Vælg en side

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

Det er nok ikke for meget sagt, at de fleste forbinder en springmadras med noget, man har hørt før – det her lugter langt væk af noget far og mor ja bedsteforældrene og flere generationer tilbage også havde i deres dobbeltseng.

Det skal dog her retfærdigvis og tidligt siges, at der siden, farfar var ung, er sket en del på denne front. Hvert år byder på nye fremskridt indenfor den internationale madrasteknologi, og det efterlader naturligvis dig med et valg.

Skal du vælge en blød, medium, fast eller ekstra fast madras? Skal den være fremstillet i skum eller andre materialer? Skal den have kølende gel elementer i sig? Skal den kunne tilsluttes din smartphone – mulighederne er mange.

Men dybest set handler det om, det skal være en springmadras, en skummadras eller en hybrid.

Sådan fungere springmadrassen

Springmadrassens støttesystem består typisk af et sammenkædet system af stålfjedre. Fjedrenes spoler er normalt udformede med ståltråd i forskellige mål eller tykkelser opstillet rækkevis, så de kan støtte kroppen i løbet af en nats søvn.

Desto mindre en fjeders spole er desto fastere er den. Stålet, der anvendes i madrassens spoler, varierer typisk. Således har en en madras med 15 fjederspoler en blødere effekt end en madras med 12 spoler.

Vi har, i denne guide til de bedste springmadrasser, kigget nærmere på madrasser fra Bedrenætter, Sengetid, Sengefabrikken, Boboonline og Unoliving.

Hvad er Pocketfjedre?

Det innovative m.h.t. tidens springmadras er pocketfjedringen. Pocketfjedre for hver af madrasfjedrenes spoler er pakket ind ind i separate lommer af stof (fremfor at fjedrene er gensidigt forbundne).

På den måde kan fjedrene give igen mod en kropsvægt, de sikrer din krops bevægelsesfrihed og yder den en forbedret støtte.

Spolerne er anbragt i en polstret lomme og indkapslet med forskellige quiltede, polstre og stoflag.

Den gode velrenommerede springmadras kan stadig sælge billetter ved lugen, så lad os se på hvad markedet har at byde på.

Guide til valg af madras i forhold til vægt

 • Vejer du under 75 kg skal du vælge en madras med medium fasthed
 • Vejer du mellem 75 og 90-95 kg skal du vælge en madras med fast fasthed
 • Vejer du mere end 90-95 kg skal du vælge en madras med ekstra fast fasthed
*Dette er vejledende tal for valg af madrassens fasthed og skal ikke betegnes som en facitliste

Venus springmadras(Bedst til prisen)

Venus springmadras(Bedst til prisen)Dansk fremstillede Venus med syv komfortzoner og moderne pocketfjedre tilbyder i sin opgraderede version en endnu bedre komfort og støtte end før.

Opbygget af moderne pocketfjedre, hvis opdrift bearbejder din krop positivt, udsættes karakteristiske trykpunkter som nakke, skuldre og lænd for et forsvindende lille modtryk.

Madrassen er en hybrid polstret springmadras, hvor pocketfjedringen tager skyldigt hensyn til din liggeposition.

Springmadrassen Venus’ komfortlag af hybridskum omkring fjedrene indebærer, at madrassen opretholder en god temperatur året rundt. Hybridskum er den mest fjedrende og bestandige skum, der fremstilles i Danmark, og dette er din garanti for den bedst tænkelige støtte til din krop.

Madrassen opretholder sin form og spændstighed mange år.

Har du det med at fryse eller svede om natten, kan springmadrassen Venus afhjælpe dette.

Hybridskummet holder til stadighed din madras frisk og ren ved at ventilere godt omkring dig. På samme tid vedligeholder madrassen en god temperatur i sengen – året rundt.

Springmadrassen består af to madraskerner, der mødes i ét betræk. Dette garanterer, at madrassen har en længere levealder med en bedre komfort for sin bruger.

“Den bedste madras nogensinde”

Venus sengene, som selvfølgelig blandt andet består af Venusmadrassen, har vundet mange tests og kunderne er vilde med dem.

Venus springmadrassen har fået 4,5 stjerner ud af 5 af kunderne og Peter V. skriver bl.a; “Virkelig den bedste seng jeg nogensinde har haft, bedre nætter har et meget højt serviceniveau, vær ikke bange for at købe seng online, de ved hvordan man skal vejledes.”

Produktspecifikationer

 • Farver: Sort, beige, lysegrå eller antracit
 • Størrelser: 80×200 cm, 90×200 cm, 120×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm
 • Højde: 19 cm
 • Fjedre: Pocket
 • Fjedre/m2: 220
 • Komfortzoner: 7 Zoner
 • Bolster: Venus møbelstof
 • Polstring: 25 mm Hybridskum
 • Garanti: 25 års garanti på fjedrebrud

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Krone springmadras

Krone springmadras“Værd at overveje” siger de på testfabrikken.dk – og noget er der om snakken.

Valget mellem en almindelig boxmadras eller en springmadras fordrer, at du allerede har en sengeramme.

Det kan godt betale sig at købe en springmadras. For hvis du vælger denne madrastype, får du rig mulighed for at anvende en række af ekstra funktioner, som du ikke kan realisere med en klassisk boxmadras.

Hvis du mærker det som om, at din seng enten er for blød eller for hård, kan du med en springmadras få noget, der passer bedre til din krop.

Krone Springmadrassen er ”made in Denmark”, så den der med at købe dansk er i orden. Madrassen er opdelt i fem komfortzoner, og den udmærker sig ved at være vendbar.

Den leveres i medium, fast og i ekstra fast med pocketfjedre (250 pr m2). Disse dimensioner er det, der bestemmer, hvordan din krop og din madras arbejder bedst sammen. “Ekstra fast” med med multipocket (500 pr m2) er det bedste for folk i de tungere vægtklasser (koster ekstra som tilbehør).

Madrassen er fremstillet i det bedste sorte kvalitetsstof.

Produktspecifikationer

 • Størrelser: 80×200 cm, 90×200 cm, 120×200 cm, 140×200 cm, 90×210 cm
 • 5 komfortzoner
 • Medium & fast med pocketfjedre (250 pr m2)
 • Ekstra fast med multipocket (500 pr m2 – koster ekstra)
 • Sort kvalitets stof

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.


 

BN Latex springmadras

BN Latex springmadrasVi bruger en større del af vores liv i soveværelset – nærmere betegnet liggende i sengen. Netop derfor er det altafgørende, at vi gør vores ypperste for at etablere de absolut optimale betingelser for den gode nattesøvn og den komfortable soveoplevelse.

Det kræver i første omgang, at du investerer i en god seng – herunder en lækker, kvalitetsorienteret og tilpasset madras.

Markedet boomer med det ene gode tilbud på gode madrasser efter det andet, og det kan være vanskeligt at finde hoved og hale i, hvilken der er den bedst.

Vi giver dig her en anmeldelse af BN Latex springmadras, der opremser alle de vigtige punkter, du bør kende til, inden du beslutter dig for hvilken madras du vil købe.

Kvalitetsmaterialer i verdensklasse og optimal affjedring

Er du på jagt efter en madras, der yder din krop optimal komfort, afspejler kvalitet i verdensklasse, og som giver dig perfekt affjedring til hver en tid? I så fald er denne BN Latex-boxmadras et kvalificeret bud på den oplagte madrasløsning for netop dig.

Hvorfor? Det er der såmænd mange gode grunde til.

For det første er springmadrassen udformet med hele 300 pocketfjedre pr. m2, hvilket repræsenterer en ekstremt høj koncentration i forhold til lignende madrasser på markedet. Faktisk er det cirka 50-100 flere fjedre pr. m2 sammenlignet med almindelige springmadrasser, der typisk leverer 200-250 fjedre pr. m2.

Denne tydelige fjedre-opgradering er samtidig en klar opgradering af madrassens kvalitetsniveau og generelle levetid. Det er garanteret et solidt og langtidsholdbart produkt, som giver optimale senge- og komfortoplevelser i mange år – gang på gang.

Du opnår desuden høj grad af fleksibilitet, super affjedring og rigtig god tilpasning i forhold til din krops konturer. Dette skyldes blandt andet, at de moderne pocketfjedre bliver svejset enkeltvis i små, isolerede stofposer.

Denne opdeling af fjedrene gør, at den enkelte fjeder er langt mere fleksibel og elastisk, hvilket sikrer, at madrassen giver efter og giver optimal understøttelse af kroppens tyngdepunkter.

Niveauet for ergonomisk korrekthed højnes yderligere ved det kvalitetsorienterede bolster, som er produceret af antibakterielt og allergivenligt AEGIS. Det betyder, at din krop får sunde liggebetingelser og god ventilation, så det bliver en sand fornøjelse at sove eller slappe af i sengen.

Kort sagt: BN Latex-madrassen leverer perfekt komfort, ergonomisk korrekthed og høj grad af tilpasningsdygtighed uafhængig af kropsbygning.

Multi-zoneinddeling og komfortniveau af bedste skuffe

Foruden den gode affjedring udmærker denne BN Latex-boxmadras sig yderligere ved at være konstrueret med en multi-zoneinddeling.

Den er, ligesom Venus madrassen, designet med hele syv adskilte komfortzoner, der tager direkte højde for, hvilke kropsdele du har brug for optimeret understøttelse til.

Uanset om din skulder, din lænd eller dine hofter, kræver ekstra omsorg og støtte, kan denne madras give dig skræddersyet modstand og perfekt liggekomfort.

Om som om dette ikke var nok, er madrassen udstyret med et ekstra tykt komfortlag af latex på hele fire centimeter, som sikrer madrassen korrekt fasthed og understøttelse nøjagtigt efter din krops behov og udsatte områder.

Specifikationer

 • Højde: 22 cm, inkl. 4 cm Latex
 • Fjedre: Pocket
 • Antal fjedre: 300 pr. m2
 • Komfortzoner: 7 zoner
 • Bolster: Allergivenlig AEGIS Anti-bakteriel
 • Garanti: 25 års garanti på fjedrebrud
 • Størrelser: 80×200 cm, 90×200 cm, 120×200 cm, 140×200 cm, 160×200, cm, 180×200 cm, 90×210 cm

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Tromsø springmadras

Tromsø springmadrasDe fleste af os har et behov for at sove med stor komfort om natten. At føle sig veludhvilet hver morgen, er et stort plus, når vi står op til en ny arbejdsdag. Du har måske overvejet at opgradere din seng derhjemme, så den lever op til dine behov for en god nats søvn?

En ny springmadras kan være løsningen på problemerne.

Tromsø Springmadras, der fås i mange forskellige størrelser, er en danskproduceret model, der skaber unik støtte til kroppen ved brug.

Springmadrassens egenskaber kommer af, at modellen er udstyret med 261 intelligente fjedre. Springmadrassen er samtidig inddelt i hele fem komfortzoner, som former sig efter brugerens specifikke trykpunkter.

Produktet bliver med andre ord i stand til at indrette sig efter din ryg og kropsform. Der skabes derfor yderligere komfort, i takt med at produktet bliver anvendt. Det er ligeledes igennem modellens 25 mm polstring af latex, at der skabes en svævende fornemmelse, når man ligger i sin seng om natten.

Tromsø Springmadras leveres i flere farver. På den måde kan du få madrassen, der passer til stilen i dit soveværelse.

Produktspecifikationer

 • Størrelser: 80×200 cm, 90×200 cm, 120×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm, 90×210 cm, 180×210 cm
 • Højde: 20 cm (18 cm kerne)
 • Komfortzoner: 5
 • Polstring: 25 mm latex
 • Farver: Antracitgrå, grå og sand
 • Garanti: 10 års fabriksgaranti på fjederbrud
 • Velegnet til sengerammer, kontinentalsenge og elevationssenge
 • Slidstærkt møbelstof med kuvertsyning

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.


 

Norland Lux springmadras VB

Norland Lux springmadras VBEr du tvivl om, hvilken springmadras du skal vælge, og vil du gerne sikre dig et produkt, der performer solidt på de fleste rangeringsparametre?

Du behøver ikke lede længe. Denne Norland Lux springmadras VB kan meget vel være den ideelle madrasløsning for dig.

Kvalitetsorienteret polstermaterialer med perfekt ventilation og køling

Springmadrassen udmærker sig blandt andet ved at ved, at den afspejler et markedets højeste kvalitetsniveau inden for sin kategori. Det skyldes ikke mindst de slidstærke, modstandsdygtige og super lækre materialer, der gennemsyrer madrassen fra bund- til toplag.

Du kan eksempelvis nyde godt af det eksklusive polstermateriale, der er udviklet specifikt med øje for at levere de bedst tænkelige og ergonomisk korrekte betingelser for din krop i forbindelse med nattesøvnen.

Polstret er blandt andet udformet i smart og unikt cooltex-skum, hvilket giver en sublim kølingseffekt. På den måde bliver madrassen temperaturregulerende, så din krop ligger behageligt og har et sundt sovemiljø uafhængig af rummets og din krops temperatur.

Madrassen er således et rigtig godt bud, hvis du generelt døjer med at svede eller fryse i nattetimerne. Madrasfyldet giver nemlig gode ventilationsmuligheder, så sved og varme hurtigt transporteres væk, så du undgår overophedning.

5 zoners pocket/multipocket giver god affjedring og komfort

Det fleksible 5-zoners pocket- og multipocket design leverer affjedring i verdensklasse.

Pocket-systemet og de fem adskilte zoner betyder, at din krops forskellige og udsatte tyngdepunkter får optimal understøttelse og modstand. Madrassen tager imod din krop og former sig nøjagtig efter dine kropskonturer, så du opnår optimal komfort og tilpasset underlag.

Og så kan du desuden vælge mellem tre grader af fasthed efter præference – medium, fast, ekstra fast – samt farverne mørke- og lysegrå. Vælger du ekstra fast, så er det multipocket fjedre madrassen indeholder, med 504 stk. pr. m2.

Praktisk, funktionelt og vendbart design med antiskrid – og lang levetid

Foruden høj kvalitet og komfort præsterer springmadrassen også rigtig højt på den praktiske dimension og funktionsdygtigheden.

Madrassen er udformet i et funktionelt og vendbart design, der gør den nem og hurtigt at vende og rengøre. Det er med til at forlænge levetiden og giver dig enormt meget brugsværdi for pengene.

Derudover er madrassens overflade betrukket med antiskrid-lag, der sikrer, at madras og topmadras ligger stabilt og ikke rykker sig.

Specifikationer

 • Danskproduceret design
 • Antiskrid, så topmadras og madras ligger bedre fast
 • 5 komfortzoner
 • Unikt cooltex-skum
 • Super højt komfortniveau klasse
 • Temperaturregulering
 • Vendbar madras
 • 5-Zoners pocket/multipocket fjedre (Op til 504 stk. / m2)
 • Eksklusivt kvalitets stof i
 • Farver: mørkegrå eller lysegrå

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Athena Springmadras

Athena SpringmadrasMadrassen sælges med pocketfjedring, der yder sin bruger den maksimale støtte og komfort. Derudover er den beklædt med quiltet fibervat.

Din kropsvægt spiller altid med, når du skal vælge madras. Denne madras leveres i ’medium fasthed’, hvilket indebærer, at springmadrassen passer til en person med en vægt under 75 kg. Dimensionerne på springmadrassen er 90 x 200 cm.

Athena leveres i sort.

Ved køb af denne madras får du anseelige 250 pocketfjedre per kvadratmeter, og dette er din garanti for en smidig og god støtte fra madrassen.

Med et højt antal velfungerende komfortzoner – her fem komfortzoner – får du en springmadras, der yder en drastisk forbedring af din kropsstøtte. Det gælder på kroppens mest udsatte områder bl.a. nakke, skuldre og hoved.

Når disse områder modtager en så god støtte, forebygges beskadigelser og skavanker.

Madrassens polstring bestående af 25 mm polyetherskum vil ligeledes bedre din samlede søvnoplevelse.

Produktspecifikationer

 • Størrelser: 80×200 cm, 90×200 cm, 120×200 cm, 140×200 cm, 90×210 cm
 • Madrashårdhed: Medium eller fast
 • Fjedre: Pocketfjedre – 250 pr. m2
 • Zoner: 5 komfortzoner
 • Polstring: 25 mm polyetherskum
 • Betræk: Quiltet med fibervat
 • 15 års garanti på ramme- og fjederbrud
 • Farve: Sort

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Størrelser på springmadrasser

En springmadras er det sikre valg, når det kommer til stabilitet i dit liggeunderlag.

Når du er på udkig efter en god springmadras, så skal du naturligvis vælge dig én eller eventuelt to, der passer som fod i hose i størrelsen i forhold til den seng, du har valgt.

I dag kan du finde springmadrasser i et overraskende stort udvalg – det gælder også, når det kommer til størrelser.

Her kan du finde luksusudgaver af springmadrasser i følgende mange størrelser:

 •   80×200 cm
 •   90×200 cm
 • 120×200 cm
 • 140×200 cm
 • 160×200 cm
 • 180×200 cm
 •   80×210 cm
 •   90×210 cm
 • 120×210 cm
 • 140×210 cm
 • 160×210 cm
 • 180×210 cm

Læg især mærke til, at det er muligt at få springmadrasser i ekstra længde. Med en længde på 210 cm vil selv meget høje personer føle, at deres madras er lang nok til dem.

Eksempler på størrelser af springmadrasser

Ikke alle modeller af springmadrasser findes i alle de nævnte størrelser. Derfor er det ret væsentligt, at du tjekker, om den model, du har forelsket dig i, nu også kan leveres i netop den størrelse, du ønsker.

Venus springmadras, der har fået prisen ”Bedst til prisen”, har en højde på 19 cm, og den kan leveres i følgende størrelser:

 •   80×200 cm
 •   90×200 cm
 • 120×200 cm
 • 140×200 cm
 • 160×200 cm
 • 180×200 cm

Krone springmadras, der har fem komfortzoner, kan leveres i følgende mål:

 •   80×200 cm
 •   90×200 cm
 • 120×200 cm
 • 140×200 cm
 •   90×210 cm

Airpur Fresh springmadras, der har fem komfortzoner, måler 22 cm i højden. Den kan fås i disse mål:

 •   80×200 cm
 •   90×200 cm
 • 120×200 cm
 • 140×200 cm
 • 160×200 cm
 • 180×200 cm

Sengefabrikkens Springmadras, der er en vendbar madras med fem komfortzoner, har en totalhøjde på 21 cm. Den kan blive leveret i følgende størrelser:

 •   80×200 cm
 •   90×200 cm
 • 120×200 cm
 • 140×200 cm
 • 160×200 cm
 • 180×200 cm
 •   90×210 cm
 • 180×210 cm

Sleepzone springmadras, der er vendbar, leveres i denne ene størrelse:

 •   90×200 cm

Athena Springmadras, der har fem komfortzoner, leveres i disse forskellige størrelser:

 •   80×200 cm
 •   90×200 cm
 • 120×200 cm
 • 140×200 cm
 •   90×210 cm

Der er således gode muligheder for at finde en superlækker springmadras i den rette størrelse. Med disse mange forskellige mål skulle det nok være muligt at finde lige netop den, du bliver mest glad for.

Der findes selvfølgelig mange flere springmadrasser, end dem vi har valgt her, men nu har du fået et godt indblik i hvad der rører sig på markedet, samt hvad du skal kigge efter, når du skal vælge den rette madras.

Du kan også læse denne artikel fra Politiken, hvor de også kommer ind på hvad der er vigtigt, når du skal vælge madras.

Her kan du se en video fra Jysk med tips til at finde den rette springmadras