Test-guide
De 2 bedste skabssenge til stuen eller soveværelset

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

2 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Sengetesteren er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.
ANNONCER Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

En Murphy seng eller en skabsseng er en seng, du kan tage ud af et skab og lægge ned. Der er tale om en seng, der glider ud ved hjælp af hængsler i den ene ende. På den måde kan den også rejses igen efter brug lukkes ind i et skab.

En skabsseng er nyttig i situationer, hvor gulvpladsen er trang – typisk finder skabssenge i studielejligheder, små lejligheder for enlige, sovesale, ”mobile homes” eller i krydstogtsskibenes kahytter.

En indbygget seng i væggen giver dig et ekstra soveværelse, når du har brug for det. På samme tid har du et funktionelt rum og får plads til de ting, der betyder noget for dig.

I denne guide kigger vi nærmere på en række af de bedste skabssenge, så du kan finde den helt rigtige model til dit hjem. Sengene bliver leveret i forskellige farver og dimensioner.

OBS: Denne artikel fremhæver lige nu 2 produkter, da de tidligere udvalgte produkter enten er udsolgte eller ikke forhandles mere. Vi er opmærksomme på problemet og er i fuld gang med at lave ny research, så du lige om lidt igen kan få overblikket over de bedste produkter på markedet i dag – de er lige på trapperne.

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Sådan vurderer og udvælger vi produkterne på Senge-testeren

I denne artikel analyserer og sammenligner vi en række anerkendte og populære senge og senge forhandlere. Vi har partnerskaber med de fleste af landets store senge forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af senge til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle, subjektive vurdering af de bedste senge.

Vi vurderer sengene på parametre som:

  1
 • Kundeanmeldelser fx Trustpilot score
 • 2
 • Sengens egenskaber og specifikationer
 • 3
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
 • 4
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker
 • 5
 • Eventuelle officielle tests af senge

Alt dette målt op imod pris og kvalitet. Det vigtigt at nævne, at rækkefølgen i artiklen ikke repræsenterer en rangering af produkterne, men en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Bedste skabsseng til plads minimering test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Nordic skabsseng - høj og moderne model

Nordic skabsseng-modellerne er et eksempel på tysk grundighed og høj kvalitet.

Du får en bekvem enkel eller dobbeltseng samtidig med, at din gulvplads udnyttes optimalt. Sengens indre er de nyeste gasfjedre, og det er din garanti for, at du her har den bedst tænkelige lethed og lydløse ud- og sammenfoldning af skabssengen.

Nordic skabsseng
Bedste skabsseng til plads minimering

Dagens bedste priser og tilbud på Nordic skabsseng:

Mere om Nordic skabsseng

SPECIFIKATIONER

 • Størrelser: 90×200 cm, 120×200 cm, 140×200 cm eller 160×200 cm
 • Farver på front: Hvid, hvid højglans, antracit, antracit højglans eller egetræ
 • Farver på sider: Hvid, antracit eller egetræ

Sengen er let at folde sammen efter en god nats søvn – det foregår meget gelinde, uden at du skal bruge en masse kræfter.

Dyner og puder skrider ikke – de bliver på sin plads, når sengen tages op og sættes på plads i skabet.

På den måde er skabssengen altid redt, når du slår den ud og lægger den ned.

Benene på sengen er elegante og robuste. Når skabssengen ikke er foldet ud, bliver den til et moderne skabsmiljø i skandinavisk stil. Det vil være de færreste, der ville kunne se, at du har en integreret soveplads i dit skab.

Du udnytter dit gulvareal på en bedre måde med en skabsseng, og du vil kunne få glæde af modellen mange år ud i fremtiden.

Bedste skabsseng til prisen test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Nordic skabsseng - 90 x 200 cm - lav og moderne model

Du får en chik og lav skabsseng, der udmærker sig ved, at den stort set kan tilpasse sig alle omgivelser. Designet er minimalistisk, og sengen er af i god og gedigen, tysk kvalitet.

Sengen er velegnet til både singler og par, som bor under trange forhold. Når sengen er foldet sammen i skabet, optager den kun minimal plads i stuen, børneværelset eller det rum, du vælger at integrere din nye skabsseng.

Nordic skabsseng - 90 x 200 cm
Bedste skabsseng til prisen

Dagens bedste priser og tilbud på Nordic skabsseng - 90 x 200 cm:

Mere om Nordic skabsseng - 90 x 200 cm

SPECIFIKATIONER

 • Størrelser: 90×200 cm, 120×200 cm eller 140×200 cm
 • Farver på front – Hvid, hvid højglans, antracit, antracit højglans eller egetræ
 • Farver på sider – Hvid, antracit eller egetræ

Skabssengen fra Nordic er let at betjene i relation til åbning og sammenklapning.

Det skyldes blandt andet madrassens gasfjedre, som er fremstillet i robust og god kvalitet.

Du kan også fastgøre både dyne og puder, når sengen hviler i sit skab.

På den måde er der allerede redt op, når sengen foldes ud ved aftenstid.

Du kan også være sikker på en stabil søvn. Sengens ben er slidstærke, og de modstår nemt en samlet vægt på helt op til 250 kg.

En bonus er, at skabssengen er nem at holde ren.

Hvad skal du overveje, før du køber et

 • Størrelse & design: Du kan få vægsenge i en lang række størrelser, ligesom du kan vælge både høje og lave fold ud-senge. Enkelte af dem kan også fås med hjul. Det giver derfor god mening at måle op i rummet og vurdere, hvad der passer bedst ind både størrelses- og designmæssigt – og hvor fleksibel en løsning, du ønsker dig. Måske har du et ønske om at flytte sengen rundt til forskellige rum. Når det kommer til design, skal du også holde øje med foldemekanismen. Er det nemt at håndtere vægsengen på egen hånd?
 • Madras: Der kan være forskel på, hvilken madrastype der passer til den enkelte vægseng. Så vær OBS på, hvad der passer sammen.
 • Pris: Der er et stort prisspænd inden for vægsenge, alt efter design og materiale. Du kan derfor få glæde af at vide, hvor stort et budget du er villig til at bruge på din nye vægseng. Det gør søgningen mere målrettet.
 • Hvad siger forbrugere og eksperter: Eksperttests og forbrugeranmeldelser er gode redskaber – brug dem til at få et indblik i, hvilke brands der leverer de bedste vægsenge. Du kan også få et indblik i både fordele og ulemper ved de enkelte modeller.

arrow-more

Skabssengens fordele

Hvornår er det nødvendigt og smart med en skabsseng? Hvorfor er den moderne Murphy- eller skabsseng fortsat så populær?

Prøv at forestille dig, at du er flyttet ind i en lille lejlighed, og du har masser af ambitioner om at få alle dine ejendele til at komme til deres ret.

Dem er der sikkert for mange af, så det kan hurtigt vise sig, at det, du har brug for, er mere plads. Løsningerne mht. at skabe sig noget mere plads er mere enkel end man umiddelbart tror, for de findes ofte der, hvor det handler om din seng.

Den moderne ”City Slicker” ved godt, at når man bor i en storby i et lille hummer til en fyrstelig husleje er der tre løsninger på valg af seng, der ikke optager for meget plads – det handler om, man skal satse på en af tre typer af senge – en hemsseng, en Murphy seng eller en opbevaringsseng. Denne kan være en sengeramme med skuffer i eller der kan være tale om løftelige madrasser.

Alle giver sig ud for, at du kan opnå det samme. Og det gælder, uanset hvilken løsning du vælger på problemet, så du kan nyde din lille lejlighed.

Strukturelt, økonomisk og praktisk set er der imidlertid overhovedet ikke tale om det samme. De tre valgmuligheder besidder alle visse fordele og ulemper, som du bør overveje, hvis du planlægger at erhverve dig en pladsbesparende seng.

Denne vejledning kan hjælpe dig til at træffe det rigtige valg når du står overfor loftssengen, skabssengen og opbevaringssengen.

Hvad koster en skabsseng?

Hvor meget kan dit budget holde til. Det er for de fleste en betydelig faktor. Nok er det billigt, hvis man indsnævrer sit valg til to typer pladsbesparende senge, henholdsvis en hems seng, i en hems man kan lave selv, eller en seng med opbevaring.

Som med så meget andet er det imidlertid sådan, at du får det du betaler for. De billigste hemssenge er lavet af dårlige materialer, mens de billigste opbevaringssenge sandsynligvis er lavet af spånplader eller lamineret træ. Dette indebærer at de ikke er så sikre, som du gerne vil føle dig natten igennem.

Skabssenge, der skal foldes ind og ud skal være meget robuste, hvilket gør det sværere at finde en ny og billig seng. Og her er fordelen så absolut sengens levetid – når skabssengen har en længere levetid, bliver den også i det lange løb billigere, fordi prisen skal fordeles over flere år end de umiddelbart billigste løsninger.

Er du, ligesom de fleste af os andre, opmærksom på priser og tilbud? Vidste du at der jævnligt er rigtig gode senge tilbud? Du kan finde senge tilbud her, hvor vi har fundet 10 forhandlere som ofte har senge på udsalg.

Er det sandsynligt at du snart flytter?

Ingen kan spå om fremtiden, men set i lyset af din lejekontrakt, boligens lokalisering og jobbets lokalisering vil du sikkert spørge dig selv, om du vil blive, hvor du bor nu al tid?

Bygning af en hems med en hemsseng vil sikkert fordre at lejligheden skal bringes tilbage i den stand den var i, da du overtog den. Det er et ekstra arbejde, du skal have med i den langsigtede beregning af dine omkostninger.

Enhver pladsbesparende seng involverer et vist besvær.

Opbevaringssenge kan være lige så tunge og omfangsrige som et klaver. Murphy senge kan også være tunge at bakse med – ingen tvivl om det. Så det handler om ikke at skulle flytte for meget. Det er sin sag at skulle bakse med en tung skabsseng et par gange i løbet af et år. Hvis du forventer at bo i din lille lejlighed på ubestemt tid, er dette selvfølgeligt et mindre problem.

Med hensyn til at sælge som brugt er opbevaringssenge det mest praktiske. Den er populær i bylejligheder af enhver størrelse. Der vil ikke være mange potentielle købere til loftssenge her.

I betragtning af deres størrelse og omkostninger er skabssenge at betragte som langsigtede investeringer, der normalt købes af lejere i små lejligheder – vel at mærke de, der ikke planlægger at flytte lige med det samme og når som helst.

En vægseng handler om at udnytte pladsen bedre

Sammenlignet med hemssenge og opbevaringssenge er vægsengen den absolutte vinder, når det kommer til at skabe mere plads i din lejlighed. Ikke at en hems også skaber mere plads, for det gør den, givet at der er plads til den under et loft, hvilket ikke altid er tilfældet, hvis du bor lavere end i en loftslejlighed.

Er du så heldig at bo i en loftslejlighed med plads nok til en hems, kan du skabe en del mere plads i din lejlighed, fordi du egentligt er i stand til at tilføje endnu en etage i dit hjem. Men det er som sagt de færreste forundt, og derfor er skabssengen ofte den bedste løsning for de, der bor i lavere almindelige boliger.

Opbevaringsenge er ikke nogen match her. Senge som skuffedarier supplerer eller erstatter opbevaring af tøj og lignende i en kommode. Er det hvad du går efter kunne du imidlertid lige så så vel placere små kasser under din seng. De kan hurtigt vise sig at være lige så- om ikke mere effektive.

For pendleren med dobbelt husholdning

Flere og flere tvinges til at være mobile, når det gælder job og karriere. Man skal måske arbejde i en anden by, hvor det vil være mere praktisk at bo i perioder med arbejde. De fleste vælger her en lille et- til toværelses lejlighed, hvor man har behov for både at kunne sove spise og arbejde.

Her skal du også tænke på dine behov for opbevaring, og her er skabssengen også ideel, fordi den giver dig mere plads til at indrette dig optimalt i et kombineret kontor- og hjemmemiljø.

Uanset hvilken type beskæftigelse, det kommer til at handle om, får du behov for mere opbevaring end det, du måske lige går rundt og tror. Der kan være behov for at skulle gemme på oplysninger til told og skat, desuden hvad der ligger af fakturaer, arkivalier, bøger, mapper og i det hele taget alle former for oplysninger, der ikke journaliseres elektronisk.

Indbyggede skuffer, rigelig skabsplads og andre opbevaringsbehov kan gøre en enorm forskel, når det kommer til, at der skal være orden i sagerne.

Og kan du alligevel arbejde hjemmefra i et hjem med et gæstesoveværelse, der næsten ikke bruges, er skabssengen en fantastisk løsning! Du kan både indrette dig med hjemmekontor og sovested på denne måde, uden at skulle ofre et hyggeligt og stilfuldt sted, der er forbeholdt besøgende.

Hvorfor kaldes en skabsseng for en Murphy seng

Ja det kan næppe komme som en overraskelse, at sengen er opkaldt efter en fyr ved navn William L. Murphy.

Vægsenge har været på banen i mange år. Den amerikanske præsident Thomas Jefferson indrettede sine senge i Monticello hængende på tovværk og i kroge i soveværelserne. I 1899 udtog Leonard Bailey i samarbejde med Murphy det første patent for en skabsseng.

Forklaringen på Murphys nyskabelse har med sengens fleksibilitet at gøre. Ved hjælp af en gammel skabsdør og nogle dørhængsler og et beslag, blev det muligt at fastspænde sengen på en væg, så den kan drejes ned og op ved hjælp af hængslerne.

Producenten ”Murphy Bed Company” beretter, at prototypen på Murphys seng optog så meget gulvplads, at der ikke var plads i hans lille lejlighed til andet end skabssengen. Murphy, der var selskabeligt anlagt, ønskede at mødes med sine venner i sit hjem, så han begyndte at lege med tanken om den kombinerede skabs- og sengeidé.

Den uartige version

Onde tunger beretter, at Murphy måske havde andre motiver. Den alternative historie antyder, at Murphys motivation var mere end det rent forretningsmæssige. Den version, som Murphys efterkommere hælder til, antyder, at han designede sin folde ud seng, fordi han ville forføre en yngre kvinde. Tidens moralske standarder betragtede det imidlertid som upassende at have en kvinde i sit soveværelse.

Den desperate Murphy ønskede sig en hyrdetime med kvinden på en ærbar måde. Det var det, der inspirerede Murphy da han opfandt vægsengen. Han ville opfinde en måde, hvor han omgående kunne forvandle en uskyldigt udseende lille stue til en veritabel erotisk kampplads.

Først da Murphy giftede sig med samme pige tænkte han på familie og penge. Et lån fra hans far gjorde det muligt at patentere “Murphy In-A-Door Bed“. Senere startede han så sit eget firma med henblik på at producere skabssenge.

Madrasser til Nordic skabssenge

Madrassernes blødhed og hårdhed har med brugerens kropsvægt at gøre, her er det vigtigt, at du finder ud af – eventuel ved at rådføre dig med forhandleren – hvilken madras fasthed, der passer bedst til netop din krop.

Du kan også bruge en “normal” madras til din Nordic skabsseng. Læs hos forhandleren om du kan bruge lige præcis din madras, da hver skabsseng har sine egne krav til madrassen. I langt de fleste tilfælde kan du sagtens bruge en normal madras.

Du kan tage et kig på vores guide til den bedste springmadras her.

Madrasserne du kan købe, hos forhandleren af Nordic fold ud sengene, er i høj kvalitet, vendbare og med hver sin fasthed på de 2 sider af madrassen. Generelt kan det siges, at jo mere du vejer, jo hårdere skal din madras være.

Madrasserne leveres som

 • H1 – blød
 • H2 – medium blød
 • H3 – medium hård
 • H4 – hård
 • H5 – meget hård

FAQ

Er skabssenge komfortable at sove i?
Ja, skabssenge er generelt komfortable at sove i, da deres madrasser er lavet til at kunne passe fint til de fleste kroppe. Et minus ved skabssenge er dog, at madrasserne er lavet specifikt til den type seng, hvormed du ikke blot kan udskifte den med en almindelig madras.
Hvor meget vægt kan en skabsseng holde til?
Det er forskelligt fra model til model, hvor meget vægt en skabsseng kan holde til. De modeller, som har den mindste maks. kapacitet, kan holde til omkring 115 kg, hvorimod andre modeller kan holde til langt mere. Det er derfor en god ide at være opmærksom på sengens maks. vægt.
Kan jeg bruge en skabsseng hver nat?
Ja, du kan godt bruge en skabssen hver nat. Dog bør du være opmærksom på, at skabssengens madras passer til din krop, sådan at den får den støtte, som den har brug for, til at slappe af. Derudover er der ikke noget, som taler imod, at bruge skabssengen hver nat.
Er skabssenge svære at installere?
Det er forskelligt fra model til model, hvor svære skabssenge er at sætte op. Det er ikke nødvendigvis svært at sætte en skabsseng op, men det kan godt tage noget tid. Dog følger der altid en manual med sengen, hvormed du bliver guidet igennem hele opsætningen.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme