Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Test-guide
Vores bud på de bedste kontinentalsenge

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

9 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Sengetesteren er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Mange af os kender følelsen af at vende og dreje os om natten og have problemer med at falde i søvn. Hvis det er en tilbagevendende udfordring for dig, er der flere områder, du kan optimere.

Du kan for eksempel kigge på selve indretningen af soveværelset for at optimere den mest muligt. På det område har søvn-eksperten Mikael Rasmussen tre gode råd, som du kan læse længere nede i artiklen. Så kan du blive klogere på, hvordan du kan hjælpe søvnen lettere på vej.

Når alle de fysiske rammer er optimeret, anbefaler vi, at du overvejer, om det er tid til at udskifte sengen.

Kontinentalsengen er én af de mest populære sengetyper. Sengen har et moderne design og en unik opbygning, som består af tre forskellige lag: En boxmadras, en springmadras og en topmadras. Boxmadrassen har enten indbyggede fjedre, eller også er den lavet af komfortskum, der aflaster kroppen.

I denne guide har vores research-team fundet frem til en række kontinentalmodeller, som er nogle af de bedste på markedet. Vi giver dig alle de informationer, du har brug for, så du kan finde den bedste kontinental seng for dig.

Seneste ændring:

Vi har lavet dybdegående research og analyseret produkternes specifikationer og funktioner for at kunne lave en detaljeret sammenligning. Det har resulteret i, at vi i vores artikel har fået en stor sammenligningstabel, der giver et grundigt overblik over de vigtigste produktegenskaber, specifikationer og bruger- og ekspertanmeldelser. Tabellen har til formål at give dig en bedre forståelse af kontinentalsenge, så din beslutning i højere grad træffes ud fra et informeret grundlag.

Tidligere ændringer:

25. februar 2022

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Sådan vurderer og udvælger vi produkterne på Senge-testeren

I denne artikel analyserer og sammenligner vi en række anerkendte og populære senge og senge forhandlere. Vi har partnerskaber med de fleste af landets store senge forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af senge til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle, subjektive vurdering af de bedste senge.

Vi vurderer sengene på parametre som:

  1
 • Kundeanmeldelser fx Trustpilot score
 • 2
 • Sengens egenskaber og specifikationer
 • 3
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
 • 4
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker
 • 5
 • Eventuelle officielle tests af senge

Alt dette målt op imod pris og kvalitet. Det vigtigt at nævne, at rækkefølgen i artiklen ikke repræsenterer en rangering af produkterne, men en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte kontinentalsenge

Bedste kontinentalseng til prisen test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bedre Nætter Venus Kontinentalseng

 • 4,5 ud af 5 stjerner baseret på 661 brugeranmeldelser

Leder du efter en kontinentalseng af absolut højeste klasse, bør du kaste et blik på Bedre Nætter Venus Kontinentalseng. Her er tale om en af Bedre Nætters favoritter i luksusklassen, som for alvor har fokus på at fremme din nattesøvn.

Bedste kontinentalseng til prisen
Bedre Nætter Venus Kontinentalseng

Dagens bedste priser og tilbud på Bedre Nætter Venus Kontinentalseng:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • 7 komfortzoner
 • OEKO-TEXcertificeret og Svanemærket topmadras
 • 100 procent fri for skadelige stoffer

Sengetesteren's vurdering

På redaktionen anbefaler vi Bedre Nætter Venus Kontinentalseng af flere grunde, og først og fremmest er vi imponerede over den fantastiske kvalitet.

Vi ser det som et stort plus, at sengen er skabt i overensstemmelse med de moderne miljøcertifikater, hvilket for dig er lig med en sundere seng uden skadelig kemi.

Vi kan også godt lide, at der er hele syv komfortzoner, som til sammen giver kroppen ekstra god trykaflastning på de områder, hvor du har mest brug for det.

Det falder yderligere i vores smag, at du får en prøveperiode på 100 dage, for så kan du nå grundigt at afprøve den med henblik på at vurdere, om du har fundet det perfekte match.

Der er ikke mange minusser ved Bedre Nætter Venus Kontinentalseng, men nogle kunder oplever en forsinket levering, og at madrassen er lidt til den bløde sige. Der er dog kun tale om bagateller.

Fordele og ulemper ved Bedre Nætter Venus Kontinentalseng

Fordele

 • Allergivenlig topmadras som Svanemærket og OEKO-TEX certificeret
 • 7 forskellige komfortzoner for god støtte hele natten
 • 25 års garanti på ramme- og fjedrebrud og 100 dages prøveperiode
 • Gratis væghængt gavl

Ulemper

 • Nogen nævner at de synes topmadrassen er lidt for blød
 • Forsinket levering er ikke unormalt i travle perioder

Anmeldelse og analyse af Bedre Nætter Venus Kontinentalseng

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 180x200 cm
 • Højde: 61 cm
 • Antal komfortzoner: 7
 • Anti-skrid
 • Type topmadras: Latex
 • Topmadras tykkelse: 6 cm
 • Sengegavl inkluderet
 • Garanti: 25 år
 • Gratis prøveperiode: 100 dage
 • Certifikater: Oeko-tex certificeret

Ønsker du luksus i soveværelset og en uovertruffen nattesøvn, vil Bedre Nætter Venus Kontinentalseng være et godt bud på din næste seng. Her er tale om Bedre Nætters hjertebarn og mest solgte seng, som vil tiltale dig, der ikke har noget imod at betale lidt mere for noget ekstra godt.

Du får med Venus en skøn kontinentalseng, der består af tre madrasser. Til sammen danner de tre madrasser det perfekte underlag for din krop, og hver madras yder sit. Nederst finder du boksmadrassen, der hos Venus ligger i en 12 centimeter tyk træramme af svensk fyrretræ, og den udgør sengens platform. 

Læg i den forbindelse mærke til, at Bedre Nætter yder 25 års garanti på fjedre og rammebrud, så du kan være helt sikker på at få en seng, der holder år efter år.

Springmadras med særlige støtte-zoner

Næste lag i kontinentalsengen er springmadrassen, som har den største indflydelse på sengens komfort. Hos Venus er den bygget op af syv såkaldte komfortzoner, som er særlige områder, hvor din krop har brug for ekstra støtte – for eksempel omkring nakke, lænd og ryg.

Zonerne er bygget op af pocketfjedre, der er små og fleksible fjedre. De er alle specialudviklede af Bedre Nætter til at følge kroppens konturer i løbet af hele natten – også når du vender og drejer dig. Når fjedrene følger med dine bevægelser, ydes der konstant støtte til din krop.

Rundt om fjedrene finder du et åndbart lag, som både gør sengen mere sund og forlænger levetiden. Du finder også sundheden i OEKO-TEX certifikatet, som Venus er blevet tildelt – det er din garanti for, at sengen er 100 procent fri for skadelige stoffer.

Skøn og sund Svanemærket topmadras

Øverst i Bedre Nætter Venus Kontinentalseng ligger topmadrassen, der hos Venus er skabt til virkelig at gøre en forskel. Det er derfor blandt andet her, du kan mærke, at du har med en sand kvalitets-seng at gøre. Topmadrassen er Svanemærket for ekstra sundhed og mindre kemi, og så er den seks centimeter tyk.

Den er skabt af Pulse Latex, som er særlig behagelig på grund af de elastiske og åndbare egenskaber. For en ekstra anti-bakteriel formel finder du et Rönd-betræk omkring madrassen, så uønskede bakterier ikke får lov at leve. Som et plus er betrækket ekstra blødt mod huden.

Hvad siger forbrugere om Bedre Nætter Venus Kontinentalseng

Køberne er generelt utrolig imponerede over både Bedre Nætter og Venus kontinentalseng, og det udmunder i gennemsnitlige scorer på henholdsvis 4,7 og 4,5 stjerner ud af 5.

Brugerne er særligt begejstrede over Bedre Nætters høje serviceniveau og mange muligheder – for eksempel valgfrie ben, fasthed, farve og gavl – samt den 100 dages prøveperiode.

Når det kommer til Venus, bliver det nævnt igen og igen, at modellen giver masser af luksus og skøn komfort, så søvnen bliver ekstra behagelig. Komfortzonerne såvel som sengens solide bygning bliver fremhævet, og langt de fleste brugere er mere end tilfredse.

Mere om Bedre Nætter Venus Kontinentalseng

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 180x200 cm
 • Højde: 61 cm
 • Antal komfortzoner: 7
 • Anti-skrid
 • Type topmadras: Latex
 • Topmadras tykkelse: 6 cm
 • Sengegavl inkluderet
 • Garanti: 25 år
 • Gratis prøveperiode: 100 dage
 • Certifikater: Oeko-tex certificeret
Bedste kontinentalseng i budget klassen test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Norhland Signatur Luksus Kontinental - kvalitetsseng til en brøkdel af prisen

 • 4,5/5 stjerner på TrustPilot
 • Produceret på danske fabrikker i et stilrent nordisk design
 • Mulighed for at skræddersy din søvnoplevelse efter dine behov

Norhland Signatur Kontinental hos Sengetid har 15 års garanti på rammer og brud, garanterer optimal søvn og langvarig brug. Sengen er kun fremstillet af materialer af højeste kvalitet og vil give dig mange års komfort.

Norhland Signatur Luksus Kontinental
Bedste kontinentalseng i budget klassen

Dagens bedste priser og tilbud på Norhland Signatur Luksus Kontinental:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Produceret på danske fabrikker i et stilrent
 • Mulighed for at skræddersy din søvnoplevelse
 • 5 komfortzoner lavet efter kroppen

Fordele og ulemper ved Norhland Signatur Luksus Kontinental

Fordele

 • Dansk produceret med fokus på kvalitet
 • Du kan vælge mellem 2 forskellige topmadrasser
 • 5 komfortområder til optimal støtte
 • Madrasser med mulighed for at vælge mellem 3 forskellige fastheder

Ulemper

 • Enkelte kunder bryder sig ikke om wunderpur, da men synker langt ned i materialet

Mere om Norhland Signatur Luksus Kontinental

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 180x200 cm
 • Højde: 65 cm
 • Type topmadras: Wonderpur / Latex
 • 646: 8 cm
 • Certifikater: Oeko-tex certificeret
 • Garanti: 15 år
 • Gratis prøveperiode: 101 dage
 • Antal komfortzoner: ?

3 unikke lag
Norhland Signatur Kontinental er inddelt i 3 lag. Alle lagene spiller sammen for at give dig den bedst mulige soveoplevelse. Øverst er en topmadras, i midten er en springmadras og i bunden finder du en boxmadras.

Sengen er designet med din komfort for øje. Lommefjedrene kan justeres for at give dig fem forskellige komfortzoner. Disse zoner bliver gradvist blødere, efterhånden som de bevæger sig ned fra dit hoved til dine skuldre. Det giver en optimal sovestilling, der holder din ryg ret hele natten. Hvis du leder efter lindring af nakke- eller rygsmerter, mens du sover godt hver nat, kan Norhland Signatur Kontinental være noget for dig.

Signatur Kontinental adskiller sig fra en traditionel springmadras ved, at du ikke synker meget ned i sengen og ikke kan bevæge dig. Fjedrene er polstret med åndbart komfortskum, som modvirker nedsynkning og også regulerer temperatur og fugtighed om natten, hvilket resulterer i en mere behagelig søvn.

Du behøver ikke at tilbringe urolige nætter med at forsøge at få det behageligt. Hos Sengetid får du mulighed for at vælge mellem tre forskellige fastheder i springmadrassen. Du kan også vælge mellem tre stilfulde farver, når du køber sengen, så den passer perfekt til dit soveværelse.

Luksus topmadrassen
Med denne seng får du en luksuriøs topmadras med mulighed for at vælge mellem to forskellige kerner – som hver især har deres egne fordele.

Fordi latex er meget åndbart, hjælper det med at regulere temperaturen ved at frigive den ophobede varme i løbet af natten. Hvis du er en person, der ofte føler dig varm om natten, vil latex være et ideelt materiale for dig, da det skaber et lidt køligere og mere stabilt sovemiljø.

Wonderpur er en type hukommelsesskum, der tilpasser sig kroppen bedre end latexmadrasser. Den giver fremragende støtte, samtidig med at den er god for dem, der ofte fryser om natten, da den hjælper med at holde på varmen.

Det OEKO-TEX-certificerede bambusbetræk på topmadrassen beskytter mod skadelige stoffer, leder varme og fugt væk fra din krop og er åndbart for en behagelig nattesøvn.

Wonderpur er en unik form for memory foam som er særlig effektiv til at holde på varmen og tilpasse sig til din krop. Wonderpur er noget blødere end latex, og du falder derfor mere ned i madrassen og bliver samtidigt mere omkranset af den. Wonderpur er derfor et godt valg til dig som har det koldt om natten, samt til dig der ønsker at falde lidt mere ned i topmadrassen.

Selve topmadrassen er betrukket af et åndbart bambus betræk som er effektivt til at lede fugt væk fra kroppen og samtidigt er 100% fri for skadelige stoffer.

Hvad siger forbrugerne om Norhland Signatur Delux Kontinental?

Sengetid har en Trustpilot-score på 4,5/5 stjerner med over 500 anmeldelser. De ting folk blandt andet elsker ved Sengetid, er den kundeservice og support de får. Kunderne er også glade for den fantastiske søvngaranti. Nogle synes også, at sengens design er mere moderne end andre soveværelsesmøbler på markedet, og andre sætter pris på, at den ikke ser “klodset” ud.

Et fåtal af kunder har klaget over forsinkelsen i forbindelse med modtagelsen af deres senge. Forsinkelsen i modtagelsen af din seng skyldes normalt, at hver enkelt seng er ny fremstillet, når du bestiller den. Men bare rolig, Sengetid tager sig af eventuelle problemer med det samme. De reagerer på 100% af negative anmeldelser og er tilgængelige via telefon og live chat fra kl. 9 til 22 hver dag. Så hvis du har brug for hjælp med din bestilling eller bare vil have nogle tips, så tøv ikke med at kontakte dem.

Konklusion: Derfor anbefaler vi Norhland Signatur Kontinental
Med Norhland Signatur Kontinental behøver du ikke at ofre kvalitet for prisen. Sengen har fem zoner, der tilpasser sig perfekt til din krop for optimal komfort. Derudover leveres den med en springmadras i tre forskellige fastheder samt to typer topmadras. Det betyder, at du hver nat kan nyde en skræddersyet soveoplevelse.

Sengetid er dedikeret til kundetilfredshed, som det fremgår af deres 4,5/5 stjerner på Trustpilot. Kunderne har ofte sagt, at de sover bedre efter at have skiftet til sengen, og de har også talt om den gode support, de har fået før, under og efter købet. Der har været et par problemer med forsendelsen eller med at synke for langt ned i topmadrassen, men disse blev hurtigt løst af Sengetids hurtige kundesupport.

Vores anbefaling test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Snefrid Fjäll - allergivenlig kontinentalseng

Snefrid kontinentalseng er udviklet i samarbejde med en række fageksperter og bygget af danske håndværkere. Du får en kontinentalseng, hvor der fra start har været fuld fokus på korrekt støtte og aflastning af hele kroppen.

Snefrid Fjäll
Vores anbefaling

Dagens bedste priser og tilbud på Snefrid Fjäll :

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Udviklet sammen med eksperter
 • Latex topmadras
 • 7 komfortzoner

Fordele og ulemper ved Snefrid Fjäll

Fordele

 • Danskproduceret kontinentalseng med pocketfjedre
 • Gennemført design i flere størrelser
 • 7 komfortzoner for den mest ergonomiske liggekomfort

Ulemper

 • Gavl og kuvertlagen skal tilkøbes

Mere om Snefrid Fjäll

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 180x200 cm
 • Højde: 67 cm
 • Antal komfortzoner: 7
 • Anti-skrid
 • Type topmadras: Naturlig latex / Memory-skum
 • Topmadras tykkelse: 7 cm
 • Certifikater: Oeko-tex certified
 • Garanti: 25 år
 • Gratis prøveperiode: 100 dage

Hos Nordic Dream er der fokus på natulige materialer. De anvender blandt andet en topmadras skabt af naturlatex, der udvindes fra træer, som er specielt gode for allergikere. Naturlig latex er desuden et valg, når kroppen skal aflastes korrekt.

Når du ligger på latex, får din krop lov at synke en lille smule ned i madrassen. Men latex er samtidig et elastisk materiale, der sørger for, at du ikke synker for dybt. På den måde får du en ergonomisk korrekt liggeposition, som betyder at rygsøjlen ligger lige og både nakke, skuldre, ryg, hofter og lænd aflastes bedst muligt.

Èn af de andre store fordele ved denne Snefrid er, at du får 25 års fuld garanti på sengen. Det betyder at ramme- eller fjedrebrud bliver dækket, og du får besøg af en montør, som hjælper dig med skaderne.

En af de ting som får Snefrid til at være en rigtig god investering, er det innovative posefjedre system, som tilpasser sig kroppens zoner og sikrer ultimativ aflastning, så din krop kan slappe af i løbet af natten.

NordicDream benytter sig af samme fjedresystem som senge fra de helt dyre mærker, hvor sengene koster + 40.000 kr.

Du  får altså samme kvalitet i madrassen. Èn af grundene til, at NordicDream kan tilbyde denne kvalitet til en markant lavere pris er, at de har skåret alle mellemled væk og leverer direkte fra deres fabrik ud til kunden

Fjäll topmadras – betræk i naturmateriale med god ventilation

Fjäll er en luksus topmadras fra Nordic Dream, som måler 8 cm i højden. Betrækket indeholder bambusfibre, som er med til at give topmadrassen en ventilerende effekt. Tekstil af bambus kan desuden optage op mod 50% mere væske end bomuldstekstiler, uden at de føles fugtige. I produktionen af bambus anvendes der hverken sprøjtemidler eller kunstgødning. Derfor er Fjälls betræk Oeko-Tex certificeret.

Fjäll fra Nordic Dream har antibakterielle egenskaber, hvilket har den fordel, at bakterier og husstøvmider ikke kan leve materialet. Inde i selve topmadrassen kan du vælge en kerne af enten naturligt latex eller memory-skum. 

Naturlatex, som er et godt materiale for miljøet og din krop. Latex, som har trykaflastende egenskaber, tappes årligt fra gummitræet Havea Brasiliensis. Det er derfor en bæredygtig produktionsløsning, fordi træet ikke skal fældes eller tager skade. Latex er desuden et ventilerende materiale, og er især egnet til dig, der har det varmt om natten. Memory skum er særligt velegnet til dig, der har tendens til led- og muskelsmerter, da det har en aflastende effekt. Det er ligeledes kendt for at virke forebyggende på kredsløbsproblemer. Memory foam holder desuden godt på varmen, så du ikke så nemt kommer til at fryse. 

Snefrid fås i følgende størrelser:

 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Snefrid Fjäll
Bedste kontinentalseng til allergikeren test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bedre Nætter Atlas Kontinentalseng - forbruger-favorit med latex-topmadras

 • 5 ud af 5 stjerner baseret på 83 brugeranmeldelser

Bedre Nætter Jupiter Kontinentalseng er det oplagte valg til dig, der leder efter en Bedre Nætter-model, men som ikke har det største budget. Du kommer til at opleve et produkt, der er velbygget, og som yder en fantastisk komfort til en god pris.

Bedste kontinentalseng til allergikeren
Bedre Nætter Atlas Kontinentalseng

Dagens bedste priser og tilbud på Bedre Nætter Atlas Kontinentalseng:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • 25 års garanti på fjedre og rammebrud
 • 100 nætters risikofri prøve
 • 7 komfortzoner

Sengetesteren's vurdering

På redaktionen er vi generelt enige med kunderne, og vi ser Bedre Nætter Jupiter Kontinentalseng som et godt valg til prisen, da den giver dig valuta for pengene – både i forhold til kvalitet, konstruktion, komfort og muligheder.

Især er de syv komfortzoner er et stort plus, som bidrager til en optimal søvn, så kroppen får den aflastning, den har behov for. Derudover er vi begejstrede for, at det er muligt at vælge to forskellige fastheder, hvis du vælger en dobbeltseng – så kan begge sengekammerater få den støtte, kroppen har brug for.

Bedre Nætters høje serviceniveau er endnu en fordel, som ikke er gået vores næse forbi. Som kunde får du som nævnt en prøveperiode på hele 100 dage, mens der ydes 25 års garanti på fjedre og rammebrud. Det er service af høj kaliber i vores bog.

Fordele og ulemper ved Bedre Nætter Atlas Kontinentalseng

Fordele

 • Vurderet til 5 ud af 5 stjerner i gennemsnit af brugerne
 • 7 komfortzoner, der hver især yder en særlig støtte til kroppen
 • Fleksible og medgørlige pocketfjedre
 • Ventilerende og åndbar latex-topmadras
 • 25 års garanti på fjedre og rammebrud

Ulemper

 • Ingen mulighed for at vælge anden type topmadras end latex
 • Kommer uden gavl, kan dog tilkøbes

Anmeldelse og analyse

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 180x200 cm
 • Højde: 53 cm
 • Antal komfortzoner: 7
 • Anti-skrid
 • Type topmadras: Memory-skum
 • Topmadras tykkelse: 6 cm
 • Sengegavl inkluderet
 • Garanti: 15 år
 • Gratis prøveperiode: 100 dage
 • Certifikater: Oeko-tex certificeret

Bedre Nætter fører forskellige sengeserier, og Jupiter hører til i den mere prisvenlige ende. Det vil gøre den mere tilgængelig for en bredere vifte af forbrugere, og selvom prisen er til den lave side, får du masser af den velkendte Bedre Nætter-kvalitet og -service.

I forhold til service får du de samme ordninger som hos de dyrere sengeserier, og det tæller blandt andet en prøveperiode på 100 dage. Det får du ikke alle steder, og de 100 dage sørger for at give dig god tid til at vurdere, om du har fundet din perfekte sengekammerat.

Derudover yder Bedre Nætter en 25 års garanti på fjedre og rammebrud, hvilket også er i den høje ende. Det er din sikkerhed for, at du køber et ordentligt kvalitetsprodukt.

Tre madrasser, der giver komfort og sundhed

Bedre Nætter Jupiter Kontinentalseng består – ligesom de øvrige kontinentalsenge – af tre madrasser. Bunden er boksmadrassen, der ligger i en otte centimeter tyk træramme. Træet er svensk fyrretræ ligesom hos de dyrere varianter. Dette er fundamentet og basen, som de øvrige madrasser bygger oven på.

Madras nummer to er springmadrassen, og det er her, at komforten fastsættes. Hos Jupiter kommer du til at opleve syv komfortzoner, der er særligt udviklet af eksperter. Hver zone er et område med et specielt fokus. Det kan være nakke og skuldre, lænd og ryg eller ben og fødder med mere. Kroppens unikke dele har nemlig brug for forskellig støtte, og det er det, som komfortzonerne yder. Derfor får hver af dine kropsdele den mest optimale aflastning og støtte, som fremmer din nattesøvn. Læg mærke til, at også de dyrere varianter kommer med syv komfortzoner.

Det øverste lag udgøres af topmadrassen, som hos Jupiter er en latex-variant med en tykkelse på fem centimeter. Det er lidt mod den tyndere ende i forhold til konkurrenterne, og den har heller ikke samme sundhedsprofil, som andre topmadrasser har. Jupiter’s topmadras er dog stadig en skøn model, der på grund af latex’en er meget naturlig, åndbar og allergivenlig. Latex’ens konstruktion giver en luftig ventilering, som sørger for hurtigt at lede sved og fugt væk. Perfekt til dig, der ofte har det for varmt om natten. Læg i den forbindelse mærke til, at du kun kan vælge en latex topmadras og ikke en af skum, som du kan hos flere af konkurrenterne. Skum giver et lunt klima i sengen, hvor latex giver et køligt.

Hvad siger forbrugere om Bedre Nætter Atlas Kontinental

Både Bedre Nætter og Jupiter Kontinentalseng modtager høj ros fra forbrugerne. På Trustpilot har knap 3000 anmeldt Bedre Nætter som forhandler, og dommen lyder på 4,7 ud af 5 stjerner i gennemsnit. Også Atlas er populær, og den tildeles hele 5 ud af 5 stjerner i gennemsnit baseret på 83 anmeldelser.

Brugernes ros af Bedre Nætter som forhandler går især på virksomhedens store ekspertise inden for søvn samt det høje serviceniveau. Køberne forklarer, at de modtager en fantastisk god behandling, og at der altid er en venlig medarbejder, der står klar til at hjælpe.

Rosen af Jupiter går blandt andet på, at sengen yder en rigtig god støtte, som fremmer søvnen. Og så lever den fint op til de krav, som forbrugerne har samtidig med, at blødheden er perfekt afstemt.

Mere om Bedre Nætter Atlas Kontinentalseng

Sengen fås i følgende størrelser:

 • 140 x 200 centimeter
 • 160 x 200 centimeter
 • 180 x 200 centimeter
Bedste kontinentalseng i test test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Emma One - kontinentalseng i høj kvalitet

Med Emma One Kontinentalseng får du masser af luksus til en fair pris. Det ses også tydeligt på de mange gode anmeldelser, sengen har fået på Emma-madras.dk.

Emma One
Bedste kontinentalseng i test

Dagens bedste priser og tilbud på Emma One:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Ergonomisk madras
 • Alt inkluderet
 • Elegant design

Fordele og ulemper ved Emma One

Fordele

 • Bonnell-fjederbund for ekstra støtte og komfort
 • Sengeramme, sengegavl, madras og topmadras er inkluderet
 • Fås i tre størrelser

Ulemper

 • Fås kun i én farve

Mere om Emma One

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 140x200 cm
 • Højde: 57 cm
 • Topmadras tykkelse: 6 cm
 • Certifikater: Oeko-tex certificeret
 • Garanti: 10 år
 • Gratis prøveperiode: 100 dage
 • Antal komfortzoner: ?
 • Type topmadras: Skum
 • Sengegavl inkluderet

Emma One Kontinentalseng er en luksusseng i særklasse og har en ergonomisk madras med syv komfortzoner. Det sikrer dig en god støtte i hele kroppen og maksimal afslapning.

Samtidig har sengen et elegant design og kommer med både sengegavl og sengeramme, der giver det indbydende og eksklusive udtryk, du kender fra luksuriøse hoteller.

Alle delene af sengen er designet af Emmas søveksperter med henblik på at give dig den bedst mulige søvnoplevelse.

Med det store fokus på både komfort og æstetik adskiller Emma One Kontinentalseng sig fra andre senge på markedet. Det er en smuk og elegant seng, der vil stå flot i dit soveværelse, men du går på ingen måde på kompromis med sengens funktionalitet og ergonomi.

Bedste ergonomiske støtte test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Svanhild Fjäll - kontinentalseng med flerlagsmadras for komfort

Svanhild Fjäll sørger med sin store madraskerne for høj komfort og gør med 7 komfortzoner derudover, at blodcirkulationen forbliver optimal samtidig med, at presset på kroppen mindskes. Derudover er sengen robust, hvilket gør den til et godt valg for alle, der søger en holdbar løsning

Svanhild Fjäll
Bedste ergonomiske støtte

Dagens bedste priser og tilbud på Svanhild Fjäll :

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Ergonomisk madras med 7 komfortzoner
 • Hypoallergent og antibakterielt materiale
 • 25 års garanti på ramme og fjedre

Fordele og ulemper ved Svanhild Fjäll

Fordele

 • Stor madraskerne med ergonomiske pocketfjedre
 • Airflow-polstring
 • Det kræver ikke værktøj at montere benene
 • Kraftig bundramme for øget stabilitet

Ulemper

 • Lidt dyr når den ikke er på tilbud

Produktanalyse af Svanhild Fjäll

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 180x200 cm
 • Højde: 61 cm
 • Antal komfortzoner: 7
 • Sengegavl inkluderet: Naturlig latex / Memory-skum
 • Topmadras tykkelse: 7 cm
 • Certifikater: Oeko-tex certificeret
 • Garanti: 25 år
 • Gratis prøveperiode: 100 dage

Behagelighed og Airflow-teknologi

Kontinentalsengen giver med sin ergonomiske pocketfjeder madras ideel støtte, fordi fjedrene uafhængigt af hinanden bevæger sig i forskellige retninger for at tilpasse sig din krop og støtte din nakke, skuldre, ryg, lænd og hofter. Airflow-teknologien gør det dertil muligt for luften at cirkulere omkring din krop, så du holdes kølig, mens du sover.

Allergivenlige materialer

Madrassen har i sit øverste lag en latexkerne, der på grund af høj elasticitet tilpasser sig din krop over tid, hvilket giver ekstra komfort. Lider du af allergi eller har du følsom hud, er latex også et hensigtsmæssigt materiale, da det både er allergivenligt og antibakterielt. Derudover tåler bambusfiber betrækket maskinvask op til 60 grader, så det er nemt at holde rent.

Mere om Svanhild Fjäll

Fjäll topmadras – betræk i naturmateriale med god ventilation

Fjäll er en luksus topmadras fra Nordic Dream, som måler 8 cm i højden. Betrækket indeholder bambusfibre, som er med til at give topmadrassen en ventilerende effekt. Tekstil af bambus kan desuden optage op mod 50% mere væske end bomuldstekstiler, uden at de føles fugtige. I produktionen af bambus anvendes der hverken sprøjtemidler eller kunstgødning. Derfor er Fjälls betræk Oeko-Tex certificeret.

 

Fjäll fra Nordic Dream har antibakterielle egenskaber, hvilket har den fordel, at bakterier og husstøvmider ikke kan leve materialet. Inde i selve topmadrassen kan du vælge en kerne af enten naturligt latex eller memory-skum. 

 

Naturlatex, som er et godt materiale for miljøet og din krop. Latex, som har trykaflastende egenskaber, tappes årligt fra gummitræet Havea Brasiliensis. Det er derfor en bæredygtig produktionsløsning, fordi træet ikke skal fældes eller tager skade. Latex er desuden et ventilerende materiale, og er især egnet til dig, der har det varmt om natten. 

Memory skum er særligt velegnet til dig, der har tendens til led- og muskelsmerter, da det har en aflastende effekt. Det er ligeledes kendt for at virke forebyggende på kredsløbsproblemer. Memory foam holder desuden godt på varmen, så du ikke så nemt kommer til at fryse. 

Bedste åndbare kontinentalseng test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Tindra Nordlys kontinentalseng - dobbeltlag pocketfjedre og 7 komfortzoner

Når du bruger en tredjedel af dit liv på at sove, skal du ligge så behageligt, som muligt. Danske Nordic Dream har skabt Tindra – en kontinentalseng i høj kvalitet, som møder dine behov.

Sengen er både udviklet og produceret i Danmark, hvor dygtige sengehåndværkere udelukkende har brugt gode materialer. Der er stort fokus på detaljerne med Tindra fra Nordic Dream.

Tindra Nordlys kontinentalseng
Bedste åndbare kontinentalseng

Dagens bedste priser og tilbud på Tindra Nordlys kontinentalseng:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • 3 trykaflastende madraslag
 • Udviklet og produceret i Danmark
 • 7 komfortzoner

Fordele og ulemper ved Tindra Nordlys kontinentalseng

Fordele

 • Boxmadras med danskproducerede pocketfjedre
 • Eksklusivt møbelstof
 • Springmadras med pocketfjedre og Airflow skum
 • Udviklet i samarbejde med førende fageksperter

Ulemper

 • Gavl og kuvertlagen skal tilkøbes

Mere om Tindra Nordlys kontinentalseng

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 180x200 cm
 • Højde: 67 cm
 • Antal komfortzoner: 7
 • Anti-skrid
 • Type topmadras: Naturlig latex / Memory-skum
 • Topmadras tykkelse: 7 cm
 • Certifikater: Oeko-tex certificeret
 • Garanti: 25 år
 • Gratis prøveperiode: 100 dage

Tindra er en kontinentalseng med en boxmadras i bunden, en springmadras i midten og en topmadras øverst.

Boxmadrassen er bygget af svensk fyrretræ, der er meget solidt. Sengen har derfor en fast base, hvor springmadrassen ligger sikkert på den skridsikre overflade.

Både den nederste og midterste madras er lavet med ergonomiske pocketfjedre i 2 lag. Det giver den absolut bedste komfort, fordi de dynamiske pocketfjedre former sig efter kroppens konturer. Kroppen ligger afslappet og ergonomisk korrekt, hvilket giver den bedste søvn.

Nordlys topmadras – temperaturregulerende og vaskbart betræk

Nordlys fra Nordic Dream er til dig, der ønsker sig en topmadras med den nyeste teknologi. Topmadrassen består nemlig af 7 ergonomiske zoner, der giver dig de bedste forudsætninger for god søvn. Zonerne yder ekstra støtte til kroppen og aflaster i kroppens trykpunkter, så du får en mere afslappet sovestilling og sover bedre.

Dens betræk er aktivt kølende, og reagerer derfor på, om du har det enten for varmt eller for koldt i nattens løb. De teknologiske elementer sørger for at temperaturregulere madrassen, så dens temperatur holdes på 35-36 grader. Betrækket er også oeko-tex certificeret og vaskbart ved 40 grader.

Du kan vælge, om du vil have din topmadras med en kerne i naturlatex eller memory-skum. Naturlatex er et godt valg, hvis du ønsker et meget åndbart materiale, som afleder fugt og varme fra kroppen i løbet af natten. Latex giver desuden effektiv aflastning til kroppen, så du er sikret optimal støtte. 

Memory foam former sig efter din krop, så du synker ned i madrassen. Det kan hjælpe med at forebygge kredsløbsproblemer og led- og muskelsmerter. Memory skum holder meget på varmen, så hvis du ofte får det varmt om natten, er det bedre at gå med en latex topmadras.

Tindra fås i følgende størrelser:

 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm
 • 210 x 210 cm
Bedste komfortvalg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Viking Hultaby Kontinentalseng - specialzoner til hofter og skuldre

Viking Hultaby Kontinentalseng kommer med mange fremhævelsesværdige aspekter, men et af de stærkeste kort er, at modellen er født med et unikt og specialfremstillet fjedersystem, der har fokus på den individuelle forbrugers komfort.

Viking Hultaby Kontinentalseng
Bedste komfortvalg

Dagens bedste priser og tilbud på Viking Hultaby Kontinentalseng:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Specialfremstillet fjedersystem
 • OEKO TEX certificering
 • Én stor topmadras

Fordele og ulemper ved Viking Hultaby Kontinentalseng

Fordele

 • Unikt fjedersystem
 • Specialzoner til hofter og skuldre
 • Kommer i flere farver

Ulemper

 • Sengegavl og ben skal købes separat

Mere om Viking Hultaby Kontinentalseng

SPECIFIKATIONER

 • Topmadras tykkelse: 8 cm
 • Størrelse: 160 x 200 cm
 • Type topmadras: Memory-skum
 • Certifikater: Oeko-tex 100-certificeret
 • Garanti: 15 år
 • Højde: ?
 • Antal komfortzoner: ?
 • Gratis prøveperiode: ?

Viking Hultaby Kontinentalseng kommer med mange fremhævelsesværdige aspekter, men et af de stærkeste kort er, at modellen er født med et unikt og specialfremstillet fjedersystem, der har fokus på den individuelle forbrugers komfort.

Du vil her opleve Multi Zone Layers-systemet, som tilgodeser hele kroppen og ikke kun udvalgte dele af den. Systemets teknologi er ligeledes skabt med specialzoner, der har fokus på behandling af kroppens unikke trykpunkter. Der er flere af dem, men især de to, der er tunet ind på hofter og skuldre, hjælper disse nøgleområder af kroppen med at finde hvile og blive løsnet op for. Det vil give dig bedre velvære i kroppen samt en forbedret mobilitet i dagtimerne.

Sengen består i sin opbygning af to lag bestående af små fjedre, som hver især er inddelt i de forskellige zoner.

Det øverste lag er udstyret med fem zoner, mens det nederste har tre zoner. Det giver en optimal tilpasningsevne til kroppen, og lag og zoner er opbygget i samspil med hinandens forcer. Fjedrene i lagene er mindre end normalt, og det gør, at de lettere kan ”følge med dig”, når du bevæger dig om natten.

Varianten er skabt af det svenske mærke Viking, hvis produkter alle er fremstillet af materialer fra skovene i Småland. Det betyder, at der er fokus på anvendelse af de lokale ressourcer samt bæredygtigheden og en minimal miljøbelastning. Designmæssigt er modellen født med en høj base, som giver et mere elegant udtryk, og alle de anvendte tekstiler er miljøvenlige via deres OEKO TEX standard-certificering.

Viking Hultaby Kontinentalseng kommer med mange flere fordele, og prisen er en af dem. Generelt er kontinentalsenge ikke en lille investering, men du får enheden til en fair omkostning, så din tegnebog ikke bløder. Du får flere elementer med i indkøbsprisen, og det inkluderer både en topmadras, en springmadras og en boksmadras, som ligger i lag. Læg mærke til, at hverken ben eller gavl medfølger i prisen. Dem skal du købe separat.

Sengen kommer i mellem dobbeltsengs-størrelse, og det betyder, at målene er på 160 x 200 centimeter. Du kan tilpasse købet i overensstemmelse med personlig stil og præferencer, da du selv kan vælge farve på modellen. Der er tillige valgfrihed i madrassernes konstruktion, for du kan selv vælge fasthed. Det betyder, at du enten kan ligge blødt, hårdt eller midtimellem, og selvom her er tale om en dobbeltseng, får du to individuelle springmadrasser i stedet for én stor. Det er en fordel, hvis du skal sove sammen med en anden person i sengen, for han eller hun har ikke nødvendigvis samme præferencer angående fasthed, som du har. Derfor kan I vælge, hvad der hver især passer til jeres egne behov.

Du finder én stor topmadras som det øverste lag i kontinentalsengen, og den er skabt af skum. Ofte skelner man mellem to typer af materialer til fremstilling af toplaget, og her er tale om enten latex eller skum. Hos Viking Hultaby får du skum, som har bløde og føjelige egenskaber, der hurtigt former sig efter din krop. Du vil opleve den dejlige ”synke ned” følelse, når du lægger dig, hvor skummet omkranser din krop. Som et plus er en skum-topmadras det oplagte valg, hvis du ofte fryser om natten og foretrækker at sove i et lunt klima.

Vi anbefaler Viking Hultaby Kontinentalseng, da den er en af de bedste kontinentalsenge til dig, der leder efter en model med specialzoner til en overkommelig pris. Du vil også blive forkælet med muligheden for at vælge mellem flere farver og fastheder samt et unikt fjedersystem.

Dagens bedste priser og tilbud på Norhland Prestige Delux Superior:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Dansk design og håndværk
 • 25 års garanti
 • Op til 11 komfortzoner

Fordele og ulemper ved Norhland Prestige Delux Superior

Fordele

 • Dansk design og håndværk
 • Valgfri 10 cm Luksus Latex eller Wonderpur topmadras m. vaskbart BAMBOO betræk
 • Tre komfortlag
 • Op til 11 zoner
 • Totalhøjde: 64 cm

Ulemper

 • Gavl skal tilkøbes

Mere om Norhland Prestige Delux Superior

SPECIFIKATIONER

 • Dansk design og håndværk
 • Træramme og bund af lameller
 • Boksmadras og springmadras betrukket som helhed
 • Springmadras med pocketfjedre
 • Op til 11 komfortzoner
 • Valgfri topmadras i Latex eller Celcius
 • 25 års garanti

Med Prestige Delux Superior er kun 2 ud af 3 madrasser synlige for øjet, da både box- og springmadras er betrukket som helhed og ligger i ét betræk. Det skaber et mere kompakt og strømlinet udtryk.

Sengen er opbygget i klassisk forstand med en 8 cm ramme i massiv træ. På bunden af lameller ligger boksmadrassen placeret under springmadrassen, som indeholder pocketfjedre, der sørger for stabilitet. Springmadrassen har op til 11 ergonomiske zoner, som støtter kroppens led. Du kan opleve lindring af gener ved lænd og nakke.

Du får 25 års garanti på både pocketfjedre og træramme.

Sengen er, for mange, ét af boligens vigtigste møbler, og du kan give sengen et personligt præg ved at vælge enkeltdele med omhu.

Du kan fx investere i en sengegavl, som giver et dekorativt pust til indretningen, og som samtidig beskytter din væg. Du kan finde et bredt sortiment af sengegavle, som du kan hente inspiration fra her.

Bemærk også, at en elevationsseng kræver et splitlagen for at give den fulde oplevelse, når du kører op og ned. Du kan se et udvalg af splitlagner her.

Delux topmadras
Øverst er ligger en topmadras på 60 mm med vaskbart betræk, som sørger for ekstra høj sovekomfort. Du bestemmer selv, om din topmadras til Prestige Delux Superior skal være i latex eller wonderpur. Dit valg kan afhænge af, om du har tendens til at få det varmt eller fryse om natten.

Latex kan være fordelagtigt for personer, der har det for varmt i nattetimerne. Topmadrassen har en trykaflastende egenskab, så din krop bliver støttet korrekt og ikke synker ned i madrassen.

Kommer du let til at fryse om natten, er wonderpur mere oplagt til dig. Topmadrassens memoryskum former sig efter din krops konturer, så den bedre kan holde sig varm, når du sover. Skummet støtter også dine led på en hensigtsmæssig måde.

 

Hvad skal du overveje, før du køber et kontinentalsenge

Størrelse

Den mest ideelle sengestørrelse varierer alt efter hvor meget plads, du har dit soveværelse. En enkelt person kan sove behageligt i en 140×200 cm seng, som samtidig sparer lidt plads i rummet. En seng i den størrelse kan dog også rumme to personer, hvis det er nødvendigt, selvom den mest populære størrelse for par er 160×200 cm. Har du brug for endnu mere soveplads fås kontinentalsenge også i større dimensioner, såsom 200x200cm eller 210x210cm.

Madras

En af de mest markante egenskaber ved en kontinentalseng er højden og komforten, der begge skabes af tre madraslag: en boxmadras, en vendbar springmadras og en topmadras. Boxmadrassen er sengens fundament og sikrer, at din krop støttes fuldt ud. Springmadrassen er det midterste lag og justerer via forskellige zoner komforten i sengen. Øverst er der en topmadras, som fås med forskellige hårdheder. Inden du vælger en topmadras, er det en god idé at overveje din primære sovestilling, så du får den optimale hårdhed. Sover du på siden, bør du gå efter en medium eller blød madras, hvorimod det for ryg- og mavesovere anbefales at gå efter en medium eller hård madras. Et godt tip er at gå efter produkter, hvor forhandleren tilbyder gratis udskiftning af madrassen, så du i tilfælde af at vælge forkert er sikret.

Materialer

Det er vigtigt at overveje materialevalg, fordi det påvirker kontinentalsengens kvalitet og deraf også din søvn. Vi anbefaler altid at kigge efter senge, der er fremstillet af langtidsholdbare materialer, som f.eks. massivt træ. Sengerammer af træ er klassiske og robuste, hvilket gør dem ideelle til næsten alle mennesker. Når det kommer til lang levetid og holdbarhed, er metalrammer dog de bedste, men også de dyreste. Dertil råder vi dig til at kigge efter senge, der er Oeko-tex-certificerede, svanemærket eller FSC-certificerede, så du både er sikret allergivenlige og bæredygtige materialer.

Pris

Dyrere kontinentalsenge koster omkring 50.000 kr. og opefter, men har til gengæld mere robuste rammer og OEKO-TEX-certificeret madrasser med flere komfortzoner, så du får den bedst mulige søvn. Billigere alternativer koster mellem 8.000-10.000 kr og har typisk færre funktioner. Det er dog ikke ensbetydende med, at du ikke kan få en god seng for færre penge.

Bruger- og ekspertanmeldelser

Vi anbefaler at læse, hvad tidligere kunder har sagt om en given seng, så du selv kan afgøre, om det er en løsning, der er pengene værd for dig. Nogle overvejelser, der er gode at gøre, omfatter bl.a. hvor behagelig madrassen er, den overordnede kvalitet af sengen og om designet er tiltalende. Af den grund har vi inkluderet brugerbedømmelser nedenfor, så du kan foretage en informeret købsbeslutning. Derudover er det også en god idé at undersøge virksomhedernes eller forhandlernes Trustpilot, da det giver en indikation om deres kvalitet og service.

arrow-more

Søvnekspertens gode råd: Sådan indretter du dit soveværelse til god søvn

For at optimere indretningen i dit soveværelse til god søvn, har søvn-ekspert Mikael Rasmussen en række gode råd. Udover møblernes placering i rummet, kan du gøre meget med fornemmelsen i rummet og hvordan du bruger det.

Eksperten anbefaler, at du skaber du en form for hulestemning i dit soveværelse via temperatur, lysindfald og ved at lade al stimuli blive udenfor døren. Du skal helst udelukkende være i soveværelset, når du skal sove.

Temperatur. Temperaturen i soveværelset skal være lidt lavere end i resten af huset. Når vi bliver trætte, falder vores kropstemperatur og vi vil begynde at fryse. Derfor kan du snyde kroppen ved at holde temperaturen i soveværelset lavere end i dine andre rum. På den måde sender du et signal til kroppen om, at den skal være træt, når du træder ind i rummet, siger Mikael Rasmussen.

Lysindfald. Kroppen er indrettet til 12 timer med sollys og 12 timer med mørke. Ifølge Rasmussen bliver mange fysiologiske processer – inklusiv søvnen – styret af inputtet af lys og mørke. I vores del af verden kan naturligt sollys dog være sparsomt i vintermånederne, og så er det sværere for kroppen at regulere søvnen. Derfor er det vigtigt, at du hjælper søvnen på vej ved at holde dit soveværelse er helt mørkt. Det sender et tydeligt signal til kroppen om, at det er tid til at sove, så det kan være en stor fordel i kampen mod søvnløshed.

Stimuli. I vores samfund bruger vi en stor del af sit liv foran en skærm – enten foran arbejdscomputeren eller telefonen.  Når vi gør det, får vores hjerne hele tiden sanseinput, som vi skal forholde os til, siger Rasmussen. Det holder neuronerne i hjernen i gang hele tiden, og det gør det svært at falde i søvn. Derfor skal du lægge al stimuli væk en times tid inden, du skal sove.

Derfor skal du vælge en kontinentalseng

Du blev formentlig til på en seng, og det er heller ikke usandsynligt, at du vil ende dine dage på en seng. Har du tænkt over, at vi i gennemsnit tilbringer næsten 3.000 timer årligt i et soveværelse. Det er i sengen du bruger mest tid sammen med din partner, og det er her du ofte tumler med dine unger.

Kort sagt er der egentligt ikke mange ting i dit hjem, der er vigtigere end din seng. Ikke desto mindre er det ikke lige det stykke møbel, vi ofrer flest tanker på. For er det egentligt ikke sådan, at det for mange ikke er sengen, der står øverst på listen over, hvad man skal anskaffe sig til sit hjem.

Og det er på trods af, at mange lider af søvnforstyrrelser: Ofte er det en dårlig madras, der er roden til alt det onde. Det er noget, der rammer os, hvis vi sover i en seng, der ikke er komfortabel.

Sover man dårligt, er det måske ikke lige den dårlige søvn, man giver skylden for muskelsmerter i nakkeregionen, for en dårlig ryg eller for myoser og andre muskelspændinger.

Du kan prøve at tage et kig på denne artikel fra BT.dk hvor Jan Hartvigsen, professor i klinisk biomekanik ved Syddansk Universitet og praktiserende kiropraktor siger “Hvis man begynder at få ondt eller være stiv, når man vågner om morgenen, så kan det være, man lige skal tænke: “Hvor gammel er min madras egentlig?”

Søvnspecialist Mikael Rasmussen fra Center for Stress og Trivsel fortsætter i den samme artikel, med at udtale “Nogle gange tager vi vores ting lidt for givet, men lyt til kroppen, hvis du bliver øm af at sove eller sover dårligt. Det vil da være spild at ignorere det, hvis en ny pude, madras eller et helt mørkt soveværelse kan give en bedre søvn”

Hvis du stadig er i tvivl om du bør vælge en elevationsseng eller en kontinentalseng, så har vi lavet en guide over de bedste senge ifølge eksperterne.

Størrelserne på kontinentalsenge

Er kontinentalsengen nummer et for dig/jer, så er der heldigvis mange størrelser at vælge imellem. Ikke alle nævnte modeller fås i samtlige størrelser. Derfor bør du være opmærksom på, om den seng, der bliver valgt, nu også findes i den ønskede størrelse.

Gør den ikke det, så må der enten vælges en anden eller du/i må gå på kompromis i forhold til størrelsen.

I denne guide vil du kunne finde kontinentalsenge i følgende størrelser:

Se grundigt på de enkelte modeller, inden du beslutter dig. Du kommer til at nyde din nye seng i mange år, og både på den korte og på den lange bane betyder det også noget, hvor stor sengen er.

Den bedste kontinentalseng er ikke billig

Kontinentalsenge er dyre – ja! Men set på baggrund af, hvor mange timer du skal tilbringe i din seng, hvor mange problemer den forkerte seng forårsager og hvor langtidsholdbare de er, er det måske ikke så tosset at koncentrere sig lidt om at finde den rette seng uden at skele for meget til prisen. Det er ikke usædvanligt at finde en kontinentalseng på tilbud, så du kan sagtens finde en den bedste kontinental seng for dig indenfor en rimelig pris. Vi har derfor set nærmere på en række forskellige modeller.

De fælles fordele ved alle de modeller vi anmelder her er flere. Fælles for dem alle er, at man slipper for den berygtede ”revne i midten” af en dobbeltseng. Dette skyldes topmadrassen, som man selvfølgeligt altid kan købe som et supplement til en mere traditionel seng.

Dette er dog heller ikke den største fordel ved at rekvirere sig en kontinentalseng. Liggekomforten forbundet med kontinentalsengen har at gøre med, at du kan vælge en springmadras, der passer til din kropsvægt.

Springmadraslaget indeholder to separate springmadrasser i selve madraslaget. Skulle du vælge forkert, skal du holde øje med om forhandleren vil tilbyde dig en umiddelbar ekstra fortrydelsesret på 30 dage efter et køb.

Tjek kvaliteten på de billigere kontinentalsenge

Det er væsentligt, at du sikrer dig, at de tre madraslag (boksmadras, springmadras og topmadrassen) er af den bedste kvalitet.

En del kontinentalsenge har en dårlig boxmadras. Nogle producenter lægger ikke så meget vægt på boxmadrassens kvalitet, fordi de vil levere til en konkurrencedygtig pris. Komforten går fløjten, hvis boxmadrassen er af en lav kvalitet.

Du bør derfor altid tjekke boksmadrassens kvalitet, hvis du går rundt med tanker om at købe en billig model.

Hvilken fasthed skal du vælge?

Springmadrassen er et kapitel for sig. Mange vælger alt for bløde springmadrasser. Dette skyldes muligvis, at det er svært at bedømme, hvilken fasthed du har behov for. Det kan føles behageligt med en blød madras, når du prøver en kontinentalseng af ved at ligge i den de første par minutter i butikken.

I den sidste ende – og det uanset om du afbøder en for fast seng med en topmadras – er det fastheden på springmadrasserne, som giver det største bidrag til liggekomforten. Det er her pocket-fjedrene kommer ind i billedet.

Gammeldags madrasser har kun få fjedre pr. kvadratmeter, mens en springmadras med pocket-fjedre udmærker sig ved at have flere hundrede pocket-fjedre pr. kvadratmeter – typisk 300 fjedre pr. kvadratmeter.

Effekten er en dramatisk forbedret liggekomfort, fordi dette giver langt flere kontrapunkter mellem din krop og madrassen. På den måde justeres madrassen præcist til din kropsbygning. Hvilken fasthed der er den rigtige for dig, afgøres af din vægt.

Denne tabel for fasthed kan hjælpe dig med at træffe det rigtige valg:

Madras med pocket-fjedre:

 • Medium fasthed, hvis du vejer du under 75 kg
 • Fast fasthed, hvis du vejer mellem 75 og 95 kg
 • Fast fasthed, hvis du vejer over 95 kg – multi-pocket-fjedre

Beskrivelse af kilder og tests

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

AEH Corporate Health Experts

Good Night’s SleepLab, der ligger i Schweiz og drives af AEH Corporate Health Experts, har testet Nordic Dreams senge. De har vurderet aspekter som hygiejne, sengeklima, ergonomi og holdbarhed.

Hovedformålet med hygiejneundersøgelsen er at se, hvor effektivt sengesystemet er til at forhindre bakterievækst og spredning af mider, lugte og svamp. Der blev også taget hensyn til, hvor godt sengen tilpasser sig den enkeltes krop. For at simulere virkelige forhold og fastslå den langsigtede ydeevne tager AEH hensyn til forskellige miljøfaktorer – som f.eks. store ændringer i luftfugtighed og temperatur.

Du kan læse mere omkring testen her.

Testfakta.dk

Ved at udføre videnskabelige eksperimenter på produkter giver Testfakta kunderne troværdige oplysninger til at basere deres beslutninger på – og sparer dem for at købe varer, der måske ikke lever op til deres standarder. Det er dog værd at nævne, at Testfakta på det seneste er blevet anklaget for at tage imod sponsorpenge fra virksomheder for at teste og præsentere deres produkter positivt på hjemmesiden.

Testfakta har foretaget en række tests af holdbarheden, elasticiteten og åndbarheden på senge fra forskellige mærker, heriblandt Bedre Nætter og Dunlopillo, for at sikre, at du får den bedst mulige søvn.

Senge fra flere danske sengeproducenter er med i testen, som du kan se her.

Kundeanmeldelser

Trustpilot.com

Kundeanmeldelser er vigtige, når du handler online. Du ønsker ikke at købe noget uden at vide, hvad andre mennesker synes om det. Det er her, at Trustpilot kommer til at være praktisk. Det er et af de største, hvis ikke det største anmeldelsessite med over 200 millioner anmeldelser.

Mange kunder undersøger sengeforhandlere, både fysiske og online butikker, ved at læse kundeanmeldelser, før de foretager et køb. Kunderne baserer typisk deres beslutning på leveringstid, produktkvalitet, serviceydelse og kvaliteten af svar på kundehenvendelser. Under kategorien produktkvalitet er det normalt sengens komfortniveau og madrassens fasthed, som er vigtige faktorer for forbrugerne.

Det er altid vigtigt at få forskellige perspektiver, og det gælder især, når det drejer sig om produktanmeldelser. Vi læser og analyserer kundeanmeldelser sammen med vores egen research for at skabe det mest omfattende billede af produkterne.

Kundeanmeldelser for Nordic dream kan findes her.

Kundeanmeldelser for Sengetid kan findes her.

Kundeanmeldelser for Bedre Nætter kan findes her.

Kundeanmeldelser for Sengefabrikken kan findes her.

FAQ

Hvad er den bedste kontinentalseng på markedet?
Der er ikke én seng, som er førende, da det også handler om dine individuelle behov. Vi kan dog anbefale Bedre Nætter Venus Kontinentalseng som en god kontinentalseng. Den har en latex topmadras og 7 komfortzoner, som hjælper din krop med støtte og afslapning i løbet af natten. Vi anbefaler også Northland Dreamline Luksus Komfort.
Hvad er en kontinentalseng?
Kontinentalsengen har en unik opbygning, så du kan se frem til at ligge på hele tre forskellige lag: En boxmadras, en springmadras og en topmadras. Det giver ekstra god komfort. Med en kontinentalseng er der ikke nogen revne midt i sengen, da springmadrassens kerner ligger tæt sammen.
Hvilken størrelse er en kontinentalseng?
Du kan få kontinentalsenge i størrelserne: 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm, 200×200 cm, 180×210 cm og 210×210 cm. Det er værd at bemærke, at ikke alle modeller fås i samtlige størrelser, og derfor bør du være opmærksom på, om sengen du vælger findes i den ønskede størrelse.
Hvad er den bedste seng til din krop?
Det handler helt grundlæggende om kropsbygning, vægt og personlige præferencer. Du kan få madrasserne i forskellige fastheder, hvilket er et god sted at starte. Du kan vælge mellem: Medium fasthed, hvis du vejer du under 75 kg, fast fasthed, hvis du vejer mellem 75 og 95 kg og ekstra fast fasthed, hvis du vejer over 95 kg – her indeholder sengen multi-pocket-fjedre.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme