Vælg en side

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

Det er nok ikke for meget sagt, at de fleste forbinder en springmadras med noget, man har hørt før – det her lugter langt væk af noget far og mor ja bedsteforældrene og flere generationer tilbage også havde i deres dobbeltseng.

Det skal dog her retfærdigvis og tidligt siges, at der siden, farfar var ung, er sket en del på denne front. Hvert år byder på nye fremskridt indenfor den internationale madrasteknologi, og det efterlader naturligvis dig med et valg.

Skal du vælge en blød, medium, fast eller ekstra fast madras? Skal den være fremstillet i skum eller andre materialer? Skal den have kølende gel elementer i sig? Skal den kunne tilsluttes din smartphone – mulighederne er mange.

Men dybest set handler det om, det skal være en springmadras, en skummadras eller en hybrid.

Springmadrassens støttesystem består typisk af et sammenkædet system af stålfjedre. Fjedrenes spoler er normalt udformede med ståltråd i forskellige mål eller tykkelser opstillet rækkevis, så de kan støtte kroppen i løbet af en nats søvn.

Desto mindre en fjeders spole er desto fastere er den. Stålet, der anvendes i madrassens spoler, varierer typisk. Således har en en madras med 15 fjederspoler en blødere effekt end en madras med 12 spoler.

Guide til valg af madras i forhold til vægt

 • Vejer du under 75 kg skal du vælge en madras med medium fasthed
 • Vejer du mellem 75 og 90-95 kg skal du vælge en madras med fast fasthed
 • Vejer du mere end 90-95 kg skal du vælge en madras med ekstra fast fasthed
*Dette er vejledende tal for valg af madrassens fasthed og skal ikke betegnes som en facitliste

Hvad er Pocketfjedre?

Det innovative m.h.t. tidens springmadras er pocketfjedringen. Pocketfjedre for hver af madrasfjedrenes spoler er pakket ind ind i separate lommer af stof (fremfor at fjedrene er gensidigt forbundne). På den måde kan fjedrene give igen mod en kropsvægt, de sikrer din krops bevægelsesfrihed og yder den en forbedret støtte.

Spolerne er anbragt i en polstret lomme og indkapslet med forskellige quiltede, polstre og stoflag.

Den gode velrenommerede springmadras kan imidlertid stadig sælge billetter ved lugen, så lad os se på hvad markedet har at byde på.Vi har, i denne guide til de bedste springmadrasser, kigget nærmere på madrasser fra Bedrenætter, Sengetid, Sengefabrikken, Boboonline og Unoliving.

Venus springmadras(Bedst til prisen)

Venus springmadras(Bedst til prisen)Dansk fremstillede Venus med syv komfortzoner og moderne pocketfjedre tilbyder i sin opgraderede version en endnu bedre komfort og støtte end før.

Opbygget af moderne pocketfjedre, hvis opdrift bearbejder din krop positivt, udsættes karakteristiske trykpunkter som nakke, skuldre og lænd for et forsvindende lille modtryk.

Madrassen er en hybrid polstret springmadras, hvor pocketfjedringen tager skyldigt hensyn til din liggeposition.

Springmadrassen Venus’ komfortlag af hybridskum omkring fjedrene indebærer, at madrassen opretholder en god temperatur året rundt. Hybridskum er den mest fjedrende og bestandige skum, der fremstilles i Danmark, og dette er din garanti for den bedst tænkelige støtte til din krop.

Madrassen opretholder sin form og spændstighed mange år.

Har du det med at fryse eller svede om natten, kan springmadrassen Venus afhjælpe dette.

Hybridskummet holder til stadighed din madras frisk og ren ved at ventilere godt omkring dig. På samme tid vedligeholder madrassen en god temperatur i sengen – året rundt.

Springmadrassen består af to madraskerner, der mødes i ét betræk. Dette garanterer, at madrassen har en længere levealder med en bedre komfort for sin bruger.

Venus sengene, som selvfølgelig blandt andet består af Venusmadrassen, har vundet mange tests og kunderne er vilde med dem. Venus springmadrassen har fået 4,5 stjerner ud af 5 af kunderne og Peter V. skriver bl.a; “Virkelig den bedste seng jeg nogensinde har haft, bedre nætter har et meget højt serviceniveau, vær ikke bange for at købe seng online, de ved hvordan man skal vejledes.”

Produktspecifikationer

 • Farver: Sort, beige, lysegrå eller antracit
 • Størrelser: 80×200 cm, 90×200 cm, 120×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm
 • Højde: 19 cm
 • Fjedre: Pocket
 • Fjedre/m2: 220
 • Komfortzoner: 7 Zoner
 • Bolster: Venus møbelstof
 • Polstring: 25 mm Hybridskum
 • Garanti: 25 års garanti på fjedrebrud

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Krone springmadras

Krone springmadras“Værd at overveje” siger de på testfabrikken.dk – og noget er der om snakken.

Valget mellem en almindelig boxmadras eller en springmadras fordrer, at du allerede har en sengeramme.

Det kan godt betale sig at købe en springmadras. For hvis du vælger denne madrastype, får du rig mulighed for at anvende en række af ekstra funktioner, som du ikke kan realisere med en klassisk boxmadras. Hvis du mærker det som om, at din seng enten er for blød eller for hård, kan du med en springmadras få noget, der passer bedre til din krop.

Krone Springmadrassen er ”made in Denmark”, så den der med at købe dansk er i orden. Madrassen er opdelt i fem komfortzoner, og den udmærker sig ved at være vendbar.

Den leveres i “Medium fast” og i “fast” med pocketfjedre (250 pr m2). Disse dimensioner er det, der bestemmer, hvordan din krop og din madras arbejder bedst sammen. “Ekstra fast” med med multipocket (500 pr m2) er det bedste for folk i de tungere vægtklasser (koster ekstra som tilbehør).

Madrassen er fremstillet i det bedste sorte kvalitetsstof.

Produktspecifikationer

 • Størrelser: 80×200 cm, 90×200 cm, 120×200 cm, 140×200 cm, 90×210 cm
 • 5 komfortzoner
 • Medium & fast med pocketfjedre (250 pr m2)
 • Ekstra fast med multipocket (500 pr m2 – koster ekstra)
 • Sort kvalitets stof

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Airpur Fresh springmadras

Airpur Fresh springmadrasHer er der tale om en original og kreativ trykaflastende madras, hvor den optimale åndbarhed og støtte er sat i højsædet.

Materialet, der anvendes, hedder Freshgel. Freshgel er et trykaflastende skum med lighedspunkter til Visco skum, der også er den skumtype, der anvendes af Tempur. Dog skal man her bemærke at Freshgel repræsenterer en ændring, fordi Freshgel, som navnet lader skinne igennem, er en gel med blå perler indeni skummet, der sikrer en mere åndbar og mindre varm madras.

Den åndbare gel indlagt i Memory Foamen yder en individuel trykaflastning med den ideelle søvntemperatur, der absenterer kropsvarme og yder overlegen støtte.

Madrassen er, hvad allergenerne angår, hypoallergen og antibakteriel. Det har at gøre med, at betrækket bygger på både Thermogel og AEGIS behandling.

AEGIS bygger på at stoffet er modstandsdygtigt overfor husstøvmider og andre bakterier. Når 25 % af alle allergier, såvel som op til 50 % af alle astma relaterede sygdomme har sit udspring i hjemmet, er det vigtigt med madrasser, der ikke er et eldorado for mider og bakterier.

Herudover er betrækket selvfølgelig både aftageligt og vaskbart.

Airpur fresh er en kende fastere end normalt, fordi den gemmer på 200 fjedre mere per m2 og det giver så alt i alt 500 fjedre per m2. På den måde bliver madrassen mere fast, mens fjedretypen (Vertex) er en smule mindre fast end almindelige Multipocket fjedre.

Komfortlaget er tykkere end normalt med hele 35 mm Freshgel på hver side af fjedrene.

Produktspecifikationer

 • Størrelser: 80×200 cm, 90×200 cm, 120×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm
 • Højde: 22 cm
 • Fjedre: Vertex
 • Fjedre/m2: 500
 • Komfortzoner: 5-Zoner
 • Bolster: AEGIS Antibakteriel samt Allergivenlig. (Vaskbart)
 • Polstring: 40 mm. Freshgel Visco
 • Garanti: 25 års garanti på fjedrebrud

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Sengefabrikkens Springmadras

Sengefabrikkens SpringmadrasUdover dimensionerne 90 x 200 cm, leveres denne model yderligere i andre størrelser, f.eks. 80 x 200 cm og 140 x 200 cm. Modellerne byder på en vendbar springmadras med 250 pocketfjedre pr. m2 – hertil kommer, at nogle af modellerne i serien indeholder større grad af pocketfjedring

Testfabrikken.dk skriver således om sengefabrikkens springmadras 140 x 200 cm. “Madrassen er godt polstret med rigtig god polyetherskum. Skummet omkranser madrassens multipocketfjedre, der består af 500 enkeltfjedre per kvadratmeter. Når madrassen har et så stort fjederindhold, indebærer det, at din kropsvægt bliver delt ud på flere mindre fjedre med en mere fast komfort som resultat (sammenlignet med en madras med enkelt pocketfjedre).”

Polyetherskum

Der ligger 20 mm polyetherskum omkring fjedrene, hvilket leder til, at du aldrig ligger præcist på fjedrene. Og når du ikke ligger direkte på fjedrene, indebærer det også et mere slidstærkt produkt med en lang levetid.

Produktspecifikationer

 • Størrelser: 80×200 cm, 90×200 cm, 120×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm, 90×210 cm, 180×210 cm
 • Totalhøjde: ca. 21 cm.
 • Kernehøjde: 18 cm.
 • Springmadras med 250 individuelle pocketfjedre pr. m2./ op til 500 multipocketfjedre for den store model
 • 5 Komfortzoner for optimal støtte af kroppen.
 • Vendbar
 • Polstring: 20 mm. skum.
 • Velegnet til sengerammer, kontinentalsenge og elevationssenge
 • Slidstærkt møbelstof med kuvertsyning

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Sleepzone springmadras

Sleepzone springmadrasSleepzone har udviklet en springmadras, der både kan bruges til almindelige senge og til elevationssenge.

Fjedersystemet er baseret på posefjedring i med 250 stk. pr m2. Posefjedrene yder en perfekt støtte af kroppen, og fjedringen er samtidig så smidig, at kroppens naturlige kurver stimuleres og bevares.

En springmadras det eneste rigtige til en elevationsseng, fordi den modsat andre madrasser er bøjelig. Det er også fordelagtigt at anvende en springmadras i mange dobbeltsenge, hvor der ikke er rum for en boksmadras.

Sleepzone springmadrasser sælges med et smukt og charmerende sort betræk, der med andre ord på én gang tager sig flot ud mens det også udmærker sig ved at være slidstærkt.

Det kan tilrådes, at du vender madrassen tre til fire gange om året, for at fordele sliddet med en længere madraslevetid som resultat. Rengøring af madrassen bør foretages med en støvsuger med et lille sugehoved.

Madrassen har en lynlås i betrækket, der dog ikke er vaskbar! Det anbefales desuden, at anvende enten en rullemadras, eller hvis man vil have ekstraordinær behagelig komfort, en topmadras.

Der ydes en fabriksgaranti på 15 år for fjederbrud samt en almen reklamationsret på 24 mdr.

Produktspecifikationer

 • Størrelse: 90×200 cm
 • Fjedre: Posefjedre 250 stk./m2
 • Fjederpolstring: 25 mm polyetherskum
 • Farve: Sort
 • Madras: vendbar
 • Fasthed: valgfrihed efter kropsvægt
 • Fabriksgaranti: 15 år for fjederbund

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Signatur Springmadras

Signatur SpringmadrasSignatur Springmadras er fremstillet med en målsætning, der går på at skabe en madras, der kan anskaffes til en ret god pris. Når der på samme tid ikke er gået på kompromis med kvaliteten, nærmer vi os det sublime.

Signaturmodellen er indrettet, så man både får madraskerne og betræk hver for sig. Dette indebærer, at du blot skal trække betrækket på, når du modtager det. Husk dog at vaske betrækket, inden du tager din nye springmadras i brug. Dette er dog ikke noget krav, men nyerhvervet uvasket stof kan indeholde kemikalier, din hud ikke vil bryde sig om.

Springmadrassen er udstyret med 260 pocketfjedre pr. kvadratmeter. Hertil kommer at den har et komfortlag på 25 mm latex.

Madrassen er sikret en lang holdbarhed, en rigtig god komfort og på samme tid også en kvalitet, der er højere end andre madrasser i dette prisleje.

Du får endvidere muligheden for at vælge mellem tre forskellige madras fastheder, hvor “Extra fast fasthed” med 500 multipocket fjedre pr. m2 tilrådes til personer med en vægt på over 95 kilo, vejer du mellem 75 og 95 kg bør du vælge “Fast fasthed” mens du bør vælge en ’medium fasthed’, hvis du vejer under 75 kilo.

Produktspecifikationer

 • Højde: 19 cm
 • Fjedre: Pocket/multipocket
 • Fjedre/m2: 260/500
 • Komfortzoner: 5-Zoner
 • Bolster: Møbelstof med kuvertsyning
 • Polstring: 25 mm latex
 • Garanti: 25 års garanti på fjedrebrud

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Athena Springmadras

Athena SpringmadrasMadrassen sælges med pocketfjedring, der yder sin bruger den maksimale støtte og komfort. Derudover er den beklædt med quiltet fibervat.

Din kropsvægt spiller altid med, når du skal vælge madras. Denne madras leveres i ’medium fasthed’, hvilket indebærer, at springmadrassen passer til en person med en vægt under 75 kg. Dimensionerne på springmadrassen er 90 x 200 cm.

Athena leveres i sort.

Ved køb af denne madras får du anseelige 250 pocketfjedre per kvadratmeter, og dette er din garanti for en smidig og god støtte fra madrassen.

Med et højt antal velfungerende komfortzoner – her fem komfortzoner – får du en springmadras, der yder en drastisk forbedring af din kropsstøtte. Det gælder på kroppens mest udsatte områder bl.a. nakke, skuldre og hoved. Når disse områder modtager en så superb støtte, forebygges beskadigelser og skavanker.

Madrassens polstring bestående af 25 mm polyetherskum vil ligeledes bedre din samlede søvnoplevelse.

Produktspecifikationer

 • Størrelser: 80×200 cm, 90×200 cm, 120×200 cm, 140×200 cm, 90×210 cm
 • Madrashårdhed: Medium eller fast
 • Fjedre: Pocketfjedre – 250 pr. m2
 • Zoner: 5 komfortzoner
 • Polstring: 25 mm polyetherskum
 • Betræk: Quiltet med fibervat
 • 15 års garanti på ramme- og fjederbrud
 • Farve: Sort

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Størrelser på springmadrasser

En springmadras er det sikre valg, når det kommer til stabilitet i dit liggeunderlag.

Når du er på udkig efter en god springmadras, så skal du naturligvis vælge dig én eller eventuelt to, der passer som fod i hose i størrelsen i forhold til den seng, du har valgt.

I dag kan du finde springmadrasser i et overraskende stort udvalg – det gælder også, når det kommer til størrelser.

Her kan du finde luksusudgaver af springmadrasser i følgende mange størrelser:

 •   80×200 cm
 •   90×200 cm
 • 120×200 cm
 • 140×200 cm
 • 160×200 cm
 • 180×200 cm
 •   80×210 cm
 •   90×210 cm
 • 120×210 cm
 • 140×210 cm
 • 160×210 cm
 • 180×210 cm

Læg især mærke til, at det er muligt at få springmadrasser i ekstra længde. Med en længde på 210 cm vil selv meget høje personer føle, at deres madras er lang nok til dem.

Eksempler på størrelser af springmadrasser

Ikke alle modeller af springmadrasser findes i alle de nævnte størrelser. Derfor er det ret væsentligt, at du tjekker, om den model, du har forelsket dig i, nu også kan leveres i netop den størrelse, du ønsker.

Venus springmadras, der har fået prisen ”Bedst til prisen”, har en højde på 19 cm, og den kan leveres i følgende størrelser:

 •   80×200 cm
 •   90×200 cm
 • 120×200 cm
 • 140×200 cm
 • 160×200 cm
 • 180×200 cm

Krone springmadras, der har fem komfortzoner, kan leveres i følgende mål:

 •   80×200 cm
 •   90×200 cm
 • 120×200 cm
 • 140×200 cm
 •   90×210 cm

Airpur Fresh springmadras, der har fem komfortzoner, måler 22 cm i højden. Den kan fås i disse mål:

 •   80×200 cm
 •   90×200 cm
 • 120×200 cm
 • 140×200 cm
 • 160×200 cm
 • 180×200 cm

Sengefabrikkens Springmadras, der er en vendbar madras med fem komfortzoner, har en totalhøjde på 21 cm. Den kan blive leveret i følgende størrelser:

 •   80×200 cm
 •   90×200 cm
 • 120×200 cm
 • 140×200 cm
 • 160×200 cm
 • 180×200 cm
 •   90×210 cm
 • 180×210 cm

Sleepzone springmadras, der er vendbar, leveres i denne ene størrelse:

 •   90×200 cm

Athena Springmadras, der har fem komfortzoner, leveres i disse forskellige størrelser:

 •   80×200 cm
 •   90×200 cm
 • 120×200 cm
 • 140×200 cm
 •   90×210 cm

Der er således gode muligheder for at finde en superlækker springmadras i den rette størrelse. Med disse mange forskellige mål skulle det nok være muligt at finde lige netop den, du bliver mest glad for.

Der findes selvfølgelig mange flere springmadrasser, end dem vi har valgt her, men nu har du fået et godt indblik i hvad der rører sig på markedet, samt hvad du skal kigge efter, når du skal vælge den rette madras.

Du kan også læse denne artikel fra Politiken, hvor de også kommer ind på hvad der er vigtigt, når du skal vælge madras.

Her kan du se en video fra Jysk med tips til at finde den rette springmadras