Guide:
Justerbare skydelåger efter mål

Det er imidlertid et faktum, at moderne skydelåger er flere hestehoveder foran tidligere skydedøre. Og nu kan du oven i købet få dine skydelåger efter mål, uden at det koster en formue. Dagens skydelåger er skabt med holdbarhed og effektivitet for øje.

Skydelåger fås i et væld af mål, farver og varianter, og de kan tilpasses lige præcis din smag og indretning. Interiøret leveres med flere forskellige sæt døre. Sættene leveres med to låger, tre låger og fire låger. Sættene leveres i forskellige indretninger og med forskelligt tilbehør.

Er du din egen indendørsarkitekt eller har du brug for skydelåger på specialmål, så kan du ovenikøbet selv tegne dit projekt som du vil have det.

I serien med justerbare skydelåger får du følgende valgmuligheder:

Skydelåger der binder, er ingen hinder

Vi husker Kim Larsens hverdagspoesi til den nervøse husmor, der er bange for regninger fra altmuligmændene i ”Midt om natten”.

Producenten af den moderne skydelåge leveres naturligvis sin vare med en garanti for låger, der ikke binder. De, der ønsker at få soveværelset til at tage sig bedre ud, burde se på, hvilke skydedøre, der findes på markedet.

Der findes mange tilgængelige modeller karakteriseret ved ændringer i design, og det har forøget skydelågernes ønskværdighed.

Her er den stilfulde og funktionelle indretning, hvor åbning af skabe i alle dimensioner sikres ved hjælp af skydelåger efter specialmål eller justerbare skydelåger.

Mulighederne er legio, hvis du står foran at skulle indrette et hjem indendørs, så skabene glider naturligt ind i den på en gang moderne og diskrete fremtoning.

Justerbare skydelåger og skydelåger efter specialmål

Skydelågers popularitet er mere udtalt end tidligere. Denne trend i soveværelsets indre arkitektur har vundet sin popularitet i nyere tid pga. konceptets effektivitet. Både kommercielle og private designere forsøger at få det mest mulige ud af skydelåger ved at bruge forskellige materialer udformninger og farver.

Alt dette vidner om, at tendensen med skydelåger vil få flere fans i de kommende år.

Bevares skydelågen har altid været der, men en chik produktudvikling er søsat, fordi der er designere, der hele tiden prøver at finde friske og mere imponerende måder, der sikrer at dette interiørelement kan folde sig ud.

Er skydedørene ikke det eneste der trænger til at blive skiftet ud i soveværelset? Tag et kig på vores springmadras test

Markedet for skydelåger

For helt at forstå, hvordan en enkel tendens indenfor skydelåger kan udvikle sig, skal du se på forskellige mekanismer, størrelser, materialer og former, som den moderne skydelåger af  i dag byder på. Det har ikke altid været sådan.

Det er ikke så lang tid siden at designere og deres kunder måtte lede med lys og lygte efter den rigtige brugerdefinerede skydelåge og dens mekanisme. Heldigvis forstod industrien, at populariteten af ​​tilpassede skydelåger kun kunne gå en vej. Markedet kunne kun vækste.

Det synlige resultat i dag er, at vi nu kan nyde alle mulige materialer anvendt i fremstillingen af skydelåger.

Konceptet er blevet alment. I dag er skydelåger begyndt at dukke op i private hjem og lejligheder, i butikker og andre steder i hverdagen. Førhen kunne man mestendels kun træffe på dem i helse- og kontorcentre.

Er der plads nok?

Ja det ved, den der må leve med et trangt soveværelse. Uanset mange kvadratmeter vi har til rådighed, er plads det evige problem.

Du finder hurtigt ud af, at det handler om at udnytte pladsen optimalt.

Skydelåger giver dig mere plads og mere lys i dit hjem. Og ikke nok med det, åbnes der op for nye muligheder, når det kommer til indretningen og udnyttelsen af kroge, der hidtil har stået uudnyttet hen.

Når du sætter skydelåger foran et garderobeskab, handler det ikke bare om plads. En stor døråbning tilbyder på samme tid et fortrinligt og hurtigt overblik over skabets indhold.

Skal sengerammen matche de nye skydedøre? Se vores guide til sengerammer og sengestel her

Skydelåger efter mål

I det moderne soveværelse har den kræsne forbruger for længst indset, at mulighederne for at indrette sig er legio.

Der findes skydelåger i forskellige størrelser og forskellige typer, og de er praktiske for “gør det selv” folket.

Mere plads

Skydelåger udmærker sig ved, at de ikke fylder så meget som en almindelig låge, der skal åbnes og lukkes indad og udad i dit soveværelse.

Den slags er nok så væsentligt for den, der må nøjes med et lille soveværelse.

Finish

Jo det er Ganske vist. Skydelåger både smarte og moderne. Så når de er gået hen og blevet så populære, skyldes det ikke alene, at de er praktiske.

De giver et helt andet finish, og de tager sig dekorative ud. Ingen tvivl om, at det er til din fordel, hvis du beslutter dig for at anvende skydelåger i sit hjem.

Det er også vigtigt når du indretter dit soveværelse, at du sikrer dig at det er mørkt, når du skal sove. Derved kan din krop slappe helt af, og få den nødvendige hvile.

Står der eksempelvis en lygtepæl ude foran dit vindue, så vil et mørklægningsgardin været et must for dig, så du kan skærme af for forstyrende lys udefra. Er dine vinduer ikke standardmål, så kan du heldigvis også få mørklægningsgardiner efter mål.

Med mørklægningsgardiner efter mål eller i standardmål, kan du sørge for at dit soveværelse får præcis den belysning du ønsker, og dermed give din krop de bedste betingelser for at få den optimale søvn.

 

Klik her for at se skydelåger efter mål i butikken 

 

Mange forskellige skydelåger på mål

Det kan imidlertid godt betale sig at bruge tid på at danne sig et overblik over udbuddet af skydelåger på mål.

Du vil hurtigt opdage, at der er et væld af muligheder, når du skal investere i et skab med skydelåger. Ingen tvivl om at det kan virke ganske overvældende. Men er du omhyggelig og tager den tid, der skal til, er det belønning i sig selv at tage den med ro og finde det helt rigtige.

Skydelåger leveres i hvid højglans, hvid ask, sort højglans, spejl, sort struktur, hvid struktur og glat sort.

Denne type er produceret med en robust aluminiumsramme og med top og bundhjul. Foroven i døren er der fire hjul, der kører i en skinne fremstillet i aluminium. Størstedelen af lågens vægt hviler på gulvskinnen.

Sortimentet af skydelåger efter mål

Skydelågerne leveres på mål, hvor du har følgende dimensioner til rådighed.

Lågerne sælges i sæt på 2, 3 & 4 med forskellige totale bredder:

 • 100 til 130 cm
 • 131 til 155 cm
 • 156 til 195 cm
 • 196 til 249 cm
 • 250 til 305 cm
 • 144 til 192 cm
 • 193 til 231 cm
 • 232 til 291 cm
 • 292 til 372 cm
 • 373 til 456 cm
 • 200 til 255 cm
 • 256 til 307 cm
 • 308 til 387 cm
 • 388 til 495 cm
 • 496 til 607 cm

Det er en god ide at forhøre sig hos leverandøren eller forhandleren, når der er så store forskelle i vægt og køreegenskaber ved de forskellige skydelåger.

Når man skal betjene sig af skydedøre i mange år, og der er en betydelig forskel i funktion, pris og kvalitet kan det ikke nytte noget, at man kaster sig ud i noget forhastet.

 

Klik her for at se skydelåger efter mål i butikken 

 

Er det også ved at være på tide at skifte dobbeltsengen ud? Find din nye dobbeltseng her

Hardware og installation af skydelåger

I de fleste tilfælde er det lettere at installere en skydelåge, end man tror. Dette gælder især, hvis du udskifter en gammel skydedør med en ny.

De, der udskifter en traditionel skabsdør med en glidende skabslåge, bør først overveje et foldedesign, da det er den nemmeste at udskifte.

Skydelågens hardware kan installeres, og døren er herefter på plads som et ”gør det selv projekt”.

Som med enhver anden dør, vil dens holdbarhed og ydeevne variere fra mærke til mærke, ligesom prisen vil det.

Er pris og tilbud noget du kigger efter? Så kan du overveje at købe din næste seng på tilbud. Du kan finde en masse gode senge tilbud her. Der er senge tilbud fra 10 forskellige forhandlere. Du kan både finde kontinentalseng tilbud, elevationsseng tilbud og boxmadras tilbud.

Udskiftning af traditionelle døre foregår også nemt, hvis det handler om installation af lommedøre. En lommedør er reelt set pladsbesparende, da den bogstaveligt ingen gulvplads optager, når den er åben. Installationen og hardware er imidlertid vanskeligere at håndtere. Her er det bedst, at lade fagmanden komme til.

Hvis du tænker på at udskifte en overlappende dør, kan den let sættes ind. Da skydedøre har forbedret sig så meget, er det dog klogt, når du lægger en overlappende dør ind at købe ny hardware. Det er billigt, og det vil forbedre dørens funktionalitet betydeligt.

Indkapsling

Princippet bag ethvert skab kan sammenfattes med ordet indkapsling. Skabsdøre sikrer, at opbevaringsbokse, fodtøj og tøj, der hænger på bøjle, alt sammen er noget, der holdes ude af syne.

Skabsdøre i traditionelt tilsnit har det med at stå ”pivåbne”, fordi man glemmer at lukke dem. Ikke at skydelågen sikrer en mod forglemmelse, men den vil, selv når man glemmer at lukke, udmærke sig ved, at den ikke stikker ud i rummet. Den optager med andre ord ikke plads, og det er ikke en dør, man hele tiden støder ind i.

Et fremragende koncept

Skydelåger er med andre ord fremragende skabsdøre, fordi de ikke optager funktionelt rum. De glider simpelthen frem og tilbage parallelt med væggen eller skabets bagerste ende.

Foldedøre fungerer også godt i skabe. Her er det er fornuftigt at overveje en skabsdør med et indvendigt spejl, så du kan prøve tøj nøjagtigt der, hvor du tager det ud af skabet.

Det brugerdefinerede skabs udseende fordrer, at du sørger for, at det falder sammen med dit hjems indretning.

Brugerdefinerede jalousidøre sikrer på sin side, at luften cirkulerer i dit skab og holder tøjet frisk. Det kunne være en god ide at sætte dine skabsdøre op med draperet stof.

Typer af skydelåger

Grundlæggende kan man sige, at der, udover foldelågen, findes tre designs mht. skydedøre.

Den enkelte foldelåge er faktisk to stykker af træ eller metal sammenføjet ved kanter, der løber ned midt imellem to låger. Lågerne åbnes ved, at man folder dem sammen.

Foldelåger leveres ofte i par, hvilket giver i alt fire separate stykker.

Overlappende låger er normalt lavet af to separate enheder, der glider foran eller bag den anden, afhængigt af hvilken af dem du bevæger.

Overlappende låger kan være sammensat af tre eller fire stykker, så de dækker større skabsrum.

Den indbyggede dør (lommedøren) er en genial lille opfindelse. Der er her tale om en dør, der glider ind i en væg, når den ikke er i brug.

Skydedøre med spejl skaber, hvis spejlet vender udad, en oplevelse af, at værelset er næsten dobbelt så stort. Dette gør det muligt at prøve tøj, og der er generelt set tale om et mere smart koncept end set i forbindelse med traditionelle skabsdøre.

Et spejl i fuld kropsstørrelse, giver dig mulighed for at forberede dig selv om morgenen, uden at du skal stå i et alt for dampende og fugtigt badeværelse. Dette er en særlig god fordel for soveværelser med mindre tilstødende badeværelser.

Glidende lågers fordele

At have en glidende skabsdør er gavnlig på mange måder. Skydedøre giver skønhed og værdi til dit hjem.

Spejldøre i soveværelset giver dig en følelse af mere plads. Mens konventionelle døre kommer i mange forskellige stilarter og finish, kan en glas eller spejldør være dyrt eller svær at finde.

Skydedøre er særligt velegnede til skabe, der er opstillet vandret, fordi de giver adgang til mere af skabets indhold. Hvis dørene er lavet af klart glas, kan du se hele indholdet uden at åbne døren selv!

FAQ

Hvilke skydelåger efter mål kan man få?
Du kan få mange forskellige typer af skydelåger, også sommetider kendt som ladeporte, og mange sælger dem også efter mål, så de passer bedst muligt ind i dit hjem. Du kan finde skydelåger efter mål på nettet eller ved dit lokale bolig- eller byggemarked.
Hvad koster skydelåger efter mål?
Skydelåger efter mål kan variere i pris alt efter størrelse og materiale. Store skydedøre af massivt træ vil koste mere end nogle af laminat, og en hel dør i fuld størrelse vil koste mere end skydelåger til en kommode. Skydelåger efter mål koster gerne nogle tusinde kroner.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme