Sengeramme Guide:
De bedste sengerammer og sengestel

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

På grund af manglende opdatering har vi fjernet alle annoncelinks i artiklen.

udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Senge testeren er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Du er sikkert en af de mange, der i tide og utide læser om, at nu skal du altså snart se at få den gamle madras skiftet ud. Men hvad med det madrassen ligger på? Har du tænkt på at erstatte sengerammen, nu du skal til og i gang med projekt ”ny Seng”?

At have den rette støtte under sin seng, kan være lige så vigtigt som det, der ligger ovenpå – uden det rette fundament fungerer den nok så gode madras ikke rigtigt.

Et dårligt fundament under madrassen kan medføre en række af almindelige søvnproblemer.

Hvis madrassen knirker, skyldes det, at den fordeler din vægt ujævnt, og det forårsager smerter og ømhed.

Hvis din seng knager og bevæger sig, hver gang du vender og drejer dig, er det irriterende og forstyrrende. Hertil kommer at madrasser kan gemme på støvmider, hvilket kan forværre allergier og astma endnu mere.

OBS: Denne artikel fremhæver lige nu Vores artikel fremhæver i øjeblikket kun tidligere udvalgte produkter, som enten ikke er tilgængelige længere eller er udsolgte. Vi er opmærksomme på problemet og er i fuld gang med at lave ny research, så du kan få et overblik over de bedste produkter på markedet inden længe - de er lige om hjørnet.

Hvad skal du overveje, før du køber et

 • Er der sprækker eller splinter af eventuelle trækomponenter?
 • Poser din madras eller bøjer den af?
 • Er stålrammer bøjede eller brudte, hvad med hjul og sengeben?
 • Er Lamellerne gået i stykker, eller sidder de løst?

 

Det er som med madrasser, når det kommer til kvaliteten og materialerne. Dette bestemmer sengerammens levetid. Køber du billigt og i dårlig kvalitet, køber du katten i sækken; for det du betaler for, forringes hurtigere, og så kommer du reelt alligevel til, at betale mere på den lange bane.

Hvordan kan du vide, om din sengeramme har nået det kritiske punkt? Ja det ved du måske allerede ubevidst, når du nat efter nat har ligget og knirket rundt på din seng. Hvis du ligger der i en konstant knirken, når du bevæger dig skyldes det sandsynligvis hvor god støtten du har under dig, den er. Og tilsvarende hvis madrassen skrider og føles ustabil, får den formodentlig ikke den støtte fra rammen, den har brug for.

Fjern lagner og tæpper, så du kan se, hvad der er under madrasserne. Ved at have et støttesystem, der ikke fungerer, kan det ikke lykkes at løse dine søvnproblemer alene ved at købe en madras. Kvalitetsstøtte kan føre til afslappende søvn og ikke en ubehagelig nat med, der går med, at man ligger og vender og drejer sig.

arrow-more

Sådan vurderer og udvælger vi produkterne på Senge-testeren

I denne artikel analyserer og sammenligner vi en række anerkendte og populære senge og senge forhandlere. Vi har partnerskaber med de fleste af landets store senge forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af senge til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle, subjektive vurdering af de bedste senge.

Vi vurderer sengene på parametre som:

  1
 • Kundeanmeldelser fx Trustpilot score
 • 2
 • Sengens egenskaber og specifikationer
 • 3
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
 • 4
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker
 • 5
 • Eventuelle officielle tests af senge

Alt dette målt op imod pris og kvalitet. Det vigtigt at nævne, at rækkefølgen i artiklen ikke repræsenterer en rangering af produkterne, men en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Sengeramme med opbevaring

De fleste kan godt bruge noget ekstra plads til opbevaring. I det tilfælde gælder det om at udnytte hver en kubikcentimeter. Også i soveværelset eller det rum, som din seng står i, kan det være virkelig rart at kunne opbevare for eksempel sengetøj eller andet i et rum, der ellers ikke bliver brugt til andet end nullermænd.

Der er nemlig ofte noget plads under selve sengerammen, som kan udnyttes til at opbevare enten noget, der er relateret til sengen eller noget der simpelthen bare ikke har kunne få en plads et andet sted.

Ved nogle sengemodeller er der for eksempel et uudnyttet rum under sengerammen. Her er det jo oplagt at udnytte denne ekstra plads.

Det kan du selvfølgelig gøre ved at have nogle ting liggende i kasser eller bedrollers, men den langt mere elegante måde at opbevare noget under sengen på er ved at bruge de skuffer, der er lavet til det. Disse indbyggede skuffer kommer som en naturlig del af sengerammen og er således meget diskrete.

Eksempler på sengerammer med opbevaring

Kaagaard har en hel serie med matchende, hvidmalede småmøbler – herunder også store skuffer, der lige kan glide ind under sengerammen.

Pisa er et andet godt eksempel på et sengestel med opbevaring. Under sengerammen er der plads til to medfølgende store træskuffer, der diskret glider ind i sengens helhed. I de to skuffer er der god plads til for eksempel sengetøj og ekstra puder eller dyner.

Messina er en umalet sengeramme, hvori der er placeret nogle gode store skuffer i den samme træsort som resten af sengerammen. De udgør en smuk helhed sammen med selve sengerammen. I skufferne er der god rummelighed og dermed plads til en del.

Paris sengeramme har god plads under bunden, og det er muligt at tilkøbe et par gode rummelige skuffer, der ligeledes er lavet af hvidmalet komposittræ. Dem kan du bruge til det ekstra sengetøj eller til noget helt andet.

Pladsbesparende

Ønsker du at vælge en af de nævnte modeller, fordi du har god brug for den ekstra plads til opbevaring, som du får i form af de store tilhørende skuffer, så får du slået to fluer med ét smæk. Dels en superlækker seng og dels en sengeramme med opbevaring, der minimerer rod i soveværelset.

Har du ikke et separat soveværelse, så er det ekstra praktisk at have en sengeramme med plads til opbevaring. Agerer din seng sofa om dagen, så er det nemt lige at stuve sengetøjet ned i skufferne under sengen, og vupti, så har du en sofa.

Står sengen i et gæsteværelse, på teenageværelset eller for eksempel i sommerhuset, så giver det også god mening at pakke sengetøjet væk, når det ikke er i brug.

Uanset hvor din seng står, så giver det en ekstra dimension i sengemiljøet, at der er denne bonus-plads under senge – lige til at fylde med hvad, du nu har brug for at have opbevaret der.
Udnyt pladsen under sengen på den mest praktiske og elegante måde ved at vælge et sengestel med opbevaring.

Et andet møbel som også er pladsbesparende er en skabsseng. En skabsseng står helt fladt op ad væggen og slås ud ved brug. Du kan læse vores guide til skabssenge her.

Gode standardmål på sengerammer og sengestel

Foretrækker du at have en seng, som består af en sengeramme og tilhørende madras eller boxmadras og en topmadras ovenpå, så er der flere gode modeller at vælge imellem, som alle sammen kan betegnes som luksussenge.

De følgende udvalgte sengerammer fås i forskellige størrelser. Standardmålet, 200 cm i længden, kan kombineres med variable breddemål. De mest gængse af dem er 90, 120, 140, 160 og 180 cm.

Sengerammer med forskellige størrelser

Om du søger en enkeltmandsseng, en halvandenmandsseng, en trekvartseng eller en dobbeltseng, så har du dette udvalg af standardmål at vælge imellem:

 • 90×200 cm
 • 120×200 cm
 • 140×200 cm
 • 160×200 cm
 • 180×200 cm

Dermed er de flestes ønsker dækket ind. Du kan finde de fleste af disse mål på de her nævnte sengerammer og sengestel.

Med en sengeramme i den rette størrelse er du godt på vej til at bygge din nye luksusseng op.

Herefter kan du se efter de øvrige dele til sengen, såsom madrasser og topmadrasser.

De fås naturligvis også i samtlige af disse standardmål:
90×200 cm, 120×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm og 180×200 cm.

Miks din egen unikke seng af disse dele, og du får en selvkomponeret luksusseng.

FAQ

Hvordan vælger jeg en robust sengeramme?
Hvis du gerne vil vælge en holdbar og stabil sengeramme, så bør du specielt kigge på, hvilke materialer sengerammen er lavet af. De mest holdbare og stabile sengerammer bliver lavet af træ og metal. Derudover har konstruktionen af sengerammen også meget at sige omkring stabiliteten og holdbarheden.
Hvilke materialer er de bedste til sengerammer?
De bedste materialer til sengerammer varierer alt efter, hvilke forventninger du har til rammen. Træ og metal er for eksempel de bedste valg, hvis du ønsker en stabil og holdbar ramme. Dog kan plastik være nemmere at rengøre, men det vil ikke holde i lige så lang tid.
Er det en dårlig ide at have en seng uden en sengeramme?
Ja, du kan godt sove på en madras uden en sengeramme. Dog er der nogle ting, du i så fald skal være opmærksom på. Bl.a. bliver det nemmere for insekter og andet småkravl at finde vej op i den seng, såvel som at det vigtigt at holde gulvet omkring rent.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Elan Natur - Naturlig, funktionel og smuk

Vidaxl Sengestel 180x200cm - Klassisk udtryk i massivt akacietræ

Style sengeramme

Delta sengeramme

Twist sengestel

Nordic Dream sengeramme i fyr olie - sengeramme med ekstra opbevaringsplads

Nordic Dream sengeramme i kernebøg - danskproduceret sengeramme i høj kvalitet

Nordic Dream sengeramme i hvid fyr - Enkel sengeløsning med 4 smarte skuffer

Halifax sengeramme

Pisa sengestel med opbevaring

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme