Kontinentalseng guide:
De 13 bedste kontinentalsenge

Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Bemærk, artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

45 Produkter analyseret
13 Bedste valgt
UDARBEJDET AF EKSPERTER Bag Senge er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Mange af os kender følelsen af at vende og dreje os om natten og have problemer med at falde i søvn. Hvis det er en tilbagevendende udfordring for dig, er der flere områder, du kan optimere.

Du kan for eksempel kigge på selve indretningen af soveværelset for at optimere den mest muligt. På det område har søvn-eksperten Mikael Rasmussen tre gode råd, som du kan læse længere nede i artiklen. Så kan du blive klogere på, hvordan du kan hjælpe søvnen lettere på vej.

Når alle de fysiske rammer er optimeret, anbefaler vi, at du overvejer, om det er tid til at udskifte sengen.

Kontinentalsengen er én af de mest populære sengetyper. Sengen har et moderne design og en unik opbygning, som består af tre forskellige lag: En boxmadras, en springmadras og en topmadras. Boxmadrassen har enten indbyggede fjedre, eller også er den lavet af komfortskum, der aflaster kroppen.

I denne guide har vores research-team fundet frem til en række kontinentalmodeller, som er nogle af de bedste på markedet. Vi giver dig alle de informationer, du har brug for, så du kan finde den bedste kontinental seng for dig.

Det skal du overveje, før du køber en kontinentalseng:

 • Boxmadrassen: Der kan være stor forskel på kvaliteten af de forskellige madrasser i en kontinentalmodel, alt afhængig af dit valg af seng. Vi anbefaler, at du kigger efter god kvalitet, og i den forbindelse skal du være særligt opmærksom på boxmadrassen – her slækker nogle producenter på kvalitetskravene for at kunne skære toppen af prisen på deres billige modeller. Det har stor betydning for din komfort, at boxmadrassen er lavet ordentligt. Derfor er det en rigtig god ide at undersøge kvaliteten på madrassen, især hvis du kigger efter nogle lidt mere budgetvenlige valgmuligheder.
 • Brandet: Det er ikke usædvanligt, at mere anerkendte og populære mærker, som fx Nordic Dream, Hästens og Drømmeland, har et højnet fokus på kvalitet. Hvis du vælger et kendt brand, er der stor sandsynlighed for, at du undgår både rammebrud og problemer med kvaliteten af de enkelte lag.
 • Pris og budget: Du kan få kontinentalsenge i mange forskellige prislag, men det kan godt betale sig at ofre lidt mere, end du oprindeligt havde planlagt. Du kan du være heldig, at finde en kontinentalseng på tilbud, og få lidt mere for dine penge. En kontinental seng i god kvalitet kan nemt holde i mere end 20 år, og derfor er det en god investering. Du kommer også til at bruge over 60.000 timer på enten hvile eller søvn, og derfor er det vigtigt, at du vælger den helt rigtige model.

arrow-more

Sådan vurderer og udvælger vi produkterne på Senge-testeren

I denne artikel analyserer og sammenligner vi en række anerkendte og populære senge og senge forhandlere. Vi har partnerskaber med de fleste af landets store senge forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af senge til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle, subjektive vurdering af de bedste senge.

Vi vurderer sengene på parametre som:

  1
 • Kundeanmeldelser fx Trustpilot score
 • 2
 • Sengens egenskaber og specifikationer
 • 3
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
 • 4
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker
 • 5
 • Eventuelle officielle tests af senge

Alt dette målt op imod pris og kvalitet. Det vigtigt at nævne, at rækkefølgen i artiklen ikke repræsenterer en rangering af produkterne, men en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Redaktionens anbefalinger

Vores anbefaling

Snefrid Nordlys - allergivenlig kontinentalseng

Snefrid kontinentalseng er udviklet i samarbejde med en række fageksperter og bygget af danske håndværkere. Du får en kontinentalseng, hvor der fra start har været fuld fokus på korrekt støtte og aflastning af hele kroppen.

Snefrid Nordlys
Vores anbefaling
 • Udviklet sammen med eksperter
 • Latex topmadras
 • 7 komfortzoner

Mere om Snefrid Nordlys

Hos Nordic Dream er der fokus på natulige materialer. De anvender blandt andet en topmadras skabt af naturlatex, der udvindes fra træer, som er specielt gode for allergikere. Naturlig latex er desuden et valg, når kroppen skal aflastes korrekt.

Når du ligger på latex, får din krop lov at synke en lille smule ned i madrassen. Men latex er samtidig et elastisk materiale, der sørger for, at du ikke synker for dybt. På den måde får du en ergonomisk korrekt liggeposition, som betyder at rygsøjlen ligger lige og både nakke, skuldre, ryg, hofter og lænd aflastes bedst muligt.

Èn af de andre store fordele ved denne Snefrid er, at du får 25 års fuld garanti på sengen. Det betyder at ramme- eller fjedrebrud bliver dækket, og du får besøg af en montør, som hjælper dig med skaderne.

SPECIFIKATIONER

 • Farver: Blå, antracitgrå & lysegrå
 • Størrelser: 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 180 x 210 cm, 210 x 210 cm
 • Højde: 66 cm. (10 cm ben, 28 cm bundmadras, 18 cm springmadras, 10 cm topmadras)
 • Pocketfjedre
 • Fjedre pr. m2: 220 pocketfjedre.
 • 7 komfortzoner
 • Polstring mellem fjedre: 25 mm Hybrid
 • Ben inkluderet
 • 14 cm Træramme
 • 25 års garanti på fjedre og rammebrud

En af de ting som får Snefrid til at være en rigtig god investering, er det innovative posefjedre system, som tilpasser sig kroppens zoner og sikrer ultimativ aflastning, så din krop kan slappe af i løbet af natten.

NordicDream benytter sig af samme fjedresystem som senge fra de helt dyre mærker, hvor sengene koster + 40.000 kr.

Du  får altså samme kvalitet i madrassen. Èn af grundene til, at NordicDream kan tilbyde denne kvalitet til en markant lavere pris er, at de har skåret alle mellemled væk og leverer direkte fra deres fabrik ud til kunden

Nordlys topmadras – temperaturregulerende og vaskbart betræk

Nordlys fra Nordic Dream er til dig, der ønsker sig en topmadras med den nyeste teknologi. Topmadrassen består nemlig af 7 ergonomiske zoner, der giver dig de bedste forudsætninger for god søvn. Zonerne yder ekstra støtte til kroppen og aflaster i kroppens trykpunkter, så du får en mere afslappet sovestilling og sover bedre.

Dens betræk er aktivt kølende, og reagerer derfor på, om du har det enten for varmt eller for koldt i nattens løb. De teknologiske elementer sørger for at temperaturregulere madrassen, så dens temperatur holdes på 35-36 grader. Betrækket er også oeko-tex certificeret og vaskbart ved 40 grader.

Du kan vælge, om du vil have din topmadras med en kerne i naturlatex eller memory-skum. Naturlatex er et godt valg, hvis du ønsker et meget åndbart materiale, som afleder fugt og varme fra kroppen i løbet af natten. Latex giver desuden effektiv aflastning til kroppen, så du er sikret optimal støtte. 

 

Memory foam former sig efter din krop, så du synker ned i madrassen. Det kan hjælpe med at forebygge kredsløbsproblemer og led- og muskelsmerter. Memory skum holder meget på varmen, så hvis du ofte får det varmt om natten, er det bedre at gå med en latex topmadras.

 

 

 

 

 

Kundernes anmeldelser er helt afgørende for vores vurdering af produktet. Vurderingen kommer bedst til udtryk på Trustpilot, hvor NordicDream scorer hele 4,9 ud af 5,0. Det er højest af alle i sengebranchen og de imponerende anmeldelser af NordicDreams senge bekræfter os i, at de har et af markedet absolut bedste produkter.

Der er mange fordele ved at vælge den danskproducerede Snefrid. NordicDream tilbyder en 100 dages prøveperiode på kontinentalsengen, hvor du kan prøve den i vante rammer. Lever den ikke op til forventninger, afhentes den uden betaling. Det trækker op i vores samlede vurdering. Foruden de de 25 års garanti på fjedre- og rammebrud, er komforten helt i toppen på grund af samspillet mellem topkvalitets topmadrasser og fjedre af særdeles høj kvalitet.

Snefrid fås i følgende størrelser:

Fordele og ulemper ved Snefrid Nordlys

Fordele

 • Danskproduceret kontinentalseng med pocketfjedre
 • Gennemført design i flere størrelser
 • 7 komfortzoner for den mest ergonomiske liggekomfort

Ulemper

 • Gavl og kuvertlagen skal tilkøbes

For et mere visuelt indblik i modellen, se YouTube præsentations-videoen herunder:

Læs mere om Snefrid Nordlys

Bedre Nætter Venus Kontinentalseng

 • 4,5 ud af 5 stjerner baseret på 661 brugeranmeldelser

Leder du efter en kontinentalseng af absolut højeste klasse, bør du kaste et blik på Bedre Nætter Venus Kontinentalseng. Her er tale om en af Bedre Nætters favoritter i luksusklassen, som for alvor har fokus på at fremme din nattesøvn.

 • 7 komfortzoner
 • OEKO-TEXcertificeret og Svanemærket topmadras
 • 100 procent fri for skadelige stoffer

Anmeldelse og analyse

Ønsker du luksus i soveværelset og en uovertruffen nattesøvn, vil Bedre Nætter Venus Kontinentalseng være et godt bud på din næste seng. Her er tale om Bedre Nætters hjertebarn og mest solgte seng, som vil tiltale dig, der ikke har noget imod at betale lidt mere for noget ekstra godt.

Du får med Venus en skøn kontinentalseng, der består af tre madrasser. Til sammen danner de tre madrasser det perfekte underlag for din krop, og hver madras yder sit. Nederst finder du boksmadrassen, der hos Venus ligger i en 12 centimeter tyk træramme af svensk fyrretræ, og den udgør sengens platform. 

Læg i den forbindelse mærke til, at Bedre Nætter yder 25 års garanti på fjedre og rammebrud, så du kan være helt sikker på at få en seng, der holder år efter år.

Springmadras med særlige støtte-zoner

Næste lag i kontinentalsengen er springmadrassen, som har den største indflydelse på sengens komfort. Hos Venus er den bygget op af syv såkaldte komfortzoner, som er særlige områder, hvor din krop har brug for ekstra støtte – for eksempel omkring nakke, lænd og ryg.

Zonerne er bygget op af pocketfjedre, der er små og fleksible fjedre. De er alle specialudviklede af Bedre Nætter til at følge kroppens konturer i løbet af hele natten – også når du vender og drejer dig. Når fjedrene følger med dine bevægelser, ydes der konstant støtte til din krop.

Rundt om fjedrene finder du et åndbart lag, som både gør sengen mere sund og forlænger levetiden. Du finder også sundheden i OEKO-TEX certifikatet, som Venus er blevet tildelt – det er din garanti for, at sengen er 100 procent fri for skadelige stoffer.

Skøn og sund Svanemærket topmadras

Øverst i Bedre Nætter Venus Kontinentalseng ligger topmadrassen, der hos Venus er skabt til virkelig at gøre en forskel. Det er derfor blandt andet her, du kan mærke, at du har med en sand kvalitets-seng at gøre. Topmadrassen er Svanemærket for ekstra sundhed og mindre kemi, og så er den seks centimeter tyk.

Den er skabt af Pulse Latex, som er særlig behagelig på grund af de elastiske og åndbare egenskaber. For en ekstra anti-bakteriel formel finder du et Rönd-betræk omkring madrassen, så uønskede bakterier ikke får lov at leve. Som et plus er betrækket ekstra blødt mod huden.

Hvad siger eksperter og forbrugere om Bedre Nætter Venus Kontinentalseng

Køberne er generelt utrolig imponerede over både Bedre Nætter og Venus kontinentalseng, og det udmunder i gennemsnitlige scorer på henholdsvis 4,7 og 4,5 stjerner ud af 5.

Brugerne er særligt begejstrede over Bedre Nætters høje serviceniveau og mange muligheder – for eksempel valgfrie ben, fasthed, farve og gavl – samt den 100 dages prøveperiode.

Når det kommer til Venus, bliver det nævnt igen og igen, at modellen giver masser af luksus og skøn komfort, så søvnen bliver ekstra behagelig. Komfortzonerne såvel som sengens solide bygning bliver fremhævet, og langt de fleste brugere er mere end tilfredse.

Mere om Bedre Nætter Venus Kontinentalseng

Sengen fås i følgende størrelser:

 • 140 x 200 centimeter
 • 160 x 200 centimeter
 • 180 x 200 centimeter
 • 180 x 210 centimeter
 • 210 x 210 centimeter

Senge testeren's vurdering

På redaktionen anbefaler vi Bedre Nætter Venus Kontinentalseng af flere grunde, og først og fremmest er vi imponerede over den fantastiske kvalitet.

Vi ser det som et stort plus, at sengen er skabt i overensstemmelse med de moderne miljøcertifikater, hvilket for dig er lig med en sundere seng uden skadelig kemi.

Vi kan også godt lide, at der er hele syv komfortzoner, som til sammen giver kroppen ekstra god trykaflastning på de områder, hvor du har mest brug for det.

Det falder yderligere i vores smag, at du får en prøveperiode på 100 dage, for så kan du nå grundigt at afprøve den med henblik på at vurdere, om du har fundet det perfekte match.

Der er ikke mange minusser ved Bedre Nætter Venus Kontinentalseng, men nogle kunder oplever en forsinket levering, og at madrassen er lidt til den bløde sige. Der er dog kun tale om bagateller.

Fordele og ulemper ved Bedre Nætter Venus Kontinentalseng

Fordele

 • Allergivenlig topmadras som Svanemærket og OEKO-TEX certificeret
 • 7 forskellige komfortzoner for god støtte hele natten
 • 25 års garanti på ramme- og fjedrebrud og 100 dages prøveperiode
 • Gratis væghængt gavl

Ulemper

 • Nogen nævner at de synes topmadrassen er lidt for blød
 • Forsinket levering er ikke unormalt i travle perioder
Bedste premiumvalg

Med Prestige Delux Superior får du masser af komfort i et stilfuldt design, der vil skabe blikfang i soveværelset. Lag på lag-opbygningen giver sengen et elegant udtryk, og op til 11 komfortzoner sørger for at støtte kroppen korrekt. Hvis du ønsker dig en seng, der kan bidrage til forbedret søvnkvalitet, kan du med fordel overveje Prestige Delux Superior.

Norhland Prestige Eksklusiv Superior
Bedste premiumvalg
 • Dansk design og håndværk
 • 25 års garanti
 • Op til 11 komfortzoner

Mere om Norhland Prestige Eksklusiv Superior

Med Prestige Delux Superior er kun 2 ud af 3 madrasser synlige for øjet, da både box- og springmadras er betrukket som helhed og ligger i ét betræk. Det skaber et mere kompakt og strømlinet udtryk.

Sengen er opbygget i klassisk forstand med en 8 cm ramme i massiv træ. På bunden af lameller ligger boksmadrassen placeret under springmadrassen, som indeholder pocketfjedre, der sørger for stabilitet. Springmadrassen har op til 11 ergonomiske zoner, som støtter kroppens led. Du kan opleve lindring af gener ved lænd og nakke.

Du får 25 års garanti på både pocketfjedre og træramme.

SPECIFIKATIONER

 • Dansk design og håndværk
 • Træramme og bund af lameller
 • Boksmadras og springmadras betrukket som helhed
 • Springmadras med pocketfjedre
 • Op til 11 komfortzoner
 • Valgfri topmadras i Latex eller Celcius
 • 25 års garanti

Sengen er, for mange, ét af boligens vigtigste møbler, og du kan give sengen et personligt præg ved at vælge enkeltdele med omhu.

Du kan fx investere i en sengegavl, som giver et dekorativt pust til indretningen, og som samtidig beskytter din væg. Du kan finde et bredt sortiment af sengegavle, som du kan hente inspiration fra her.

Bemærk også, at en elevationsseng kræver et splitlagen for at give den fulde oplevelse, når du kører op og ned. Du kan se et udvalg af splitlagner her.

Delux topmadras
Øverst er ligger en topmadras på 60 mm med vaskbart betræk, som sørger for ekstra høj sovekomfort. Du bestemmer selv, om din topmadras til Prestige Delux Superior skal være i latex eller wonderpur. Dit valg kan afhænge af, om du har tendens til at få det varmt eller fryse om natten.

Latex kan være fordelagtigt for personer, der har det for varmt i nattetimerne. Topmadrassen har en trykaflastende egenskab, så din krop bliver støttet korrekt og ikke synker ned i madrassen.

Kommer du let til at fryse om natten, er wonderpur mere oplagt til dig. Topmadrassens memoryskum former sig efter din krops konturer, så den bedre kan holde sig varm, når du sover. Skummet støtter også dine led på en hensigtsmæssig måde.

 

Fordele og ulemper ved Norhland Prestige Eksklusiv Superior

Fordele

 • Dansk design og håndværk
 • Valgfri 10 cm Luksus Latex eller Wonderpur topmadras m. vaskbart BAMBOO betræk
 • Tre komfortlag
 • Op til 11 zoner
 • Totalhøjde: 64 cm

Ulemper

 • Gavl skal tilkøbes
Luksusseng i elegant design

Emma Kontinentalseng - komplet seng med sengeramme og -galv i høj kvalitet

 • 4,82 stjerner ud af 5 på Emma-madras.dk

Med Emma Kontinentalseng får du masser af luksus til en fair pris. Det ses også tydeligt på de mange gode anmeldelser, sengen har fået på Emma-madras.dk.

På hjemmesiden skriver en anmelder bl.a. ”Jeg undersøgte andre alternativer, men dette var simpelthen den bedste til prisen”.

Emma Kontinentalseng
Luksusseng i elegant design
 • Syv komfortzoner
 • Alt inkluderet
 • Elegant design

Mere om Emma Kontinentalseng

De mange tilfredse købere har desuden givet sengen en samlet rating på 4,82 ud af 5 stjerner. Det er ikke underligt, for Emma Kontinentalseng er en luksusseng i særklasse.

Emma Kontinentalseng har en ergonomisk madras med syv komfortzoner. Det sikrer dig en god støtte i hele kroppen og maksimal afslapning.

Samtidig har sengen et elegant design og kommer med både sengegavl og sengeramme, der giver det indbydende og eksklusive udtryk, du kender fra luksuriøse hoteller.

SPECIFIKATIONER

 • 4-lags struktur
 • Fås med vendbar Flip Topmadras (6 cm) eller temperaturregulerende Diamond Topmadras (9 cm)
 • Springmadras med syv zoner med pocketfjedre
 • Lamelbund

Sengen har også ’hotelhøjde’, hvilket både ser flot og moderne ud, men også gør det lettere at lægge sig i sengen og rejse sig fra den igen.

Alle delene af sengen er designet af Emmas søveksperter med henblik på at give dig den bedst mulige søvnoplevelse.

Med det store fokus på både komfort og æstetik adskiller Emma Kontinentalseng sig fra andre senge på markedet. Det er en smuk og elegant seng, der vil stå flot i dit soveværelse, men du går på ingen måde på kompromis med sengens funktionalitet og ergonomi.

Fordele og ulemper ved Emma Kontinentalseng

Fordele

 • Ergonomisk madras med syv komfortzoner
 • Sengeramme, sengegavl, madras og topmadras er inkluderet
 • Fås i tre størrelser

Ulemper

 • Fås kun i én farve
Stilrent design

Tindra Fjäll - dobbeltlag pocketfjedre og 7 komfortzoner

Når du bruger en tredjedel af dit liv på at sove, skal du ligge så behageligt, som muligt. Danske Nordic Dream har skabt Tindra – en kontinentalseng i høj kvalitet, som møder dine behov.

Sengen er både udviklet og produceret i Danmark, hvor dygtige sengehåndværkere udelukkende har brugt gode materialer. Der er stort fokus på detaljerne med Tindra fra Nordic Dream.

Tindra Fjäll
Stilrent design
 • 3 trykaflastende madraslag
 • Udviklet og produceret i Danmark
 • 7 komfortzoner

Mere om Tindra Fjäll

Tindra er en kontinentalseng med en boxmadras i bunden, en springmadras i midten og en topmadras øverst.

Boxmadrassen er bygget af svensk fyrretræ, der er meget solidt. Sengen har derfor en fast base, hvor springmadrassen ligger sikkert på den skridsikre overflade.

Både den nederste og midterste madras er lavet med ergonomiske pocketfjedre i 2 lag. Det giver den absolut bedste komfort, fordi de dynamiske pocketfjedre former sig efter kroppens konturer. Kroppen ligger afslappet og ergonomisk korrekt, hvilket giver den bedste søvn.

SPECIFIKATIONER

 • Farver: Blå, antracitgrå og lys grå
 • Højde: 66 cm (13 cm ben, 28 cm boxmadras, 18 cm springmadras, 7 cm topmadras)
 • Dobbeltlag pocketfjedre
 • 7 komfortzoner
 • Ben inkluderet
 • 14 cm Træramme
 • 25 års garanti på fjedre og rammebrud

 

Fjäll topmadras – betræk i naturmateriale med god ventilation 

Fjäll er en luksus topmadras fra Nordic Dream, som måler 8 cm i højden. Betrækket indeholder bambusfibre, som er med til at give topmadrassen en ventilerende effekt. Tekstil af bambus kan desuden optage op mod 50% mere væske end bomuldstekstiler, uden at de føles fugtige. I produktionen af bambus anvendes der hverken sprøjtemidler eller kunstgødning. Derfor er Fjälls betræk Oeko-Tex certificeret.

Fjäll fra Nordic Dream har antibakterielle egenskaber, hvilket har den fordel, at bakterier og husstøvmider ikke kan leve materialet. Inde i selve topmadrassen kan du vælge en kerne af enten naturligt latex eller memory-skum. 

Naturlatex, som er et godt materiale for miljøet og din krop. Latex, som har trykaflastende egenskaber, tappes årligt fra gummitræet Havea Brasiliensis. Det er derfor en bæredygtig produktionsløsning, fordi træet ikke skal fældes eller tager skade. Latex er desuden et ventilerende materiale, og er især egnet til dig, der har det varmt om natten. 

Memory skum er særligt velegnet til dig, der har tendens til led- og muskelsmerter, da det har en aflastende effekt. Det er ligeledes kendt for at virke forebyggende på kredsløbsproblemer. Memory foam holder desuden godt på varmen, så du ikke så nemt kommer til at fryse.

 

 

 

 

Pocketfjedrene er fordelt i madrassen alt efter, hvor kraftige de er. De kraftigste pocketfjedre er placeret i de områder, hvor kroppen falder mest ned i madrassen og derfor behøver mest støtte. Det giver i alt 7 komfortzoner, der byder på den bedste trykaflastning med udgangspunkt i kroppens opbygning.

For at du kan restituere bedst muligt, skal din krop hvile afslappet i madrassen. Din nakke og lænd  hviler på en mere fast zone af Tindra Snö, mens skuldrene kan synke en smule mere ned. Dit hofteområde er den kropsdel, der er tungest, og derfor er madrassen mest fast i netop dét område.

Som forbruger er der flere fordele ved at købe din næste seng hos Nordic Dream. Sengen Tindra er én af deres kvalitetssenge, der er udviklet og produceret i Danmark. De fleste senge fra Nordic Dream er udstyret med 7 komfortzoner, der giver den bedste ergonomiske støtte.

Når du køber Tindra hos Nordic Dream, får du gratis levering, en 100 dages prøveperiode og 25 års garanti på fjedre- og rammebrud. Du kan derfor kvit og frit bytte din madras eller returnere din seng inden for 100 dage.

Ligger du perfekt, og er du tilfreds med dit køb, kan du nyde din Tindra mange år ud i fremtiden med den fine garanti på 25 år på fjedre- og rammebrud.

Tindra fås i følgende størrelser:

 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm
 • 210 x 210 cm

Fordele og ulemper ved Tindra Fjäll

Fordele

 • Boxmadras med danskproducerede pocketfjedre
 • Eksklusivt møbelstof
 • Springmadras med pocketfjedre og Airflow skum
 • Udviklet i samarbejde med førende fageksperter

Ulemper

 • Gavl og kuvertlagen skal tilkøbes
Bedste komfortvalg

Viking Hultaby Kontinentalseng - specialzoner til hofter og skuldre

Viking Hultaby Kontinentalseng er en af markedets bedste kontinentalsenge til dig, der går efter et økonomisk smart valg, hvor der er mange valgmuligheder angående fasthed og farve.

Viking Hultaby Kontinentalseng
Bedste komfortvalg
 • Specialfremstillet fjedersystem
 • OEKO TEX certificering
 • Én stor topmadras

Mere om Viking Hultaby Kontinentalseng

Viking Hultaby Kontinentalseng kommer med mange fremhævelsesværdige aspekter, men et af de stærkeste kort er, at modellen er født med et unikt og specialfremstillet fjedersystem, der har fokus på den individuelle forbrugers komfort.

Du vil her opleve Multi Zone Layers-systemet, som tilgodeser hele kroppen og ikke kun udvalgte dele af den. Systemets teknologi er ligeledes skabt med specialzoner, der har fokus på behandling af kroppens unikke trykpunkter. Der er flere af dem, men især de to, der er tunet ind på hofter og skuldre, hjælper disse nøgleområder af kroppen med at finde hvile og blive løsnet op for. Det vil give dig bedre velvære i kroppen samt en forbedret mobilitet i dagtimerne.

SPECIFIKATIONER

 • Producent: Viking
 • Type: Kontinentalseng
 • Består af: Boksmadras, springmadras og topmadras
 • Farve: Valgfri
 • Komfortzoner: Ja
 • Mål: 160 x 200 centimeter
 • Ben inklusiv: Nej
 • Sengegavl inklusiv: Nej

Sengen består i sin opbygning af to lag bestående af små fjedre, som hver især er inddelt i de forskellige zoner.

Det øverste lag er udstyret med fem zoner, mens det nederste har tre zoner. Det giver en optimal tilpasningsevne til kroppen, og lag og zoner er opbygget i samspil med hinandens forcer. Fjedrene i lagene er mindre end normalt, og det gør, at de lettere kan ”følge med dig”, når du bevæger dig om natten.

Varianten er skabt af det svenske mærke Viking, hvis produkter alle er fremstillet af materialer fra skovene i Småland. Det betyder, at der er fokus på anvendelse af de lokale ressourcer samt bæredygtigheden og en minimal miljøbelastning. Designmæssigt er modellen født med en høj base, som giver et mere elegant udtryk, og alle de anvendte tekstiler er miljøvenlige via deres OEKO TEX standard-certificering.

Viking Hultaby Kontinentalseng kommer med mange flere fordele, og prisen er en af dem. Generelt er kontinentalsenge ikke en lille investering, men du får enheden til en fair omkostning, så din tegnebog ikke bløder. Du får flere elementer med i indkøbsprisen, og det inkluderer både en topmadras, en springmadras og en boksmadras, som ligger i lag. Læg mærke til, at hverken ben eller gavl medfølger i prisen. Dem skal du købe separat.

Sengen kommer i mellem dobbeltsengs-størrelse, og det betyder, at målene er på 160 x 200 centimeter. Du kan tilpasse købet i overensstemmelse med personlig stil og præferencer, da du selv kan vælge farve på modellen. Der er tillige valgfrihed i madrassernes konstruktion, for du kan selv vælge fasthed. Det betyder, at du enten kan ligge blødt, hårdt eller midtimellem, og selvom her er tale om en dobbeltseng, får du to individuelle springmadrasser i stedet for én stor. Det er en fordel, hvis du skal sove sammen med en anden person i sengen, for han eller hun har ikke nødvendigvis samme præferencer angående fasthed, som du har. Derfor kan I vælge, hvad der hver især passer til jeres egne behov.

Du finder én stor topmadras som det øverste lag i kontinentalsengen, og den er skabt af skum. Ofte skelner man mellem to typer af materialer til fremstilling af toplaget, og her er tale om enten latex eller skum. Hos Viking Hultaby får du skum, som har bløde og føjelige egenskaber, der hurtigt former sig efter din krop. Du vil opleve den dejlige ”synke ned” følelse, når du lægger dig, hvor skummet omkranser din krop. Som et plus er en skum-topmadras det oplagte valg, hvis du ofte fryser om natten og foretrækker at sove i et lunt klima.

Vi anbefaler Viking Hultaby Kontinentalseng, da den er en af de bedste kontinentalsenge til dig, der leder efter en model med specialzoner til en overkommelig pris. Du vil også blive forkælet med muligheden for at vælge mellem flere farver og fastheder samt et unikt fjedersystem.

Fordele og ulemper ved Viking Hultaby Kontinentalseng

Fordele

 • Unikt fjedersystem
 • Specialzoner til hofter og skuldre
 • Kommer i flere farver

Ulemper

 • Sengegavl og ben skal købes separat
Bedste værdi for pengene

Dunlopillo Pure Boksmadras - fantastisk komfort og miljø med latex

Dunlopillo Pure Boksmadras er det oplagte valg for den forbruger, som ønsker et solidt fundament til sengen med en høj komfort og en allergivenlig profil.

Dunlopillo Pure Boksmadras
Bedste værdi for pengene
 • Allergivenlig
 • Latex-baseret
 • Stilfuldt udtryk

Mere om Dunlopillo Pure Boksmadras

Det verdenskendte mærke Dunlopillo har med deres Pure Boksmadras skabt et latex-baseret fundament til kontinentalsengen. Latex er et meget populært og anvendt materiale i senge i nyere tid, da det kommer med mange egenskaber såsom at være både naturligt, kølende, allergivenligt og fugtledende. I boksmadrassen finder du en 16 centimeters tyk latexkerne med integrerede komfortzoner, og i det andet komfortlag er der yderligere fem centimeter naturlatex.

Med i købet hos Dunlopillo Pure Boksmadras får du også en topmadras, der tillige er skabt af latex. En topmadras af netop latex er det smarte valg til dig, der ofte har det for varmt om natten.

SPECIFIKATIONER

 • Producent: Dunlopillo
 • Type: Boksmadras
 • Består af: Boksmadras og topmadras
 • Farve: Valgfri
 • Komfortzoner: Ja
 • Mål: 90 x 200 centimeter
 • Ben inklusiv: Nej
 • Sengegavl inklusiv: Nej

Latex’en har som nævnt en kølende effekt, som kan lede sved såvel som fugt væk. Det giver dig et helt tørt og køligt miljø.

Latex’en gør dog også noget godt for din komfort, og indvendigt i topmadrassen består materialet af en masse bittesmå luftbobler, som giver en særlig spændstighed, bevægelse og aflastning, der fremmer liggekomforten.

I boksmadrassen giver materialet en perfekt tilpasning til din krop, og i samspil med de i alt syv komfortzoner bliver der ydet en omfattende trykaflastning af kroppens områder for spidsbelastning. Det giver en bedre afslapning i nakke såvel som skuldre, lænd og ryg.

Latex er som nævnt tillige allergivenligt, og det betyder, at leveforholdene for mikroorganismer som støvmider er forringede, og derfor vil de foretrække at bo et andet sted. Perfekt, hvis du lider af allergi eller bare gerne vil forebygge.

Dunlopillo Pure Boksmadras er et af markedets absolutte kvalitetsprodukter, og det skyldes ikke mindst producenten bag, Dunlopillo. Det kommer du dog også til at betale en lidt stejl pris for i sammenligning med konkurrenterne, men er du til hverdagsluksus og høj alsidighed, bør du klart overveje, om ikke modellen er pengene værd.

Produktet kommer med flere smarte anvendelsesmuligheder, da der medfølger en topmadras i købet. Hvis du ønsker, kan du anvende madrasserne som top og bund i en kontinentalseng eller en elevationsseng. Men du kan faktisk også sagtens nøjes med de to madrasser, når du vil skabe en hel kvalitetsseng. Som nævnt tidligere er der masser af komfort at finde i lagene, så din krop vil blive forkælet. Du kan selv vælge fastheden på boksmadrassen, og her kan du vælge mellem medium og fast. Som hovedregel bør du vælge ud fra kropsvægt, og om du foretrækker at sove blødt eller hårdt.

For at fremme det flotte udseende kommer betrækket med en eksklusiv fiber-padding, som giver et stilfuldt udtryk, og enheden kommer tillige i flere moderne farver. Du kan derfor vælge den nuance, der passer bedst til dine præferencer. Boksmadrassen ligger placeret i en 12 centimeters træramme, og du får 25 års garanti på fjeder- og rammebrud. Madrassen er vendbar, hvilket øger levetiden. Ben og gavl skal købes separat.

Vi anbefaler Dunlopillo Pure Boksmadras, fordi her er tale om et luksusvalg, hvor du får rigtig mange valgmuligheder for pengene. Du kommer til at nyde godt af hele syv integrerede dejlige komfortzoner samt naturlige og allergivenlige materialer.

Fordele og ulemper ved Dunlopillo Pure Boksmadras

Fordele

 • Skabt af naturlige og allergivenlige materialer
 • Syv komfortzoner
 • Kommer med forskellige fastheder
 • Kommer i forskellige farver

Ulemper

 • Sengegavl og ben skal købes separat
Budgetvenlig

En seng er én af de vigtigste møbler, du kan investere i. Med den rette seng kan du opnå en god nattesøvn og vågne frisk og veludhvilet. BRUXELLES Kontinentalseng er designet til både at være en fryd for øjnene, men også være en drøm at ligge i.

BRUXELLES Kontinentalseng har 5 komfortzoner. De 5 komfortzoner sikrer, at din krop får den bedst mulige støtte. Materialerne gør sengen temperaturregulerende, så du hverken får det for varmt eller koldt i løbet af natten.

BRUXELLES Kontinentalseng
Budgetvenlig
 • 5 komfortzoner
 • Allergivenlige materialer
 • Udviklet og produceret i Danmark

Mere om BRUXELLES Kontinentalseng

BRUXELLES-modellen er én af de billigere kontinentalsenge, men det betyder ikke nødvendigvis, at det kan mærkes på komforten eller kvaliteten. Kontinentalsengens bund er fremstillet i solidt træ, og det betyder, at BRUXELLES Kontinentalseng har en lang levetid.

Bunden indeholder også en kerne af bæreskum, der giver ekstra komfort, da du får en solid støtte til ryggen hele natten igennem.

Vi tilbringer en tredjedel af vores liv med at sove i vores senge, og derfor er det vigtigt, at ryggen får den bedst mulige støtte.

SPECIFIKATIONER

 • Farver: Grå og sort
 • Størrelse: 180 x 200 cm
 • Højde: 47 cm (ekskl. ben)
 • Lux Pocket fjedre
 • Polstring mellem fjedre: Komfortskum
 • Ben inkluderet
 • 5 komfortzoner

Ved BRUXELLES Kontinentalseng er der 5 forskellige komfortzoner, hvor kernen i den store 18 cm tykke madras består af pocketfjedre. Fjedrene er syet ind i hver sin pose, og på den måde bliver din vægt fordelt ligeligt på tværs af sengen.

Din ryg får en ergonomisk støtte, og du kan derfor vende og dreje dig ligeså tosset, du vil. De 5 forskellige komfortzoner skal nok sikre en god støtte overalt.

Da fjedrene i madrassen er polstret med naturlatex, opnår BRUXELLES Kontinentalseng gode ventilerende egenskaber. Det betyder, at sengen er bedre til at regulere temperaturen end mange andre kontinentalsenge. Med ventilerende egenskaber har sengen let ved at lede fugt og varme væk fra din krop.

Topmadrassen har en 40mm kerne i latexmateriale, der giver dig ekstra komfort i forhold til varmereguleringen. Latex er et åndbart naturmateriale. Sammen med betrækket, der er fremstillet af polyesterfibre og naturlige træfibre, sikrer madrassen dig en høj grad af åndbarhed og varmeledning.

Topmadrassen er også af høj kvalitet, da det naturlige latexmateriale både giver dig trykaflastende egenskaber og en blød og behagelig liggekomfort.

BRUXELLES Kontinentalseng er én af de billigere kontinentalsenge, der ikke går på kompromis med kvaliteten. Den er en fryd at se på, og med sine 5 komfortzoner er den også en drøm at ligge i.

Med pocketfjedre og topmadras af naturlatex opnår du en større åndbarhed og varmeregulering. Du får derfor ingen problemer med fugt eller varme i BRUXELLES Kontinentalseng. Det giver et sundt og hygiejnisk sovemiljø.

 

Fordele og ulemper ved BRUXELLES Kontinentalseng

Fordele

 • Budgetvenlig kontinentalseng
 • 5 komfortzoner
 • Allergivenlig
 • Danskproduceret
 • 101 nætters prøve
 • 15 års garanti

Ulemper

 • Ingen antiskrid
Åndbar og allergivenlig

Copenhagen Opera Kontinentalseng - en åndbar seng i allergivenlige materialer

Vågner du tit om natten, fordi du får det for varmt? Dét mareridt slipper du for med Copenhagen Opera Kontinentalseng. Modellen er skabt med fokus på åndbarhed, så du kan opnå en høj komfort med en sval seng.

Copenhagen Opera Kontinentalseng er designet med kvalitet for øje, og den giver både ergonomisk støtte og sikrer et godt og sundt indeklima i soveværelset.

Copenhagen Opera Kontinentalseng
Åndbar og allergivenlig
 • 7 komfortzoner
 • Allergivenlige materialer
 • Udviklet og produceret i Danmark

Mere om Copenhagen Opera Kontinentalseng

Din kropstemperatur, mens du sover, har afgørende betydning for kvaliteten af din søvn. Hvis du ligger i en seng, der ikke lader kroppen slippe af med fugt og varme, vil du opleve en betydelig ringere søvn.

Derfor er Copenhagen Opera Kontinentalseng udstyret med en topmadras, der indeholder 50mm åndbar latexkerne. Det giver både blød og behagelig liggekomfort, men det betyder også, at topmadrassen leder varmen væk fra kroppen og giver optimal åndbarhed. Kernen er lavet i naturligt latex, og betrækket er lavet med naturlige bambusfibre og quiltet med bomuldsvat.

SPECIFIKATIONER

 • Farver: Grå, sort, beige og antracit
 • Størrelser: 180×200 cm
 • Højde: 47 cm (ekskl. ben)
 • Polstring mellem fjedre: Naturlatex
 • Ben inkluderet
 • 7 komfortzoner
 • Indbygget antiskrid

Latex har også den anden gode egenskab, at det fungerer lidt som memory-foam. Det former sig i høj grad efter din krops vægt og konturer. På den måde opnår du den bedst mulige og mest ergonomiske søvnoplevelse.

Copenhagen Opera Kontinentalseng er ikke en seng, du bliver nødt til at udskifte efter nogle få år. Den solide træramme sikrer en stabil seng i mange år, og den indbyggede pocketfjeder-madras giver dig optimal komfort. Også i boksmadrassen er fjedrene polstret med latex, der gør sengen mere åndbar.

De 7 komfortzoner i madrassen sikrer, at sengen tilpasser sig din krop. Du får støtte de helt rigtige steder, da trykket fordeler sig alt efter, hvordan du bedst kan lide at ligge i sengen.

Copenhagen Opera Kontinentalseng er den helt rigtige seng at vælge, hvis du vil sikre dig en komfortabel nat med den helt rette temperatur. Både boksmadrassen og topmadrassen er fremstillet af materialer, der sikrer høj åndbarhed, og så giver de 7 komfortzoner dig en solid støtte hele natten. Du kan derfor sove behageligt svalt, og sengen holdes tør og ren.

Fordele og ulemper ved Copenhagen Opera Kontinentalseng

Fordele

 • 7 komfortzoner
 • Allergivenlig
 • 101 nætters prøve
 • Danskproduceret
 • 15 års garanti

Ulemper

 • Ekstra fast madras +95 kg koster ekstra
Ergonomisk støtte

Edda Fjäll - kontinentalseng i dansk kvalitet

Nordic Dream er skaberen bag den smukke luksuskontinentalseng, Edda . Modellen er udviklet af sengeeksperter for den bedste og mest ergonomisk korrekte støtte hele natten.

Edda Fjäll
Ergonomisk støtte
 • Danskproduceret luksuskontinentalseng
 • 2 lag pocketfjedre og 5 komfortzoner
 • 100 dages risikofri prøveperiode

Mere om Edda Fjäll

Fjäll topmadras – betræk i naturmateriale med god ventilation 

Fjäll er en luksus topmadras fra Nordic Dream, som måler 8 cm i højden. Betrækket indeholder bambusfibre, som er med til at give topmadrassen en ventilerende effekt. Tekstil af bambus kan desuden optage op mod 50% mere væske end bomuldstekstiler, uden at de føles fugtige. I produktionen af bambus anvendes der hverken sprøjtemidler eller kunstgødning. Derfor er Fjälls betræk Oeko-Tex certificeret.

Fjäll fra Nordic Dream har antibakterielle egenskaber, hvilket har den fordel, at bakterier og husstøvmider ikke kan leve materialet. Inde i selve topmadrassen kan du vælge en kerne af enten naturligt latex eller memory-skum. 

Naturlatex, som er et godt materiale for miljøet og din krop. Latex, som har trykaflastende egenskaber, tappes årligt fra gummitræet Havea Brasiliensis. Det er derfor en bæredygtig produktionsløsning, fordi træet ikke skal fældes eller tager skade. Latex er desuden et ventilerende materiale, og er især egnet til dig, der har det varmt om natten. 

Memory skum er særligt velegnet til dig, der har tendens til led- og muskelsmerter, da det har en aflastende effekt. Det er ligeledes kendt for at virke forebyggende på kredsløbsproblemer. Memory foam holder desuden godt på varmen, så du ikke så nemt kommer til at fryse.

SPECIFIKATIONER

 • Farver: Grå eller sort
 • Højde: 58 cm (13 cm ben, 20 cm boxmadras, 18 cm springmadras, 7 cm topmadras)
 • Pocketfjedre i 2 lag
 • 5 komfortzoner
 • Ben inkluderet
 • 8 cm træramme i svensk fyr
 • 15 års garanti på fjedre og rammebrud

Pocketfjedrene er fordelt over 5 forskellige zoner i madrassen. Din vægt er ikke ens over hele kroppen, og der vil være mest tyngde i madrassen omkring dine hofter. Derudover er madrassen fast under din nakke og lænd. Hvis du skal ligge ergonomisk korrekt, skal din rygsøjle ligge plant på madrassen. Det sørger Edda Fjord for med de forskellige komfortzoner. Pocketfjedrene giver kroppen den helt rigtige trykaflastning, når du ligger i sengen.

Der er mange fordele ved at handle hos Nordic Dream, hvis du skal bruge en ny kvalitetsseng.

Hvis du vælger Edda , får du mulighed for at afprøve sengen i en periode på 100 dage. Det betyder, at du ikke skal nøjes med at prøve sengen hos en forhandler. I stedet kan du prøve sengen derhjemme, og hvis du ikke er tilfreds, kan du problemfrit levere den tilbage og få det fulde købsbeløb igen. Hvis du bestiller en seng ved Nordic Dream, kan du vælge enten at betale det fulde beløb eller købe sengen på afbetaling. Vil du læse mere om senge på afbetaling, kan du klikke her.

Du får 15 års garanti på ramme-og fjedrebrud på sengen Edda .

Kontinentalsengen er et godt valg, hvis du ønsker god komfort. Edda er en danskproduceret seng, hvor der er lagt ekstra omhyggelighed i både design, komfort og håndværk.

Materialerne er særligt udvalgte, så de både er solide og bæredygtige. Derfor er Edda fra Nordic Dream et valg til den kvalitetsbevidste forbruger.

Nordic Dream tilbyder gode kundefordele, så du kan få den helt rigtige seng til dine behov. Du kan derfor skifte sengen eller madrassen ud, hvis den ikke lever op til dine forventninger.

Edda fås i følgende størrelser:

Fordele og ulemper ved Edda Fjäll

Fordele

 • 5 individuelle komfortzoner
 • 2 lag ergonomiske pocketfjedre
 • Konstrueret af solidt svensk fyrretræ
 • Komfortabel topmadras
 • 25 års garanti på senge og 10 års garanti på fjedre

Ulemper

 • Ingen antiskrid

For et mere visuelt indblik i modellen, se YouTube præsentations-videoen herunder:

Læs mere om Edda Fjäll
Nordisk design

Tempur Fusion - høj og komfortabel dobbeltseng

Tempur Fusion er en dobbeltseng, der er lavet af det danske mærke, Tempur. Sengen er produceret i Danmark, og den har derfor også fokus på det gode håndværk. Du er sikret en seng i en god kvalitet. Madrassen sørger for en god liggekomfort, og det nordiske design passer godt ind i det moderne hjem.

Tempur Fusion
Nordisk design
 • Produceret i Danmark
 • Nordisk design
 • Smudsafvisende betræk

Mere om Tempur Fusion

Dobbeltsengen fra Tempur fås i to forskellige farver, nemlig Suit Light Grey og Suit Graphite. Farverne er meget simple, og de passer derfor godt ind i det nordisk-inspirerede hjem. Det er nemt at finde interiør, som passer til de simple farver. På den måde passer sengen godt ind på det moderne og minimalistiske værelse. Sengen er desuden betrukket med et slidstærkt og smudsafvisende betræk. Dette er praktisk, da betrækket kan holde i længere tid. Det er også muligt at tilkøbe ben og sengegavl med til sengen.Benene fås både i farverne eg, sort og alu.

SPECIFIKATIONER

 • Farver: Suit Light grey, Suit Graphite
 • Trykaflastende Tempur topmadras 7 cm.
 • Størrelse: 200 x 180 cm
 • Fasthed: DUO medium/fast
 • Stor midtermadras med pocketfjedre
 • Fjedertype: Pocket

Benene er altså med til at fuldende det stilrene look på sengen, uanset hvilken farve ben du vælger. Sengegavlen fås også både med en højde på 94 cm. og 108 cm. Du kan derfor mixe og matche ben og sengegavl, så det passer ind på det moderne soveværelse.

Dobbeltsengen er lavet med pocketfjedre, hvilket betyder, at hver enkelt fjeder er syet ind i hver sin pose. Det er med til at sikre den gode liggekomfort i sengen. Desuden har denne dobbeltseng en stor midtermadras skabt med det patenterede Tempur-materiale. Materialet er skabt med innovativ teknologi fra NASA, og det sørger for en ekstra god komfort. Der medfølger også en topmadras til sengen, som er trykaflastende. Du er altså sikret optimal støtte, når du lægger dig til rette i sengen.

Midtermadrassen og den medfølgende topmadras gør, at sengen bliver højere end normale senge. Den er derfor nem at komme ind og ud af.

Sengen måler desuden 200 cm. i længden og 180 cm. i bredden. Den er derfor ideel til dobbeltværelset, da der er god plads til to personer i sengen.

Denne dobbeltseng adskiller sig særligt fra andre senge i denne oversigt på den innovative komfort. Virksomheden har 30 års erfaring indenfor søvn og innovation, og kunderne i mange lande er meget tilfredse med sengene. Virksomheden laver et trykaflastende materiale, som giver den bedst mulige komfort, når du ligger i sengen. Det sørger for, at du sover bedre og dybere. Desuden er sengen høj, så det er nemt at kom ind og ud af sengen.

Dobbeltsengen kombinerer altså den gode komfort med det moderne design. De simple farver og det enkle design på sengen passer godt ind på det nordisk-inspirerede værelse. Du skal altså ikke gå på kompromis med komfort og design.

Fordele og ulemper ved Tempur Fusion

Fordele

 • Stor midtermadras med pocketfjedre
 • Trykaflastende
 • Luksuriøst og elegant design
 • Vælg selv topmadras – Sensation eller Original

Ulemper

 • Gavl og sengeben skal tilkøbes

Søvnekspertens gode råd: Sådan indretter du dit soveværelse til god søvn

For at optimere indretningen i dit soveværelse til god søvn, har søvn-ekspert Mikael Rasmussen en række gode råd. Udover møblernes placering i rummet, kan du gøre meget med fornemmelsen i rummet og hvordan du bruger det.

Eksperten anbefaler, at du skaber du en form for hulestemning i dit soveværelse via temperatur, lysindfald og ved at lade al stimuli blive udenfor døren. Du skal helst udelukkende være i soveværelset, når du skal sove.

Temperatur. Temperaturen i soveværelset skal være lidt lavere end i resten af huset. Når vi bliver trætte, falder vores kropstemperatur og vi vil begynde at fryse. Derfor kan du snyde kroppen ved at holde temperaturen i soveværelset lavere end i dine andre rum. På den måde sender du et signal til kroppen om, at den skal være træt, når du træder ind i rummet, siger Mikael Rasmussen.

Lysindfald. Kroppen er indrettet til 12 timer med sollys og 12 timer med mørke. Ifølge Rasmussen bliver mange fysiologiske processer – inklusiv søvnen – styret af inputtet af lys og mørke. I vores del af verden kan naturligt sollys dog være sparsomt i vintermånederne, og så er det sværere for kroppen at regulere søvnen. Derfor er det vigtigt, at du hjælper søvnen på vej ved at holde dit soveværelse er helt mørkt. Det sender et tydeligt signal til kroppen om, at det er tid til at sove, så det kan være en stor fordel i kampen mod søvnløshed.

Stimuli. I vores samfund bruger vi en stor del af sit liv foran en skærm – enten foran arbejdscomputeren eller telefonen.  Når vi gør det, får vores hjerne hele tiden sanseinput, som vi skal forholde os til, siger Rasmussen. Det holder neuronerne i hjernen i gang hele tiden, og det gør det svært at falde i søvn. Derfor skal du lægge al stimuli væk en times tid inden, du skal sove.

Derfor skal du vælge en kontinentalseng

Du blev formentlig til på en seng, og det er heller ikke usandsynligt, at du vil ende dine dage på en seng. Har du tænkt over, at vi i gennemsnit tilbringer næsten 3.000 timer årligt i et soveværelse. Det er i sengen du bruger mest tid sammen med din partner, og det er her du ofte tumler med dine unger.

Kort sagt er der egentligt ikke mange ting i dit hjem, der er vigtigere end din seng. Ikke desto mindre er det ikke lige det stykke møbel, vi ofrer flest tanker på. For er det egentligt ikke sådan, at det for mange ikke er sengen, der står øverst på listen over, hvad man skal anskaffe sig til sit hjem.

Og det er på trods af, at mange lider af søvnforstyrrelser: Ofte er det en dårlig madras, der er roden til alt det onde. Det er noget, der rammer os, hvis vi sover i en seng, der ikke er komfortabel.

Sover man dårligt, er det måske ikke lige den dårlige søvn, man giver skylden for muskelsmerter i nakkeregionen, for en dårlig ryg eller for myoser og andre muskelspændinger.

Du kan prøve at tage et kig på denne artikel fra BT.dk hvor Jan Hartvigsen, professor i klinisk biomekanik ved Syddansk Universitet og praktiserende kiropraktor siger “Hvis man begynder at få ondt eller være stiv, når man vågner om morgenen, så kan det være, man lige skal tænke: “Hvor gammel er min madras egentlig?”

Søvnspecialist Mikael Rasmussen fra Center for Stress og Trivsel fortsætter i den samme artikel, med at udtale “Nogle gange tager vi vores ting lidt for givet, men lyt til kroppen, hvis du bliver øm af at sove eller sover dårligt. Det vil da være spild at ignorere det, hvis en ny pude, madras eller et helt mørkt soveværelse kan give en bedre søvn”

Størrelserne på kontinentalsenge

Er kontinentalsengen nummer et for dig/jer, så er der heldigvis mange størrelser at vælge imellem. Ikke alle nævnte modeller fås i samtlige størrelser. Derfor bør du være opmærksom på, om den seng, der bliver valgt, nu også findes i den ønskede størrelse.

Gør den ikke det, så må der enten vælges en anden eller du/i må gå på kompromis i forhold til størrelsen.

I denne guide vil du kunne finde kontinentalsenge i følgende størrelser:

 • 140×200 cm
 • 160×200 cm
 • 180×200 cm
 • 200×200 cm
 • 180×210 cm
 • 210×210 cm

Se grundigt på de enkelte modeller, inden du beslutter dig. Du kommer til at nyde din nye seng i mange år, og både på den korte og på den lange bane betyder det også noget, hvor stor sengen er.

Den bedste kontinentalseng er ikke billig

Kontinentalsenge er dyre – ja! Men set på baggrund af, hvor mange timer du skal tilbringe i din seng, hvor mange problemer den forkerte seng forårsager og hvor langtidsholdbare de er, er det måske ikke så tosset at koncentrere sig lidt om at finde den rette seng uden at skele for meget til prisen. Det er ikke usædvanligt at finde en kontinentalseng på tilbud, så du kan sagtens finde en den bedste kontinental seng for dig indenfor en rimelig pris. Vi har derfor set nærmere på en række forskellige modeller.

De fælles fordele ved alle de modeller vi anmelder her er flere. Fælles for dem alle er, at man slipper for den berygtede ”revne i midten” af en dobbeltseng. Dette skyldes topmadrassen, som man selvfølgeligt altid kan købe som et supplement til en mere traditionel seng.

Dette er dog heller ikke den største fordel ved at rekvirere sig en kontinentalseng. Liggekomforten forbundet med kontinentalsengen har at gøre med, at du kan vælge en springmadras, der passer til din kropsvægt.

Springmadraslaget indeholder to separate springmadrasser i selve madraslaget. Skulle du vælge forkert, skal du holde øje med om forhandleren vil tilbyde dig en umiddelbar ekstra fortrydelsesret på 30 dage efter et køb.

Tjek kvaliteten på de billigere kontinentalsenge

Det er væsentligt, at du sikrer dig, at de tre madraslag (boxmadras, springmadras og topmadrassen) er af den bedste kvalitet.

En del kontinentalsenge har en dårlig boxmadras. Nogle producenter lægger ikke så meget vægt på boxmadrassens kvalitet, fordi de vil levere til en konkurrencedygtig pris. Komforten går fløjten, hvis boxmadrassen er af en lav kvalitet.

Du bør derfor altid tjekke boksmadrassens kvalitet, hvis du går rundt med tanker om at købe en billig model.

Hvilken fasthed skal du vælge?

Springmadrassen er et kapitel for sig. Mange vælger alt for bløde springmadrasser. Dette skyldes muligvis, at det er svært at bedømme, hvilken fasthed du har behov for. Det kan føles behageligt med en blød madras, når du prøver en kontinentalseng af ved at ligge i den de første par minutter i butikken.

I den sidste ende – og det uanset om du afbøder en for fast seng med en topmadras – er det fastheden på springmadrasserne, som giver det største bidrag til liggekomforten. Det er her pocket-fjedrene kommer ind i billedet.

Gammeldags madrasser har kun få fjedre pr. kvadratmeter, mens en springmadras med pocket-fjedre udmærker sig ved at have flere hundrede pocket-fjedre pr. kvadratmeter – typisk 300 fjedre pr. kvadratmeter.

Effekten er en dramatisk forbedret liggekomfort, fordi dette giver langt flere kontrapunkter mellem din krop og madrassen. På den måde justeres madrassen præcist til din kropsbygning. Hvilken fasthed der er den rigtige for dig, afgøres af din vægt.

Denne tabel for fasthed kan hjælpe dig med at træffe det rigtige valg:

Madras med pocket-fjedre:

 • Medium fasthed, hvis du vejer du under 75 kg
 • Fast fasthed, hvis du vejer mellem 75 og 95 kg
 • Fast fasthed, hvis du vejer over 95 kg – multi-pocket-fjedre

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Emma-madras.dk

Emma-madras.dk er en webshop, der forhandler senge og madrasser. Virksomheden blev grundlagt i 2015 i Tyskland og har siden vundet flere priser for deres produkter.

På Emma-madras.dk kan køberne rate og anmelde produkterne, hvor de har anmeldt Emma Kontinentalseng med et antal stjerner fra 1 til 5 og en anmeldelse.
Du kan se alle anmeldelserne her

Trustpilot

Trustpilot er en anerkendt webside, der samler anmeldelser af virksomheder og forretninger. Det gælder også for Bedre Nætter, der i gennemsnit modtager 4,7 ud af 5 stjerner baseret på knap 3.000 anmeldelser.

Anmeldelserne er fundet: Juni 2022
Du kan læse anmeldelserne her

 

FAQ

Hvad er en kontinentalseng?
Kontinentalsengen har en unik opbygning, så du kan se frem til at ligge på hele tre forskellige lag: En boxmadras, en springmadras og en topmadras. Det giver ekstra god komfort. Med en kontinentalseng er der ikke nogen revne midt i sengen, da springmadrassens kerner ligger tæt sammen.
Hvad er den mest komfortable kontinentalseng på markedet?
Der er ikke én seng, som er førende, da det også handler om dine individuelle behov. Vi kan dog anbefale Tindra Snö som en god kontinentalseng. Den er danskproduceret og har 7 komfortzoner, som hjælper din krop med støtte og afslapning i løbet af natten. Vi anbefaler også Northland Dreamline Luksus Komfort og Snefrid Älv.
Hvilken størrelse er en kontinentalseng?
Du kan få kontinentalsenge i størrelserne: 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm, 200×200 cm, 180×210 cm og 210×210 cm. Det er værd at bemærke, at ikke alle modeller fås i samtlige størrelser, og derfor bør du være opmærksom på, om sengen du vælger findes i den ønskede størrelse.
Hvad er den bedste seng til din krop?
Det handler helt grundlæggende om kropsbygning, vægt og personlige præferencer. Du kan få madrasserne i forskellige fastheder, hvilket er et god sted at starte. Du kan vælge mellem: Medium fasthed, hvis du vejer du under 75 kg, fast fasthed, hvis du vejer mellem 75 og 95 kg og ekstra fast fasthed, hvis du vejer over 95 kg – her indeholder sengen multi-pocket-fjedre.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Wonderland Sonate

Norland Eksklusiv Kontinentalseng

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme