Vælg en side

Man siger, at vi mennesker bruger omkring en tredjedel af vores liv på at sove. Så det er ikke lige her du skal spare, selvom det kan være fristende.

Lægerne fortæller os, at søvn er en livsnødvendighed, fordi hviletilstand med dyb søvn er af afgørende betydning for genopbygning af kroppen. Mangel på en god nats søvn påvirker dit immunforsvar og din hukommelse og evne til at lære.

For ældre mennesker og andre med rygsøjleproblemer er kontinentalsengen særdeles anbefalelsesværdig.

Og mon ikke vi er mange der kender til forskellen på en god eller en dårlig nats søvn; det påvirker vort velbefindende. Så det kommer ikke som en overraskelse, at vi er parate til at investere penge og indsats for at finde en den helt rigtige seng.


Du kan også læse vores topmadras test – bedste topmadras

Hvordan finder du den bedste kontinentalseng

Den første regel er at komfortable senge skal opfylde vore kroppes individuelle fysiske krav til god ergonomi. Det handler kort sagt om komfort og kvalitet.

Kontinentalsenge i dag bliver testet på de magiske fire – fordeling af kropsvægt på madrassen, tilpasning til soveposition (elasticitet), åndbarhed og fjedrenes holdbarhed.

En kontinental seng består af tre dele. I bunden er der en box-madras der giver sengen en passende højde, stabilitet og fleksibilitet. Den centrale del af sengen er en traditionel madras. Den ydre madras kan vælges i overensstemmelse med behovene, det vil sige en ”Pocket madras” eller en skum madras.

Topmadrassen fuldender det hele og giver den sunde søvn. Du kan minimere besværlige rygsmerter med en kontinentalseng, fordi trykket fra kroppen fordeler sig jævnt på hele madras overfladen. I traditionelle senge er sengerammens kvalitet meget vigtig – det samme gælder for kontinentalsengen.

At sove i en kontinentalseng er som at svæve på en sky; det er en yderst behagelig følelse.

Vil du hellere have en mere simpel og enkel seng, så tag et kig på vores boxmadras test – bedste boxmadras

Få eksperterne til at hjælpe dig

Du kan med fordel rådføre dig med en rådgiver med speciel viden om madrasser, f.eks kan du benytte dig af BedreNætter’s eksperter(Der er et link til dem i sidebaren).

Alt hvad vedkommende skal vide er noget om dine sovevaner. Din vægt og den mest almindelige stilling af din krop, når du ligger ned samt ryggens hældning er vigtige data i den forbindelse.

Guide til valg af madras i forhold til vægt

 • Vejer du under 75 kg skal du vælge en pocketfjedre madras med medium fasthed
 • Vejer du mellem 75 og 95 kg skal du vælge en pocketfjedre madras med fast fasthed
 • Vejer du mere end 95 kg skal du vælge en multi-pocketfjedre madras med fast fasthed
*Dette er vejledende tal for valg af madrassens fasthed og skal ikke betegnes som en facitliste

Kontinentalsenge er tilgængelige i forskellige farver. Da kontinentalsenge er lidt højere, kan møbelfarven dominere tonen i mindre soveværelser. Derfor bør du overveje, hvilket fremtoning rummet skal have, og hvilken farvekombination du synes bedst om.

I det følgende, kan du læse om de senge vi har kigget nærmere på, i vores kontinentalseng test. Derefter får du nogle flere gode råd og tips, til valg af ny seng.


Hvis du tit har ondt i ryggen efter din søvn, så kan det være at du skal tage et kig på vores elevationssenge test – bedste elevationsseng

Venus Mayan kontinentalseng(Bedst i test)

Venus Mayan kontinentalseng i lysegrå - Testvinder

Denne på en gang komfortable, indbydende og allergivenlige luksusmodel er den nyeste tilføjelse på markedet for kontinentalsenge.

Det er de små detaljer der tæller, når det kommer til helhedsindtrykket, og det kendetegnende ved Venus Mayan serien af kontinentalsenge er at der virkelig er kælet for detaljerne.

Og ikke nok med det er sengen også indbydende at røre ved. At ligge i den er en ekskvisit oplevelse. Den strikse kvalitetskontrol og de sunde arbejdsvilkår man har iagttaget under fremstillingsprocessen, sikrer at man kan levere i høj kvalitet.

Sengen er dansk når det er bedst så det forklarer på sin side hvorfor sengen er tilpasset det skandinaviske klima. Venus Mayan er drømmesengen, der garanterer dig en sund og vederkvægende søvn mange år ud i fremtiden.

Den unikke topmadras er af 100% organisk naturlatex. Det er herfra at inspirationen til navnet Venus Mayan stammer. Topmadrassen er den populære og positivt anmeldte Mayan Green.

Topmadrassen står for en enestående komfort og allergiker-venlighed. Venus Mayan er tildelt Mayan Green-certifikatet; dette er din sikkerhed for, at sengen og dens tilhørende topmadras er yderst brugervenlig.

Venus Mayan er fremstillet med temperaturfølsom Cooltex-skum omkring fjedrene. Modellen har en højere og mere modstandsdygtig træramme i bunden end almindelige senge.

Venus Mayan leveres med gavlpuder inkluderet ved køb af den væghængte gavl. Hertil kommer at sengen er belagt med eksklusivt møbelstof, der både er modstandsdygtigt og let at rengøre.

Madrassen kan ombyttes indenfor 30 dage.

Produktspecifikationer

 • Farver: Sort, beige, antracitgrå, lysegrå
 • Størrelser: 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 180 x 210 cm, 210 x 210 cm(Fås også i +95 kg)
 • Højde: 63 cm. (10 cm ben, 26 cm bundmadras, 18 cm madras, 9 cm topmadras)
 • Pocketfjedre
 • Fjedre pr. m2: 250 posefjedre.
 • 5 komfortzoner
 • Bolster: Venus Møbelstof.
 • Polstring: 25 mm Cooltex
 • Ben inkluderet
 • 14 cm Træramme
 • 25 års garanti på fjedre og rammebrud

 

Til Butik

 

Jupiter kontinentalseng(Bedst til prisen)

Jupiter kontinentalseng - Bedst til prisen

Jupiter er fremstillet i Danmark i overensstemmelse de bedste håndværkstraditioner. Sengen har et ekstra madraslag så din søvnoplevelse kan forbedres.

Jupiter er fremstillet i overensstemmelse med kontinentalsengs teknologien, hvilket indebærer at den bygget op som et øvre madraslag, en boksmadras og en vendbar springmadras med 5 zoner. Intentionen med den 5 zonede springmadras er at give dig en god sund nattesøvn.

Springmadrassen består af to madraskerner samlet i ét betræk. Dette muliggør valg af forskellig fasthed i de to sider, hvilket både øger dit velvære og forlænger madrassens forventede levetid.

Det er væsentligt, at du i dit valg af seng tænker på din kropsvægt og valget af madras. Jupitergrundmodellen er for vægtklasse mindre end 80 kg. – vejer du mere bør du overveje en Jupiter +95 kg med multi-pocket fjedre

Du kan vælge mellem to typer topmadrasser, enten Latex eller Celcius.

Produktspecifikationer

 • Farver: Sort, grå
 • Størrelser: 140×200 cm, 180×200 cm, 180×210 cm(Fås også til personer i +95 kg)
 • Højde: 55 cm (10 cm ben, 20 cm bundmadrasser, 18 cm madras, 7 cm topmadras)
 • Pocketfjedre
 • Fjedre pr. m2: 250
 • 5 Komfortzoner
 • Bolster: Jupiter Møbelstof
 • Polstring: 25 mm Polyetherskum
 • Ben inkluderet
 • 8 cm træramme
 • 15 års garanti på ramme og fjedrebrud

 

Til Butik

 

Tromsø kontinentalseng

Tromsø kontinentalseng

De tre madraslag, boxmadras, springmadras og topmadras er i denne model baseret på pocket-fjedre, som er særligt gunstige for din nattesøvn.

Pocket-fjedrene er installeret i både box- og springmadrassen. Springmadrassen er fremstillet med skum omkring fjedrene, der giver en højelastisk effekt.

Dette er din garanti for en fin nattesøvn. Madrassen mindsker dine trykpunkter, hvilket indebærer at du vender og drejer dig mindre i løbet af natten. På den måde får du en rolig og dyb søvn.

Topmadrassen er en Freshgel Visco. Visco-skummet i topmadrassen fungerer godt sammen med Visco skummet i springmadrassen, hvilket yder dig en enestående komfort. På den måde tilpasser Tromsø kontinentalsengen sig minutiøst til din vægt og dine præferencer.

Madrassen sørger endvidere for den optimale kropsvarme pga. det tilføjede Freshgel koncept. Freshgel er en række kølende gel-perler, som er skudt ind i madrassen. Freshgel sørger for en behagelig og afsvalende nattesøvn. På den måde forebygger du, at du ender i en alt for varm seng. Freshgel sørger for en behagelig temperatur i sengen, og det gælder hele natten.

Produktspecifikationer

 • Størrelser: 160 x 200 cm, 180×200 cm
 • Højde: 64 cm. (Ben: 12 cm, Bundmadrasser: 24 cm, madras: 20 cm, Topmadras: 8 cm)
 • Pocketfjedre
 • Fjedre pr. m2: 300
 • 5 Komfortzoner
 • Bolster: Colorado – Klasse 1 (Belgisk møbelstof).
 • Polstring: 35 mm Visco
 • Ben inkluderet
 • 14 cm træramme
 • 25 års garanti på fjedre og rammebrud

 

Til Butik

 

Venus No.1 kontinentalseng

Venus No.1 kontinentalseng

Vægt betyder ingenting og dog – det gør den om natten. Denne kontinentalseng fås både til personer under 95 kg. og til personer over 95 kg.

Det er vigtigt at vælge en madras, der svarer til din vægt! Derfor er multi-pocket fjedre et ”must” for en kraftig person, og disse er da også en del af den elegante sengemodel til personer over 95 kg.

Venus No1 er specielt designet til kølige forhold under klodens nordlige himmelstrøg. Den er afsvalende om sommeren og omvendt, yder den en behagelig kølig temperatur om vinteren.

Kontinentalsengen er bygget op omkring hele to boxmadrasser – en i bunden med en springmadras for oven. Her er der virkeligt kælet for de små detaljer. Sengen er beklædt med elegant møbelstof langs sengens sider.

Springmadrassens latex-skum er erstattet med Cooltex skum, hvilket er en fordel, fordi Cooltex er temperaturfølsomt, hvad latex skum ikke er.

Cooltex-skummet akklimatiserer sig til din krops og dit soveværelses temperatur; det kan både opbevare og frigive varme efter behov. På den måde er madrassen ventilerende, hvilket indebærer at Venus er forfriskende, yderst sund og fremfor alt langtidsholdbar.

Hvad skal du så vælge, når du står overfor at skulle beslutte dig? Skal det være en Jupiter eller en Venus kontinentalseng? Der er flere grunde til, at du måske burde opgradere, og foretrække Venus-sengen fremfor Jupitermodellen.

Venus har mindst fem fortrin i forhold til Jupiter:

 • Venus leveres med en højere og mere holdbar træramme i bunden
 • Venus Cooltex-polstring giver bedre komfort og forlænger sengens levetid
 • Venus gør det muligt, at du kan vælge mellem alternative sengeben
 • Venus gavlpuder er inkluderet i prisen, hvis du køber den væghængte gavl
 • Det holdbare og chikke møbelstof på sengens sider, der er let at rengøre.

Produktspecifikationer

 • Farver: Sort, beige, antracitgrå, lysegrå
 • Størrelser: 160×200 cm, 180×200 cm, 180×210 cm, 210×210 cm(fås i samme størrelser i +95 kg udgaven)
 • Højde: 61 cm. (10 cm ben, 26 cm bundmadrasser, 18 cm madras, 7 cm topmadras)
 • Pocketfjedre
 • Fjedre pr. m2: 250
 • 5 komfortzoner
 • Bolster: Sort Venus Møbelstof
 • Polstring: 25 mm Cool-tex
 • Ben inkluderet
 • 14 cm træramme
 • 25 års garanti på fjedre og rammebrud

 

Til Butik

 

Stavanger by BN – kontinentalseng

Stavanger by BN kontinentalseng

Stavanger modellen er sat sammen som et arrangement bestående af to boxmadrasser, en springmadras og øverst en topmadras.

Springmadrassen bæres indvendigt af avancerede, langtidsholdbare og bekvemme Pocket-fjedre. Fjedrene tilpasser sig din vægt, og deres opdrift sikrer din sunde og korrekte liggeposition.

Springmadrassen har imponerende 300 pocket-fjedre pr. kvadratmeter, og dette indebærer en forventet længere holdbarhed. På samme tid får madrassen en større mængde af punkter, der yder et modtryk til din kropsvægt. Omkring fjedrene er der placeret et lag af High Resilient-skum, der modvirker det ubehag, der følger af at ligge direkte på sengefjedre.

Du kan vælge mellem to madrastyper og finde den, der passer bedst til din kropsvægt.

Boksmadrassen under springmadrassen er en boksmadras med fjedre, hvilket sammenholdt med andre madrasser baseret på en skumkerne giver en langt bedre komfort. Og ikke nok med det, er topmadrassen en Mayan Soft, der yder en elastisk støtte. På grund af latexkerne støtter topmadrassen der, hvor du vejer mest.

Produktspecifikationer

 • Størrelser: 160×200(Mayan Green), 180×200 cm
 • Højde: 65 cm. (Ben: 12 cm, Bundmadrasser: 24 cm, Madras: 22 cm, Topmadras: 7 cm)
 • Pocketfjedre
 • Fjedre pr. m2: 300
 • 5 komfortzoner
 • Bolster: Colorado – Kl. 1 (Belgisk møbelstof).
 • Polstring: 40 mm high resilient
 • Ben inkluderet
 • 14 cm træramme
 • 25 års garanti på fjedre og rammebrud

 

Til Butik

 

Senses Classic +95 kilo kontinentalseng

Senses Classic +95 kilo kontinentalseng

Denne seng udmærker sig ved at være dansk fremstillet. Ikke alene borger dette for kvalitet og holdbarhed; det er også en garanti for, at den er fremstillet af en virksomhed, der lægger vægt på social ansvarlighed.

Sengen er fabrikeret under iagttagelse af et sundt arbejdsmiljø ligesom fremragende produktionsvilkår har stået øverst på produktionsledelsens ønskeseddel.

Sengen har tre madraslag hvilket netop giver sengen den højde en kontinentalseng skal have. Ergonomisk indebærer dette, at du ikke skal rejse dig ud af din seng, men at du nærmeste står op med det samme, du sætter fødderne på gulvet.

Springmadrassen er vendbar, hvilket gør at du kan afveksle m.h.t. presset på madrasfjedrene. Når fjedrene ikke udsættes for det samme konstante pres betyder den fleksible fordeling af kropsvægt på madrassen, at madrassens forventede levetid øges.

Fjedrene er indrettet i komfortzoner alt efter din kropsdeles forskellige behov.

Topmadrassen kan leveres som enten en latex- eller en Celcius topmadras. Celcius madrassen formes af din kropsvarme på den måde, at du falder ned i madrassen, hvor din kropstemperatur er høj. Fryser du om natten, er Celcius lige noget for dig.

Latex topmadrassen derimod er for de mindre kuldskære; den reagerer på den vægt der placeres på den. Desto mere vægt, der rammer et sted på madrassen, desto mere støder madrassen tilbage. På den måde aflastes dine trykpunkter, så madrassen kan yde dig en personlig støtte. Latex topmadrassen skaber et indbydende sengeklima.

Produktspecifikationer

 • Størrelser: 140×200 cm, 180×200 cm (Perfekt til personer på mere end 95/100 kilo, fås også til personer under 95 kg i samme størrelser)
 • Højde: 55 cm. (10 cm ben, 20 cm bundmadrasser, 18 cm madras, 7 cm topmadras)
 • Multipocket fjedre
 • Fjedre pr. m2: 504
 • 5 komfortzoner
 • Bolster: Møbelstof + Kuvertsyning
 • Polstring: 25 mm Poly Polstring.
 • Ben inkluderet
 • 8 cm træramme
 • Valgfri Celcius el. Latex topmadras (40 mm kerne)
 • 15 års garanti på ramme og fjedrebrud

 

Til Butik

 

Derfor skal du vælge en kontinentalseng

Du blev formentlig til på en seng, og det er heller ikke usandsynligt, at du vil ende dine dage på en seng. Har du tænkt over, at vi i gennemsnit tilbringer næsten 3.000 timer årligt i et soveværelse. Det er i sengen du bruger mest tid sammen med din partner, og det er her du ofte tumler med dine unger.

Kort sagt er der egentligt ikke mange ting i dit hjem, der er vigtigere end din seng. Ikke desto mindre er det ikke lige det stykke møbel, vi ofrer flest tanker på. For er det egentligt ikke sådan, at det for mange ikke er sengen, der står øverst på listen over, hvad man skal anskaffe sig til sit hjem.

Og det er på trods af, at mange lider af søvnforstyrrelser: Ofte er det en dårlig madras, der er roden til alt det onde. Det er noget, der rammer os, hvis vi sover i en seng, der ikke er komfortabel.

Sover man dårligt, er det måske ikke lige den dårlige søvn, man giver skylden for muskelsmerter i nakkeregionen, for en dårlig ryg eller for myoser og andre muskelspændinger.

Du kan prøve at tage et kig på denne artikel fra BT.dk hvor Jan Hartvigsen, professor i klinisk biomekanik ved Syddansk Universitet og praktiserende kiropraktor siger “Hvis man begynder at få ondt eller være stiv, når man vågner om morgenen, så kan det være, man lige skal tænke: “Hvor gammel er min madras egentlig?”

Søvnspecialist Mikael Rasmussen fra Center for Stress og Trivsel fortsætter i den samme artikel, med at udtale “Nogle gange tager vi vores ting lidt for givet, men lyt til kroppen, hvis du bliver øm af at sove eller sover dårligt. Det vil da være spild at ignorere det, hvis en ny pude, madras eller et helt mørkt soveværelse kan give en bedre søvn”

Du kan også tage et kig på vores senge test – bedste seng

Den bedste kontinentalseng er ikke billig

Kontinentalsenge er dyre – ja! Men set på baggrund af, hvor mange timer du skal tilbringe i din seng, hvor mange problemer den forkerte seng forårsager og hvor langtidsholdbare de er, er det måske ikke så tosset at koncentrere sig lidt om at finde den rette seng uden at skele for meget til prisen.

Vi har derfor set nærmere på en række forskellige modeller i denne kontinentalseng test.

De fælles fordele ved alle de modeller vi anmelder her er flere. Fælles for dem alle er, at man slipper for den berygtede ”revne i midten” af en dobbeltseng. Dette skyldes topmadrassen, som man selvfølgeligt altid kan købe som et supplement til en mere traditionel seng.

Dette er dog heller ikke den største fordel ved at rekvirere sig en kontinentalseng. Liggekomforten forbundet med kontinentalsengen har at gøre med, at du kan vælge en springmadras, der passer til din kropsvægt.

Springmadraslaget indeholder to separate springmadrasser i selve madraslaget. Skulle du vælge forkert, skal du holde øje med om forhandleren vil tilbyde dig en umiddelbar ekstra fortrydelsesret på 30 dage efter et køb, som de gør hos BedreNætter.

Tjek kvaliteten på de billigere kontinentalsenge

Det er væsentligt, at du sikrer dig, at de tre madraslag (boxmadras, springmadras og topmadrassen) er af den bedste kvalitet.

En del kontinentalsenge har en dårlig boxmadras. Nogle producenter lægger ikke så meget vægt på boxmadrassens kvalitet, fordi de vil levere til en konkurrencedygtig pris. Komforten går fløjten, hvis boxmadrassen er af en lav kvalitet.

Du bør derfor altid tjekke boksmadrassens kvalitet, hvis du går rundt med tanker om at købe en billig model.

Hvilken fasthed skal du vælge

Springmadrassen er et kapitel for sig. Mange vælger alt for bløde springmadrasser. Dette skyldes muligvis, at det er svært at bedømme, hvilken fasthed du har behov for. Det kan føles behageligt med en blød madras, når du prøver en kontinentalseng af ved at ligge i den de første par minutter i butikken.

I den sidste ende – og det uanset om du afbøder en for fast seng med en topmadras – er det fastheden på springmadrasserne, som giver det største bidrag til liggekomforten. Det er her pocket-fjedrene kommer ind i billedet.

Gammeldags madrasser har kun få fjedre pr. kvadratmeter, mens en springmadras med pocket-fjedre udmærker sig ved at have flere hundrede pocket-fjedre pr. kvadratmeter – typisk 300 fjedre pr. kvadratmeter.

Effekten er en dramatisk forbedret liggekomfort, fordi dette giver langt flere kontrapunkter mellem din krop og madrassen. På den måde justeres madrassen præcist til din kropsbygning. Hvilken fasthed der er den rigtige for dig, afgøres af din vægt.

Denne tabel for fasthed kan hjælpe dig med at træffe det rigtige valg:

Madras med pocket-fjedre:

 • Medium fasthed, hvis du vejer du under 75 kg
 • Fast fasthed, hvis du vejer mellem 75 og 95 kg
 • Fast fasthed, hvis du vejer over 95 kg – multi-pocket-fjedre

Her kan du se en guide fra Jysk der forklarer hvordan du skal vælge den rette kontinentalseng

Rating: 4.3. From 11 votes.
Please wait...