Vælg en side

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

Man siger, at vi mennesker bruger omkring en tredjedel af vores liv på at sove. Så det er ikke lige her du skal spare, selvom det kan være fristende.

Lægerne fortæller os, at søvn er en livsnødvendighed, fordi hviletilstand med dyb søvn er af afgørende betydning for genopbygning af kroppen. Mangel på en god nats søvn påvirker dit immunforsvar og din hukommelse og evne til at lære.

For ældre mennesker og andre med rygsøjleproblemer er kontinentalsengen særdeles anbefalelsesværdig.

Og mon ikke vi er mange der kender til forskellen på en god eller en dårlig nats søvn; det påvirker vort velbefindende. Så det kommer ikke som en overraskelse, at vi er parate til at investere penge og indsats for at finde den helt rigtige seng.

Vi har, i denne guide til den bedste kontinentalseng, kigget nærmere på senge fra Bedrenætter.dk, Sengetid.dk og Sengefabriksudsalg.dk.


Følger der ikke en topmadras med til din nye seng? Du kan også læse vores topmadras test – bedste topmadras her

Hvordan finder du den bedste kontinentalseng

Den første regel er at komfortable senge skal opfylde vore kroppes individuelle fysiske krav til god ergonomi. Det handler kort sagt om komfort og kvalitet.

Kontinentalsenge i dag bliver testet på de magiske fire – fordeling af kropsvægt på madrassen, tilpasning til soveposition (elasticitet), åndbarhed og fjedrenes holdbarhed.

En kontinental seng består af tre dele. I bunden er der en box-madras der giver sengen en passende højde, stabilitet og fleksibilitet. Den centrale del af sengen er en traditionel madras. Den ydre madras kan vælges i overensstemmelse med behovene, det vil sige en ”Pocket madras” eller en skum madras.

Topmadrassen fuldender det hele og giver den sunde søvn. Du kan minimere besværlige rygsmerter med en kontinentalseng, fordi trykket fra kroppen fordeler sig jævnt på hele madras overfladen. I traditionelle senge er sengerammens kvalitet meget vigtig – det samme gælder for kontinentalsengen.

At sove i en kontinentalseng er som at svæve på en sky; det er en yderst behagelig følelse.

Vil du hellere have en mere simpel og enkel seng, så tag et kig på vores boxmadras test – bedste boxmadras

Få eksperterne til at hjælpe dig

Du kan med fordel rådføre dig med en rådgiver med speciel viden om madrasser, f.eks kan du benytte dig af BedreNætter’s eksperter.

Alt hvad vedkommende skal vide er noget om dine sovevaner. Din vægt og den mest almindelige stilling af din krop, når du ligger ned, samt ryggens hældning, er vigtige data i den forbindelse.

Guide til valg af madras i forhold til vægt

 • Vejer du under 75 kg skal du vælge en madras med medium fasthed
 • Vejer du mellem 75 og 90-95 kg skal du vælge en madras med fast fasthed
 • Vejer du mere end 90-95 kg skal du vælge en madras med ekstra fast fasthed
*Dette er vejledende tal for valg af madrassens fasthed og skal ikke betegnes som en facitliste

Kontinentalsenge er tilgængelige i forskellige farver. Da kontinentalsenge er lidt højere, kan møbelfarven dominere tonen i mindre soveværelser. Derfor bør du overveje, hvilket fremtoning rummet skal have, og hvilken farvekombination du synes bedst om.

I det følgende, kan du læse om de senge vi har kigget nærmere på, i vores kontinentalseng test. Derefter får du nogle flere gode råd og tips, til valg af ny seng.

Døjer du med dårligt blodomløb, så kan en elevationsseng være det rette valg for dig. Tag et kig på vores elevationssenge test – bedste elevationsseng

Venus Natural kontinentalseng (Bedst i test)

Venus Natural kontinentalseng i lysegrå - TestvinderVenus Natural kontinentalseng er svanemærket og har hele 7 komfortzoner

Denne på én gang komfortable, indbydende og allergivenlige luksusmodel er den nyeste tilføjelse på markedet for kontinentalsenge.

Det er de små detaljer der tæller, når det kommer til helhedsindtrykket af en seng, og det kendetegnende ved Venus serien er, at der er kælet for detaljerne. Og med Venus Natural er de virkelig gået kompromisløst til værks.

Resultatet af det, er en kontinentalseng i højeste kvalitet med en enestående komfort.

Og ikke nok med det, er sengen også indbydende at røre ved. At ligge i den er en ekskvisit oplevelse. Den strikse kvalitetskontrol og de sunde arbejdsvilkår man har iagttaget under fremstillingsprocessen, sikrer at man kan levere i høj kvalitet.

Sengen er dansk når det er bedst, så det forklarer på sin side hvorfor sengen er tilpasset det skandinaviske klima.

Venus Natural er drømmesengen, der garanterer dig en sund og vederkvægende søvn, mange år ud i fremtiden.

Kontinentalseng med topmadras af naturlatex

Den unikke topmadras er af 100% organisk naturlatex. Det er herfra at inspirationen til navnet Venus Natural stammer, og det gør selvfølgelig også at den er meget allergivenlig.

Topmadrassen er den populære og positivt anmeldte Mayan Pulse, der har fået 5 ud af 5 stjerner fra købere af denne.

Den godkendte køber af topmadrassen Lolo K skriver følgende “Bedste topmadras ever. Fastheden er perfekt for min ryg og den er ikke nær så varm som min gamle topmadras i memoryskum. Har ikke mere ondt i ryggen når jeg vågner. Fik en rigtig fin service og info inden køb. Hurtig levering”.

Hovedårsagen til at Mayan Pulse topmadrassen er så komfortabel og enestående er, at den er lavet efter den unikke SonoCore metode.

SonoCore metoden resultere i at overfladen er mere harmonisk, samtidig med at madrassen er både stærkere, smidigere og mere åndbar, hvilket udover de åbenlyse fordele som enestående komfort og bedre temperatur regulering, også giver en længere levetid.

Du kan på ingen måde sammenligne denne topmadras med en almindelig latex topmadras.

Madrasserne er så behagelige at de indbyder til lange weekender i sengen

Madrasserne er bygget op med hele 7 komfortzoner. De fleste andre senge har 5 eller færre af disse zoner.

Komfortzoner er områder i madrasserne, der er individuelt tilpasset til at give den korrekte støtte til kroppen. F.eks skal området omkring lænden have mere støtte, end områderne ved skuldrene. Derudover er zonerne er også med til, at give dig det rigtige svaj i ryggen.

Jo flere zoner der i sengen, desto bedre er den tilpasset til kroppen.

En seng med mange komfortzoner gør også, at du vil vende og dreje dig færre gange i løbet af natten, da kroppen føler sig godt tilpas, når den får den korrekte støtte de rigtige steder.

Der er pocket fjedre i begge lag af madrasser. Pocket fjedre giver både en bedre komfort og en længere levetid, sammenlignet med bonell fjedre, som man ofte ser i de billigere kontinentalsenge.

Forskellen på de to typer fjedre er, at pocket fjedre ligger i små lommer og arbejder individuelt med at give den korrekte støtte til din krop, samtidig med at lommerne også beskytter fjedrene og dermed forøger levetiden på dem.

Faktisk er fjedrene så solide at forhandleren ikke ryster på hånden, når der skal deles garantier ud. Du får således hele 25 års garanti på fjedrebrud, når du køber denne seng.

Imellem pocket fjedrene i madrasserne er der hybridskum, hvilket sørger for en mere behagelig temperatur og et bedre søvnklima.

Solid og langtidsholdbar kontinentalseng

Kigger vi på selve trærammen, som sengen er bygget op på, så har den en højere og mere modstandsdygtig træramme end almindelige senge. Rammen er lavet af massivt fyrretræ fra de svenske skove og har en højde på 14 cm.

Det giver en solid ramme på sengen der er langtidsholdbar. Faktisk så gør det solide svenske fyrretræ at, du også får 25 års garanti på trærammen. Præcis som med pocket fjedrene der er brugt i madrasserne.

Venus Natural leveres med gavl inkluderet i prisen. En sengegavl gør en stor forskel i det æstetiske helhedsindtryk af sengen, hvilket inkludere den forbedrede komfort en behagelig gavl giver, når du sidder op i sengen.

Hertil kommer at sengen er belagt med eksklusivt møbelstof, der både er modstandsdygtigt og let at rengøre. Møbelstoffet har desuden også indbygget anti-skrid for at holde på madrasserne. Det gør, at de har meget svært ved at rykke rundt og ligge forskudt af hinanden.

BedreNætter tilbyder 100 dages fuld tilfredshed garanti på denne seng. Det betyder at inden for 100 dage, kan du enten få byttet madrasserne til en anden fasthed, eller få det fulde beløb tilbage for sengen.

Produktspecifikationer

 • Farver: Sort, beige, antracitgrå & lysegrå
 • Størrelser: 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 180 x 210 cm, 210 x 210 cm
 • Højde: 64 cm. (10 cm ben, 28 cm bundmadras, 18 cm madras, 8 cm topmadras)
 • Pocketfjedre
 • Fjedre pr. m2: 220 pocketfjedre.
 • 7 komfortzoner
 • Polstring mellem fjedre: 25 mm Hybrid
 • Ben inkluderet
 • 14 cm Træramme
 • 25 års garanti på fjedre og rammebrud

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Jupiter kontinentalseng (Bedst til prisen)

Jupiter kontinentalseng(Bedst til prisen)Jupiter er fremstillet i Danmark i overensstemmelse de bedste håndværkstraditioner. Sengen har et ekstra madraslag så din søvnoplevelse kan forbedres.

Jupiter er fremstillet i overensstemmelse med kontinentalsengs teknologien, hvilket indebærer at den bygget op som et øvre madraslag, en boksmadras og en vendbar springmadras med 5 zoner. Intentionen med den 5 zonede springmadras er at give dig en god sund nattesøvn.

Springmadrassen består af to madraskerner samlet i ét betræk. Dette muliggør valg af forskellig fasthed i de to sider, hvilket både øger dit velvære og forlænger madrassens forventede levetid.

Det er væsentligt, at du i dit valg af seng tænker på din kropsvægt og valget af madras. Jupitergrundmodellen er for vægtklasse mindre end 80 kg. – vejer du mere bør du overveje en Jupiter +95 kg med multi-pocket fjedre

Du kan vælge mellem to typer topmadrasser, enten Latex eller Celcius.

Produktspecifikationer

 • Farver: Sort, grå
 • Størrelser: 140×200 cm, 180×200 cm, 180×210 cm
 • Højde: 54 cm (10 cm ben, 20 cm bundmadras, 18 cm madras, 6 cm topmadras)
 • Pocketfjedre
 • Fjedre pr. m2: 220
 • 5 Komfortzoner
 • Bolster: Jupiter Møbelstof
 • Polstring: 25 mm Polyetherskum
 • Ben inkluderet
 • 8 cm træramme
 • 15 års garanti på ramme og fjedrebrud

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Norland Eksklusiv Kontinentalseng

Norland Eksklusiv KontinentalsengSkandinaviske Bed Lab med domicil i Danmark forhandler og producerer senge og tilbehør til soveværelset.

Den nyligt etablerede virksomhed med rødder i det danske er værdsat over hele Norden som en 100 % online drevet virksomhed. Bed Lab har skabt et velrenommeret brand, hvor især Norland modellen borger for god kvalitet og bæredygtighed.

Norland Kontinentalsengen er kvalitetssikret og testet kontinuerligt med højeste akkuratesse.

Norland modellen er kendetegnet ved sine to komfortlag, der sikrer en god og ergonomisk korrekt nattesøvn. Topmadrassen er helstøbt, så du undgår den obligate revne i billige dobbeltsenge uden topmadras.

Topmadrassen er vel ventileret, hvilket sikrer den rette kropstemperatur i søvn og hvile. Som et supplement leveres sengen med en valgfri Norland celeber Latex eller Wonderpur topmadras, som har både en sommer og en vinterside. Madrassen kan med andre ord vendes i harmoni med årstiderne.

Norland Eksklusiv kontinentalseng har en tilpas højde fra gulvet, hvilket er vigtigt, når du står ud af sengen.

Solid seng med rigtig god komfort

Kontinentalsengen er fremstillet i tre lag, henholdsvis en boksmadras, en vendbar springmadras og en smart topmadras. Boxmadrassen indeholder gode pocketfjedre, der sikrer sengens stabilitet. Sengebunden er affjedret med pocketfjedre og boksmadrassen indeholder et fem zoners lag af pocketfjedre.

Sengen er opdelt i fem komfortzoner, også kendt som skulder- og hoftezoner. På den måde synker legemet ikke længere ned i sengen ved hofte og skuldre, hvor der er mest vægt. Rygraden holdes lige. hvilket især har en betydning, hvis du elsker at sove på siden.

Modellen leveres i grå farvenuancer og i de fastheder, der er nødvendige for den rette tilpasning i forhold til din kropsvægt. Sengen udbydes med forskellige fastheder medium fasthed (personer op til 75 kg.), fast fasthed (personer op til 95 kig og ekstra fasthed (personer over 95 kg).

For de to første fastheder leveres den med pocketfjedring og for den sidste ”ekstra fasthed” leveres den med multipocketfjedring (medium fjedring).

Endeligt er der valgmuligheder mellem sengeben i nuancerne egetræ eller champagne, og du kan beslutte dig for at købe en sengegavl ved siden af eller undlade samme.

Produktspecifikationer

 • Farver: Mørkegrå eller lysegrå
 • Størrelser: 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 200 x 200 cm, 180 x 210 cm, 210 x 210 cm
 • Højde: 62 cm. total (10 cm. ben, 26 cm. madras (bund), 18 cm. madras (midt), 8 cm. topmadras)
 • Fjedre: Pocketfjedre
 • Fjedre pr. m2: 250
 • Topmadras: Wonderpur – sommer/vinter eller latex sommer/vinter begge 8 cm eller
 • Sengeben Egetræ – 10 cm, Champagne 10 cm(ben kan fås i 19 cm mod et mindre tillæg til prisen)
 • Sengegavle: Leveres ved siden af mod et pristillæg. Væghængt eller frit stående; alternativt kan gavl fravælges
 • 25 års garanti

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Norland Superior ONE kontinentalseng

Norland Superior ONE kontinentalsengDenne model er en variation til Norland Eksklusiv Kontinentalseng, fordi den kan det samme og mere til og kun afviger lidt i forhold til eksklusiv modellen.

Norland Superior er selvfølgeligt produceret med de samme karakteristika som enhver anden kontinentalseng. Modellen er også her karakteriseret ved sine to komfortlag, der garanterer en behagelig og ergonomisk korrekt søvn. Men det er ikke hele historien, for der er tale om en seng, hvor Bedlab sætter fokus på total designet. Der er tænkt på alt.

Madrassen er en pocketfjedret springmadras, der består af en kerne af pocketfjedre fordelt ud i madrassen. Dette ender med flere fjedre; i alt er der tale om 300 optalte fjedre pr. m2, og de er som i Eksklusiv modellen fordelt i fem komfortzoner med henblik på at yde din krop den optimale støtte.

Omkring fjedrene finder du et lag af højelastisk skum. Skumlaget er innovativt udformet, så det fremstår som en udvikling af kendte skumformer. Det nye er den forlængede holdbarhed.

Madrassen kan også her vælges i to forskellige fastheder til sengeliggende med en kropsvægt op til 75 kg og en kropsvægt mellem 75 og 95 kg. Dette kan kombineres, så den ene side af madrassen er fast, og den anden er medium.

Gode anmeldelser og tilfredse kunder

Kontinentalsengen er opbygget med en boxmadras og springmadras. Hvis du køber modellen ekstra fast (for personer på mere end 95 kg) leveres sengen med multipocket fjedring.

Øverst er der en topmadras, der giver dig den ekstra komfort og støtte, der virkeligt vil få dig til at slappe af. Topmadrassen er i god kvalitet med en tykkelse på 8 cm, som leveres efter dit valg i enten Latex eller Wonderpur materialerne. Madrassen er vendbar og fremstillet med to forskellige sider, så den kan indrettes på sommer og vinterklimaet.

Forskellen på de to topmadrasser Memory K60 og Latex Prestige ligger gemt i, at Memory K60 er baseret på Memory Foam, mens Latex Prestige har en latex kerne. Du skal derfor beslutte dig for om du ønsker en topmadras, der former sig efter din krop eller en som giver aflastning og progressiv støtte.

I bunden finder du en sokkel i stedet for ben.

Superior modellen rangerer højt på forskellige test sider, og man må da også sige, at her får du en fejlfri lækker seng for pengene.

Der er 25 års garanti på ramme og fjederbrud.

Produktspecifikationer

 • Farver: Mørkegrå eller lysegrå
 • Størrelser: 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 180 x 210 cm, 210 x 210 cm
 • Højde: 64 cm
 • Fjedre: Pocketfjedre
 • Fjedre pr. m2: 250
 • Topmadras: Wonderpur – sommer/vinter eller latex sommer/vinter begge 8 cm eller Sokkelbund i egetræ og sokkel sort
 • Sengegavle: Leveres ved siden af mod et pristillæg. Væghængt, trenset stående; alternativt kan gavl fravælges
 • 25 års garanti

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Lyngdal Kontinentalseng

Lyngdal KontinentalsengDer er mange gode argumenter for, hvorfor netop denne Lyngdal Kontinental er blandt de bedste på markedet.

En af de vigtigste grunde er, at kontinentalsengen samlet set er indbegrebet af godt, dansk håndværk og kvalitet i verdensklasse. Dette afspejles blandt andet i de forskellige kvalitetsmaterialer – herunder det slidstærke møbeltekstil, der på den ene side sikrer høj modstandsdygtighed og holdbarhed, og på den anden side bidrager til et moderne look.

Den tårnhøje kvalitet er gennemgående for såvel sengebenene i massivt. svensk fyrretræ og madrasfyldet i lækkert komfortskum som topmadrassens kerne i memory-skum eller Latex. Alt i alt er Lyngdal Kontinental en stabil og solid sengeløsning, der giver god brugsværdi for pengene.

Derudover er kontinentalsengen også en fryd for øget og yderst praktisk i kraft af dit moderigtige og enkle design og den vendbare madraskerne.

5 komfortzoner og suveræn affjedring

Foruden den solide bund- og rammekonstruktion af stærke lammeler afspejler sengeløsningen samlet set et ekstremt højt komfortniveau, hvilket blandt andet skal tilskrives den det øverste komfortlag: Den tykke og vendbare springmadras.

Madrassen er udstyret med hele 261 individuelle pocketfjedre pr. m2, hvilket sikrer optimal affjedring, og madrassens 5 komfortzoner medfører yderligere, at kroppen altid har god understøttelse lige dér, hvor der er brug for det.

Og som om det ikke var nok, følger der med denne komplette sengeløsning en kvalitetssikker topmadras, der agerer sengens øverste komfortlag. Her kan du nyde godt af enten Latex, der giver en mere fast og kølig topmadras eller avanceret memory-skum, der husker din kropsbygning og tilpasser sig nøjagtig herefter, så du opnår et højt niveau for ergonomisk korrekthed.

Kort sagt: En ren fornøjelse for både sind og krop.

Produktspecifikationer

 • Størrelser: 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm, 160×210 cm, 180×210 cm, 200×200 cm, 210×210 cm, 
 • Højde: 58 cm (10 cm ben, 21 cm bund, 20 cm springmadras, 7 cm topmadras) 
 • Fjedre: Pocketfjedre
 • Fjedre pr. m2: 261
 • 5 Komfortzoner
 • Polstring: 25 mm. komfortskum
 • Ben inkluderet
 • 15 års garanti på fjedre og rammebrud

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Venus kontinentalseng

Venus No.1 kontinentalsengVægt betyder ingenting og dog – det gør den om natten. Denne kontinentalseng fås både til personer under 95 kg. og til personer over 95 kg.

Det er vigtigt at vælge en madras, der svarer til din vægt! Derfor er multi-pocket fjedre et ”must” for en kraftig person, og disse er da også en del af den elegante sengemodel til personer over 95 kg.

Venus No1 er specielt designet til kølige forhold under klodens nordlige himmelstrøg. Den er afsvalende om sommeren og omvendt, yder den en behagelig kølig temperatur om vinteren.

Kontinentalsengen er bygget op omkring hele to boxmadrasser – en i bunden med en springmadras for oven. Her er der virkeligt kælet for de små detaljer. Sengen er beklædt med elegant møbelstof langs sengens sider.

Springmadrassens latex-skum er erstattet med Hybridskum skum, hvilket er en fordel, fordi Hybridskum er temperaturfølsomt, hvad latex skum ikke er.

Hybridskummet akklimatiserer sig til din krops og dit soveværelses temperatur; det kan både opbevare og frigive varme efter behov. På den måde er madrassen ventilerende, hvilket indebærer at Venus er forfriskende, yderst sund og fremfor alt langtidsholdbar.

Hvad skal du så vælge, når du står overfor at skulle beslutte dig? Skal det være en Jupiter eller en Venus kontinentalseng? Der er flere grunde til, at du måske burde opgradere, og foretrække Venus-sengen fremfor Jupitermodellen.

Venus har mindst fem fortrin i forhold til Jupiter:

 • Venus leveres med en højere og mere holdbar træramme i bunden
 • Venus Hybridpolstring giver bedre komfort og forlænger sengens levetid
 • Venus gør det muligt, at du kan vælge mellem alternative sengeben
 • Venus gavlpuder er inkluderet i prisen, hvis du køber den væghængte gavl
 • Det holdbare og chikke møbelstof på sengens sider, der er let at rengøre.

Produktspecifikationer

 • Farver: Sort, beige, antracitgrå, lysegrå
 • Størrelser: 160×200 cm, 180×200 cm, 180×210 cm, 210×210 cm
 • Højde: 62 cm. (10 cm ben, 26 cm bundmadrasser, 18 cm madras, 8 cm topmadras)
 • Pocketfjedre
 • Fjedre pr. m2: 220
 • 7 komfortzoner
 • Bolster: Sort Venus Møbelstof
 • Polstring: 25 mm Hybridskum
 • Ben inkluderet
 • 14 cm træramme
 • 25 års garanti på fjedre og rammebrud

 

Til Butik

 

*Senge-testeren.dk kan, i tilfælde af salg fra vores henvisninger, modtage et mindre beløb. Et evt. overskud vil blive brugt til, at vedligeholde og udvikle siden.

 

Derfor skal du vælge en kontinentalseng

Du blev formentlig til på en seng, og det er heller ikke usandsynligt, at du vil ende dine dage på en seng. Har du tænkt over, at vi i gennemsnit tilbringer næsten 3.000 timer årligt i et soveværelse. Det er i sengen du bruger mest tid sammen med din partner, og det er her du ofte tumler med dine unger.

Kort sagt er der egentligt ikke mange ting i dit hjem, der er vigtigere end din seng. Ikke desto mindre er det ikke lige det stykke møbel, vi ofrer flest tanker på. For er det egentligt ikke sådan, at det for mange ikke er sengen, der står øverst på listen over, hvad man skal anskaffe sig til sit hjem.

Og det er på trods af, at mange lider af søvnforstyrrelser: Ofte er det en dårlig madras, der er roden til alt det onde. Det er noget, der rammer os, hvis vi sover i en seng, der ikke er komfortabel.

Sover man dårligt, er det måske ikke lige den dårlige søvn, man giver skylden for muskelsmerter i nakkeregionen, for en dårlig ryg eller for myoser og andre muskelspændinger.

Du kan prøve at tage et kig på denne artikel fra BT.dk hvor Jan Hartvigsen, professor i klinisk biomekanik ved Syddansk Universitet og praktiserende kiropraktor siger “Hvis man begynder at få ondt eller være stiv, når man vågner om morgenen, så kan det være, man lige skal tænke: “Hvor gammel er min madras egentlig?”

Søvnspecialist Mikael Rasmussen fra Center for Stress og Trivsel fortsætter i den samme artikel, med at udtale “Nogle gange tager vi vores ting lidt for givet, men lyt til kroppen, hvis du bliver øm af at sove eller sover dårligt. Det vil da være spild at ignorere det, hvis en ny pude, madras eller et helt mørkt soveværelse kan give en bedre søvn”

Du kan også tage et kig på vores senge test – bedste seng

Størrelserne på kontinentalsenge

Er kontinentalsengen nummer et for dig/jer, så er der heldigvis mange størrelser at vælge imellem. Ikke alle nævnte modeller fås i samtlige størrelser. Derfor bør du være opmærksom på, om den seng, der bliver valgt, nu også findes i den ønskede størrelse.

Gør den ikke det, så må der enten vælges en anden eller du/i må gå på kompromis i forhold til størrelsen.

I denne guide vil du kunne finde kontinentalsenge i følgende størrelser:

 • 140×200 cm
 • 160×200 cm
 • 180×200 cm
 • 200×200 cm
 • 180×210 cm
 • 210×210 cm

Se grundigt på de enkelte modeller, inden du beslutter dig. Du kommer til at nyde din nye seng i mange år, og både på den korte og på den lange bane betyder det også noget, hvor stor sengen er.

Eksempler på udvalgte kontinentalsenge

Venus Natural kontinentalseng har vundet prisen ”Bedst i test”. Den har en samlet højde på 64 cm, og den kan fås i følgende størrelser:

 • 140×200 cm
 • 160×200 cm
 • 180×200 cm
 • 180×210 cm
 • 210×210 cm

Jupiter kontinentalseng har fået prisen for ”Bedst til prisen”. Den har en samlet højde på 54 cm, og den kan fås i disse størrelser:

 • 140×200 cm
 • 180×200 cm
 • 180×210 cm

Norland Eksklusiv Kontinentalseng har en samlet højde på 62 cm, og den kan fås i følgende mange mål:

 • 140×200 cm
 • 160×200 cm
 • 180×200 cm
 • 200×200 cm
 • 180×210 cm
 • 210×210 cm

Norland Superior ONE kontinentalseng har en samlet højde på 64 cm, og den kan fås i følgende størrelser:

 • 140×200 cm
 • 160×200 cm
 • 180×200 cm
 • 180×210 cm
 • 210×210 cm

Lyngdal kontinentalseng har en samlet højde på 58 cm, og den kan fås i disse mål:

 • 140×200 cm
 • 160×200 cm
 • 180×200 cm
 • 160×210 cm
 • 180×210 cm
 • 200×200 cm
 • 210×210 cm

Venus kontinentalseng har en samlet højde på 62 cm, og den kan fås i følgende størrelser:

 • 160×200 cm
 • 180×200 cm
 • 180×210 cm
 • 210×210 cm

Der er således en del forskellige mål på de kontinentalsenge, der nævnes her.

Den bedste kontinentalseng er ikke billig

Kontinentalsenge er dyre – ja! Men set på baggrund af, hvor mange timer du skal tilbringe i din seng, hvor mange problemer den forkerte seng forårsager og hvor langtidsholdbare de er, er det måske ikke så tosset at koncentrere sig lidt om at finde den rette seng uden at skele for meget til prisen.

Vi har derfor set nærmere på en række forskellige modeller i denne kontinentalseng test.

De fælles fordele ved alle de modeller vi anmelder her er flere. Fælles for dem alle er, at man slipper for den berygtede ”revne i midten” af en dobbeltseng. Dette skyldes topmadrassen, som man selvfølgeligt altid kan købe som et supplement til en mere traditionel seng.

Dette er dog heller ikke den største fordel ved at rekvirere sig en kontinentalseng. Liggekomforten forbundet med kontinentalsengen har at gøre med, at du kan vælge en springmadras, der passer til din kropsvægt.

Springmadraslaget indeholder to separate springmadrasser i selve madraslaget. Skulle du vælge forkert, skal du holde øje med om forhandleren vil tilbyde dig en umiddelbar ekstra fortrydelsesret på 30 dage efter et køb, som de gør hos BedreNætter.

Tjek kvaliteten på de billigere kontinentalsenge

Det er væsentligt, at du sikrer dig, at de tre madraslag (boxmadras, springmadras og topmadrassen) er af den bedste kvalitet.

En del kontinentalsenge har en dårlig boxmadras. Nogle producenter lægger ikke så meget vægt på boxmadrassens kvalitet, fordi de vil levere til en konkurrencedygtig pris. Komforten går fløjten, hvis boxmadrassen er af en lav kvalitet.

Du bør derfor altid tjekke boksmadrassens kvalitet, hvis du går rundt med tanker om at købe en billig model.

Hvilken fasthed skal du vælge

Springmadrassen er et kapitel for sig. Mange vælger alt for bløde springmadrasser. Dette skyldes muligvis, at det er svært at bedømme, hvilken fasthed du har behov for. Det kan føles behageligt med en blød madras, når du prøver en kontinentalseng af ved at ligge i den de første par minutter i butikken.

I den sidste ende – og det uanset om du afbøder en for fast seng med en topmadras – er det fastheden på springmadrasserne, som giver det største bidrag til liggekomforten. Det er her pocket-fjedrene kommer ind i billedet.

Gammeldags madrasser har kun få fjedre pr. kvadratmeter, mens en springmadras med pocket-fjedre udmærker sig ved at have flere hundrede pocket-fjedre pr. kvadratmeter – typisk 300 fjedre pr. kvadratmeter.

Effekten er en dramatisk forbedret liggekomfort, fordi dette giver langt flere kontrapunkter mellem din krop og madrassen. På den måde justeres madrassen præcist til din kropsbygning. Hvilken fasthed der er den rigtige for dig, afgøres af din vægt.

Denne tabel for fasthed kan hjælpe dig med at træffe det rigtige valg:

Madras med pocket-fjedre:

 • Medium fasthed, hvis du vejer du under 75 kg
 • Fast fasthed, hvis du vejer mellem 75 og 95 kg
 • Fast fasthed, hvis du vejer over 95 kg – multi-pocket-fjedre

Her kan du se en guide fra Jysk der forklarer hvordan du skal vælge den rette kontinentalseng