Test-oversigt:
Her er de bedste sovemasker ifølge eksperter og forbrugere

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

9 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Senge testeren er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.
ANNONCER Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Søvnmangel er et stort problem i vores samfund, der desværre kun bliver værre og værre. Manglende søvn kan medføre forskellige sundhedsproblemer, der bl.a. inkluderer fedme og hjertesygdomme. Derudover øger søvnmangel også risikoen for generelt at blive syg.

En god nats søvn er afgørende for dit helbred, velvære, for hukommelsen, indlæringsevnen og den generelle hjernesundhed, hvorfor en sovemaske kan være en god investering.

Baseret på eksperter og tidligere køberes erfaringer har vi fundet de bedste sovemasker på markedet. Dertil har vi også inkluderet en købsguide, der hjælper dig med at vælge det rigtige produkt. Du kan læse mere om vores bedste valg nedenfor.

Hvad skal man overveje, når man køber en sovemaske?

 • Materiale
  Nogle materialer er mere behagelige end andre, og nogle materialer blokerer lyset bedre. Silke er et godt materiale, fordi det er let og behageligt rundt om øjnene. Bomuld er ligeledes godt, fordi det også er blødt og fordi det ikke får dig til at svede. Sovemasker af polyester er billigere, men kan for nogen være varme at have på, mens satin er en blanding af bomuld og silke, der er let og åndbart. Et godt tip er også at overveje materialernes forskellige funktioner.
  Mørklægningsmaterialer blokerer lyset, men det reducerer ikke støj. Hvis du leder efter et materiale, der kan begge dele, kan du overveje memory-skum, der både tilpasser sig dit ansigt og blokerer lyset, samtidig med at det også dæmper lyden en smule. Endelig vil vi råde dig til at tænke på, hvor let materialet er at rengøre. Hvis du bruger din sovemaske på et fly eller på et hotelværelse, skal det gerne være nemt at tørre af eller kunne smides i vaskemaskinen. Uanset hvilket materiale, du vælger, skal du sørge for, at det er behageligt nok til at have på i længere perioder, og at det ikke irriterer huden.
 • Form og pasform
  Nogle masker er designet til at sidde tæt om øjnene, og nogen er formet som en traditionel øjenmaske med stropper, der går over hovedet, mens andre er designet til at blokere lyset fra alle vinkler. Har du eksempelvis tendens til at bevæge dig i søvne, er det mere sandsynligt, at en maske, der sidder tæt om øjnene, sidder som den skal igennem hele natten.
 • Yderligere funktioner
  Nogle masker leveres med indbyggede ørepropper, hvilket kan være nyttigt, hvis du bor i et støjende miljø. Andre har stropper, der kan justeres, så de passer til forskellige hovedstørrelser, så du altid kan finde en behagelig pasform. Andre er fremstillet af åndbare materialer, som kan forhindre overophedning om natten. Hvis du har tendens til at få hovedpine af at bruge en maske, kan du med fordel kigge efter en med anti-trykpunktsdesign. 
 • Pris
  Dyrere sovemasker koster omkring 500 kr., inkluderer ofte indbyggede ørepropper, er normalt produceret af silke eller satin og giver fuldstændig mørke. De billigere alternativer fås til omkring 100 kr. og er typisk fremstillet af polyester. Et godt tip er at overveje, hvad dine specifikke behov er, så du ikke bruger penge på funktioner, du ikke behøver. 

arrow-more

Sådan vurderer og udvælger vi produkterne på Senge-testeren

I denne artikel analyserer og sammenligner vi en række anerkendte og populære senge og senge forhandlere. Vi har partnerskaber med de fleste af landets store senge forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af senge til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle, subjektive vurdering af de bedste senge.

Vi vurderer sengene på parametre som:

  1
 • Kundeanmeldelser fx Trustpilot score
 • 2
 • Sengens egenskaber og specifikationer
 • 3
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
 • 4
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker
 • 5
 • Eventuelle officielle tests af senge

Alt dette målt op imod pris og kvalitet. Det vigtigt at nævne, at rækkefølgen i artiklen ikke repræsenterer en rangering af produkterne, men en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Redaktionens anbefalinger

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Bedste samlede valg

Sleep Better - Comfort plus sovemaske - ergonomisk designet sovemaske med 100 % mørklægning

Comfort Plus sovemasken er oplagt til alle, der er på udkig efter en blød og behagelig sovemaske med god åndbarhed. Masken er produceret af kvalitetsmaterialer, hvilket sikrer dig en god nats søvn uden bekymringer for, om masken glider af eller føles for stram.

Sleep Better
Bedste samlede valg

Dagens bedste priser og tilbud på Sleep Better:

 • 100% mørklægning
 • Blød, komfortabel og åndbar
 • Ergonomisk design uden tryk på øjenlågene

Anmeldelse og analyse af Sleep Better - Comfort plus sovemaske

Sovemasken har 100 % mørklægning, hvilket betyder, at lys ikke kan trænge igennem den. Den har øjenkopper af memory-skum, der hjælper med at give en behagelig søvnoplevelse. Øjenkopperne tilpasser sig ansigtets form og sikrer, at der ikke er noget pres på øjenlågene. Derudover sørger næsepude-designet for, at masken holdes på plads, selv under søvnapnø-episoder eller urolige nætter. Sovemasken kan bruges til flere forskellige formål, som f.eks. at sikre bedre nattesøvn eller til at tage en lur på en flyrejse. Indersiden af masken er fremstillet af bomuldssatin, så den selv i længere perioder forbliver behagelig at have på.

Redaktionens vurdering

Sleep better – Comfort plus sovemasken er let at tage af og på, og den forbliver, hvor den skal, takket være den elastiske strop. Den eneste ulempe er, at den skal håndvaskes, men vi anbefaler vi den stadig grundet dens komfort, kvalitet og mørklægningsevne.

Fordele og ulemper ved Sleep Better

Fordele

 • Unikt næsepude-design
 • Let at justere til forskellige hovedstørrelser
 • Kan bruges til middagsluren, flyveturen og til meditation
 • Let at tage på og af med sin elastiske rem

Ulemper

 • Håndvask anbefales
Bedste luksuriøse følelse

Silke sovemaske - Sort - 100% silke - elegant designet sovemaske af mulberry silke

Den største fordel ved sovemasken her er, at den er lavet af 100% Mulberry silke, som gør den til et kvalitetsprodukt, der sikrer en god nattesøvn. Produktet er velegnet til dem, der prioriterer eksklusive materialer.

Silke sovemaske - Sort - 100% silke
Bedste luksuriøse følelse

Dagens bedste priser og tilbud på Silke sovemaske - Sort - 100% silke:

 • Lavet af Mulberry silke
 • Lysreducerende effekt på 98%
 • Oeko-tex certificeret

Anmeldelse og analyse af Silk sovemaske - Sort - 100% silke

Sovemasken har en lysreducerende effekt på 98%, hvilket hjælper dig med at få bedre søvn, selv i lyse rum. Derudover er den Oeko-tex-certificeret, hvilket betyder, at den er testet for skadelige stoffer og opfylder høje sikkerhedsstandarder. Modellen leveres med 99 nætters udvidet returret, der garanterer, at du kan få pengene tilbage, hvis ikke du er tilfreds med produktet. Sovemasken er på trods af både Oeko-tex-certificeringen og dens høje kvalitet i lavprisklassen, hvilket gør den tilgængelig for alle.

Redaktionens vurdering

Silke-sovemasken fås i 4 forskellige farver og er behagelig at have på. Den største ulempe ved er, at den ikke kan maskinvaskes, hvilket for nogen er ubelejligt. Desuden reducerer de lysere farver mørklægningsevnen, så de er måske ikke ideelle for alle. På trods af ulemperne vurderer vi, at det stadig er en god sovemaske til prisen.

Fordele og ulemper ved Silke sovemaske - Sort - 100% silke

Fordele

 • Understøtter en sund hud
 • Elegant design
 • Fås i 4 forskellige farver
 • 99 nætters udvidet returret

Ulemper

 • Kan ikke vaskes i maskine
 • Lysere farver reducerer mørklægningen
Bedste sovemaske sæt

Den største fordel ved Sleep Better Bundle #2 er, at der medfølger formbare ørepropper, som kan bruges selvom man sover på siden. Det er eksempelvis nyttigt for folk, der bor i lejlighed og har støjende naboer. På den måde kan du sove uden forstyrrelser.

Sleep Better Bundle #2 (Sovemaske + formbare ørepropper)
Bedste sovemaske sæt

Dagens bedste priser og tilbud på Sleep Better Bundle #2 (Sovemaske + formbare ørepropper) :

 • Giver total mørke
 • Bredt design med rem
 • Formbare ørepropper, der er gode til at sove

Anmeldelse og analyse af Sleep Better Bundle #2

Sovemasken blokerer alt lys og er eksempelvis brugbar for dem, der sover i værelser med meget lysindfald. Dertil gør det brede stropdesign den behagelig og forhindrer samtidig, at sovemasken glider af i løbet af natten. Maskens bløde stof er desuden skånsomt mod huden, og så kan den effektivt dæmpe lyde på op til 29 dB, hvilket giver dig ro til at sove, men mulighed for at høre vækkeuret. Sættet indeholder en pakke med seks stk. (3 par) formbare ørepropper.

Redaktionens vurdering

Sleep Better Bundle #2 er et brugbart sæt med en sovemaske og formbare ørepropper. Masken passer til alle hovedstørrelser, og ørepropperne er både behagelige og effektive til at blokere støj. Den eneste ulempe er, at det kun fås i én farve, men det er stadig et godt sovemaske-sæt, der er værd at overveje.

Fordele og ulemper ved Sleep Better Bundle #2 (Sovemaske + formbare ørepropper)

Fordele

 • Behagelig og åndbar
 • Blødt stof
 • Passer til alle hovedstørrelser
 • Dæmper lyde op til 29 dB

Ulemper

 • Fås kun i én farve
Bedste åndbare sovemaske

Super Sovemaske Sport - sovemaske med ekstra store øjenkopper

Super Sovemaske Sport er specialdesignet til at undgå tryk på øjnene. De ekstra store øjenkopper sikrer, at øjnene på behagelig vis er helt dækket, så du får mest muligt ud af din søvn.

Super Sovemaske Sport
Bedste åndbare sovemaske

Dagens bedste priser og tilbud på Super Sovemaske Sport :

 • Næsepudedesign der giver total mørke
 • Fremstillet af åndbart sportsstof
 • Ekstra store øjenkopper

Anmeldelse og analyse af Super Sleeping Mask Sport

Sovemasken er fremstillet af sportsstof, som gør det muligt for din hud at ånde og holde sig kølig, mens du sover. Derudover blokerer næsepudedesignet alt lys, så du ligger i total mørke. Masken har dertil en indbygget elastisk strop, der gør den justerbar, så den kan tilpasses enhver hovedstørrelse.

Redaktionens vurdering

Super Sovemaske Sport er behagelig at have på og tørrer hurtigt, hvilket gør den oplagt til atleter eller folk, der ofte rejser. Masken kan dog ikke maskinvaskes, hvilket betyder, at den skal rengøres manuelt, som for nogen kan være besværligt. På trods af det, vurderer vi, at modellen lever op til prisen som den bedste åndbare sovemaske. 

Fordele og ulemper ved Super Sovemaske Sport

Fordele

 • Den kan justeres, så den passer til enhver hovedstørrelse
 • Den tørrer hurtigt
 • Den er behagelig at have på

Ulemper

 • Kan ikke vaskes i maskine
Bedste kølende sovemaske

Sovemaske af silke - produceret af mulberry silke til følsomme øjne og hud

Mulberry silke er kendt for sin blød- og åndbarhed, hvorfor sovemasken er oplagt til dem, der prioriterer kvalitetsprodukter. 

Sovemaske af silke
Bedste kølende sovemaske

Dagens bedste priser og tilbud på Sovemaske af silke:

 • Produceret af klasse 6A mulberry silke
 • Hjælper mod rynker og akne
 • Kølende og beroligende effekt

Anmeldelse og analyse af Silk sleeping mask

Silke sovemasken blokerer fuldstændigt for alt lys, så du rolig kan sove igennem hele natten. Et af de vigtigste kendetegn ved modellen er dens kølende og beroligende effekt, som er en nyttig funktion, især hvis du har tendens til at få det varmt om natten. Silken hjælper med at regulere din temperatur og holder dig kølig. Derudover absorberer materialet intet af fugten fra din natcreme og under søvnen bliver snavs, olie og sved afvist af silke overfladen, så huden tilmed holdes ren. Silke er også åndbart, så følsom hud ikke irriteres, og den justerbare rem er nem at bruge.

Redaktionens vurdering

Silke sovemasken er et godt produkt, fordi den kan vaskes i maskine og er nem at rengøre og passe på. Den fås også i tre forskellige farver, så du kan vælge den, der passer bedst til din stil. Modellen er i den høje ende af prisskalaen, men det er forventeligt for et stof af den kvalitet.

Fordele og ulemper ved Sovemaske af silke

Fordele

 • Blokerer lyset
 • Justerbar rem
 • Fås i tre forskellige farver
 • Kan vaskes i maskine
 • Blød og holdbar

Ulemper

 • Højere prisklasse
Den mest komfortable sovemaske

3D Sovemaske - sovemaske med store øjenkopper for optimal mørklægning

Maskens store øjenkopper sikrer god pasform og optimal mørklægning, som er oplagt for dem, der vil nyde en dyb og uafbrudt søvn.

3D Sovemaske
Den mest komfortable sovemaske

Dagens bedste priser og tilbud på 3D Sovemaske:

 • Fremstillet af lycra og memory-skum
 • Store øjenkopper
 • 100 % mørklægning

Anmeldelse og analyse af 3D Sovemaske

Sovemasken er fremstillet af lycra, som er et spandexstof, der er kendt for sine elastiske egenskaber. Sovemasken er derfor behagelig at have på og nem at justere, så den passer til enhver hovedstørrelse. Desuden er lycra let og åndbart, hvilket hjælper med at holde dig kølig, mens du sover. Den er derudover også produceret af memory-skum, som giver ekstra komfort. Skummet gør, at sovemasken former sig efter din ansigtsform. Du kan derfor være sikker på, at sovemasken forbliver på plads, mens du sover, og at den ikke pludseligt glider af. Modellen egner sig godt til middagslure og rejser og er grundet dens pris tilgængelig for alle.

Redaktionens vurdering

3D sovemasken er fremstillet af blødt stof og har en elastisk strop, der holder masken på plads. Selvom sovemasken kun kan håndvaskes, mener vi, at produktet er en af de mest komfortable på markedet lige nu.

Fordele og ulemper ved 3D Sovemaske

Fordele

 • Perfekt til middagslur og rejser
 • Behagelig for din hud og dine øjne
 • Elastisk rem

Ulemper

 • Brug kun håndvask
Bedste mørklægnings-sovemaske

Luksus 3D Sovemaske Sort - sovemaske med en justerbar rem

Produktets største fordel er, at den har et ergonomisk design, som gør den behagelig at have på. Den er til dem, der vil have en sovemaske, der former sig efter deres ansigt og giver tredimensionel støtte.

Luksus 3D Sovemaske Sort
Bedste mørklægnings-sovemaske

Dagens bedste priser og tilbud på Luksus 3D Sovemaske Sort :

 • Ergonomisk design
 • Udstyret med en justerbar rem
 • Perfekt både til rejser og til privatbrug

Anmeldelse og analyse af Luksus 3D Sovemaske Sort

Den justerbare rem på sovemasken sikrer, at den kan tilpasses alle brugere. Sovemasken er velegnet til rejser, fordi den er let og fylder minimalt i bagagen. Memory-skummet i masken tilpasser sig dit ansigts form og sikrer en behagelig pasform, der tilmed hjælper med at holde masken på plads om natten. En af de bedste egenskaber ved modellen er, at du frit kan bevæge dine øjne.

Redaktionens vurdering

Sovemasken er let at anvende og passer til næsekonturen, hvilket gør den mere behagelig at have på. Sovemasken fås dog kun i sort, hvilket måske ikke passer til alle. På trods af det mener vi stadig, at det er den bedste mørklægnings-sovemaske.

Fordele og ulemper ved Luksus 3D Sovemaske Sort

Fordele

 • Fyldt med memory-skum
 • Frihed til at bevæge øjnene bag masken
 • Let at anvende

Ulemper

 • Fås i én farve
Bedste sovemaske til rejser

Super Sovemaske Rejse - 100% håndlavet

Sovemasken er håndlavet med 100% naturlige materialer, hvilket både gør den behagelig og effektiv til at blokere lyset, hvorfor den er nyttig til sikre god søvn mens du er på farten.

Super Sovemaske Rejse
Bedste sovemaske til rejser

Dagens bedste priser og tilbud på Super Sovemaske Rejse:

 • 100% håndlavet
 • Fire lag af forskellige materialer
 • Bunden af øjenmasken kan justeres

Anmeldelse og analyse af Super Sovemaske Rejse

Sovemasken bruger fire lag af forskellige materialer, herunder fleksibelt skum og modal stof. Det fleksible skum er designet til at forme sig efter ansigtet og give en god søvnoplevelse. Den er også let og åndbar, hvilket sikrer, at du forbliver afslappet hele natten. Den side, der berører huden, er lavet af blødt modal stof, som er skånsomt mod huden. Derudover kan masken justeres, så den ikke lægger pres på øjnene.

Redaktionens vurdering

Super Sovemaske Rejse er behagelig og med en rem, der ikke gnaver i huden. Den blokerer også lyset, så du kan få god, mens du er på farten. Den fås dog kun i én farve, så hvis du er på udkig efter noget mere stilfuldt, er modellen måske ikke den rette for dig. På trods af ulempen fortjener sovemasken stadig vores pris for at være den bedste sovemaske til rejser.

Fordele og ulemper ved Super Sovemaske Rejse

Fordele

 • Komfortabel rem
 • Blokerer lyset perfekt
 • Intet pres på øjnene
 • Let og åndbar

Ulemper

 • Kun i én farve
Bedste sovemaske med vægt

Sovemaske med vægt - til at reducere stress og angst

Den største fordel ved sovemasken her er, at den fordeler vægten jævnt over dine afslapningspunkter i ansigtet. Dem er derfor oplagt til alle, hvad enten man kæmper med søvnløshed eller bare vil have mere afslappet søvn.

Sovemaske med vægt
Bedste sovemaske med vægt

Dagens bedste priser og tilbud på Sovemaske med vægt :

 • Jævnt fordelt vægt
 • Designet til at lindre stress og angst
 • Trykker blidt på afslapningspunkterne i ansig

Anmeldelse og analyse af Sovemaske med vægt

Sovemasken er designet til at reducere stress og angst og samtidig skabe en behagelig og rolig energi omkring dig, så du hurtigere kan slappe af og få en dybere søvn. Produktet er også designet til individer, der har problemer med at sove på grund af stress eller søvnløshed. Spændinger lindres ved at trykke på specifikke punkter i ansigtet, som aktiverer frigivelsen af serotonin og melatonin, som afslapper dit nervesystem forbereder din krop på hvile. Det kan også hjælpe med at forbedre humøret, hvilket gør det til et godt valg, hvis man eksempelvis lider af depression. Sovemasken fås i fire forskellige farver, så du kan vælge den, der bedst passer din stil.

Redaktionens vurdering

Sovemasken er lavet af bløde og holdbare materialer, der gør den behagelig at have på, mens vægten hjælper afstresse og berolige. En ulempe er dog, at den skal vaskes i hånden, men overordnet set er det et godt produkt, vi vil anbefale.

Fordele og ulemper ved Sovemaske med vægt

Fordele

 • Bløde og holdbare materialer
 • Forbedrer søvn og humør
 • Fås i 4 forskellige farver

Ulemper

 • Skal håndvaskes

Hvad er en sovemaske?

Sovemasker hjælper dig med at sove bedre ved at blokere lys. Normalvis er de fremstillet af bløde materialer som silke eller bomuld og har typisk en justerbar rem, der sikrer en korrekt pasform. Nogle sovemasker har tilmed indbyggede ørepropper, der blokerer for støj, så du upåvirket kan sove hele natten. Uanset om du forsøger at komme dig over jetlag eller bare vil sove længere i weekenden, kan en sovemaske være behjælpelig.

Hvad er fordelene ved en sovemaske?

Udover at forbedre din søvnkvalitet kan sovemasker også bidrage til mere sund hud. Brugen af sovemaske kan:

 • Blokere lys og derved fremme søvn: Undersøgelser har vist, at blokering af lys kan hjælpe dig med at falde hurtigere i søvn og generelt sove bedre.
 • Lindre spændingshovedpine: Hvis du lider af spændingshovedpine, kan det at sove med en maske hjælpe med at lindre smerten ved at lægge pres på panden og tindingerne.
 • Reducere stress: En sovemaske kan hjælpe dig med at slappe af og samtidig sænke dit stressniveau.
 • Forøge den tid, hvori du er i “dyb søvn”: Ved at blokere for lys og fremme afslapning kan sovemasker hjælpe dig med at tilbringe mere tid i dyb søvn, som er den mest hvilende og regenererende fase af søvnen.

 

Hvis du leder efter måder at forbedre din søvn på, kan brugen af en sovemaske være en enkel og effektiv løsning.

Hvad er ulemperne ved at bruge en sovemaske?

En ulempe ved at bruge sovemasker er, at den kan få dine øjenvipper til at klistre sammen. Hvis masken ikke bliver rengjort regelmæssigt, kan den desuden blive en grobund for bakterier. Nogle synes også, at sovemasker kan være ubehagelige at have på i længere tid. Endelig er der som ved alle søvnmidler en lille risiko for, at du kan blive afhængig af at sove med maske.

Hvordan skal du bruge en sovemaske?

For at bruge en sovemaske skal du blot lægge den over dine øjne, inden du går i seng. Nogle masker har en justerbar rem, der går rundt om hovedet, mens andre er beregnet til at blive placeret direkte på huden. Mange mennesker oplever, at brugen af en sovemaske hjælper dem til at falde hurtigere i søvn.

Der er et par ting, du skal være opmærksom på, når du bruger en sovemaske. For det første skal du sørge for, at masken er behagelig. Den må hverken sidde for stramt eller for løst. For det andet er det en god idé at vælge en maske, der er fremstillet af naturlige materialer (som f.eks. bomuld), hvis du har følsom hud. Endelig skal du sørge for at rengøre din maske regelmæssigt for at undgå ophobning af bakterier.

Hvad er forskellen mellem en sovemaske til rejser og til hjemmet?

Der er flere forskelle mellem sovemasker beregnet til rejser og sovemasker beregnet til brug i hjemmet. Sovemasker til rejser er typisk mindre end masker til hjemmet, hvilket gør dem lettere at pakke og tage med. De er også ofte fremstillet af lettere og mere åndbare materialer, der bedre kan tåle varmere temperaturer og mere indelukkede forhold, som findes i flykabiner og hotelværelser. Sovemasker til hjemmet er derimod større, mere luksuriøse og designet til at give maksimal komfort mens du sover. De kan også være fremstillet af tungere materialer, der mere effektivt blokerer lys.

Hvilke typer materiale er sovemasker lavet af?

Den mest almindelige type sovemaske er produceret af et blødt og let materiale som f.eks. bomuld. Nogle masker er dog fremstillet af silke eller andre naturfibre, og kan endda være produceret af gel, skum m.m.

 • Sovemasker af bomuld: Sovemasker af bomuld er gode til at sørge for, at din hud holdes fugtig om natten, da de holder fugten inde og holder tør luft ude. Masker af andre materialer som gel eller gummi er også effektive til at fugte din hud, men de kan være mindre behagelige.
  En anden fordel ved sovemasker af bomuld er, at de er skånsomme mod huden. Det betyder, at de selv for folk med følsom hud er mindre tilbøjelige til at forårsage irritation eller andre problemer.
  Hvis du er på udkig efter en fugtgivende sovemaske, er bomuld et materiale, du bør overveje.
 • Gel-sovemasker: En gel sovemaske er ligeledes god til at fugte og fylde huden, og så kan de hjælpe med at reducere fine linjer og rynker. 
 • Sovemasker af silke: Silke sovemasker er både fugtabsorberende og allergivenlige, hvilket gør dem til et oplagt valg for personer med følsom hud. Silke irriterer heller ikke huden.
  Hvis du vil have en sovemaske af silke, anbefaler vi at gå efter en, der er produceret af 100% ren silke, fordi de er mest skånsomme og giver bedst mørklægning.
 • Sovemasker af neopren: Neopren er et blødt, behageligt og fleksibelt materiale, der tilpasser sig dit ansigt, hvorfor det er ideelt til en sovemaske. Neopren blokerer også effektivt for lys, så du får optimal søvn.
  Masker af neopren er også ofte lettere at rengøre end andre typer sovemasker. Det skyldes, at neopren er et syntetisk materiale, der modstår snavs og pletter.
  Læs også: Bedste hovedpude
 • Sovemasker med memory-skum: Sovemasker med memory-skum er også behagelige og tilpasser sig ligeledes din ansigtsform. De er også gode til at blokere for lys, så du trygt kan sove.
  Hvis du leder efter en sovemaske med memory-skum, er et godt tip at sikre sig, at skummet er af høj kvalitet.
  Se også: Bedste bambusdyner

Hvordan er sovemasker mod huden?

Sovemasker er ofte lavet af bløde og skånsomme materialer, der ikke irriterer huden. Mange masker har en justerbar rem eller et bånd, der hjælper med at holde masken på plads i løbet af natten. Nogle masker kan også være foret med et lag stof, der hjælper med at reducere friktion og ubehag på huden.

Skader en sovemaske elastik dit hår?

Der er ikke noget endegyldigt svar på spørgsmålet, da alles hår er forskelligt og reagerer forskelligt på produkter. Vi kan dog sige, at sovemasker med elastikker generelt set ikke skader dit hår. Hvis du oplever skader efter brug af en sovemaske, skyldes det sandsynligvis andre faktorer, såsom maskens materiale eller hvor stram, elastikken er.

Læs også: Bedste elevationsseng ifølge eksperterne

FAQ

Er en sovemaske god for dig?
Det korte svar er ja, sovemasker kan være gode for dig. De kan bl.a. bidrage til bedre søvn ved at berolige dig og samtidig blokere for lys. Derudover kan de også hjælpe med at fugte og pleje din hud, mens du sover.
Hvad er formålet med en sovemaske?
En sovemaske bruges typisk til at blokere for lys og derved fremme søvn. Sovemasker kan dog også bruges til andre formål, f.eks. til at forhindre tørre øjne og lindre hovedpine og smerter i bihulerne. Nogle mennesker bruger dem også som et middel til at slappe af og afstresse.
Der er ikke noget endegyldigt svar på netop det spørgsmål, da vi alle har forskellige behov og præferencer. Nogle af de faktorer, vi anbefaler, du bør overveje, omfatter materiale, design og pris.
Hvad hedder en sovemaske ellers?
En sovemaske kaldes også for en øjenmaske.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme