Vælg en side

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

I det store udland kendes de som en ”Murphy seng”, herhjemme kalder vi dem for det, de er –  en skabsseng, en vægseng eller en fold ud seng.

En Murphy seng eller en skabsseng er en seng, der kan tage ud af et skab og lægges ned. Der er tale om en seng, der glider ud ved hjælp af hængsler i den ene ende. På den måde kan den også efter endt brug rejses igen og lukkes ind i et skab.

Sådanne senge er nyttige i situationer, hvor gulvpladsen er trang – typisk finder skabssenge sin anvendelse i studielejligheder, små lejligheder for enlige, sovesale, i ”mobile homes” eller i krydstogtsskibenes kahytter.

En skabsseng eller en seng indbygget i væggen giver dig et ekstra soveværelse, når du har brug for det. På samme tid har du et funktionelt rum. Det er som at tilføje et værelse til dit hjem til en brøkdel af prisen for, hvad det ville koste at udvide og bygge om.

Du vil få mere ud af dit hjem, og du vil få plads til de ting, der betyder noget for dig.

Hvilke skabssenge er der på markedet netop nu?

Lad os se på 3 vægsenge, der alle er i god kvalitet. Sengene leveres i forskellige farver og dimensioner.


Nordic skabsseng, høj model

NORDIC skabsseng, høj modelNORDIC skabsseng modellerne er et eksempel på tysk grundighed og hermed også den højest tænkelige kvalitet.

Her har du en yderst bekvem enkel eller dobbeltseng samtidig med, at din gulvplads udnyttes optimalt.

Sengens indre er baseret på de nyeste gasfjedre, og dette er din garanti for, at du her har den bedst tænkelige lethed og lydløse ud- og sammenfoldning af skabssengen.

Den er let at folde sammen efter en god nats søvn. Når der skal slås ned, og der skal slås op, sker dette yderst gelinde, uden at du skal bruge en masse kræfter.

Der er virkeligt gået i detaljen her. Dyner og puder skrider ikke; de bliver på sin plads, når sengen tages op og sættes på plads i skabet. På den måde er skabssengen altid redt, når du slår den ud og lægger den ned.

Benene er elegante og robuste, hvilket vidner om god kvalitet.

Når sengen får ”sin daglige hvile” i skabet omdannes det hele til et moderne skabsmiljø i skandinavisk stil. Det vil være de færreste, der vil kunne se, at rummet var et soveværelse, da sengen var foldet ud.

At dit gulvareal forøges markant med en skabsseng, er kun et plus mere. Og for de, der ikke ønsker at gå på kompromis med sengens bonitet og størrelse, er denne model ”et must”. Her har du en skabsseng, du vil kunne få glæde af mange år ud i fremtiden.

Forsiden af skabssengen er i høj kvalitet og rengøringen er ingen sag.

Specifikationer

 • Størrelser: 90×200 cm, 120×200 cm, 140×200 cm eller 160×200 cm
 • Farver på front: Hvid, hvid højglans, antracit, antracit højglans eller egetræ
 • Farver på sider: Hvid, antracit eller egetræ

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Nordic skabsseng, lav model

NORDIC skabsseng, lav modelHer har du en chik lav skabsseng, der udmærker sig ved, at den stort set kan tilpasses overalt. Designet er minimalistisk, og sengen er af en god gedigen tysk kvalitet.

At den er god til både singler og par med trange pladsforhold er forklaret ved  muligheden for forskellige dimensioner. Når sengen er foldet sammen i skabet, optager den kun en minimal plads i stuen, børneværelset eller, hvor du vil sætte den ind.

Skabssengen er særdeles let at betjene i relation til åbning og sammenklapning. Madrassens gasfjedre er af højeste kvalitet – alt sammen noget, der gør det hele meget lettere for dig.

Du kan fastgøre både dyne og puder, når sengen hviler i sit skab. På den måde er der allerede redt op, når sengen foldes ud ved aftenstid.

Sengens ben er ekskvisitte, og de passer snildt ind i det fleste hjemmemiljøer. Sengebenene er slidstærke, og de modstår nemt en samlet vægt på helt op til 250 kg.

Hertil kommer det ikke uvæsentlige, der går på at skabssengen er nem at holde ren.

Specifikationer

 • Størrelser: 90×200 cm, 120×200 cm eller 140×200 cm
 • Farver på front – Hvid, hvid højglans, antracit, antracit højglans eller egetræ
 • Farver på sider – Hvid, antracit eller egetræ

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Madrasser til Nordic skabssenge

Madrassernes blødhed og hårdhed har med brugerens kropsvægt at gøre, her er det vigtigt, at du finder ud af – eventuel ved at rådføre dig med forhandleren – hvilken madras fasthed, der passer bedst til netop din krop.

Du kan også bruge en “normal” madras til din Nordic skabsseng. Læs hos forhandleren om du kan bruge lige præcis din madras, da hver skabsseng har sine egne krav til madrassen. I langt de fleste tilfælde kan du sagtens bruge en normal madras.

Du kan tage et kig på vores guide til den bedste springmadras her.

Madrasserne du kan købe, hos forhandleren af Nordic fold ud sengene, er i høj kvalitet, vendbare og med hver sin fasthed på de 2 sider af madrassen. Generelt kan det siges, at jo mere du vejer, jo hårdere skal din madras være.

Madrasserne leveres som

 • H1 – blød
 • H2 – medium blød
 • H3 – medium hård
 • H4 – hård
 • H5 – meget hård

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.


 

Manaya premium skabsseng

Manaya premium skabssengEr du på udkig efter en praktisk og super smart sengeløsning til din lille lejlighed, dit soveværelse eller gæsteværelset?

En sådan smart sengeløsning begrænser sig langt fra udelukkende til den klassiske sovesofa. Tværtimod. Der findes nemlig også en række andre kombinationsløsninger, som du bør overveje – heriblandt skabssenge. Men hvilken skal du vælge?

I denne anmeldelse tager vi et kig på et af markedets mest kvalificerede bud på en kvalitetsorienteret, praktisk og funktionsdygtig skabsseng: nemlig Manaya premium.

Læs med her og få afklaring om, hvorvidt denne skabsseng er den ideelle for netop dig.

Smart og praktisk fold ud design – og pladsbesparende konstruktion

Hvorfor skal du vælge denne Manaya premium skabsseng? Det skal du gøre, hvis du gerne vil have en kvalitets- og stilsikker skabsseng, der hverken går på kompromis med solide kvalitetsmaterialer, smart og praktisk design samt en funktionel senge konstruktion.

Alt dette får du nemlig med dette produkt, der sætter barren meget højt inden for sin produktkategori.

Den smarte konstruktion er bygget op omkring et robust sengestel, der danner rammen om en solid skabsseng, der har følgende størrelsesmål:

 • Højde: 111 cm
 • Bredde: 213 cm
 • Dybde: 120 cm.

Det betyder, at du får en super rummelig skabsseng, der er passer til dig og din partner eller flere gæster, og som giver rigtig god plads, hvis den kun skal tjene til én person.

Den gode rummelighed bliver dog ikke på bekostning af det pladsbesparende design, da senge konstruktionen nemt og hurtigt kan foldes sammen og klappes op i skabs konstruktionen på væggen.

På den måde optager skabssengen ikke unødig gulvplads, hvilket er en stor fordel for dig, der skal bruge en seng til værelset med begrænset antal kvadratmeter.

Brugervenligheden sidder lige i skabet – og et væld af indretningsmuligheder

En af de største fordele ved denne skabsseng er, at brugervenligheden er helt i top. Faktisk i verdensklasse. Dette skyldes ikke mindst den specialudviklede lukkemekanisme, der gør det ekstremt nemt at åbne og lukke. Populært sagt: Brugervenlighed, der sidder lige i skabet – bogstaveligt talt.

Du kan således på nul komma fem klappe sengen sammen, så den ikke er synlig og optager plads i rummet. Og det bliver ikke dårligere af, at det vandrette design gør sengen ekstremt slank og diskret, så den visuelle fremtoning ikke støjer og tiltrækker alt for meget opmærksomhed i sammenfoldet form.

Den funktionelle designkonstruktion skaber et væld af indretningsmuligheder og gør senge læsningen super tilpasningsdygtig. Det betyder, at sengen passer ind i et hvilket som helst rum uafhængig af størrelse. Brug sengen i gæsteværelset, hobby-rummet, kælderen eller et helt tredje værelse. Det fleksible design giver alle typer anvendelsesmuligheder.

Hvis du er den kvalitetsorienterede og -bevidste type, der ønsker en fleksibel sengeløsning, der performer højt på kvalitetsmaterialer, brugervenlighed samt flot og funktionelt design, er denne Manaya premium skabsseng den helt rette købsbeslutning for dig.

Skabssengen er kompatibel med diverse madrasser, der matcher sengekonstruktionens størrelsesmål. Der følger dog også en madras med, men vil du ikke gå på kompromis med din søvn, så kan det anbefales at du sikrer dig en lækker kvalitetsmadras, der optimerer senge- og soveoplevelsen.

Specifikationer

 • Farve: Hvid
 • Højde: 111 cm
 • Bredde: 213 cm
 • Dybde åben: 120 cm
 • Dybde lukket: 40 cm
 • Mærke: Manaya
 • Madras medfølger
 • Fasthed: Medium/fast
 • Fås i høj og lav model

Skabssengens fordele

Hvornår er det nødvendigt og smart med en skabsseng? Hvorfor er den moderne Murphy- eller skabsseng fortsat så populær?

Prøv at forestille dig, at du er flyttet ind i en lille lejlighed, og du har masser af ambitioner om at få alle dine ejendele til at komme til sin ret?

Dem er der sikkert for mange af, så det kan hurtigt vise sig, at det, du har brug for, er mere plads. Løsningerne mht. at skabe sig noget mere plads er mere enkel end man umiddelbart tror, for de findes ofte der, hvor det handler om din seng.

Den moderne ”City Slicker” ved godt, at når man bor i en storby i et lille hummer til en fyrstelig husleje er der tre løsninger på valg af seng, der ikke optager for meget plads – det handler om, man skal satse på en af tre typer af senge – en hemsseng, en Murphy seng eller en opbevaringsseng. Denne kan være en sengeramme med skuffer i eller der kan være tale om løftelige madrasser.

Alle giver sig ud for, at du kan opnå det samme. Og det gælder, uanset hvilken løsning du vælger på problemet, så du kan nyde din lille lejlighed.

Strukturelt, økonomisk og praktisk set er der imidlertid overhovedet ikke tale om det samme. De tre valgmuligheder besidder alle visse fordele og ulemper, som du bør overveje, hvis du planlægger at erhverve dig en pladsbesparende seng.

Denne vejledning kan hjælpe dig til at træffe det rigtige valg når du står overfor loftssengen, skabssengen og opbevaringssengen.

Hvad koster en skabsseng?

Hvor meget kan dit budget holde til. Det er for de fleste en betydelig faktor. Nok er det billigt, hvis man indsnævrer sit valg til to typer pladsbesparende senge, henholdsvis en hems seng, i en hems man kan lave selv, eller en seng med opbevaring.

Som med så meget andet er det imidlertid sådan, at du får det du betaler for. De billigste hemssenge er lavet af dårlige materialer, mens de billigste opbevaringssenge sandsynligvis er lavet af spånplader eller lamineret træ. Dette indebærer at de ikke er så sikre, som du gerne vil føle dig natten igennem.

Skabssenge, der skal foldes ind og ud skal være meget robuste, hvilket gør det sværere at finde en ny og billig seng. Og her er fordelen så absolut sengens levetid – når skabssengen har en længere levetid, bliver den også i det lange løb billigere, fordi prisen skal fordeles over flere år end de umiddelbart billigste løsninger.

Er du, ligesom de fleste af os andre, opmærksom på priser og tilbud? Vidste du at der jævnligt er rigtig gode senge tilbud? Du kan finde senge tilbud her, hvor vi har fundet 10 forhandlere som ofte har senge på udsalg.

Er det sandsynligt at du snart flytter?

Ingen kan spå om fremtiden, men set i lyset af din lejekontrakt, boligens lokalisering og jobbets lokalisering vil du sikkert spørge dig selv, om du vil blive, hvor du bor nu al tid?

Bygning af en hems med en hemsseng vil sikkert fordre at lejligheden skal bringes tilbage i den stand den var i, da du overtog den. Det er et ekstra arbejde, du skal have med i den langsigtede beregning af dine omkostninger.

Enhver pladsbesparende seng involverer et vist besvær.

Opbevaringssenge kan være lige så tunge og omfangsrige som et klaver. Murphy senge kan også være tunge at bakse med – ingen tvivl om det. Så det handler om ikke at skulle flytte for meget. Det er sin sag at skulle bakse med en tung skabsseng et par gange i løbet af et år. Hvis du forventer at bo i din lille lejlighed på ubestemt tid, er dette selvfølgeligt et mindre problem.

Med hensyn til at sælge som brugt er opbevaringssenge det mest praktiske. Den er populær i bylejligheder af enhver størrelse. Der vil ikke være mange potentielle købere til loftssenge her.

I betragtning af deres størrelse og omkostninger er skabssenge at betragte som langsigtede investeringer, der normalt købes af lejere i små lejligheder – vel at mærke de, der ikke planlægger at flytte lige med det samme og når som helst.

En vægseng handler om at udnytte pladsen bedre

Sammenlignet med hemssenge og opbevaringssenge er vægsengen den absolutte vinder, når det kommer til at skabe mere plads i din lejlighed. Ikke at en hems også skaber mere plads, for det gør den, givet at der er plads til den under et loft, hvilket ikke altid er tilfældet, hvis du bor lavere end i en loftslejlighed.

Er du så heldig at bo i en loftslejlighed med plads nok til en hems, kan du skabe en del mere plads i din lejlighed, fordi du egentligt er i stand til at tilføje endnu en etage i dit hjem. Men det er som sagt de færreste forundt, og derfor er skabssengen ofte den bedste løsning for de, der bor i lavere almindelige boliger.

Opbevaringsenge er ikke nogen match her. Senge som skuffedarier supplerer eller erstatter opbevaring af tøj og lignende i en kommode. Er det hvad du går efter kunne du imidlertid lige så så vel placere små kasser under din seng. De kan hurtigt vise sig at være lige så- om ikke mere effektive.

For pendleren med dobbelt husholdning

Flere og flere tvinges til at være mobile, når det gælder job og karriere. Man skal måske arbejde i en anden by, hvor det vil være mere praktisk at bo i perioder med arbejde. De fleste vælger her en lille et- til toværelses lejlighed, hvor man har behov for både at kunne sove spise og arbejde.

Her skal du også tænke på dine behov for opbevaring, og her er skabssengen også ideel, fordi den giver dig mere plads til at indrette dig optimalt i et kombineret kontor- og hjemmemiljø.

Uanset hvilken type beskæftigelse, det kommer til at handle om, får du behov for mere opbevaring end det, du måske lige går rundt og tror. Der kan være behov for at skulle gemme på oplysninger til told og skat, desuden hvad der ligger af fakturaer, arkivalier, bøger, mapper og i det hele taget alle former for oplysninger, der ikke journaliseres elektronisk.

Indbyggede skuffer, rigelig skabsplads og andre opbevaringsbehov kan gøre en enorm forskel, når det kommer til, at der skal være orden i sagerne.

Og kan du alligevel arbejde hjemmefra i et hjem med et gæstesoveværelse, der næsten ikke bruges, er skabssengen en fantastisk løsning! Du kan både indrette dig med hjemmekontor og sovested på denne måde, uden at skulle ofre et hyggeligt og stilfuldt sted, der er forbeholdt besøgende.

Hvorfor kaldes en skabsseng for en Murphy seng

Ja det kan næppe komme som en overraskelse, at sengen er opkaldt efter en fyr ved navn William L. Murphy.

Vægsenge har været på banen i mange år. Den amerikanske præsident Thomas Jefferson indrettede sine senge i Monticello hængende på tovværk og i kroge i soveværelserne. I 1899 udtog Leonard Bailey i samarbejde med Murphy det første patent for en skabsseng.

Forklaringen på Murphys nyskabelse har med sengens fleksibilitet at gøre. Ved hjælp af en gammel skabsdør og nogle dørhængsler og et beslag, blev det muligt at fastspænde sengen på en væg, så den kan drejes ned og op ved hjælp af hængslerne.

Producenten ”Murphy Bed Company” beretter, at prototypen på Murphys seng optog så meget gulvplads, at der ikke var plads i hans lille lejlighed til andet end skabssengen. Murphy, der var selskabeligt anlagt, ønskede at mødes med sine venner i sit hjem, så han begyndte at lege med tanken om den kombinerede skabs- og sengeidé.

Den uartige version

Onde tunger beretter, at Murphy måske havde andre motiver. Den alternative historie antyder, at Murphys motivation var mere end det rent forretningsmæssige. Den version, som Murphys efterkommere hælder til, antyder, at han designede sin folde ud seng, fordi han ville forføre en yngre kvinde. Tidens moralske standarder betragtede det imidlertid som upassende at have en kvinde i sit soveværelse.

Den desperate Murphy ønskede sig en hyrdetime med kvinden på en ærbar måde. Det var det, der inspirerede Murphy da han opfandt vægsengen. Han ville opfinde en måde, hvor han omgående kunne forvandle en uskyldigt udseende lille stue til en veritabel erotisk kampplads.

Først da Murphy giftede sig med samme pige tænkte han på familie og penge. Et lån fra hans far gjorde det muligt at patentere “Murphy In-A-Door Bed“. Senere startede han så sit eget firma med henblik på at producere skabssenge.