Vælg en side

Du er sikkert en af de mange, der i tide og utide læser om, at nu skal du altså snart se at få den gamle madras skiftet ud. Men hvad med det madrassen ligger på? Har du tænkt på at erstatte sengerammen, nu du skal til og i gang med projekt ”ny Seng”?

At have den rette støtte under sin seng, kan være lige så vigtigt som det, der ligger ovenpå – uden det rette fundament fungerer den nok så gode madras ikke rigtigt.

Et dårligt fundament under madrassen kan medføre en række af almindelige søvnproblemer.

Hvis madrassen knirker, skyldes det, at den fordeler din vægt ujævnt, og det forårsager smerter og ømhed.

Hvis din seng knager og bevæger sig, hver gang du vender og drejer dig, er det irriterende og forstyrrende. Hertil kommer at madrasser kan gemme på støvmider, hvilket kan forværre allergier og astma endnu mere.

Du kan finde en ny madras til din sengeramme i vores guide til den bedste madras her.

Sengerammerne og sengestellene er fra Unoliving, Møbler samt Boboonline.

Hvornår skal din sengeramme skiftes?

Det er som med madrasser, når det kommer til kvaliteten og materialerne. Dette bestemmer sengerammens levetid. Køber du billigt og i dårlig kvalitet, køber du katten i sækken; for det du betaler for, forringes hurtigere, og så kommer du reelt alligevel til, at betale mere på den lange bane.

Hvordan kan du vide, om din sengeramme har nået det kritiske punkt?

Ja det ved du måske allerede ubevidst, når du nat efter nat har ligget og knirket rundt på din seng. Hvis du ligger der i en konstant knirken, når du bevæger dig skyldes det sandsynligvis hvor god støtten du har under dig, den er. Og tilsvarende hvis madrassen skrider og føles ustabil, får den formodentlig ikke den støtte fra rammen, den har brug for.

Fjern lagner og tæpper, så du kan se, hvad der er under madrasserne.

Hvis du opdager nogle af disse ting, er det på tide, at få dig en ny ramme:

 • Er der sprækker eller splinter af eventuelle trækomponenter
 • Poser din madras eller bøjer den af
 • Er stålrammer bøjede eller brudte, hvad med hjul og sengeben?
 • Er Lamellerne gået i stykker, eller sidder de løst

Ved at have et støttesystem, der ikke fungerer, kan det ikke lykkes at løse dine søvnproblemer alene ved at købe en madras.

Kvalitetsstøtte kan føre til afslappende søvn og ikke en ubehagelig nat med, der går med, at man ligger og vender og drejer sig.

Trænger sofaen også til at blive skiftet ud? Tag et kig på sovesofaer med chaiselong og opbevaring

Elan Natur – Naturlig, funktionel og smuk

 

Elan Natur – Naturlig, funktionel og smuk

Leder du efter et elegant og funktionelt design, bliver du begejstret for Elan. Denne er designet af Karup Design, så du ved, at kvalitet og æstetik er i top. 

Rammen er produceret af fyrretræ, hvilket giver et smukt lyst og varmt udtryk. Den står derfor smukt i et lyst soveværelse med de hvide vægge og rigelig sollys. 

En smuk sengeramme, der kan holde til en maks. belastning på hele 300 kg. Så børnene kan sagtens komme springende ind i sengen om morgenen. 

Om Elan Natur 

Madrassen måler 140×200, en behagelig længde og brede til en dobbeltseng. Hvad der måske overrasker, er højden, der ikke er højere en 30 cm, måske en lavere seng, end du er vant til. 

Madrassen er lavet af bomuld og hele 15 cm tyk, den er medium hård og giver ingen problemer med ryg eller skulder, hvilket kan forårsages af en blød seng. 

Desuden er skumkerne hele 4 cm, hvilket giver en dejlig fornemmelse på kroppen, når du lægger dig til ro. 

Du skal selvfølgelig også vide, at fyrretræet er behandlet med klar lak. Det giver et behageligt og glat udtryk, der både pryder øjet såvel som føles rart. 

Sengerammen leveres ikke samlet, men volder ikke de store problemer at samle selv, så selv ti tommelfingre kan samle rammen. 

Elan Natur vs. markedet

Hvorfor vælge denne seng i stedet for en konkurrent på markedet? Det specielle ved Elan sengerammen er det lyse fyrretræ. 

Det er selvfølgelig en god holdbarhed, men det lyser også op i rummet, modsat et valg af en mørkere sengeramme. 

Derudover får du en futonmadras, der passer på din krop, når du sover og ikke bare lader dig dase hen i en dårlig stilling, du får ondt i kroppen af. 

Et smart, elegant og lækkert produkt til det lyse trægulv og soveværelse. 

Specifikationer:

 • Fyrretræ
 • Behandlet m. klar lak
 • 15 cm Bomuldsmadras
 • Medium hård
 • H30/B148/L208

Til Butik

Vidaxl Sengestel 180x200cm – Klassisk udtryk i massivt akacietræ

 

Vidaxl Sengestel 180x200cm – Klassisk udtryk i massivt akacietræ

Vidaxl sengestel giver et klassisk udtryk til dit soveværelse. Det brune behandlede akacietræ pryder øjet med de forskellige nuancer af skønt, brunt akacietræ. 

Sengestellet har et rygstøtte, der gør det muligt for dig at sidde og læse en bog eller se en film – uden nakkeproblemer som følge. 

Et smukt og elegant sengestel til ethvert soveværelse. 

Om Vidaxl Sengestel 180×200 

Udover den flotte mørke farve, der pryder stellets fine akaciebrædder, har stellet en god højde, på hele 85 cm, når rygstøtten medregnes.

Akacietræet er desuden skønt at kigge på og røre ved, utrolig holdbart og let at holde ved lige. 

Benene på stellet er U-formede, hvilket ikke kun giver et smukt og æstetisk udtryk til dit soveværelse, men også gør det let at rengøre under sengen. 

Det muliggør selvfølgelig også, at opbevaringskasser kan smides ind under sengen, skulle det være ønsket. 

Vidaxl Sengestel 180×200 vs. markedet

Vidaxl Sengestel er et fantastisk produkt. Akacietræet er virkelig iøjnefaldende på en rar og behagelig måde. Den klæder snart ethvert soveværelse. 

Desuden bemærkes det fra producenten: ” Vores seng er nem at montere”. Den smukke og elegante stil er altså ikke så kompliceret, at du får problemer med at samle sengestellet, hvilket kan være en udfordring med lignende sengestel. 

Du skal købe Vidaxl, hvis du søger et smukt, elegant og praktisk sengestel, der giver dig mulighed for at slappe af i sengen inden sengetid. 

Rygstøtten er guld værd, så du undgår problemer med ryg eller nakke, hvilket du kan få med sammenlignelige sengestel på markedet. 

Specifikationer:

 • Massivt akacietræ
 • U-formede ben
 • Størrelse m. sengærde: L215xB184xH85
 • Holdbart og let at holde ved lige

Til Butik

Style sengeramme

Style SengerammeSengerammerne fra Style leveres dimensionerne 140 x 200 cm, 160 x 200 cm og 180 x 200 cm. Rammerne leveres i enten hvidt melamin eller lyst træ.

Sengerammerne (sengesiderne) har en højde på 24 cm, mens lamelbundens mål fra overkanten er placeret 12 cm nede på sengesiden.

I denne model kan man indstille madrassen i to højder. Hvis man placerer lamellerne i det nederste hul, er det en god ide at bruge en boxmadras. Boxmadrassen vil i så fald befinde sig i en højde fra gulvet på 21,10 cm.

Hvis man placerer lamellerne i det øverste hul, kan man også anvende en almindelig madras. Den almindelige madras placering ligger da 27,50 cm. fra gulvet.

Produktspecifikationer

 • Materiale: Komposittræ
 • Farver: Hvid eller lyst træ
 • Højde: 75 cm
 • Bredde: 177,90 cm
 • Længde: 205 cm

 

Til Butik

 

 

Delta sengeramme

Delta SengerammeDeltamodellen leveres i forskellige dimensioner og farver (140 x 200 cm., 160 x 200 cm. og 180 x 200 cm.)

Eg som materiale har nogle fortrin, der gør, at denne sengeramme udmærker sig ved sin robusthed. Det er absolut ikke en seng med ”løvefødder og gesvejsninger”; i stedet er det en enkel, men chik, minimalistisk hvid sengeramme, med runde ben i massivt eg.

Den øverste del af det sengemiljø, som både sengegavlen med egetræsstruktur og sengerammen indgår i, fremtræder som en flot egetræsstruktur, der udgør en udfordrende og pæn kontrast til det hvide.

Du kan også vælge den i sort, som på billedet.

Når du vil skabe det perfekte enkle og det på en gang både klassiske og moderne futuristiske sengemiljø, er det muligt at købe en lamelbund, et senge-/natbord, en kommode og et garderobeskab i samme design ved siden af sengerammen.

Højden under sengen er 20 cm., og sengebenene er tilvirket i massiv eg.

Boksmadras kan anvendes, men dette er ikke ”et must”.

Produktspecifikationer

 • Størrelser: 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm
 • Højde: 83,70 cm
 • Højde på ben: 20 cm
 • Kan bruges med- eller til elevationsbund
 • Materiale: Komposittræ

Til Butik

Twist sengestel

Twist sengestelDen skandinavisk inspirerede seng leveres i enten hvid eller i natur. Modellen fremtræder chikt som et elegant, nordisk stykke møbel.

Twist sengestellet er med hovedgavl og er fremstillet af bæredygtigt træ fra økorigtige skovarealer.

Den chikke og solidt konstruerede sengeramme er produceret af Karup Partners i Vestjylland. Designet er i 50’er stil med runde former og kegleformede ben.

Sengerammen er fremstillet i FSC-certificeret fyrretræ dækket med et lag af gennemsigtigt lak. Det er dette, der bibeholder sengemiljøets rå udtryk.

Sengestellet fås i 140×200 cm, 160×200 cm og 180×200 cm. svarende til de almindelige mål for en dobbeltseng.

Produktspecifikationer

 • Størrelser: 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm
 • Farver: natur (klar lakeret) eller hvidt træ
 • Materiale: massiv fyr, FSC – certificeret
 • Vægt: 55 kg.
 • Afstand lameller op til overkant af hovedgærde: 41,7cm og til Fodgærde 21,7cm

Til Butik

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Nordic Dream sengeramme i fyr olie – sengeramme med ekstra opbevaringsplads

 

Nordic Dream sengeramme i fyr olie

Mangler du ekstra opbevaringsplads i soveværelset? Med den smarte sengeramme i olieret fyr fra Nordic Dream er det ingen sag at få plads til alle dyner og puder. Sengerammen er udstyret med 4 store integrerede skuffer, der giver god opbevaringsplads i soveværelset.

Enkelt og nordisk design

Udover at gemme på praktisk opbevaringsplads, så er selve sengerammen designet med et enkelt og nordisk udtryk. Nordic Dream udvikler og producerer deres senge og sengerammer i Danmark, hvor der er fokus på et unikt og gennemført design i gode materialer.

De praktiske opbevaringsskuffer er integreret så elegant i løsningen, at de går i ét med selve sengerammen, når skufferne er lukkede. Du får derfor en praktisk og visuel flot sengeramme, der giver ekstra plads til opbevaring i soveværelset.

Derfor skal du vælge denne sengeramme

 • Solid kvalitetssengeramme i fyrretræ
 • Nordisk og enkelt design
 • Smart opbevaringsløsning med integrerede skuffer

Nordic Dream sengeramme i fyr olie vs. markedet

Har du brug for en smart sengeløsning med ekstra opbevaring, så er denne model fra Nordic Dream et rigtig godt valg. Sengerammen er både solid og gemmer samtidig på 4 store skuffer i bunden. Der er derfor rigeligt med integreret opbevaringsplads, så dyner og puder ikke fylder i dine skabe.

Denne udgave fra Nordic Dream er samme model, som de tilsvarende udgaver i denne oversigt. Designet med de praktiske skuffer er ens, men selve materialet og nuancerne adskiller sig.

Har du brug for en enkel og praktisk løsning i naturfarvet træ med opbevaring, så skal du vælge denne solide kvalitetssengeramme fra Nordic Dream.

Sengerammen findes i følgende størrelser:

 • 90 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 200 x 200 cm

Produktspecifikationer

 • Højde: 42 cm
 • Farve: Træfarvet
 • Sengeben: Ingen synlige

Nordic Dream sengeramme i kernebøg – danskproduceret sengeramme i høj kvalitet

 

Nordic Dream sengeramme i kernebog

Gode materialer og smarte løsninger er forenet i sengerammen i kernebøg fra danske Nordic Dream.

Sengerammen i kernebøg er fremstillet i Danmark af den danske producent Sabro. De har i over 40 år skabt kvalitetssenge og sengerammer til markedet. Sengerammen fra Nordic Dream er derfor skabt af dygtige folk, der har mange års erfaring med at skabe solide og smarte løsninger til soveværelset.

4 skuffer til opbevaring

Når pladsen er trang, kan den praktiske sengeramme fra Nordic Dream være en god løsning. Den har nemlig 4 smarte skuffer i bunden, der er fuldt integrerede. Du får derfor opbevaringsplads plads hele langsiden på sengen, hvor der er 2 skuffer på hver side.

Du åbner let skufferne med det lille indhak øverst på skuffens front, der fungerer som greb. Der er derfor ingen synlige greb, der stikker ud, og som du kan slå dig på, når du kravler i seng i mørket.

Derfor skal du vælge denne sengeramme

 • Praktisk sengeramme med opbevaringsplads
 • Fremstillet i Danmark af massiv kernebøg
 • Flot design med 4 smarte skuffer

Nordic Dream sengeramme i kernebøg vs. markedet

Der er ingen tvivl om, at det er praktisk med smarte skuffer i sengerammen. Det giver din sengeramme en ekstra funktion, hvor den udover at skabe en solid ramme for din seng også fungerer som en opbevaringsløsning.

Når du vælger en sengeramme fra Nordic Dream, kan du gøre det med god samvittighed. Træet anvendt til sengerammen er særligt udvalgt og fremstillet under ordentlige forhold. Oveni planter Nodic Dream et nyt træ for hver seng, de sælger. Du kan derfor føle dig helt tryg ved Nordic Dream og deres bæredygtige indstilling til produktionen af deres kvalitetssengerammer

Sengerammen findes i følgende størrelser:

 • 90 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 200 x 200 cm

Produktspecifikationer

 • Højde: 42 cm
 • Farve: Træfarvet med tydelig struktur
 • Sengeben: Ingen synlige

Nordic Dream sengeramme i hvid fyr – Enkel sengeløsning med 4 smarte skuffer

Sengeramme Hvid Fy

Med sengerammen i hvid fyr fra Nordic Dream kan du se frem til både kvalitet og lækre materialer. Sengerammen er fremstillet i solidt fyrretræ og sørger dermed for en god soveplads til både dig og en eventuel partner langt ud i fremtiden.

Enkel stil og praktiske skuffer til opbevaring

Sengerammen er helt enkel i sit udtryk, og den gør heller ikke stort væsen af sig med sin hvide farve. Derfor smelter denne praktiske model let og elegant ind i din indretning, og går aldrig af mode. Den er enkel og lys og kan nemt følge med skift i din indretningsstil.

Sengerammen rummer en smart integreret opbevaringsløsning med hele 4 store skuffer. Du kan trække 2 skuffer ud på hver side af sengerammen, hvor der er god plads til både sengetøj eller andre ting, du har svært ved at finde plads til.

Derfor skal du vælge denne sengeramme

 • Danskproduceret sengeramme med 4 skuffer
 • Fremstillet i solidt fyrretræ
 • Med et enkelt og let udtryk

Nordic Dream sengeramme i hvid fyr vs. markedet

De andre udgaver fra Nordic Dream i denne oversigt er træfarvede med tydelige strukturer, men denne sengeramme er lavet i hvidolierede fyr, hvilket giver sengerammen et meget let og lyst udtryk. Den er derfor særligt velegnet, hvis du ønsker en meget diskret sengeramme, der kan passe ind i din indretning mange år ud i fremtiden.

Ligesom de andre udgiver, er denne smarte sengerammeløsning fra Nordic Dream også udstyret med integrerede skuffer. Du får også en sengeramme, der er produceret i Danmark. Du kan derfor regne med, at modellen er udviklet af dygtige sengehåndværkere under ordentlige forhold.

Sengerammen findes i følgende størrelser:

 • 90 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 200 x 200 cm

Produktspecifikationer

 • Højde: 42 cm
 • Farve: Hvid
 • Sengeben: Ingen synlige

Halifax sengeramme

Halifax sengerammeHalifaxmodellerne leveres i dimensionerne 90 x 200 cm. for en enkeltseng og for dobbeltsenge 160 x 200 cm. og 180 x 200 cm.

Denne sengeramme er velegnet til springmadrasser og skummadrasser.

Sengerammen fra Novasolo er fabrikeret af ovntørret mahognitræ og MDF i hvid farve med trælameller. Benene er bygget af mahognitræ i den samme hvide farve som den resterende del af sengerammen.

De karakteristiske Hovedgavle og endegavle fremtræder med elegante hvide linjer, der får sengen til at fremstå som det fuldendte.

Selve sengestellet er grundet, malet og lakeret.

Produktspecifikationer

 • Størrelser: 90×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm
 • Materiale: Ovntørret mahogni træ og MDF i hvid
 • Velegnet til spring- og skummadrasser

Pisa sengestel med opbevaring

Pisa Sengeramme med skufferPisa sengestel med opbevaring er desværre udsolgt i øjeblikket!

Kan godt håndværk kombineres med industriel produktion?

Det svenske firma Mavis tøver ikke med svaret. De siger ja.

De fabrikker Mavis har valgt at samarbejde med, borger for stor viden om både håndværk og produktion af møbler. Og det gælder lige fra råmaterialerne selv og til, hvordan selvsamme materialer forarbejdes, så de ender med at blive et solidt stykke møbel, med langtidsholdbarhed som sit adelsmærke.

Bestemte stadier af produktionsprocessen fordrer maskiner, der gør et mere præcist arbejde. Andre stadier i processen fordrer “håndværktøj” og det menneskelige øje.

Her er der tale om et flot skandinavisk design, der skaber rumlighed i soveværelset. Og det gælder både, når det kommer til det visuelle og det fikse med de skjulte skuffer.

Mavis er håndværk sat i system.

Således også med sengerammer. Det svenske islæt er gedigne råmaterialer og godt håndværk. Pisa sengerammen i hvid har en praktisk skjult opbevaring i form af skuffer, hvor man kan gemme sengetøj og dyner samt puder af vejen.

De anselige skuffer som sengerammen gemmer på, giver god plads til sengetøjet under dobbeltsengen.

Produktspecifikationer

 • Størrelse: 180 x 200 cm
 • 2 stk. store og rummelige sengeskuffer medfølger.
 • Skuffe mål pr stk.: B 77,5 x D 62 x H 18cm
 • Materiale: MDF
 • Produktfarve: Hvid
 • Højde 50 cm

Sengeramme med opbevaring

De fleste kan godt bruge noget ekstra plads til opbevaring. I det tilfælde gælder det om at udnytte hver en kubikcentimeter. Også i soveværelset eller det rum, som din seng står i, kan det være virkelig rart at kunne opbevare for eksempel sengetøj eller andet i et rum, der ellers ikke bliver brugt til andet end nullermænd.

Der er nemlig ofte noget plads under selve sengerammen, som kan udnyttes til at opbevare enten noget, der er relateret til sengen eller noget der simpelthen bare ikke har kunne få en plads et andet sted.

Ved nogle sengemodeller er der for eksempel et uudnyttet rum under sengerammen. Her er det jo oplagt at udnytte denne ekstra plads.

Det kan du selvfølgelig gøre ved at have nogle ting liggende i kasser eller bedrollers, men den langt mere elegante måde at opbevare noget under sengen på er ved at bruge de skuffer, der er lavet til det. Disse indbyggede skuffer kommer som en naturlig del af sengerammen og er således meget diskrete.

Eksempler på sengerammer med opbevaring

Kaagaard har en hel serie med matchende, hvidmalede småmøbler – herunder også store skuffer, der lige kan glide ind under sengerammen.

Pisa er et andet godt eksempel på et sengestel med opbevaring. Under sengerammen er der plads til to medfølgende store træskuffer, der diskret glider ind i sengens helhed. I de to skuffer er der god plads til for eksempel sengetøj og ekstra puder eller dyner.

Messina er en umalet sengeramme, hvori der er placeret nogle gode store skuffer i den samme træsort som resten af sengerammen. De udgør en smuk helhed sammen med selve sengerammen. I skufferne er der god rummelighed og dermed plads til en del.

Paris sengeramme har god plads under bunden, og det er muligt at tilkøbe et par gode rummelige skuffer, der ligeledes er lavet af hvidmalet komposittræ. Dem kan du bruge til det ekstra sengetøj eller til noget helt andet.

Pladsbesparende

Ønsker du at vælge en af de nævnte modeller, fordi du har god brug for den ekstra plads til opbevaring, som du får i form af de store tilhørende skuffer, så får du slået to fluer med ét smæk. Dels en superlækker seng og dels en sengeramme med opbevaring, der minimerer rod i soveværelset.

Har du ikke et separat soveværelse, så er det ekstra praktisk at have en sengeramme med plads til opbevaring. Agerer din seng sofa om dagen, så er det nemt lige at stuve sengetøjet ned i skufferne under sengen, og vupti, så har du en sofa.

Står sengen i et gæsteværelse, på teenageværelset eller for eksempel i sommerhuset, så giver det også god mening at pakke sengetøjet væk, når det ikke er i brug.

Uanset hvor din seng står, så giver det en ekstra dimension i sengemiljøet, at der er denne bonus-plads under senge – lige til at fylde med hvad, du nu har brug for at have opbevaret der.
Udnyt pladsen under sengen på den mest praktiske og elegante måde ved at vælge et sengestel med opbevaring.

Et andet møbel som også er pladsbesparende er en skabsseng. En skabsseng står helt fladt op ad væggen og slås ud ved brug. Du kan læse vores guide til skabssenge her.

Gode standardmål på sengerammer og sengestel

Foretrækker du at have en seng, som består af en sengeramme og tilhørende madras eller boxmadras og en topmadras ovenpå, så er der flere gode modeller at vælge imellem, som alle sammen kan betegnes som luksussenge.

De følgende udvalgte sengerammer fås i forskellige størrelser. Standardmålet, 200 cm i længden, kan kombineres med variable breddemål. De mest gængse af dem er 90, 120, 140, 160 og 180 cm.

Sengerammer med forskellige størrelser

Om du søger en enkeltmandsseng, en halvandenmandsseng, en trekvartseng eller en dobbeltseng, så har du dette udvalg af standardmål at vælge imellem:

 • 90×200 cm
 • 120×200 cm
 • 140×200 cm
 • 160×200 cm
 • 180×200 cm

Dermed er de flestes ønsker dækket ind. Du kan finde de fleste af disse mål på de her nævnte sengerammer og sengestel.

Med en sengeramme i den rette størrelse er du godt på vej til at bygge din nye luksusseng op.

Herefter kan du se efter de øvrige dele til sengen, såsom madrasser og topmadrasser.

De fås naturligvis også i samtlige af disse standardmål:
90×200 cm, 120×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm og 180×200 cm.

Miks din egen unikke seng af disse dele, og du får en selvkomponeret luksusseng.

 

FAQ

 

🧐 Hvordan vælger jeg en robust sengeramme?

Hvis du gerne vil vælge en holdbar og stabil sengeramme, så bør du specielt kigge på, hvilke materialer sengerammen er lavet af. De mest holdbare og stabile sengerammer bliver lavet af træ og metal. Derudover har konstruktionen af sengerammen også meget at sige omkring stabiliteten og holdbarheden.

🤔 Hvilke materialer er de bedste til sengerammer?

De bedste materialer til sengerammer varierer alt efter, hvilke forventninger du har til rammen. Træ og metal er for eksempel de bedste valg, hvis du ønsker en stabil og holdbar ramme. Dog kan plastik være nemmere at rengøre, men det vil ikke holde i lige så lang tid.

🤓 Er det en dårlig ide at have en seng uden en sengeramme?

Ja, du kan godt sove på en madras uden en sengeramme. Dog er der nogle ting, du i så fald skal være opmærksom på. Bl.a. bliver det nemmere for insekter og andet småkravl at finde vej op i den seng, såvel som at det vigtigt at holde gulvet omkring rent.