Vælg en side

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

Du er sikkert en af de mange, der i tide og utide læser om, at nu skal du altså snart se at få den gamle madras skiftet ud. Men hvad med det madrassen ligger på? Har du tænkt på at erstatte sengerammen, nu du skal til og i gang med projekt ”ny Seng”?

At have den rette støtte under sin seng, kan være lige så vigtigt som det, der ligger ovenpå – uden det rette fundament fungerer den nok så gode madras ikke rigtigt.

Et dårligt fundament under madrassen kan medføre en række af almindelige søvnproblemer.

Hvis madrassen knirker, skyldes det, at den fordeler din vægt ujævnt, og det forårsager smerter og ømhed.

Hvis din seng knager og bevæger sig, hver gang du vender og drejer dig, er det irriterende og forstyrrende. Hertil kommer at madrasser kan gemme på støvmider, hvilket kan forværre allergier og astma endnu mere.

Du kan finde en ny madras til din sengeramme i vores guide til den bedste madras her.

Sengerammerne og sengestellene er fra Unoliving, Møbler, Bedrenætter, Boboonline samt Sengefabrikken.

Hvornår skal din sengeramme skiftes?

Det er som med madrasser, når det kommer til kvaliteten og materialerne. Dette bestemmer sengerammens levetid. Køber du billigt og i dårlig kvalitet, køber du katten i sækken; for det du betaler for, forringes hurtigere, og så kommer du reelt alligevel til, at betale mere på den lange bane.

Hvordan kan du vide, om din sengeramme har nået det kritiske punkt?

Ja det ved du måske allerede ubevidst, når du nat efter nat har ligget og knirket rundt på din seng. Hvis du ligger der i en konstant knirken, når du bevæger dig skyldes det sandsynligvis hvor god støtten du har under dig, den er. Og tilsvarende hvis madrassen skrider og føles ustabil, får den formodentlig ikke den støtte fra rammen, den har brug for.

Fjern lagner og tæpper, så du kan se, hvad der er under madrasserne.

Hvis du opdager nogle af disse ting, er det på tide, at få dig en ny ramme:

 • Er der sprækker eller splinter af eventuelle trækomponenter
 • Poser din madras eller bøjer den af
 • Er stålrammer bøjede eller brudte, hvad med hjul og sengeben?
 • Er Lamellerne gået i stykker, eller sidder de løst

Ved at have et støttesystem, der ikke fungerer, kan det ikke lykkes at løse dine søvnproblemer alene ved at købe en madras.

Kvalitetsstøtte kan føre til afslappende søvn og ikke en ubehagelig nat med, der går med, at man ligger og vender og drejer sig.

Kaagaard sengeramme 380

Kaagaard SengerammeKaagaard har været på banen med fremstilling af sengerammer på produktionsanlægget i Kjellerup siden 1960, så noget må have sat sig fast.

I alt fald fremtræder serien af forskellige sengerammer som innovativt, enkelt og tidssvarende.

Sengerammen fra Kaagaard sælges i 180×200 cm. Benene leveres i metal med en højde på 26 cm.

Det er muligt at sætte en fornem finish på dit personlige soveværelse, hvis du som ekstra tilbehør køber sengeborde og kommoder, der formgivningsmæssigt passer til sengerammen.

Den hvide sengeramme fremtræder som et tidssvarende bud på det moderne soveværelse. Samtidig er kvaliteten af materialerne god, så du kan være sikker på at rammen vil holde i mange år frem.

Produktspecifikationer

 • Størrelse: 180×200 cm
 • Højde: 39 cm.
 • Farve: Hvid
 • Sengeben: Metal

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.


 

Kaagaard sengeramme 421

Kaagaard Sengeramme
Her har vi endnu en model fra Kaagaard som er meget stilren. Du kan selv tilvælge de løsninger, som du ønsker for din kommende seng.

De massive kantlister på spånpladen, som rammen består af har både integreret gavl og ben.

Det stilrene design gør at den passer ind i det moderne soveværelse. Der er mulighed for at være imellem mange farver og forskellige træsorter, og derved kan du selv designe din seng, efter dit eget ønske.

Billig sengeramme i høj kvalitet

Du får altså en sengeramme i utrolig høj kvalitet, til ganske få penge. Du kan selv vælge bunden i sengerammen. Her kan du vælge imellem rullelameller eller en massiv lamelbund.

Det er vigtigt med en god lamelbund, da den holder din madras oppe, og derved forlænger den også levetiden på madrasasen. Den skulle gerne holde i mange år.

Uanset om du foretrækker madrasser af latex, skum eller springmadrasser, så passer de i denne sengeramme.

Ønsker du opbevaringsplads til sengerammen, så har du mulighed for at tilkøbe skuffer sepereat.

Dansk producent bag sengerammen

Kaagaard, som står bag denne model er en af verdens største producenter af møbler til en god og lav pris. Kaagaard er et dansk firma, som holder til i den jyske by Kjellerup, lidt nord for Silkeborg.

Du har mulighed for at tilkøbe en elevationsbund til denne sengeramme, Sammen med elevationsbunden kommer der også en fjernbetjening du kan styre elevationen med.

Produktspecifikationer

 • Størrelser: 80×200 cm, 90×200 cm, 90×210 cm, 120×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm, 180×210 cm
 • Materiale: spånplade med massive kantlister
 • Højde fra gulv til øverste kant: 45 cm.
 • Højde gavl: 45 cm.
 • Finansiering muligt

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

Trænger sofaen også til at blive skiftet ud? Tag et kig på sovesofaer med chaiselong og opbevaring

 

Style sengeramme

Style SengerammeSengerammerne fra Style leveres dimensionerne 140 x 200 cm, 160 x 200 cm og 180 x 200 cm. Rammerne leveres i enten hvidt melamin eller lyst træ.

Sengerammerne (sengesiderne) har en højde på 24 cm, mens lamelbundens mål fra overkanten er placeret 12 cm nede på sengesiden.

I denne model kan man indstille madrassen i to højder. Hvis man placerer lamellerne i det nederste hul, er det en god ide at bruge en boxmadras. Boxmadrassen vil i så fald befinde sig i en højde fra gulvet på 21,10 cm.

Hvis man placerer lamellerne i det øverste hul, kan man også anvende en almindelig madras. Den almindelige madras placering ligger da 27,50 cm. fra gulvet.

Produktspecifikationer

 • Materiale: Komposittræ
 • Farver: Hvid eller lyst træ
 • Højde: 75 cm
 • Bredde: 177,90 cm
 • Længde: 205 cm

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Pisa sengestel med opbevaring

Pisa Sengeramme med skufferPisa sengestel med opbevaring er desværre udsolgt i øjeblikket!

Kan godt håndværk kombineres med industriel produktion?

Det svenske firma Mavis tøver ikke med svaret. De siger ja.

De fabrikker Mavis har valgt at samarbejde med, borger for stor viden om både håndværk og produktion af møbler. Og det gælder lige fra råmaterialerne selv og til, hvordan selvsamme materialer forarbejdes, så de ender med at blive et solidt stykke møbel, med langtidsholdbarhed som sit adelsmærke.

Bestemte stadier af produktionsprocessen fordrer maskiner, der gør et mere præcist arbejde. Andre stadier i processen fordrer “håndværktøj” og det menneskelige øje.

Her er der tale om et flot skandinavisk design, der skaber rumlighed i soveværelset. Og det gælder både, når det kommer til det visuelle og det fikse med de skjulte skuffer.

Mavis er håndværk sat i system.

Således også med sengerammer. Det svenske islæt er gedigne råmaterialer og godt håndværk. Pisa sengerammen i hvid har en praktisk skjult opbevaring i form af skuffer, hvor man kan gemme sengetøj og dyner samt puder af vejen.

De anselige skuffer som sengerammen gemmer på, giver god plads til sengetøjet under dobbeltsengen.

Produktspecifikationer

 • Størrelse: 180 x 200 cm
 • 2 stk. store og rummelige sengeskuffer medfølger.
 • Skuffe mål pr stk.: B 77,5 x D 62 x H 18cm
 • Materiale: MDF
 • Produktfarve: Hvid
 • Højde 50 cm

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Delta sengeramme

Delta SengerammeDeltamodellen leveres i forskellige dimensioner og farver (140 x 200 cm., 160 x 200 cm. og 180 x 200 cm.)

Eg som materiale har nogle fortrin, der gør, at denne sengeramme udmærker sig ved sin robusthed. Det er absolut ikke en seng med ”løvefødder og gesvejsninger”; i stedet er det en enkel, men chik, minimalistisk hvid sengeramme, med runde ben i massivt eg.

Den øverste del af det sengemiljø, som både sengegavlen med egetræsstruktur og sengerammen indgår i, fremtræder som en flot egetræsstruktur, der udgør en udfordrende og pæn kontrast til det hvide.

Du kan også vælge den i sort, som på billedet.

Når du vil skabe det perfekte enkle og det på en gang både klassiske og moderne futuristiske sengemiljø, er det muligt at købe en lamelbund, et senge-/natbord, en kommode og et garderobeskab i samme design ved siden af sengerammen.

Højden under sengen er 20 cm., og sengebenene er tilvirket i massiv eg.

Boksmadras kan anvendes, men dette er ikke ”et must”.

Produktspecifikationer

 • Størrelser: 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm
 • Højde: 83,70 cm
 • Højde på ben: 20 cm
 • Kan bruges med- eller til elevationsbund
 • Materiale: Komposittræ

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Messina sengeramme med skuffer

Sengestellet leveres i dimensionerne 160 x 200 cm., 180 x 200 cm. og 200 x 210 cm og du kan vælge mellem hvid fyr, olie fyr og kernebøg, hvor kernebøgen(billedet) er den dyreste af dem.

Sengestellet er opbygget med 4 skuffer, og det er praktisk for den, der ellers ønsker at opbevare sengetøj og pyntepuder lige under sengestellet.

Med danskproducerede Messina kan du selv vælge dit design. Du kan selv fravælge eller tilvælge de madrasser, der skal anbringes i din sengeramme.

Du kan på den måde vælge netop det, der passer bedst til dine behov, i stedet for at du selv skal til at vælge en seng med en allerede tilvalgt kombination af madrasser.

F.eks. kan du beslutte dig for at bruge springmadrassen Venus. Denne udmærker sig ved, at de er produceret med et forøget komfortlag, hvilket indebærer, at du ikke også absolut skal til at rekvirere dig en topmadras.

Sengestellet fremtræder slidstærkt og solidt i et minimalt design. Skufferne er uden greb, og de glider let ind og ud fra sengestellet, når du skal afbenytte dem

Det er muligt tilkøbe elevationsbunde f.eks. Kaagaard elevationsbunde med en indbygget motor, som passer til sengestellet. Det er en fordel, at det giver en god frihøjde under sengen.

Produktspecifikationer

 • Størrelser: 160 x 200 cm., 180 x 200 cm. og 200 x 210 cm.
 • Hovedgavl: 66 cm
 • Fodgavl: 44,5 cm
 • side højde: 42 cm
 • Skuffer Højde og dybde: 26 cm x 55cm
 •  udvendige mål bredde: + 6 cm
 • Trætykkelse: 25mm

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Twist sengestel

Twist sengestelDen skandinavisk inspirerede seng leveres i enten hvid eller i natur. Modellen fremtræder chikt som et elegant, nordisk stykke møbel.

Twist sengestellet er med hovedgavl og er fremstillet af bæredygtigt træ fra økorigtige skovarealer.

Den chikke og solidt konstruerede sengeramme er produceret af Karup Partners i Vestjylland. Designet er i 50’er stil med runde former og kegleformede ben.

Sengerammen er fremstillet i FSC-certificeret fyrretræ dækket med et lag af gennemsigtigt lak. Det er dette, der bibeholder sengemiljøets rå udtryk.

Sengestellet fås i 140×200 cm, 160×200 cm og 180×200 cm. svarende til de almindelige mål for en dobbeltseng.

Produktspecifikationer

 • Størrelser: 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm
 • Farver: natur (klar lakeret) eller hvidt træ
 • Materiale: massiv fyr, FSC – certificeret
 • Vægt: 55 kg.
 • Afstand lameller op til overkant af hovedgærde: 41,7cm og til Fodgærde 21,7cm

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Sokkelseng

SokkelsengDenne indbydende og elegante sengeramme med sokkel i sort, hvid bøg eller eg er fabrikeret i kvalitets materialer, hvilket borger for en yderst kraftig og levedygtig seng.

Soklen yder sengerammen et nutidigt og ekskvisit udseende, der gør dette sengemiljø særdeles velegnet til de fleste soveværelser.

Lamelbund skal tilvælges og lægges i bunden af sengerammen, og madrasserne lægges herefter ovenpå. Sengerammen kan rekvireres uden lameller eller med lameller med og uden elevation.

Lamelbund 510 består af 28 grå formspændte lameller, hvor de fem af dem kan justeres. Lamellernes bredde er for hver 3,5 cm., og bundens højde er 5 cm. Elevationsbund 520 er lidt højere (10 cm.).

Sengerammen er egnet til elevation.

Det samlede sengemiljø leveres med valgmuligheder m.h.t. sengegavl og sengebund.

Produktspecifikationer

 • Størrelser: 160×200 cm, 180×200 cm
 • Totalhøjde: 43 cm
 • Velegnet til skummadrasser, latexmadrasser, springmadrasser og boxmadrasser
 • Udvendig bredde: + 6 cm
 • Udvendig længde: + 6 cm
 • Velegnet til elevation
 • Sengerammens bæreevne: 160 kg

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Halifax sengeramme

Halifax sengerammeHalifaxmodellerne leveres i dimensionerne 90 x 200 cm. for en enkeltseng og for dobbeltsenge 160 x 200 cm. og 180 x 200 cm.

Denne sengeramme er velegnet til springmadrasser og skummadrasser.

Sengerammen fra Novasolo er fabrikeret af ovntørret mahognitræ og MDF i hvid farve med trælameller. Benene er bygget af mahognitræ i den samme hvide farve som den resterende del af sengerammen.

De karakteristiske Hovedgavle og endegavle fremtræder med elegante hvide linjer, der får sengen til at fremstå som det fuldendte.

Selve sengestellet er grundet, malet og lakeret.

Produktspecifikationer

 • Størrelser: 90×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm
 • Materiale: Ovntørret mahogni træ og MDF i hvid
 • Velegnet til spring- og skummadrasser

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Sengeramme med opbevaring

De fleste kan godt bruge noget ekstra plads til opbevaring. I det tilfælde gælder det om at udnytte hver en kubikcentimeter. Også i soveværelset eller det rum, som din seng står i, kan det være virkelig rart at kunne opbevare for eksempel sengetøj eller andet i et rum, der ellers ikke bliver brugt til andet end nullermænd.

Der er nemlig ofte noget plads under selve sengerammen, som kan udnyttes til at opbevare enten noget, der er relateret til sengen eller noget der simpelthen bare ikke har kunne få en plads et andet sted.

Ved nogle sengemodeller er der for eksempel et uudnyttet rum under sengerammen. Her er det jo oplagt at udnytte denne ekstra plads.

Det kan du selvfølgelig gøre ved at have nogle ting liggende i kasser eller bedrollers, men den langt mere elegante måde at opbevare noget under sengen på er ved at bruge de skuffer, der er lavet til det. Disse indbyggede skuffer kommer som en naturlig del af sengerammen og er således meget diskrete.

Eksempler på sengerammer med opbevaring

Kaagaard har en hel serie med matchende, hvidmalede småmøbler – herunder også store skuffer, der lige kan glide ind under sengerammen.

Pisa er et andet godt eksempel på et sengestel med opbevaring. Under sengerammen er der plads til to medfølgende store træskuffer, der diskret glider ind i sengens helhed. I de to skuffer er der god plads til for eksempel sengetøj og ekstra puder eller dyner.

Messina er en umalet sengeramme, hvori der er placeret nogle gode store skuffer i den samme træsort som resten af sengerammen. De udgør en smuk helhed sammen med selve sengerammen. I skufferne er der god rummelighed og dermed plads til en del.

Paris sengeramme har god plads under bunden, og det er muligt at tilkøbe et par gode rummelige skuffer, der ligeledes er lavet af hvidmalet komposittræ. Dem kan du bruge til det ekstra sengetøj eller til noget helt andet.

Pladsbesparende

Ønsker du at vælge en af de nævnte modeller, fordi du har god brug for den ekstra plads til opbevaring, som du får i form af de store tilhørende skuffer, så får du slået to fluer med ét smæk. Dels en superlækker seng og dels en sengeramme med opbevaring, der minimerer rod i soveværelset.

Har du ikke et separat soveværelse, så er det ekstra praktisk at have en sengeramme med plads til opbevaring. Agerer din seng sofa om dagen, så er det nemt lige at stuve sengetøjet ned i skufferne under sengen, og vupti, så har du en sofa.

Står sengen i et gæsteværelse, på teenageværelset eller for eksempel i sommerhuset, så giver det også god mening at pakke sengetøjet væk, når det ikke er i brug.

Uanset hvor din seng står, så giver det en ekstra dimension i sengemiljøet, at der er denne bonus-plads under senge – lige til at fylde med hvad, du nu har brug for at have opbevaret der.
Udnyt pladsen under sengen på den mest praktiske og elegante måde ved at vælge et sengestel med opbevaring.

Et andet møbel som også er pladsbesparende er en skabsseng. En skabsseng står helt fladt op ad væggen og slås ud ved brug. Du kan læse vores guide til skabssenge her.

Gode standardmål på sengerammer og sengestel

Foretrækker du at have en seng, som består af en sengeramme og tilhørende madras eller boxmadras og en topmadras ovenpå, så er der flere gode modeller at vælge imellem, som alle sammen kan betegnes som luksussenge.

De følgende udvalgte sengerammer fås i forskellige størrelser. Standardmålet, 200 cm i længden, kan kombineres med variable breddemål. De mest gængse af dem er 90, 120, 140, 160 og 180 cm.

Er et af disse mål netop det, som du har brug for, så er der gode chancer for at finde din nye sengeramme blandt disse udvalgte modeller:

 • Style sengerammen, som er hvidmalet eller fremstår umalet i lyst træ, fås for eksempel i disse mål:
  140×200 cm, 160×200 cm og 180×200 cm.
 • Kaagaard sengerammen, som er en hvidmalet sengeramme med rummelige sengeskuffer under, fås i disse mål:
  140×200 cm og 180×200 cm.
 • Pisa sengestellet, som er et svensk, hvidmalet sengestel med elegante, store opbevaringsskuffer til, fås i størrelsen:
  180×200 cm
 • Delta sengerammen, som er en egetræsseng, kommer i disse mål:
  140×200 cm, 160×200 cm og 180×200 cm.
 • Messina sengerammen, der fås i hvid fyr, oliefyr og kernebøg, og har indbyggede skuffer, fås i blandt andet følgende størrelser:
  160×200 cm og 180×200 cm.
 • Kaagaard Sengeramme Model 421 sengerammen, som er en romantisk hvidmalet sengeramme, fås i disse mål:
  90×200 cm, 160×200 cm og 180×200 cm.
 • Savana sengestellet, der er produceret i massiv olieret egetræ, fås i denne ene størrelse:
  180×200 cm.
 • Twist sengestellet, der fås i hvid eller natur, fås i følgende størrelser:
  140×200 cm, 160×200 cm og 180×200 cm.
 • Sokkelseng er en hvidmalet sengeramme, der hviler på en massiv sokkel. Den fås i følgende mål:
  160×200 cm og 180×200 cm.
 • Halifax sengerammen, der fås enten i ovntørret mahognitræ eller som hvidmalet. Den fås i disse mål:
  90×200 cm, 160×200 cm og 180×200 cm.

Sengerammer med forskellige størrelser

Om du søger en enkeltmandsseng, en halvandenmandsseng, en trekvartseng eller en dobbeltseng, så har du dette udvalg af standardmål at vælge imellem:

 • 90×200 cm
 • 120×200 cm
 • 140×200 cm
 • 160×200 cm
 • 180×200 cm

Dermed er de flestes ønsker dækket ind. Du kan finde de fleste af disse mål på de her nævnte sengerammer og sengestel.

Med en sengeramme i den rette størrelse er du godt på vej til at bygge din nye luksusseng op.

Herefter kan du se efter de øvrige dele til sengen, såsom madrasser og topmadrasser.

De fås naturligvis også i samtlige af disse standardmål:
90×200 cm, 120×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm og 180×200 cm.

Miks din egen unikke seng af disse dele, og du får en selvkomponeret luksusseng.