Vælg en side

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

I den følgende senge test har vi gennemgået en del forskellige modeller som findes på det danske marked, så du har et bedre udgangspunkt til valg af den bedste seng for dig. Dermed kan du ramme det mest perfekte til din krop, så du får det optimale ud af din tid i sengen.

Har du en dårlig seng, så vil du sove dårligt, og det vil betyde, at du og din krop ikke bliver restitueret godt nok, og det kan føre til træthed, uoplagthed, manglende energi, hovedpine, og mange andre følgevirkninger.

Hvis du vælger den bedste seng for lige præcis dig, så vil du føle dig meget mere frisk om morgenen og din krop føles mindre “forslået” eller mørbanket, samtidig med at du har fået den rigtige støtte under hvilen eller søvnen.

Det er afgørende for kvaliteten af din søvn, at din seng er helt perfekt.

Vi har fundet de 2 bedste senge fra hver af vores følgende guides; kontinentalseng test, elevationssenge test samt boxmadras test.

Senge i denne guide

 

Kontinentalsenge:

Elevationssenge:

Sengene er fra Bedrenætter.dk, Sengefabriksudsalg.dk og Boboonline.dk.

Kontinentalsengene Venus Natural og Jupiter

At købe en kontinentalseng indebærer et valg, der fokuserer på madrasserne. Markedets udbud af kontinentalsenge stiller dig ikke så lidt vanskeligt m.h.t., hvad du skal vælge.

En kontinentalseng er sat sammen med tre madrasser, og det alene gør det svært, fordi du skal tage hensyn til, hvor fast et madraslag, du vil ligge på.

Her er det ikke bare et spørgsmål om, hvad du umiddelbart synes er bedst. Har vi det ikke alle sådan, at vi altid foretrækker de bløde madrasser?

At vælge den bløde madras er imidlertid ikke altid det bedste, når det kommer til din krops reaktion og den bedste nattesøvn.

Du snyder dig selv, hvis du allerede i en butik køber, efter du har lagt dig ned på en madras i en 3 – 4 minutter. Lad være med at lade dig narre af, at sengen er ’åh så dejlig blød’.

Et online køb, efter en grundig læsning af beskrivelsen af en seng og en seng på prøve i 30 dage, kan vise sig at være af uvurderlig betydning.

En seng er trods alt en investering et produkt, der skal holde i længere tid, og derfor spiller ting som holdbarhed og den gode sunde nattesøvn med, når valget skal træffes.

Alt dette fordrer naturligvis, at du kan huske, hvordan din nattesøvn er, og hvilke forventninger du har mht. den seng du køber. Der er flere tommelfingerregler at tage hensyn til i den forbindelse.

En guide til at træffe den rette beslutning, når du skal købe seng, indeholder følgende seks faktorer:

 • Madrassens forventede levetid, som normalt ligger på en 8 – 10 år
 • Madrassens kendetegn (madrastype), hvor anvendte materialer og design spiller ind
 • Dit budget
 • Madrassens fasthed
 • Madrassens evne til at understøtte sovestillinger
 • Din/jeres kropsvægt

Din vægt er vigtig ved køb af ny seng

Din kropsvægt er vigtig, og du vil hurtigt opdage, at valget af seng faktisk i mange tilfælde fordrer, at du bør vælge en fast madras frem for en, der er alt for blød.

Hvis din vægt ligger under 75 kilo, er det bedst med en seng med enkelte pocket fjedre og en madras med medium fasthed. Pocket er en smidig fjedertype indsat i specielt materiale, der indkapsler og beskytter fjederen på samme tid med, at den holdes på plads.

Ligger vægten mellem 75 kilo og 95 kilo er disse pocket fjedre også et godt valg sammen med en mere fast madras – klassifikationen blandt fagfolk for denne madras type er ”fast fasthed”.

Til de tunge vægtklasser over 95 kg. er en madras med multi-pocket fjedre og en fast fasthed det bedste.

Multipocket-fjedre er mindre i diametermål, og følgelig er der flere fjedre pr. m2 i madrassen; dette yder en maksimal fleksibilitet og en optimal vægtfordeling.

Guide til valg af madras i forhold til vægt

 • Vejer du under 75 kg skal du vælge en madras med medium fasthed
 • Vejer du mellem 75 og 90-95 kg skal du vælge en madras med fast fasthed
 • Vejer du mere end 90-95 kg skal du vælge en madras med ekstra fast fasthed
*Dette er vejledende tal for valg af madrassens fasthed og skal ikke betegnes som en facitliste

Når det kommer til dit valg af seng, skal du for det første sikre dig, at sengen er gennemtestet.

Vi vil derfor nedenfor præsentere den kontinentalseng, der udmærker sig ved at være en testvinder. Det betyder selvfølgeligt ikke, at nytten i forhold til din investering hos testvinderen også altid er større, end andre og billigere senge.

Den slags afhænger af, hvor meget nytte du får for hver krone, du spenderer. Eller udtrykt lidt mere populært – hvilken seng er bedst til den pris, du betaler.

Testvinderen Venus Natural har en række bemærkelsesværdige fortrin, mens Jupiter er den kontinentalseng, vi vurderer som værende bedst til prisen.

Venus Natural kontinentalseng (Bedst i test)

Venus Natural seng (Bedst i test)Den testvindene kontinentalseng Venus Natural er blevet opgraderet til at have hele 7 komfortzoner, hvilket betyder at du ikke går på kompromis med kvaliteten, samtidig er den også tildelt både Svanemærket og Mayan certifikatet.

Du får 100 dages prøvetid med denne seng, hvor du enten kan bytte madrassen til en anden fasthed eller få pengene tilbage.

Denne komfortable, behagelige og allergivenlige seng udnævner vi som testvinder. Den udgiver sig ikke for mere end den er, og den har en række fortrin, der gør den værd at overveje.

Det er den seneste innovation fra BedreNætters luksuskollektion.

Dansk kvalitet når det er bedst

Danske senge og madrasser er dyrere end importerede senge, men du får alligevel mere årligt til den angivne pris, hvis du fordeler din investering over sengens længere levetid.

Denne seng er fremstillet i Danmark, og det borger for streng kvalitetskontrol og sundere arbejdsvilkår end de, man tilbyder medarbejdere i asiatiske og østeuropæiske ”svedbutikker”.

Pocket fjedersystemet er righoldigt fordelt som 220 posefjedre/m2.

Venus Natural er tildelt Mayan certifikatet, hvilket er din garanti for, at latex’et i madrasserne er udvundet naturligt og bæredygtigt fra Hevea Brasiliensis gummitræet. Samtidig er sengen også Svanemærket, og det betyder at den både er yderst allergivenlig samt, at produktionen af sengen er så skånsom som mulig.

Test af sengen antyder 8 argumenter for, at du erhverver dig denne solide kvalitetsseng:

 • Venus Natural har temperatur sensitivt hybridskum, aflejret omkring fjedrene. Dette vurderes som gunstigt for komforten og giver en lang levetid
 • Venus Natural har en træramme mere modstandsdygtig i bunden end set i forbindelse med almindelige senge
 • Venus Natural har hele syv komfortzoner
 • Venus Natural har en allergivenlig topmadras i 100 % naturligt latex
 • Venus Natural har medfølgende ben der kan leveres enten som champagne eller runde egeben
 • Venus Natural har en medfølgende væghængt sengegavl som gratis ekstra tilbehør
 • Venus Natural har et eksklusivt og holdbart møbelstof betræk der er nemt at rengøre
 • Madrasserne kan ombyttes indenfor 100 dage eller du kan få alle dine penge tilbage

Seng med 7 komfortzoner og pocketfjedre

De 7 komfortzoner samt de fleksible pocketfjedre giver en enestående følelse når du ligger i sengen. Det er en seng du vil glæde dig til at ligge i, når sengetiden er ved at nærme sig.

Komfortzoner er zoner hvor sengen giver individuel støtte til din krop. Du har f.eks brug for mere støtte ved lænden, end du har ved skuldrene, og det sørger disse zoner for. Samtidig er samspillet mellem de 7 komfortzoner og de mange pocketfjedre helt perfekt.

Forskellen på pocketfjedre og de mere normale og billigere bonell fjedre, er at pocketfjedre er pakket ind i små stofposer. Det giver dem både en længere levetid, samt en mere fleksibel støtte til din krop.

Det kan dog tage tid for din krop, før at den har vænnet sig til en ny seng. Faktisk kan det tage helt op til 3 måneder, og det er årsagen til at du får hele 100 dages returret på sengen. Du skal være helt tilfreds med denne seng, ellers vil forhandleren hellere give dig pengene tilbage.

Vi vil dog næsten garantere dig, at vælger du denne seng, så bliver du helt tilfreds, og du vil ikke bede om at få dine penge tilbage. Når din krop først har vænnet sig til din nye seng, så bliver det, bogstaveligt talt, som at svæve på en sky.

Unik topmadras følger med til sengen

Topmadrassen der følger med til denne seng er lavet af latex og den er helt unik. Den hedder Mayan Pulse og det unikke ved denne topmadras er, at den er lavet efter SonoCore metoden.

Når en topmadras er lavet på denne måde, så får den en mere harmonisk overflade, samtidig med at den er mere fleksibel. En ekstra bonus ved SonoCore metoden er også, at levetiden på topmadrassen bliver forlænget.

En topmadras lavet på denne måde, og med de materialer, giver en fantastisk følelse når man ligger på den, især når madrasserne nedenunder topmadrassen også er i særklasse.

Der følger desuden også en væghængt gavl med til sengen. Det giver lige dén ekstra finish, som en seng i særklasse har brug for. Ikke nok med at det ser bedre ud, så er det også mere behageligt når man sidder op i sengen.

Det indbyder til morgenmad på sengen, når tiden er til det.

Produktspecifikationer

 • Farver: Sort, beige, antracitgrå, lysegrå
 • Størrelser: 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm, 180×210 cm, 210×210 cm
 • Højde: 64 cm. (10 cm ben, 28 cm bundmadras, 18 cm madras, 8 cm topmadras)
 • Pocketfjedre
 • Fjedre pr. m2: 220 posefjedre.
 • 7 komfortzoner
 • Bolster: Venus Møbelstof.
 • Polstring: 25 mm Hybridskum
 • Ben inkluderet (Flere valgmuligheder)
 • Sengegavl inkluderet
 • 14 cm Træramme
 • 25 års garanti på fjedre og rammebrud
 • 100 dages prøvetid – Gratis ombytning af madras eller pengene tilbage

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Jupiter kontinentalseng

Jupiter kontinentalseng (Bedst til prisen)

Bedst til prisen 2020. Jupiter giver stor værdi for pengene.

Skal du købe en seng, er du selvfølgeligt interesseret i, hvem vi har som testvinder i 2020.

Vi er klar over, at den rivende udvikling, der er på sengemarkedet, kan gøre det svært at vælge rigtigt. Og bedre bliver det ikke, når testvindere kommer og går.

Under indtryk af udviklingen af senge forsøger vi hele tiden at holde dig opdateret på, hvilken seng der er bedst lige for tiden.

Det skal naturligvis ikke alene være din rettesnor for, hvad du vil købe. Valget er dit personligt. Og det kunne jo være, at du vil lægge vægt på det personlige valg, ligesom du er mest interesseret i hvilken seng, der er bedst til prisen.

Jupitermodellen kvalificerer sig ikke til titlen ”testvinder”, men den er så afgjort vurderet som ”bedst til prisen”, underforstået her får du virkeligt mest for hver krone, du bruger.

Det drejer sig ikke alene om kontinentalsenge. Mulighederne er flere. Skal det være en rammeseng, eller skal det være en kontinentalseng? Skal sengen kunne justeres? Klart nok, kan du jo da have din egen personlige testvinder, og det er det vigtigste. Vi tester kun for at give dig en forbedret valgmulighed.

En del kunder sværger fortsat til den gode gamle rammeseng, mens endnu andre vil have kontinentalsengens kraftighed med en madras, der kan vendes. Men at kontinentalsengen scorer højt hos kunderne skal der ikke herske tvivl om.

Hertil kommer som sagt, at din investering er givet godt ud. Det er stadig muligt at få det optimale ud af hver yderligere spenderet krone!

Flere Jupiter modeller

Jupiter modellerne udmærker sig ved kvalitet, komfort og design.

Jupiter er opdelt i fem komfortzoner, hvilket er ensbetydende med, at kroppen opnår den optimale individuelle støtte, alt efter hvilken del af kroppen, der er tale om. F.eks. har din nakke brug for mere støtte end andre kropzoner har det.

Jupiter kontinentalsenge fås i både medium, fast og ekstra fast(Til personer over 90 kg) “fastheds” modeller. Udstyret med pocket fjedring (220 pr. m2) er du sikret det bedste søvnmønster.

En variation i Jupiter kollektionen er modellen med multi pocket fjedre og fem komfortzoner. Forskellen består i, at der er hele 504 fjedre pr m2. Hvilket gør sengen yderst velegnet til en person der vejer 90 kg eller mere, og efterspørger ekstraordinær behagelig komfort og fasthed.

Produktspecifikationer

 • Farver: Sort og grå
 • Størrelser: 140×200 cm, 180×200 cm, 180×210 cm
 • Højde: 54 cm. (10 cm ben, 20 cm bund, 18 cm madras, 6 cm topmadras)
 • Pocketfjedre
 • Fjedre pr. m2: 220 posefjedre.
 • 5 komfortzoner
 • Polstring: 25 mm Polyetherskum
 • Ben inkluderet
 • 8 cm Træramme
 • 15 års garanti på fjedre og rammebrud

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Venus Natural og Nordkap elevationssenge

Individuel tilpasset komfort. Elevationssengen kan mere end den traditionelle seng

De første køretimer i bil, ja hele læringen på din køreskole sætter dig i stand til at gøre det rigtige, når du sætter dig ind bag rattet i en bil.

Du tilegner dig først det essentielle omkring køreegenskaber. Disse afhænger af, at du kan tilpasse køretøjet korrekt til lige netop dig. Du lærer at skyde sædet frem eller bagud, så det passer med afstanden til fodpedalerne.

Du finder hurtigt ud af, at tilpasse sædets position, så rattet ligger som det skal i dine hænder. Du justerer vinklen på bakspejlet og sidespejlene, indtil du kan bruge spejlene, uden at det anstrenger din nakke.

Dette er yderst vigtigt, når du sætter dig ind i en bil første gang, og du vil ikke drømme om at starte uden at alt dette er gjort.

Men, når det kommer til valget af den seng der passer dig, gør vi ofte ikke det samme som med bilen. Hvorfor egentligt?

Tænk over det i forbindelse med f.eks. en springmadras i en traditionel seng; de fleste vælger en seng eller en madras, hvor man ligger i en eneste position.

Hvis vi skulle tage et væddemål om, at alle ligger og sover i en seng på samme måde, vil det uvægerligt lede til spørgsmål om oddsene. Hvad er oddsene egentligt for at tage et væddemål på, at millioner af mennesker, der ligger på en springmadras, også har behov for at indtage den samme sovestilling?

Oddsene vil sikkert ligge meget højt, så du får en stor gevinst ud af at vinde væddemålet.

Sandheden er den, at selv den bedste madras, uanset hvor skræddersyet den måtte være, ikke fuldtud vil kunne imødekomme en persons søvnbehov.

Det er her modstykket til den traditionelle seng kommer ind i billedet. Elevationssenge er justerbare, og det giver dig en fordel. Elevationssengen kan tilpasses dine individuelle behov langt bedre end den enkelte madras eller seng kan.

5 fordele ved elevationssenge

Selv her kan der dog være en række ting at tage i betragtning. På trods af den drastisk forbedrede søvnkvalitet pga. sengens indstillelige underlag, der tager vare på din ryg og mulighederne for ben løft, der forhindrer kredsløbsproblemer i benene, er der yderligere en række fordele at overveje.

For det første behøver du ikke, at lægge et bjerg af hovedpuder bag dit hoved for, at ligge komfortabelt, og du vil for det andet opleve, at vågne op uden nakkestivheder, hvis du indstiller elevationssengen korrekt.

For det tredje har mange senge indbyggede massagefunktioner, der får dig til at slappe af, så søvnløshed imødegås.

For det fjerde modvirkes generende snorken, der er grænseløst irriterende for din partner, og for det femte har de mere luksuriøse udgaver af elevationssenge, indbygget ”Snooze” i den forstand, at sengen kan sættes til at rejse dig op til siddende position, når du skal vågne op.

Vi har testet en række elevationssenge og vil her præsentere testvinderen Venus Natural sammenholdt med Nordkap elevationssengen, som vi finder, er den der er bedst i forhold til prisen.

Venus Natural elevationsseng (Bedst i test)

Venus Natural elevationsseng (Bedst i test)God information på bedrenætter.dk sammenholdt med meget tilfredse kunder antyder høj kvalitet. Sengen har en masse smarte funktioner og er opgraderet til hele 7 komfortzoner.

Du får 100 dages prøvetid med denne seng, hvilket betyder at du enten gratis kan få byttet madrassen eller alle pengene tilbage.

En elevationsseng i luksusklassen, der udmærker sig ved at være fremstillet i Danmark af danske møbelsnedkere.

Venus Natural modellen er beklædt med et elegant møbelstof i en farve efter dit eget valg.

Sengens madrasser indeholder Hybridskum, der modsat latex er temperaturfølsomt. På den måde justeres skummet til din kropstemperatur og soveværelsets temperatur. Varmen bevares på den måde, ligesom den afgives, alt efter dine behov. Dette skaber et perfekt soveklima med en behagelig temperatur.

Springmadrassen indeholder en pocket-fjedring, der skaber en opdrift, så du kan være sikker på, at din søvn bliver dyb og behagelig. I samarbejde med de 7 komfortzoner fungere det perfekt.

Trykpunkter som f.eks. din nakke, dine skuldre og lænden får det minimale modtryk, mens ryggen samtidig får det rette svaj. Det er din garanti for en dybere og mere behagelig søvn.

Med til sengen hører den helt nye og innovative Mayan Pulse topmadras, som er det seneste skud på stammen indenfor topmadrasser. Den er produceret efter SonoCore metoden, som giver en mere ensartede overflade, samt bedre støtte og længere holdbarhed.

Elevationsbunden er virtuost komponeret som en 20 cm træramme, der sikrer dig en behagelig sovehøjde. Dette skal forstås på den måde, at du ikke føler, at du rejser dig fra sengen, men at du træder ud af den.

Sengen giver dig to valgmuligheder mht. hvilke ben der skal monteres på – du kan vælge mellem runde ege ben og champagneben.

Der følger desuden også en gavl med til sengen. Det giver lige det sidste finish, til en i forvejen flot seng.

Dansk elevationsmotor du kan styre med din telefon

Elevationen drives af en støjsvag elevationsmotor fra det danske selskab Linak, der har udviklet en app, der sætter dig i stand til at kontrollere og finjustere de positioner, du indtager, når du ligger i sengen.

Applikationen muliggør, at du kan gemme max. 4 specifikke positioner alt efter, om du vil sove, læse eller se en film liggende i sengen. Applikationen styrer endvidere tænd og sluk funktioner mht. lys under sengen.

Madrasbremser på begge sider af sengen og i enderne sikrer, at den vendbare madras altid bliver i den rette position, når hæve/sænke funktionen aktiveres med fjernbetjeningen.

Madrasbremserne er betrukket med samme stoftype som sengen, hvilket indebærer, at bremserne ikke er alt for synlige. En lille, praktisk bonus ligger gemt i lommen på madrasbremsen. I den kan du placere fjernbetjeningen, din smartphone eller en tablet, så de altid er lige ved hånden.

Sammenholdt med en anden model fra bedrenætter.dk Jupiter er der syv grunde til at vælge Venus Natural frem for Jupitermodellen. Sammenholdt med Nordkap modellen (nedenfor) er Venus Natural modellen fra bedrenætter også overlegen, med f.eks dens 7 komfortzoner, hybridskum og en væsentlig bedre højde.

Sammenfattende konstateres det at:

 • Venus Natural har 7 komfortzoner
 • Venus Natural har en højere og mere holdbar træramme
 • Venus Natural har en nyere og kraftigere motor der integrerer belysningen under sengen
 • Venus Natural madrassen indeholder temperaturfølsomt Hybridskum om fjedrene, der garanterer en betydelig forbedret komfort og en langvarig levetid
 • Venus Natural giver dig valgmuligheder mht. forskellige sengeben, farver og gavle.
 • Venus Natural senge-sider er beklædt med et elegant møbelstof, der er bærekraftigt og nemt at holde rent
 • Venus Natural kan kontrolleres med din smartphone

Kundernes anmeldelser er meget positive. På en skala fra en stjerne til fem stjerner, hvor sidstnævnte er det højest opnåelige, får sengen 4,5 stjerner.

Anmeldelserne godkendt af Yotpo.com peger i samme retning. F.eks. skriver den ”yotpo godkendte” køber Irene, at sengen er super, og at den har en ”dejlig højde, meget god komfort”. Endvidere bemærkes det, at hun er ”meget tilfreds med sin nye seng”.

Produktspecifikationer

 • Størrelser: 80×200 cm, 90×200 cm, 120×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm, 180×210 cm
 • Farver: Sort, antracit grå, lysegrå og beige
 • Højde: 66 cm. (19 cm ben, 21 cm bund, 18 cm madras, 8 cm topmadras)
 • Fjedre: Pocket
 • Fjedre pr. m2: 220 stk
 • Komfortzoner: 7 zoner
 • Polstring: 25 mm Hybridskum
 • Ben inkluderet
 • Sengegavl inkluderet
 • 20 cm træramme
 • 25 års garanti på fjedre og rammebrud
 • 5 års garanti på elevationsmotoren
 • 100 dages prøvetid – Ombytning af madras eller alle pengene tilbage

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Nordkap elevationsseng (Bedst til prisen)

Nordkap Elevationsseng(Bedst til prisen)Dansk elevationsseng fra Sengefabrikken med 5 komfortzoner.

Med denne testvindende elevationsseng får du en seng, der er bedst til prisen og lever op til forventningen om kvalitet, komfort og funktionalitet i ét.

Nordkap Elevation er en ny og særdeles eksklusiv serie af elevationssenge, som er designet og produceret i Danmark.

Med en Nordkap Elevation får du en seng, hvor kvalitet, komfort og design går op i en højere enhed, og som sikrer dig en søvn ud over det sædvanlige. Denne model fås i den klassiske sorte farve, som udstråler en tidløs elegance og dermed passer ind i ethvert hjem.

Den er produceret med en ekstremt lydsvag motor fra LINAK, hvortil der medfølger en trådløs fjernbetjening, som endda kan kobles til en smartphone.

Din individuelle elevationsseng

Sengens fem komfortzoner gør, at du ud fra liggeposition, sovevaner eller størrelse får støtte hele natten igennem på kropsområder, der ofte kan være irriterede grundet en dårlig nattesøvn.

Du vil opleve en helt anden nattesøvn end tidligere og føle dig mere udhvilet og afslappet, da din krop blot skal lade komfortzonerne gøre arbejdet.

Elevationssengens fundament er en massiv træramme af fyrretræ, som ikke mindst sikrer en høj stabilitet. Ydermere har elevationssengens springmadras et fundament af et individuelt fjedrelag. Dette fjedrelag er lavet af pocket-fjedre, som er kendetegnede ved god støtte, ekstraordinær komfort og ikke mindst høj fleksibilitet, da fjedrene arbejder individuelt.

Denne seng er bedst til prisen og er kendetegnet ved sin enorme kvalitet, som sikrer en yderst langvarig holdbarhed, således at du med ro i maven kan nyde dine nætter i mange år frem.

Madrassen tilpasser sig til netop din krop, hvorved dine primære trykpunkter får den største støtte. Dette sikres ved inddelingen i de fem komfortzoner, således at aflastningen ved dine skuldre, lænd og bagdel bliver en anelse mere fast, da trykket hyppigst er størst ved disse punkter.

På den måde ligger din krop vandret hele natten, hvilket er med til at forebygge ryg- og lændesmerter.

Danske kvalitetsmaterialer

Sengen er produceret i Danmark af erfarne møbelhåndværkere, og der er lagt vægt på dansk kvalitet og gode materialer.

Vælger du denne seng, gør du derfor noget godt for dig selv og miljøet, da du støtter op om lokale, danske materialer. Samtidig er du garanteret et produkt, der lever op til de danske standarder hele vejen fra produktion til produkt.

Fordelene ved en Nordkap elevationsseng

Vores ’Bedst til prisen’-elevationsseng er en investering i din nattesøvn, hvor sengen er individuelt tilpasset til din vægt og kropsform.

Du får således en seng, der giver dig de bedste forudsætninger for en god oplevelse.

Her lister vi kort de fordele, som du vil få gavn af, hvis du vælger denne elevationsseng som din fremtidige seng:

 • Trykaflastning
 • Beskyttelse og stabilisering
 • Mange lag, der giver dyb komfort
 • Konsekvent vægtfordeling
 • Fleksibel lamelbund
 • Lydsvag motor i elegant træramme

Derudover får du en seng, der giver en rolig og afbalanceret søvn, der både er dejlig blød, men samtidig har den korrekte tilpasset fasthed der passer til din krop.

Sengen er desuden også designet til at øge luftcirkulationen, så du kan holde dig kølig natten over.

Topmadrassen er ligeledes afgørende for din komfort og gode nattesøvn.

Vælger du en Nordkap elevationsseng, kan du vælge mellem to topmadrasser:

 • Latex topmadras: Fast, elastisk og kølende. Anbefales til folk, der har det varmt om natten.
 • Celsius topmadras: Trykaflastende og med en cellestruktur med millioner af støtteområder. Absorberer din bevægelse og giver maksimal komfort.

Du kan også vælge at få en Prima Latex topmadras med ved at betale en smule mere.

Denne elevationsseng er vores ’Bedst til prisen’ seng, da du får god, dansk kvalitet til en god pris. Du får en seng, der både kan give dig komfort og funktionalitet, og som du kan tilpasse lige efter din krop.

Vil du give Nordkap elevationssengen et forsøg, kan du prøve den i 30 nætter. Er du ikke tilfreds med dit køb efter prøveperioden, kan du bytte madrassen gratis uden problemer.

Produktspecifikationer

 • Størrelser: 70×200 cm, 80×200 cm, 90×200 cm, 105×200 cm, 120×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm, 90×210 cm, 180×210 cm, 210×210 cm
 • Farve: Sort
 • Højde i alt: 57 cm (Metalben: 20 cm Elevationsbund: 11 cm Springmadras: 19 cm Topmadras: 7 cm)
 • Lameller: 28 elevationslameller
 • Hæve- og sænkefunktion: Hovedet og fødderne
 • LED-lys under bunden
 • Materiale: Massivt fyrretræ og møbelstof med kuvertsyning
 • Polstring: 25 mm skum
 • Valgfri topmadras med latex eller celsius medfølger
 • 15 års fabriksgaranti på fjedre- og rammebrud

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Tests af Venus og Nordkap boxmadrasser

En test af markedets bedste boxmadrasser vil uvægerligt fokusere på danske ”Bedre Nætters” righoldige udbud af kvalitetsprodukter til din seng.

Det kan være fristende at forelske sig i den billige ende af markedet for Boxmadrasser – til det er der kun en ting at sige: DON’T!! Kendere af senge og deres tilbehør peger samstemmende på, at markedets ledende produkter mestendels er produceret i Danmark.

Du får, hvad du betaler for, og vil du ligge i en seng, der ikke passer til din krops behov for en god og sund nattesøvn, kan du selvfølgeligt vælge at være ligeglad og vælge dig en boxmadras af en ringe kvalitet.

Spring du blot ud i havet af billige masseproducerede boksmadrasser fremstillet i Asiatiske eller Østeuropæiske ”svedebutikker” af medarbejdere, der ikke har den fornødne håndværksmæssige uddannelse og kompetencer. Du får det billigt – ja! Men du får med sikkerhed ikke en lignende komfort, som de danske boxmadrasser garanterer dig.

Det væsentlige, når du køber en dyrere boxmadras, er det magiske ord holdbarhed. Forestil dig, at en importeret boksmadras koster 4000 kr., og den skal skiftes ud efter 4 år. Prøv at sammenligne den med en dyrere madras til 8000 kr., der holder i 10 år. Hvilken boksmadras er billigst, hvis du tænker i den årlige udgift. På årsbasis er det billigste faktisk at købe den dyre madras.

Vælg den rigtige madras til din krop

Mange danskere klager over rygsmerter og prøver alskens forskellige ting for at komme problemet til livs. Det kan handle om medicinering, fysio- og ergoterapi og hæve-sænkeborde. Og det kan i nogle tilfælde være nødvendigt; det er imidlertid ikke nødvendigt, hvis miseren skyldes, at du ligger på en dårlig madras.

En madras, der hører hjemme på lossepladsen, leverer ikke den støtte og komfort, du har brug for. Den er for længst slidt op, og derfor får du ondt i ryggen

Ifølge en undersøgelse gennemført af Analyse Danmark er det hele 80 % af den danske befolkning, der må gå rundt og slås med rygproblemer. Derfor kan det, inden det overhovedet bliver aktuelt med medicinering, fysio- og ergoterapi og hæve-sænkeborde være en ganske god ide at give madrassen et tjek.

Danske boxmadrasser borger for kvalitet og et design, der passer til din kropsbygning. Der er tænkt på den rette fjedertype, komfortzoner, polstring og den rette topmadras.

Vi tester de to danske boxmadrasser Venus og Nordkap nedenfor. De sælges af hhv. Bedrenætter.dk og Sengefabriksudsalg.dk.

Venus Boxmadras(Bedst i test)

Venus Boxmadras no.1 - Bedst i testDen mest populære boxmadras. Fleksibel og stærk madras der er blevet opgraderet til hele 7 komfortzoner

Seng.nu, der ser det som sin målsætning at informere danskere om, hvor man kan erhverve sig en god seng i høj kvalitet, beskriver Venus som et imponerende elegant og smukt design på flotte Champagneben.

Man kan vælge mellem champagnebenene, de runde ege ben, pegasus ege ben eller pegasus sorte ben.

Madrassen er indrettet med Mini Bonell og Pocket dobbeltfjedring. Den ødsler med hele 220 fjedre pr m2, og dette er din garanti for en smidig og holdbar boxmadras. På samme tid opdeles madrassen i syv komfortzoner. Dette indebærer, at din krop får en direkte støtte, hvad enten du hviler på ryggen eller maven.

Forbrugsguiden.dk og Testfabrikken.dk laver forbrugstest med henblik på at lave en uvildig og grundig gennemgang og sammenligning af forskellige produkter, og de er samstemmende positivt indstillede overfor denne model.

Boxmadrassen er fremstillet af danske Kinnabädden for ”bedrenætter.dk”, og med mere end 60 års erfaring indenfor sengebranchen har producenten, gennem sine svenske rødder, udviklet en omfattende ”know how” og en evne til at produktudvikle. ’Brandet’ borger for strikte krav til kvalitet.

Til Venus får du også en valgfri topmadras (i Latex eller Celcius), og du kan frit vælge mellem medium og hård fasthed på fjedrene i boxmadrassen, eller hvis du vejer mere end 90-95 kg vælge Multipocketfjedre mod en lille ekstra betaling..

Venus eller Jupiter

Der kan være flere grunde til, at madrassen er gået hen og blevet den mest populære. Her er fem, der forklarer populariteten blandt prisbevidste kunder.

På samme tid siger dette noget om, hvorfor man skal vælge Venusmodellen fremfor en anden af bedrenætter.dks modeller Jupiter modellen, der ifølge forbrugsguiden.dk hører til blandt markedets bedste boxmadrasser. Jupiter er også, ifølge sleepzone.dk, en model, der lever op til samtlige væsentlige krav, vi kan stille til en boxmadras.

Jupiter er som Venus både en bestseller og en vinder, når det kommer til tests. Venus modellen udmærker sig dog ved, at den:

 • Har 7 komfortzoner i stedet for Jupiter’s 5 komfortzoner
 • Har en højere, mere modstandsdygtig træramme i sengebunden
 • Har temperaturfølsomt Hybridskum omkring fjedrene
 • Giver dig valgmuligheder mht. flere forskellige slags ben
 • Inkluderer gavlpuderne i prisen for de der vælger den væghængte gavl
 • Leveres med en belægning i et fashionabelt holdbart møbelstof, der på samme tid er let at holde rent.

Begejstrede kunder tager ikke fejl af Venus Boxmadras. Kundeanmeldelser kan naturligvis være en speget affære mht. troværdighed, men hvis man anvender Yotpo.com som ”bedre nætter” gør, går man ikke helt galt i byen.

Virkelige anmeldelser fra virkelige kunder borger for, at anmeldelserne er autentiske. Kunder og anmeldere er alle e-mail bekræftede eller bekræftede ved, at linke til deres Facebook, Twitter eller LinkedIn profiler.

Ud af ni anmeldere gav syv m.h.t. levering og service, produktkvalitet og komfortniveau den højeste karakter (fem stjerner) mens to gav den næsthøjeste (4 stjerner).

Carsten N skriver under overskriften ”Rigtig God Oplevelse” at han: ”…rent faktisk (har) oplevet at få en bedre søvn efter, jeg fik min Venus boksmadras. Det er en tung og solid seng, med den bedste topmadras, jeg nogensinde har haft. Kundeservice skal også have ros for hurtige og relevante svar.” og Pernille kalder Venus en super god madras med ordene: ”Købte for første gang en madras uden at have afprøvet eller set den live. Den er rigtig god at ligge i og har ingen problemer haft med levering eller køb hos Bedre Nætter.

Produktspecifikationer

 • Farver: Sort, beige, antracitgrå, lysegrå
 • Størrelser: 80×200 cm, 90×200 cm, 120×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm
 • Højde: 63 cm. (19 cm ben, 36 cm madras, 8 cm topmadras)
 • Pocketfjedre
 • Fjedre pr. m2: 220
 • 7 komfortzoner
 • Bolster: Venus Møbelstof.
 • Polstring: 25 mm Hybridskum
 • Ben inkluderet
 • 14 cm Træramme
 • 25 års garanti på fjedre og rammebrud

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Nordkap boxmadras (Bedst til prisen)

Nordkap boxmadras (Bedst til prisen)Boxmadras med 5 komfortzoner der giver god værdi for pengene

Med en god seng følger en god madras, der skal være tilpasset din kropsform og vægt.

Der findes utallige forskellige modeller og priser ude på markedet, og det kan være svært at navigere i verdenen af boxmadrasser. For at gøre det nemmere for dig, giver vi dig her vores bud på den boxmadras, der er bedst til prisen.

Boxmadrassen matcher sengen Nordkap elevationsseng, der ligeledes har fået titlen som ’Bedst til prisen’. Her er den i boxmadras versionen.

Konsekvent vægtfordeling giver den bedste komfort

Madrassen er opbygget af et fem zonesystem, der giver god støtte alle de rigtige steder på din krop.

Madrassen er så tilpas hård, at den kan give dig en rolig og komfortabel søvn. Derudover er den dejlig blød i materialet, så du kommer til at sove som en drøm.

Vælg den rigtige boksmadras

Med denne boxmadras er du garanteret en rigtig god komfort, som de fleste netop ønsker af en madras.

Valget af den perfekte boxmadras kræver dog, at du tager højde for din egen vægt og kropsform, hvorfor det er vigtigt, at du tager dette med i overvejelserne. Generelt kan man sige, at jo mere du vejer, desto mere fast skal madrassen være.

Topmadrassen

Du kan vælge mellem 3 forskellige slags topmadrasser til denne seng. Enten en Latex, en Celsius eller en Prima Latex(mod ekstra betaling). Topmadrasserne har hver deres fordele, som vi kommer ind på længere nede.

Latex topmadras

Med denne latex topmadras får du en topmadras, der er fast, elastisk og særligt afkølende.

Vælger du en topmadras af latexskum, får du en madras, der yder modstand på kroppens støtteområder, samtidig med at den øger luftcirkulationen. Dette betyder, at du vil opleve en mere afkølende søvn, og en latex topmadras kan derfor særligt anbefales til folk, der har det meget varmt om natten.

Celsius topmadras

Vælger du en celsius topmadras, får du en madras, der er særligt trykaflastende med dens åbne cellestruktur.

Ved celsius topmadrassen får du den samme effekt som det såkaldte ’memory skum’, hvor madrassen bruger din bevægelse til at distribuere den optimale komfort.

Har du problemer med for meget varme om natten, bør du ikke vælge denne type topmadras, da skummet holder på varmen fremfor at afgive det som en latex topmadras.

Produktspecifikationer

 • Størrelser: 70×200 cm, 80×200 cm, 90×200 cm, 105×200 cm, 120×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm, 180×210 cm, 90×210, 180×210, 210×210 cm
 • Farve: Sort
 • Højde i alt: 53 cm (Metalben: 20 cm Boxmadras: 26 cm Topmadras: 7 cm)
 • Materiale: Massivt fyrretræ, møbelstof med kuvertsyning, dobbeltfjedring
 • Polstring: 25 mm. skum
 • Medfølger valgfri topmadras med latex eller celsius
 • 15 års fabriksgaranti på fjedre- og rammebrud

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Søvneksperter er enige

Flere og flere søvneksperter slår alarm fordi vi mennesker ikke prioriterer vores søvn nok, og det skyldes for manges vedkommende, at de har travlt med at nå så meget i løbet af dagen, og så går det ud over de anbefalede 8 timers søvn, som kroppen eller mennesket har behov for.

Søvnen er så vigtig, at hvis det ikke bliver taget alvorligt, så vil det få alvorlige sundhedsmæssige konsekvenser, og det kan betyde en fuldstændig ødelagt dag, hvor man er plaget af diverse lidelser eller smerter, og også mangler energi eller overskud til at få noget som helst ud af dagen.

Er det på tide at få skiftet hovedpuden? Tag et kig på vores hovedpude test – Bedste hovedpude

Kvaliteten af sengen er vigtig

Du skal altså sove minimum 6 til 8 timer i døgnet, og for at det kan blive den helt rigtige hvile og søvn, så skal du ligge perfekt i den helt rigtige seng.

Sengens kvalitet er yderst vigtig, da den skal passe til netop din krop, og så skal den selvfølgelig holde i mange år frem.

Du skal derfor tænke på, at det godt kan betale sig, for eksempel at købe en lidt bedre madras, så den ikke falder sammen i løbet af få år, men som holder sin form og bæreevne i lang tid.

En god kvalitets seng behøver ikke at være så dyr som du sikkert forestiller dig, for der findes mange gode og holdbare senge til en fornuftig pris.

Du må bare ikke gå på kompromis med kvaliteten, da du risikerer, at du smider penge ud i den blå luft, og samtidig får en ubrugelig seng, som kun gør livet endnu mere surt for dig. Det er altså ikke værd at spare 500 kroner på en seng, hvis du for eksempel får en langt bedre madras, der kan holde i tre år længere end en billigere model.

I denne artikel vil vi komme ind på mange gode pointer omkring valg af seng, som måske kan hjælpe dig med at finde lige din seng eller madras.

Vi anbefaler, at du læser meget om senge og madrasser, så du er bedre rustet til at træffe det rigtige valg af seng eller madras til din nattesøvn. Det giver dig langt mere energi til en ny dag, hvis du har sovet godt, og din krop har ligget helt perfekt.

Valg af den rigtige seng er vigtigt

Vi har alle brug for at sove og hvile, så vores kroppe og vores sind kan restituere og samle ny energi til en ny dag. Det er derfor, at det er vigtigt, at når du lægger dig til at sove, at den tid du ligger i sengen bliver udnyttet så godt som muligt, og at kroppen får de bedste betingelser under hvilen og søvnen.

Har du en dårlig seng, så kan du godt regne med, at din krop slet ikke får det optimale ud af den tid du ligger i din seng. De fleste kender det, at man er fuldstændig radbrækket når man står op, og det kan sagtens skyldes, at din seng ikke er helt perfekt til din krop.

Der er rigtig mange typer af senge på markedet i dag, og det kan være meget svært at vælge den helt rigtige type til dig og din krop, og det er faktisk sådan, at forskellige kroppe, kræver forskellige typer af seng.

En hård madras er god til mange mennesker, men noget værre møg for andre, og her har for eksempel kropsvægten en del indflydelse på, hvordan du ligger i en seng i forhold til en anden type.

Kiropraktor og sengeekspert Michael Randsøe, var med i programmet “Den rene vare” på TV2, for at give nogen gode råd, omkring valg af den bedste seng. Det kan du se her.

Du kan også læse hans gode råd, omkring valg af den bedste seng for dig, i denne artikel fra Politiken.dk

Størrelsen på din seng

Ud over selve sengens beskaffenhed så er der også størrelsen på sengen at tage stilling til. Skal det være en enkelt-eller en dobbeltseng? Hvor stor en seng har du plads til der, hvor den skal stå?

Skal din seng være med eller uden elevation? Skal den være en boxmadras eller en kontinentalseng? Der er nok at tage stilling til – og valget af en seng er jo et valg, der får betydning for kvaliteten af din nattesøvn i mange år fremover.

Skal den for eksempel have ekstra længde? I så fald skal du sikre dig, at den model, du har forelsket dig i, nu også føres i en 210 cm’s udgave.

Omtalte senge fås i flere forskellige størrelser, både de mest gængse standardmål og de mindre brugte mål. Tjek, at den fås i de mål, som du skal bruge.

Det er i det hele taget en god investering at få gjort den fornødne research, inden du vælger typen af seng, prisen på din nye seng og størrelsen af seng.

Venus Natural kontinentalseng

Denne danske prisvindende kontinentalseng, der er opgraderet til 7 komfortzoner, har en samlet højde på 62 cm.

Sengen kan fås i følgende mål:

 • 140×200 cm
 • 160×200 cm
 • 180×200 cm
 • 210×210 cm

Jupiter kontinentalseng

Denne skønne seng er blevet vurderet til Bedst til prisen. Den har en samlet højde på 54 cm.

Denne seng kan fås i følgende mål:

 • 140×200 cm
 • 180×200 cm
 • 180×210 cm

Venus Natural elevationsseng

Denne luksusudgave af en elevationsseng er meget fleksibel, og den har endog vundet prisen for Bedst i test. Tilmed kan den styres med din telefon, hvilket er vældig praktisk. Sengen har en samlet højde på hele 66 cm.

Den fås i følgende mange størrelser:

 •   80×200 cm
 •   90×200 cm
 • 120×200 cm
 • 140×200 cm
 • 160×200 cm
 • 180×200 cm
 • 180×210 cm

Nordkap elevationsseng

Denne meget fleksible elevationsseng har fået titlen Bedst til prisen. Den er velegnet til de fleste personer. Den har en samlet højde på 55 cm.

Sengen fås i flere størrelser, som også er anvendelig både til én og til to personer:

 •   70×200 cm
 •   80×200 cm
 •   90×200 cm
 • 105×200 cm
 • 120×200 cm
 • 140×200 cm
 • 160×200 cm
 • 180×200 cm
 •   90×210 cm
 • 180×210 cm

Venus boxmadras

Denne boxmadras er testvinder og er samtidig også den mest populære boxmadras. Den har en samlet højde på 63 cm.

Boxmadrassen fås i følgende størrelser:

 •   80×200 cm
 •   90×200 cm
 • 120×200 cm
 • 140×200 cm
 • 160×200 cm
 • 180×200 cm

Nordkap boxmadras

Denne dejlige boxmadras, der kommer med en god topmadras, har vundet i kategorien Bedst til prisen. Den måler 53 cm i højden som samlet mål.

Den kan fås i følgende størrelser:

 •   70×200 cm
 •   80×200 cm
 •   90×200 cm
 • 105×200 cm
 • 120×200 cm
 • 140×200 cm
 • 160×200 cm
 • 180×200 cm
 •   90×210 cm
 • 180×210 cm

Halvandenmandsseng

Der er mange størrelser på senge på markedet. Nogle foretrækker en seng i king size, andre har kun plads til en beskeden enkeltmandsseng.

Der findes også en løsning der imellem. Du kan nemlig få det, der populært kaldes en halvandenmandsseng. Benævnelsen er ikke rigtig logisk, for hvor ofte har du lige brug for, at der er plads til halvanden person i din seng?

Forståelsen ligger nok snarere i, at størrelsen ligger imellem størrelserne på en standard enkeltmandsseng og en standard dobbeltseng.

En halvandenmandsseng kan være praktisk i flere situationer:

 • Hvis du som enkeltperson gerne vil have god plads i sengen – uden at skulle helt op at have en dobbeltseng.
 • Hvis du er alene med et lille barn, og barnet gerne smutter ind i sengen til dig.
 • Hvis I er to forholdsvis slanke og forelskede personer.
 • Hvis sengen skal stå på gæsteværelset og kun bliver brugt af og til.
 • Hvis soveværelset er relativt lille, og du alligevel gerne vil kunne sove to personer i samme seng.

Der kan være mange gode grunde til at vælge en seng, som kan være god og bred til en enkelt person og mindre, men stor nok til to personer.

Typiske mål på en halvandenmandsseng

De senge, som kan komme ind under betegnelsen en halvandenmandsseng vil typisk måle 120, 140 eller 160 cm i bredden. Længden kan enten være en standardlængde på 200 cm eller en ekstra lang seng på 210 cm.

Om det så skal være det ene, det andet eller det tredje mål, der passer sig for dig, kommer an på, hvor meget plads, der er i det rum, den skal stå i, om målet eksisterer for den seng, du har valgt og om hvem der skal sove i den og hvor tit.

Eksempler på testvindende senge der fås som halvandenmandssenge

Det er muligt at få en halvandenmandsseng af følgende testvindende modeller:

 • Venus Natural, kontinentalseng, som er 64 cm høj i alt, fås i både en 140×200 cm og i en 160×200 cm udgave.
 • Jupiter, kontinentalseng, som er 54 cm høj i alt, fås i en størrelse på 140×200 cm.
 • Venus, elevationsseng, der måler 65 cm i højden, har halvandenmandsudgaver med følgende mål: 120×200 cm, 140×200 cm og 160×200 cm.
 • Nordkap, elevationsseng, som er 55 cm høj, fås i målene 120×200 cm, 140 x 200 cm og 160×200 cm, så den passer som fod i hose i kategorien halvandenmandsseng.
 • Venus, boxmadras, der måler 63 cm i højden, fås i følgende halvandenmandsmål: 120×200 cm, 140×200 cm og 160×200 cm.
 • Nordkap, boxmadras, som er 48 cm høj, fås også i størrelserne: 120×200 cm, 140×200 cm og 160×200 cm.

Der er således adskillige muligheder for at finde en halvandenmandsseng af god kvalitet. For flere af de omtalte modeller gælder, at der er flere mål at vælge imellem.

Find den, der passer mest perfekt til dit/jeres behov og nyd den gode komfort – både når du ligger i den alene, og når I ligger to personer i den.

Trekvartseng

Man bruger ofte betegnelsen en trekvartseng til at beskrive en seng, der breddemæssigt måler tre fjerdedele af en standard-dobbeltseng. Ganger man standard-breddemålet på en dobbeltseng på 180 cm med tre fjerdedele, får man 135.

Der findes ingen senge, der måler 135 cm i bredden, på markedet (med mindre du får den specialfremstillet), men det, der kommer tættest på er 140 cm. Man kan også bruge benævnelsen en lille trekvartseng om en seng, der er 120 cm bred.

Om det så er den lille eller den mest almindelige, som passer bedst til dit behov, kan afhænge af flere omstændigheder.

En praktisk bredde

En trekvartseng er ret praktisk, hvis du på grund af pladsmangel ikke har mulighed for at have en hel dobbeltseng stående.

Det kan også være, at du oftest sover alene i sengen, og derfor behøver den ikke at optage så meget plads i soveværelset.

Hvis I ikke er meget store af vækst, så kan man fint ligge to personer i en trekvartseng.

Har du et lille barn, som af og til sover i din seng, er det også rart med noget ekstra plads.

Den er også ideel, hvis den skal stå på et gæsteværelse, i et sommerhus, på teenageværelset – eller hvis du bare nyder at have god plads i din seng.

Der er også et fornuftigt økonomisk argument for at vælge en lidt smallere seng. En trekvartseng er typisk billigere end en fuld dobbeltseng.

Mange senge fås i netop disse mål, og er det lige sådan en, du er på udkig efter, så vær opmærksom på, om den seng, som du søger, nu også findes i det mål, du har brug for.

Eksempler på små og almindelige trekvartsenge

Blandt disse testvindende senge kan du finde følgende trekvartsenge, som alle er i nøjagtig den samme overlegne kvalitet som dobbeltsengene:

 • Venus Natural, som er en kontinentalseng, fås i en 140×200 cm udgave.
 • Jupiter, som er en kontinentalseng, fås i en 140×200 cm udgave.
 • Venus, som er en elevationsseng, fås i både en 120×200 cm og en 140×200 cm udgave.
 • Sleepzone, som er en elevationsseng, fås kun i en 140×200 cm udgave.
 • Venus, som er en boxmadras, fås i både en 120×200 cm og i en 140×200 cm udgave.
 • Athena, som er en boxmadras, fås i både en 120×200 cm og i en 140×200 cm udgave.

Der er således flere muligheder for at finde en god og komfortabel trekvartseng i en god kvalitet. Så har du ikke brug for eller plads til en hel dobbeltseng i fuld størrelse, så kan denne løsning med en trekvartseng, der både er en seng, du alene kan brede dig i, og som I kan være to personer i, være lige det, du/I har brug for.

På den måde kan du både have komforten og fleksibiliteten og få en økonomisk gevinst. Det kan derfor give rigtig god mening at vælge den mindre udgave af en seng.

Senge test giver mening

En senge test med mange modeller kan gøre en forskel for dig som forbruger, da den vil give dig endnu flere informationer om sengetyper og modeller som der findes, og som du kan vælge mellem, når du skal have en ny seng.

Du tænker måske, at du ikke skal skifte seng lige nu, da du kun har haft din nuværende seng i nogle få år, og den sagtens kan holde i mange år frem. Desværre kan det være, at du ikke har valgt den bedste seng for dig og din krop, og det gør, at du ikke får det optimale ud af din søvn, og at din krop ikke har den helt perfekte støtte om natten.

Det kan give dig mange problemer i hverdagen, og det kan resultere i, at din hverdag ikke bliver så god som du lige ønsker dig. Mange lider af hovedpine og ømhed i kroppen, og det tager energien væk fra mange, at de ikke får det optimale ud af dagen.

Det kan være, at det er din seng som er skyld i, at du har det som du har det, og at det derfor kan være en god ide, at få skiftet den ud, så du får et langt bedre liv i de lyse timer.

Der er også en helt videnskabelig forklaring, på hvorfor du har brug for din søvn, og hvorfor det er det bedste, hvis du har en god døgnrytme, forstået på den måde, at du går nogenlunde samtidig i seng hver dag, og står nogenlunde samtidig op også. Den kan du læse på Videnskab.dk.

Der står bl.a at “Får man ikke tilstrækkeligt med søvn, vil der stadig være en rest adenosin tilbage i hjernen. Når man vågner om morgenen begynder man altså ikke på en frisk, men har allerede en vis mængde adenosin i hjernevindingerne. Konsekvensen er, at man meget hurtigt bliver træt igen, fordi koncentrationen af adenosin tidligt på dagen sniger sig op over det kritiske niveau.”

Stil krav til din seng

Når du bruger internettet til at søge efter senge, som lever op til dine krav, så kan du finder sider som denne, der prøver at fortælle dig, hvad du skal kigge efter, og hvilke faktorer du skal holde øje med, før du beslutter dig for din nye seng.

Det er for eksempel spørgsmål om hvilken ramme sengen skal have, hvor stor den skal være, højden af sengen, madrastypen, rummets størrelse hvor sengen skal stå, og mange flere, som du skal tage stilling til.

Der er altså mange andre ting, ud over sengen, som er vigtige, og så handler det en hel del om din egen kropsbygning. Jo mere du for eksempel vejer, så kræver det en meget anderledes type seng, end hvis du er en fjervægter uden ret mange kilo på kroppen.

Det kan du få meget mere at vide om, når du læser denne senge test igennem, og mange andre nyttige tekster, som gør livet lettere for forbrugerne, og som klæder dig endnu bedre på, når du skal vælge et af hjemmets vigtigste møbler, nemlig sengen.

Sengen er det vigtigste møbel i hjemmet

Sengen bliver undervurderet af alt for mange, og typisk går folk mere op i hvordan køkkenet, stuen og badeværelset ser ud, at det skal være så smart og moderne, at det ikke kan blive godt nok. der bliver brugt milliarder på nye køkkener og badeværelser, men når det kommer til soveværelset, et af hjemmets vigtigste rum, så kniber det med kvalitet og fornuft, desværre.

En senge test går ud på, at teste mange forskellige typer af senge, og derefter kan du selv sammenligne de forskellige modeller, og vælge den type som du vil får mest glæde af, og dermed den bedste seng for dig.

Testen i sig selv betyder ikke, at der er et facit, men at flere modeller præsenteres, så du lærer de mange typer at kende. En seng som passer godt til din krop er vigtig, men det har også en betydning, hvor stort rummet er, hvor sengen skal stå.

Er et rum alt for lille, så betyder det, at der er mindre ilt i rummet, end i et større rum. Det kan have stor betydning for din søvn. Er der flere der skal sove i samme rum, så er der lige pludselig langt mindre ilt til rådighed.

Her skal du sørge for god udluftning, og så skal to personer altså have mere plads/rum end en person. Det er der ikke mange der tænker over, men det bør indgå i overvejelserne, når man skal sørge for de bedste betingelser for at få en god søvn.

Skydedørene på dit garderobeskab i soveværelset, kan også være med til at give dig en bedre søvn, hvis du vælger det rette design. Tag et kig her, hvis du skal have skydelåger efter mål

Sengetyper at vælge mellem

Vi gennemgår alle sengetyper i denne senge test. Du kan vælge mellem boksmadras med ben eller meder, en elevationsseng, en kontinentalseng, en sengeramme, og en sovesofa.

Der er så mange muligheder og denne senge test vil kun belyse de mest kendte typer som du kan vælge mellem, og som de fleste forhandlere har i deres sortiment.

Der findes for eksempel også gæstesenge som kan klappes ud med mere, men de er kun egnede til midlertidige foranstaltninger, og egner sig ikke til permanente senge, hvor du får den bedste sovekomfort.

Husk, at det handler om at du får den bedste hvile og søvn, og det gør du kun, hvis du har en seng som passer perfekt til din krop.

Kiropraktor Henrik Ulddall har givet nogen gode råd til valg af madras på Sundhedsguiden.dk. Han siger bl.a at: “Det er en gammel skrøne, at du skal ligge så hårdt som muligt. Der er faktisk alt for mange, der ligger på en for hård madras. En måde at bedømme, om madrassen har en passende hårdhed, er at lægge sig på ryggen. Man skal så kunne presse en hånd ind under lænden og føle et jævnt tryk på hele bagsiden af kroppen. Hvis hæle eller enden synker ned, er madrassen for blød.”

Du kan læse alle hans anbefalinger her.

Kontinentalseng – flere madrasser

Kontinentalseng - Venus

Jupiter kontinentalseng fra Bedrenætter

Kontinentalsengen er en lidt nyere type seng, som ikke er så kendt endnu, men som har rigtig mange fordele. For det første så har den flere madraslag. Det giver en langt bedre komfort og det giver sengen en rigtig god sidde og ligge højde.

Det kan betyde alt for dig som har svært ved at komme op og ned i en seng, at dens højde er god. Det betyder, at du kan sætte dig, og nærmest bare svinge ned i liggestilling, og det samme, når du skal ud af sengen.

Denne type er ret undervurderet, og det er lidt ærgerligt, da rigtig mange vil have store fordele af denne type.

Du kan jo selv vælge madrastype til kontinentalsengen, og med en ekstra topmadras, så har du en helt fantastisk seng, dog uden elektronik og elevation.

Her kan du også finde mange forskellige gavle som du kan supplere din seng med, så den virker mere som et møbel. Det er stadig muligt, at købe to forskellige madrasser, hvis der er tale om en dobbeltseng, så hver enkelt kan få den optimale sovekomfort, når den vigtige søvn skal hentes.

Boksmadras er nemt og billigt

Boxmadras - Senses Classic

Senses Classic boxmadras fra BedreNætter

Boksmadrassen består af en fjedermadras, en topmadras og ben eller meder. Det er en meget simpel og nogenlunde prisfornuftig løsning, og her handler det om, at du vælger den madrastype som du får det mest optimale ud af.

Her skal du vælge en madras som passer til din vægt, den belastning som madrassen udsættes for, og så en topmadras som giver dig lidt mere komfort. Uden en topmadras så vil du kunne mærke fjedrene i madrassen, og det er ikke særligt smart.

En boksmadras findes i en soft, medium og hård variant, og jo mere du vejer, jo mere hård skal madrassen være. Sover man sammen med sin partner, og der er stor forskel på kropsbygning med mere, så kan det være smart, at købe to forskellige boksmadrasser, så hver enkel får sin egen seng, når der skal soves.

Det giver hver enkel den bedste løsning og en optimal nattesøvn. Boksmadrassen fylder heller ikke ret meget i soveværelset, hvis du sammenligner med andre modeller, til gengæld kan den virke lidt kedelig at se på, hvis du betragter den som et møbel.

Det kan du kompensere for, ved at pynte sengen med sengetæppe og nogle flotte puder, og at rummet i øvrigt indrettes med andre møbler og billeder.

Du kan også købe en løs gavl, så sengen virker lidt mere som en seng, og ikke bare en madras. En boksmadras er ikke så høj i det, og det kan for nogle være et problem at komme i og op af sengen.

Elevationssengen er moderne og smart

Jupiter elevationsseng

Jupiter elevationsseng fra Bedrenætter

Elevationssengen er den nye og meget populære løsning. Den består typisk af en ramme i metal eller træ, og så er rammen forsynet med elektronik og løfteteknik, som gør, at sengen kan hæves i en eller begge ender.

Madrassen køber du så separat til sengen, så den passer til din kropsbygning. Det er selvfølgelig meget smart med en elevationsseng, så du kan hæve hovedenden eller benenden alt efter behov.

Har du lyst til at sidde lidt i sengen og læse eller se tv inden du skal sove, så kan du løfte hovedenden, så du kan sidde i en god stilling.

Elevationssengen er typisk forsynet med en fjernbetjening så det er meget let at få indstillet sengen til dit behov.

Der findes mange forskellige elevationssenge, og i mange forskellige prisklasser. Nogle koster op til 30.000 kroner, men så meget behøver du ikke at investere for at få en god elevationsseng i en rigtig god kvalitet. Er du ikke helt sikker på hvilken type du skal vælge, så find en i mellemklassen, så du også er sikker på, at kvaliteten betyder, at sengen kan holde i rigtig mange år fremover.

Her er det også vigtigt, hvilken form for garanti at producenten tilbyder dig. Jo længere garanti på for eksempel elektronik, jo bedre er det for dig. Nogle producenter tilbyder både fem og ti års garanti, og det kan være en god indikation for, at de leverer en super kvalitet.

Vil du se gode senge tilbud på elevationssenge, kontinentalsenge og boxmadrasser? Læs vores guide til de bedste senge tilbud her. I den har vi fundet 10 forhandlere som ofte har rigtig gode senge tilbud.

Sengerammen – en klassiker

Sengeramme - Lazio whitewash

Lazio white wash sengeramme fra Verona Design

Sengerammen som de fleste kender som et møbel fra fortiden, og som mange er vokset op med, findes i dag i mange forskellige udgaver. Det er et rigtigt møbel og i mange udgaver samt designs.

Mange designere har igennem årene givet sengerammen et nyt liv, og med de rigtige madrasser, så er sengerammen stadig en god mulighed for at få den perfekte søvn.

En sengeramme er typisk fremstillet i enten jern eller træ, og her er de helt billige typer i finer, mens de lidt dyrere modeller er produceret i massivt og robust træ.

Det kan godt betale sig, at vælge de bedre kvaliteter, og så få en seng som holder i meget længere tid. En seng i finer er ikke lige så holdbar og robust, og tåler langt mindre belastning. Denne type seng har været meget populær gennem de seneste 50 år, men er i de sidste år blevet overhalet af de nye typer af senge.

Der findes mange utrolig flotte modeller i mange lækre designs, og de virker ikke kedelige i et stort soveværelse. Kontinentalsengen kan godt være lidt mere pladskrævende.

Sovesofaen

Sovesofa

Sovesofa

En anden type seng er den meget populære sovesofa, som bruges mange forskellige steder i en bolig. Hvis du ikke har meget plads, så kan en sovesofa være et godt alternativ til en seng. Det er dog ikke den bedste kvalitet du får, hvis du ligger i en sovesofa på sigt.

Der er selvfølgelig meget stor forskel på sovesofaer, men selv de bedste af dem, kommer ikke i nærheden af en rigtig seng, når det gælder støtte og sovekomfort.

En sovesofa skal kun være en midlertidig seng, og er du studerende og skal vælge en seng som både kan fungere som seng og sofa i et lille værelse, så anbefaler vi, at du vælger en super god boksmadras, som giver dig støtte og komfort, så du får den bedste hvile og søvn. Det gælder især dig, som skal sove i sengen i længere tid – flere år.

En sovesofa er helt fin til for eksempel overnattende gæster eller til et lille kontor, hvor der skal være mulighed for at tage en “morfar” i ny og næ. Som permanent seng, så kan en sovesofa ikke anbefales.

Der findes en masse forskellige typer sovesofaer. En af de mest populære er en sovesofa med chaiselong. En af grundende til, at en sovesofa med chaiselong er populær er, at der næsten altid er opbevaringsplads i den. Udover dette, så får du også næsten en dobbeltseng ud af en sovesofa med chaiselong, når den er slået ud til seng.

Find den rigtige størrelse på din seng

Når du har fundet den rigtige type af seng som du mener passer bedst til dig og dine pladsforhold, så skal du vælge den rigtige størrelse seng. Den skal selvfølgelig passe til din højde, og er du meget høj, så kan det være, at du skal have en seng som er lidt længere end 2 meter.

Det kan betyde, at din forhandler ikke lige har den på lager, da det ikke er en standardvare. De fleste senge er nemlig lavet i 200 centimeter i liggemål, og så skal du vælge den rigtige bredde. Her kommer det lidt an på, hvilken type du har valgt.

Er i to voksne personer i en “dobbeltseng” som er delt i to sektioner med to forskellige madrasser, så skal du vælge en størrelse som er på minimum 200 centimeter x 90 centimeter, og det svarer til en samlet bredde på på 180 centimeter – altså en almindelig bredde på en dobbeltseng.

Er det børn som skal sove sammen i en dobbeltseng, så kan en samlet bredde på 140 centimeter sagtens være tilstrækkeligt.

Det er selvfølgelig også afgørende, hvor stort soverummet er, og her skal du blandt andet tænke på, at pladsen omkring sengen er nok til, at det er nemt at komme i og ud af sengen, og så handler det også om, at sengen passer ind med den øvrige indretning i rummet.

Der skal altså være gode plads omkring sengen, så forholdene er ubesværet og at du ikke føler dig klemt inde. Er I et par, så er det også vigtigt, at der tages personlige hensyn. Det vil sige, at madrassen er tilpasset den enkelte, så den optimale komfort opnås.

Det kan sagtens lade sig gøre, at finde to forskellige madrasser som passer sammen i højden, så det virker som en helt almindelig dobbeltseng. Flere og flere vælger sin helt egen madras, og det anbefaler eksperter også at man gør.

Om det så er den ene eller anden sengetype, betyder ikke så meget, bare at madrassen er tilpasset den enkeltes behov, og passer perfekt til den enkeltes kropsbygning.

Valg af madras

Madras

Sensopur madras

Har du fået styr på sengetypen, så handler det om at vælge den helt rigtige madras. Eksperterne mener jo at det er det afgørende ved en seng, og vi anbefaler også, i denne senge test, at du prioriterer dette meget højt.

Madrassens egenskaber er det som gør, at du får den mest perfekte sovekomfort og dermed nattesøvn, som er så vigtig for din krop og din livskvalitet.

Madrassen skal kunne tåle belastningen fra din krop, og her er din vægt afgørende. Den skal også understøtte din krop på den rigtige måde, og her handler det om, at madrassen ikke falder sammen under dig, men støtter alle kropsdele helt perfekt.

Hvis du for eksempel vender dig meget i sengen når du sover, så skal madrassen følge din krop, og støtte lige meget om du ligger på ryggen eller på siden. Det er affjedringen i madrassen som er afgørende for støtten, og her findes for eksempel en soft, medium eller hård type. Der er flere underkategorier, men det ser du ved de enkelte madrasser.

Nogle madrasser er så “hårde” at det er nødvendigt med en topmadras, for at gøre det mere komfortabelt for dig. Det er det mest normale.

Prøv nogle forskellige madrasser

Når du prøver en madras, så skal den være sådan, at din ryg ligger vandret, og bagdelen synker lidt ned, sådan at madrassen og topmadrassen understøtter lænden. Du kan mærke det lige med det samme, om en madras passer til din krop eller ikke gør. Derfor skal du afprøve flere modeller, så du får valgt den rigtige type.

Det skal dog også nævnes, at du først ved, efter flere dages brug, om det nu også er den helt rigtige madras du har valgt. Derfor er det smart at købe madras hos en butik eller webshop som tilbyder ombytning af madrassen, hvis den ikke passer helt perfekt til din krop.

Uanset om du vælger den ene eller anden type seng, så kan du få de forskellige typer madrasser til dem. Madrasserne på markedet i dag, deles op i tre kategorier, en af de mest populære er en springmadras, og her handler det dybest set om antal fjedre pr. kvadratmeter. Jo flere fjedre, jo bedre støtte og stabilitet giver madrassen.

Det er ikke antallet af fjedre som afgør hårdheden af madrassen, for fjedrene kan sagtens være både bløde og hårde, som i soft, medium og hård.

Her kan du se en videoguide, der forklarer hvordan du vælger den rette madras, samt fortæller om fordele og bagdele ved de forskellige typer madrasser

Den perfekte topmadras

Topmadras

Split topmadras fra BedreNætter

Madrassen på din seng giver dig støtte af din krop, så du ikke lider skade under din søvn, og sådan at din krop kan restituere bedst muligt.

En topmadras er det sidste lag inden lagenet, og den vælger du for at give dig en endnu bedre ligge- eller sovekomfort.

Her kan du for eksempel vælge en topmadras med memory skum, som husker din krops form, og derved giver den samme komfort hele tiden. En memory skum topmadras er til dig der ikke har det for varmt om natten.

Vælger du typen latex, så får du også en super god kvalitet, og den er nem at vedligeholde, og giver dig også en super komfort. Latex topmadrassen er til dig der gerne vil have det lidt køligere om natten.

Om du er til det ene eller andet, er et meget personligt valg, og her kan du prøver dig frem.

Køb seng på internettet

Det kan være svært at vælge en seng når du skal gøre det over internettet, og du ikke har prøvet sengen før du køber den. Der findes dog en del forhandlere som tilbyder dig at afprøve madrassen, og så returnere og bytte den til en anden, hvis den ikke lige passer til dig.

Der er også en del som går ud i fysiske butikker, og prøver madrasser af, og så bestiller den som de synes bedst om over nettet. Lav din egen lille sengetest hos en forhandler i en butik, og gå hjem og tag nogle mål af dit soverum, og bestil så din seng over internettet.

Du kan måske spare lidt penge ved at handle på nettet, og måske er det langt nemmere og billigere at få sengen leveret på den måde.

Du må aldrig gå på kompromis med kvaliteten når du vælger seng. Det er det vigtigste møbel i dit hjem, og det er her, at du får ny energi om natten, når du får den bedste nattesøvn. Får du ikke det, så vil din hverdag blive meget belastende, og til sidst kan det ende med fysiske og psykiske lidelser, som ødelægger din livskvalitet.

Din søvn gør dig frisk og energifyldt til nye opgaver i morgen, og sover du elendigt, så ender det med en katastrofe i den sidste ende.

Tænk på din seng som det vigtigste møbel, og ikke om køkkenet er smart og moderne. Det ser måske godt ud for naboerne, men hvad nytter det, hvis du altid render rundt og er træt og energiforladt.

Skal din nye seng se ekstra lækker og indbydende ud, så tag et kig på denne video