssenge er ikke kun for ældre, der har svært ved at komme ud af sengen – eller til dig, der  har problemer med kredsløbet. Du kan sagtens få glæde af den praktiske elevation, når du bare ønsker at få den bedste og mest ergonomiske støtte hele natten igennem.

Aura er en seng i højeste kvalitet med en praktisk og lydsvag elevationsmotor fra danske OKIN. Du får god og unik liggekomfort, hvis du vælger denne eksklusive model. Aura koster mere end andre modeller fra Nordic Dream, men elevationen kan være den ekstra luksus, der gør netop din søvn fantastisk. 

 

Fordele

 • Fjernstyret elevationsseng
 • Udviklet og produceret i Danmark
 • Madras med 7 forskellige komfortzoner
 • Elevationsmotor fra den danske producent OKIN
 • 25 års garanti på ramme- og fjedrebrud
Ulemper

 • Samlebeslag medfølger ikke, men kan tilkøbes

Specifikationer:

 • Farver: Lys grå, mørk grå og blå
 • Højde: 65 cm (13 cm ben, 45 cm boxelevation, 7 cm topmadras)
 • Dobbeltlag pocketfjedre
 • Elevationsmotor fra OKIN
 • 7 komfortzoner
 • Ben inkluderet
 • 20 cm træramme
 • 25 års garanti på fjedre og rammebrud

Aura fås i følgende størrelser

 

Til Butik

 

Freja Älv – Bedste boxmadras til prisen

 • Nordiske linjer og ergonomisk liggekomfort

Signatur Luksus Box 180x200

Bemærk: Freja boxmadrassen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at sengen er nedsat fra 20.495 kr. til 9.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Luksusseng med 7 komfortzoner produceret i Danmark

Nordic Dream både udvikler og producerer deres lækre kvalitetssenge i Danmark. Freja er én af deres boxsenge fremstillet af solide materialer og Oeko-Tex certificerede tekstiler.

Boxsengen er lavet med en stabil bund i svensk fyrretræ, en boxmadras med et dobbelt lag af pocketfjedre og en skøn, trykaflastende topmadras.

Designet er elegant med et skandinavisk udtryk, der kan fås i flere forskellige farver og størrelser.

 

2 lag pocketfjedre og 7 komfortzoner

Når det kommer til komfort, er Freja Nordlys helt i top. Sengen er udstyret med en boxmadras med 2 lag af pocketfjedre. Pocketfjedrene er danskproducerede og af højeste kvalitet, så du kan nyde den behagelige støtte fra madrassen mange år ud i fremtiden.

Komfortzonerne er udviklet, så din krop får den helt rigtige trykaflastning. Derfor vil madrassen være mere fast omkring nakkeområdet, lænden og hofterne, hvor der er mest tyngde. 

Med 7 individuelle komfortzoner får du en unik, ergonomisk liggeposition, der sørger for at din rygsøjle ligger plant hele natten. Det hjælper din krop med at slappe ordenligt af, så du får den bedste søvn, når du sover i Freja Nordlys.

 

Älv topmadras – den mest prisvenlige model 

Topmadrassen Älv er én af de mest prisvenlige madrasser fra Nordic Dream, men det betyder ikke, at der er gået på kompromis med kvaliteten.

Topmadrassen har en og en højde på 6 cm og fås med et kraftigt betræk, der kan vaskes i maskinen ved 60 grader. Inde i selve madrassen kan du vælge mellem latex eller memory skum, alt efter hvilke behov din krop har i løbet af natten. Latex er et naturligt og meget åndbart materiale, som afleder varmen fra kroppen, når du sover.

Det er derfor et oplagt valgt, hvis du ofte kæmper med temperaturen under dynen. Memory skum giver en mere eftergivende fornemmelse, og former sig efter din krop for maksimal komfort.

 

Freja vs. markedet

Har du brug for en seng, der passer perfekt til dit soveværelse, kan Freja være et oplagt valg. Boxsengen fås nemlig i mange forskellige størrelser, så du kan finde udgaven med de helt rigtige mål. Derfor udmærker sengen fra Nordic Dream sig, fordi den kan passe ind i de fleste soveværelser – store som små.

Saga Snö er en flot boxseng, der let giver soveværelset et let og enkelt udtryk. Du kan selv vælge mellem forskellige ben, nuancer og størrelser, så du får sengen præcis efter dine ønsker. Du får også hele 25 års garanti på både rammebrud og fjedre, så du kan få din kvalitetsseng ordnet, hvis uheldet skulle være ude. 

 

Fordele

 • Udviklet og produceret i Danmark
 • Madrassen har 2 lag pocketfjedre
 • 7 ergonomiske komfortzoner
 • Topmadras i memory-skum eller latex
 • 100 dages prøveperiode
Ulemper

 • Gavl skal tilkøbes

Specifikationer:

 • Farve: Grå, lysegrå, blå og sand
 • 7 komfortzoner
 • Inkl. valgfri topmadras m. vaskbart betræk i latex eller memory-skum
 • Inkl. valgfri ben
 • Mål: H: 62 x B: 180 x L: 200 cm
 • Fjedre: Dobbeltlag pocketfjedre
 • 25 års garanti på fjedre- og rammebrud

Freja fås i følgende størrelser:

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm

 

Til Butik

 

Norhland Signatur Delux Box – Dansk design med to lag fjedre

Signatur Luksus Box 180x200

Bemærk: Norhland Signatur Box boxmadrassen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 16.495 kr. til 6.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

To fjedretyper for ekstra støtte

Norhland Signatur Box er bygget op med to lag fjedre – bonell-fjedre nederst og pocketfjedre øverst. Sengen får ekstra stabilitet med opbygningen i to lag.

Bonell-fjedrene er fremstillet af en sammenhængende tråd. De bestemmer sengens fasthed, og de er med til at fordele støtten jævnt over hele madrassen. Du kan købe boxmadrassen med medium, fast eller ekstra fast hårdhed alt efter præference.

Pocketfjedrene er mere fleksible, da de er pakket ind i små poser af stof, som fungerer uafhængigt af hinanden. Fjedrene tilpasser sig din krop, så du synker behageligt ned i madrassen ved kropszoner, der har mere tyngde. Det har vist sig at være en fordel for personer, der ønsker at forebygge eller lindre smerter i nakken og ryggen. Pocketfjedrene er jævnt fordelt over 5 zoner.

 

Træramme og polyether-polstring

Signatur Box er polstret med et lag af polyetherskum, som har flere fordele. Skummet regulerer fugt og bidrager til sengens lange levetid. Det er beskyttet af stof i kraftig kvalitet.

Madrassen bliver båret af en ramme i massiv træ, og du får 25 års garanti på både rammen og fjedrene. Boxsengen er nem at samle, da du bare skal montere benene. Det kan du gøre uden brug af værktøj. Vælg selv, hvilke ben der skal pryde det tidløse design, som bliver fremstillet i tre moderne farver – mørkegrå, lysegrå og sort.

 

Signatur Box vs. markedet

Er du på udkig efter en simpel sengeløsning, hvor der ikke er gået på kompromis med komforten? Så kan Signatur Delux Box være et godt valg for dig. Du kan nemt samle boxsengen uden brug af værktøj, og det enkle design er funktionelt og tidløst. Her er ikke en masse funktioner, som du måske ikke finder nødvendige i en seng.

Byggekvaliteten er høj, da materialerne er solide og holdbare. Komforten er sikret med fjedre i to lag, og særligt pocketfjedrene har en ergonomisk støttende virkning. Du får her god værdi til prisen, som mange kan være med på.

 

Fordele

 • God pris
 • Dansk produktion
 • To lag fjedre
 • 5 komfortzoner
 • 15 års garanti på fjedre og ramme
Ulemper

 • Trods flotte anmeldelser på Trustpilot scores lavere end konkurrenter

Specifikationer:

 • Farve: mørkegrå, lysegrå og sort
 • Madrastype: Boxmadras 
 • Fasthed: Medium, fast eller ekstra fast
 • Ben: Valgfri runde ben
 • Fjedre: Bonell-fjedre og 5-zoners pocketfjedre
 • Antal fjedre: Op til 504 pr. m2
 • Bolster: Norhland eksklusiv møbelstof
 • Polstring: Komfortskum
 • Ramme: Træramme
 • Garanti: 15 års garanti på ramme og fjedre

Signatur Box fås i følgende størrelser:

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm

Du kan kontakte forhandleren ved ønske om specialmål.

 

Til Butik

 

Saga Snö – Klassisk boxseng udviklet og produceret i Danmark

Saga Alv - 140x200

Bemærk: Saga boxmadrassen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at sengen er nedsat fra 15.495 kr. til 8.495 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Er du på jagt efter en god boxseng i høj kvalitet, så er det ikke til at komme udenom Saga. Nordic Dream har skabt sengen i samarbejde med sengeeksperter, og den er bygget af de dygtigste danske sengehåndværkere.

En god boxmadras med et dobbeltlag pocketfjedre og en trykaflastende topmadras gør Saga til en seng med fantastisk liggekomfort.


7 komfortzoner for den bedste nattesøvn

Saga er fremstillet af en boxmadras med hele 2 lag af danskproducerede pocketfjedre. Den almindelige seng har kun et enkelt lag, og det ekstra lag fjedre i Saga giver bedre trykaflastning og liggekomfort.

De 2 lag pocketfjedre er inddelt i forskellige komfortzoner, så der er mere støtte til de dele af din krop, der har brug for det. Det giver sengen 7 komfortzoner i alt, der er tilpasset din kropsvægt og bygning.

Når du ligger i Saga, vil du fornemme, hvordan madrassen er mere fast og støtter ekstra omkring nakken, lænden og hofterne. Det er de områder, hvor der er mest vægt i madrassen, og hvor fjedrene skal aflaste trykket mest. Du får derfor den mest ergonomiske liggeposition med Saga.


Snö topmadras – ErgoFlex skum med aktiv køling

Leder du efter ekstra komfort og en behagelig temperatur i sengen? Så er Snö topmadras fra Nordic Dream noget for dig.

Topmadrassen måler 8 cm i højden og er lavet af ErgoFlex-skum, som tilpasser sig din krop og give den mulighed for at ånde. På den ene side er madrassen blød og riflet, hvilket giver dig maksimal komfort, når du lægger dig i sengen. På den anden side er madrassen flad, hvilket gør den mere fast og robust.

ErgoFlex-skum har en åben cellestruktur, som hjælper med at holde madrassen tør og ren. Det ventilerende materiale sørger for, at eventuel fugt fra kroppen bliver afledt i løbet af natten. Snö er en traditionel topmadras fra Nordic Dream, hvor der ikke er gået på kompromis med kvaliteten.


Saga vs. markedet

Saga er et godt valg, hvis du er på udkig efter en klassisk seng, der leverer på komfort. Sengen er fremstillet med det særlige dobbelte lag af pocketfjedre, som er inddelt i 7 komfortzoner – dem  er Nordic Dream særligt kendt for. Du får derfor ekstra god liggekomfort, hvis du vælger Saga fra Nordic Dream.

Sammenlignet med andre senge fra Nordic Dream er Saga i den billige ende. Så hvis du er blevet forelsket i den høje danske kvalitet og de lækre materialer, er Saga til at komme i nærheden af rent prismæssigt.

 

Fordele

 • Boxseng udviklet og produceret i Danmark
 • 2 lag pocketfjedre for ekstra komfort
 • 7 unikke komfortzoner
 • Topmadras med kerne i latex eller memory-skum
 • 15 års garanti på ramme- og fjedrebrud
Ulemper

 • Gavl og kuvertlagen skal tilkøbes

Specifikationer:

 • Farver: Mørk grå
 • Højde: 49 cm (19 cm ben, 23 cm madras, 7 cm topmadras)
 • Dobbeltlag pocketfjedre
 • 7 komfortzoner
 • Ben: 19 eller 23 cm i forskellige materialer
 • 8 cm træramme
 • 15 års garanti på fjedre og rammebrud

Saga fås i følgende størrelser

 

Til Butik

 

Norhland Prestige Eksklusiv Elevation – Kvalitetsseng med dansk æstetik

Norhland Prestige Eksklusiv Elevation

Bemærk: Norhland Prestige Elevation elevationssengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 36.995 kr. til 14.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Klassisk elevationsseng af høj kvalitet

Prestige Elevation er bygget op som en klassisk elevationsseng, og her er tænkt kvalitet ind i hver detalje. Rammen på 20 cm er af stærkt træ, og bunden består af 42 lameller, som sikrer en stabil seng. Der er to indbyggede nakkevip i designet, som giver god støtte til nakken.

Springmadrassen indeholder pocketfjedre, som yder individuel støtte af kroppen. Fjedrene er opdelt i små stofposer, som ikke påvirker hinanden, når du bevæger dig. Du vil synke mere ned i madrassen, hvor kroppen er tungere, og på den måde får du en naturlig og ergonomisk liggeposition.

At fjedrene er pakket ind i stofposer, betyder også, at sengen ikke støjer, når du bevæger dig, da de ikke er i metallisk kontakt. Fjedrene bliver beskyttet af polstring med 25 mm cooltex, som er omgivet af stof i kraftig kvalitet. Du kan vælge sengen med medium eller fast hårdhed.

 

Trådløs elevation 

Prestige Elevation har et bekvemt design, som du kan styre fra afstand via en trådløs fjernbetjening eller app fra din tablet eller smartphone. Motoren er danskproduceret, og den er innovativt bygget, så den sparer på strømmen. Det gør sengen til et mere miljørigtigt valg. som en god detalje er motoren også støjfri.

 

En investering for livet 

Prestige Elevation er udelukkende bygget af materialer, der har en lang holdbarhed. Her har du derfor et solidt design, som kan holde i generationer. 

De danske håndværkere har lagt vægt på kvalitet i designet, og det giver sengen en eksklusiv fremtoning. Du kan vælge sengen i en af fem farver, som hver især bidrager med moderne nordisk elegance.

 

Prestige Elevation vs. markedet

Prestige Elevation viser sin force ved den gennemgående kvalitet i designet. Her får du en solid seng i materialer, der kan holde i generationer. Sengen er mere støjsvag end de fleste, og det giver en ønsket ro i soveværelset. Både de ergonomiske posefjedre og motoren arbejder behageligt og støjsvagt.

 

Fordele

 • Skabt af danske håndværkere
 • Klassisk opbygning i holdbare materialer
 • Støjsvagt design
 • Trådløs elevation
 • 25 års brudgaranti
Ulemper

 • Trods flotte anmeldelser på Trustpilot scores lavere end konkurrenter

Specifikationer:

 • Farve: mørkegrå, lysegrå, blå, sand og sort
 • Madrastype: Springmadras 
 • Fasthed: Medium eller fast 
 • Ben: Valgfri metal- eller egetræsben
 • Fjedre: Op til 11-zoners pocketfjedre/multipocketfjedre
 • Antal fjedre: Op til 504 pr. m2
 • Bolster: Norhland eksklusiv møbelstof
 • Polstring: Cooltex-skum
 • Ramme: 20 cm træramme
 • Garanti på ramme og fjedre: 25 år
 • Garanti på motor: 5 år
 • Motor: Danske Linak 
 • Fjernbetjening: Trådløs
 • App-styring: Ja

Prestige Elevation fås i følgende størrelser:

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm
 • 210 x 210 cm

 

Til Butik

 

Nordic Skabsseng 140 X 200 – Bedste skabsseng

Nordic skabsseng 140x200

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

 • Gem sengen væk og skab mere plads
 • Perfekt til små lejligheder eller gæsteværelset/kontoret

Den tyskproducerede skabsseng fra Nordic er en smart løsning på pladsmangel. Den behagelige dobbeltseng kan let skubbet op i sit tilhørende skab, så du kan få mere gulvplads og udnytte din lejlighed optimalt.

 

Elegant design og let sammenklapning

Sengen er rigtig flot at have stående nede, og det diskrete design sørger for, at den passer ind i de fleste hjem. Takket være sengens gasfjedre, som er de nyeste på markedet, får du en helt utrolig let og stort set lydløs åbning og sammenklapning.

De robuste og stilrene ben sørger for, at sengen kan klare en vægt op til 250 kg, og den høje kvalitet af sengen gør den let at rengøre. Sengen er lavet af spånplader, og du kan bruge en helt almindelig madras – højden må dog ikke overstige 19 cm.

Du kan få sengen med fem forskellige farver på fronten og tre forskellige farver på siden, så du kan tilpasse den fuldstændig til din bolig.

 

Perfekt til den lille lejlighed

Hvis du bor i en lille lejlighed, er Nordic Skabsseng det perfekte valg til dig. Sengen er nem og hurtig at klappe sammen, og den fylder næsten ingenting i løbet af dagen. Den er nem og diskret at have med at gøre, og den kan fungere som en kæmpe afbelastning.

Du kan også bruge Nordic Skabsseng som en gæsteseng, idet den helt diskret kan stilles op ad en væg og være næsten usynlig. Den er nem at trække ud, når du får overnattende gæster, og du kan redde op før ankomst og pakke den sammen igen, uden at det er et problem.

 

Fordele ved Nordic Skabsseng

Nordic Skabsseng er nem at have med at gøre, og den kan også sagtens fungere som en ”fuldtidsseng”. Den behøver altså ikke blive henstillet som gæsteseng.

Den lille hylde i sengen sørger for, at du kan isætte lidt personlighed. Du kan placere bøger eller planter på hylden, så det hele bliver mere hyggeligt og rart at se på. Du skal dog huske at fjerne genstandene, hvis du vælger at lukke sengen sammen: Puder og dyner bliver, hvor de skal være, men de kan nemt skubbe til diverse pyntegenstande.

Du kan gøre Nordic Skabsseng til helt din egen og bruge den lige der, hvor du har (eller ikke har) plads.

 

Nordic Skabsseng vs. markedet

Nordic Skabsseng er ikke bare en skabsseng – der er tænkt grundigt over detaljerne, der får den til at skille sig ud fra sine konkurrenter. Du kan eksempelvis redde sengen med dyner og puder, og de forbliver på deres plads, når du klapper sengen sammen. Den kan altså altid være redt og klar til uventede overnattende gæster.

Madrassen fastgøres via klikfiksering med tilhørende fastgørelsesremme, og der medfølger selvfølgelig en monteringsvejledning.

 

Fordele

 • Kan slås op og gemmes væk
 • Let og næsten lydløs sammenklapning
 • Høj kvalitet
 • Let at rengøre
Ulemper

 • Produceret i Tyskland

Specifikationer:

 • Højde: 223 cm
 • Bredde: 160 cm
 • Dybde (sammenklappet): 45 cm
 • Dybde (udslået): 230 cm
 • Sædehøjde: 50 cm
 • Maksbelastning: 250 kg

Nordic Skabsseng kan fås i følgende størrelser

 • 140 x 200 cm

 

Til Butik

 

5 fordele ved elevationssenge

Selv her kan der dog være en række ting at tage i betragtning. På trods af den drastisk forbedrede søvnkvalitet pga. sengens indstillelige underlag, der tager vare på din ryg og mulighederne for ben løft, der forhindrer kredsløbsproblemer i benene, er der yderligere en række fordele at overveje.

For det første behøver du ikke, at lægge et bjerg af hovedpuder bag dit hoved for, at ligge komfortabelt, og du vil for det andet opleve, at vågne op uden nakkestivheder, hvis du indstiller elevationssengen korrekt.

For det tredje har mange senge indbyggede massagefunktioner, der får dig til at slappe af, så søvnløshed imødegås.

For det fjerde modvirkes generende snorken, der er grænseløst irriterende for din partner, og for det femte har de mere luksuriøse udgaver af elevationssenge, indbygget ”Snooze” i den forstand, at sengen kan sættes til at rejse dig op til siddende position, når du skal vågne op.

 

Valg af den rigtige seng er vigtigt

Vi har alle brug for at sove og hvile, så vores kroppe og vores sind kan restituere og samle ny energi til en ny dag. Det er derfor, at det er vigtigt, at når du lægger dig til at sove, at den tid du ligger i sengen bliver udnyttet så godt som muligt, og at kroppen får de bedste betingelser under hvilen og søvnen.

Har du en dårlig seng, så kan du godt regne med, at din krop slet ikke får det optimale ud af den tid du ligger i din seng. De fleste kender det, at man er fuldstændig radbrækket når man står op, og det kan sagtens skyldes, at din seng ikke er helt perfekt til din krop.

Der er rigtig mange typer af senge på markedet i dag, og det kan være meget svært at vælge den helt rigtige type til dig og din krop, og det er faktisk sådan, at forskellige kroppe, kræver forskellige typer af seng.

En hård madras er god til mange mennesker, men noget værre møg for andre, og her har for eksempel kropsvægten en del indflydelse på, hvordan du ligger i en seng i forhold til en anden type.

Kiropraktor og sengeekspert Michael Randsøe, var med i programmet “Den rene vare” på TV2, for at give nogen gode råd, omkring valg af den bedste seng. Det kan du se her.

Du kan også læse hans gode råd, omkring valg af den bedste seng for dig, i denne artikel fra Politiken.dk

 

Din vægt er vigtig ved køb af ny seng

Din kropsvægt spiller en essentiel rolle i forhold til at vælge, hvor fast madrassen på din nye seng skal være.

Hvis din vægt er under 75 kilo, er den bedste løsning enkelte pocketfjedre og en madras med medium fasthed. Pocket er en smidig fjedertype indsat i et specielt materiale, der indkapsler og beskytter fjederen samtidig med, at den holdes på plads.

Er din vægt mellem 75 kilo og 95 kilo, er pocketfjedrene stadigvæk et godt valg i forbindelse med en fast madras – klassifikationen blandt fagfolk for denne madrastype er ”fast fasthed”.

Til de tunge vægtklasser over 95 kg. er en madras med multi-pocketfjedre og en fast fasthed det mest optimale.

Multipocket-fjedre er mindre i diametermål, så der er flere fjedre pr. m2 i madrassen. Det giver maksimal fleksibilitet og optimal vægtfordeling.

Guide til valg af madras i forhold til vægt

 • Vejer du under 75 kilo, skal du vælge en medium madras
 • Vejer du mellem 75 og 90-95 kilo, skal du vælge en fast madras
 • Vejer du mere end 90-95 kilo, skal du vælge en ekstra fast madras
*Ovenstående er vejledende tal og skal ikke betegnes som en facitliste

 

Størrelsen på din seng

Når du har fundet den rigtige type af seng som du mener passer bedst til dig og dine pladsforhold, så skal du vælge den rigtige størrelse seng. Den skal selvfølgelig passe til din højde, og er du meget høj, så kan det være, at du skal have en seng som er lidt længere end 2 meter.

Det kan betyde, at din forhandler ikke lige har den på lager, da det ikke er en standardvare. De fleste senge er nemlig lavet i 200 centimeter i liggemål, og så skal du vælge den rigtige bredde. Her kommer det lidt an på, hvilken type du har valgt.

Er i to voksne personer i en “dobbeltseng” som er delt i to sektioner med to forskellige madrasser, så skal du vælge en størrelse som er på minimum 200 centimeter x 90 centimeter, og det svarer til en samlet bredde på på 180 centimeter – altså en almindelig bredde på en dobbeltseng.

Er det børn som skal sove sammen i en dobbeltseng, så kan en samlet bredde på 140 centimeter sagtens være tilstrækkeligt.

Det er selvfølgelig også afgørende, hvor stort soverummet er, og her skal du blandt andet tænke på, at pladsen omkring sengen er nok til, at det er nemt at komme i og ud af sengen, og så handler det også om, at sengen passer ind med den øvrige indretning i rummet.

Der skal altså være gode plads omkring sengen, så forholdene er ubesværet og at du ikke føler dig klemt inde. Er I et par, så er det også vigtigt, at der tages personlige hensyn. Det vil sige, at madrassen er tilpasset den enkelte, så den optimale komfort opnås.

Det kan sagtens lade sig gøre, at finde to forskellige madrasser som passer sammen i højden, så det virker som en helt almindelig dobbeltseng. Flere og flere vælger sin helt egen madras, og det anbefaler eksperter også at man gør.

Om det så er den ene eller anden sengetype, betyder ikke så meget, bare at madrassen er tilpasset den enkeltes behov, og passer perfekt til den enkeltes kropsbygning.

 

Halvandenmandsseng

Der er mange størrelser på senge på markedet. Nogle foretrækker en seng i king size, andre har kun plads til en beskeden enkeltmandsseng.

Der findes også en løsning der imellem. Du kan nemlig få det, der populært kaldes en halvandenmandsseng. Benævnelsen er ikke rigtig logisk, for hvor ofte har du lige brug for, at der er plads til halvanden person i din seng?

Forståelsen ligger nok snarere i, at størrelsen ligger imellem størrelserne på en standard enkeltmandsseng og en standard dobbeltseng.

En halvandenmandsseng kan være praktisk i flere situationer:

 • Hvis du som enkeltperson gerne vil have god plads i sengen – uden at skulle helt op at have en dobbeltseng.
 • Hvis du er alene med et lille barn, og barnet gerne smutter ind i sengen til dig.
 • Hvis I er to forholdsvis slanke og forelskede personer.
 • Hvis sengen skal stå på gæsteværelset og kun bliver brugt af og til.
 • Hvis soveværelset er relativt lille, og du alligevel gerne vil kunne sove to personer i samme seng.

Der kan være mange gode grunde til at vælge en seng, som kan være god og bred til en enkelt person og mindre, men stor nok til to personer.

 

Typiske mål på en halvandenmandsseng

De senge, som kan komme ind under betegnelsen en halvandenmandsseng vil typisk måle 120, 140 eller 160 cm i bredden. Længden kan enten være en standardlængde på 200 cm eller en ekstra lang seng på 210 cm.

Om det så skal være det ene, det andet eller det tredje mål, der passer sig for dig, kommer an på, hvor meget plads, der er i det rum, den skal stå i, om målet eksisterer for den seng, du har valgt og om hvem der skal sove i den og hvor tit.

Der er således adskillige muligheder for at finde en halvandenmandsseng af god kvalitet. For flere af de omtalte modeller gælder, at der er flere mål at vælge imellem.

Find den, der passer mest perfekt til dit/jeres behov og nyd den gode komfort – både når du ligger i den alene, og når I ligger to personer i den.

 

Trekvartseng

Man bruger ofte betegnelsen en trekvartseng til at beskrive en seng, der breddemæssigt måler tre fjerdedele af en standard-dobbeltseng. Ganger man standard-breddemålet på en dobbeltseng på 180 cm med tre fjerdedele, får man 135.

Der findes ingen senge, der måler 135 cm i bredden, på markedet (med mindre du får den specialfremstillet), men det, der kommer tættest på er 140 cm. Man kan også bruge benævnelsen en lille trekvartseng om en seng, der er 120 cm bred.

Om det så er den lille eller den mest almindelige, som passer bedst til dit behov, kan afhænge af flere omstændigheder.

 

En praktisk bredde

En trekvartseng er ret praktisk, hvis du på grund af pladsmangel ikke har mulighed for at have en hel dobbeltseng stående.

Det kan også være, at du ofte sover alene i sengen, og derfor behøver den ikke at optage så meget plads i soveværelset.

Hvis I ikke er meget store af vækst, så kan man fint ligge to personer i en trekvartseng.

Har du et lille barn, som af og til sover i din seng, er det også rart med noget ekstra plads.

Den er også ideel, hvis den skal stå på et gæsteværelse, i et sommerhus, på teenageværelset – eller hvis du bare nyder at have god plads i din seng.

Der er også et fornuftigt økonomisk argument for at vælge en lidt smallere seng. En trekvartseng er typisk billigere end en fuld dobbeltseng.

Mange senge fås i netop disse mål, og er det lige sådan en, du er på udkig efter, så vær opmærksom på, om den seng, som du søger, nu også findes i det mål, du har brug for.

 

Eksempler på små og almindelige trekvartsenge

Blandt disse senge kan du finde følgende trekvartsenge, som alle er i nøjagtig den samme overlegne kvalitet som dobbeltsengene:

 • Sleepzone, som er en elevationsseng, fås kun i en 140×200 cm udgave.
 • Athena, som er en boxmadras, fås i både en 120×200 cm og i en 140×200 cm udgave.

Der er således flere muligheder for at finde en god og komfortabel trekvartseng i en god kvalitet. Så har du ikke brug for eller plads til en hel dobbeltseng i fuld størrelse, så kan denne løsning med en trekvartseng, der både er en seng, du alene kan brede dig i, og som I kan være to personer i, være lige det, du/I har brug for.

På den måde kan du både have komforten og fleksibiliteten og få en økonomisk gevinst. Det kan derfor give rigtig god mening at vælge den mindre udgave af en seng.

 

En senge-oversigt giver mening

En senge-oversigt med mange modeller kan gøre en forskel for dig som forbruger, da den vil give dig endnu flere informationer om sengetyper og modeller som der findes, og som du kan vælge mellem, når du skal have en ny seng.

Du tænker måske, at du ikke skal skifte seng lige nu, da du kun har haft din nuværende seng i nogle få år, og den sagtens kan holde i mange år frem. Desværre kan det være, at du ikke har valgt den bedste seng for dig og din krop, og det gør, at du ikke får det optimale ud af din søvn, og at din krop ikke har den helt perfekte støtte om natten.

Det kan give dig mange problemer i hverdagen, og det kan resultere i, at din hverdag ikke bliver så god som du lige ønsker dig. Mange lider af hovedpine og ømhed i kroppen, og det tager energien væk fra mange, at de ikke får det optimale ud af dagen.

Det kan være, at det er din seng som er skyld i, at du har det som du har det, og at det derfor kan være en god ide, at få skiftet den ud, så du får et langt bedre liv i de lyse timer.

Der er også en helt videnskabelig forklaring, på hvorfor du har brug for din søvn, og hvorfor det er det bedste, hvis du har en god døgnrytme, forstået på den måde, at du går nogenlunde samtidig i seng hver dag, og står nogenlunde samtidig op også. Den kan du læse på Videnskab.dk.

Der står bl.a at “Får man ikke tilstrækkeligt med søvn, vil der stadig være en rest adenosin tilbage i hjernen. Når man vågner om morgenen begynder man altså ikke på en frisk, men har allerede en vis mængde adenosin i hjernevindingerne. Konsekvensen er, at man meget hurtigt bliver træt igen, fordi koncentrationen af adenosin tidligt på dagen sniger sig op over det kritiske niveau.”

 

Stil krav til din seng

Når du bruger internettet til at søge efter senge, som lever op til dine krav, så kan du finder sider som denne, der prøver at fortælle dig, hvad du skal kigge efter, og hvilke faktorer du skal holde øje med, før du beslutter dig for din nye seng.

Det er for eksempel spørgsmål om hvilken ramme sengen skal have, hvor stor den skal være, højden af sengen, madrastypen, rummets størrelse hvor sengen skal stå, og mange flere, som du skal tage stilling til.

Der er altså mange andre ting, ud over sengen, som er vigtige, og så handler det en hel del om din egen kropsbygning. Jo mere du for eksempel vejer, så kræver det en meget anderledes type seng, end hvis du er en fjervægter uden ret mange kilo på kroppen.

Det kan du få meget mere at vide om, når du læser denne guide igennem, og mange andre nyttige tekster, som gør livet lettere for forbrugerne, og som klæder dig endnu bedre på, når du skal vælge et af hjemmets vigtigste møbler, nemlig sengen.

 

Sengetyper at vælge mellem

Vi gennemgår alle sengetyper i denne oversigt. Du kan vælge mellem boxmadras med ben eller meder, en elevationsseng, en kontinentalseng, en sengeramme, og en sovesofa.

Der er så mange muligheder og denne guide vil kun belyse de mest kendte typer som du kan vælge mellem, og som de fleste forhandlere har i deres sortiment.

Der findes for eksempel også gæstesenge som kan klappes ud med mere, men de er kun egnede til midlertidige foranstaltninger, og egner sig ikke til permanente senge, hvor du får den bedste sovekomfort.

Husk, at det handler om at du får den bedste hvile og søvn, og det gør du kun, hvis du har en seng som passer perfekt til din krop.

Kiropraktor Henrik Ulddall har givet nogen gode råd til valg af madras på Sundhedsguiden.dk. Han siger bl.a at: “Det er en gammel skrøne, at du skal ligge så hårdt som muligt. Der er faktisk alt for mange, der ligger på en for hård madras. En måde at bedømme, om madrassen har en passende hårdhed, er at lægge sig på ryggen. Man skal så kunne presse en hånd ind under lænden og føle et jævnt tryk på hele bagsiden af kroppen. Hvis hæle eller enden synker ned, er madrassen for blød.”

Du kan læse alle hans anbefalinger her.

 

Kontinentalseng – flere madrasser

Aura Nordlys – Elevationsseng fra danske Nordic Dream

Aura Älv – Elevationsseng fra danske Nordic Dream

Kontinentalsengen er en lidt nyere type seng, som ikke er så kendt endnu, men som har rigtig mange fordele. For det første så har den flere madraslag. Det giver en langt bedre komfort og det giver sengen en rigtig god sidde og ligge højde.

Det kan betyde alt for dig som har svært ved at komme op og ned i en seng, at dens højde er god. Det betyder, at du kan sætte dig, og nærmest bare svinge ned i liggestilling, og det samme, når du skal ud af sengen.

Denne type er ret undervurderet, og det er lidt ærgerligt, da rigtig mange vil have store fordele af denne type.

Du kan jo selv vælge madrastype til kontinentalsengen, og med en ekstra topmadras, så har du en helt fantastisk seng, dog uden elektronik og elevation.

Her kan du også finde mange forskellige gavle som du kan supplere din seng med, så den virker mere som et møbel. Det er stadig muligt, at købe to forskellige madrasser, hvis der er tale om en dobbeltseng, så hver enkelt kan få den optimale sovekomfort, når den vigtige søvn skal hentes.

 

Boxmadras er nemt og billigt

Ragna Nordlys - 180x200

Ragna Nordlys – 180×200 fra Nordic Dream

Boxmadrassen består af en fjedermadras, en topmadras og ben eller meder. Det er en meget simpel og nogenlunde prisfornuftig løsning, og her handler det om, at du vælger den madrastype som du får det mest optimale ud af.

Her skal du vælge en madras som passer til din vægt, den belastning som madrassen udsættes for, og så en topmadras som giver dig lidt mere komfort. Uden en topmadras så vil du kunne mærke fjedrene i madrassen, og det er ikke særligt smart.

En boxmadras findes i en soft, medium og hård variant, og jo mere du vejer, jo mere hård skal madrassen være. Sover man sammen med sin partner, og der er stor forskel på kropsbygning med mere, så kan det være smart, at købe to forskellige boxmadrasser, så hver enkel får sin egen seng, når der skal soves.

Det giver hver enkel den bedste løsning og en optimal nattesøvn. Boxmadrassen fylder heller ikke ret meget i soveværelset, hvis du sammenligner med andre modeller, til gengæld kan den virke lidt kedelig at se på, hvis du betragter den som et møbel.

Det kan du kompensere for, ved at pynte sengen med sengetæppe og nogle flotte puder, og at rummet i øvrigt indrettes med andre møbler og billeder.

Du kan også købe en løs gavl, så sengen virker lidt mere som en seng, og ikke bare en madras. En boxmadras er ikke så høj i det, og det kan for nogle være et problem at komme i og op af sengen.

 

Elevationssengen er moderne og smart

Tindra Nordlys – Kontinentalseng med 7 komfortzoner

Tindra Snö – Kontinentalseng med 7 komfortzoner fra Nordic Dream

Elevationssengen er den nye og meget populære løsning. Den består typisk af en ramme i metal eller træ, og så er rammen forsynet med elektronik og løfteteknik, som gør, at sengen kan hæves i en eller begge ender.

Madrassen køber du så separat til sengen, så den passer til din kropsbygning. Det er selvfølgelig meget smart med en elevationsseng, så du kan hæve hovedenden eller benenden alt efter behov.

Har du lyst til at sidde lidt i sengen og læse eller se tv inden du skal sove, så kan du løfte hovedenden, så du kan sidde i en god stilling.

Elevationssengen er typisk forsynet med en fjernbetjening så det er meget let at få indstillet sengen til dit behov.

Der findes mange forskellige elevationssenge, og i mange forskellige prisklasser. Nogle koster op til 30.000 kroner, men så meget behøver du ikke at investere for at få en god elevationsseng i en rigtig god kvalitet. Er du ikke helt sikker på hvilken type du skal vælge, så find en i mellemklassen, så du også er sikker på, at kvaliteten betyder, at sengen kan holde i rigtig mange år fremover.

Her er det også vigtigt, hvilken form for garanti at producenten tilbyder dig. Jo længere garanti på for eksempel elektronik, jo bedre er det for dig. Nogle producenter tilbyder både fem og ti års garanti, og det kan være en god indikation for, at de leverer en super kvalitet.

Vil du se gode senge tilbud på elevationssenge, kontinentalsenge og boxmadrasser? Læs vores guide til de bedste senge tilbud her. I den har vi fundet 10 forhandlere som ofte har rigtig gode senge tilbud.

 

Sengerammen – en klassiker

Sengeramme - Lazio whitewash

Lazio white wash sengeramme fra Verona Design

Sengerammen som de fleste kender som et møbel fra fortiden, og som mange er vokset op med, findes i dag i mange forskellige udgaver. Det er et rigtigt møbel og i mange udgaver samt designs.

Mange designere har igennem årene givet sengerammen et nyt liv, og med de rigtige madrasser, så er sengerammen stadig en god mulighed for at få den perfekte søvn.

En sengeramme er typisk fremstillet i enten jern eller træ, og her er de helt billige typer i finer, mens de lidt dyrere modeller er produceret i massivt og robust træ.

Det kan godt betale sig, at vælge de bedre kvaliteter, og så få en seng som holder i meget længere tid. En seng i finer er ikke lige så holdbar og robust, og tåler langt mindre belastning. Denne type seng har været meget populær gennem de seneste 50 år, men er i de sidste år blevet overhalet af de nye typer af senge.

Der findes mange utrolig flotte modeller i mange lækre designs, og de virker ikke kedelige i et stort soveværelse. Kontinentalsengen kan godt være lidt mere pladskrævende.

 

Sovesofaen

Sovesofa

Sovesofa

En anden type seng er den meget populære sovesofa, som bruges mange forskellige steder i en bolig. Hvis du ikke har meget plads, så kan en sovesofa være et godt alternativ til en seng. Det er dog ikke den bedste kvalitet du får, hvis du ligger i en sovesofa på sigt.

Der er selvfølgelig meget stor forskel på sovesofaer, men selv de bedste af dem, kommer ikke i nærheden af en rigtig seng, når det gælder støtte og sovekomfort.

En sovesofa skal kun være en midlertidig seng, og er du studerende og skal vælge en seng som både kan fungere som seng og sofa i et lille værelse, så anbefaler vi, at du vælger en super god boxmadras, som giver dig støtte og komfort, så du får den bedste hvile og søvn. Det gælder især dig, som skal sove i sengen i længere tid – flere år.

En sovesofa er helt fin til for eksempel overnattende gæster eller til et lille kontor, hvor der skal være mulighed for at tage en “morfar” i ny og næ. Som permanent seng, så kan en sovesofa ikke anbefales.

Der findes en masse forskellige typer sovesofaer. En af de mest populære er en sovesofa med chaiselong. En af grundende til, at en sovesofa med chaiselong er populær er, at der næsten altid er opbevaringsplads i den. Udover dette, så får du også næsten en dobbeltseng ud af en sovesofa med chaiselong, når den er slået ud til seng.

 

Valg af madras

Madras

Sensopur madras

Har du fået styr på sengetypen, så handler det om at vælge den helt rigtige madras.

Madrassens egenskaber er det som gør, at du får den mest perfekte sovekomfort og dermed nattesøvn, som er så vigtig for din krop og din livskvalitet.

Madrassen skal kunne tåle belastningen fra din krop, og her er din vægt afgørende. Den skal også understøtte din krop på den rigtige måde, og her handler det om, at madrassen ikke falder sammen under dig, men støtter alle kropsdele helt perfekt.

Hvis du for eksempel vender dig meget i sengen når du sover, så skal madrassen følge din krop, og støtte lige meget om du ligger på ryggen eller på siden. Det er affjedringen i madrassen som er afgørende for støtten, og her findes for eksempel en soft, medium eller hård type. Der er flere underkategorier, men det ser du ved de enkelte madrasser.

Nogle madrasser er så “hårde” at det er nødvendigt med en topmadras, for at gøre det mere komfortabelt for dig. Det er det mest normale.

 

Prøv nogle forskellige madrasser

Når du prøver en madras, skal den være sådan, at din ryg ligger vandret, og bagdelen synker lidt ned, så madrassen og topmadrassen understøtter lænden. Du kan mærke det lige med det samme, om en madras passer til din krop eller ikke gør. Derfor skal du afprøve flere modeller, så du får valgt den rigtige type.

Det skal dog også nævnes, at du først ved, efter flere dages brug, om det nu også er den helt rigtige madras du har valgt. Derfor er det smart at købe madras hos en butik eller webshop som tilbyder ombytning af madrassen, hvis den ikke passer helt perfekt til din krop.

Uanset om du vælger den ene eller anden type seng, så kan du få de forskellige typer madrasser til dem. Madrasserne på markedet i dag, deles op i tre kategorier, en af de mest populære er en springmadras, og her handler det dybest set om antal fjedre pr. kvadratmeter. Jo flere fjedre, jo bedre støtte og stabilitet giver madrassen.

Det er ikke antallet af fjedre som afgør hårdheden af madrassen, for fjedrene kan sagtens være både bløde og hårde, som i soft, medium og hård.

Her kan du se en videoguide, der forklarer hvordan du vælger den rette madras, samt fortæller om fordele og bagdele ved de forskellige typer madrasser

 

Den perfekte topmadras

Ragna Fjäll – Danskproduceret elevationsseng i mange størrelser

Ragna Fjäll – Danskproduceret elevationsseng i mange størrelser

Madrassen på din seng giver dig støtte af din krop, så du ikke lider skade under din søvn, og sådan at din krop kan restituere bedst muligt.

En topmadras er det sidste lag inden lagenet, og den vælger du for at give dig en endnu bedre ligge- eller sovekomfort.

Her kan du for eksempel vælge en topmadras med memory skum, som husker din krops form, og derved giver den samme komfort hele tiden. En memory skum topmadras er til dig der ikke har det for varmt om natten.

Vælger du typen latex, så får du også en super god kvalitet, og den er nem at vedligeholde, og giver dig også en super komfort. Latex topmadrassen er til dig der gerne vil have det lidt køligere om natten.

Om du er til det ene eller andet, er et meget personligt valg, og her kan du prøver dig frem.

 

Køb seng på nettet

Det kan være svært at vælge en seng, når du skal gøre det over internettet, og du ikke har prøvet sengen før du køber den. Der findes dog en del forhandlere som tilbyder dig at afprøve madrassen, og så returnere og bytte den til en anden, hvis den ikke lige passer til dig.

Der er også en del som går ud i fysiske butikker, og prøver madrasser af, og så bestiller den som de synes bedst om over nettet. Lav din egen lille “sengetest” hos en forhandler i en butik, og gå hjem og tag nogle mål af dit soverum, og bestil så din seng over internettet.

Du kan måske spare lidt penge ved at handle på nettet, og måske er det langt nemmere og billigere at få sengen leveret på den måde.

Du må aldrig gå på kompromis med kvaliteten når du vælger seng. Det er det vigtigste møbel i dit hjem, og det er her, at du får ny energi om natten, når du får den bedste nattesøvn. Får du ikke det, så vil din hverdag blive meget belastende, og til sidst kan det ende med fysiske og psykiske lidelser, som ødelægger din livskvalitet.

Din søvn gør dig frisk og energifyldt til nye opgaver i morgen, og sover du elendigt, så ender det med en katastrofe i den sidste ende.

Tænk på din seng som det vigtigste møbel, og ikke om køkkenet er smart og moderne. Det ser måske godt ud for naboerne, men hvad nytter det, hvis du altid render rundt og er træt og energiforladt.

Skal din nye seng se ekstra lækker og indbydende ud, så tag et kig på denne video

FAQ

Er det bedst at sove på en hård eller en blød madras?
Det er forskelligt og et spørgsmål om præferencer. Det kommer også an på din vægt. Hvis din vægt er under 75 kilo, anbefales en madras med medium fasthed. Hvis du vejer mellem 75 og 95 kilo anbefalesen madras med fast fasthed, og over 95 kilo er fast fasthed helt sikkert anbefalet.
Hvor mange penge skal jeg bruge på en seng?
Senge kommer i mange prislag, så du skal overveje, hvad dit budget er, og hvor meget du vil bruge på en seng. Senge kan sagtens koste op imod 20-40.000 kroner, men du kan også sagtens få gode senge til omkring 10.000 kroner.
Er bed in a box god?
Ja, bed in a box kan være god. Der gælder de samme ting, når du skal kigge efter bed in a box, som en almindelig seng. Overvej budget, madrassens fasthed osv. Bed in a box er nem at få transporteret hjem til dig, og du kan nemt bestille den online.
Hvilken seng er bedst til dem, der sover på ryggen?
Den bedste seng er generelt set dén, der kan forme sig efter din krop og møde dine behov. Der er ikke en bestemt model, der passer til dig, der sover på ryggen, men hvis du har dårlig ryg, kan det anbefales at have en seng med god polstring og eventuelt elevation.