Vælg en side

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

Bor du i en mindre lejlighed, hvor antallet af kvadratmeter er meget begrænset? Er du og din partners soveværelse for lille til at kunne rumme en almindelig dobbeltseng? Eller mangler du både en sofa og en seng til dit gæsteværelse? Uanset hvad dine brugsbehov måtte være, ligger løsningen lige for: En ny sovesofa med chaiselong.

Sovesofaer repræsenterer dog en bred kategori, og det kan være vanskeligt at finde frem til, hvilken model der rent faktisk er den bedste – eller rettere den model, der matcher dine behov og krav 1:1.

I denne artikel har vi udpeget netop dén sovesofa, som vi mener, giver mest værdi for pengene. Tag et kig på anmeldelserne og se, om du er enig.

Vi skal nedenfor beskrive disse forskellige versioner af et stykke dagligdags møbel med plads til to eller flere, der kan stå i din stue eller på et værelse. Vi vil se på forskellene mellem disse populære sovesofaer med chaiselong, samt diskutere hvad du kan støde på under din jagt på dette praktiske stykke møbel.

Før man erhverver sig sin nye sofa til boligen, er det nemlig vigtigt, at man ved, hvor meget plads, man har til rådighed. Det skulle jo nødigt ende med, at man står med en nyindkøbt sofa, der er gået hen og blevet så stor, at den ikke kan være i boligen.

Skal der følge en dyne med til din nye sovesofa? Tag et kig på vores guide til den bedste dyne

Hvad betyder det franske ord Chaiselong egentligt?

“Chaiselong” betegner en “lang stol”, eller en chaiselong som er et polstret sæde, som man kan ligge i – eller sagt med andre ord, samles sofa og fodstøtte i en således, at der er tale om både en stol og en fodskammel i samme stykke møbel.

Vi har, i denne guide til sovesofaer med chaiselong, kigget nærmere på sofaer fra Møbelkompagniet, Unoliving, Boboonline og Bedrenætter.


Himalaya sovesofa med chaiselong og opbevaring(Bedst til prisen)

Himalaya Sovesofa Vendbar, Inari96 med Posefjedre(Bedst til prisen)Fremstillet af Møbel Kompagniet, får du her en sofa, hvor du selv kan vælge betræk, opbygning og ben.
Møbelkompagniet kontakter dig 1-3 dage inden leveringsdagen, og du får information indenfor et 4 timers interval, hvornår dine møbler forventes leveret.

Kunderne kan næsten ikke få armene ned. Femstjernet ros fra 329 begejstrede kunder taler for sig selv. Der skrives om fantastisk service ligesom det siges, at femstjernet niveau slet ikke slår til, fordi der er tale om en fantastisk oplevelse fra start til slut, hvor aftaler bliver holdt til punkt og prikke.

Sovesofa med posefjedre

En sovesofa kan aldrig helt komme til at udgøre det for at være en seng. Men med denne sovesofas madrasindhold af posefjedre, kommer vi tæt på

Posefjedre betyder, at hver fjeder er indlejret i små stofposer, der gør madrasindlægget mere smidigt og punktelastisk; dette yder den bedste komfort og støtte. Posefjedre er normalt brugt i senge af en vis kvalitet, og det burde give garanti for en god og behagelig søvn.

Det gode ved posefjedre er, at de alle virker individuelt. Det betyder at fjedrene er meget fleksible og elastiske, og dermed giver optimal støtte for kroppen.

Smart opbevaring under chaiselongen

Du finder opbevaringsmuligheden under chaiselong delen, ved simpelthen at løfte den øverste del af chaiselongen. Det fungerer udmærket og det føles som, at det er blevet lavet til at holde i mange år.

Du kan altså forvente en sovesofa med chaiselong og opbevaring, i god kvalitet, og som kan holde i mange år, hvis du beslutter dig for at købe denne. Det er ikke uden grund at vi har mærket den som bedst til prisen.

Den gode service fra butikken og de mange valgmuligheder med henblik på designet af sofaen, gjorde bare vores valg endnu nemmere.

Du kan selvfølgelig finde en sovesofa som er bedre, men det er svært til denne pris. Hvis du har et højt budget til rådighed og du ikke bekymrer dig om hvor meget ekstra værdi den højere pris giver dig, så kan du kigge på nogle af de næste sovesofaer, f.eks Alster sovesofa fra Unoliving.

Produktspecifikationer

 • Dimensioner: Bredde 245 x 168 x 88 cm
 • Højde på sæde: 53 cm
 • Dybde på sæde: 53 cm
 • Dybde på kort chaiselong: 168 cm
 • Special info: Mulighed for at designe selv.
 • Siddekomfort: Medium
 • Skum: Koldskum
 • Posefjedre
 • Betræk: Stof
 • Ben: Træ

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Alster sovesofa med chaiselong og opbevaring

Alster sovesofa med chaiselong og opbevaringAlsterserien leveres i farverne lysegrå, lyseblå, mint, grå nuancer og blå nuancer.

Denne sovesofa kan anvendes forskellige steder lige fra værelset og til stuen. Designet er nutidigt og chikt. Hertil kommer, at du vil opleve sovesofaen som blød og behagelig at sidde i og ligge på. Hynderne er betrukket med brunt stof, der på fornem vis modsvarer resten af sofaen.

Alster sovesofaer er holdbare, og de er praktiske at benytte som en ekstra soveplads. Den er praktisk i den forstand, at der er mulighed for at opbevare dyner og puder under sofaens chaiselong.

Produktspecifikationer

 • Dimensioner: Dybde 160 cm, Højde 88 cm, Bredde 252 cm
 • Siddehøjde: 44 cm
 • Materiale: Polyester
 • Produktfarve: Lysegrå, lyseblå, mint, grå nuancer og blå nuancer

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Wells sovesofa med opbevaring og chaiselong

Wells sovesofa med opbevaring og chaiselongDenne fikse sovesofa leveres i forskellige farver spændende over gråt stof, sort stof, sort læder, grønt stof over i de lysere nuancer, bl.a. lysegrå. Sovesofaens chaiselong sidder i højre side, og der er plads til opbevaring af dyner og puder under sofaen.

Wellness modellen er fortrinlig til mindre rum.  Du kan bekvemt omdanne sofaen til en soveplads for to personer. Udover at besidde den kvalitet, at vi har at gøre med en yderst funktionel sovesofa, efterlader Wells sovesofaer altid et flot udtryk i rummet.

Wells leveres med supergode sæde- og rygpuder, så du vil med sikkerhed kunne sidde godt og bekvemt. Sædepuderne indeholder koldskum og rygpuderne er fremstillet i Granulat. Pyntepuder og nakkestøtter skal bestilles ved siden af, og de er ikke med i prisen

En Træramme med nosagfjedre eller på dansk slagfjedre giver dig en behagelig hvile, afslapning eller søvn. Madrassen kan vendes om. Sengen kan slås ud, og det udslåede mål er derfor 202 x 144 cm

At Wells samtidig er særdeles billig, er blot et ekstra plus. Den lave pris indebærer, at de fleste kan være ”med på vognen”.

Sofaen hviler på nogle solide plastikben.

Produktspecifikationer

 • Dimensioner: Dybde158 cm., Højde 88 cm., Bredde 230 cm.
 • Siddehøjde: 44 cm.
 • Leveres usamlet
 • Materiale: Stof eller læder
 • Produktfarver: sort læder, gråt stof, sort stof, grønt stof, lysegråt stof og flere

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Catania sovesofa med opbevaring og chaiselong

Catania sovesofa med opbevaring og chaiselongDenne sovesofa med vendbar chaiselong og betrukket med Sawana stof leveres i en vidunderlig grå farve. Sofaen har et udtræk, som udgør det for at være en meget god opbevaringsboks til dine dyner og puder. Derfor er sofaen også særdeles velegnet til mindre hjem med mangel på skabsplads.

Chaiselongen er vendbar, og på den måde har du om dagen en god sofa at sidde i, mens du om aftenen kan sidde og se fjernsyn fra den. Om natten har du en rigtig behagelig seng at sove i. Sovesofaen er holdt i en grå farve, men den leveres faktisk i flere farver efter dit eget ønske.

Der er adskillige farver, der matcher den grå model, så du har masser af muligheder, når du skal indrette et mindre hjem.

Produktspecifikationer

 • Dimensioner: Højde 90 cm. Længde 156 cm, Bredde 240 cm.
 • Siddehøjde 46 cm.
 • Siddebredde 195 cm
 • Siddedybde 7 cm
 • Varen leveres usamlet med en samlevejledning
 • Farver: Forskellige farver

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Bragi sovesofa med chaiselong

Bragi sovesofa med chaiselongDet danske firma Innovation står bag denne sofa. Sovesofaen udmærker sig ved sit enkle og chikke design, og den kan leveres i to klassiske farver.

Væsentligt er det, at sofaens madras har pocketfjedre. Sovesofaer er ikke altid behagelige at sidde eller sove i, derfor er en fjedring som i en seng vigtig. Det sørger den gode pocketfjedring for. Pocketfjedre er din garanti for et højt komfortniveau, både når du anvender Bragi som sofa eller som en seng.

Pocketfjedre er en innovativ og mere smidig fjedertype indlagt i en pose af et specielt materiale, der afskærmer fjederen, og holder den på plads.

Hvis du vil anvende Bragi som seng hver eneste nat, er det en god ide at rekvirere sig en topmadras. En topmadras vil forlænge sofaens levealder og formindske mulig slitage.

Bragi måler 140 x 200 cm, når den er slået ud. Sofaen er derfor særdeles velegnet for to mennesker.

På grund af det fornemme design kan Bragi anvendes som sofa i stuen, i lejligheden eller på gæsteværelset. Er der tale om en mindre bolig med et opholdsrum uden soveværelse, har du mulighed for at benytte sovesofaen som seng: Den er handy og let at slå ud, og den kan hurtigt foldes sammen igen.

Produktspecifikationer

 • Dimensioner: L: 238 cm, B: 181 cm, H: 65 cm,140 x 200 cm i udslået tilstand
 • Højde: 38 cm
 • Funktioner: Ryg indstilling
 • Senge Størrelse: Dobbeltseng
 • Fjedre: Pocket

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Living&more sovesofa med chaiselong – Vito

Living&more sovesofa med chaiselong – VitoDenne Living&More sovesofa i modellen Vito er ikke bare en standard sovesofa. Det er tværtimod en model, der leverer lidt ekstra på samtlige kriterier for smarte sofa- og sengekombinationer. Dette kommer blandt andet til udtryk ved det kvalitetsniveau, som gennemsyrer alle materialerne.

Sovesofaen er udstyret med smukke, solide ben i bøgetræ, imens madrassen afspejler lækkert og blødt polyester. Du får således en stabil, langtidsholdbar og slidstærk sovesofa med chaiselong og opbevaring, der er super behagelig at ligge eller sidde i.

Du skal dog være opmærksom på, at betrækket i polyester kan skabe statisk elektricitet, som kan få håret til at stritte lidt en gang imellem, men til gengæld er den nem at rengøre.

Derudover får du også en yderst rummelig sovesofa, der i opslået form har størrelsesmålene H92 x B232 x D145 centimeter, imens målene i udslået form er B130 x L198 centimeter. På den måde giver sovesofaen dig rigtig meget plads for pengene, uanset om du bruger den som sofa eller seng.

Brugervenligt, vedligeholdelsesvenligt og fleksibelt design – til alle brugsformål

Sovesofaen er udviklet i et funktionsdygtigt, fleksibelt og brugervenligt design, der gør den meget nem, hurtig og praktisk at slå ud til seng og omdanne til sofa igen. Ligesom du også selv kan bestemme i hvilken side du vil have chaiselongen.

Denne fleksibilitet medfører, at sovesofaen har en høj grad af tilpasningsdygtighed, da den let kan indpasses i rum, der har begrænset plads. Samtidig er det en ideel løsning til, når du pludselig får gæster eller uventede besøg. Her kan du altid tilbyde dem sovepladser uden at skulle investere i ekstra seng.

Kort sagt: Du får en multifunktionel og praktisk ”all in one”-løsning, der kan tjene til alle typer brugsformål. Og så er den nem og praktisk at vedligeholde og rengøre efter behov.

Optimal sidde- såvel som liggekomfort

Sovesofaen udmærker sig yderligere ved, at den kan præstere et forholdsvist højt komfortniveau til den pris.

Det skyldes først og fremmest de kvalitetsorienterede og lækre materialer, der yder kroppen god understøttelse, og som føles behageligt. For det andet skyldes det også den ekstra rummelighed, som sovesofaen leverer i kraft af den store chaiselong.

Det betyder, at du altid har gode muligheder for at ligge på langs samt rigeligt med plads at slænge dig på. Du kan således roligt indtage sovesofaen og nyde godt af behagelige ligge- såvel som siddeoplevelser – time efter time.

Du skal selvfølgelig huske, at bare fordi vi synes den er behagelig at sidde i, betyder det jo ikke at du har den samme opfattelse. Vi er alle forskellige, med forskellige behov og krav. Vi mener dog at denne sovesofa med chaiselong giver god værdi til prisen.

Produktspecifikationer

 • Hurtig transformation til gæsteseng
 • Praktisk og slidstærkt polyester
 • Farve: Grå melange
 • Siddepladser: 3
 • Materiale, ramme: bøg, fyr og MDF
 • Udslået liggemål: H130 x L198 cm
 • Opslået sofamål: H92 x B232 x D145
 • Ryghøjde: 45 cm
 • Sædehøjde: 44 cm
 • Sædedybde: 52 cm
 • Maksimal belastning: 200 kg

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Himalaya chaiselong sovesofa med opbevaring

Himalaya chaiselong sovesofa med opbevaringHer har vi den samme model, som vores “Bedst til prisen” valg øverst oppe, men med Bonell fjedre i stedet for posefjedre.

Bonell er en timeglasformet fjeder, der gør sit til at skabe en ganske god affjedring, når man sammenligner med andre sofaer uden disse fjedre.

Bonell fjedre yder din krop en relativ svag støtte i løbet af natten. Men klart er det – og det er her sovesofaen ikke helt kan blive det samme som en rigtig seng – Bonellfjedre er ikke det samme som pocketfjedre, som der f.eks er i den sovesofa vi har kåret til “Bedst til prisen”, der indretter sig bedre på din krop.

Fjedrene kan føles lidt hårde, hvilket indebærer, at støtten fordeles ligeligt over hele madrassen. Bonell fungerer med andre ord ikke som individuelle støttepunkter; fjedringen yder den samme støtte over hele madrassen.

Bortset fra forskellen på fjedresystemet, så er alt som den anden model. Det vil sige du får meget får dine penge, men måske er det værd at overveje, om den lille prisforskel ikke retfærdiggør, at valget falder på modellen med posefjedre i stedet.

Produktspecifikationer

 • Dimensioner: Bredde 245 cm, dybde 168 cm, og højde 88 cm
 • Højde på sæde: 53 cm
 • Dybde på sæde: 53 cm
 • Dybde på kort chaiselong: 168 cm
 • Sovemål: 195 x 140 cm.
 • Farve: Leveres i flere farver
 • Skum: Kold skum
 • Bonell fjedre
 • Betræk: Stof
 • Ben: Sort

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Eaton Sovesofa med chaiselong og opbevaring

Eaton Sovesofa med chaiselong og opbevaringTræerne vokser ikke ind i himlen. Alligevel må det siges, at Eaton er en særdeles velindrettet sofa til sin pris.

Den byder sig til med et smart design, så du kan nemt havde den stående forskudt ud i rummet.

Som med de fleste andre standardmodeller har også Eaton opbevaringsmuligheder under sædet. Sofaen kan nemt omdannes til en seng, hvorfor den lever op til alle de praktiske formål en sovesofa nu en gang skal kunne tilbyde.

Sofaen leveres i flere farver, og den byder også på alternativer m.h.t chaiselongens placering, der enten kan side i højre eller venstre side. Trærammen suppleres med Nosagfjedre (slagfjedre), sædepuden består af koldskum, mens rygpuden er fremstillet i granulat. Stofbetrækket er 100 % polyester – når du skal vælge stoffet kan du gratis vælge mellem tre stofprøver.

Sofaens ben er lavet i sort solidt plastik.

Produktspecifikationer

 • Leveres usamlet
 • Materiale: Stof
 • Farve: Flere farver
 • Dimensioner: 158 x 83 x 239 cm
 • Siddehøjde: 43 cm

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Bryte sovesofa med chaiselong og opbevaring

Bryte chaiselong sovesofa med chaiselong og opbevaring, vendbarBryte chaiselongsovesofaen er et solidt og velrenommeret brand, almenkendt og gennemprøvet af mange.

Ingen tvivl om, at Brytes popularitet blandt de yngre købere har at gøre med, at sofaen passer fortrinligt til den lille studielejlighed eller kollegieværelset. Men den kan nu også bruges andre steder, hvor der er undtagelsesvis kan blive brug for den med gæster på besøg. Og derhjemme på værelset finder Bryte også sin berettigelse.

Produktspecifikationer

 • Dimensioner: 228 x 162 x 83 cm.
 • Højde på sæde: 43 cm
 • Dybde på sæde: 54 cm
 • Dybde på kort chaiselong: 162 cm
 • Sovemål: 195 x 140 cm
 • Farver: Lysegrå, mørkeblå og grå
 • Siddekomfort: Blød/Medium
 • Skum: PU skum
 • Betræk: Stof
 • Ben: Sort træ

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Chaiselong sofaer

”Chaiserne” har altid en ryg, og den kan have en, to eller slet ingen armlæn. Nogle chaises er formet på en måde, der gør det endnu mere fristende at ligge tilbage og slappe af. Andre har en mere moderne opretstående form og kan bruges til at sætte to sider ved siden af hinanden, eller de kan formes med henblik på, at man ligger ned i dem.

Der er talrige alternativer, når det kommer til sovesofaer med chaiselong, og de leveres i alle mulige opstillinger spændende fra det U formede eller vinkelformede til den retlinede sofa. Der findes mange designs at vælge imellem, og de findes i mange farver.

Trænger sengen i soveværelset til at blive opgraderet? Find en lækker elevationsseng i vores guide til den bedste elevationsseng

The fainted Sofa

En chaiselong med en ryg og en arm, der ofte er skrånende, kaldes nogle gange en ”fainted sofa”. Denne stil stammer fra den victorianske æra, hvor damer iført stramme korsetter ofte havde brug for et sted, hvor de kunne sidde og få vejret igen. Mens behovet for dette særlige møbel er heldigvis væk i dag, tilføjer det stadig elegance og appel.

Divanen

Oprindeligt fra Persien ser man en divan som et madraslignende sæde placeret enten direkte på jorden eller på en lav træramme. Divanen skubbes normalt mod en mur, og man placerer puder på dem for at skabe et sæde i dagligstuen – om natten kan puderne fjernes fra divanen, og den kan i så fald anvendes som en seng.

Daybeds

Daybeds har, hvad popularitet angår, set en stigning i forbrugernes ønsker de seneste år. Du kan finde versioner af Daybeds snart overalt. Normalt er de bygget op omkring en dobbeltsidet madras, en lav ryg og to hævede sengeender.

Du kan bruge møblet som en sofa i løbet af dagen, og når dekopuderne er taget af, har du en seng om natten. Lænestole har, i modsætning til divaner, ryggen, hvilket indebærer at de kan placeres overalt i lokalet – og ikke kun mod væggen. En Daybed ses ofte sat op mod væggen selvom den ikke i alle tilfælde behøver at stå sådan.

Føles din seng lidt slidt, men ikke slidt nok til at den skal skiftes? Så kan en topmadras være svaret. Læs vores guide til den bedste topmadras

Sovesofa med opbevaring

En sovesofa, der giver mulighed for en indbygget opbevaring, er noget af det mest praktiske, man kan forestille sig i dag. Ikke nok med, at du på den måde får et stykke multifunktionelt møbel, hvor både sofa og seng kan forenes.

Du får også muligheden for at udnytte sofaen som et ekstra opbevaringssted i stedet for at optage skabsplads. Du kan nemt, hygiejnisk og elegant gemme f.eks dyner, puder og tæpper af vejen.

De fleste sovesofaer med chaiselong har også opbevaring samtidig. Du finder ofte en opbevaringsfunktion under chaiselong delen, ved at løfte selve chaiselongen. Nemt og bekvemt.