Vælg en side

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

Dårlige erfaringer med skydedøre der sidder fast, og i det hele taget ustabile glidende skydedøre kan i værste fald føre til, at vi mister interessen for dette koncept.

Det er imidlertid et faktum, at moderne skydelåger er flere hestehoveder foran tidligere skydedøre. Og nu kan du oven i købet få dine skydelåger efter mål, uden at det koster en formue.

Dagens skydedør er skabt med holdbarhed og effektivitet for øje.

Skydedøre der binder, er ingen hinder

Vi husker Kim Larsens hverdagspoesi til den nervøse husmor, der er bange for regninger fra altmuligmændene i ”Midt om natten”.

Producenten af den moderne skydedør leveres naturligvis sin vare med en garanti for låger, der ikke binder. De, der ønsker at få soveværelset til at tage sig bedre ud, burde se på, hvilke skydedøre, der findes på markedet.

Der findes mange tilgængelige modeller karakteriseret ved ændringer i design, og det har forøget skydelågernes ønskværdighed.

Her er den stilfulde og funktionelle indretning, hvor åbning af skabe i alle dimensioner sikres ved hjælp af skydelåger efter specialmål eller justerbare skydelåger.

Mulighederne er legio, hvis du står foran at skulle indrette et hjem indendørs, så skabene glider naturligt ind i den på en gang moderne og diskrete fremtoning.

Højdejusterbare skydelåger

Højdejusterbare skydelåger funktionerer ved hjælp af frontplader, der overlapper hinanden.

Desto mere pladerne overlapper hinanden, des lavere bliver lågerne. Hertil kommer, at desto mindre frontpladerne lapper ind over hinanden, des højere bliver de. Herved muliggøres en højdejustering fra 210 til 250 cm.


Skydelågerne er lette at samle og de leveres med en indbygget trinløs justering af højden. Dette medfører, at man – givet at man kender sin loftshøjde – håndterligt og med sikkerhed er i stand til at samle lågerne i en passende højde. Dette sikrer en stor frihed og en optimal tilpasning.

Arbejder du med en loftshøjde på mellem 210 og 250 cm, så er de justerbare skydelåger ideelle i højden.

Systemet er baseret på faste mål, så selve skydelågerne altid sælges med en bredde på 62 cm., 82 cm. eller 102 cm.

Er skydedørene ikke det eneste der trænger til at blive skiftet ud i soveværelset? Tag et kig på vores springmadras test

Her kan du se en kort guide til de justerbare skydelåger

 

SHAKE™ skydedøre på mål

SHAKE™ skydedøre på målForhandleren er desværre gået konkurs

Den prunkløse elegance sikres ved to separate enheder, hvor hver enkelt skydelåge består af fire små sektioner. Det enkle og moderne snit sikres af den smukke overflade, der passer ind i det miljø, der svarer til skabets farve.

Det er ikke uden grund, at det enkle design vinder indpas i danske hjem. SHAKE blev hyldet, da skydedørene var indstillet til en pris i forbindelse med den internationalt anerkendte designpris iF Product Design Award, der tildeles i Tyskland.

Skydedørsopstillingen omfatter gulv- og loftskinner samt et chikt soft-luk system. Gulv- og loftskinner samt håndlister sælges i branchens kraftigste aluminium, og det er 100 % genanvendeligt.

Det patenterede måleanvisningssystem er nemt at montere, når skydedørene skal tilpasses efter lige præcis dine mål.

Systemet udmærker sig ikke alene ved sin høje kvalitet; det passer også perfekt til rummet.

SHAKE leveres i fem forskellige farver:

 • Hvid eg struktur
 • Sort eg struktur
 • Grå eg struktur
 • Lys eg struktur
 • Brændt eg struktur

 

FUNKIS™ skydedøre på mål

FUNKIS™ skydedøre på målForhandleren er desværre gået konkurs

Her kan du vælge mellem forskellige mellemstykker og frontplader. FUNKIS passer til loftshøjder på maksimalt 250 cm.

Som SHAKE-modellen var FUNKIS-modellen indstillet til den internationalt anerkendte designpris iF Product Design Award, der tildeles i Tyskland – og FUNKIS-modellen vandt. Dette skyldtes, at prisen blev tildelt for den højdejusterbare funktionalitet, der kendetegner dette design.

Skydedørene sælges med tilbehør i form af skinnesæt og gribelister i en god og holdbar kvalitet. Målesystemet på bagsiden af skydedørene gør det nemt og enkelt at passe skydedøren til, så den svarer til åbningshøjden i rummet.

Aluminiummet i skydedørene udmærker sig ved, at det kan genbruges. Loftskinnen leveres med skruer til alle slags lofter. Gulvskinnen sælges med dobbeltklæbende tape og en tilpasset gummiliste på forsiden.

Dette er din sikkerhed for, at skinnen sidder tæt sammen med fundamentet. Et let kørende bundhjul, der har en indlagt højdejustering, sikrer den fejlfrie glidning.

Samlevejledninger med små videoklip sikrer, at du er klædt på til selv at montere skydedørene.

Funkis leveres i fem forskellige farver:

 • Hvid eg struktur
 • Sort eg struktur
 • Grå eg struktur
 • Lys eg struktur
 • Brændt eg struktur

 

MODERN™ skydedøre på mål

MODERN™ skydedøre på målForhandleren er desværre gået konkurs

MODERN™ formgivningen er et nutidigt, enkelt og et på én gang helt tidløst design. De fornemme mellemstykker fremstillet i aluminium udgør en perfekt finish til de elegante strukturer i træ.

Aluminiummet er overfladebehandlet, hvilket resulterer i et særdeles ekskvisit og fint skinnende udseende i form af smukke detaljer. Som med så mange andre af DecoSlides skydedøre er modellen hyldet med en indstilling til den internationalt anerkendte tyske designpris iF Product Design Award.

Gulv- og loftskinner samt håndlister afsættes med et brand, der er kendt som branchens kraftigste aluminium; Aluminiummet er 100 % genanvendeligt.

Skydedørsopstillingen leveres med alt det, du skal anvende inkl. gulv- og loftskinner samt et velfungerende soft-luk system i bedste bonitet.

På grund af MODERN™’s eneberettigede måleanvisningssystem er det ekspedit, håndterligt og sikkert at montere skydedørene i den rigtige skabshøjde.

MODERN designet leveres i fem forskellige farver:

 • Hvid eg struktur
 • Sort eg struktur
 • Grå eg struktur
 • Lys eg struktur
 • Brændt eg struktur

 

Skydedøre på mål med Spejl

Skydedøre med spejlForhandleren er desværre gået konkurs

Skydelåger med indbygget spejl giver som antydet en følelse af et større rum med ekstra lys. Det er faktisk muligt at vælge en skydelågeopstilling, hvor det hele er spejle.

Alternativt kan du, hvis du foretrækker det, vælge at kombinere spejlskydelågerne med andre skydelåger efter mål, så du får opbygget den overflade, du foretrækker.

Spejlene er inddelt i fire elementer, der sammen tilbyder den samme, unikke højdetilpasning og sikkerhed mht. tilpasning, som er kendetegnende for resten af det her beskrevne sortiment af skydelåger.

Højdetilpasningen ledte til, at Spejldesignet blev tildelt den internationale produktdesignpris iF Product Design Award. At samle skydelåger med spejle, og placere dem i skinnesættet gør, at du får et resultat, hvor skydelågerne glider stabilt uden den store gnidningsmodstand.

Aluminiumsprofilerne er de samme, uanset om de fungerer som ramme samt gulv- og loftskinne og uanset om du investerer i skydelåger med spejlfront eller almindelig træfront.

Gulv- og loftskinner samt håndlister udmærker sig ved at være branchens kraftigste aluminium, og det er genbrug på helt op til 100 %, vi taler om her.

 

Skydedøre solgt efter specialmål

Forhandleren er desværre gået konkurs

Hvis ikke man kan bruge de mere eller mindre standardiserede mål de forskellige skydedørssystemer har, er det muligt at bestille efter egne opgivne mål.

Alt hvad du skal gøre, er at lave en grundig opmåling af dit skab og så bestille de mål som lågerne skal fremstilles i. Herefter udfylder du en formular med målene, som tilgår fabrikanten via chat, e-mail eller telefon.

Der er ingen fordyrende mellemled i kæden, skydedørene leveres uden en gros eller detailled fra en ”business to Busines producent (B2B)” til din adresse. Nemmere kan det næppe blive!

Skydedørene fremstilles nøjagtigt efter dine angivne mål, og de kan gå op til en loftshøjde på maksimalt 350 cm. De leveres som aluminiumsprofiler med 1-fyldningsfronter uden afbøjninger og / eller samlinger.

Skydedøre med specialmål sælges sammen med alle beslag og fabrikstilpassede baner til gulv og loft, positionsstop til skydedørene samt anslagsbørster til montering på håndlisterne; dette er dog valgfrit. Alle skydedøre kan fremstilles og leveres med soft-luk.

De anvendte materialer leveres af en underleverandør. Overfladerne kan være eksklusivt melamin, struktur og højglans, spejloverflader eller glasoverflader. Andre specielle ønsker med hensyn til overflader angives i kontaktformularen til producenten.

Skal sengerammen matche de nye skydedøre? Se vores guide til sengerammer og sengestel her

Her kan du se hvordan det foregår, hvis du skal bestille skydedøre efter specialmål

Typer af skydedøre

Grundlæggende kan man sige, at der, udover foldelågen, findes tre designs mht. skydedøre.

Den enkelte foldelåge er faktisk to stykker af træ eller metal sammenføjet ved kanter, der løber ned midt imellem to låger. Lågerne åbnes ved, at man folder dem sammen. Foldelåger leveres ofte i par, hvilket giver i alt fire separate stykker.

Overlappende låger er normalt lavet af to separate enheder, der glider foran eller bag den anden, afhængigt af hvilken af dem du bevæger. Overlappende låger kan være sammensat af tre eller fire stykker, så de dækker større skabsrum.

Den indbyggede dør (lommedøren) er en genial lille opfindelse. Der er her tale om en dør, der glider ind i en væg, når den ikke er i brug.

Skydedøre med spejl skaber, hvis spejlet vender udad, en oplevelse af, at værelset er næsten dobbelt så stort. Dette gør det muligt at prøve tøj, og der er generelt set tale om et mere smart koncept end set i forbindelse med traditionelle skabsdøre.

Et spejl i fuld kropsstørrelse, giver dig mulighed for at forberede dig selv om morgenen, uden at du skal stå i et alt for dampende og fugtigt badeværelse. Dette er en særlig god fordel for soveværelser med mindre tilstødende badeværelser.

Glidende lågers fordele

At have en glidende skabsdør er gavnlig på mange måder. Skydedøre giver skønhed og værdi til dit hjem.

Spejldøre i soveværelset giver dig en følelse af mere plads. Mens konventionelle døre kommer i mange forskellige stilarter og finish, kan en glas eller spejldør være dyrt eller svær at finde.

Skydedøre er særligt velegnede til skabe, der er opstillet vandret, fordi de giver adgang til mere af skabets indhold. Hvis dørene er lavet af klart glas, kan du se hele indholdet uden at åbne døren selv!

Skydelåger efter mål

Skydelåger efter specialmål leveret af DecoSlide A/S fremstilles nøjagtigt efter de mål, du ønsker dig, og de kan gå op til en loftshøjde på 350 cm. Den enkelte skydelåge i et samlet system er op til 255 cm. i bredden.

Fleksibiliteten er sat i højsædet, når skydelågerne kan fremstilles, så de helt og holdent passer lige, som du vil have det.

Skydelåger i specialmål leveres med ubrudte énfyldningsfronter, og det indebærer, at der ikke er brydninger eller samlinger forrest i skabet. Skydelågerne sælges med alle beslag og fabriksskårede skinner til gulv og loft samt stop. Hertil kommer, at lågerne fremstilles og sælges med soft-luk.

Konceptet hviler på at du akkurat kan beskrive de mål som lågerne skal leveres i. Du udfylder en formular med målene som tilgår producenten via, chat, e-mail eller telefon.

Er det også ved at være på tide at skifte dobbeltsengen ud? Find din nye dobbeltseng her

Hardware og installation af skydedøre

I de fleste tilfælde er det lettere at installere en skydelåge, end man tror. Dette gælder især, hvis du udskifter en gammel skydedør med en ny.

De, der udskifter en traditionel skabsdør med en glidende skabslåge, bør først overveje et foldedesign, da det er den nemmeste at udskifte. Skydelågens hardware kan installeres, og døren er herefter på plads som et ”gør det selv projekt”.

Som med enhver anden dør, vil dens holdbarhed og ydeevne variere fra mærke til mærke, ligesom prisen vil det.

Er pris og tilbud noget du kigger efter? Så kan du overveje at købe din næste seng på tilbud. Du kan finde en masse gode senge tilbud her. Der er senge tilbud fra 10 forskellige forhandlere. Du kan både finde kontinentalseng tilbud, elevationsseng tilbud og boxmadras tilbud.

Udskiftning af traditionelle døre foregår også nemt, hvis det handler om installation af lommedøre. En lommedør er reelt set pladsbesparende, da den bogstaveligt ingen gulvplads optager, når den er åben. Installationen og hardware er imidlertid vanskeligere at håndtere. Her er det bedst, at lade fagmanden komme til.

Hvis du tænker på at udskifte en overlappende dør, kan den let sættes ind. Da skydedøre har forbedret sig så meget, er det dog klogt, når du lægger en overlappende dør ind at købe ny hardware. Det er billigt, og det vil forbedre dørens funktionalitet betydeligt.

Indkapsling

Princippet bag ethvert skab kan sammenfattes med ordet indkapsling. Skabsdøre sikrer, at opbevaringsbokse, fodtøj og tøj, der hænger på bøjle, alt sammen er noget, der holdes ude af syne.

Skabsdøre i traditionelt tilsnit har det med at stå ”pivåbne”, fordi man glemmer at lukke dem. Ikke at skydelågen sikrer en mod forglemmelse, men den vil, selv når man glemmer at lukke, udmærke sig ved, at den ikke stikker ud i rummet. Den optager med andre ord ikke plads, og det er ikke en dør, man hele tiden støder ind i.

Et fremragende koncept

Skydelåger er med andre ord fremragende skabsdøre, fordi de ikke optager funktionelt rum. De glider simpelthen frem og tilbage parallelt med væggen eller skabets bagerste ende. Foldedøre fungerer også godt i skabe. Her er det er fornuftigt at overveje en skabsdør med et indvendigt spejl, så du kan prøve tøj nøjagtigt der, hvor du tager det ud af skabet.

Det brugerdefinerede skabs udseende fordrer, at du sørger for, at det falder sammen med dit hjems indretning.

Brugerdefinerede jalousidøre sikrer på sin side, at luften cirkulerer i dit skab og holder tøjet frisk. Det kunne være en god ide at sætte dine skabsdøre op med draperet stof.