Topmadras test – Sov som en baby på den bedste topmadras

0

De fleste som køber ny seng i dag, vælger at købe en topmadras til denne, sådan at komforten bliver endnu bedre. I denne topmadras test vil vil have lidt fokus på de muligheder du har, når du skal vælge den helt rigtige topmadras.

Der findes så mange modeller eller typer, at det kan være svært for forbrugerne at vælge den helt rigtige, og desværre er der mange i dag, som ikke vælger type eller model for komforten og den god nattesøvn skyld, men mere for at beskytte enten seng, betræk, stof eller overflade på en boksmadras for eksempel.

Det er der selvfølgelig en god grund til, og det handler meget om viden eller oplysning, og det er der desværre ikke mange forhandlere af topmadrasser som har ret stor fokus på, og så får kunderne det heller ikke.

Det er vigtigt, at du som kunde eller forbruger ved en hel del om, hvad en topmadras gør, og hvilke egenskaber den har, som har betydning for din seng og ikke mindst for din søvn. du sover nemlig meget bedre, hvis du har en super god topmadras, og det har stor betydning for din hverdag og dit liv i det hele taget.

Er du i tvivl om du skal have en topmadras eller en helt ny seng, så kan du tage et kig på vores senge test – bedste seng

Topmadras er et must

En god nattesøvn er der ikke mange der kan prale af at have. Det er alt for mange danskere som sover elendigt om natten, og det er der mange gode eller dårlige grunde til.

Det kan selvfølgelig være helbredet som driller, stress eller andre psykiske lidelser, men det kan også handle om, hvilken seng du sover i, og især, hvilken topmadras du har valgt at ligge på når du sover.

Topmadrassen er den del af din seng som giver det sidste perfekt underlag lige under et sengebetræk eller et lagen. Det er topmadrassen som du ligger på, som afgør hvor lækkert du ligger og ikke mindst om hvor godt du sover om natten.

Du kan godt ligge på en seng eller madras uden en topmadras, men så vil du føle, at du kan mærke fjedrene i sengen. Det er derfor, at du lægger en topmadras på sengen, så du ikke mærker de hårde fjedre i sengen eller i boksmadrassen.

Spørger du eksperter, så er topmadrassen uundværlig og et must for en god nattesøvn, og det udgangspunkt har vi også, her i vores topmadras test.

Har du ofte ondt i ryggen, når du står ud af sengen om morgenen, så skal du overveje om det er nok med en topmadras. En elevationsseng kan være løsningen for dig. Læs vores elevationssenge test – bedste elevationsseng

Topmadrassen plejer din krop

Din krop er hel unik, og den kræver dermed også en unik behandling og pleje. Behandlingen handler om, hvordan du passer på din krop i hverdagen, og forsøger at skåne den for alt for mange og forkerte belastninger.

Plejen handler om, hvordan du plejer din krop, når den skal slappe af og restituere til næste dags udfordringer. Her handler det om hvile og søvn, og alle har brug for at kroppen kan restituere sig, og komme sig efter en lang dag med aktivitet og belastninger.

Kroppen skal ligge ned og hvile i mindst 5 til 7 timer i døgnet, hvor 5 timer er absolut minimum, og det er ikke godt over længere perioder, med kun 5 timers hvile eller søvn.

Den skal have tid til at blive fyldt op med ny energi. Det er som med en bil, der har brug for at blive tanket op i ny og næ. Du skal altså tanke ny energi på kroppen og sjælen, og det foregår ved at ligge ned og hvile og sove. For at kroppen får de bedste betingelser for dette, så er det vigtigt, at underlaget er så lidt belastende som overhovedet muligt.

Derfor er det vigtigt, at du sover eller hviler på en madras som passer helt perfekt til din krop. Når du supplerer med en topmadras, så gør du ikke bare tiden på madrassen udholdelig, men også meget behagelig eller komfortabel, så din krop og sjæl har lettere ved at hvile og falde i søvn.

Det er altså afgørende, at du sørger for de helt rette betingelser for din krop, når du vælger seng og topmadras. Det giver en perfekt liggestilling, og dermed får kroppen de bedste betingelser for hvile og søvn, så den kan komme sig igen, og blive fyldt med helt ny energi.

Du kan læse et kort resume af en svensk test af topmadrasser i Søndagsavisen.dk her. Du kan også læse hele den originale test på den svenske hjemmeside her.

Topmadrassen og dens egenskaber

Når du køber en topmadras, så skyldes det at du forlænger din sengs levetid, fordi topmadrassen beskytter din seng eller madras for slid og ikke mindst for den sved som vi sveder når vi sover.

Sveden kan, hvis du ikke beskytter din seng eller madras sive ned i fjedrene, og så kan de med tiden ruste, og det skal du for alt i verden undgå.

En anden grund til at vælge en topmadras er, at de senge eller boksmadrasser du kan købe ikke har et komfortabelt og beskyttende lag, og det betyder, at du mærker mere modstand fra fjedrene i sengen eller madrassen, og det føles ikke altid lige behageligt.

Det handler altså om en ekstra komfort, eller som eksperterne siger, en helt nødvendig komfort, som gør, at du sover langt bedre, og for eksempel ikke vågner flere gange om natten, fordi du skal vende og dreje dig hele tiden.

En topmadras er et ekstra lag, som giver dig langt bedre liggekomfort i sengen. En topmadras vil også fordele din vægt ud over et større område på en seng eller madras, og det betyder, at du ligger meget bedre.

Der er altså flere gode grunde til at vælge, at købe en topmadras til din seng, og hvis du fravælger det, så kan selv den dyreste seng blive et helvede at sove i.

Trænger du både til ny boxmadras og topmadras, så kan du finde meget mere information om hvilken du skal vælge i vores boxmadras test.

Skift topmadras i stedet for hele sengen

Hvis du for eksempel allerede har en rigtig god og holdbar seng, og du synes, at den er ved at blive lidt hård at ligge på, så kan du faktisk give den et nyt liv, ved at udskifte eller tilføje en rigtig god topmadras.

Du behøver altså ikke at udskifte sengen, men kan nøjes med at købe en helt ny og lækker topmadras som passer perfekt til lige din krop.

Det kan også handle om, at I er to i sengen, og den ene af jer føler, at der skal noget andet og bedre til, for at du ligger lidt bedre. Her kan I med fordel for eksempel købe to nye topmadrasser med forskellige egenskaber, så de passer perfekt til den enkelte, og på den måde skabe de bedste betingelser for jeres søvn.

Der kan være en del penge at spare, hvis du kun skal skifte en topmadras, i stedet for at skifte en hel seng.

Mange typer topmadras på markedet

Skal du ud og investere i en ny topmadras, så skal du først og fremmest afgøre med dig selv, om det skal være en dobbelt topmadras til en dobbeltseng i størrelsen, altså enten en 140 x 200 centimeter, 160 x 200 centimeter, eller en 180 x 200 centimeter, eller om du vil have en eller to der passer til en enkeltseng.

Derefter skal du afsætte et budget der betyder, at du kan få en topmadras som holder i mange år, og som gør, at du får den bedste ligge komfort som overhovedet muligt.

Der findes nogle topmadrasser som er fremstillet i skum, koldskum og purskum, og de er ret billige på markedet, og kan fås for næsten ingen penge, men kvaliteten er ikke særlig god, og de bliver slidt ret hurtigt, og det betyder, at de skal skiftes ud ofte, og det koster dig langt mere på sigt, end hvis du for eksempel køber en latex topmadras i stedet.

En latex topmadras er i denne topmadras test en type som vi varmt kan anbefale, da den er utrolig holdbar, den er elastisk, og så giver den en helt fantastisk støtte til din krop, som gør, at kroppen går i et med topmadrassen. Det er godt nok en noget dyrere løsning, men holdbarheden alene godtgør, at din investering giver dig fuld valuta for pengene.

Der findes en lidt anden type skum topmadras, nemlig en der hedder memory skum topmadras, og den er helt anderledes end de meget billigere pur- og koldskum madrasser, da den er mere kompakt, og den støtter din krop på en helt anden måde. Det betyder, at din krop får en naturlig støtte de rigtige steder på kroppen, hvor det er nødvendigt, og det aflaster din krop under søvnen, og betyder så, at du sover langt bedre med denne form for topmadras.

Det er latex topmadrassen som vi i denne topmadras test allerhelst vil anbefale, da latex er et naturlig produkt, og derfor også er allergivenligt. Men denne madras har mange andre fantastiske egenskaber der gør, at du får meget mere for pengene, hvis du investerer i denne type.

Den er for eksempel lidt tykkere og den er mere fast og dog blød. Det betyder, at din krop har langt lettere ved at “synke” sammen med madrassen, og på den måde føles det helt utroligt lækkert at ligge på. Den er lavet i flere lag, og ventilerer bedre, og det kan være en stor fordel på varme sommerdage, da du så sveder lidt mindre når du sover.

Der findes enkelte topmadras modeller som også har et indlagt lag gel, som virker ekstra kølende, men de koster også lidt mere end en helt almindelig latex topmadras.

Seng, madras og topmadras

Det er altså en kombination du skal have med i dine overvejelser når du både skal have ny seng, og du skal supplere med en god og lækker topmadras.

Som mange eksperter mener, så kan du ikke undvære en god topmadras, og derfor skal du virkelig prioritere helt rigtigt, når du skal finde den bedste hvile- og sove løsning som passer perfekt til dig.

Som tidligere beskrevet, så er det afgørende vigtigt for din krop og søvn, at alt passer sammen, så din krop aflastes når den ligger ned, og ikke omvendt. Det kan ofte være tilfældet, hvis man ikke lige er opmærksom nok, at man vælger en helt forkert løsning, og så får du mange søvnløse nætter.

Søvnfaser

Et forholdsvist simpelt skema over de forskellige søvnfaser vi rammer i nattens løb

Søvnløse nætter er der alt for mange som lider af i Danmark, og en dårlig seng og/eller topmadras, kan sagtens være årsagen til dette. Hvor mange der helt præcist lider af søvnproblemer og søvnløshed, kan du læse mere om i denne artikel fra Jyllandsposten.dk

Er du lidt i tvivl om hvad du skal vælge, så kan du lave din helt egen lille senge- eller topmadras test. Det kan du gøre ved at tage ud i en butik fyldt med forskellige senge og med et godt udvalg af topmadrasser, og så prøve at ligge på de forskellige typer. Her vil du få en god fornemmelse for, hvilken topmadras der er bedst for din krop.

Topmadrassen passer til din krop

Du skal gå ud fra, at din vægt styrer hvilken form for fasthed din madras, seng eller boksmadras, topmadras du skal vælge.

Er du under 75 kilo, så skal du have et lidt blødere underlag, er du mellem 75 og 95 kilo skal du have et medium underlag, og er du over 95 kilo, så skal du vælge et mere fast underlag.

Topmadrassen kan sagtens være lidt blød, så den giver en god ligge komfort, men den skal stadig yde en vis modstand på din krop, så du føler, at topmadrassen støtter forskellige dele af kroppen.

Tjek internettet for topmadrasser

Når du har afprøvet nogle topmadrasser, så skal du notere den bedste som du oplevede det, og så skal du tage hjem, og så skal du undersøge markedet på internettet for lige den topmadras.

Her vil du finde mange forskellige forhandlere, og du vil opleve, at du helt sikkert kan spare en masse penge på at købe den via nettet. Du kan også følge nogle af de link her på siden, hvor du finder nogle af de billigste og bedste leverandører.

Når du bestiller varer på internettet, så skal du regne med nogle dages leveringstid, men varen kommer direkte til din adresse, og så kan du bare lægge den på din seng.

Ofte er en topmadras presset sammen under fragt, for at beskytte madrassen, og når du bryder emballagen, så folder den sig ud i fuld størrelse. Den er cirka tre dage om at folde sig helt ud, og så er den helt perfekt til din nattesøvn.

Hvis du ligger dig på topmadrassen lige efter den er pakket ud, så vil den slet ikke føles rigtig, og det skal du lige tage højde for. Det er altså ikke et fejlkøb, men du skal væbne dig med lidt tålmodighed.

Hvad skal en topmadras koste

Som skrevet i starten af denne topmadras test, så kan du købe topmadrasser for meget billige penge, men så får du heller ikke en topmadras som opfylder det endelige formål, nemlig at forbedre din ligge komfort.

Der er alt for mange topmadrasser som i princippet ikke er bedre end et almindeligt lagen, og så er det spild af penge. Det er en god investering, at bruge lidt ekstra på budgettet når du skal købe den bedste topmadras til lige præcis din krop, for det er alle pengene værd, og din topmadras vil holde i mange flere år, hvis du bruger lidt ekstra nu.

En god topmadras kan også vendes, så den igen virker som helt ny, og det kan du gøre ofte. Rent faktisk bør du gøre dette, så madrassen luftes på begge sider i ny og næ.

Prismæssigt, så skal du ikke købe en topmadras for under 2.000 kroner. Du kan nogle gange få et godt tilbud til lige under dette, særligt på internettet, men det er topmadrasser for over 2.000 kroner som du får mest komfort i.

Det er jo også det som er hovedformålet med en topmadras, at du sover bedre, og at din krop får de rette betingelser for aflastning, så du føler dig meget mere frisk om morgenen.

Prøv at tænke, at en investering på 2.500 kroner for en super god madras kun koster dig 208 kroner på et år, for at få en langt mere fantastisk nattesøvn, og har du madrassen i for eksempel 4 år, så er det kun lidt over 50 kroner om måneden. Det er lidt over 1 krone og 50 øre pr. dag, for at sove helt igennem hele natten og uden at du vågner flere gange, fordi du ikke kan finde dig tilrette i din seng.

Der kan, som du kan se, ikke sættes nok pris på en topmadras i virkelig god kvalitet.

Fokus på god ligge komfort

Topmadras - Latex single

En single latex topmadras fra BedreNætter

Denne topmadras test kan kun anbefale dig og andre forbrugere, hvad du skal fokusere på, når du skal have de rette betingelser når du går til køjs, fordi det er dig selv som skal vurdere hvad dit behov er, og selvfølgelig også, hvad dit budget er.

Vi kan kun konstatere, at alt for mange undervurderer en god topmadras og dens egenskaber, og hvad den kan gøre for dit “natteliv”, når du skal sove.

Det er meget afgørende for alle mennesker, at de får fuld hvile og søvn, hvis de skal leve sundt og have en høj livskvalitet, og ikke slide sig selv op alt for tidligt. Det er vigtigt, at du som forbruger forstår dette, og bliver inspireret til at ændre sengevaner, hvis du vil sikre dig et bedre liv med mere energi i hverdagen.

Er du ikke overbevist om disse argumenter, så skal vi henvise dig til en bunke tekster fra søvneksperter og ergonomer, som understøtter vores argumenter.

Kan du godt se, at du skal i gang med at gøre et eller andet anderledes i forbindelse med dit søvnmønster, så lad denne topmadras test inspirere dig til at starte med seng og topmadras. Det vil du aldrig fortryde, og du vil hver dag glæde dig over, at du har mere energi i hverdagen, og føle, at du er mindre træt og uoplagt.

Hvis det handler om økonomi, og du ikke lige har budgettet til en lidt dyrere og bedre topmadras, så anbefaler vi, at du sparer op, så du ikke bruger pengene på en dårlig madras, men sparer lidt mere sammen, og venter til du har råd til den bedste løsning for dig.

Du kan også få finansieret din nye topmadras ved et kviklån, over to år for eksempel, og så kan du allerede få rettet op på din dårlige ligge komfort, og hurtigere komme ind i en bedre soverytme med din nye topmadras.

Brugte topmadrasser

Her i vores topmadras test skal vi lige runde emnet brugte senge og topmadrasser, og det er ret enkelt, det kan vi ikke anbefale.

Det er en utrolig dårlig ide at overtage en brugt seng fra andre, og det er der mange gode grunde til. Det handler først og fremmest om hygiejne, da du aldrig kan vide, hvad en brugt seng har været udsat for, eller hvor den har stået.

Er den for eksempel fra et hundehjem, hvor hunden har sovet med i sengen, og du eller andre i familien lider af den form for allergi, så får du eller I mange problemer. Det kan også være fra et rygerhjem, og så er det lidt den samme sag.

Du ved heller ikke hvor tit sengen har været gjort ren eller hvordan, og så ved du ikke hvor slidt sengen er, for du kan ikke se ind i den.

Fjedrene og alt indvendigt kan være beskadiget eller slidt i en sådan grad, at den er ubrugelig, og fjedrene kan være ved at ruste op, fordi de tidligere ejere ikke har beskyttet senge med en topmadras, som tager sved med mere. Sved trænger igennem en seng, og så ruster fjedrene med tiden.

Det samme gælder for en topmadras. Det er ikke særligt hygiejnisk at overtage en topmadras fra andre, for den er sandsynligvis fyldt med andres sved med mere.

Du skal ikke bruge penge på brugte senge eller topmadrasser for det er spild af penge, og du vil aldrig blive tilfreds med handlen.

Spar penge op, eller få din nye seng eller topmadras finansieret med et lille lån, det er du og din familie bedst tjent med.

Vi har fundet denne korte video fra Bilka om vedligeholdelse af din topmadras

Seng og topmadras som gave

Er der nogen i din familie som vil sponsorere en ny seng til dig eller jer, eller gerne vil give en ny seng og topmadras i for eksempel bryllupsgave, så er det en rigtig god ide.

Det er en god gave, som du eller I vil have glæde af i mange år. Du skal dog huske, at det bedste er at få et gavekort, så du eller I selv kan vælge den rette seng og topmadras, så den passer perfekt til dit eller jeres behov.

Det kan sagtens anbefales, at man giver senge og topmadrasser i gave, men lad dem som modtager gaven selv vælge typen. Det kommer der det bedste ud af, og modtagerne vil få en langt bedre nattesøvn med en helt ny seng og en helt ny topmadras.

Giv et gavekort til en specifik forretning eller butik, eller endnu bedre, giv et beløb på en konto, så modtagerne også selv kan bestemme hvor seng eller topmadras skal købes. Det kan betyde, at de kan få endnu mere kvalitet for pengene, hvis de køber det det rette sted, og eventuelt med et super godt tilbud.

Kroppen fortjener den bedste topmadras

Kroppen fortjener den bedste topmadras

Vær god ved din krop og find den bedste topmadras for dig

Uanset hvad du tænker, når du skal ud og finde en ny topmadras, enten til din nye seng eller til din lidt ældre seng, så skal du have fokus på dig og dit helbred og din sundhed.

Din krop fortjener det bedste i verden når det gælde natte komfort, for det betyder, at du får et sundere liv. Det skal sættes lidt i perspektiv, og det kan du for eksempel gøre ved at tænke, at du for eksempel motionerer for at holde dig i form.

Går du til sport eller fitness, så er det mindst lige så vigtigt, at din krop også går til afslapning om natten. Det er den rene fitness for din krop når den hviler og når du får en hel nats søvn, så er din krop fit for fight dagen efter.

Det koster 100 til 200 kroner at gå til fitness om måneden, og det koster 1 krone og 50 øre at ligge perfekt i sin seng om natten. Du vælger jo helt selv, hvad du vil gøre, og hvilken topmadras du skal ligge med, men jo mere du betaler, jo højere kvalitet får du, og det smitter af på på din nattesøvn.

Det er ikke mange danskere som tænker på denne måde, og det er en af årsagerne til, at så mange lider af søvnmangel, og at så mange har gener hver evig eneste dag. Flere og flere har svært ved at falde i søvn, og flere og flere kan ikke sove igennem hele natten, og det bliver et stort problem for mennesket og samfundet, da vi alle er afhængige af, at være friske og rørige i hverdagen.

Vi har en masse gøremål som skal klares, og de kræver fokus og at vi er i overskud af energi. Energien kommer ikke af fitness, men af hvile og søvn, og søvnen, den bedste, den får du hvis du sover i en super god seng med den perfekte topmadras, som passer perfekt til din krop.

Din kost kan også virke forstyrrende på din søvn. Hvis du har søvnproblemer og tror at det kan være pga din kost, så skal du læse denne artikel fra KlogKost.dk.

Det kan også sagtens være andre ting, der giver dig søvnproblemer, end lige præcis din kost og din seng. Her får du 15 gode råd mod søvnproblemer, serveret af Søndag.dk

En ny søvntaktik giver mere energi

Når vi har lavet denne topmadras test, så er det i håbet om, at flere danskere vil have fokus på vigtigheden af, at vi skal sove bedre og længere end vi gør, og at mange faktorer har indflydelse på, hvordan vi kommer til det. Det handler om livsvaner og så handler det om sengen, underlaget, topmadrassen og meget mere.

Hvis bare vi kan få nogle få til at tænke lidt mere over tingene, og vælge en lidt bedre løsning når det gælder hvile og søvn, så er vores mission fuldført.

Du kan selv afgøre om du vil efterleve den ene eller anden form for søvntaktik, eller om du stadig vil belaste din krop under hvile og søvn, vi har i hvert fald gjort vores til, at du kunne blive inspireret til andre løsninger.

Her kan du se en guide fra Jysk til valg af topmadras

 

Share.

Leave A Reply