Bedste seng:
De 13 bedste senge til dig og din krop

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

13 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Senge testeren er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.
ANNONCER Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Du er sikkert bekendt med følelsen af at vende og dreje dig i løbet af natten – det er enormt frustrerende ikke at kunne falde i søvn. Vi har fået søvn-eksperten, Mikael Rasmussens, gode råd til, hvordan du kan gå til kamp mod søvnløshed, så du får nok søvn.

Udover ekspertens gode råd, så spiller det en rolle, hvis du har en dårlig seng.  Hvis den ikke passer til dig, så sover du typisk også dårligt. Det kan resultere i træthed, hovedpine og ømhed i kroppen. Hvis du vælger den bedste seng, som er tilpasset din krop, har du langt bedre forudsætninger for at komme trætheden til livs, fordi du får den korrekte støtte og aflastning under hvile eller søvn.

Der er mange sengetyper på markedet. Du finder ikke én seng, der passer til alle. Hvis du skal finde den bedste seng skal du have tanke på, hvordan sengen kan understøtte din personlighed behov. Det kan være krav til fasthed eller mulighed for at justere din liggestilling. Vi hjælper dig godt videre i denne guide, så du kan finde den helt rigtige til dig og din krop.

Seneste ændring:

Vi har lavet dybdegående research og analyseret produkternes specifikationer og funktioner for at kunne lave en detaljeret sammenligning. Det har resulteret i, at vi i vores artikel har fået en stor sammenligningstabel, der giver et grundigt overblik over de vigtigste produktegenskaber, specifikationer og bruger- og ekspertanmeldelser. Tabellen har til formål at give dig en bedre forståelse af , så din beslutning i højere grad træffes ud fra et informeret grundlag.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 13 bedste senge i test 2023:

Vis flere +

Vis mindre -

Hvad skal du overveje, før du køber et

Størrelse
Det er vigtigt med den rette størrelse på din seng, hvis du ønsker at få det optimale ud af dit soveværelse. Sørg altid for at tage mål af både rummet og den seng, som du overvejer at købe. Du bør især være opmærksom på målene, hvis din seng skal stå under en skråvæg eller ved et vindue. Den typiske størrelse for en seng til en enkelt person er 80-120 cm i bredden og 200 cm i længden. Denne størrelse er et godt valg til børneværelser, eller hvis du har et lille værelse i en delelejlighed eller på et kollegie. Dobbeltsenge på 180×200 eller 200×210 cm er det bedste valg for par, som har rigeligt med plads og ønsker en god, stor seng. De bedste senge for par er dog 140×200 cm, da den sagtens kan rumme på personer uden at tage for meget plads. Senge i størrelsen 140×200 cm – også kaldet halvandenmandssenge – giver god komfort, mens man kan sove uden at forstyrre hinanden.

Sengetype
En kontinentalseng er den bedste seng, hvis man ønsker en høj grad af komfort, samt et luksuriøst og særpræget design. Det er også typisk denne sengetype, som man ser på hotelværelser. Det er kontinentalsengens tre lag, som giver denne sengetype sit unikke udseende. Elevationssenge er også vokset i popularitet, da de kan justeres så de passer nøjagtigt til brugerens personlige præferencer.
Elevationssenge giver dig muligheden for at hæve og sænke hoved- og fodenden, hvilket gør det til den bedste seng for personer, der har problemer med f.eks. ryggen eller skulderen. Udover dens fleksibilitet, så er det også en ganske luksuriøs seng med glimrende komfort. Boxmadrassen er den billigste sengetype. Her får man ganske fin støtte og komfort, samt lidt højde på sengen. Denne sengetype er ofte konstrueret med en træramme, som man blot skal skrue ben på, hvorefter de er klar til brug.

Madras og topmadras
Hvilken madras og topmadras du skal vælge, afgøres af en række forskellige faktorer, hvor de vigtigste er fasthed og anvendte materialer, da det påvirker, hvor hård eller blød den føles. Der findes en række forskellige fasthedsgrader, og det er primært din sovestilling, som afgøre hvilken en, der er den bedste til dig. Hvis du sover på siden, så bør du finde en med blød eller mellemfast fasthed i memoryskum, da de giver god komfort til stødområderne. Madrasser til ryg- og mavesovere bør være mellemfaste til faste. Og her anbefales en springmadras, da den fordeler vægten jævnt over hele sengens område. Latexmadrasser er også gode, og hvis du er miljøbevist, så er denne type særligt oplagt til dig grundet dens økologiske og allergivenlige sammensætning. Vi anbefaler, at du leder efter en forhandler, der tilbyder en gratis prøveperiode og gratis ombytning for at sikre, at du får den rette fasthed.

Pris
Vi anbefaler, at du finder en seng, der kan holde i mange år. Den dyrere løsning koster omkring 50.000 kr. og indeholder ofte et karakteristisk møbelstof, ekstra komfortzoner og en madras af høj kvalitet. Disse senge er mere langtidsholdbare og fås i større mål. De billigere modeller kan have et mere enkelt design, færre funktioner og koster omkring 7.000 – 10.000 kr. Hvis du er lidt tålmodig og opmærksom, er det dog muligt at finde en seng af ordentlig kvalitet til under 10.000 kr. Vær opmærksom på, at det ofte er muligt at finde tilbud, hvor du kan sparre op mod 50%.

Kunde- og ekspertanmeldelser
Før du køber, anbefales det at læse kunde- og ekspertanmeldelser. Du kan lære mere om kvaliteten af sengen, hvor komfortabel den er, og om den er langtidsholdbar. Tjek mærket eller forhandlernes Trustpilot før du køber, da deres vurderinger siger en del om deres kvalitet og service. Vi har inkluderet kunde- og ekspertanmeldelser i vores guide for at hjælpe dig med at træffe det bedste valg i forbindelse med købet.

 

arrow-more

Sådan vurderer og udvælger vi produkterne på Senge-testeren

I denne artikel analyserer og sammenligner vi en række anerkendte og populære senge og senge forhandlere. Vi har partnerskaber med de fleste af landets store senge forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af senge til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle, subjektive vurdering af de bedste senge.

Vi vurderer sengene på parametre som:

  1
 • Kundeanmeldelser fx Trustpilot score
 • 2
 • Sengens egenskaber og specifikationer
 • 3
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
 • 4
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker
 • 5
 • Eventuelle officielle tests af senge

Alt dette målt op imod pris og kvalitet. Det vigtigt at nævne, at rækkefølgen i artiklen ikke repræsenterer en rangering af produkterne, men en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Se hele tabellen

Vores anbefaling test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bedre Nætter Senses Seng - syv komfortzoner og høj komfort

 • 4,5 ud af 5 stjerner baseret på 510+ brugeranmeldelser

Bedre Nætter Senses sengen er det ideelle valg til dig, der leder efter en velskabt seng af høj klasse. Her er tale om en af Bedre Nætters absolutte favoritter, som både giver dig høj komfort og en sund søvn.

Bedre Nætter Senses Seng
Vores anbefaling

Dagens bedste priser og tilbud på Bedre Nætter Senses Seng:

 • 7 komfortzoner optimeret efter kroppen
 • OEKO-TEX og Svanemærket topmadras
 • 100 dages prøveperiode

Mere om Bedre Nætter Senses Seng

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 160x200 cm
 • Højde: 57 cm
 • Antal komfortzoner *: 7
 • type topmadras *: Naturlig latex
 • topmadras tykkelse *: 6 cm
 • sengegavl inkluderet *
 • øko-certifikat *: Oeko-tex certificeret
 • garanti *: 15 år
 • gratis prøveperiode *: 100 dage

Anmeldelse og analyse

Bedre Nætter Senses sengen ligger nogenlunde lige i midten rent prismæssigt, når det kommer til markedets stærke senge, og derfor vil den være et godt valg for mange typer af forbrugere. Der er en god portion valgfrihed at finde, for du kan både selv vælge fasthed og sengegavl. Når du skal vælge fasthed, er der tre valgmuligheder, som du kan vælge mellem ud fra din vægt.

En kontinentalseng er bygget op omkring tre forskellige madrasser, som tæller boksmadras, springmadras og topmadras. Nederst finder du på Bedre Nætter Senses sengen boksmadrassen, som udgør fundamentet for den gode nattesøvn. Her får du et stabilt leje, der består af 12 centimeters skum og en 8 centimeters tyk træramme skabt af massivt svensk fyrretræ. Det betyder for dig, at du får en god bund, der i sidste ende spiller en vigtig rolle angående kvaliteten af din søvn.

Springmadras med ergonomiske pocketfjedre og syv komfortzoner

Det midterste lag udgøres af springmadrassen, der ofte anses som værende sengens vigtigste madras. Hos Senses består denne af en række små ergonomiske pocketfjedre, der – i modsætning til de traditionelle fjedre – giver en højere fleksibilitet og ”følger med dig”, når du vender og drejer dig. Det giver en højere komfort, hvor din krop kan slappe mere af. Du kan selv vælge mellem 3 forskellige fastheder, så du kan få en blød seng eller en hård seng, hvis det er det du ønsker.

Fjedrene er desuden inddelt i 7 komfortzoner, som er områder, hvor kroppen har særligt brug for ekstra støtte – for eksempel omkring nakken, ryggen og lænden. Rundt om er der et komfortlag, som blandt andet hjælper med at transportere nattesveden væk, så din søvn ikke bliver brudt på grund af varmen. 

Svanemærket topmadras

Det øverste lag hos Bedre Nætter Senses Sengen er topmadrassen, som er den madras, du mest er i kontakt med, når du sover. Det betyder også, at det er særligt vigtigt, at den er skabt af sunde materialer, så du ikke kommer i kontakt med skadelig kemi.

Hos Senses er der fra Bedre Nætters side tænkt over dette, så topmadrassen er fremstillet således, at den har fået det eftertragtede Svanemærke og er OEKO-TEX certificeret. Det er din garanti som forbruger for, at du trygt kan lægge dig til at sove uden sundhedsmæssige bekymringer.

Topmadrassen er derudover skabt af latex og er seks centimeter tyk. Latex’en har flere gode egenskaber, da det er naturligt og allergivenligt, og derudover har det en afkølende effekt– perfekt hvis du har tendens til at have det for varmt. Latex’en leder nemt sveden væk, så du ikke får en urolig søvn på grund af varmen.

Hvad siger forbrugere om Bedre Nætter Senses Sengen

Brugerne er meget imponerede over Senses og Bedre Nætter generelt, som i gennemsnit får henholdsvis 4,5 og 4,7 ud af 5 stjerner. Det er rigtig meget, og det giver god mening, da sengen er en bestseller hos Bedre Nætter.

Brugerne hos Trustpilot er især glade for Bedre Nætters kompetente medarbejdere og høje serviceniveau, som giver dem mange muligheder for at få den perfekte seng.

Angående Senses lyder rosen især på, at man sover virkelig godt i den, og at den giver en sublim aflastning til kroppens trykpunkter. Ifølge flere brugere fremmer det søvnen, som bliver uafbrudt og mere stabil, og flere kunder nævner også, at modellen giver et strejf af luksus, så de glæder sig til at komme i seng om aftenen.

Redaktionens vurdering

På redaktionen er vi meget begejstrede for Bedre Nætter Senses sengen, som vi finder mange fordele hos.

Blandt andet skal vi fremhæve produktets sundhed, der giver dig som kunde et bedre soveklima med færre skadelige partikler for din krop og miljøet. Med både Svanemærket og OEKO-TEX certificeringen er Senses højt på listen over markedets sundeste senge, og det er et stort plus i vores bog.

Vi synes også godt om, at der er hele syv komfortzoner, som tager sig ekstra godt af dine stærkeste trykpunkter og ømme kropsdele. Disse zoner kan for nogle forbrugeres vedkommende være decideret smertelindrende og give en bedre livskvalitet, og det er vi begejstrede for. Det at du selv kan vælge fastheden og om sengen skal være blød eller hård gør også sengen til et godt valg, da du får meget seng for pengene.

Derudover vil vi også fremhæve Bedre Nætters høje serviceniveau, der giver dig som forbruger de bedste vilkår, og her skal vi især fremhæve den 100 dages prøveperiode, 24 timers support og 25 års garanti på fjedre og rammebrud.

Til trods for de mange plusser skal vi bemærke, at enkelte kunder oplever småproblemer, som at topmadrassen skrider, og at hovedgærdet knirker, men her er kun tale om småtingsafdelingen.

Fordele og ulemper ved Bedre Nætter Senses Seng

Fordele

 • OEKO-TEX/Svanemærket topmadras: allergivenlig og 100% fri for skadelige stoffer
 • 7 komfortzoner som tilpasser støtten efter hver enkelt kropsdel
 • 25 års garanti på fjedre og rammebrud
 • Væghængt sengegavl medfølger
 • 100 dages prøveperiode og 24 timers support

Ulemper

 • Enkelte kunder oplever, at topmadrassen skrider, og at hovedgærdet knirker
 • Nogle oplever forsinket levering, dog altid hurtig support

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Bedre Nætter Senses Seng
Bedste seng til prisen test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Snefrid Fjord - seng med 2 lag ekstra høje fjedre

 • Nordic Dream scorer 4,9 ud af 5,0 stjerner på Trustpilot
Sengen Snefrid består af 3 lag: boxmadras, springmadras og topmadras. Boxmadrassen er bygget med en ramme i svensk fyrretræ, der er særdeles hårdført. Ovenpå ligger springmadrassen, som sørger for hele 70% af sengens komfort. 
Snefrid Fjord
Bedste seng til prisen

Dagens bedste priser og tilbud på Snefrid Fjord:

 • 4,9/5 stjerner på TrustPilot
 • En af de mest solgte senge hos Nordic Dream
 • 100 dages prøveperiode og 25 års garanti

Mere om Snefrid Fjord

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 180x200 cm
 • Højde: 67 cm
 • Antal komfortzoner *: 7
 • anti-skrid *
 • type topmadras *: Naturlig latex / Memory-skum
 • topmadras tykkelse *: 7 cm
 • øko-certifikat *: Oeko-tex certificeret
 • garanti *: 25 år
 • gratis prøveperiode *: 100 dage

Springmadrassen fra Nordic Dream er fremstillet med ekstra høje ergonomiske pocketfjedre i 2 lag. De ekstra høje fjedre er producerede i Danmark og giver en bedre trykaflastning og fleksibilitet, når du bevæger dig i sengen. Øverst kan du vælge en topmadras, som møder dine personlige behov.

Sengen er udstyret med 7 komfortzoner, der støtter og trykaflaster din krop ergonomisk korrekt. Derfor er fjedrene i madrassen inddelt i zoner, hvor de kraftigste fjedre er fordelt i området omkring din mave, lænd og hofte.

Fjord topmadras – ErgoFlex-skum med en hård og en blød side 
Topmadrassen Fjord fra Nordic Dream måler 10 cm i højden og er lavet af ErgoFlex-skum, som har flere behagelige og funktionelle egenskaber. Den er betrukket med Oeko-tex certificeret bambus betræk, der er utroligt blødt og åndbart. Det er desuden et miljøvenligt materiale, da der i produktionen hverken bruges sprøjtemidler eller kunstgødning.

ErgoFlex-skum har en åben cellestruktur. Det betyder, at skummet har bedre luftgennemstrømning, så fugt fra kroppen nemmere bliver transporteret væk i løbet af natten. Det er desuden en termofølsom topmadras, som automatisk reagerer på kropsvarme og fordeler den jævnt over hele madrassen. En nyttig kvalitet, hvis du har tendens til få det varmt, når du sover. Denne opbygning garanterer også en tør, ren og frisk seng.

Fjord topmadras har en blød og en fast side. På den bløde side er skummet riflet, hvilket giver dig øget komfort og tilpasning. På den faste side er den flad, hvilket gør madrassen mere solid. På denne måde kan du være sikker på, at få den optimale støtte til din krop, så både trykpunkter og blodcirkulationen lettes i kroppen.

Senge-testerens vurdering

Snefrid fra Nordic Dream er en kvalitetsseng, der er fremstillet af gode materialer, så du kan sove i den mange år ud i fremtiden. Med 25 års garanti på både fjedre- og rammebrud kan du se frem til en kvalitet, der holder. Til prisen er der god komfort i Snefrid. Dygtige eksperter har udviklet sengens 7 komfortzoner, der trykaflaster din krop så ergonomisk korrekt som muligt. Komforten er helt i toppen på grund af samspillet mellem topkvalitets topmadrasser og fjedre af særdeles høj kvalitet. Nordic Dream tilbyder en 100 dages prøveperiode på sengen, så du kan prøve den i vante rammer. Er du ikke tilfreds, afhentes den uden betaling. Det trækker op i vores samlede vurdering. Den bedste test af et produkt er kundernes erfaringer i den virkelige verden, som afspejles bedst på Trustpilot. Her scorer Nordic Dream hele 4,9 ud af 5,0. Det er højest af alle i hele sengebranchen. Kundernes anmeldelser er helt afgørende for vores vurdering af produktet, og de imponerende anmeldelser af Nordic Dreams senge bekræfter os i, at de har et af markedet absolut bedste produkter.

Snefrid kan fås i følgende størrelser:

 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm

Fordele og ulemper ved Snefrid Fjord

Fordele

 • Produceret og udviklet i Danmark derfor holdbar i mange år
 • 7 komfortzoner som giver god støtte hele natten
 • 100 dages risikofri prøveperiode og 25 års garanti
 • Gennemtestet for fejl, da det er en af de mest solgte senge hos Nordic Dream
 • 4,9/5 stjerner - under 1% negative anmeldelser

Ulemper

 • Enkelte oplever til tider at leveringen er forsinket
 • Topmadrassen kan være for tynd til enkeltes behov

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Snefrid Fjord
Bedste seng i premium klassen test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Norhland Prestige Delux Elevation Seng - kvalitetsseng med dansk æstetik

Prestige Elevation er bygget op som en klassisk seng, og her er tænkt kvalitet ind i hver detalje. Rammen på 20 cm er af stærkt træ, og bunden består af 42 lameller med to nakkevip, som sikrer stabilitet og støtte.
Norhland Prestige Delux Elevation Seng
Bedste seng i premium klassen

Dagens bedste priser og tilbud på Norhland Prestige Delux Elevation Seng:

 • 4,6/5 stjerner på TrustPilot
 • 11 komfortzoner og 25 års garanti
 • Trådløs elevation og støjsvagt design

Mere om Norhland Prestige Delux Elevation Seng

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 180x200 cm
 • Højde: 66 cm
 • Antal komfortzoner *: 11
 • anti-skrid *
 • type topmadras *: Wonderpur / Latex
 • topmadras tykkelse *: 8 cm
 • øko-certifikat *: Oeko-tex certificeret
 • garanti *: 25 (5 på motor) år
 • gratis prøveperiode *: 101 dage

Der er to indbyggede nakkevip i designet, som giver god støtte til nakken. Springmadrassen indeholder ergonomiske pocketfjedre, som yder individuel støtte af kroppen. Fjedrene er opdelt i små stofposer, som ikke påvirker hinanden, når du bevæger dig.

De individuelle komfortzoner gør, at du synker mere ned i madrassen, på de punkter hvor kroppen er tungere, og på den måde får du en naturlig og ergonomisk korrekt liggeposition. At fjedrene er pakket ind i stofposer, betyder også, at sengen ikke støjer, når du bevæger dig, da de ikke er i metallisk kontakt. Fjedrene bliver beskyttet af polstring med 25 mm cooltex, som er omgivet af stof i kraftig kvalitet. Du kan vælge sengen i blød, medium eller fast i hårdhed.

Prestige Elevation sengen har et bekvemt design, som du kan styre fra afstand via en trådløs fjernbetjening eller app fra din tablet eller smartphone. Motoren er danskproduceret, med omtanke for ressourceforbrug, hvorfor motoren er særligt strømbesparende. Det gør sengen til et mere miljørigtigt valg. Motoren er desuden meget støjsvag, hvilket gør det muligt at regulere din soveposition i løbet af natten, uden at forstyrre din sovemakker. 

Den 10 cm tykke madras på sengen kan fås i enten Wonderpur eller latex. Hvilket materiale du skal vælge afhænger i høj grad af dine søvnvaner og præferencer.

Latex er en fremragende leder af varme og fugt, hvilket gør det perfekt til dem, der sveder om natten eller bare føler sig generelt varme. Desuden har latex trykaflastende egenskaber, som kan hjælpe med at aflaste nakke og skuldre.

Hvis du er på udkig efter en madras af memory foam, der holder dig varm om natten og tilpasser sig din krop, er Wonderpur det perfekte valg. Den er blødere end latex, så du synker mere ned i madrassen, hvilket gør den ideel til personer, der let fryser eller ønsker en blød fornemmelse.

Selve topmadrassen er betrukket af et åndbart bambus betræk som er effektivt til at lede fugt væk fra kroppen og samtidigt er 100% fri for skadelige stoffer.

Prestige Elevation sengen er udelukkende bygget af kvalitetsmaterialer, med lang holdbarhed. Her har du derfor et solidt design, som kan holde i generationer.  De danske håndværkere har lagt vægt på kvalitet i designet, og det giver sengen en eksklusiv fremtoning. Du kan vælge sengen i en af fem farver, som hver især bidrager med moderne nordisk elegance.

Prestige Elevation viser sin force ved den gennemgående kvalitet i designet. Her får du en solid seng i materialer, der kan holde i generationer. Sengen er mere støjsvag end de fleste, og det giver en ønsket ro i soveværelset. Både de ergonomiske posefjedre og motoren arbejder behageligt og støjsvagt.

Prestige Elevation fås i følgende størrelser:

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm
 • 210 x 210 cm

Fordele og ulemper ved Norhland Prestige Delux Elevation Seng

Fordele

 • 97% ombytter ikke
 • Topmadras med vendbar sommer- og vinterside
 • Trådløs elevation
 • Service og vejledning af meget høj klasse

Ulemper

 • Sengegavl er ikke inkluderet, men kan tilkøbes
 • Til tider problemer med leveringen, men Sengetid er hurtige til at løse problemerne
Populær hos Nordic Dream test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Ragna Nordlys - lydsvag seng med 7 komfortzoner

Sengen Ragna er designet med rene nordiske linjer, der fremstår gennemført og moderne. Udvendigt er den betrukket med et møbelstof i høj kvalitet, der kan fås i 4 flotte nuancer: lysegrå, mørkegrå, sandfarvet og blå.

Ragna Nordlys
Populær hos Nordic Dream

Dagens bedste priser og tilbud på Ragna Nordlys:

 • Naturlig topmadras med vaskbart betræk
 • 100 dages prøveperiode

Mere om Ragna Nordlys

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 180x200 cm
 • Højde: 67 cm
 • Antal komfortzoner *: 7
 • anti-skrid *
 • type topmadras *: Naturlig latex / Memory-skum
 • topmadras tykkelse *: 6 cm
 • øko-certifikat *: Oeko-tex certificeret
 • garanti *: 25 (5 på motor) år
 • gratis prøveperiode *: 100 dage

Elevationsfunktionen er indbygget i den solide elevationsbund, som er fremstillet i svensk fyr. Motoren er kraftig, men lydsvag, så du ikke vækker din partner om natten, når du vil skifte stilling. Der er trinløs indstilling, så du får en glidende bevægelse, når du justerer hoved- eller fodenden.

Du kan styre motoren med den medfølgende trådløse fjernbetjening og justere sengen præcis efter dine behov.

Springmadrasserne fra Nordic Dream er fremstillet med højere fjedre, end man normalt benytter til madrasser. Derfor er Ragna fyldt med 140 mm Ergonomic + pocketfjedre, der er 20 mm højere, end traditionelle fjedre. Højere fjedre giver en bedre fleksibilitet, så de tilpasser sig din krop. Når du vender dig, vil fjedrene støtte dig hele vejen rundt, så du også ligger behageligt på siden. Ragna har 7 komfortzoner, der er udviklet til at støtte din krop ergonomisk korrekt gennem natten. Hofter, lænd og mave er kroppens tungeste punkter, og derfor har madrassen ekstra kraftige fjedre i de zoner.

Du kommer ikke til at synke ned i madrassen og runde i ryggen, når du ligger i Ragna. Du kommer derimod til at ligge plant og behageligt.

Nordlys topmadras – god støtte til en fornuftig pris
Nordlys fra Nordic Dream er til dig, der ønsker sig en topmadras med den nyeste teknologi. Topmadrassen består nemlig af 7 ergonomiske zoner, der giver dig de bedste forudsætninger for god søvn. Zonerne yder ekstra støtte til kroppen og aflaster i kroppens trykpunkter, så du får en mere afslappet sovestilling og sover bedre.

Dens betræk er aktivt kølende, og reagerer derfor på, om du har det enten for varmt eller for koldt i nattens løb. De teknologiske elementer sørger for at temperaturregulere madrassen, så dens temperatur holdes på 35-36 grader. Betrækket er også oeko-tex certificeret og vaskbart ved 40 grader.

Du kan vælge, om du vil have din topmadras med en kerne i naturlatex eller memory-skum. Naturlatex er et godt valg, hvis du ønsker et meget åndbart materiale, som afleder fugt og varme fra kroppen i løbet af natten. Latex giver desuden effektiv aflastning til kroppen, så du er sikret optimal støtte.

Memory foam former sig efter din krop, så du synker ned i madrassen. Det kan hjælpe med at forebygge kredsløbsproblemer og led- og muskelsmerter. Memory skum holder meget på varmen, så hvis du ofte får det varmt om natten, er det bedre at gå med en latex topmadras.

Nordic Dream Ragna kan fås i følgende størrelser:

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm

Fordele og ulemper ved Ragna Nordlys

Fordele

 • Designet og produceret i Danmark
 • Ekstra høje fjedre og 7 komfortzoner
 • Gennemtestet for fejl, da sengen er en af de mest solgte hos Nordic Dream
 • Lydsvag og trinløs elevation

Ulemper

 • Sengegavl er ikke inkluderet, men kan tilkøbes
 • Enkelte oplever til tider længere leveringstid, men de løser hurtigt problemet
God til nakke- og rygsmerter test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Norhland Signatur Box - dansk design seng med to lag fjedre

Norhland Signatur Box er bygget op med to lag fjedre – bonell-fjedre nederst og pocketfjedre øverst. Denne to-lags opbygning, giver sengen ekstra stabilitet. Bonell-fjedrene er fremstillet af en sammenhængende tråd. De bestemmer sengens fasthed, og de er med til at fordele støtten jævnt over hele madrassen. Du kan købe boxmadrassen med medium, fast eller ekstra fast hårdhed alt efter din præference og kropsvægt.

Norhland Signatur Box
God til nakke- og rygsmerter

Dagens bedste priser og tilbud på Norhland Signatur Box:

 • Dansk produktion
 • To lag fjedre
 • 5 komfortzoner

Mere om Norhland Signatur Box

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 180x200 cm
 • Højde: 49 cm
 • Antal komfortzoner *: 5
 • type topmadras *: Latex eller Memory-skum
 • topmadras tykkelse *: 7 cm
 • øko-certifikat *: Oeko-tex certificeret
 • garanti *: 15 år
 • gratis prøveperiode *: 101 dage

Pocketfjedrene er mere fleksible, da de er indpakket i små poser af stof, som fungerer uafhængigt af hinanden. Fjedrene tilpasser sig din krop, så du synker behageligt ned i madrassen. Det har vist sig at være en fordel for personer, der ønsker at forebygge eller lindre smerter i nakken og ryggen. Pocketfjedrene er jævnt fordelt over 5 zoner, så madrassen tilpasser sig de forskellige kropsdeles tyngde på din krop, 

Signatur Box sengen er polstret med et lag af polyetherskum, som er et materiale med flere fordele. Skummet regulerer fugt og bidrager til sengens lange levetid. Det er beskyttet af stof i kraftig kvalitet. Madrassen bliver båret af en ramme i massiv træ, og du får 25 års garanti på både rammen og fjedrene. Boxsengen er nem at samle, da du bare skal montere benene, hvilket du kan gøre uden brug af værktøj.

Du har desuden mulighed for at vælge, hvilke ben du vil have på din Signatur Box seng; naturlig eller sortmalet egetræ i 19 eller 23 cm. Sengen bliver fremstillet i tre moderne farver – mørkegrå, lysegrå og sort.

Luksus topmadrassen
Madrassen, der fuldender soveoplevelsen, er den 7 cm tykke Signatur topmadras. Du har mulighed for at vælge mellem 2 forskellige kerner med hver deres fordele, så du kan vælge den topmadras, der passer bedst til, hvordan du har det om natten.

Latexkernen er lavet af et antibakterielt og åndbart materiale, der gør det lettere at lede varmen væk fra kroppen. Hvis du er en person, der har det varmt om natten, vil en topmadras med latexkerne være det bedste valg for dig, så du kan få en mere behagelig nattemperatur i løbet af natten.

Wonderpurs kerne er en særlig type hukommelsesskum, der effektivt holder på varmen, hvilket gør den ideel til personer, der føler sig kolde, når de sover. Wonderpur kan desuden give optimal støtte til personer med ryg- eller ledsmerter på grund af den måde, hvorpå den former sig efter kroppen.

Topmadrassen er betrukket med et åndbart bambus betræk som er OEKO-tex certificeret og derved 100% fri for skadelige stoffer.

Er du på udkig efter en simpel sengeløsning, hvor der ikke er gået på kompromis med komforten? Så kan Signatur Luksus Box være et godt valg for dig. Du kan nemt samle boxsengen uden brug af værktøj, og det enkle design er funktionelt og tidløst. Her er ikke en masse funktioner, som du måske ikke finder nødvendige i en seng. Byggekvaliteten er høj, da materialerne er solide og holdbare. Komforten er sikret med fjedre i to lag, og særligt pocketfjedrene har en ergonomisk støttende virkning. Du får her god værdi til prisen, som mange kan være med på.

Signatur Luksus Box fås i følgende størrelser:

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm

Fordele og ulemper ved Norhland Signatur Box

Fordele

 • God pris
 • Dansk produktion
 • To lag fjedre
 • 15 års garanti på fjedre og ramme
 • 5 komfortzoner

Ulemper

 • Trods flotte anmeldelser på Trustpilot scores lavere end konkurrenter
Bedste boxmadras med opbevaring test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Astrid Älv - tidløs boxmadras med opbevaring

Astrid er en boxseng fra Nordic Dream, der gemmer på en praktisk hemmelighed. Du kan løfte madrasserne i begge sider og har plads til opbevaring under, så du kan gemme sengetøj væk eller opbevare dét, der ikke kan være i dit klædeskab. Så slipper du for at have opbevaring på gulvet under sengen, men har det pakket sikkert væk. 

Astrid Älv
Bedste boxmadras med opbevaring

Dagens bedste priser og tilbud på Astrid Älv:

 • Nordisk design
 • 7 komfortzoner
 • Danskproduceret

Mere om Astrid Älv

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 180x200
 • Højde: 64 cm
 • Antal komfortzoner *: 7
 • anti-skrid *
 • type topmadras *: Naturlig latex / Memory-skum
 • topmadras tykkelse *: 7 cm
 • øko-certifikat *: Oeko-tex certificeret
 • garanti *: 25 år
 • gratis prøveperiode *: 100 dage

Sengen har et nordisk og rent udtryk uden dikkedarer. Den fås i to grå farver, så du kan vælge den, der passer bedst ind i dit hjem. Farverne er meget klassiske, så de passer ind i de fleste soveværelser og går ikke af mode.

Korrekt støtte med syv komfortzoner
Sengen er produceret af danske håndværkere af naturlige materialer. Alle tekstiler er oeko-tex certificerede, hvilket er din garanti for, at der ikke er brugt skadelige kemikalier i nogle dele af produktionen. Den er er opbygget med syv komfortzoner, der giver forskellige støtte, så kroppen får den korrekte støtte på de rigtige steder. Det forbedrer din liggeposition i sengen, så du mindsker muskel- og ledsmerter og får en højere søvnkvalitet.. 

Specielt din lænd og hofte skal have en fastere støtte, da dette område er tungere end resten af kroppen og skal kunne synke længere ned i underlaget. Omvendt skal skuldrene have en mere nænsom aflastning, så blodcirkulationen ikke hæmmes. Derfor er det en praktisk indretning med de forskellige komfortzoner, der tager højde for, at kroppen ikke har samme behov alle steder.

Boxsengen er opbygget i tre lag. Der er opbevaring nederst, en trykaflastende boxmadras med ergonomiske pocketfjedre i midten og en trykaflastende topmadras øverst. 

Älv topmadras – ErgoFlex-skum med en hård og en blød side
Topmadrassen Älv er én af de mest prisvenlige madrasser fra Nordic Dream, men det betyder ikke, at der bliver gået på kompromis med kvaliteten.

Topmadrassen har en tykkelse på 6 cm og kommer med et kraftigt betræk, der kan vaskes i maskinen ved 60 grader. For at skåne dig fra sundhedsskadelig kemi, er betrækket desuden lavet i et Oeko-tex certificeret materiale.

Inde i selve madrassen kan du vælge mellem en kerne i enten latex eller memory skum, så du kan få en topmadras skræddersyet efter dine behov. Latex er et naturligt og åndbart materiale, som leder varmen væk fra kroppen, når du sover. Derfor er naturlatex et godt valg til dig, der får det varmt i nattens løb. Latex er desuden et elastisk materiale, der yder god støtte og aflastning til kroppen.

Memory skum giver rigtig god støtte til dig med led- og muskelsmerter, og hjælper med at forebygge problemer med kredsløbet. Memory skum former sig nemlig efter din krop, da du synker ned i det. Af samme grund er memory skum rigtig godt til at holde på varmen, og er derfor ideelt til dig, der ofte har det lidt koldt om natten.

Konklusion: Derfor anbefaler vi Astrid
Nordic Dream scorer 4,9 ud af 5,0 på Trustpilot, hvilket er højest af alle i hele sengebranchen. Kundernes anmeldelser er helt afgørende for vores vurdering af produktet. Kundernes flotte modtagelse af Nordic Dreams senge bekræfter os i, at de har et af markedet absolut bedste produkter. Der er fokus på komforten i samspillet mellem topmadrasser og fjedre i særdeles høj kvalitet.

Som en ekstra bonus får du 100 dages tryghedsgaranti, når du køber seng fra Nordic Dream. Så kan du prøve sengen i vante rammer og blive helt sikker på, det er den rette. Nordic Dream kommer og henter sengen igen, hvis du ikke er tilfreds, hvilket er helt unikt for markedet.

Nordic Dream Astrid fås i følgende størrelser:

 • 160 x 200
 • 180 x 200
 • 180 x 210

Fordele og ulemper ved Astrid Älv

Fordele

 • Opbevaring under begge senge
 • Nordisk design
 • 7 komfortzoner
 • Danskproduceret
 • Madrassen er allergivenlig
 • 100 dage risikofri prøveperiode
 • Støttende topmadras

Ulemper

 • Høj prisklasse
 • Sengegærde skal købes separat
Perfekt til feinschmeckeren test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Tindra Fjäll - danskproduceret seng

Hop under dynen og glæd dig over fantastisk komfort med Tindra. Sengen er udviklet og produceret af danske Nordic Dream, og resultatet er en kvalitetsseng med øje for både design og funktionalitet. Sengen fremstår flot og enkel med et nordisk udtryk og inde i madrasserne gemmer sig helt unikke komfortgivende egenskaber. Du kan derfor både nyde æstetik og komfort med Tindra fra Nordic Dream.

Tindra Fjäll
Perfekt til feinschmeckeren

Dagens bedste priser og tilbud på Tindra Fjäll:

 • Produceret i Danmark
 • 3 madraslag
 • 25 års garanti

Mere om Tindra Fjäll

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 180x200 cm
 • Højde: 66 cm
 • Antal komfortzoner *: 7
 • anti-skrid *
 • type topmadras *: Naturlig latex / Memory-skum
 • topmadras tykkelse *: 6 cm
 • øko-certifikat *: Oeko-tex 100-certificeret
 • garanti *: 25 år
 • gratis prøveperiode *: 100 dage

Tindra består af 3 forskellige madraslag, der hver især yder særlig komfort. Nederst er selve boxmadrassen, der danner bunden for hele sengen. Sengerammen, som boxmadrassen er integreret i, er fremstillet af svensk fyrretræ. Fyrretræ er meget hårdført og har været brugt af Vikingerne til at bygge skibe. I dag kan du sejle afsted til drømmeland i en komfortabel seng bygget af samme solide materiale. Ovenpå boxmadrassens skridsikre overflade ligger springmadrassen. Både springmadras og boxmadras er udstyret med hele 2 lag pocketfjedre, som NordicDream er kendt for. Øverst ligger den valgfri topmadras i enten latex eller memory-skum, der giver det sidste skud til din liggekomfort.

Fjäll topmadras – god støtte til en fornuftig pris
Fjäll er en luksus topmadras fra Nordic Dream, som måler 8 cm i højden. Betrækket indeholder bambusfibre, som er med til at give topmadrassen en ventilerende effekt. Tekstil af bambus kan desuden optage op mod 50% mere væske end bomuldstekstiler, uden at de føles fugtige. I produktionen af bambus anvendes der hverken sprøjtemidler eller kunstgødning. Derfor er Fjälls betræk Oeko-Tex certificeret.

Fjäll fra Nordic Dream har antibakterielle egenskaber, hvilket har den fordel, at bakterier og husstøvmider ikke kan leve materialet. Inde i selve topmadrassen kan du vælge en kerne af enten naturligt latex eller memory-skum.

Naturlatex, som er et godt materiale for miljøet og din krop. Latex, som har trykaflastende egenskaber, tappes årligt fra gummitræet Havea Brasiliensis. Det er derfor en bæredygtig produktionsløsning, fordi træet ikke skal fældes eller tager skade. Latex er desuden et ventilerende materiale, og er især egnet til dig, der har det varmt om natten.

Memory skum er særligt velegnet til dig, der har tendens til led- og muskelsmerter, da det har en aflastende effekt. Det er ligeledes kendt for at virke forebyggende på kredsløbsproblemer. Memory foam holder desuden godt på varmen, så du ikke så nemt kommer til at fryse.

Tindra fås i følgende størrelser

 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm
 • 210 x 210 cm

Fordele og ulemper ved Tindra Fjäll

Fordele

 • Udviklet af sengeeksperter, fysioterapeuter og dygtige sengehåndværkere
 • Kvalitetsseng produceret i Danmark
 • 3 madraslag for ekstra komfort
 • 25 års garanti på ramme- og fjedrebrud
 • 2 lag pocketfjedre og 7 komfortzoner

Ulemper

 • Gavl og kuvertlagen skal tilkøbes

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Tindra Fjäll
Bedste seng i test test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Emma Seng - testvindende madras med 4 lag

 • Madrassen er bedst i test - Testfakta 2021
 • 4,3 ud af 5 stjerner på TrustPilot
 • 100 nætters prøvetid og 10 års garanti
Den lækre seng fra Emma er designet i et tidløst skandinavisk design. Den inkluderer sengeramme, hovedgærde og madras, tilgængeligt i to størrelser, og har en lækker 4-lagsstruktur, så du kan få den bedst mulige søvn.
Emma Seng
Bedste seng i test

Dagens bedste priser og tilbud på Emma Seng:

 • 4-lags struktur for maksimal komfort
 • 10 års garanti, fri fragt og retur
 • Testvinder madras i høj kvalitet

Mere om Emma Seng

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 140x200 cm
 • Højde: 55 cm
 • type topmadras *: Memory-skum
 • øko-certifikat *: Oeko-tex certificeret
 • garanti *: 10 år
 • gratis prøveperiode *: 100 dage
 • Antal komfortzoner *: 5
 • topmadras tykkelse *: 9 cm

På Emmas egen hjemmeside har sengen fået en kundescore på 4,77 ud af 5 stjerner, og det er ikke uden grund: Der er 10 års garanti på sengen, fri fragt og retur, og så er den i høj kvalitet med certificeringen fra OEKO-Tex. Sengen kan du få i to størrelser: 140 x 200 og 180 x 200, og selvom den kun er tilgængelig i en enkelt farve, gør det grå materiale den nem at style med sengetøj i forskellige farver.

Sengen bliver leveret med en Emma Original testvindende madras. Madrassen har vundet Bedst i Test, ikke bare herhjemme i Danmark, men også i 10 andre lande i Europa.

Det er kombinationen af sengens og madrassens egenskaber og høje kvalitet, der giver dig den mest optimale komfort i nattens løb.

En 7 cm tyk sengegavl giver ikke bare et stilfuldt look, men den beskytter også både dit hoved og tapetet eller malingen på væggen. Emma Seng har en hotelhøjde på 55 cm inkl. madras, der gør det ekstra behageligt at komme ind og ud af sengen – selvom det ikke er sikkert, du har lyst til at forlade den, når du først har lagt dig. Springmadrassen har 7 zoner lavet af pocketfjedre, som giver en dynamisk pasform og støtter din krop i løbet af natten. Prikken over i’et kommer i form af en Bonell lamelbund, der giver den sidste støtte og komfort.

Fordele og ulemper ved Emma Seng

Fordele

 • 100 nætters prøveperiode
 • Ergonomisk madras med 7 komfortzoner
 • Madrassen er bedst i test hos TestFakta
 • 10 års garanti, fri fragt og retur
 • OEKO-Tex certificeret og derved fri for skadelige stoffer

Ulemper

 • Tendens til at dufte af gummi ved modtagelse, men forsvinder kort tid efter
 • Enkelte synes madrassen er for blød
Bedste kontinentalseng i test test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Emma One Kontinentalseng - komplet med sengeramme og -galv i høj kvalitet

Med Emma One Kontinentalseng får du masser af luksus til en fair pris. Det ses også tydeligt på de mange gode anmeldelser, sengen har fået på Emma-madras.dk.

Emma One Kontinentalseng
Bedste kontinentalseng i test

Dagens bedste priser og tilbud på Emma One Kontinentalseng:

 • Ergonomisk madras
 • Alt inkluderet
 • Elegant design

Mere om Emma One Kontinentalseng

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 140x200 cm
 • Højde: 57 cm
 • topmadras tykkelse *: 6 cm
 • øko-certifikat *: Oeko-tex certificeret
 • garanti *: 10 år
 • gratis prøveperiode *: 100 dage
 • Antal komfortzoner *: ?
 • type topmadras *: Skum
 • sengegavl inkluderet *

Emma One Kontinentalseng er en luksusseng i særklasse og har en ergonomisk madras med syv komfortzoner. Det sikrer dig en god støtte i hele kroppen og maksimal afslapning.

Samtidig har sengen et elegant design og kommer med både sengegavl og sengeramme, der giver det indbydende og eksklusive udtryk, du kender fra luksuriøse hoteller.

Alle delene af sengen er designet af Emmas søveksperter med henblik på at give dig den bedst mulige søvnoplevelse.

Med det store fokus på både komfort og æstetik adskiller Emma One Kontinentalseng sig fra andre senge på markedet. Det er en smuk og elegant seng, der vil stå flot i dit soveværelse, men du går på ingen måde på kompromis med sengens funktionalitet og ergonomi.

Fordele og ulemper ved Emma One Kontinentalseng

Fordele

 • Bonnell-fjederbund for ekstra støtte og komfort
 • Sengeramme, sengegavl, madras og topmadras er inkluderet
 • Fås i tre størrelser

Ulemper

 • Fås kun i én farve
Bedste premiumvalg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Aura Fjord - elevationsseng med slideback-funktion

Aura er en lækker elevationsseng i høj kvalitet. Sengen er udviklet og produceret i Danmark af Nordic Dream, hvor dygtige eksperter og sengehåndværkere har arbejdet sammen for at skabe Aura Älv.

Aura Fjord
Bedste premiumvalg

Dagens bedste priser og tilbud på Aura Fjord:

 • 7 komfortzoner
 • Dobbeltlag af ergonomiske pocketfjedre
 • Slideback-funktion

Mere om Aura Fjord

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 180x200 cm
 • Højde: 64 cm
 • Antal komfortzoner *: 7
 • anti-skrid *
 • type topmadras *: Naturlig latex / Memory-skum
 • topmadras tykkelse *: 7 cm
 • øko-certifikat *: Oeko-tex certificeret
 • garanti *: 25 (5 på motor) år
 • gratis prøveperiode *: 100 dage

Aura er en elevationsseng med hele 3 forskellige madraslag. Nederst skaber boxmadrassen et stabilt leje på elevationsbunden.

Elevationsbunden er bygget af svensk fyrretræ, der er solidt og sikrer stabilitet til hele sengen.

Boxmadrassen toppes af en springmadras, og begge madrasser er udstyret med dynamiske pocketfjedre.

Pocketfjedrene er danskproducerede og har forskellige modstande alt efter, hvilke dele af din krop, de skal støtte.

Sengen er inddelt i 7 behagelige komfortzoner, der støtter din krop ergonomisk, så din rygsøjle ligger plant.

Det får kroppen til at slappe af hele natten, så du kan restituere bedre.

Fjord topmadras – betræk i naturmateriale med god ventilation
Topmadrassen Fjord fra Nordic Dream måler 10 cm i højden og er lavet af ErgoFlex-skum, som har flere behagelige og funktionelle egenskaber. Den er betrukket med Oeko-tex certificeret bambus betræk, der er utroligt blødt og åndbart. Det er desuden et miljøvenligt materiale, da der i produktionen hverken bruges sprøjtemidler eller kunstgødning.

ErgoFlex-skum har en åben cellestruktur. Det betyder, at skummet har bedre luftgennemstrømning, så fugt fra kroppen nemmere bliver transporteret væk i løbet af natten. Det er desuden en termofølsom topmadras, som automatisk reagerer på kropsvarme og fordeler den jævnt over hele madrassen. En nyttig kvalitet, hvis du har tendens til få det varmt, når du sover. Denne opbygning garanterer også en tør, ren og frisk seng.

Fjord topmadras har en blød og en fast side. På den bløde side er skummet riflet, hvilket giver dig øget komfort og tilpasning. På den faste side er den flad, hvilket gør madrassen mere solid. På denne måde kan du være sikker på, at få den optimale støtte til din krop, så både trykpunkter og blodcirkulationen lettes i kroppen.

Derfor anbefaler vi den:

 • Elevationsseng i høj kvalitet
 • 3 madraslag
 • Kvalitetselevationsmotor
 • 25 års garanti på ramme- og fjedrebrud
 • 100 dages risikofri prøveperiode

Elevationssenge er en lækker luksus, der gør din komfort og liggeoplevelse i sengen bedre. Vil du gerne investere i en elevationsseng, der kan holde i mange år, så er det vigtigt at vælge god kvalitet. Med Aura Älv er der både fokus på den gode komfort, funktionalitet og det gennemførte, nordiske design.

Aura fås i flere dobbeltstørrelser, hvor hver side kan justeres individuelt. Det er derfor den oplagte seng til parret, der ønsker god kvalitet og fantastisk liggekomfort mange år ud i fremtiden.

Har du ikke fået den rigtige fasthed på madrassen, eller er sengen ikke noget for dig, tilbyder Nordic Dream en prøveperiode på 100 dage, helt risikofrit. På den måde kan du bytte eller returnere din seng kvit og frit. 

Aura fås i følgende størrelser:

 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm

Fordele og ulemper ved Aura Fjord

Fordele

 • Danskproduceret elevationsseng
 • Dobbeltlag af ergonomiske pocketfjedre
 • 7 individuelle komfortzoner
 • Elevationsmotor fra danske Linak
 • Slideback-funktion for ekstra ryg- og nakkestøtte

Ulemper

 • Samlebeslag medfølger ikke, men kan tilkøbes

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Aura Fjord
Bedste skabsseng test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Freja Fjäll - OEKO-Tex certificerede tekstiler

Freja Fjäll
Bedste skabsseng

Dagens bedste priser og tilbud på Freja Fjäll:

 • Nordisk design
 • 2 lag pocketfjedre
 • 7 ergonomiske komfortzoner

Mere om Freja Fjäll

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 180x200 cm
 • Højde: 57 cm
 • Antal komfortzoner *: 7
 • anti-skrid *
 • type topmadras *: Skum
 • topmadras tykkelse *: 7 cm
 • øko-certifikat *: Oeko-tex certificeret
 • garanti *: 25 år
 • gratis prøveperiode *: 100 dage

Når det kommer til komfort, er Freja Nordlys helt i top. Sengen er udstyret med en boxmadras med 2 lag af pocketfjedre. Pocketfjedrene er danskproducerede og af højeste kvalitet, så du kan nyde den behagelige støtte fra madrassen mange år ud i fremtiden. Komfortzonerne er udviklet, så din krop får den helt rigtige trykaflastning. Derfor vil madrassen være mere fast omkring nakkeområdet, lænden og hofterne, hvor der er mest tyngde.  Med 7 individuelle komfortzoner får du en unik, ergonomisk liggeposition, der sørger for at din rygsøjle ligger plant hele natten.

Det hjælper din krop med at slappe ordenligt af, så du får den bedste søvn, når du sover i Freja .

Fjäll topmadras – ErgoFlex-skum med en hård og en blød side
Fjäll er en luksus topmadras fra Nordic Dream, som måler 8 cm i højden. Betrækket indeholder bambusfibre, som er med til at give topmadrassen en ventilerende effekt. Tekstil af bambus kan desuden optage op mod 50% mere væske end bomuldstekstiler, uden at de føles fugtige. I produktionen af bambus anvendes der hverken sprøjtemidler eller kunstgødning. Derfor er Fjälls betræk Oeko-Tex certificeret.

Fjäll fra Nordic Dream har antibakterielle egenskaber, hvilket har den fordel, at bakterier og husstøvmider ikke kan leve materialet. Inde i selve topmadrassen kan du vælge en kerne af enten naturligt latex eller memory-skum.

Naturlatex, som er et godt materiale for miljøet og din krop. Latex, som har trykaflastende egenskaber, tappes årligt fra gummitræet Havea Brasiliensis. Det er derfor en bæredygtig produktionsløsning, fordi træet ikke skal fældes eller tager skade. Latex er desuden et ventilerende materiale, og er især egnet til dig, der har det varmt om natten.

Memory skum er særligt velegnet til dig, der har tendens til led- og muskelsmerter, da det har en aflastende effekt. Det er ligeledes kendt for at virke forebyggende på kredsløbsproblemer. Memory foam holder desuden godt på varmen, så du ikke så nemt kommer til at fryse.

Freja fås i følgende størrelser:

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm

Fordele og ulemper ved Freja Fjäll

Fordele

 • Udviklet og produceret i Danmark
 • Madrassen har 2 lag pocketfjedre
 • 7 ergonomiske komfortzoner
 • Topmadras i memory-skum eller latex
 • 100 dages prøveperiode

Ulemper

 • Gavl skal tilkøbes

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Freja Fjäll
Klassisk seng test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Nordic Skabsseng 140 X 200 - pladsbesparende seng

Den tyskproducerede skabsseng fra Nordic er en smart løsning på pladsmangel. Den behagelige seng kan let skubbet op i sit tilhørende skab, så du kan få mere gulvplads og udnytte din lejlighed optimalt.

Nordic Skabsseng 140 X 200
Klassisk seng

Dagens bedste priser og tilbud på Nordic Skabsseng 140 X 200:

 • Pladsbesparende
 • Perfekt til små lejligheder
 • Diskret design

Mere om Nordic Skabsseng 140 X 200

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 140x200 cm
 • Højde: 50 cm
 • garanti *: 2 år
 • gratis prøveperiode *: 30 dage
 • Antal komfortzoner *: ?
 • øko-certifikat *: ?

Sengen er rigtig flot at have stående nede, og det diskrete design sørger for, at den passer ind i de fleste hjem. Takket være sengens gasfjedre, som er de nyeste på markedet, får du en helt utrolig let og stort set lydløs åbning og sammenklapning. De robuste og stilrene ben sørger for, at sengen kan klare en vægt op til 250 kg, og den høje kvalitet af sengen gør den let at rengøre. Sengen er lavet af spånplader, og du kan bruge en helt almindelig madras – højden må dog ikke overstige 19 cm.

Du kan få sengen med fem forskellige farver på fronten og tre forskellige farver på siden, så du kan tilpasse den fuldstændig til din bolig.

Hvis du bor i en lille lejlighed, er Nordic Skabsseng det perfekte valg til dig. Sengen er nem og hurtig at klappe sammen, og den fylder næsten ingenting i løbet af dagen. Den er nem og diskret at have med at gøre, og den kan fungere som en kæmpe afbelastning. Du kan også bruge Nordic Skabsseng som en gæsteseng, idet den helt diskret kan stilles op ad en væg og være næsten usynlig. Den er nem at trække ud, når du får overnattende gæster, og du kan redde op før ankomst og pakke den sammen igen, uden at det er et problem.

Nordic Skabsseng er nem at have med at gøre, og den kan også sagtens fungere som en ”fuldtidsseng”. Den behøver altså ikke blive henstillet som gæsteseng. Den lille hylde i sengen sørger for, at du kan isætte lidt personlighed. Du kan placere bøger eller planter på hylden, så det hele bliver mere hyggeligt og rart at se på. Du skal dog huske at fjerne genstandene, hvis du vælger at lukke sengen sammen: Puder og dyner bliver, hvor de skal være, men de kan nemt skubbe til diverse pyntegenstande. Du kan gøre Nordic Skabsseng til helt din egen og bruge den lige der, hvor du har (eller ikke har) plads.

Nordic Skabsseng er ikke bare en skabsseng – der er tænkt grundigt over detaljerne, der får den til at skille sig ud fra sine konkurrenter. Du kan eksempelvis redde sengen med dyner og puder, og de forbliver på deres plads, når du klapper sengen sammen. Den kan altså altid være redt og klar til uventede overnattende gæster. Madrassen fastgøres via klikfiksering med tilhørende fastgørelsesremme, og der medfølger selvfølgelig en monteringsvejledning.

Nordic Skabsseng kan fås i følgende størrelser

 • 140 x 200 cm

Fordele og ulemper ved Nordic Skabsseng 140 X 200

Fordele

 • Kan slås op og gemmes væk
 • Let og næsten lydløs sammenklapning
 • Høj kvalitet
 • Let at rengøre

Ulemper

 • Produceret i Tyskland

Saga Älv - seng med dobbeltlag pocketfjedre og trykaflastende topmadras

Dagens bedste priser og tilbud på Saga Älv:

 • 2 lag pocketfjedre
 • Udviklet i Danmark
 • Valg mellem to topmadrasser

Mere om Saga Älv

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 180x200 cm
 • Antal komfortzoner *: 5
 • topmadras tykkelse *: 7 cm
 • Højde: 56 cm
 • type topmadras *: Naturlig latex / Memory-skum
 • øko-certifikat *: 7 cm
 • garanti *: 15 år
 • gratis prøveperiode *: 100 dage

Saga er fremstillet med hele 2 lag af danskproducerede pocketfjedre. Den almindelige seng har kun et enkelt lag, og det ekstra lag fjedre i Saga giver bedre trykaflastning og liggekomfort.

De 2 lag pocketfjedre er inddelt i forskellige komfortzoner, så der er mere støtte til de dele af din krop, der har brug for det. Det giver sengen 7 komfortzoner i alt, der er tilpasset din kropsvægt og bygning.

Når du ligger i Saga, vil du fornemme, hvordan madrassen er mere fast og støtter ekstra omkring nakken, lænden og hofterne.

Det er de områder, hvor der er mest vægt i madrassen, og hvor fjedrene skal aflaste trykket mest. Du får derfor den mest ergonomiske liggeposition med Saga.

Älv topmadras – temperaturregulerende og vaskbart betræk
Topmadrassen Älv er én af de mest prisvenlige madrasser fra Nordic Dream, men det betyder ikke, at der bliver gået på kompromis med kvaliteten.

Topmadrassen har en tykkelse på 6 cm og kommer med et kraftigt betræk, der kan vaskes i maskinen ved 60 grader. For at skåne dig fra sundhedsskadelig kemi, er betrækket desuden lavet i et Oeko-tex certificeret materiale.

Inde i selve madrassen kan du vælge mellem en kerne i enten latex eller memory skum, så du kan få en topmadras skræddersyet efter dine behov. Latex er et naturligt og åndbart materiale, som leder varmen væk fra kroppen, når du sover. Derfor er naturlatex et godt valg til dig, der får det varmt i nattens løb. Latex er desuden et elastisk materiale, der yder god støtte og aflastning til kroppen.

Memory skum giver rigtig god støtte til dig med led- og muskelsmerter, og hjælper med at forebygge problemer med kredsløbet. Memory skum former sig nemlig efter din krop, da du synker ned i det. Af samme grund er memory skum rigtig godt til at holde på varmen, og er derfor ideelt til dig, der ofte har det lidt koldt om natten.

Saga fås i følgende størrelser

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm

Fordele og ulemper ved Saga Älv

Fordele

 • Seng udviklet og produceret i Danmark
 • 2 lag pocketfjedre for ekstra komfort
 • 7 unikke komfortzoner
 • Topmadras med kerne i latex eller memory-skum
 • 15 års garanti på ramme- og fjedrebrud

Ulemper

 • Gavl og kuvertlagen skal tilkøbes

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Saga Älv

Så mange timer skal du sove

Ifølge søvn-ekspert Mikael Rasmussen afhænger det meget af din alder, hvor mange timers søvn, der er optimalt. Vores evne til at sove bliver dårligere, når vi bliver ældre og samtidig har børn generelt brug for mere søvn, specielt dyb søvn, da det er her, der frigives væksthormoner.

Ifølge Rasmussen går rigtig mange mennesker på kompromis med søvnlængden. Ofte nedprioriterer vi søvn for at se et godt tv-program eller eller drikke et glas vin med venner og familie. Man kan vænne sig til at få for lidt søvn og at hjernen og kroppen ikke fungerer optimalt, men det er ikke godt for din sundhed og trivsel. Derfor anbefaler han, at du prioriterer søvnen.

 • Voksne personer fra 18-65 år anbefales at få 7-9 timer. Hvor præcis mellem 7 og 9 timer, der er det mest optimale timeantal for dig, er langt hen ad vejen genetisk bestemt. Derfor er det op til dig, at finde dit genetiske behov.
 • Babyer mellem 0-2 år skal gerne sove mellem 13 og 17 timer og nyfødte helt op til 20 timer.
 • Søvn-eksperten anbefaler, at førskolebørn på 3-5 år får 10-13 timers søvn, mens skolebørn i 6-13-års alderen gerne skal have 9-11 timer.
 • Teenagere på 14-17 år anbefales en nattesøvn på 8-10 timer.

Søvn-ekspertens 4 gode råd til at falde nemmere i søvn

Hvis du lider af søvnløshed, ved du, hvor frustrerende det kan være at ligge og vænne og dreje sig den halve nat. Vi har spurgt søvneksperten Mikael Rasmussen om hans gode råd til at bekæmpe søvnløsheden. Hans råd er:

 1. Hold fast i din døgnrytme. Ifølge Rasmussen er det vigtigste råd for at falde nemt i søvn at din søvnrytme er regelmæssig. Hvis du står op på samme tid hver dag, vil du vænne kroppen til at blive træt om aftenen, og så vil det blive nemmere at falde i søvn, når dit hoved rammer puden. Mange af os sover lidt mindre på arbejdsdage og sover igennem på fridag, men det kan rode rundt i dit søvnmønster, ifølge Rasmussen.
 2. Hold mobiltelefonen ude af soveværelset. Du skal undgå at bruge din telefon lige inden du skal sove. Det er både på grund af det blå lys, men det er også ofte stimulerende at tjekke sociale medier eller nyhederne, og det holder hjerneaktiviteten i gang. Derfor skal du gerne undgå at bruge din telefon lige inden du skal sove. Brug også gerne et blåt lys filter. Det skåner øjnene og begrænser også det blå lys, der fortæller din krop, at du skal være vågen.
 3. Lad hjernen geare ned. Hvis du ser tv eller læser en god bog, er det sværere at falde i søvn. Aktiviteterne holder hjernen i gang, så det er sværere at falde i søvn. Derfor skal du gerne bruges en times tid i et mørkt rum, hvor du slapper af for at nedsætte din hjerneaktivitet.
 4. Hold dit soveværelse mørkt og koldt. Dit soveværelse skal helst være helt mørk, når du skal sove. Så invester gerne i et par mørklægningsgardiner. Derudover skal temperaturen i dit soveværelse være koldere end resten af huset. Når du bliver træt falder din kropstemperatur, så hvis du går ind i et koldt rum, sender du signaler til kroppen om, at den skal være træt.

5 fordele ved elevationssenge

Selv her kan der dog være en række ting at tage i betragtning. På trods af den drastisk forbedrede søvnkvalitet pga. sengens indstillelige underlag, der tager vare på din ryg og mulighederne for ben løft, der forhindrer kredsløbsproblemer i benene, er der yderligere en række fordele at overveje. For det første behøver du ikke, at lægge et bjerg af hovedpuder bag dit hoved for, at ligge komfortabelt, og du vil for det andet opleve, at vågne op uden nakkestivheder, hvis du indstiller elevationssengen korrekt. For det tredje har mange senge indbyggede massagefunktioner, der får dig til at slappe af, så søvnløshed imødegås. For det fjerde modvirkes generende snorken, der er grænseløst irriterende for din partner, og for det femte har de mere luksuriøse udgaver af elevationssenge, indbygget ”Snooze” i den forstand, at sengen kan sættes til at rejse dig op til siddende position, når du skal vågne op.

Valg af den rigtige seng er vigtigt

Vi har alle brug for at sove og hvile, så vores kroppe og vores sind kan restituere og samle ny energi til en ny dag. Ifølge søvn-ekspert Mikael Rasmussen bruger du søvnen til at lukke af for sanseinput, restituere og vaske hjernen ren, så du er klar til en ny dags input.
Det er derfor, at det er vigtigt, at når du lægger dig til at sove, at den tid du ligger i sengen bliver udnyttet så godt som muligt, og at kroppen får de bedste betingelser under hvilen og søvnen. Har du en dårlig seng, så kan du godt regne med, at din krop slet ikke får det optimale ud af den tid du ligger i din seng. De fleste kender det, at man er fuldstændig radbrækket når man står op, og det kan sagtens skyldes, at din seng ikke er helt perfekt til din krop. Der er rigtig mange typer af senge på markedet i dag, og det kan være meget svært at vælge den helt rigtige type til dig og din krop, og det er faktisk sådan, at forskellige kroppe, kræver forskellige typer af seng. En hård madras er god til mange mennesker, men noget værre møg for andre, og her har for eksempel kropsvægten en del indflydelse på, hvordan du ligger i en seng i forhold til en anden type. Kiropraktor og sengeekspert Michael Randsøe, var med i programmet “Den rene vare” på TV2, for at give nogen gode råd, omkring valg af den bedste seng. Det kan du se her. Du kan også læse hans gode råd, omkring valg af den bedste seng for dig, i denne artikel fra Politiken.dk

Din vægt er vigtig ved køb af ny seng

Din kropsvægt spiller en essentiel rolle i forhold til at vælge, hvor fast madrassen på din nye seng skal være. Hvis din vægt er under 75 kilo, er den bedste løsning enkelte pocketfjedre og en madras med medium fasthed. Pocket er en smidig fjedertype indsat i et specielt materiale, der indkapsler og beskytter fjederen samtidig med, at den holdes på plads. Er din vægt mellem 75 kilo og 95 kilo, er pocketfjedrene stadigvæk et godt valg i forbindelse med en fast madras – klassifikationen blandt fagfolk for denne madrastype er ”fast fasthed”. Til de tunge vægtklasser over 95 kg. er en madras med multi-pocketfjedre og en fast fasthed det mest optimale. Multipocket-fjedre er mindre i diametermål, så der er flere fjedre pr. m2 i madrassen. Det giver maksimal fleksibilitet og optimal vægtfordeling.

Størrelsen på din seng

Når du har fundet den rigtige type af seng som du mener passer bedst til dig og dine pladsforhold, så skal du vælge den rigtige størrelse seng. Den skal selvfølgelig passe til din højde, og er du meget høj, så kan det være, at du skal have en seng som er lidt længere end 2 meter. Det kan betyde, at din forhandler ikke lige har den på lager, da det ikke er en standardvare. De fleste senge er nemlig lavet i 200 centimeter i liggemål, og så skal du vælge den rigtige bredde. Her kommer det lidt an på, hvilken type du har valgt. Er i to voksne personer i en “dobbeltseng” som er delt i to sektioner med to forskellige madrasser, så skal du vælge en størrelse som er på minimum 200 centimeter x 90 centimeter, og det svarer til en samlet bredde på på 180 centimeter – altså en almindelig bredde på en dobbeltseng. Er det børn som skal sove sammen i en dobbeltseng, så kan en samlet bredde på 140 centimeter sagtens være tilstrækkeligt. Det er selvfølgelig også afgørende, hvor stort soverummet er, og her skal du blandt andet tænke på, at pladsen omkring sengen er nok til, at det er nemt at komme i og ud af sengen, og så handler det også om, at sengen passer ind med den øvrige indretning i rummet. Der skal altså være gode plads omkring sengen, så forholdene er ubesværet og at du ikke føler dig klemt inde. Er I et par, så er det også vigtigt, at der tages personlige hensyn. Det vil sige, at madrassen er tilpasset den enkelte, så den optimale komfort opnås. Det kan sagtens lade sig gøre, at finde to forskellige madrasser som passer sammen i højden, så det virker som en helt almindelig dobbeltseng. Flere og flere vælger sin helt egen madras, og det anbefaler eksperter også at man gør. Om det så er den ene eller anden sengetype, betyder ikke så meget, bare at madrassen er tilpasset den enkeltes behov, og passer perfekt til den enkeltes kropsbygning.

Halvandenmandsseng

Der er mange størrelser på senge på markedet. Nogle foretrækker en seng i king size, andre har kun plads til en beskeden enkeltmandsseng. Der findes også en løsning der imellem. Du kan nemlig få det, der populært kaldes en halvandenmandsseng. Benævnelsen er ikke rigtig logisk, for hvor ofte har du lige brug for, at der er plads til halvanden person i din seng? Forståelsen ligger nok snarere i, at størrelsen ligger imellem størrelserne på en standard enkeltmandsseng og en standard dobbeltseng. En halvandenmandsseng kan være praktisk i flere situationer:

 • Hvis du som enkeltperson gerne vil have god plads i sengen – uden at skulle helt op at have en dobbeltseng.
 • Hvis du er alene med et lille barn, og barnet gerne smutter ind i sengen til dig.
 • Hvis I er to forholdsvis slanke og forelskede personer.
 • Hvis sengen skal stå på gæsteværelset og kun bliver brugt af og til.
 • Hvis soveværelset er relativt lille, og du alligevel gerne vil kunne sove to personer i samme seng.

Der kan være mange gode grunde til at vælge en seng, som kan være god og bred til en enkelt person og mindre, men stor nok til to personer.

Typiske mål på en halvandenmandsseng

De senge, som kan komme ind under betegnelsen en halvandenmandsseng vil typisk måle 120, 140 eller 160 cm i bredden. Længden kan enten være en standardlængde på 200 cm eller en ekstra lang seng på 210 cm. Om det så skal være det ene, det andet eller det tredje mål, der passer sig for dig, kommer an på, hvor meget plads, der er i det rum, den skal stå i, om målet eksisterer for den seng, du har valgt og om hvem der skal sove i den og hvor tit. Der er således adskillige muligheder for at finde en halvandenmandsseng af god kvalitet. For flere af de omtalte modeller gælder, at der er flere mål at vælge imellem. Find den, der passer mest perfekt til dit/jeres behov og nyd den gode komfort – både når du ligger i den alene, og når I ligger to personer i den.

Trekvartseng

Man bruger ofte betegnelsen en trekvartseng til at beskrive en seng, der breddemæssigt måler tre fjerdedele af en standard-dobbeltseng. Ganger man standard-breddemålet på en dobbeltseng på 180 cm med tre fjerdedele, får man 135. Der findes ingen senge, der måler 135 cm i bredden, på markedet (med mindre du får den specialfremstillet), men det, der kommer tættest på er 140 cm. Man kan også bruge benævnelsen en lille trekvartseng om en seng, der er 120 cm bred. Om det så er den lille eller den mest almindelige, som passer bedst til dit behov, kan afhænge af flere omstændigheder.

En praktisk bredde

En trekvartseng er ret praktisk, hvis du på grund af pladsmangel ikke har mulighed for at have en hel dobbeltseng stående. Det kan også være, at du ofte sover alene i sengen, og derfor behøver den ikke at optage så meget plads i soveværelset. Hvis I ikke er meget store af vækst, så kan man fint ligge to personer i en trekvartseng. Har du et lille barn, som af og til sover i din seng, er det også rart med noget ekstra plads. Den er også ideel, hvis den skal stå på et gæsteværelse, i et sommerhus, på teenageværelset – eller hvis du bare nyder at have god plads i din seng. Der er også et fornuftigt økonomisk argument for at vælge en lidt smallere seng. En trekvartseng er typisk billigere end en fuld dobbeltseng. Mange senge fås i netop disse mål, og er det lige sådan en, du er på udkig efter, så vær opmærksom på, om den seng, som du søger, nu også findes i det mål, du har brug for.

Eksempler på små og almindelige trekvartsenge

Blandt disse senge kan du finde følgende trekvartsenge, som alle er i nøjagtig den samme overlegne kvalitet som dobbeltsengene:

 • Sleepzone, som er en elevationsseng, fås kun i en 140×200 cm udgave.
 • Athena, som er en boxmadras, fås i både en 120×200 cm og i en 140×200 cm udgave.

Der er således flere muligheder for at finde en god og komfortabel trekvartseng i en god kvalitet. Så har du ikke brug for eller plads til en hel dobbeltseng i fuld størrelse, så kan denne løsning med en trekvartseng, der både er en seng, du alene kan brede dig i, og som I kan være to personer i, være lige det, du/I har brug for. På den måde kan du både have komforten og fleksibiliteten og få en økonomisk gevinst. Det kan derfor give rigtig god mening at vælge den mindre udgave af en seng.

En senge-oversigt giver mening

En senge-oversigt med mange modeller kan gøre en forskel for dig som forbruger, da den vil give dig endnu flere informationer om sengetyper og modeller som der findes, og som du kan vælge mellem, når du skal have en ny seng. Du tænker måske, at du ikke skal skifte seng lige nu, da du kun har haft din nuværende seng i nogle få år, og den sagtens kan holde i mange år frem. Desværre kan det være, at du ikke har valgt den bedste seng for dig og din krop, og det gør, at du ikke får det optimale ud af din søvn, og at din krop ikke har den helt perfekte støtte om natten. Det kan give dig mange problemer i hverdagen, og det kan resultere i, at din hverdag ikke bliver så god som du lige ønsker dig. Mange lider af hovedpine og ømhed i kroppen, og det tager energien væk fra mange, at de ikke får det optimale ud af dagen. Det kan være, at det er din seng som er skyld i, at du har det som du har det, og at det derfor kan være en god ide, at få skiftet den ud, så du får et langt bedre liv i de lyse timer. Der er også en helt videnskabelig forklaring, på hvorfor du har brug for din søvn, og hvorfor det er det bedste, hvis du har en god døgnrytme, forstået på den måde, at du går nogenlunde samtidig i seng hver dag, og står nogenlunde samtidig op også. Den kan du læse på Videnskab.dk. Der står bl.a at “Får man ikke tilstrækkeligt med søvn, vil der stadig være en rest adenosin tilbage i hjernen. Når man vågner om morgenen begynder man altså ikke på en frisk, men har allerede en vis mængde adenosin i hjernevindingerne. Konsekvensen er, at man meget hurtigt bliver træt igen, fordi koncentrationen af adenosin tidligt på dagen sniger sig op over det kritiske niveau.”

Stil krav til din seng

Når du bruger internettet til at søge efter senge, som lever op til dine krav, så kan du finder sider som denne, der prøver at fortælle dig, hvad du skal kigge efter, og hvilke faktorer du skal holde øje med, før du beslutter dig for din nye seng. Det er for eksempel spørgsmål om hvilken ramme sengen skal have, hvor stor den skal være, højden af sengen, madrastypen, rummets størrelse hvor sengen skal stå, og mange flere, som du skal tage stilling til. Der er altså mange andre ting, ud over sengen, som er vigtige, og så handler det en hel del om din egen kropsbygning. Jo mere du for eksempel vejer, så kræver det en meget anderledes type seng, end hvis du er en fjervægter uden ret mange kilo på kroppen. Det kan du få meget mere at vide om, når du læser denne guide igennem, og mange andre nyttige tekster, som gør livet lettere for forbrugerne, og som klæder dig endnu bedre på, når du skal vælge et af hjemmets vigtigste møbler, nemlig sengen.

Sengetyper at vælge mellem

Vi gennemgår alle sengetyper i denne oversigt. Du kan vælge mellem boxmadras med ben eller meder, en elevationsseng, en kontinentalseng, en sengeramme, og en sovesofa. Der er så mange muligheder og denne guide vil kun belyse de mest kendte typer som du kan vælge mellem, og som de fleste forhandlere har i deres sortiment. Der findes for eksempel også gæstesenge som kan klappes ud med mere, men de er kun egnede til midlertidige foranstaltninger, og egner sig ikke til permanente senge, hvor du får den bedste sovekomfort. Husk, at det handler om at du får den bedste hvile og søvn, og det gør du kun, hvis du har en seng som passer perfekt til din krop. Kiropraktor Henrik Ulddall har givet nogen gode råd til valg af madras på Sundhedsguiden.dk. Han siger bl.a at: “Det er en gammel skrøne, at du skal ligge så hårdt som muligt. Der er faktisk alt for mange, der ligger på en for hård madras. En måde at bedømme, om madrassen har en passende hårdhed, er at lægge sig på ryggen. Man skal så kunne presse en hånd ind under lænden og føle et jævnt tryk på hele bagsiden af kroppen. Hvis hæle eller enden synker ned, er madrassen for blød.” Du kan læse alle hans anbefalinger her.

Kontinentalseng – flere madrasser

Kontinentalsengen er en lidt nyere type seng, som ikke er så kendt endnu, men som har rigtig mange fordele. For det første så har den flere madraslag. Det giver en langt bedre komfort og det giver sengen en rigtig god sidde og ligge højde. Det kan betyde alt for dig som har svært ved at komme op og ned i en seng, at dens højde er god.

Det betyder, at du kan sætte dig, og nærmest bare svinge ned i liggestilling, og det samme, når du skal ud af sengen. Denne type er ret undervurderet, og det er lidt ærgerligt, da rigtig mange vil have store fordele af denne type. Du kan jo selv vælge madrastype til kontinentalsengen, og med en ekstra topmadras, så har du en helt fantastisk seng, dog uden elektronik og elevation. Her kan du også finde mange forskellige gavle som du kan supplere din seng med, så den virker mere som et møbel. Det er stadig muligt, at købe to forskellige madrasser, hvis der er tale om en dobbeltseng, så hver enkelt kan få den optimale sovekomfort, når den vigtige søvn skal hentes.

Boxmadras er nemt og billigt

Boxmadrassen består af en fjedermadras, en topmadras og ben eller meder. Det er en meget simpel og nogenlunde prisfornuftig løsning, og her handler det om, at du vælger den madrastype som du får det mest optimale ud af. Her skal du vælge en madras som passer til din vægt, den belastning som madrassen udsættes for, og så en topmadras som giver dig lidt mere komfort.

Uden en topmadras så vil du kunne mærke fjedrene i madrassen, og det er ikke særligt smart. En boxmadras findes i en soft, medium og hård variant, og jo mere du vejer, jo mere hård skal madrassen være. Sover man sammen med sin partner, og der er stor forskel på kropsbygning med mere, så kan det være smart, at købe to forskellige boxmadrasser, så hver enkel får sin egen seng, når der skal soves. Det giver hver enkel den bedste løsning og en optimal nattesøvn. Boxmadrassen fylder heller ikke ret meget i soveværelset, hvis du sammenligner med andre modeller, til gengæld kan den virke lidt kedelig at se på, hvis du betragter den som et møbel. Det kan du kompensere for, ved at pynte sengen med sengetæppe og nogle flotte puder, og at rummet i øvrigt indrettes med andre møbler og billeder. Du kan også købe en løs gavl, så sengen virker lidt mere som en seng, og ikke bare en madras. En boxmadras er ikke så høj i det, og det kan for nogle være et problem at komme i og op af sengen.

Elevationssengen er moderne og smart

Elevationssengen er den nye og meget populære løsning. Den består typisk af en ramme i metal eller træ, og så er rammen forsynet med elektronik og løfteteknik, som gør, at sengen kan hæves i en eller begge ender. Madrassen køber du så separat til sengen, så den passer til din kropsbygning. Det er selvfølgelig meget smart med en elevationsseng, så du kan hæve hovedenden eller benenden alt efter behov.

Har du lyst til at sidde lidt i sengen og læse eller se tv inden du skal sove, så kan du løfte hovedenden, så du kan sidde i en god stilling. Elevationssengen er typisk forsynet med en fjernbetjening så det er meget let at få indstillet sengen til dit behov. Der findes mange forskellige elevationssenge, og i mange forskellige prisklasser. Nogle koster op til 30.000 kroner, men så meget behøver du ikke at investere for at få en god elevationsseng i en rigtig god kvalitet. Er du ikke helt sikker på hvilken type du skal vælge, så find en i mellemklassen, så du også er sikker på, at kvaliteten betyder, at sengen kan holde i rigtig mange år fremover. Her er det også vigtigt, hvilken form for garanti at producenten tilbyder dig. Jo længere garanti på for eksempel elektronik, jo bedre er det for dig. Nogle producenter tilbyder både fem og ti års garanti, og det kan være en god indikation for, at de leverer en super kvalitet. Vil du se gode senge tilbud på elevationssenge, kontinentalsenge og boxmadrasser? Læs vores guide til de bedste senge tilbud her. I den har vi fundet 10 forhandlere som ofte har rigtig gode senge tilbud.

Sengerammen - en klassiker

Sengerammen som de fleste kender som et møbel fra fortiden, og som mange er vokset op med, findes i dag i mange forskellige udgaver. Det er et rigtigt møbel og i mange udgaver samt designs. Mange designere har igennem årene givet sengerammen et nyt liv, og med de rigtige madrasser, så er sengerammen stadig en god mulighed for at få den perfekte søvn.

En sengeramme er typisk fremstillet i enten jern eller træ, og her er de helt billige typer i finer, mens de lidt dyrere modeller er produceret i massivt og robust træ. Det kan godt betale sig, at vælge de bedre kvaliteter, og så få en seng som holder i meget længere tid. En seng i finer er ikke lige så holdbar og robust, og tåler langt mindre belastning. Denne type seng har været meget populær gennem de seneste 50 år, men er i de sidste år blevet overhalet af de nye typer af senge. Der findes mange utrolig flotte modeller i mange lækre designs, og de virker ikke kedelige i et stort soveværelse. Kontinentalsengen kan godt være lidt mere pladskrævende.

Sovesofaen

En anden type seng er den meget populære sovesofa, som bruges mange forskellige steder i en bolig. Hvis du ikke har meget plads, så kan en sovesofa være et godt alternativ til en seng. Det er dog ikke den bedste kvalitet du får, hvis du ligger i en sovesofa på sigt. Der er selvfølgelig meget stor forskel på sovesofaer, men selv de bedste af dem, kommer ikke i nærheden af en rigtig seng, når det gælder støtte og sovekomfort.

En sovesofa skal kun være en midlertidig seng, og er du studerende og skal vælge en seng som både kan fungere som seng og sofa i et lille værelse, så anbefaler vi, at du vælger en super god boxmadras, som giver dig støtte og komfort, så du får den bedste hvile og søvn. Det gælder især dig, som skal sove i sengen i længere tid – flere år. En sovesofa er helt fin til for eksempel overnattende gæster eller til et lille kontor, hvor der skal være mulighed for at tage en “morfar” i ny og næ. Som permanent seng, så kan en sovesofa ikke anbefales. Der findes en masse forskellige typer sovesofaer. En af de mest populære er en sovesofa med chaiselong. En af grundende til, at en sovesofa med chaiselong er populær er, at der næsten altid er opbevaringsplads i den. Udover dette, så får du også næsten en dobbeltseng ud af en sovesofa med chaiselong, når den er slået ud til seng.

Valg af madras

Har du fået styr på sengetypen, så handler det om at vælge den helt rigtige madras. Madrassens egenskaber er det som gør, at du får den mest perfekte sovekomfort og dermed nattesøvn, som er så vigtig for din krop og din livskvalitet. Madrassen skal kunne tåle belastningen fra din krop, og her er din vægt afgørende.

Den skal også understøtte din krop på den rigtige måde, og her handler det om, at madrassen ikke falder sammen under dig, men støtter alle kropsdele helt perfekt. Hvis du for eksempel vender dig meget i sengen når du sover, så skal madrassen følge din krop, og støtte lige meget om du ligger på ryggen eller på siden. Det er affjedringen i madrassen som er afgørende for støtten, og her findes for eksempel en soft, medium eller hård type. Der er flere underkategorier, men det ser du ved de enkelte madrasser. Nogle madrasser er så “hårde” at det er nødvendigt med en topmadras, for at gøre det mere komfortabelt for dig. Det er det mest normale.

Prøv nogle forskellige madrasser

Når du prøver en madras, skal den være sådan, at din ryg ligger vandret, og bagdelen synker lidt ned, så madrassen og topmadrassen understøtter lænden. Du kan mærke det lige med det samme, om en madras passer til din krop eller ikke gør. Derfor skal du afprøve flere modeller, så du får valgt den rigtige type. Det skal dog også nævnes, at du først ved, efter flere dages brug, om det nu også er den helt rigtige madras du har valgt. Derfor er det smart at købe madras hos en butik eller webshop som tilbyder ombytning af madrassen, hvis den ikke passer helt perfekt til din krop. Uanset om du vælger den ene eller anden type seng, så kan du få de forskellige typer madrasser til dem. Madrasserne på markedet i dag, deles op i tre kategorier, en af de mest populære er en springmadras, og her handler det dybest set om antal fjedre pr. kvadratmeter. Jo flere fjedre, jo bedre støtte og stabilitet giver madrassen. Det er ikke antallet af fjedre som afgør hårdheden af madrassen, for fjedrene kan sagtens være både bløde og hårde, som i soft, medium og hård.

Den perfekte topmadras

Madrassen på din seng giver dig støtte af din krop, så du ikke lider skade under din søvn, og sådan at din krop kan restituere bedst muligt. En topmadras er det sidste lag inden lagenet, og den vælger du for at give dig en endnu bedre ligge- eller sovekomfort. Her kan du for eksempel vælge en topmadras med memory skum, som husker din krops form, og derved giver den samme komfort hele tiden.

En memory skum topmadras er til dig der ikke har det for varmt om natten. Vælger du typen latex, så får du også en super god kvalitet, og den er nem at vedligeholde, og giver dig også en super komfort. Latex topmadrassen er til dig der gerne vil have det lidt køligere om natten. Om du er til det ene eller andet, er et meget personligt valg, og her kan du prøver dig frem.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

AEH Corporate Health Experts

Aspekter som sengeklima, hygiejne, ergonomi og holdbarhed er bare nogle få af de elementer, som AEH tester gennem deres laboratorie, Good Night’s SleepLab, når de skal undersøge senge fra Nordic Dream. AEH har hovedsæde i Schweiz og er en stor organisation med fokus på sundhed.

Det primære mål med hygiejneundersøgelsen er at evaluere, hvor effektiv sengene er til at forhindre bakterievækst og standse spredningen af mider, lugt og svamp. For mere sandfærdigt at simulere virkelige forhold og måle den langsigtede ydeevne, tager AEH hensyn til forskellige eksterne faktorer, som f.eks. store skift i luftfugtighed og temperatur. Undersøgelserne tager også hensyn til komfort, hvor de undersøger om sengen tilpasser sig godt efter den enkeltes krop.

Du kan læse mere omkring testen her.

Testfakta.dk

Testfakta er en virksomhed, der giver kunderne pålidelige oplysninger om produkter ved at udføre videnskabelige eksperimenter på dem. Dette giver kunderne mulighed for at træffe mere informerede beslutninger og de undgår derved at købe produkter, der måske ikke lever op til deres forventninger. Det skal dog nævnes, at Testfakta for nylig er blevet beskyldt for at tage imod sponsorpenge fra virksomheder i bytte for at teste og præsentere deres produkter positivt på hjemmesiden.

Testfakta har foretaget omfattende undersøgelser af holdbarhed, elasticitet og åndbarhed af senge fra forskellige sengeforhandlere som Bedre Nætter og Dunlopillo, for at sikre dig en god nattesøvn.

Senge fra flere danske sengeproducenter er med i testen, som du kan se her.

Kundeanmeldelser

Trustpilot

Det er svært at handle online – du ved ikke altid, om du kan stole på produktet. Det er her, at kundeanmeldelser kommer ind og spiller en vigtig rolle. Trustpilot er et af, hvis ikke det største anmeldelsessite med over 200 millioner indsamlede anmeldelser fra brugere.

Før de køber en seng, undersøger mange kunder detailhandlere – både fysiske og online butikker. Anmeldelser spiller en vigtig rolle i beslutningsprocessen, og forbrugerne baserer deres beslutninger på leveringstid, produktkvalitet, service og svar på kundehenvendelser. Under produktkvalitet er to faktorer, der ofte er vigtige, sengens komfortniveau og madrassens fasthed.

Kundeanmeldelser giver et værdifuldt og anderledes perspektiv, som vi altid tager i betragtning sammen med vores egen produktundersøgelse.

Kundeanmeldelser for Nordic dream kan findes her.

Kundeanmeldelser for Sengetid kan findes her.

Kundeanmeldelser for Bedre Nætter kan findes her.

Kundeanmeldelser for Sengefabrikken kan findes her.

FAQ

Hvilken seng skal jeg vælge?
Den bedste seng er generelt set dén, der kan forme sig efter din krop og møde dine behov. Vores anbefaling er Bedre Nætter Senses Seng.
Er det bedst at sove på en hård eller en blød madras?
Det er forskelligt og et spørgsmål om præferencer. Det kommer også an på din vægt. Hvis din vægt er under 75 kilo, anbefales en madras med medium fasthed. Hvis du vejer mellem 75 og 95 kilo anbefalesen madras med fast fasthed, og over 95 kilo er fast fasthed helt sikkert anbefalet.
Senge kommer i mange prislag, så du skal overveje, hvad dit budget er, og hvor meget du vil bruge på en seng. Senge kan sagtens koste op imod 20-40.000 kroner, men du kan også sagtens få gode senge til omkring 10.000 kroner.
Er bed in a box god?
Ja, bed in a box kan være god. Der gælder de samme ting, når du skal kigge efter bed in a box, som en almindelig seng. Overvej budget, madrassens fasthed osv. Bed in a box er nem at få transporteret hjem til dig, og du kan nemt bestille den online.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Bruxelles 180x200  - allergivenlig seng

Bruxelles Seng - komfortlag med åndbare fibre

Bedre Nætter Jupiter Elevationseng

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme